Röpködő kilók

Mivel Az Öreg Barát című bejegyzés alatt annyira elvákonyodtak a hozzászólások, ami nem illik egy hívzókúrázni vágyó beszélgetéshez, újat kezdtem.

Leszögezem: hivatalosan 49 és fél kiló vagyok. Ebből másfelet csak papíron tudok igazolni, de ott remekül (hja, kérem, ha bemondásra nézik...), a mérleg egyszer mutaott 48,5-öt. Anyu szerint fogytam, de nem állított rá a mérlegre, mert heves ellenállást fejtettem ki, határozott partizánakciókkal (mosogatás, teregetés) és gerilla-hadművelettel (egy tepsi süti bevonszolása a szobába). Amennyiben fogytam, az 46,5 kilót jelentene, mivel a múltkor nemmondommegmennyi kiló voltam (6x8-1), vagy akár kevesebbet. És ez nem jó. 170 centinél nagyon nem.

Már régóta hízókúráznom (aki fogyózik, mint Anyukám, az ne nézzen ide... megegyeztünk, ő ledobja a kilókat, én majd felkapom), és tényleg minden hülyeséget kipróbáltam. Itt is javasoltak mindent. Volt egyszer mézes-dió(mogyoró) kúrám, attól majdnem hányingert kaptam, de nem segített. Éva mondta, ülőmunka és egész nap vajaskenyér. 18 év alatt nem segített, most sem tette. A mezei "egyél vazze" kúra sem jó, mert eszem, de Anyu mindig előáll azzal a ténnyel, hogy ez meg az ápdét egyes, sőt, nullás, hiába eszem két pofára, nem hízlal. (Most szóljatok hozzá... hát tehetek én róla, hogy a teljes kiőrlésű fogyikenyér embertelenül finom?) A tésztakúra jónak tűnne, ha nem lenne ugyanaz a helyzet, mint a vajaskenyérrel. 18 év... A sütemények, csokoládék eltűnnek ugyan a hasamban, de zsírként nem hajlandóak manifesztálódni.

Nincs semmiféle betegségem, ami fogyást okozna. Régen volt (bölcsödében, egy kellemesen szalmonellás tojás okán), akkor etiópra fogytam egy hónap alatt (nem tudom, hány éves és hány centi voltam, mikor kijöttem a kórházból, de 10 kiló... az kevés, nem? meglehetősen nagy gyerek voltam, amolyan bébi-dinoszaurusz), azóta nem tudok visszahízni. Hiába etettek rántotthússal (ezen nőttem fel, na képzelheteitek... a rántott husitól megveszek, akkor írok elvetelmülten hosszú kritikákat), minden földi jóval, azt érték csak el, hogy finnyás lettem. Később, kamaszkorban pajzsmirigy-problémát diagnosztizáltak, de az nem okoz fogyást. vagyis az alulműködés (!) nem, az pont az ellenkezője. Márpedig nekem komoly alulműködésem van, illetve nem annyira komoly, de szedni kell a tiroxint (a hormont szedem, mert a pajzsmirigyem annyira csökevényes - egyszer daganatnak nézték, műteni akarták -, hogy nem tud többet előállítani, az meg nem elég), különben baj lesz.

Ugyebár a tiroxin az fogyaszt. Ezzel nem lehet mit tenni, de hízni kéne. A pszichiátriai kezelésre szoruló pszichológus, akihez kénytelen vagyok járni, mert szúrt a szívem (idegi eredetű... illetve van szervi probléma, ami akkor jelez, azaz szúr, ha ideges vagyok), azt javasolja, hagyjam abba. Én javasoltam neki, hogy mondjon valami mást, különben elfogyasztom vacsorára, mert az emberhús hízlal. (Mivel dohányzik, előtte pár hétig a pincében kell tartani lehetőleg zsíros ételeken, hogy kitisztuljon a húsa és finom legyen a mája.) Ajánlotta a Béres cseppet, de mivel már egyszer mondta, hogy szedjek orbáncfű-cseppeket az idegességre, ami Remotiv tabletta formájában négyezer valahány pénz, hát bárhogy is erősködik, nem fogok Béresre költeni. Annyim nincs (mert a pszichodoki sem ingyen van).

Mit lehet tenni? Hmmm... a marcipánt sajnos nem szeretem. A palacsintát sem, de annyira ajánlgatták egyesek, hogy ők milyen finomat készítenek... küldjenek. :) A karamell jöhet, de nem vagyok rajongója, csokiban, piskotában imádom. A tejet és készítményeit sem szeretem, kivétel a kakósakat. Továbbá minden diétás vacakért megőrülök, ha nem lisztutaánzattal és cukorutánzattal készült (vagy nincs gumi íze, mint a sajtnak). Ez még a kisebbik gond, mert azoik annyira drágák, hogy nem vesszük.

Segítsetek, mit egyek? :) (Fogyókúrázoktól millió és egy bocsánat, ők is beírhatjáka  fogyós tippjeiket, majd azokat jól elkerülöm.)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2010-07-02 14:01 Ovidius

Ovidius képe

Drága Véres Hercegnő!

Alábbiakat ajánlom:

Előétel: - Hideg főtt, füstölt hátsó csülök fehérkenyérrel és tormával

Főétel:  - Újházi tyúkhúsleves

             - Cupákos körömpörkölt, sok-sok krumplival és vegyes savanyúsággal.

Utóétel: - Egy egész fémtálcányi francia krémes

Ital:        - Aperitív:           3x1 dl Stolichnaya vodka

              - Evés közbeni:  4-5 alkalommal 2 dl édes vörösbor

              - Étel leöblítése: 3x 5 dl korsó cseh sör (valamelyik 12°-os változatból)

              - Jánosáldás:      2x1 dl édes tokaji aszú

Ezután tessék átvonulni a hálóba és egy nagyot szunnyantani.

Ezt kb. fél éven keresztül csinálod és az eredmény garantált lesz (vagy meghízol, vagy alkoholista leszel)...

Üzeni egy nagytudású, öreg zabagép...

 

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

p, 2010-07-02 14:46 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Csülök és körömpörkölt nagy bánatomra nincs, de a levest megettem. :) (Inni nem tudok, mert nem szoktam plusz nagyon nem is ajánlott.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2010-07-02 15:59 gwalker

gwalker képe

Nősülj meg, 12 év alatt +40 kg. :)

Hot sun, global fun Needed action, start to run.

p, 2010-07-02 17:01 Ovidius

Ovidius képe

Ezt nekem írtad? :)

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

p, 2010-07-02 14:25 Roah

Roah képe

Ez az "idegalapon plusz pajzsmirigyes" dolog igaz lehet. Egyetlen alkalommal, huszonakárhány éves koromban voltam harmincnyolc kiló.(nem, nem voltam sem bulémiás, sem anorexiás, sem pedig beteg - akkor még) Szép, látványos volt a jelenség, amit főként a gyenge minőségű, és borzalmasan vékony csontozatomnak köszönhetek(Egy bőregérre hasonlítottam.) Egyszerűen stressz, reggeltől -estig munka, hétvégén is...sok volt az élet. B12. Ezt kaptam, szuriba. Utána következett a rendszeres étkezés. Naponta ötször, keveset, mert a gyomrom méretét "vissza" kellett változtatni. Rendbe jött. Az átlag súlyom évekig annyi volt, Dóri, mint most a tiéd. Nem titok: volt egy rándá gerincműtétem, ami enyhén szólva korlátozza - és sajnos fogja is életem végéig -, mérhetetlen mozgásigényemet, és ülő munkára kényszerített. (de a hétvégi duhajkodás az megmaradt :D)Tésztakúra+csokoládéhegyek+evés. Jelenleg ötvenháromra sikerült feltornáznom a súlyomat. De ha lebetegszem, azonnal röpködnek lefelé a kilók; pedig eszek, nem a gyomromra "megy".(inkább az agyamra, mert parázok, hogy nem áll meg a súlycsökkenés:D)

A pajzsmirigy helytelen működése nálam most derült ki - teljesen véletlenül.(lakik a jobb oldalon az egyikben egy göb:8x13mm, tömör összetételű.:) Most itt tartok. Még nem tudom, mit kezdenek vele, de biztos vagyok abban, hogy összefügg a fura súlycsökkenéssel. Mindezek felett itt van a genetika is. Apai ágon mindenki atléta termetű. Nem hajlamosak a hízásra, és ezt örököltem én is. (Nincsen az őseid között ilyen típusú ember?)

Összeségében: tészta tésztával, B12, többszöri étkezés, sok víz, nasi(jó sok, és még finom is.:).

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2010-07-02 14:44 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Elméletben híznom kéne, mert nagymamám alkatát örököltem, aki sokáig sovány volt, aztán hirtelen megugrott. (Meg hát azért hiába hasonlítok rá, olyan töpszli nem vagyok, mint ő.)

8x13 mm göb? Wow. Nekem is ezt diagnosztizálták (millire pontosan!), aztán kiderült, ez a pajzsmirigyem. Na akkor mérhetetlen protekcióval teljes szülői-nagyszülői tanári ismeretségi körrel bekerültem az ország egyik legjobb endokrinológusához, azóta javulok. Nagyon remélem, te nem ugyanannál a Budai Egészség Klinika vagy Centrum vagy mi a halálnál vagy...

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2010-07-02 15:01 Roah

Roah képe

Nem, én Óbudán voltam, egy klasszikus SZTK -ban. Egy betegség miatt - mer mér ne -, a gégész elküldött ultrahangra. Szerencsém volt, mert kifogtam egy baromi aranyos doktornőt, aki miliről-milire átnézte a nyakam azon részeit is, ami nem szerepelt a beutalón.(vagy egy órán át vizsgált) Ő találta meg. Lefényképezte. Sajna ott van az. Ő labort javasolt első körben(szinte már látom az eredmény utáni sipákolást, miszerint vérszegény vagyok), aztán meg...nem tudom. Utána néztem: nem igen mennék bele az izitópós vizsgálatba. Több a hátránya, mint az előnye, nem? Féltve örzőtt kilóimat is elveszíthetem. A gégész engem is az endokrinológiára küldött - szintén Óbudán -, majd kiderül, mi lesz azzal a bigyóval. Szerintem az a gond a szervezetemmel, hogy késői gyerek vagyok. Valaki házat örököl, valaki kocsit, én pocsék szervezetet kaptam. De már belejöttem.:) A B12 viszont tényleg bevált. A 1.65 magassághoz végre sulyok is párosultak.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2010-07-02 15:07 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Majd megnézem. :)

Az izotóposat nekem is ajánlották. A gond az volt, hogy három óra várakozás után (!) mondta csak az orvos, a drága, hogy nekem alulműködésem van. Mondtuk igen, ezt tudjuk. De hogy olyan alulműködés, hogy a jódot nem veszi fel, tehát hiába néznénk jódizotóppal, semmit sem mutatna ki. Elküldtük az orvost az anyjába (azt, aki beutalt), és ekkor kerestünk újat. :) Amúgy meg asszem a pajzsmirigyes nem veszélyes a kilókra, az viszonylag nyugis izotópos vizsgálat. Még nekem sem okozott volna gondot, ha megcsinálják.

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2010-07-02 15:31 Roah

Roah képe

Majd megmutatom.:)

Semmi mellékhatása nincs az izotópnak? (jaja, tartok tőle, nagyon) Én is vadul hízok - és azon is vagyok, amig nem érzem tehernek -, full meg tudlak érteni. Most van egy kis siker élményem is. Ha hízok, én mellkasra, és ő...amin ülök. Ez utóbbi nagyon szokatlan.:D Ha fogyok, akkor is ez a sorrend. De én már felkészültem: választékosabb méretű göncöket gyüjtöttem be, mert az a biztos.

 

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2010-07-02 14:41 Zora

Zora képe

Én is olyan 168-170 között mozgok magasságban, és hozzá 48 kiló. Most nem, mert most nyár van és meleg, és ilyenkor a francnak van kedve enni, most csak 46 vagyok. És jólérzem magam a bőrömben.

Általánosban csúfoltak a vékonyságom miatt, és kicsi is voltam, de aztán egy nyár alatt nőttem annyit, hogy a tornasor végéről a közepére kerültem, a súlyom viszont ehhez nem igazodott.

Aztán úgy 19-20 éves koromban hirtelen elvesztettem fiúsan vékony alakomat, és kikerekedtem, de a súlyom még mindig nem nőtt. Azóta se. Amikor egy évet Svédországban voltunk, akkor a sok szénhidrátos félkész kaja miatt regisztráltan 51 kiló voltam, és mivel így az összes farmeremet kinőttem, csak melegítőben és szoknyában tudtam flangálni. Szóval nálam az már sok. Akkor rosszul is aludtam, szuszogtam, alig bírtam az esti futást lezavarni, szörnyű volt.

Szóval én nem hajtok plusz kilókra, nekem tökéletes úgy, ahogy van. A plasztikai műtét az más tészta, de arra nincs pénzem. :DDD

Azt hiszem, hogy sokan fognak minket utálni, a legtöbben inkább a plusz kilókkal küzdenek. Ezt sem értem, miért ennyire eltérő az emberek testfelépítése...

És M-es nadrágmértet hordok, ez is bizonyítja, hogy nem vagyok kórosan sovány, bármit mondjon is a testtömegindexem!

------------------------------------------

p, 2010-07-02 15:01 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Én M-es pólót. :) Nadrág rám nincs, hehe. (Derékban minden bő, csípőben szűk, hosszában rövid.)

Nekem sajnos híznom kell. Meglehetősen sok problémám adódik a súlyom miatt.

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2010-07-02 14:40 Obb_régi

Rántott hús nem hízlal!

Reggeli: szalonnás hagymás tojás, sok kenyérrel

Ebéd: Gulyás leves, majd Pörkölt pörköltel, sok-sok nokedlivel + kenyér

Vacsora: zsíroskenyér, kevéske májjal-szívvel, lilahagymával

Este: sok-sok sör

p, 2010-07-02 15:02 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Annyit mondjátok, meg tudom, hogy a sör hízlal, de sört nem... (amúgy mit gondolsz, mit szoktam enni? rántotthúsra nincs mindig keret, meg azt hosszú elékszíteni)

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2010-07-02 14:55 Ndy

Ndy képe

Zsíroskenyér, parasztkolbászok. Azt eheted bármivel, garantáltan hízlal.

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

p, 2010-07-02 15:02 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A májas-zsíros is megfelel? :)

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2010-07-02 15:27 Ndy

Ndy képe

Zsíros kenyeret. Meg sportolni kell, az izomnak sokkal nagyobb a súlya.

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

p, 2010-07-02 16:05 Zora

Zora képe

Ez igaz! 4 év röpi a gimiben nálam is bevált.

------------------------------------------

p, 2010-07-02 17:36 isslac

Mindent ami zsíros és általános körökben a hízlal kategóriába tartozik. :)

A bundáskenyér-zsíroskenyér sok sok hús és süti általában beválik. Jöhet mellé a fagyi is, úgyis meleg van. Viszont ha az ilyesmi nem használ, akkor lehet valami az edzés dologban. Sok elhízott embernek a fogyókúrás menete az, hogy a zsírt leadja, ekkor vékony lesz, majd formásít izommal, ami ugye tömeget jelent. Te már alapból a vékony vagy lépcsőnél tartasz, így most izmot kell magadra szedni :) De azért ne legyél izomkolosszus :))

p, 2010-07-02 19:45 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Kérjetek s megadatik. Hattól fél nyolcig gyeplabdáztam, most leszakad a vállam (nem, én sem értem, mitől), húzom a lábam (holott nem fáj), lenyeltem egy szúnyogot, ami a félrenyelt sütivel olyan kombót alkotott, hogy azóta sem kapok levegőt. És mondtam már, hogy utálok futni? (6 év kihagyás után viszont nem ment annyira rosszul, mint vártam volna. Ám... ja, szóval ezért húzom a lábamat! Áh, nem is jutott eszembe, az egyik vádlim rövidebb. :) )

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2010-07-02 21:46 brana

Szia Dóra!

Szerintem nem gond, hogy vékony vagy. Örülj neki! Gimis koromban én is 48 kg voltam és 170cm. Nekem is mindenki mondta, hogy jujjjjjj de vékony vagyok, de jól éreztem magam, és nem sokat foglalkoztam ezzel az üggyel.

Később a felsőoktatásban rámjött kb. két kg, amit a vizsgaidőszakban mindig le is adtam.

Amikor terhes lettem is csak 52 kg voltam. Így aztán nem volt gond a hízás, ami vele járt.

Mostanság 56 kg körül vagyok, és ez azért jobb, mintha dagadt lennék.

Ha mindenáron hízni akarsz.......... bár ezt nem javaslom a te korodban, hiszen úgyis jön egy kis súlygyarapodás magától.......... de ha mégis mindenáron....... akkor igyál sok colát, egyél sok csokoládét, kenyeret, nassolj ész nélkül, folyamatosan. Rágicsálj ropit, chips-et, sósmogyorót......... de azért leginkább maradj vékony és örülj neki.

Persze, ha kiderül, hogy titokban anorexiás vagy, esetleg bulimiás, hát az azért más........

Tök jó ez a hízós téma, erről jut eszembe, hogy már régóta szeretném megírni az anorexiás unokatestvérem történetét.......... nossss, ő aztán félelmetesen nézett ki, de mázlijára sikerült kimásznia belőle.

De, mondom, ha ezeknek a gyanúja sem merül fel, akkor ne parázz ettől az egésztől.....nem kell!

 

Pussz, Brana

p, 2010-07-02 22:27 Zora

Zora képe

Ennyi édesség után tuti beteg lennék. :O Én azt mondom, csak egészségesen. Ami nem megy, nem kell erőltetni. Dóri, te nem vagy kórosan sovány, úgyhogy bízd a természtre, csak egyél rendesen.

Naciknál nekem is az van, hogy mind hosszú, de az M-es a jó, az L-esből már kiesek.

------------------------------------------

p, 2010-07-02 22:55 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nézzétek, kedves, hogy te meg azt mondjátok, jó súlyban vagyok, ha a környezetem hízlalni akar. Inkább híznék, mint állandóan hallgassam. Amúgy meg... nézzétek, nem kevés és nem is "egészségügyi" problémám van a soványság miatt, főleg azért, mert nő vagyok, és hát egy hónapban két hétig olyan hasgörccsel fetrengeni, hogy a hányinger kerülget, nem jó. Az sem jó, hogy bármi nátha lever a lábamról. Az sem, hogy a soványság miatt ideges típus vagyok. Szóval a kilók kellenek. De nem jönnek, hiába eszem, hiába nassolok.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 02:10 Ndy

Ndy képe

Ott is a sport, Dóri. Az ereknek tágulni kell, és akkor műkszik minden. Lehetsz akár drogos is: én egy százharmincas pulzusnál lazán jól érzem magam, mert kétszázig hitelesítve vagyok. Sport!

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

szo, 2010-07-03 15:08 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Hazagyaloglok az egyetemtől. Lágymányostól Zugló, Egressy tér (Örstől lefelé 5 megálló). Az sportnak beszámíttatható? (Ma, nem merem megmondani, kikapok, de hazagyalogoltam. A Hajógyári szigettől. Éljen a 38 fok.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 15:39 Ndy

Ndy képe

Egy húzósabb hétvége után nekem ennyi sem megy :)

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

szo, 2010-07-03 07:28 Roah

Roah képe

Ez is így van, Dóri. Az immunrendszert teljesen leépíti az alacsony súly. (Baromi sokat kínlódtam vele én is.) Meg nem volt szép látvány az sem, hogy megtudták számolni a bordáimat, hátulról. (Gerincműtét előtt az aneszteziológus azzal nyaggatott, hogy követek-e valami speciális diétát, és hiába mondtam, hogy dehogy, ilyen az alkatom - a csuklóm külsejétől szabályosan hüledezett -, nekifutott az orvos mégegyszer:"De nekem nyugodtan megmondhatja, nekünk ezt tudnunk kell." Nyertem, de szerintem nem hitte el. Ilyen madárcsontú vagyok. Viszont nagyon tetszettek neki a vénáim; váloghatott is :D  A kórházban az immunrendszer működésének javítására nekem a joghurtokat ajánlották: mezei joghurt, krémtúró, joghurt-joghurttal...hetente többször tolom, tényleg jó, nem fáj a pocakom.(főleg a gyomorszájam, a bordák felett, na, az kegyetlen tud lenni, szúrt) A náthák is elkerültek, idén csak egyszer gyulladt be a torkom.(de sajna elég rándán, azért kötöttem ki a gégészeten.) A gyakori fejfájást is sikerült lecsökkentem, amire szintén a kórházban vizet javasoltak. Legalább három üveg vizet tolok naponta.(tökre bírja a vesém:D) A cola...hát, nem túl jó. (Nem tudom, ha erre jár az oldal toxikológusa, majd elmagyarázza. Nekem csak a vérnyomásra hasznos, de vedelni nem szabad.) A mozgás nagyon jó! Nekem megváltozott ez is. Eleinte - a rehab okán -, gyógytornára jártam, minden este - nagyon élveztem!:) Megtanultam mindent, és itthon szoktam tornázni. (Bezzeg hétvégén?! Akkor táncolni is lehet, de már nem ész nélkül, ez van :D) Mindenféle sport jó: a tollaslabdától a ping-pongig (a csocsó is, de már tilos emelgetnem az asztalt), a futás, otthoni guggolás (mondjuk 3x10), úszás (az egyik legjobb!) vagy pölö műanyag flakont (0,5l) megtöltesz vízzel. Minden kezedbe raksz egyet, és a gép előtt emelgeted, vagy a tévé előtt...super jó!

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2010-07-02 22:46 Liliana

Liliana képe

Eredetileg nem akartam hozzászólni a témához, mert abból csak baj lenne, no meg kiselőadás, amit ugye senki nem szeretne. Na, mondtam én, hogy fújjolnak rám. :)

De mielőtt minden tanácsot megfogadnál, amit itt leírtak, azért nem árt, ha tudsz pár dologról.

Elsőként a colát felejtsd el! Kivonja a Ca-ot a szervezetedből, ami nem most, de évek múlva elég csúnya csontritkulást eredményez majd, rosszabb esetben "puha" csontozatod lesz, ami könnyen törik és nehezen forr majd össze, az azért eléggé fájdalmas lesz. (Egyébként a csontritkulásban nagy általánosságban nők szenvednek, hiába a genetika és a hormonok nagyban befolyásolják a helyzetet.) Másrészt, tudtad, hogy külföldön véres balesetek helyszínén colával marják fel az alvadt vért? Próbáld ki, hogy egy kis darab húst tegyél egy pohár colába (Pepsibe vagy Coca-colába). Egy nap alatt lebontja. 

Másodszor a zsíros dolgokról is mondj le! Nos, itt jön egy félórás előadás a jó és a rossz koleszterinről... Tudtad például azt, hogy egy közepes fizikai munkát végző nőnek három tojássárgája fedezi a napi zsírszükségletet? Persze ez nagyban függ a kortól, súlytól, energiaszükséglettől, de ez általánosan elfogadott tény (legalábbis én annó hét éve hallottam, és azóta is párszor már). Zsíros étel, magas koleszterinszint (a rosszabbikból), magasvérnyomás, szívbetegségek, stb...

Nos, azt is mondták a drága tanáraim, hogy három fehér méreg van, ami láthatatlanul pusztít. A só, a cukor meg a liszt. Nem hiszed? Pedig igaz. Nem baj, hogy a teljes kiőrlésű cuccokat szereted, abban vannak olyan aminosavak, rostok, amiket másképpen úgysem juttatsz be a szervezetedbe.

Abban, hogy nem tudsz hízni nincs véletlenül benne a családi örökség is? A mi családunkban például genetikailag kódolva van a hízásra való hajlamosság (több egyéb, "drága" örökség közt). Meg valószínűleg a szervezeted enzimjei másképp állnak a dolgokhoz, mint szeretnéd. Ne akarj hízni, fogsz te magadtól is idővel (a korral jár majd). 

Szerintem egész egyszerűen növeld a szénhidrátok bevitelét, de csak mértékkel ne egyik percről a másikra ugorj egy nagyot. Annyit vállalj, amennyit naponta képes vagy tartani. Szóval azonos mennyiség mindennap, napi ötszöri TUDATOS táplálkozás. Kiemeltem a szót, mert a tudatos nem a  zsíroknál, édességeknél, coláknál kezdődik, de azok is beletartoznak. Most befogom, egyelőre... :) 

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

szo, 2010-07-03 05:22 gwalker

gwalker képe

A colával kapcsolatban szerintem csak egy tévhit, hogy kivonja a szervezetből a kálciumot. Ha jól sejtem, a dolog úgy működik, hogy elsavasítja a szervezetedet és ahhoz, hogy ezt le tudd kötni, a tested a csontokból vonna ki kálciumot. HA nem viszel be elég kálciumot. Vagyis ha eszel sajtot, iszol tejet vagy pezsgőtablettát akkor a kálciumot onnan fogja pótolni a szervezet.

Amiket leírtál az üdítőtől azok egy időben hoaxként terjedtek, de nagy részük nem igaz vagy úgy próbál beállítani dolgokat, hogy azok rémisztőek legyenek. A véres baleseteknél én úgy tudom, hogy homokot használnak, aztán meszet és végül vízzel mossák le a maradékot. A húst pedig a savas kémhatása miatt "emészti" meg, ahogy egy pohár rossz vörösbor is megtenné :)

Ezeken túl viszont baromi káros a kóla - leginkább a koffein és az aszpartám miatt. Az egyik a szívet támadja, a másik - bár ez sem bizonyított - rákkeltő hatású.

Hot sun, global fun Needed action, start to run.

szo, 2010-07-03 14:31 Liliana

Liliana képe

Egy valamit jegyezz meg, nem minden tévhit, amit írnak/mondanak! Nos, a colával kapcsolatos dolgok javarészt igazak lennének. De most megkímélek mindenkit és megpróbálok röviden válaszolni a dologra.

"Vagyis ha eszel sajtot, iszol tejet vagy pezsgőtablettát akkor a kálciumot onnan fogja pótolni a szervezet." - (A fogak károsodása látványos. Azt hiszem, volt egy ilyen kísérlet pár "tejfogú" gyerek részvételével, akiket colával itattak, hogy kimutassák annak káros hatását... De ez most lényegtelen.) Először is, ha valaki epe-, vagy vesekőre alkalmas, akkor nem tuti, hogy számára a pezsgőtablettás módszer beválik. (Ez ugyanúgy igaz a "nincs elég C-vitamin, akkor szedd nyugodtan, mert vízben oldódik" elvre is. Jogos, vízben oldódik, de a vesében felhalmozódik, megkövesedik, és lőn fájdalmas vesekő.) Egyébként, hogy tudományosan kifejtsem, a colában lévő foszforsav leköti a táplálékban lévő Ca-ot, így a rendszeres Ca fogyasztás nem segít. A cola rendszeres fogyasztása látványos csontritkulást eredményez. Szintén a foszforsav számlájára írható néhány emésztőrendszeri megbetegedés súlyosbodása.(lásd pl. a fekélyeket) MAgas koffeintartalmáról később. (Mint írtam, ez a betegség elsősorban az idősebb korban lévő hölgyeket támadja. Itt megint jönne egy kis blabla a hormonok hatásairól, meg a változókorról, meg a többi cukiságról.)

" A véres baleseteknél én úgy tudom, hogy homokot használnak, aztán meszet és végül vízzel mossák le a maradékot." - Igen, ezt a megoldást is ismerem. Nos, akkor jön a másik szemléltetés, bár ez kissé morbid. A tanárom, aki nekünk ezt tanította, azt mondta (mellesleg eléggé hiteles és megbízható nőszemély), hogy ő otthonra vásárol colát, azonban az ő családjuk nem meginni szokta, hanem azzal tisztítják a wc-t, mert ez kevésbé mérgező a környezetre, meg stb...

"A húst pedig a savas kémhatása miatt "emészti" meg, ahogy egy pohár rossz vörösbor is megtenné" - Igen, ezért is nem ajánlják a "kannás" bort, és a rossz minőségű vörösbort.

"leginkább a koffein és az aszpartám miatt. Az egyik a szívet támadja, a másik - bár ez sem bizonyított - rákkeltő hatású." - a koffeint alacsonyvérnyomású egyéneknél, maguk az orovosok tanácsolják. Bár a nagy mennyiségű koffein ugyanolyan káros hatású, mint a zsírban oldódó vitaminok eltúlozása. A hiánya is káros, és a többlete is az. Itt kéne megtalálni azt a bizonyos egyensúlyt. Azonban a koffein felpörgeti a szervezetet és függőséget okoz, ebben nincs semmi új. Csecsemőkre idegméregként hat, ez sem extra. Azonban a koffein felgyorsítsa az anyagcserét, így gyorsan kiürül a szervezetből pl. a Ca. Miért is rossz a koffein? Nos, egy agyi hormont gátol, ami  az álmosságért felelős. Egy délután elfogyasztott cola (melynek koffeintartalma, ha jól tudom három csésze kávéval vetekszik) álmatlensághoz, felületes alváshoz, fáradt ébredéshez vezet. És mivel tudod ezt kikerülni? No, mivel? Hát egy újabb adag koffeinbombával és lőn ördögi kör, amiből nehéz lesz kikerülni.

Az aszpartám két, a fehérjék felépítésében részt vevõ aminosavból (fenilalanin és aszparaginsav) épül fel. Nincs kellemetlen utóíze, míg édesítõértéke több mint 200-szorosa a cukorénak. Az aszpartámból az amerikai és az európai Élelmszerbiztonsági Hivatal által jóváhagyott napi elfogyasztható mennyiség 50 mg (Egyesült Államokban), illetve 40 mg (Európában) testtömegkilogrammonként.
És mind amerikai, mind olasz (ha jól emlékszem) kutatók megcáfolták a rákkeltő hatását.

Szóbeszédként járt olyan is, hogy régebben valamilyen tudatmódosító szert mutattak ki a colában... (De most ez is lényegtelen.)

A colákban több  ún. E-betűs adalékanyag van. Ezen meg sem lepődünk, hiszen csaknem teljesen hozzá vagyunk szokva ezekhez. De nem feltűnő, hogy a két nagymárka nem a jelölését tünteti fel, kényesen ügyelnek, hogy ne a rövidítéseket hanem nevén nevezze a dolgokat a címkén?

Az energiaital még károsabb. Hasonló anyagok (pl. a koffein) ugyanúgy megtalálhatóak a teában, és a kakaóbabban (kakaó, csokoládé). Azonban nem ilyen mértékben károsak a szervezetre. És a fogyasztási mértékük is más. Egyébként a csokoládé jótékony hatásáról, amely felszabadítja az örömhormonokat, már bizonyára mindenki hallott. És a tea "gyógyító" hatásairól is. Most erre jogosan a következő kérdést teszitek fel páran: "Mi nem káros manapság?" A kérdés jogos. Ugyanakkor azt a kérdést, hogy élvezeti szert választasz vagy esetleg egy "gyógyszert", aminek mellékhatásai vannak már magadnak kell eldöntetened. 

Bocsi, nem lett olyan rövid, mint amilyennek terveztem. Ha szeretnéd még szívesen írok róla. :)

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

szo, 2010-07-03 14:39 Ndy

Ndy képe

Azért van itt némi tévedés. A koffein a bizonyos adag után nem tud működni: egyszerűen fogod magad, és elalszol tőle. Ha nagyon kimerült vagyok, nekem például ez a módszer mindig bejön.

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

szo, 2010-07-03 14:57 Liliana

Liliana képe

Tévedés nincs, kivétel van. Tisztában vagyok vele, hogy vannak hozzád hasonlók, akik úgy isszák a kávét, mintha víz lenne. Apumnak például marha alacsony vérnyomása van. És hiába iszik állandóan kávét, attól még úgy alszik, mint a bunda. A káros hatásai azonban ugyanúgy előfordul(hat)nak. Szív-, és érrendszeri betegségek, gyors anyagcsere, ami nem engedi beépülni a kellő tápanyagokat. Azért valljuk be a marha alacsony vérnyomás sem normális (apu esetében). Nem ismerlek, de szerintem nálad is lehetne találni valami hasonló problémát. 

Én meg rossz alvó vagyok, pedig már leszoktam a kávéról, de akkor sem megy korábban az elalvás, mint ezelőtt. (Jobb esetben úgy hajnali kettő) :) Kávéval ez időnként nem is jött össze, engem hiperaktívvá tett, pedig napi egy "kis" adagnak nevezhető mennyiséget fogyasztottam. Ebből is látszik, hogy mások vagyunk. 

De itt elsősorban nem a coláról beszélünk, hanem a kávéról. 

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

szo, 2010-07-03 15:25 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Hogy a aszpartamnak nem legyen kellemetlen utóíze, azt nem mondhatod komolyan. Annál rosszabb nincs a világon, én méterekről megérzem.

Mellesleg hízlal. :) Illetve az ilyen "light" meg "diétás" cuccok, amikben édesítőszerekkel helyettesítették a cukrot jelentősebb kalóriabevitelt jelentenek, vagyis ezt írták, de mivel a teljes cikkhez nem jutottam hozzá, nem tudom, mi által (lehet, hogy egyszerűen többet esznek belőle, mert diétás). Mindegy, a méz és a cuki az mindig jobb, mint a mittoménhányszoros édesítő erejű marhaságok, elvégre azzal csak becsapjuk az agyunkat, hiszen erősebben kötődik a receptorhoz, vagy nehezebb hidrolizálható, semmi más. Ennyi erővel elektoródákat is építhetnénk az agyunkba, hogy stimuláljuk a megfelelő agyterületeket.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 21:19 Liliana

Liliana képe

Megvallom őszintén, hogy ezzel még jóban is vagyok, mert ennek nem érzem az utóízét, nem úgy mint a sacharin esetében. (Eléggé fejlett érzékszervem van :)) Az édesítőszereknek általában van kellemetlen utóíze. De a konyhatechnológiai eljárásokon is sok múlik, van, ami megkeseredik hő hatására, van ami tönkreteszi az étel állagát, stb.

Nekünk becsapás, egy cukorbetegnek szükséges rossz.

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

szo, 2010-07-03 21:55 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Az igaz. (Amúgy az aszpartámtól valami lesz... ott van rajta... székrekedés vagy hasmenés... fogalmam sincs, nekem ment tőle a hasam.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 22:25 Liliana

Liliana képe

Ez így van. De nagyobb mennyiségben a rágó is hashajtó hatású.

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

szo, 2010-07-03 22:32 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Azért egy löttyintés csak nem "nagyobb mennyiség"... mondjuk rágóból két csomagnyi még nem nagyobb mennyiség, ezek szerint.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 22:42 Liliana

Liliana képe

Én allergiás vagyok a poratkára, meg pár E-betűs dologra. Valaki a csokoládéra. Valaki laktózérzékeny, van aki a sikérre. Van aki a virágporra. Te érzékeny vagy erre az édesítőszerre, meg még sokan mások is.

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

szo, 2010-07-03 22:57 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Érzékeny? Kikérem magamnak, én még a lóherére is allergiás vagyok, de az aszpartámra nem! :)

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 23:01 Liliana

Liliana képe

Az érzékenység és az allergia nálam más kategória . Értsd ahogy kell! :) Oké?

Érezd, ahogy a szavak hangjegyekké válnak, és végül láthatóvá válik előtted a dallam!
"Jó boszorkány vagyok, és legyőzöm a gonosz banyákat!"

szo, 2010-07-03 12:57 Urbatorium

Urbatorium képe

Hogy a dolog kapcsán én is elmondjam a véleményemet: számosítani sajnos nem fogok tudni, mert felénk nincs olyan luxus, hogy mérni tudjam bármivel is a súlyomat, illetve a magasságomat, szóval maradjunk az olyan áltlaános fogalmaknál, mint amilyen a "vékony" is. Tipikusan az az alkat vagyok, akit a kisujj felmutatásával szoktak jellemezni. Mára nem eszek sokat, de korábban például iskolai táborozáskor felháborodás lett a napi kajaigényem mennyisége, mondván, hogy eleszem a többiek elöl amiért fizettek.

Ettől függetlenül a doki konkrétan napi egy óra futást ajánlott, illetve azt, hogy szokjak rá a főzelékekre, és a sós dolgokat hagyjam ki az életemből, mert így is olyan magas a kalóriaszint (lányos zavaromban nem tudom megmondani, hogy a kalóriaszint, vagy valami más) a véremben, hogy az magas vérnyomást okozott már akkor, amikor alig múltam pár évvel tíz. Jó, monduk beszéltek ők pitvar(vagy kamra, valamelyik) megnagyobbodásáról és szívzörejről is, de ez mellékes. A lényeg, hogy legfeljebb sörhasat tudok növeszteni, és abból is épphogy állandósult valami, ami a nagy bekajálások után látványos növekedésen, majd csökkenésen esik át. Pedig én aztán eszek mindent - a doki tanácsától függetlenül sósat is, és legutóbb mégis voltak normális vérnyomásos értékeim. Pedig nem futok. Szóval szerintem ez a "nem hízok" jelenség nagyon alkati kérdés.

Az más dolog, hogy ha nagyon irritál a dolog, akkor tudom tanácsolni a cigire való rászokást, majd pár év nagyon aktív dohányzás után a leszokást: tudtommal ilyenkor figyelhető meg néha nagyon duva súlynövekedés. :)

*****

Az egyetlen igaz tanulás: a lényünkben szunnyadó tudás tevékennyé ébresztése.

Weöres Sándor

szo, 2010-07-03 03:57 Crystalheart

Sorstárs :D Pajzsmirigy alulműködés: pipa. Zabálás: pipa. Fogyás, vagy jobb esetben stagnálás: pipa.

177 cm vagyok, fénykoromban 68 kg, de általában inkább 64-66. Férfiban ez egy csöppet kevés, leginkább gyakorlati hátrányai vannak, hiszen így sokkal nehezebb feldobnom egy 70 kilós zsákot a vállamra, és a 4 méteres akácoszlpot sem tudom olyan lazán hazahozni az erdőből, pedig ezek itt nálunk fontos tényezők ám.

Tehát az úgy van, hogy hattagú a család. Ha bármilyen ételt készítünk, annak kb. 50%-a belém vándorol. Ez napi több kiló élelmet jelent; ennek tetemes hányada az elvileg tápláló sajt, mert azt magunk készítjük ugye, és olcsó. Azon kívül heti 12-15 l joghurt fogy. Ha rizst készítünk, akkor egy nap 2 kilót is képesek vagyunk betermelni. (Kiegészítés: a rizshez kétszer annyi vizet kell adni, egy kiló csak a szárazanyag. tehát az összesen hat kiló étel, és ez csak köret, mellé van még zöldség és sajt, meg mondjuk rántott cuccok.) Múltkor pékségből kaptunk egy zsák félig sült fehér kenyeret, összegyúrtuk spenótgombóccá, két napig bírta, volt vagy 13 kg. Töltött krumplihoz, ami másnak egy hízlalóbomba (burgonyaában orda, ami pedig majdnem teljesen felszívódó fehérje), kiindulásként 25 literes fazékban szoktam főzni a krumplit. :D És emlékezzetek, 50%. :D

Hiába fekvőzök sokat és tudok 100-at lenyomni, hiába emelgetek súlyokat, hiába vágok fát és ások folyton, meg hiába talicskázok lápi földet egy kilométerről, a súlyom stagnál.

Új terv, hogy vásároltunk csirkéket. Sajnos a 26-ból csak 17 maradt meg, mert néhányat elvitt a róka, néhány elhullott, és a maradék 17-ből kettő kannibál, így marad 15. Ez elvileg egy évben 2400 tojást jelent az év második felére, és 50%, ugye, bízom a hatásban. Egy idő múlva pedig jó lenne gyarapítani a tyúkok számát.

Egyébként milyen kockázata van annak, hogy pajzsmirigy-alulműködés esetén nem szedek semmit? Fog a halál naponta bogyót beszedni, míg nincs inas, aki odahozza nekem. Mert én úgyis elfelejtem. :D Mikor Lyme-kórom volt, az antibiotikumot is elfelejtettem, pedig az veszélyes játék, ha már az egész lábamat elborította a vörös kör...

(Ui.: Azért figyelitek, mikor írom a hsz-t... :D)

szo, 2010-07-03 12:31 Ndy

Ndy képe

Én 171 vagyok, és a versenysúlyom 62 volt, tehát a 66-67 az neked teljesen normális. Negyvenhez közel lettem 75, de szerintem ezt nem tudom sokáig tartani. Az öcsém 180 és a mai napig 67 kiló, pedig ötször annyit eszik, mint én.

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

szo, 2010-07-03 13:24 Ovidius

Ovidius képe

Aztán, mire 62 leszel mint én, arra esélyed lesz a 82-84, esetleg 90 kilóhoz is...

Az én súlyom most 82 kg, mert a cukorbetegség miatt keményen fogyóznom kellett.

Volt egy időszak 2008-ban, amikor 94 kg voltam. No, az már sok volt, mert 171 cm magas vagyok...

Én voltam a kis energiabomba...

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

szo, 2010-07-03 13:39 Ndy

Ndy képe

Ilyen anyagi háttérrel és életmóddal nem hiszem :)

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

v, 2010-07-04 07:54 Crystalheart

 Látványra egy gramm zsír nincs rajtam, izom pedig elég kevés, úgyhogy annyira mégsem jó az. :D

szo, 2010-07-03 15:39 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Súlyprobléma, alvászavarok, fáradékonyság (ebből az alvászavar), a szervezet oxigén-felvételének csökkenése, emiatt izomsorvadás (vagy izomállomány csökkenése), zsírlerakódások, ebből minden nyalánkság a szívproblémáktól elkezdve, a szervezet nem megfelelő energiaháztartása miatt. Továbbá száraz bőr, hideg végtagok (nekem ez is volt), rekedt hang, szellemi lanyhulás, kopaszodás, hallászavar, memóriazavarok. Szedd a gyógyszert, mert rosszabb lesz. Én tinikorban kaptam (túlnőttem a pajzsmirigyemet), egyszerű fáradékonysággal, aluszékonysággal kezdődött, aztán átment betegségsorozatba, rekedtségbe, állandó torokfájásba és gyulladásba, majd az orvos egyszer közölte, hogy nem gyulladt a mandulám, de valami megdagadt a nyakamon, nézzük már meg a pajzsmirigyet, hátha. És lőn. Ha nem szedem a tiroxint, akkor elég súlyos problémák jönnek ki rajtam (ti. 48 óra kóma), amúgy meg életmentő gyógyszer, mert komolyan le tud lassulni a szívverésem, ha nincs bennem a gyogyi. És evés előtt fél órával kell bevenni... na ja, ezt meg én felejtem el. (Hullakómásan reggel kinek van ideje ezen töprengeni?) Vagyis annyit ér az egész, mint halottnak a csók, de legalább van hormonbevitel, ellenkező esetben egy hétig nem tudok magamról. :) (Írtam már így ötös dogát...) Szóval ha igenis akarsz zsákot cipelni, szedd a gógyszert, mert sosem leszel izmos.

_____________________
Dr. Bloody Dora

v, 2010-07-04 08:02 Crystalheart

Hát... Nem tudom, talán ennyire súlyos nincs a helyzet, bár ki tudja... Arra emlékszem, hogy a gasztroenterológus addig tökölt mindennel, hogy meguntam vizsgálatokra járni félúton, meg szedni valami bogyót, már nem is emlékszem, mit, de valami hormont. A hatására ráadásul még nehezebb volt híznom, ahogy észrevettem. És ja, evés előtt kellet volna bevenni, de hát könyörgöm, mit csináljak azokon a napokon, amikor nem eszem, és mit azokon, amikor egész nap eszem? :D És akkor, amikor éjjel vagyok fönt és nappal alszom, vagy amikor egyáltalán nem alszom? :D Mert ezek kb. egyenlő arányban váltakoznak. Oké aluszékony vagyok, fáradékony, de eddig betudtam annak, hogy 4 órákat alszom, hajnali 4-től nyolcig... És még egy dolog, képtelen vagyok rendszeresen bevenni valamit. Egyszerűen képtelen. A múltkor már az volt, hogy egy nap bevettem, aztán egy nap elfeledtem, másik nap bevettem, aztán két napig felejtettem el, aztán három napig kínlódva emlékeztem rá, majd megint elmulasztottam... A vicc, hogy a Lyme-kór gyogyival is majdnem ez volt ;] Néha amúgy enni is elfelejtek, azért vannak kajamentes napjaim, vagy inni, olyankor néha 3-4 napig nem is iszom, pedig nem eszem dinnyét

 

Lehetetlen ember vagyok, akinek leküzdhetetlen akadály egy gyógyszer rendszeres napi szedése. Azért kell már egy inas. :D.

v, 2010-07-04 22:51 Bloody Dora

Bloody Dora képe

L-tiroxin, igen, hormon. Néha, ha eszedbe jut (vagy juttatják), szedd be. Mindegy, mikor, valamikor a reggeli órákban, ha tudod, mert segít.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 08:52 Sren

Sren képe

Gazolj be szerintem, a növényvilág csodákra képes. Zöldségek: a sok rost piszok jót tesz az emésztésnek. Magvak, bogyók, bigyók: amennyire tudom, az ilyenek, hogy dió, mogyoró, szotyi hizlalnak. Ültess citromfüvet szobanövénynek: csodás illata van, ha nyersen legel belőle az ember, az íze olyasmi, mint a savanyú cukorkáé. Küldhetek palántát, de tél végén megtalálható az áruházakban vetőmagként is.Teának is ajánlják nagyon, de szerintem szárított formában nem sokmit ér; én a friss növényt szoktam kifőzni. Aszalt, esetleg kandírozott gyümölcsök, vagy gyümölcsdarabkák mézzel nasinak. Izmok, igen: esetleg tudnék ajánlani egy rapid tornát, ami nem kifejezetten megerőltető, viszont marha hamar rád rak pár kiló izmot, csak aztán ne pofozkodj, mert a kilók az ütés erejében is jelentkezni fognak. :) Egy idő után a torna, mint olyan meg is nyugtat, ergo jót tesz az idegeknek is; az, hogy fittnek érzi magát az ember, nemkülönben. Pofonegyszerű nyújtógyakorlatokkal elkerülhető az izomláz. Tegyél gyakrabban olyan dolgokat, amik nyugtatólag hatnak rád. Személyes tapasztalat: ha teheted, keress egy parkban vagy valahol egy borzasztó öreg fát, és látogasd meg rendszeresen. Beszélgetni vele, ölelgetni nem kell a növényt, ha nem szeretnéd, elég, ha leülsz alá és szabadjára engeded a gondolataidat. :)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

szo, 2010-07-03 09:00 Crystalheart

Olajos magvak, meg aszalt gyümölcsök, persze - ehhez milliomosnak is kell elébb lenni, hogy így meghízzon valaki. :D Én mondjuk ültettem mogyoróbokrokat, de a mókusok alig hagynak egy-egy szemet, a föld alatt...

szo, 2010-07-03 09:10 Roah

Roah képe

Crystalheart, le kell vadászni akcióban a hiperekben.:) De azért biztos jobb, ha magad termeszted a mogyorót. Szerintem Sren az árak miatt is javasolt ültetni való magvakat. Az lényegesen olcsóbb. (egyébként felénk - a madaras teszkóban -, 600ft kilója a mezei mogyorónak. (Tudod, az a pucolós)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

szo, 2010-07-03 09:21 Crystalheart

 Ja és hát annak még tetemes hányada a héj. :D

Ki kő mönni a határba diót szedni, mielőtt leszedik mások. Fekete lesz az ember keze, és tele a hasa. :) De sajnos annyit nem tudunk gyűjteni, ami huzamosabb ideig elég.

szo, 2010-07-03 10:44 Sren

Sren képe

Mondjuk Dórinál nem hiszem, hogy elférne egy kifejlett diófa a szobában. :D

Tény, nem olcsó dolgok, de még mindig jobb erre költeni, mint patikára, vagy különféle rafinált étrend-kiegészítőkre, mivel azok még drágábbak. De a szalonna meg a teljes kiőrlésű fogyikenyér sem olcsó...

 

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

szo, 2010-07-03 15:42 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A telken volt egy nagy diófa, de nagymamám után halt bánatában. Fénykorában 12 zsák diót szedtünk, a többit meghagytuk a mókusoknak, és még így is rohadt valami a fán.

A ctromfű nem rossz ötlet, bár én nem bírom a szagát, de majd öcsém erkélyére ültetem.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 16:07 Sren

Sren képe

:) Nálunk a szilvafák haltak a papám után. Az idősebb növények éppúgy tudnak ragaszkodni a "kedvenc emberükhöz", mint az öreg barátok. :)) Amikor elköltöztem anyám régi házából, a meggyfa meghalt; de idehaza a vén almafa, akinek az ágain gyerekkoromban hintáztam, látványosan új életre kelt, és sok év után először gyümölcsöt is hozott. Azóta se volt szívem kivágni. (Többnapos meló lenne egy gyenge nősténynek.:D)

 

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

szo, 2010-07-03 16:30 Bloody Dora

Bloody Dora képe

:) Igen, feléledés is volt: öcsémhez ragaszkodott a "bokor". Valami számomra a mai napig ismeretlen nevű gaz, ami a '70-es évektől a rendszerváltásig közkedvelt irodai növény volt, nagymamám az APEH-ből hozta, mondván ez tényleg olyan, mint a hivatal, mindent kibír, és minden helyen megél, mert az utolsó cseppet életerőt is kiszívja a többiből. Az összes szobában halódott, mikor bekerült öcsémhez, látványosan feléledt, virágot is hozott, állandóan illatozott (nagy, hullámos szélű, prios virágja volt, mint a mályvának, csak kiterültebb). Aztán Marci megunta, kirakta, mert nem fért el. In memoriam, "bokor".

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 10:35 Ovidius

Ovidius képe

Hozzászólásaitokat olvasván és megriadva, szeretném közölni, hogy az egész élet nagyon veszélyes, mert az esetek 100%-ában halállal végződik, akármilyen remek étrendet követünk...

 

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

szo, 2010-07-03 12:43 Urbatorium

Urbatorium képe

Azért a számok becsapósak. Például elég csak megélni a 100 éves kort, és valószinűleg megmenekültünk: a felett már nagyon kevesen halnak meg.

*****

Az egyetlen igaz tanulás: a lényünkben szunnyadó tudás tevékennyé ébresztése.

Weöres Sándor

szo, 2010-07-03 12:57 Ndy

Ndy képe

Hát ez tuti :) Mindenesetre húszéves korban mégsem normális szívszúródni, meg kóvályogni :D

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

szo, 2010-07-03 15:43 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ja, az élet egy nemi úton terjedő fertőző betegség, ahol a halálozási arány 100%. De én addig egészségesen akarok élni, amíg a betegséget tovább nem adom. :D

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-07-03 17:06 Kentaur

Kentaur képe

Én tudom a tényleges megoldást!

Ugyan sovány nem vagyok, izmos viszont igen... na most:ez köztudottan többet nyom, mint a zsír(ugyannyi darab izom, mint ugyanakkora darab zsír, meghökkentő, mi?) 

Tehát, első számú megoldás, akármilyen fura (mert sokan pont fogyózni akarnak vele, aztán csodálkoznak, hogy nem moccan a mérleg) : sportolj! Szedj magadra izomszövetet, garantáltan többet nyomsz, ha látványra nem is nagyon, és nehezebben megy le, mint a zsír, és egészségesebb is.

Második számú megoldás: én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy se fogyni, se hízni nem akarok,( Mellesleg bármit eszem vagy nem eszem, marad a sullyom, tehát tök mindegy, hogy éhezem, vagy nassolok nyakra-főre.)De viszont! Láttam, hogyan híznak más nők! Kezdj el sopánkodni a sulyod miatt, naponta tölts hosszú perceket a tükör előtt a bőröd csipkedve, és azt sóhajtozva: jaj, szörnyű, milyen dagadt vagyok! Nézz úgy egy sütire, mint a gonosz megtestesülésére, aminek mégse tudsz ellenállni, és amint megetted, tudatosítsd magadban, hogy ez szörnyen hízlal, és te máris bálna vagy tőle.

A legtöbb nőnek beválik ez a módszer, mert sose sikerül fogyniuk, viszont a levegőtől is híznak állításuk szerint. Bizonyára a tudat hatása a testre, csak el kell hinned, hogy hízol mindentől.

 

 

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

szo, 2010-07-03 17:22 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem hülyeség ez a tudatosítás, csak valamiért nem megy. :) Akkor lássuk csak... "jaj, istenem, még attól is hízom, hogy Karcolatot olvasok!".

_____________________
Dr. Bloody Dora

v, 2010-07-04 07:51 Crystalheart

Ja, anyám is a levegőtől hízik, pedig ő aztán már tényleg napi egy almán él. :D

Amúgy aki túl sovány, szinte hiába edz, az izmok sem jönnek ám olyan egyszerűen. Tudom, már évek óta ezt próbálom. Meg aztán hiába akkora az ember mellizma a végén (férfi), mint a fél feje, súlyban az sem sok gyarapodást eredményez, és csak még abszurdabb kinézete lesz. :D

v, 2010-07-04 10:01 Blade

Blade képe

Éhes vagyok.