Túzok

Több nap, mint blog. Több blog, mint nap. Jobb ma egy túzok, mint holnap egy blog. Jobb ma egy blog, mint a teljes társtalanság. Egy spam is többet ér, mint egy nem csöngetés a bejártai ajtódon. A net végtelen magányossága. A futócipőmre rászáradt a tavaszi erdők sara. Ősz van. Már nem járok sehová. Már nem írok, csak SPAM-et. Az első negyven perc az eltékozolt percek balladája, használhatatlan és még csak nem is elég szomorú. Két oldal, olykor három, kuka, csak az után lesz valami abból, amit írok. Ha lesz. De nem mindig lesz. Ki bírja ki hatezer karakter elveszítését? Mentsd meg, vagy engedd el. Nincs is ennyi gondolat. Nekem biztosan nincs. Hát nektek?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2018-09-08 14:19 Ovidius

Ovidius képe

Ha ez a blog objektív gondolat, akkor rossz.
Ha ez a blog szubjektív gondolat, akkor ne add ki magad... ennyire.

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

szo, 2018-09-08 18:32 Bjursta

Bjursta képe

Mit szamit ki adom nem adom, kinek lenne ez fontos? Az öszinteséggel amúgy is vannak problémáim.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

szo, 2018-09-08 18:35 Ovidius

Ovidius képe

Akkor most én kérdeznék: miért?

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

szo, 2018-09-08 18:55 Bjursta

Bjursta képe

Hú, hát ez messze vezetne a vékony jégen, azt hiszem :) Szerintem a versiráshoz kell a legnagyobb öszinteség, a sajat érzelmeid felfedezése és , ÉS , feltárása, megmutatása. Úgy állsz az olvasó előtt, mintha ruhátlan lennél, - a lelked különösen - mindent lát amit magadnak is csak éjszaka, titokban, álmodban vallasz be, ha egyaltalán. Ez a cél, az irásban eljutni oda, hogy a saját erzelmeimmel szembenézzek, és megmutassam, meg merjem mutatni valóban. Néha sikerül, de még igy is sok benne az elhallgatas, a metafora mögül kikukucskálás, észre veszik e mit akartam mondani. A tortenetmesélés masodlagos, nekem, persze hiszen nyilvan igy törteneik a dolog, de a höseim csak csak én vagyok. A felelmeik, baratsagaik, szerelmeik az én érzéseim.
Kb.
De miért rossz?( klaviatúram fura , bocsanat, ekezettelen)

"Segítsetek a géppuskásnak!"

szo, 2018-09-08 18:33 Bjursta

Bjursta képe

Kedves Ovidius , miért rossz?

"Segítsetek a géppuskásnak!"

szo, 2018-09-08 21:58 polgarveronika

polgarveronika képe

Jó...akkor vegyük úgy, hogy én komolyan veszem, amit írsz. Az első pár mondat bla-bla, fészkelődés . A lényeg az, hogy vannak az ember életében mélypontok, bezuhanások, elmerülések. Ilyenkor jönnek létre a terápiás írások, melyek között olykor akadnak jók is, ilyenkor jönnek létre az olyan történetek, amelyekben szépen bevarrjuk magunkat valamelyik karakterünk bőre alá, elbújunk a cselekedetei, az érzelmei mögé.Nincs ebben semmi kivetni való.
És nem csak a költők, de a prózaírók is lemeztelenedhetnek. Na, és? Ezt vállalni kell.Benne van a pakliban.
A magány az egyik legjobb múzsa.
Ha pedig ki kell dobni néhány oldalt, az fájdalmas dolog, de az alkotáshoz hozzá tartozik a szenvedés is.

Üdv: V.

 

_______Tertium non datur ______

v, 2018-09-09 03:54 Bjursta

Bjursta képe

Na, hát ezt mondom éppen. Pontosan ezt. És komolyan mondom. :) De nekem ez nem ennyire egyszerű, a felismerés sem, ennek az átélése sem. És ha mégis, akkor is meg kell fogalmaznom egyszerü dolgokat is. Ez ilyen.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2018-09-09 07:21 polgarveronika

polgarveronika képe

Minden dolog érlel, tanít. Élvezd!Több leszel általa.

Üdv: V.

 

_______Tertium non datur ______

v, 2018-09-09 09:20 Roah

Roah képe

Író népség, ah. :))) Semmi nem jó nekik! :D

Ha hepik, boldogok, azért vannak írói válságban, mert nincs miről írni, mert...
...mert egy örömködő szerző miről írjon? Hogy kék az ég és zöld a fű? :D

Ha depisek, darkosak, akkor meg az a bajuk! :D

Nem lehet eligazodni a szélsőségeiken, ingáznak állandóan a végletek között, komolyan. :))))

Egyébiránt: az írás alapból magányos sport, nem társas addig, amíg nincs közönsége. És ha van publikum, akkor sem biztos, hogy interaktívvá válik a munka, ha ugyanis nincs visszacsatolás, bármiféle reakció az olvasók részéről, csak a nagy csend, azt is búsan élheti meg.

Mondok valamit!
Figyelsz? ;)

Ne dobj ki semmit, csak tedd félre azokat az írásokat, amikkel nem vagy elégedett. ;)
Készíts egy mappát, mitudomén, valami címmel, ami erre utal, és pakolászd oda őket, rakosgasd az írásokat ebbe a doksiba. (Figyu. King / Carrie regényének oldalait a felesége szedte ki a kukából, és lapítgatta ki kézzel, tenyérrel az elkészült, koszos-gyűrött papírokat. Egyesével. Érted? ;)

A másik a karakter, ha!
Nem mondták még neked, hogy egy karakter bármit elvisel, elbír, kimondhat? Nem? :)))) Nyugodtan legyél csak őszinte - fogd rá a karakterre, ha nagyon vékonyodik az a jég. Sétálgasson csak a karakter azon a vékony jégen, nem? A karakter alatt nyugodtan beszakadhat, különben meg ha mellékszereplő, azoknak általában ez is a sorsuk. Sőt! Ha az író megkeményíti a lelkét, hardkórt alkalmaz, akkor még meg is szeretteti, szerettetheti az olvasóval ezeket a halálra-jelölt szereplőit, kellőképpen. Ezeket a karaktereket, jó közel viheti az olvasóihoz, hogy aztán egy laza mozdulattal, teátrálisan, tragédiával, drámaian kicsinálja, megölje, csupa fincsiséggel eltüntesse, ábrákádábrá, voltnincs. ;) Még könnyeket is elérhet az olvasónál. Elérzékenyülést, meghatottságot. Ilyen galádok ezek az írók, bizony! :D (King mestere ezeknek a kivégezéseknek. Olyanokat meglép a regényeiben, hogy ahhoz már orca kell, és fekete vér a pucában, én mondom neked. Habozás nélkül megteszi, hogy a legédesebb karaktert, akit az olvasók kifejezetten megszeretnek, mondjuk pont az őszintesége miatt, akár, vagy bármiért, hiszen tett erről minden módon és eszközzel, szerzőként, kinyiffantsa, feldarabolja, besózza, meg ilyenek.

Aztán ugye a vinyo...! A jó öreg adatbázis és az ő nagy mérete. :D
Hát nem fér el egy ilyen mappa, nem bír el egy Sztori-temetőt a tágas vinyó?
Hm?

Ne búslakodjál!
Írjál!
Ami jön, ahogyan lenni szokott - nem kell mindent megmutatni, de kiiktatni sem, jól jöhet még a fekete, nehéz, vagy szürke téma, elcseszett írás akkor, amikor az élet hepi, az ég kék, a fű zöld lesz, és a boldogságtól nem tudsz semmi ilyesmit (megélni?) meg-írni. ;)

Nem kell mindent megmutatni, de mindent le lehet írni, ha az ki akar jönni, élni akar, szóval nincs ebben semmi kivetnivaló szerintem, csak tartsd őket magadnál, amíg nincs rá szükség.

Egyszer még hasznodra válhatnak!

Ezt tartsd észben! ;)

Reggae-vel miként állsz? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=zQtw55f2d2A

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2018-09-09 13:22 Bjursta

Bjursta képe

Bírom a reggae-t :) A metált is bírom :) majd a végére ideillesztek egy olyan hetvenes évekbeli magyart amit ugyancsak kedvelek. Egyszerű mint a faék, de kifejezett hatással van rám.

Az első egy két oldal az meg ugy van nálam, mint énekesnél a beskálázás, kell , de önmagában nem alkotás, inkább készülődés, ceruzahegyezés, egy két vonal firka. Olyankor van , amikor éppen stílust váltok, mondjuk, vagy valami motoszkál bennem, és elkezdem kibontani, vagy megkeresni. Mint a blog bejegyzés , első pár mondata, semmi se. Azután jön a tornacipős dolog, már majdnem, de akkorra rájövök, hogy a magányról akartam írni. Kovács ur aki egy guppit nevel akváriumban, és fontolgatja - pár éve - hogy egyszer rajzol az akváriumra öt vonalat meg egy gé kulcsot, két keresztet - D dur - és lejátssza, mint ahogyan harminc évvel ezelőtt látta ezt egy fekete fehér filmen.Mint ahogy ugyancsak fontolgatja, pár éve - hogy kölcsönkér a szomszédasszonytól egy kis sót, és megismerkedik vele, de értetlenül áll amikor egy másik szomszédasszony rányitja az ajtót és kölcsönkér némi sót.

A karakter mehet a jégre , az rendben is van, a jég nekem vékony :) az érzelem megmutatásában, olykor átélésében. Számomra semmi sem biztos, soha nem vagyok egészen biztos abban, hogy ami történik az mondjuk nekem éppen jó. Írásban sem, ám.

Na így. Kb.

A dalnak nincsen köze ugy semmihez, csak kedvelem. Mostanában gyakran hallgatom.

https://www.youtube.com/watch?v=-WONlbkGOfo

"Segítsetek a géppuskásnak!"