Csillagok Háborognak - hetedleges rész (Kritika)

Láttam.
Borzalmas. nagyobba füstje mint a lángja. Innen is látszik, hogy egy kis hype és tódulnak a népek. Sajnos ez egy remake. telerakták hülyeségekkel, pörgős, modern tini dolgokkal. Úgy látták a népek az első trilógiát kajálják. De tévedtek. A hangulatát. Az meg a legújabb termékben nincs. A legrosszabb tán az Erőhöz való dolog.

Valaha az Erő egy nehezen elsajátítható dolog volt, sok hetes edzés kellett hozzá, mély koncentráció, lemenni alfába, de legalábbis egy jóga. Itt meg némi légzési gyakorlat és szemlehunyás alatt/ után megy. Példa: Rey szabadulása a zárkából. Röhej.

Ráadásul a dramaturgiával is hadilábon állnak. Péel: Han beadja a kulcsot, R2D2 rögtön életre kel, és megmutatja hol fészkel Luke.
Pont akkor kel életre.
Se később, se előbb.

Szereplők:
Rey: Benne több van, de valszeg Ő Luke lánya.
Finn: Nyugodtan kihagyhatják a következő részből. Hót égő hogy ő is használja a lézerkardot. Hagyja a jedikre!
BB8: kedvencem. Végre egy újítás a régi technikához képest. Bezzeg az égen még mindig régimódi X-Wingek meg TIe Fighterek repülnek. Semmi előrelépés 30 év alatt? Hmm? csak egy példa: 30 éve tábla PC és mobiltelefon sem nagyon volt.
(Drónokról nem is beszélve)

Leia és Han: öregek lettek. Inkább nosztalgiának rakták be őket, sajnos ez érződik.
És hogy lettek galaxis uraiból ismét ellenállók?Rejtély. Mindenesetre szerintem hiba volt kinyírni az egyik legmarkánsabb szereplőt a filmtörténelemben.

Kylo Ren: Talán inkább Kylo Solo. Úgy néz ki mint valami rossz olasz szerelemgyerek.
Ha nekem ilyen fejem lenne, felraknám a 31-es buszra és integetnék neki.

Chewbacca: annyira legyengítették a karaktert hogy párszor már az SZTK-ban, meg a TB-nél láttam őt lelki szemeimmel. Miért tették ezt egy erős karakterrel?

Luke Skywalker: Mint valami rossz olasz/spanyol operaénekes. Rosszul áll neki az obi-van feeling. Ráadásul látszik hogy Mark Hammilnak is herótja van az egésztől. Nem jött be neki hogy az SW gallyra vágta karrierjét. Hisz mindenki Luke-ot látja benne, az esetlen párafarmert akiből Superman lesz, a Galaxis megmentője.

Hát kábé ennyi. Ha valamely kifejezés sértő volt, elnézést, de eskü hogy így néznek ki.
Remélem a következő rész jobb lesz, és nem a Hoth bolygón kezdődik, és nem a negyedik Halálcsillaggal zárul.