Cartwright blogja

Kicsi-e vagy?

Az univerzum nagy, pofátlanul nagy. Hangzik el ez a közhelyesen pátoszos klisé minden magára valamit is adó sci-fiben (vagy pedig gondolja valamelyik szereplő, még ha az író nem is említi ezt). Dehogy mennyire is az? Nagyon. Még nem találták ki azt a jelzőt, amivel a nagyságát (terjedelmileg) jellemezni lehetne. Valószínűleg, ha valaki ezt mégis megpróbálná, akár csak megközelítőleg is, olyan fába vágná azt a bizonyos fejszét, mintha Győzikét próbálná felkészíteni egy államvizsga szintű magyar szép-kiejtési versenyre.
Ezért is inkább nézzünk két animált gif-t. Az elsőn azt nézhetjük kerek szemmel, amit a Hubble látott, mikor az űr egy apró pontját – ezt a képen a zöld kocka jelzi majd – vizsgálta az égbolt egyik részén (!). Höhö.

Fantasztikus novella - részlet -

Nosztalgia blogom II. részében egy 10 éves koromba írt novellaregény első fejezetét mutatnám be. Eredeti helyesírással, a "kis kékfüzetből" másolva. Ha jók lesztek a maradék 9 fejezetet is begépelem :) :)

------------------------------------------------------

Fantasztikus novella
Emberek kik vissza mentek az időbe i. e. 147 milóba.

I fejezet

2999. I. 6. Japán

Elkészült a világ legnagyobb idő utazó gépe. Az első jelentkezők: négy magyar férfi és három nő. Tamás, Zoltán, Szabolcs lány: Anikó, Betti, Kriszta. És egy kutya: csikasz. A Japánok azért kerestek Magyarokat hogy ha katasztrófa történne ne a Japánoknak legyen bajuk, hanem a Magyaroknak. Erre az útra csak kutatók mehettek. Azért mert ha elromlik az érkezés helyén a gép, akkor megbírják szerelni. A kutya Bettié volt. 3 óra megérkeztek a Magyarok. A kiskutya örömmel szaladt az egyik kutatóhoz ki egy csontott tartott a kezében. Tamás ezt mondta:

„Hogyan írjunk modern könyvet, avagy a halaggyunk a koral vazze:”

Hogyan lehetünk sikeres írók a technikavilágában? Hogyan vegyük rá a kibertéren játszó kölköket, hogy olvassák el műveinket? Itt a megoldás! A következő ötletcsokrot minden írónak (és könyvkiadónak) ajánlom, többek közt az itt tébláboló amatőr illetve publikált művészeknek. Persze az összes – általam végzett kutatások eredményeként létrejött – ötletet már le jog védettem, így a felhasználásukhoz az én írásos belegyezésem szükséges.
„Hogyan írjunk modern könyvet, avagy a halaggyunk a koral vazze:”

– Használjunk szmájlikat a szereplők érzésének érzékeltetéséhez (Pl.: Herak nagyon szomorú volt :( mert a barátja kinevette :D. Ráadásul hangosan lol!).

VLP - Virtuális locsoló prodzsekt -

Akinek a személyi száma kettessel kezdődik (vagy szereté ha azzal kezdődne :D ) azoknak mondom/írom:

Korán reggel útra keltem,
Se nem ittam, se nem ettem.
Tarisznya húzza a vállam,
Térdig kopott már a lábam.
Bejártam a fél világot,
Láttam sok-sok szép virágot.
A legszebbre most találtam,
Hogy öntözzem, alig vártam.
Piros tojás, fehér nyuszi,
Szabad-e locsolni?

A tél és a farkas

A tél és a farkas

Holdfényes éjszakán a farkas vonitott. Ekkor a tél azt mondta:
- Figyelj te farkas a nyár, a tavasz és az ősz azt mondta, hogy te csak akkor vonitasz a legjobban amikor tél van. És csak engem tisztelsz ezért most véged. Mert a tavaszt, nyárt őszt nem tiszteled. Az a bűntettésed, hogy a hideget rád eresztem de ahogy a hideg ment a farkasra a farkas kinyitotta a száját és a hideg a farkas szájába ment.
Azóta van a farkasnak éles foga.

Bréking Nyúz!

Bréking Nyúz!

Alpha 19:00
A mai napon, hétórás kezdettel, Bonyhád felett havas eső formájában kicsapódtak a felhők. A városban szinte azonnal megbénult a közlekedés (deréktól felfele), egy autó villogtatta elakadás jelzőjét, de csak a baloldalija lehetett jó, mert az éget.

Alpha 20:00
Hull a hó... mit hull! Esik! Szakad!
Így ír róla az én:
Itt a tél, aki mintha csak most akarná bepótolni az elmúlt hónapok meddőségét: ontja magából fehér magvát. Őrült bolond, ki lágy átokkal szórja meg azt, aki egykoron megvettet, s száműzte testéből. Hamvas könnyei könnyed lágysággal takarják be az anyja testét: megbocsátott.

Tartalom átvétel