Blogok

Gondolatjel

,,Mindenki egyért, ...''

Mindenkinek köszönöm az együttérzést, és mindennemű támogatást, tanácsot és biztatást a gondolatjel-problémámmal kapcsolatban.

Ki vagy te?

Csalókán tettem fel a kérdést - valójában az lett volna a helyes, ha úgy kérdezem, ki lehettél előző életedben?

Az üzenet avagy az élet, a halál és egyéb átjárók kapui.

Volt itt egy fórumtéma, olyasmi, mint rövidfilm karcolatos novellából. Nos, a tárgyalások jelenlegi menete szerint nagy játékfilm lesz egy majdnem karcolatos novellából.

Könyvajánló #2

#3.
Újabb két könyvet ajánlok:
Az első: Mikszáth Kálmán: Két koldusdiák.

Gondolatok, kérdések -5

Hetek óta a nézőpont kiválasztása körül forog agyam. Rááldoztam időm egy részét, fellapoztam néhány regényt. Valamilyen meghatározást akartam szőni magamnak, egy valamilyen megállapításra jutni.

Könyvajánló

1. Stephen Howarth: A templomosok titka

Rövidfilm karcolatos novellából

Rövidfilmeket nézegettem a legnépszerűbb videómegosztó oldalon. Magyar rövidfilmeket. Az Oscar díj ráirányította a figyelmemet erre a műfajra.

Szép lenne, ha...

Minden nap szembesülünk különböző forrásokból azzal, hogy a világban szegénység, éhínség van, nincsenek munkahelyek, széthullanak a családok, kilátástalan a jövő.

Művészet. ÉLet.

A művészet első feladata, hogy megszépítse az életet, ő a szemfényvesztés, amely testközelbe hozza az igazságot. A művészet számtalan úton-módon képes hatalmába keríteni az emberi lelkeket.

Empátia, ahogyan én látom

Az empátia szó, a görög pátosz szóból ered, melynek jelentése a másik személlyel való együttérzés, annak helyzetébe képzelése és érzelem.

Valódi Vagy

Sokan nem tudják milyen szürke kis egérnek lenni, s elbújni az emberek elől, de ez a lány tudja.

Tartalom átvétel