Aggódom!

Pár napja (kb 3) elküldem egy rövidke írást. Elég jól sikerült. Sűrűn járok ide lesni, hogy esetleg kint van-e már. A szerkesztők közül még egyet sem láttam, hogy itt lettek volna. Jelzem, most sincs jelen egy sem. Szóval azon aggódom, hogy járnak e még ide egyáltalán?! Ha esetleg a szerkesztők közül valaki látná ezt a bejegyzést, akkor legyen olyan aranyos és nyugtasson meg egy hozzászólással. ;)
Köszönöm!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2019-10-20 16:22 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Itt vagyunk. Látjuk az írást. És rengeteg más beküldés is van. Létezünk, de a magánéletünk nem végtelen, és ebből ez a hobbi csak egy kis szelete.

_____________________
Dr. Bloody Dora

v, 2019-10-20 16:31 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Ergo aggodalomra semmi ok.

v, 2019-10-20 19:34 Andrew_D

Andrew_D képe

Köszönöm :) elhoztad nekem a lelki békét :D nem volt szándékomban senkit siettetni, ráértek, én ráérek :) addig legfeljebb írok még novellákat, és majd szép lassan adagolom, hogy mindenki boldog legyen :D

v, 2019-10-20 21:34 Gitáros

Gitáros képe

Szia!

Nem tudom biztosan, hogy blogbejegyzéseket szokás-e észrevételezni, de vállalom a kockázatot - legfeljebb majd valaki a fejemre koppint...:)
Idézek tőled:

"Sűrűn járok ide lesni, hogy esetleg kint e van már."

Ez amolyan "felszisszenős" hiba. Az ember olvassa-olvassa a szöveget, és amikor váratlanul szembetalálja magát egy ilyennel, akkor önkéntelenül is felszisszen.

kint e van már - helyesen: kint van-e már.

Azt tudom neked tanácsolni, hogy - miközben érdeklődéssel várom a novelláidat - ezeket a nagyon kezdőkre jellemző hibákat próbáld meg elkerülni a későbbiekben, mert alapvető szórendi, helyesírási hiányosságokra utalnak.

Egyébként meg hajrá!
Üdv!

Miki

v, 2019-10-20 22:17 Andrew_D

Andrew_D képe

Köszönöm az észrevételt :) hát környezet fuggvénye az ilyen! A környéken ahol én lakom így használják. Édesanyám is úgy kérdezte a minap, hogy kint-e van a kutya. :D hát nem tudon mit mondjak. Ezek szerint a szlovákiai magyaroknak meg kéne tanulniuk használni ezt a gyönyörű nyelvet.

h, 2019-10-21 02:50 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Tán mindenkinek meg kellene tanulni. Aki például megsértődik az asszonyi állat kifejezésen, az biztos nem tud magyarul. És folytathatnám, de minek. Egyszer a magyar hagyományok és nyelv ismerete tekintetében itt mindenki nagyon csúnyán beégett, aki akkoriban ere járt és hozzászólt. De ez mindegy. Kint-e van olyasmi, mint a jó-e, a bölcsész, meg azért bölcsész, hogy ezt hibaként felrója. De ez csak én vagyok és nem is biztos, sőt tán egyáltalán nem biztos, hogy fontos

És még annyit, hogy én ugyanannyira égtem be az oldalon, az ügy tehát a lovagiasság szabályai szerint a karc győzelmével ért véget, én meg rengeteget tanultam belőle. Valaki szólt, hogy ne irkáljak részegen, vagy ha írok, józanodjam ki és csak aztán töltsem fel. Na ez az, ami nem jött össze, mert a mai napig nem sikerült kijózanodnom. Úgy jártam, mint szegény Blackmoore, aki a javítóprogramom szerint egy boros palack Dió szerint amíg együtt dolgoztak, sose volt józan. A különbség csak annyi, hogy neki ez pénzbe került, nekem ingyen van- Neki a pia kapcsolta ki az agyát, nekem a stroke. De ez itt off, Máshol is az lenne, új posztot, topikot, meg mást nem ér

h, 2019-10-21 04:00 Andrew_D

Andrew_D képe

Nagyon köszönöm a jó tanácsokat, mindet meg fogom fogadni. A józan írással nem lesz probléma. :) Az ember legjobb erénye, hogy képes tanulni a hibáiból. Bár azért akadnak kivételek.

h, 2019-10-21 08:50 Gitáros

Gitáros képe

Szia!

Megint egy új információ, amire nem gondol az ember - mármint én -, amikor ír egy hozzászólást.
A határon túli magyarok általában nagyon szépen beszélnek magyarul, csak sok olyan kifejezést használnak, ami nálunk, az anyaországban ismeretlen, szokatlan, vagy éppen nagyon ritka abban a formában.
Ezektől nem kell félni, nyugodtan használhatod őket, csak mindig tudd, hogy melyiknek van helye egy novellában, és melyik való inkább a környezetedben használt élőbeszédbe.

Várom a novelláidat!

Üdvözöllek!

Miki

h, 2019-10-21 11:12 Andrew_D

Andrew_D képe

Köszönöm az infót :) és örülök, hogy várod a novelláimat. Tele vagyok jó ötletekkel :D