Gyógyító könyvek

Kedves Mindenki!

Nem azért, mert punnyadás van, és fel szeretném rázni a nagyérdeműt, hanem mert tényleg érintett vagyok a témában: tudtok "gyógyító" könyveket, zenéket (filmeket?) javasolni? Magas láz, torokgyusza, ha minden igaz, bár a doki már rutinból nem mondja meg, mi a bajom.
(Pici koromban mindig légcsőhurutom volt, de mivel azt nem értettem, mi lehet az a "légcső", következetesen elneveztem "lépcsőhurutnak". Ez most eszembe jutott, de zárójel bezárva.)

Szóval kell valami, ami lázcsillapító hatású olvasmány. Eszembe jutott Rejtő - torokfájással nem az igazi, de szokott segíteni. Gyakran olvastam, amikor beteg voltam. A Gyűrűk Ura is hasonló, azt is vagy háromszor lázas betegen olvastam, emiatt összekötöttem a fejemben a "gyógyszert bevenni, feküdni, teázni, kekszet enni" érzéssel. Most a kekszem nem tudom, hol lehet, de teázgatok - mentás, eukaliptuszos tea napraforgómézzel, nagyon finom. Van egy sárga bögrém, akarom mondani, az Zoli bögréje, de állandóra lenyúltam, alig fél liter, abban remek a tea.
Mi az, ami nektek segít? Kell valami, amitől jobban fogom érezni magamat, mert ez így elég pocsék. Utálom a lázat, a doki felé villamoson el is ájultam tőle, szóval szükség van minden egyes segítségre. Gyógyító könyvekre. (Tőlem aztán a gyógyító energiát is küldhetitek, de jobban örülök pár címnek.)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2019-06-04 17:09 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Persze, tudom, vannak beküldésre váró írások, olvassam azokat. De én most regényekre vágyom, sajnálom. Ha jobban leszek, mindenkire sor kerül.

_____________________
Dr. Bloody Dora

k, 2019-06-04 19:24 Ovidius

Ovidius képe

Először is jobbulást kívánok Hatalmas Véres Úrnő!...:D
Gyógyulásra Pratchett- Gaiman: Elveszett próféciák, vagy Christofer Moore: Biff evangéliuma...
(Hogyan lehet egy biológus beteg?! Már a hallatára szűkölve húz el minden baci...).

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

k, 2019-06-04 20:12 Kentaur

Kentaur képe

Hú, szerintem ez személyfüggő. Nekem a lázas betegségekhez Kipling összes szokott bejönni (nem a Disney verziós lebutított mesekönyvek, hanem az eredeti Dzsungel könyve és más történetek).

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

sze, 2019-06-05 05:37 Kelvin

Kelvin képe

Én lázasan egy pontra is nehezen nézek, mert kiszakad a szemem, az olvasás elképzelhetetlen olyankor. Amikor legutóbb elkapott egy ilyen ebola, egy délelőtti családi műsor ment a tv-ben, és azt néztem, hogy hogyan lehet babahordozóval táncolni, vagy mit csinálni. Szürreális élmény volt, de legalább el tudtam aludni.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2019-06-05 16:12 craz

craz képe

Legyen mondjuk az Ötös számú vágóhíd és a Macskabölcső. :)
Vagy írj egy novellát. :P

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

sze, 2019-06-05 16:37 polgarveronika

polgarveronika képe

Hrabal minden mennyiségben

Gyógyulást! Ilyen melegben lázasnak lenni sz@r ügy

Üdv: Vera

 

_______Tertium non datur ______

cs, 2019-06-06 19:32 Kick Azyro

A betegen olvasásról van közelmúltbeli tapasztalatom. Engem a stressz döntött le, nehézlégzés, hasonlók, és éppen a Hasnyálmirigynaplót olvastam. Nem volt bölcs választás, csak rosszabbul lettem tőle, szóval halálos betegségről lehetőleg ne olvass, különösen akkor ne, ha hajlamos vagy a hipochondriára. A torkommal nekem is gyakran van gondom, a Tíz kicsi négert lázas betegen olvastam, persze olyankor, amikor éppen enyhült a láz. Sikerült elterelnie a figyelmemet az állapotomról, úgyhogy ebből kiindulva a klasszikus krimiket tudom ajánlani. Jobbulást!