Bloody Dora blogja

Szemezgetés

Nem értek a Facebookhoz, pedig ezeket igazán ott lehetne megosztani. Rövid kis izék, hírek olvasása közben találtam, némi írástechnika a hétköznapokban.

Könyvek

Olyan gyorsan felnőnek ezek a lányok...

Meghalt Brian Aldiss

92 évesen meghalt Brian Aldiss, kiváló SF író.

Fura környék

Hajnali négy óra van. Jön a vihar, távoli mennydörgés hangja szállt idáig. És... megszólaltak a szomszédban a harangok! Én nem tudom, miféle rendszerre vannak azok kötve, de félelmetes.

Üdezöld araszolás

Leszállt a gép mellé egy üdezöld araszoló. Nagyon szép kis lepke, a latin neve is: Chlorissa viridata. Angolul pedig small grass emerald, vagyis "kis fű-smaragd".

Mély átéléssel

Új szuperkütyü, ami sosem látott élménnyé emeli a könyvolvasást. A cikket kösz az Indexnek.

Best of karcok

Még közel sem tartok a szavazatok összeszámlásának a felénel sem, mivel rengeteg a gondom, hogy most mit számítsak érvényes szavazatnak, és mit ne. Végül úgy vettem, hogy linkkel adott szavazat - ha a mű nincs is az oldalon azóta (mert útközben megjelent), érvényes. Maximum a linkeket majd ellenőrzöm és kiszedem a nem élőket. Ha valaki konkrét műre nem, de úgy általában egy szerzőre leadott egy voksot, azt végül nem tudom megjeleníteni, de azért számlálom. Az alábbi táblázatban az ilyen "Srentől bármi" és hasonlóak is bekerültek.

A szerkesztő

A munkagépemen furcsa dolgokra bukkantam. Például erre a kis töredékre... nem emlékszem, hogyan akartam folytatni, de biztosan volt rá tervem. Szerintem nagyon pihent lehettem.

(F)élek

Halihó mindenkinek!

Könyves kihívás

Tavaly láttam még angol verziójában, itt a magyar fordítás:

http://moly.hu/kihivasok/2015-reading-challenge

Leggyakoribb hibák

Sren említette, hogy szedjük össze. Röviden és tömören összefoglalom, mik a leggyakoribb problémák a művek beküldésénél, hogy legyen egy biztos pont, ha hivatkozni kell.

Egy történet

Legalább két éves írás, nemrég találtam meg. Sokáig nem voltam biztos benne, hogy én vagyok a szerző, de egyre valószínűbb. Sren azt javasolta, küldjem be, ne porosodjon még két évig.

Tartalom átvétel