Tíz dolog, amit a Karcolatról és rólam tudni érdemes

1. Soha nem kerestem fel más oldalt, hogy ott publikáljak.

2. Az ide feltöltött első írásomat Blade a téma érzékenysége miatt visszadobta. Ennek jóval több mint tíz éve már.

3. Egyszer megpróbáltam Dórival ujjat húzni, de olyan két A4-es oldalban világított rá az írásom gyengeségeire, hogy elszégyelltem magam -- legalábbis így utólag szeretném úgy érezni, hogy nyomban tanultam a hibáimból.

4. Viszont idővel tényleg tanultam. Életem mindene mellett a Karcolat világított rá arra, hogy az energiáinkat a veszekedés, önmagunk hibáinak igazolgatása, álcák keresése helyett fordíthatjuk a fejlődésre és építő munkára is. Ehhez kellett jó pár év, évtized is talán, nem tagadom.

5. Van, hogy eltűnök. De ha van erőm írni, előbb foglalkozom a Karcolattal, mint a saját novelláimmal.

6. Sokat köszönhetek Dórinak, Blade-nek, Kelvinnek, Srennek, Roahnak -- olyan helyzetekben is álltak mellettem ismeretlenül, amikor senki más nem.

7. Nincs gyermekem. De vannak dolgok, amikért anyatigrisként tudok harcolni. Személyek, dolgok... például a Karcolat is. Holott más szerkesztőkhöz képest egy szalmaszálat se tettem keresztbe az oldalért.

8. Anno Sren kérdezett rá, szeretnék-e szerkesztő lenni. Ahogy egyszer csak kaptam egy levelet, hogy az egyik írásomat beválogatták a Karcolat antológiába, úgy ennél a kérdésnél sem hittem a szememnek.

9. Nagyon ritkán olvasom vissza az írásaimat, de ha megteszem, nagyon jó érzés látni, ahogy a nevem alatt sorakoznak az írások, mellettük több-kevesebb csillag.

10. Nem szeretném, ha bezárna az oldal. Dóri, mindig vannak mélypontok, mindig van kiút. Ennél erősebbek vagyunk, ennél többet ér a sok-sok évnyi munka, amit az oldalba tettél, tettünk.

+1. Nem értek egyet Roah-val, hogy A kísértő a legjobb írásom. :-D

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2020-02-18 08:27 Roah

Roah képe

Ne akard tudni, miként vagyok itten most. :D

Nem is az a kedvencem tőled, nem is azt szeretem a legjobban. Egy másikat. ;) Amit te sose csipáztál, pedig az egyik beszted!

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2020-02-18 08:31 Dana

Dana képe

Javítottam is az elírásomat.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

k, 2020-02-18 12:02 Roah

Roah képe

Látom. :))))

Így van, a Kísértő.

Karcolatot mindig is szerettem, és irtó lojális vagyok hozzá. Az első izékémet Blade rakta ki, Obbtól meg kaptam egy hármast. Hat vagy nyolc éves korom óta foglalkozom irodalommal, bazi régen, jah, 'cillagokról' írtam és a Holdról - még a műfajt sem tudtam, csak egy álom miatt írtam. Ami frankó volt, és azt hittem, ha leírom, akkor más is érezheti, amit én álmomban, és fú, de nagyon jó lesz majd annak is. :D Tesóm mondta anno, hogy sci-fit írok. Azt sem tudtam, hogy az micsoda. :D Mármint a sci-fi.
Tömérdek regényt - nemröhög -, írtam kézzel, nyolcasokká írtam az ujjaim, mind a tízet. .D

Szóval Karcolat.

A klasszikusokat jártam végig, mint mindenki más - balhé, hiszti, durci, gondolkodás, gondolkodás, aztán hiszti, aztán bandázás, szóval volt minden.

Sosem voltak írói ambicíóim, engem a pedagógia vonzott örökké, és az önzetlenség, segítség-adás, továbbadása annak, amit itt kaptam, másoktól.

Blade engem is felkért szerkesztőnek, de nem tudtam vállalni sajnos a munkát, mert nálam nem lehet tudni, mikor üt be a...'Kat itthon van, vagy mehetünk a kórházba?' :D, szóval irtózatosan sok sérülésem, meg egyebem szokott lenni, nincs olyan porcikám, ami kimaradt volna :D, szóval akkoriban épp egy rosszindulatú daganatom volt, ezért nem tudtam vállalni, na.

Egyébként minden tiszteletem az üzemeltetőké, és a szerkiké.

Felhasználóként nincs felelősségem. Felhasználóként nem kell mindent elolvasnom és véleményt írnom. Felhasználóként nem kell kerülgetnem a forró kását, kimondhatom, amit gondolok.

Sokunk - köztük én is -, párja is Karcos lett. :)))
Férje-felesége-gyermeke édesapja-édesanyja.

Majdnem férjem is itt van, régebb óta felhasználó itt és a Fantán is az volt, mint én.

A Karcolattól sok mindent kaptam, igen.

Irodalmat, művészetet, kultúrát, igaz barátokat, haverokat - szerelmet. :)))
Kaptam ellenségeket is, de az egységhez kell mindig egy izgalmas feketeség is, nem? :D

Volt olyanom, hogy letipliztem, vagy akartam, de mindig történt valami, vagy kért valaki, hogy 'Ne hagyjam itt', szóval igen, a sok civil-dolog, egyéb munkák mellett csak-csak jövök, amíg erre szükség van, amíg igénylik.

Szóval ennyi.

Nagyon szeretem a Karcolatot.

És Mindent, ami az oldaltól kaptam. :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2020-02-18 13:06 Dana

Dana képe

Köszi.

Ha le kellene írnom az alakváltód szobáját, az egyik sarokban lenne valami tigrisbőr, a másikban az angyalszárny, a harmadikban a sámándob... (írnám a boszorkányseprűt, de azért tudom, hogy előkerülne a hóhérbárd :-)))

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

k, 2020-02-18 13:50 Roah

Roah képe

Akklimatizáció. ;)
Nagyjából Mindennel.

Szóval csapatom én, ahogyan bírom - energiám van, az örökké lesz, az idővel vagyok állandóan gondban, mert csak huszonnégy órából egy földi nap. :D

Az az elvetemült Karcos lettem, az a Karcos kiméra, akiben Mindenkiből maradt egy kicsi. Az a fajta, aki elkésik/lekésik bármit, mert muszáj megírnia egy hozzászólást. :D Jobb térd törés, bal térdtörés, gerinc sérülés, bordatörések, meg egy csomó más varrat, itt is, ott is - ez-az, ugyan?! :D Bal csuklómat zúztam szét :D orsócsonttöréssel csapattam kritikát, de volt már lázas-mellhártyagyulladásos is. :D

Szóval egy a lényeg: még mindig élek.

Amíg kellek, amíg szükség van rám, amíg igénylik, hogy legyek, addig a Karcolat lekötelezettje leszek. :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2020-02-18 15:27 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Rólam egy dolgot sem érdemes tudni, de ne zárjatok be, ne. Ndy, Para, a Doki Kelvin a lepkéivel, és Obb segén gyönyűrá kisleánkávsl, Barkával mán nem jöbbek vissza. de ha bezártok, elsüllyednek a sötétségbe, és kevesebb lesz itt a fény, így is hideg van és sötétés ha kialszik az utolsó kis fénysugár is mi lesz velünk?

k, 2020-02-18 13:01 Kentaur

Kentaur képe

1. Soha nem publikáltam volna sehol, ha nincs a Karcolat.
2. Az ide feltöltött első írásomat (Mínusz egy lélek) 2007-10-10-én Blade egyetlen mondattal rakta ki: "Hát ez olyan közepes, remélem nem veszed nagyon a szívedre." Nem vettem. Megkérdeztem, hogy hol hibás.
3. Első pályázati helyezésem egy Karcolatos sriptóriumi feladat volt. Később ez lett első nyomtatott publikációm is. De még mindig fenn van itt.(Út az erdőn át.)
4. A sriptórium létrejöttében szerepet játszahatott folytonos kérdéseim áradata a párbeszédközpontozásról, fejlődési lehetőségekről, meg hasonló dolgokról. Leginkább Dórit zaklattam.
5. Volt egy zárt körű fórumunk "Irodalomellenes klub" vagy valami ilyesmi volt a neve (ne kérdezd...), ahol pár Karcossal nyűttük a dolgot rogyásig. Bökös Bori (igen, a többkötetes, népszerű írónőről beszélek) ott kínlódott, hogy hogyan is különítse el a narrátort a szereplőtől.
6.Ha van egy profilba vágó pályázat, akkor a mai napig van Karcolatos a dobogóján. Olyan külsős pályázat is volt, ahol minhárom helyezést Karcolatos vitte el.
7. Szintén nincs gyermekem, de szintén vannak dolgok, amikért végletekig küzdök. A tanulni vágyók jogaiért és lehetőségeiért. Hogy ne aludjon ki a láng, és továbbadhassuk, amit mi kaptunk. A Karcolatért, mert még mindig 15 év után sincs még egy ilyen oldal, ahol egy kezdő megtanulhat írni.
8. Kétszer kérdeztek meg, akarok-e szerkesztő lenni itt. Az elsőnél még nem álltam erre készen, de legalább már annyi bölcsesség szorult belém, hogy ezt tudtam is. A másodiknál egy nagyon leterhelő életszakaszban voltam éppen.
9. Elég gyakran visszaolvasgatom az írásaimat és a tanácsokat alatta. Ha valami nyomtatásba megy, ami valaha ide volt/van kirakva (körülbelül 15 írásművem törölve lett innen, mert ment a novelláskötetembe), akkor első dolgom, hogy visszajövök megnézni, milyen tanácsok, észrevételek is voltak hozzá, akkor is, amúgy már ki lett javítva ötször a mű.
10. Nem szeretném, ha bezárna az oldal. Egy darabja is vele menne annak a részemnek, amit úgy hívnak, hogy "író".

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

k, 2020-02-18 13:04 Dana

Dana képe

Köszönöm, Kenta.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

p, 2020-02-21 22:00 Sednol

Sednol képe

1-6-ig csatlakozom, bár a hatost megtoldanám még jó pár kínzó nevével, akik éles késeikkel mély sebeket ejtve a helyes irányba tereltek.
7. Nekem van egy csodálatos fiam. Mindenféle korosztályú nők imádják, persze a lányok is, és ő is őket. :D
8. Engem nem kérdeztek, de nem hiszem, hogy alkalmas lennék rá.
9. Én sem, de sohasem késő elkezdeni.
10. Ne nyerjen már egy troll. Ha csak pár embernek segítünk évente, akkor is megéri.

+1 Nektek köszönhetek mindent!

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

v, 2020-05-24 22:56 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Ilyen számvetés félét a kancellária alatti bunker mélyén szokás írni, amikor a szovjet elvtársak vodkától megrészegülve már a közelben vannak. Esetleg halálos ágyon. Haldoklik tán a Karcolat?

1.Más oldalon is publikáltam ugyanezen az agymenéseimet, de jobbára csak itt szabdaltak szét.

2.Blade tette ki az elsőt, megunva hogy sokadjára sem teszem ki a vesszőket.

3. Az írásjelek azóta sem barátaim, de a házba már néha beengedem őket(meg jólelkű szerkesztők - főleg Dóri -, általában kijavítják). De lehet itt fejlődni, kellene is.....

4.Soha, sehol nem jelentek novelláim, trilógiáim, az a középiskola, amelyikből kirúgtak, az a következő iskolaújságban megjelentette pár versemet.

5.Az írás számomra beszélgetés a tudatalattimmal. Ez csak különböző tudatmódosító szerekkel oldható meg, hiszen nem iparos vagyok, hanem művész(és tudom, hogy száz évvel később születtem). Vagy megírom "egy szuszra", vagy elsüllyed a feledés óceánjában.

6. Van egy három éves lányom, aki örökbefogadott, és a Keresztapa című film miatt az Apollónia nevet kapta tőlem (a másik örökbefogadó féllel viszonyom megromlott már). A Gestapós nevelési elveket(alaposság, következetesség) vegyítem flow élményekkel és mérhetetlen tudás megosztásával.

7. Néha itt vagyok aktívan, néha nem. Figyelemmel követve az oldalt természetesen,de nehéz felkelteni az érdeklődésemet.

8. Sosem kértek fel szerkesztőnek(ezernyi tőr hatalmas szívemnek), pedig mindig beleírom az önéletrajzomba, hogy az vagyok(nem,nem:-))

9. Szeretek frappáns, (ön)ironikus lenni, bárcsak a valóságban is mindenki úgy beszélne, mint a szereplők a Szívek Szállodája sorozatban.

10. Vic Beretton örök szerelem marad, elcseszett ifjúságom, értelmetlen lázadásaim menekülési útvonalaként, végső menedékeként, ahogy a könyvek, zenék fantáziavilága is.....

HÚÁ!!

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen