A szerkesztő

A munkagépemen furcsa dolgokra bukkantam. Például erre a kis töredékre... nem emlékszem, hogyan akartam folytatni, de biztosan volt rá tervem. Szerintem nagyon pihent lehettem.

A szerkesztő

A szerkesztő (Editor literator ssp. cartiolatico) egy különleges állatfaj. Nagyon lassan szaporodik, a rengeteg természetes ellenség (csekkek, villanyszámla, postás, főnök, szerzők, konyha) miatt súlyosan veszélyeztetett státuszba került. Életmenete egészen különleges, általában akkor születik újabb egyed, ha a populáció erősen megritkult, ami az önszabályozás felettébb érdekes példája. Aktivitása kezdetben magas, később évszakos periodikusságot mutat. Szaporodásbiológiája nem kellően ismert, feltehetően a populáció létszámának csökkenése indítja be a reprodukciót elősegítő hormonok termelődését. A faj egyedei általában a szerkesztői fórumnak nevezett leken gyűlnek össze, a párzásért folyó harc, rivalizálás nem jellemző, gyakoribb a külső dominancia-jegyek alapján beálló hierarchia. A párzás rejett, eddig nem írták le. Az új egyedek születése a következő hétre tehető, amit jellegzetes kommunikáció, az ún. „új szerkesztők hír” jelez a külvilág felé. A terhesség alatt a szerkesztő egyedek türelmesebbek, szülés után viszont fáradékonyabbak lehetnek.
A szerkesztő természetes élőhelye a honlap és a való élet. Gyakran megfordul a számítógépek előtt, ilyenkor órákra hosszú szemlélődésbe merülhet. Hajszolt életmódja miatt soha semmire nincs elég ideje, erről órákig képes panaszkodni. Kommunikációja rendkívül fejlett, képes több oldalt írni a semmiről.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2015-03-03 20:01 Ovidius

Ovidius képe

Külsődleges jegyei közé tartozik, hogy vagy roppant csinos hölgyalakban, vagy enyhén randa (esetleg szakállas) férfiformában manifesztálódik... :D

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

k, 2015-03-03 20:26 Urbatorium

Urbatorium képe

Ha ez így van, akkor lehet, hogy ismert az evolúciós vonaluk. Enyhén Randa -> Kissé Rando -> Meglehetősen Randolph. Tehát a szemüveges macskánk időutazó, jött hozzánk kutatni a náluk már kihalt láncszemet.

*****

Az egyetlen igaz tanulás: a lényünkben szunnyadó tudás tevékennyé ébresztése.

Weöres Sándor

k, 2015-03-03 20:42 Ovidius

Ovidius képe

Komoly logikát tartalmazó levezetés... :D

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

sze, 2015-03-04 05:13 Randolph Cain

Randolph Cain képe

Öhm... Szolídan megjegyezném, hogy mind a hárman betegek vagytok :-D Ádám, a következtetésed hibás egyébként, mert nem a randa szerkesztőktől származtatom magam. Nekem pedigrémem van, kérlek szépen, lévén sznob cicacsaládból jövök ;-)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)