Heti kérdés - A szerkesztő kérdez

25

Ma reggel, ahogy ültem az irodában, a fülemet megütötte fiatalabb kolléganőim beszélgetése -- áradozása -- egy mostanság népszerű, kortárs magyar íróról. Mivel sosem hallottam még az úriember nevét, rákerestem az interneten, hogy ki is ő. Most sem vagyok sokkal okosabb, de a sok-sok google-találat között felfigyeltem egyre: "25 random tény rólam". Nem olvastam el -- mégis csak munkahely --, de később, ahogy Dixonnal elemeztük a fiatalember érdemeit, és próbáltunk rájönni, mi miért nem lettünk világhírűek ennyi idős korunkra (a "miben" az lényegtelen), felvetette, hogy mi is gyűjthetnénk ilyen random tényeket magunkról.
Remélem, Dixon nagyon vicces dolgokat fog magáról írni, és nemcsak Ő, hanem Ti is! :-)

Íme néhány random tudnivaló rólam:
1. Nincs "th" a nevemben. Dixon szerint ez döntő a világhírnév szempontjából.
2. Nagyon szeretek főzni, bonyolult kajákat is tudok, de a darástésztával mindig meggyűlik a bajom.
3. Kapkodva olvasok. Az olifántokról körülbelül harmadik alkalommal olvastam először a Gyűrűk urában.
4. Folyamatosan tervezem, mi legyen a következő szakácskönyv vagy társasjáték, amit megvegyek.
5. Több mint tizenhat éve ugyanott dolgozom.
6. Rágom a körmöm. (Sajnos.)
7. Szemüveg nélkül nem látok túl messzire.
8. A mai napig úgy alszom el vagy nézek filmet, tévét, hogy tollaspárnát markolászok. A szotyi kiválthatja ezt a tevékenységet, de persze csak tévézés közben.
9. Nagy rajongója vagyok Gordon Ramsay-nek és Piton professzort is bírom.
10. Akiket szeretek, azoknak tortákat gyártok születésnapjára.
11. Imádom a macskámat, aki viszont elsősorban a páromat szereti -- engem csak akkor, ha éjszaka fázik a popója, és be akar mászni a takaróm alá.
12. Próbálok egy héten két-három-négy alkalommal tornázni.
13. Kommunikációs és viselkedési problémáim vannak. Előbb beszélek, utána gondolkodom, szóval nagy vágyam, hogy megtanuljak tízig számolni. Ötletek?
14. A hibáimat elismerem, tisztában vagyok velük, de azt hiszem, az ember nehezen változik már ennyi idős korban. Viszont próbálom szorgalommal, elkötelezettséggel kompenzálni a rossz tulajdonságaimat.
15. Nem szeretem annyira a fagyit, inkább a jégkrémet.
16. Zenei ízlésemet tekintve roppant mód vegyesfelvágott vagyok, de a két zenekar, amit bárhol, bármikor: Eluveitie és Epica.
17. Biztonsági olvasó vagyok. Ritkán veszek ismeretlen írótól könyvet, mert ha nem tetszik a stílusa, úgysem tudom magam átrágni rajta.
18. Pont ezért képes vagyok újra és újra elolvasni ugyanazokat a könyveket: Moldova riportkönyvei (csak azok!), Philippa Gregory könyvei, Harry Potter-ciklus (csak angolul!) stb.
19. Szeretek kádban olvasni, és reggeli közben, a munkahelyemen is olvasok, miközben betöltenek a leveleim.
20. A kedvenc sorozataimat képes vagyok szintén többször újranézni: Gyilkos elmék, The Walking Dead, Cold Case, Suits stb.
21. Szeretnék leszokni a káromkodásról.
22. Egy évben kb. egyszer sminkelem magam.
23. Három tetoválásom van, bár általában elfeledkezem róluk.
24. A köldökömben van egy piercing, de a hájtól nem mindig látszik.
25. Imádom a platform cipőket, csak nem tudok bennük olyan szépen menni, ahogy kellene.
+1: Vízöntő vagyok.

Nos? Ti jöttök! (Nem muszáj huszonötöt pont, természetesen lehet több, kevesebb is.)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2016-07-21 16:34 Dana

Dana képe

Egy kis játék?

Ó, és imádom a vaníliás (L. Fiesta) cappuccinot, de nem úgy, mint a normális emberek: pohárban, hanem kiskanállal a számba, utána inni rá egy-egy korty tejet.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2016-07-21 18:20 Gitáros

Gitáros képe

1. Antialkoholista vagyok - (Tudom, ezzel az indítással rögtön el is vágtam magam az olvasók nagy része előtt.)
2. Imádok főzni - Anyám megtanított -, és sajnos, enni is. - (Ez még az avatarképemen is meglátszik...:)
3. Nagyon komoly könyvgyűjteményem van régi útleírásokból.
4. Mindig szerettem volna megtanulni gyorsolvasni, de sosem sikerült, pedig imádok olvasni.
5. Zenészként beutaztam a fél világot, de például Sopronban még soha nem jártam.
6. Ezt most, utólag módosítottam. Életemben ugyanis nem kétszer, hanem háromszor voltam komoly életveszélyben. Először, amikor gyerekként majdnem belefulladtam a Dunába, másodszor, amikor kamaszkoromban elütött a villamos, harmadszor pedig, amikor Kuvaitban egy katonai ellenőrzőponton a hátamba irányítottak egy nehézgéppuskát.
7. Fiatalkori álmom volt, hogy egyszer egy olyan zenekarban játszhassak, ahol rajtam kívül mindenki feketebőrű. Ez sem jött össze...
8. A Moulin Rouge-ban, ahol évtizedekkel ezelőtt dolgoztam, egymás mellett vannak az öltözők, gyakorlatilag együtt öltöznek az énekesek, zenészek, artisták, táncosnők. Így volt alkalmam meztelenül látni a fiatal, nádszálkarcsú Cserháti Zsuzsát, Harangozó Terit, Pap Ritát - aki akkor még Varga Amál volt -, és Medveczky Ilonát is. Kapkodva öltöztek, siettek egyik fellépésről a másikra, és sokszor nem törődtek vele, hogy be van-e csukva az ajtó rendesen.
9. Csak hason fekve tudok jól aludni.
10. Amikor imádott kis cicám meghalt, hetekig nem tudtam túltenni magam rajta, a legváratlanabb pillanatokban rámtört a sírás.
11. Ma már kétféle szemüvegre van szükségem. Egy az utcára, egy pedig olvasásra (Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ide is eljutok...)
12. Gyerekkoromban olyan hajlékony voltam, hogy a lábujjamról is le tudtam rágni a körmöm. A körömrágás megmaradt, de ma már csak a kezemet érem el...:DD
13. A videózás kezdete óta gyűjtöm a jó filmeket. Van jó néhány olyan filmem is, amiket ma már sehonnan nem lehet megszerezni.
14. Fagylaltból szinte bármilyen mennyiséget meg tudnék enni.
15. Bárkivel képes vagyok farkasszemet nézni úgy, hogy nem röhögöm el magam. Minden ilyen, játékos versenyt megnyertem eddig. (Hogy ennek van-e valamilyen pszichológiai magyarázata, fogalmam sincs...)
16. A balesetem óta enyhe fokban ugyan, de mozgássérült vagyok, viszont - talán ezt kompenzálandó - a történeteimben általában én vagyok a szuper módon verekedő kommandós, a legyőzhetetlen hős...
17. Többször megpróbálkoztam a fogyókúrával, aztán feladtam az egyenlőtlen küzdelmet.
18. Vízöntő vagyok.

Miki

cs, 2016-07-21 19:01 Dana

Dana képe

8-as pont: erre azért irigykedhetnek páran. :-)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2016-07-21 22:31 Gitáros

Gitáros képe

Lehet, de valószínűleg mások életében is történtek már olyan dolgok, amikre viszont én irigykedhetnék..:)

Miki

cs, 2016-07-21 21:24 Ovidius

Ovidius képe

:D Az 5. pont azért nem szép Tőled... Sürgősen tessék pótolni. A 13. ponthoz: Fritz Lang Metropolisa megvan? Mert nekem, igen...

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

cs, 2016-07-21 22:34 Gitáros

Gitáros képe

Hát, igen... Sopron régi "adósságom", de lehet, hogy már ki fog maradni.
Naná, hogy a Metropolis megvan! Valahol... Nem vicc, annyi kazettám van, hogy már többször elhatároztam, hogy rendszerezni fogom őket, de eddig még nem tudtam nekidurálni magam. Időnként feltúrom őket, és mindig találok valami kincset, amiről már rég azt hittem, hogy elkallódott...:D

Miki

cs, 2016-07-21 18:05 Cloud_Child (nem ellenőrzött)

Ez egy jópofa kezdeményezés! :D Itt az én válogatásom.

1. Kiskoromban királylány akartam lenni (mint kb. minden harmadik óvodás kislány), de a királyfiktól viszolyogtam, a sárkányokat ellenben imádtam – és imádom mai napig.
2. Ha nem alszom eleget, vérzik az orrom.
3. Éppen ezért nagyon rosszul viselem, ha nem hagynak aludni.
4. Iszonyodok a próbababáktól, játékbabáktól, folyton azt várom, hogy megmozdulnak. (Nem, nem láttam a Chucky-t, ez ettől független, de a film csak bizonyítja, hogy ez a félelem nem csak az én fejemben él.)
5. Másik nagy fóbiám: a halak... Főleg ha nagyméretűek. Viszolyogtatónak látom őket. Ez ellen próbálok küzdeni, pl. utazáskor minden nagyobb városban elmegyek akváriumba, ha ott van, és addig ülök az üvegfal mellett, míg rájuk nem bírok nézni nyugalommal, de ez csak ideig óráig tart.
6. Nem szeretek vágott virágot kapni ajándékba, semmi értelmét nem látom, hogy nézzem a lassú haldoklását. Cserepes elméletben oké, bár ha rajtam múlik, az is kimúlik szegény; egyedül a fűszernövényeket tudom életben tartani, mert azoknak látom értelmét.
7. Éjfél és hajnali 3 között vagyok a legkreatívabb, ez egy-egy ihlet hullámnál elég nehéz... Volt már, hogy egész éjszaka nem aludtam, mert írtam.
8. Iszonyatosan "rajz-éhsége" van a szememnek (ahogy én hívom), főleg gyerekkoromban volt ez így, minden rajzfilmet megnéztem, amit csak adtak azon a pár csatornán, még ha idegesített is a történet.
9. Rajzolok én is, életem eseményeit néha vicces képregényekben dolgozom fel érzelmileg.
10. Az egyetlen zene, amit minden körülmények között, és bármilyen hangulatban tudok hallgatni, az az Enigma. Egyébként meg nagyon vegyes.
11. Beszélek japánul és nagyon jártas vagyok az ország kultúrájában.
12. Szeretek japán írásjelekből kalligráfiákat festeni, az egyik falam azzal van teleaggatva.
13. Álmomban szinte mindig tudok repülni.
14. Van egy nagy rajongótáborom, akikért sajnos én viszont egyáltalán nem rajongok: a szúnyogok.
15. Szeretem napokig ugyanazt enni; ha éppen rá vagyok állva egy kajára, addig eszem, míg meg nem unom.
16. Alapvetően elég türelmetlen ember vagyok (magammal szemben is), az egyetlen kivétel, mikor tanítok – akkor valahogy egy másik üzemmódba kapcsolok át, és türelmem végtelen, mint a tenger. :)
17. Ehhez kapcsolódóan: sokszor forrófejű tudok lenni, könnyen felpaprikázódom (ez ellen próbálok küzdeni), de könnyen meg is bocsátok, és nem tartok haragot.
18. Nagyon könnyen igazodom minden változáshoz, legyen az új munkahely, város, lakás, élethelyzet – talán amiatt van ez, mert kiskoromban rengeteget költöztünk, többször is volt, hogy egy tanévet 3 különböző iskolában jártam ki.
19. A filmekben hajlamos vagyok a gonoszabb, sötétebb szereplőknek drukkolni, pl. Darth Vader-nek. Talán mert ők érdekesebbek, komplexebbek; de egy pszichológus biztos több mindent le tudna ebből vezetni...
20. Szeretem a Monty Python humorát, és azt figyeltem meg, hogy eddig bárkiről kiderült, hogy ő is, azzal az emberrel nem csak ebben egyezett az ízlésünk, hanem az élet még számos területét érintő dologban is, ezért mindig nagyon jól kijöttem az ilyen emberekkel.
21. Nem tudok hízni, ami genetikus, mert ilyen az egész családom. (Bár anyukám szerint ő 45 kilósan kövér.)
22. Nagyon kupis vagyok, de én ezt kifejezetten szeretem, mert így azt érzem, „él” körülöttem a tér. És így mindig megtalálok mindent a káoszban. Szerencsére a férjem is pont ilyen, ezért ez nem gond itthon.
23. Ruhákat tekintve mindenem a praktikusság és a kényelem: ha tehetem, zsebes gatya, kapucnis pulcsi, rajzfilmes póló. Magassarkú soha, szoknya szinte soha.
24. A hajamat tekintve is ezt a filozófiát vallom: sosem festettem be (kivéve egyszer egyetem alatt kékre, poénból), és nem csinálok belőle semmi frizurát.
25. Kamaszkoromban én nem híres énekes, celeb meg miegymás akartam lenni, hanem taoista szerzetes.

cs, 2016-07-21 18:59 Dana

Dana képe

Az álomban repülésről: én is szoktam tudni. Úgy csinálom, hogy feldobom magam a levegőbe, hasra, mint ahogy úszni kezd az ember -- és úszok is. Tudom, hogy nehéz, és álmomban szoktam is magyarázni másoknak, hogy nehéz, de nem megoldhatatlan!

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2016-07-21 19:14 Cloud_Child (nem ellenőrzött)

Azt olvastam valahol, hogy a kreatív emberekre jellemző ez az álom fajta, eddig ez nem lett megcáfolva :)

Komoly technikája van a repülésnek nálam is! :D Először is érdekes, hogy fokozatosan tanultam meg életem során, évek alatt. Először nehezebben ment előidézni: neki kellett futnom és csapkodni a kezeimmel, mintha szárnyak lennének. Aztán később a nekifutást már elhagyhattam, és mikor elértem a "mester" szintet, akkor már gondolatból ment az irányítás. De el kell ismernem, hogy néha, mikor nehezebben megy, én is már úszó mozdulatokkal segítek rá.
De érdekes, én is álmomban magyarázni szoktam ez a körülöttem levőknek! :D

cs, 2016-07-21 19:19 Dana

Dana képe

Az angol humortól viszont falra mászok :-)))! (Bár a "Csengetett, Mylord?"-ot szerettem.)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2016-07-21 19:26 Cloud_Child (nem ellenőrzött)

A Monty Python "törvény" visszafele nem igaz, vagyis csak mert valakinek nem jön be, attól még nem adott, hogy ne egyezzen azzal az illetővel az ízlésünk sok minden másban :)
A Csengetett, Mylord?-ot is szerettem, szerintem aranyos :)

cs, 2016-07-21 19:38 Ovidius

Ovidius képe

A "Csengetett Mylord?" nekem nem aranyos. Ragyogó humor van benne, de rendkívül kemény alkotás. A karakterei annyira pontosan beazonosítható elemeit mutatják az angol társadalmi szerkezetnek, hogy szimbolikusnak tekinthetők. Minden karaktere telitalálat, és mindegyik színész ragyogó benne. Azért szerethető még Danának is, mert a humora nem annyira "angol abszurd". Kíméletlen társadalomkritikai humor, szatíra az egész.

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

cs, 2016-07-21 19:57 A. Dixon

A. Dixon képe

Szia,
Egyetértek veled! Szívszorító az egész. Nagyon szeretem, öcsém most kezdte el újranézni, amint végzek a jelenleg nézett sorozattal, én is nekivetem magam.

Az otthonka az emberi test fóliasátra. 110% nejlon, minden ellen véd, az atomtámadást is lepergeti. - Bödőcs Tibor

cs, 2016-07-21 20:09 Cloud_Child (nem ellenőrzött)

Pontosítsak a fogalmazásomon: számomra "aranyos", mert egyfelől nosztalgikus (mint kb. a Columbo), és sok közte a szerethető szereplő, pl. Ivy vagy Henry; másfelől a szatírája pedig olyannyira megnevettet, hogy nem keserű érzés marad bennem; még a körülöttem levő világra is derűsebben tudok nézni, abban is meglátom az abszurdat, és onnantól nem aggaszt annyira.
Nem arról van szó, hogy habos-babosnak látnám, ha esetleg így lehetett érteni.

Szerintem a társadalomkritika jelző a Monty Pythonra is maximálisan igaz, pl. a Brian élete számtalan idézete mai napig ráillik sok társadalmi helyzetre, mi baráti körben gyakran emlegetjük egy-egy mondatát.

cs, 2016-07-21 20:44 Ovidius

Ovidius képe

Természetesen igazad van, ezzel semmi gond. Egyszerűen arról van szó: a Monty Python annyira nyakatekert és abszurd, hogy nem mindenki tudja megemészteni.
Anno, amikor először láttam a Gyalog-galoppot, azt hittem megszakadok a röhögéstől.
Annyira eszement, abszurd és szellemesen torz volt, hogy azonnal beleszerettem...
Aztán persze később láttam a Brian életét is, nos az már kicsit más volt, de szintén elvarázsolt.
Újabban pedig a John Cleese által fémjelzett Waczak szállón röhögtem egy jó sort, amikor elég sok epizódját megnéztem az egyik adón.
Arról van szó szerintem, hogy az angolnál erősebb öngúny nem nagyon van a világon.
Érdekes társadalom-lélektani kutatási eredményt produkálhatott belőle pár pszichológus...

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

cs, 2016-07-21 20:51 Cloud_Child (nem ellenőrzött)

Akkor most már értelek én is :)
Elgondolkoztató, amit mondasz: több rétegű a humor benne, és előfordul, hogy sokszori nézésre ért meg az ember benne egy-egy üzenetet. Ezt tapasztaltam, mikor többször is újranéztem a Brian életét vagy a Gyalog-galoppot.
Waczak szállót imádom, azzal hamarabb ismerkedtem meg, mint bármi más darabbal, aminek a Monty Pythonhoz köze van. A szkeccseik közül már nem mindegyik jön be, némelyik már annyira morbid, hogy nevetés helyett csak elborzadok. De nagyon eltaláltak egy stílust.

cs, 2016-07-21 18:21 Ovidius

Ovidius képe

Annyira elbűvölt Dana indító 25 pontja, hogy inkább azokra válaszolok az én szemszögemből, illetve kiegészítem valamivel... :D
Csak a sorszámok jönnek azonosítóként:

1./ Viszont a vezetékneved híres színésznőékkel egyezik.
2./ Azért, mert a darástészta nagyon bonyolult étel. Csak édesanyám tud jót főzni (94 éves...).
3./ Nagyon jó. Én meg most Tőled...
4./ Randomizáld, jobb lesz az eredmény.
5./ No, ezt megérdemled. Komolyra fordítva a szót: állhatatosságot mutat, ami ragyogó
tulajdonság.
6./ Nem ügy... kevésbé kopnak az ollóid.
7./ Én se...
8./ Én egy sima kispárnát, pedig most má` fel kéne nőnöm...
9./ Pitont én is, Gordont már kevésbé...
10./ Én az agyukra szoktam menni a dumáimmal...
11./ Én minden macskát imádok, most éppen nincs kit...
12./ Én naponta nem tudok tornázni, mert cefetül lusta vagyok...
13./ Ötletem nincs. Ugyanis én előbb gondolkodok, utána beszélek, mégis gyakran mondok
hülyeséget. Sajna` abban a tévhitben élek, hogy az embereket érdekli a mondanivalóm...
14./ Hasonló helyzetben vagyok. Nálam súlyosbítja a dolgot, hogy alapvetően jóindulatú
vagyok.
15./ Mindkettőt szeretem, de nem szabad. Cukros vagyok...
16./ Csajkovszkijt és Beethovent játszó összes zenekar...
17./ Egyezünk.
18./ Jókai, Clarke, Szepes...
19./ Ajjaj,...zuhanyfülkénk van...
20./ Én is, de a felsoroltakhoz közük nincs...:D
21./ Én is, és nem is szoktam.
22./ Én még annyiszor se, mert igen hülyén néznék ki. Kérdezd meg Parát...
23./ Hmmm... nagyon nem szeretem a tetkókat, még Verne rajongó koromból (a többit tessék
kitalálni).
24./ Nekem nincs, csak hájam... :D
25./ Mi az a platform cipő?...nekem is kéne...
+1/ Skorpió, de békés...

Remélem minden válasz passzol, és nem csúsztak el...:DDD

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

cs, 2016-07-21 18:58 Dana

Dana képe

Bepisiltem a röhögéstől, főleg a sminkelésnél. :-))

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2016-07-21 19:59 A. Dixon

A. Dixon képe

Sziasztok,

Itt az én listám, tele nagyon fontos információkkal rólam:

1. Ha azt mondják írjak vicceset, leblokkolok, és semmi nem jut az eszembe.
2. Még nem ettem articsókát.
3. Írásban keverem a j-t és az ly-t, olvasásban pedig a b, p és q betűket.
4. Hipohonder vagyok: egyszer az egyik nadrágom fém gombja irritálta a hasamon a bőrt, húsz percig meg voltam róla győződve, hogy szárazleprám van. Csodálatos húsz perc volt. Csak a család akadt ki kissé.
5. Rettegek a kutyáktól. Az elmúlt három évben eljutottam odáig, hogy a bokámig érő kutyáktól nem kapok pánikrohamot. Nagyon érdekes egyébként az emberek reakciója, mikor tudomást szereznek a fóbiámról: Tééééényleg, te féééééélsz a kutyááááktól? Gyere be nyugodtan, Halálka nem báááánt.
6. Magyar képregényeket és porcelánfigurákat gyűjtök, valamint goblent hímzek.
7. Szeretem a gyapjúfonalat, viszont a gyapjúból készült dolgokat utálom.
8. Batman.
9. Szerintem a Babilon A.D. szuper film.
10. Egy Harry Potter könyvet se olvastam. Nem is tervezem.
11. Kiskoromban egyszerre megettem egy doboz mentolos cukorkát, emiatt a Tic Tac gondolatától is hányingerem van.
12. Meggyőződésem, hogy Charlie Chaplin reinkarnációja vagyok. Ne kérdezzétek, hogy miért, én se tudom a választ.
13. Megérzem az emberi gonoszságot, rosszindulatot. Ez az én hatodik érzékem.
14. A töltött káposzta elkötelezett híve vagyok, vasárnap reggelire szeretem a legjobban.
15. Visszatérő álmom, hogy vissza kell mennem a középiskolába vagy a főiskolára újravizsgázni vagy felelni, és semmi sem jut az eszembe.
16. Nem adok kölcsön könyvet, csak a belső kör tagjainak.
17. Szeretek ajándékot adni.
18. Nagymamám belém nevelte, hogy a lányoknak óvniuk kell a vesetájékukat, ezért csak akkor tudok elaludni, ha ott be vagyok takarva. Nyáron ez nagyon kellemetlen tud lenni, de hát ez van.
19. Nem tudok lovagolni, de bármikor lecsutakolok és ellátok egy lovat, valamint tudok birkát körmölni.
20. Álmomban nem vagyok szemüveges.

Az otthonka az emberi test fóliasátra. 110% nejlon, minden ellen véd, az atomtámadást is lepergeti. - Bödőcs Tibor

cs, 2016-07-21 20:15 Cloud_Child (nem ellenőrzött)

Halálka... :D Velünk szemben lakik egy öreg házaspár a zsebdögjével, amelyik az agyontenyésztés miatt olyan agresszív, mint egy gyilkológép. Párszor már összetalálkoztam vele sajnos a lépcsőházban, míg póráz nélkül csellengett, csak a nálam levő szemeteszsákkal tudtam visszaverni a támadását. Persze akkor már csoszogott ide a tulaj, hogy "jaj, nem bánt az, csak játszik!"

Én kiskoromban imádtam a narancsos Tic-Tac-ot, gyakran együltő helyemben megettem egy dobozzal.

Épp két napja álmodtam, hogy megint gimiben ülök matekórán, és a tanár az egész táblát megtöltő képletet írt már fel, nálam meg még füzet sincs... Legrosszabb rémálmom, mikor a fizika tanár tart töriórát, és azt sem tudom, mi folyik.

Ezek a nagymamák! Kamaszkoromban 35 fokos kánikulában is húzgálta volna le a hasvillantós pólómat, hogy "kifázik a veséd!" :)

p, 2016-07-22 17:20 Dana

Dana képe

A húszból legalább tizenöt pontnál röhögtem.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2016-07-21 20:54 Sednol

Sednol képe

Még sohasem szedtem magam pontokba. :D

1. Háromszor kezdtem elölről az életem.
2. Hála ennek a borzalomnak könnyedén alkalmazkodom az új helyzetekhez.
3. A gyermekkori szerelmem a feleségem. Két éves korunk óta ismerjük egymást.
4. Imádom hallgatni a nők csacsogását. :D
5. Tudom irányítani az álmaimat. Haltam már meg álmomban, de felriadás helyett feléledtem. Minden éjjel álmodom, és emlékszem is rá.
6. Gyűlölnek a hidegvérem miatt.
7. Nem az érzelmeim irányítanak.
8. Vészmadárnak hívnak.
9. Biztos vagyok benne, hogy csak jó történhet velem, de a biztonság kedvéért átgondolom az összes rossz eshetőséget is.
10. Sohasem kockáztatok.
11. Ha valakit kifigurázok derékfájás miatt, másnap nem tudok felülni. Isten nem ver bottal. :D
12. Ha valaki mesél a betegségéről, másnapra hozom a tüneteket.
13. Nem vagyok édesszájú.
14. Az elmúlt harmincnyolc évben összesen nem ettem meg száz kiló gyümölcsöt, viszont pár tonnányi párlatát legurítottam már a torkomon. :D
15. Imádok főzni.
16. Semmi sem zavar olvasás közben, ennek ellenére felületes, gyors olvasó vagyok.
17. Egy könyv kivételével soha semmit nem olvastam el kétszer.
18. Nagyon nehéz kihozni a sodromból.
19. Irtózom az éjszakai lepkéktől.
20. Imádom a macskákat.
21. Két rövidebb megszakítással huszonkét éve egy helyen dolgozom.
22. Nyáron napszemüveg nélkül vak vagyok.
23. Képtelen vagyok a rajongásra, és nem is értem, hogy lehet valamiért rajongani.
24. Nem ragaszkodom tárgyakhoz.
25. Rák vagyok.

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

cs, 2016-07-21 21:02 Cloud_Child (nem ellenőrzött)

Érdekes dolog ez a lelkiismeret: én ha valami alól azzal a kifogással akarok kibújni, hogy beteg vagyok, akkor pár nap múlva én is hozom a tüneteket. De ez még akkor is működött, mikor gyerekkoromban anyukám az én kitalált betegségemre hivatkozott kibúvóként...

cs, 2016-07-21 21:21 Z. Cz. Domonkos

5. Irigyellek. Nagyon.

8. Te vagy Gandalf? Ez megmagyarázná az ötös pontot.

p, 2016-07-22 19:58 Dana

Dana képe

Ebből párra reflektálok, mert tetszettek :-)!

25-én lesz húsz éve, hogy a párom először randizni hívott. Igaz, utána nem találkoztunk vagy tizenkét évig, majd újabb kettőig.

Szeretek és sokszor próbálok is tudatosan álmodni. Imádok álmodni! Nagyon csalódott szoktam lenni, ha nem álmodom vagy nem emlékszem rá. Álmomban néha nagyon jó ötleteim vannak, de ezeket szinte mindig elfelejtem. Ja, és két esetben kell sürgősen felébrednem: ha azt álmodom, hogy vízbe fulladok (mert akkor a párnába fúrtam a fejem és tényleg nem kapok levegőt) vagy vécére megyek (mert akkor tényleg kell, és a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy aki álmában pisil, az nedves matracon ébred -- gyerekkori élmény!!!).

Az érzelmeim irányítanak. Egy perc múlva képes lennék valamiről másként vélekedni. Ezért kellene tízig is megtanulnom számolni.

Édesszájú vagyok. A tátracsúcs és a sima tejcsokoládé a kedvenceim. Idén a szülihetemen tizenegy tátracsúcsot kaptam. Hősnek érzem magam, ha van a kantinban és nem veszek.

Sosem volt még napszemüvegem, a fényre sötétedő üvegű szemüvegeket pedig furcsának találom.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

cs, 2016-07-21 21:18 Z. Cz. Domonkos

1. Még sosem írtam magamról huszonöt pontot.
2. Kiskoromban egyszer azt kívántam, hogy haljon meg Steve Irwin, mert a bátyám nézte őt a tévében, én meg mást akartam. Steve Irwin meghalt.
3. Amikor ott tartottam a Foucault-ingában, ahol az egyik szereplő azt mondja (azt hiszem Belbo), hogy a "a szerzőnek meg kell halnia, hogy igaza legyen", akkor (nem pontosan, de azokban a napokban) halt meg Eco.
4. Szoktam kortárs magyar szerzőket is olvasni. Ebből kifolyólag nem értek egyet azzal, hogy ma nincsenek érdemes magyar költők és írók.
5. Nem tudok emberekkel beszélgetni, csak családtagokkal és jó barátokkal. Idegenekkel abszolút nem, ezt Roah, Para, Craz és Ovidius is bizonyíthatja.
6. Néha nagyon durván rossz a helyesírásom (ezt szinte minden Karcos, de kiváltképp Para bizonyíthatja).
7. Nem hiszek az akaratszabadságban.
8. Szeretek olyan magyar zenekarokat hallgatni, amiknek a tagjai kb 24-26 évesek, és arról énekelnek, hogy mennyire kiégtek (pl. Szabó Benedek és a Galaxisok), pedig húsz éves vagyok.
9. Van egy bérma-keresztfiam, aki csak fél évvel fiatalabb nálam.
10. Magamban beszélek (nem, nem hangosan).
11. Amikor Tolkientől a Tuor Gondolinba jöveteléről-t olvastam, úgy éreztem, hogy Tolkienen kívül nem érdemes mást olvasni.
12. Ha délután kettő és három között olvasok, szinte mindig elalszom.
13. Amikor egyszer a Szilmarilokból az Ainuk muzsikáját olvastam, és elaludtam, álmomban hallottam a muzsikát.
14. Nem vagyok Gyűrűk ura-rajongó. Tolkien-rajongó vagyok.
15. Nagyon szeretek társasjátékozni. Kedvencem a Game of Thrones hat fős kiadása. Dana, játszunk valamikor?
16. 444 pontom lett a felvételin. Nem direkt.
17. Ifjúkoromban sok Dumas-t, Rejtőt, Conan Doyle-t és Tolkient olvastam.
18. Kedvenc íróm jelenleg Karinthy.
19. Kedvenc versem a Nihil.
20. Még nem olvastam a Háború és békét, sem az Ulyssest, de még Az eltűnt idő nyomában egyetlen részét sem.
21. Félek, hogy nem tudok annyi könyvet elolvasni, mint amennyit szeretnék.
22. Majdnem felvettek az Előretolt Helyőrség Íróakadémiára.
23. Legnagyobb irodalmi sikerem az, hogy Lackfi János egyszer lájkolta egy hozzászólásomat, egy másikra pedig válaszolt.
24. Sütés-főzés? Szeretek rántottát sütni. És tudok tésztát főzni.
25. Több most nem jut eszembe, valamit biztos kihagytam. Amúgy halak vagyok.

p, 2016-07-22 05:35 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe

1. Republic forever, R.I.P. Cipő :(
2. Zene mellett képtelen vagyok írni.
3. Csakazértseavégén: Nyilas vagyok.
4. London, Sotheby's: Volt szerencsém Jim Carrey-től két méterre állni, közelebb sajnos nem jutottam hozzá, mert lesokkolt a felismerés - pedig rá kellett volna szólnom, hogy ne nyúljon a műalkotásokhoz :)
5. Szeretem a focit.
6. Egynél többször még semmit sem olvastam el, de tuti, hogy Palahniuk egyik könyve lesz az első.
7. Hirtelen haragú vagyok, és sajnos nehezen tudok ezen változtatni.
8. Nehezen kommunikálok, ezt még nem tapasztalhattátok meg. Legalább most felkészítettelek benneteket arra az esetre, ha eljutnék egyszer egy karcos találkozóra :)
9. Van egy kisfiam, aki minden nap megajándékoz egy szelet boldogsággal.
10. Egyre kevesebb filmet tudok végignézni, ellenben egyre nagyobb sorozat-fan vagyok (a GoT a top10-ben sincs nálam). :) Kedvenceim: Lost, Breaking Bad, Spartacus, Boardwalk Empire, Sons of Anarchy, Sopranos, OZ.
11. Magyar szinkronnal csak nagyon ritkán nézek filmet/sorozatot.
12. Olyan hétéves lehettem, amikor felborultam biciklivel, és eltört a gyűrűsujjam. Rosszul forrt össze a csont, ezért egy kis gumó keletkezett rajta. Nem árultam el a szüleimnek, és évekig féltem attól, hogy mi lesz velem az esküvőm napján (mivel nem megy rá gyűrű). A szüleimnek valamikor a gimis években mondtam el, akkor már nem lehetett műteni :)
13. Utálom a tizenhármas számot. Alapvetően nem vagyok babonás, de ehhez a számhoz több rossz emlékem is fűződik. Most akkor mégis babonás vagyok?
14. Szeretem a kutyákat és a macskákat is. A békáktól viszont undorodom.
15. Csak néhány ételt tudok főzni, de azokat bármikor szívesen. Kedvencem a sztrapacska - na, ahhoz még fejlődnöm kell.
16. Egyszer volt halálfélelmem: Törökország, rafting. Beleborultunk a vízbe, és vitt minket lefele a sodrás. Ha nem kerülünk sokkos állapotba, valószínűleg sokkal könnyebben kievickéltünk volna a partra, mint ahogyan tettük.
+1: Egyébként izmos kocakahasam van, csak eltakarja a háj.

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

v, 2016-07-24 16:45 Dana

Dana képe

A főnököm feldobta, hogy csapatépítés címszó alatt menjünk raftingolni. Engem eddig se vonzott, de most már az is felmerült bennem, hogy így akar megszabadulni tőlünk?! Semmivel nem vennének rá, hogy csináljam. Szánkózni sem tudok/merek.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

p, 2016-07-22 05:51 Dana

Dana képe

Imádom a válaszaitokat. Domonkostól azt kérem, messziről kerülje az írásaimat. ;)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

p, 2016-07-22 10:31 Kentaur

Kentaur képe

1.Amikor írok, transzba esem, szólhat zene, úgysem hallom, kár hozzám szólni, mert maximum leharapom a fejed, de nem válaszolok, mert nem fogtam föl a kérdést.
2. Fel tudom vonni a fél szemöldököm, mint Spock, de csak a balt.
3. Néha megálmodom vagy megérzem a jövőt.
4. Sosem tudtam franciául, de ha angolul beszélek, néha francia akcentusom van, és a franciából átkerült szavakat tévedhetetlenül franciául mondom előszörre. Amikor Párizsban voltunk, kijavítottam a tomlács-fordító férjemet nulla franciatudással a boltban, hogy rossz nembe tette a baguettet. Valamint ha nagyon fáradt vagyok és nem figyelek oda, képes vagyok franciául válaszolni a franciául feltett kérdésekre. (Ki lehet találni a következő nyelvet, amit megtanulok.)
5.Kiskoromban képes voltam kikéreckedni az óráról vécére, hogy aztán lopva olvassak a klotyón az egyik könyvből, amit becipeltem a suliba.
6. Izgalmas történeteket meséltem a barátaimnak, és nagyon örültem, amikor elhitték őket.
7. Roszul vagyok a pacal szagától.
8. A huszonöt éve ismert legjobb barátnőm és a férjem egy napon születtek.
9. Szerencsére még sosem voltam kórházban azon kívül, amikor megszülettem.
10. Legnagyobb félelmem a csonkolás. A haláltól nem tartok, a leggusztustalanabb rovartól sem félek, és simán popcornt eszem, míg a filemekben lenyiszabolják valakinek a fejét, de ha a kisujját vágják le, akkor percekig nem nézek oda és elmegy a kedvem az élettől is.
11. Tinkoromban megpróbáltam befesteni a hajam, mert cukkoltak a vörös szín miatt. Három hajmosáson belül ledobta a festéket. Ha kiszívja a nap a hajam vagy télen nagyon bebarnulok és frissíteni akarom a színt, most is kár rá a festék, a henna tovább marad rajta.
12. Kicsi kezem és lábam van, 168cm magassághoz csak 37 és feles a lábam, legtöbbször 37-es cipőt hordok, az íjászkesztyűm pedig S-es.
13. Az említett legjobb barátnőm, a férjem, és én is nyilasok vagyunk. Nincs gond a közös programmal: naná, hogy ki a szabadba mozogni, utazni, világot látni. Idegenvezető kizárva.
14. Nagyon rosszul hazudok.
15. Nem vagyok haragtartó, de van néhány dolog, amit sosem nézek el, és ha nagyon-nagyon (és még egy nagyon) fölidegesítenek, olyankor félek magamtól, mert egy hidegfejű, brutális izé veszi át az uralmat, akit nem tudok kontrolálni.
16. Az egyik dolog, amivel tuti örökre elásod magad nálam, ha olyasmibe okoskodsz bele, amiről lila gőzöd nincs. Pl. idegenként tanácsot adsz az életemhez, amit nem ismersz, megmondod, hogy mire gondoltam valójában, vagy közlöd, hogy elrontottam valamit, amihez te nem értesz.
17. Szeretek sportolni, és utálom, amikor az életvitelem miatt nem marad rá időm és energiám.
18. Perfekcionista vagyok. De csak magammal szemben, te nyugodtan hibázhatsz vagy csinálhatsz valamit nem tökéletesen, már a próbálkozást értékelni fogom, csak nekem nem megengedett. És ha én úgy gondolom, hogy elrontottam, akkor hiába győzködsz az ellenkezőjéről, legfeljebb azt hiszem, hogy csak hazudsz, hogy vígasztalj.
19. Nem jut eszembe segítséget kérni. Ha melletted van a só, én fölállok, megkerülöm az asztalt és elveszem, ahelyett, hogy szólnék, hogy add ide.
20. Nehezen viselem, ha le akarnak uralni. A "kinek nagyobb a f.sza" játék mérhetetlenül szánalmas, ilyenkor kényszert érzek, hogy lealázzam az illetőt, amit pedig máskor sosem tennék.
21. Sokszor elfelejtem, hogy nő vagyok, meg úgy kompletten az egész nemi szocializációs hercehurcát. Ennek következtében néha rám kell szólni, hogy viselkedjek a nememnek megfelelően.(Nem biztos, hogy érdekel, hogy rám szóltak.)
22. Általánosban megbuktam matekból, és ezért sokáig azt hittem, hogy hülye vagyok az ilyesmihez. Még idén is körömrágva vártam a logika vizsgám eredményét, és őszintén meglepődtem, amikor a csoportból egyedül nekem megajánlották a jelest. Meg voltam róla győződve, hogy tuti elb@sztam az igazságtáblázatot.
23. Start Trek rajongó vagyok. (Csak lájtosan, nem igazi Treker fan, aki beöltözne vagy ilyesmi.)
24. Torkos vagyok sajnos, nem bírok ellenállni az édességnek. Addig eszem, amíg van. A karamella mindenre jó!
25. 16 éves koromig nem lehetett rávenni, hogy szoknyát viseljek. Aztán rájöttem, hogy egy bokorugró szoknya mennyire kényelmes és milyen jól lehet benne mozogni, azóta szeretem. De továbbra is csak a minimum térdig érő, bő fazonokat, amik tényleg kényelmesek. Mini meg szűk kizárva. Említettem már, hogy nem lehet bennük mozogni? (Ugyanezen okból tűsarkú kizárva, három centinél magasabb sarok szökőhóévben egyszer egy órára, de kutyául szenvedek akkor is.)
+1: mint minden jó perfekcionista, én sem írok hozzászólást olyan helyre, ahol nincs javítási lehetőség. Egy hosszabb hozzászólást (mint ezt is) képes vagyok hatszor átolvasni utána, és kijavítani a legkisebb hibát is. Rendkívül bosszant, ha véletlenül benne marad egy, mert mondjuk nincs időm átnézni vagy fáradt vagyok. Ugyanakkor nem érdekel, ha mások előkapják az egyik hibát. Csak megvonom a vállam, hogy na és? Nem másoknak akarok tökéletes lenni, csupán a tökéletesség kedvéért. Éppen ezért nem is szonytolodok el, ha hibázom, csak amíg csinálok valamit, kényszert érzek azt a lehető legtökéletesebben csinálni.

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

p, 2016-07-22 11:32 Howel

Howel képe

1. Majdnem mindennél többre tartom a becsületességet és az igazságot.
2. Elég magas vagyok ahhoz, hogy a tömegben a családtagok engem keressenek, ha nem találják a másikat.
3. Meg vagyok keresztelve, és nagyon nem értek egyet vele.
4. Ateistaként kezdtem, szolipszistává fejlődtem, később a kételkedés lett a világnézetem, végül eljutottam a lehetőségben való hithez.
5. Sosem jegyzem meg az éppen olvasott könyv íróját. A történet érdekel, sosem az író. Éppen ezért szívesen olvasok ismeretlen író (valójában mindig az lesz, ugyanis alig egy-két írót ismerek név szerint) által írt könyveket.
6. Tizenegyszer olvastam a Harry Potter könyveket. Igen, az összeset.
7. Beszélek angolul, németül, jelenleg olaszul tanulok, de egyikből sem vagyok kiemelkedő. Nincs érzékem a nyelvekhez. Kivéve a magyartot.
8. Mindig zenére írok. Eltereli a gondolataimat, és kizárja a külvilágot. Úgysem figyelek oda a zenére, csak a burkot jelenti.
9. Ha találkozok valakivel, félek elmondani, mit tanulok, mert amint megtudják, hogy jogot, azt hiszik, nagymenő vagyok, és megpróbálnak előállni valami érdekes, joghoz kapcsolódó sztorival. Vagy megkérdezik, hogy miért tart olyan sokáig, míg elítélnek egy bűnözőt.
10. Érdekel, mi zajlik le például egy gyilkos (vagy akár egy terrorista, tolvaj etc.) agyában az előkészülettől a bevégzett bűncselekményig.
11. Sosem volt példaképem. De leginkább Asimovot, Gandhit és Bibót szeretem.
12. Eleinte pro choice hívő voltam, de most pár a pro life táborát erősítem. No nem mintha valójában bármelyikkel is egyetértenék, az én érvelésem mindkettő rendszertől különbözik, de megtámadhatatlan(nak tartom), és a pro life-ot hozza ki győztesnek.
13. Meglepően nehéz felidegesíteni, de ha egyszer sikerült, akkor baj van.
14. A célom az életben az, hogy minél több embernek segítsek.
15. A vezetéknevem alapján az elődeim Árpáddal együtt jöttek és telepedtek le ezen a szép helyen.
16. Az álmom utazni az Orient Expressen. Vagy bármilyen luxusvonaton.
17. Nem szeretem az alkohol ízét.
18. Imádok enni, mindent kipróbálok, de csak abból veszek még egyet, ami tényleg ízlett.
19. Egyszer szemüveg nélkül tanultam a másnapi vizsgára, mert vasárnap volt és reggel ráléptem a szemüvegemre, és mint tudjuk, vasárnap semmi nincs nyitva.
20. Imádom a politikusainkat és a polgártársaimat. Mindig tudok nevetni. Kedvenc politikusomat Bajusznak hívom.
21. Unom a sportot. Csinálni és nézni is.
22. Egyre inkább olybá tűnik, hogy semmihez sem értek. Kivéve a magyartot. (:D)
23. Nincsenek kedvenc dolgaim. Sem szám, sem szín, sem semmi más.
24. Ha hazudok, mindig nevetek. Ha zavarba hoznak, nevetek. Ha nem tudok válaszolni, mert kínos lenne, nevetek.
25. A barátnőm is jogot tanul, és előfordul, hogy valamin éjjelig vitázunk.
+1 Kos vagyok. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy ami a kosra jellemző, az egy az egyben én vagyok. Fura volt.

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

p, 2016-07-22 19:59 Dana

Dana képe

Egy részét nem is értettem, pótolnom kell a hiányosságaimat. :-)))

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2016-07-24 08:14 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Huszonöt? Az belőlem sok lenne.
1. Ha minőségi vörösbort iszom, akkor más tudatmódosító szert nem használok.
2. Szeretek zenére írni, mert a zene hangulata átivódik az írásba.
3. Bármilyen érzelemre képtelen vagyok, kivéve talán az örömöt.
4. Ebből adódóan, bármit képes vagyok elviccelni.
5. Nem kedvelem a hót komoly arcokat. ("Miért vagy olyan komoly?"-Joker)
6. Fél életemre nem emlékszem.
7. Amire emlékszem, az a rosszabbik fele.
8. Gyakran női ruhába öltözöm.
9. Profi vagyok és marha szerencsés, mert soha nem ültem sitten.
10. Nem teszem ki helyesen a vesszőket.(Cormac McCarthy nem is rak sehova)
11.Ha már vallás akkor Zen.
12. Gondolatban mindenkit elküldök a qrva anyjába, de szóban soha nem teszem meg.
14. Kedvenc tulajdonságom a színlelés.
15. A szeretteimért elmegyek akár a szakadék széléig is.
16. Mindenféle harckocsit kedvelek.
17. Szintetikus drogot nem használok.
18. Soha nem olvastam én sem Harry Pottert.
19. A mai világ túlzottan kiszámítható, békés, és ebből adódóan unalmas is nekem.
20. Nagyon szeretem a háborús történeteket, de a mai háborúkban semmi pénzért nem vennék részt.
21.Jean-Luc Godard Bolond Pierrot című filmje a kedvencem.
22. Woody Allen korai filmjeit is imádom.
23. Úgy gondolom, hogy halhatatlan vagyok.
24. Mostanában dartsot nézek.
25. Kedvenc regényem a.....még nincs ilyen
+1. Egy krétai áll a krétai tengerparton és azt állítja, hogy minden krétai hazudik.

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

v, 2016-07-24 16:11 mészégető

mészégető képe

1. Mindig western csizmában járok és csokornyakkendőt viselek az öltönyhöz, részben mert nagyon bírom a westernt, részben mert egyszer azt olvastam, hogy az extravagancia kismértékben bizalomgerjesztő. Akár így van, akár nem, az irodalom hatása nem vitatható. És nincs is másik lábbelim.
2. Ötvenhárom leszek, és megint félek a haláltól. A saját halál szürreális, a többi lehetséges.
3. Nincsenek nem változtatható elveim, az élet rövid. Kivéve a tisztesség, az nem változhat. Amúgy sem én vagyok a viszonyítási pont, bár szeretném. Na, jó, nem.
4. A szocializációm végkövetkeztetése: Nemááaááá!
5. Nem hiszek az álmokban, ők se nagyon hisznek bennem.
6. A szerencse számom a hét. Nem, a nyolc. Mégis inkább a hét.
7. Gyakran rajzolok olyan bonyolult gépeket amelyek nem léteznek, de bizonyára működnének, ha léteznének, és mindig van bennük napernyő.
8. A lépcsőn mindig bal lábbal lépek először, a házban is a villamoson is. Nem tudom miért.
10.Vannak babonáim, a fekete macska veszélyes, egyszer tíz percig álltam az úton, amíg nem jött egy másik autó, amely keresztezte a macska útját.
11. Négy öltönyöm van, három pantallóm és két szóló zakóm. Azt gondolom elég.
12.Tizenhat éven át minden nap virslit reggeliztem mustárral, azután elmúlt.
13.Háromhetente járok könyvtárba, és már nem olvasok el minden könyvet, ami a kezem ügyébe kerül, egyszer kiszámoltam, az ember az életében legjobb esetben is 4000 könyvet tud elolvasni, így hát válogatni kell. A „Szőke ciklont” tizenhétszer olvastam el. A „Diadalív árnyékában-t „ négy év alatt egyszer, részletekben, minden évben egy kicsivel többet, és mindig az elejéről kezdtem.
14.Tudok úszni, de nem tudok síelni.
15.Nem tudok nyaralni, hely volna, de a módját nem ismerem.
16.Nem szoktam hazudni, nem morális megfontolásból, egyszerűen nem tudok. Szerintem jó kém lennék, mindig elpirulok, ha füllentek, ezt senki sem gondolná egy kémről.
18.Csak egy mobil telefonom van, nem tudom a típusát, olyan kacsakő formájú.
19.Három ujjal gépelek, ha négy ujjal gépelek, sokat kell javítanom, ha öttel, nem lehet elolvasni.
20.A modorom kissé érdes, egyszer felbőszítettem egy aranyhalat, csak remélni tudom, hogy már elfelejtette.
21.Kedvelem Woody Allent, de csak ha Kern András a magyar hangja.
22.Néhány éve kizárólag Agatha Christie feldolgozásokat nézek a TV-ben, kicsit egyhangú belátom, de nem unalmas mégsem.
23.Matematikai képességeim hiányát latens balkezességemmel magyarázom.
24.Bírom a metált.
25.Már legalább hétszer meghaltam - motorkerékpár benzin ellenőrzés öngyújtóval, ilyesmi -, így már csak kettő maradt.
+1. (+1)

v, 2016-07-24 16:42 Dana

Dana képe

Nem tudom elképzelni az öltönyt csizmával. Nem megy...

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2016-07-24 16:51 mészégető

mészégető képe

Hát nem egyszerü, pedig igy van, volt hogy nem volt rajtam a csizma, vagy a nyakkendő, es az ismerősök nem ismertek meg. Egyesek szerint fegyelmi vétség a nyakkendő hianya.Egyszer vettem egy cipőt, hogy akkor én eletformát váltok, nem ment, egy hétig önmagam mellett jártam és mérges voltam, igy visszakerlt a csizma. A kinézet, hat az elég izé, de attól tartok már igy marad :)