Crystalheart blogja

Az a fránya cím... és a még frányább ruszki városnevek...

Sokáig tartott a kényszerpihenőm az írásban, de most már lassan visszatérek. Szokásom ez, néha eltűnök ilyen-olyan magánéleti vagy technikai okokból, aztán megpróbálok valami elfogadható minőségű írással visszadobolni magam az aktívak közé. Hanem azt hiszem, ezúttal nagy fába vágtam a fejszém...

Miért is kevés az időm tavasszal...?

Na miért is, ha még iskolába sem járok, de még munkahelyem sincs? Áhh, fene ebbe az évszakba, pedig hogy vártam!

Ma álló nap fát vágtam, amiket a fatolvajok otthagytak az erdőben a télen, a lombokba akadva, akácok tetejét. Sietve kell cselekedni, mielőtt még a környékbeli lakosok is észreveszik, és előbb lépnek. Viszont rendesen kikészített... Egyrészt az ilyen rönköket nem véletlenül hagyták hátra a tolvajok, hiszen nem tudták kiszabadítani az ágak szorításából, és rohadt nehéz fölmászni oda. Aztán meg minden egyes ágelvágásnál egy bazi zuhanást kockáztatok be, és egyre nagyobb rizikóval, ahogy gyengül a kezem a munka alatt.

WarCraft System Sounds

Eljött az idő, hogy eluntam a Windows beépített hangjait be- és kijelentkezéskor. (Voltaképpen eluntam már jó régen, csak most vettem magamon erőt, hogy valami mást találjak a helyébe.) Fogtam a SoundForge-ot, meg néhány kedvenc zenémet, és kivagdostam belőle pár hangulatos részt. No, nem kell semmi ördöngősségre gondolni, szimpla fade in-out, csak az időzítésre kell figyelni. (Gondoltam, esetleg másnak is jól jöhetnek az általam szabdalt hangok. Igazi WarCraft fanoknak szinte kötelező valami hasonló.)

Az általános használati hangokat meg akartam hagyni, mert azokhoz már hozzászoktam, de a főbb zenéket mindneképp le akartam cserélni. Így esett, hogy WarCraft témájú lett a rendszerhangjaim közül a négy főbb.

Kisöcsém farsangja

Furcsa. Itt élek Pest megyében, a fővárosba mindössze egy óra vonatozással elérhetek, Vácra fél óra az út. Olyan falu ez az Őrbottyán, akár a többi, az egyetlen különlegesség – a harangöntöde – sem igazi látványosság, kívülről mindössze egy betonkerítés és egy harangos cégér. Mégis, mintha sokkal távolabb élnék. Mondjuk úgy ötvenévnyire. Változó ez a szám, mert hiszen van számítógép, lesem a fórumokat, interneten publikálok. A kertben korszerű permetszereket használok, új növényfajtákat telepítek és pozdorja helyett már OSB-lapot teszek az ólak oldalára. Mégis, az összkép olyan… régi.

Kristályszív - linkek a részletekhez

Készülő regényemből, a Kristályszívből az egyes szemelvényeket külön írásokként fogom föltölteni, köztük több egymást követő is lesz.

Tartalom átvétel