Olvass sokat

Beküldöött írásaim kapcsán kaptam ezt a tanácsot már több alkalommal. Mostanság volt  ilyesmire lehetőségem, meg is tettem. Egy kis könyvajánló dióhéjban, ha mondjuk nincs ötleted hogy mit olvass, nekem ezek bejövősek.

Stephen King: Az

Nagy rajongója vagyok a mesternek és ez még hiányzott a repertoáromból. Nem csalódtam: frenetikus. Tény hogy cuppog a vértől az egész város, de imádnivaló karakterek a főszereplők, és Az-nak is kiváló a humora. Eggyetlen zavaró dolog a túl sok apró utalás az olyan igazi "ámerikai" dolgokra, de ezt már megszokhattuk a szerzőtől. A helyszín sem meglepő, naná hogy a zord Maine államban játsztódik a történet.

Lion Feuchtwanger: A hamis Néró

A történelmi regények kedvelőinek ajánlanám elsősorban, ugyanis nem túlságosan magával ragadó az iram, mondhatnám kissé akadozik a cselekmény. Kevés akció, és talán túl sok diplomácia. Viszont: rengeteg érdekes történelmi adalékkal szolgál a korszakról, és a történet valós alapokon nyugszik. Amennyiben hihetünk az ókori történetíróknak; csakugyan feltűnt a császár halála után egy hasonmás szélhámos, és ténykedésével nem kis zavart keltett a keleti provinciákon.

Wilbur Smiths: A leopárd sötétben vadászik

A helyszín Afrika. Aki olvasott már a szerzőtől az sejtheti mire számíthat. Törzsi villongások, meglepő fordulatok, fehér telepesek és gyönyörű természetleírások. Mindenből egy kicsi a megfelelő arányban. Kiválóan leírja a sokszor igen brutális valóságot, és minden könyvében egy másik arcát láthatjuk a fekete kontinensnek. Én még nem untam egyetlen könyvét sem, ez is hozta a várakozásokat.

Dean R. Koontz: Az Arc

Na ez most nem jött be. Csak azért említem hogy ha olvasnátok a szerzőtől akkor ne ezt.Nagyon sok jó könyve van az öreg Denninek válasszatok egy másikat. Ez olyan szellemes, pszichopata gyilkosos, magándetektíves, karácsonyi hangulatos kissé cukormázas balfogás. Olvastatja ugyan magát, mégse ad élményt. Furcsa, de ezt éreztem. Próbálja a lelkedbe beleverni a katarzist de sehogy se akar összejönni a dolog.

Jókai Mór: A huszti beteglátogatók

Jó kis történetek több történelmi korszakból. Olyan jó ízes stílusban! Érződik rajta a kor, de olyan kellemes MAGYAR hangulatot varázsolt, nem is értem miért nem olvastam eddig Jókait? Most már fogok! Kell egy kis nemzeti öntudat ebben tenkrealázott országban! Innen lehet meríteni.

Jó olvasmányélményeket kívánok mindenkinek! Olvassatok sokat :)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2012-12-06 18:38 Sren

Sren képe

Dokesz, szeva! :D
Hiányoztál már, de figyelj már oda légyszi, mit írsz… „Eggyetlen”? :D
Wilbur Smith, csak így, s nélkül, jó?
Beküldött, ezt elég egy ö-vel írni. :D
AZ. Istenem, bár mindenki érezné AZ-t, és bár ritkábban keverednénk bele a mai napság oly divatos ámerikaellenes táblalengetésbe… Mintha minden kritikus elvi kérdésnek érezné, hogy „fújfúj, amcsi!”-tüntetéssel jöjjön; mintha nem tudna nyugodtan aludni enélkül… És e roppppant fontos kérdés árnyékában aztán elsikkad egy csaknem zseniális író minden érzékeltetni, adni akarása.
(Bocs, tudom, Te nem azért mondod – de ma divat, kortünet ilyeneket mondani, és én már komolyan unom; az olyanokra morgok, akik ezt teszik, nem rád.)
Kiegészíteném gyűjteményedet Stieg Larsson „A tetovált lány”-ával, igen, direkt azért, hogy kritizálhassam az önjelölt kritikusokat. :D Mert (tiszt.kiv.) mindenki azt fogja mondani: „húú, hálivúd, a svéd jobb, és különbenis!”.
Ne már. Larsson úgy visz el Északra, hogy érzed: OTT vagy. Elfelejted a filmet, belemerülsz a könyvbe, és olvasása közben kicsit sem fog érdekelni sem Halivúd, sem semmilyen közismert filmstúdió. Érezni fogod: a könyv ÖNÁLLÓ történet. Ennyi elég, sőt pontosan ennyi kell egy magára valamit is adó írástól, és gyűlölöm, amikor a ráaggatott klisékért, általánosításokért a történeten (vagy az írón) próbálják bevasalni a járulékos költségeket.
Mármost. Maine állam Amerikában van, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem. Fölényeskedni, általánosítani lehet, hajrá! De szerintem vannak ennél meggyőzőbb dolgok is. Engem az AZ maximálisan meggyőzött, nem egyszer, és nem két napon át. Évtizedekig voltam személyes barátságban ezzel a művel; ma is el tudnám olvasni bármikor újra, és örülök, hogy valaki szót emel mellette a divatos amcsizás ellenére is.:)

(Jókairól nem beszélek, az komoly elfogultsági óvást jelenthetne ellenem; könyveit szinte kívülről fújom. *pirul*)

Köszi ezt a blogot, és köszi, hogy a magad módján igyekszel megértetni, bizonyítani, alátámasztani: olvasni kell, sokat, muszáj, mert olvasni -érdemben olvasni! - hatalmas élmény.:)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

p, 2012-12-07 08:48 Dokesz

Dokesz képe

Szia Sren

Nincs nekem a kultúrájukkal semmi problémám. Kifejezetten szimpatikus amikor a déliek vidáman lengetik konföderációs lobogójukat a mai napig. Viszont zavar az amcsi majmolás, de nagyon.

Kingnél a pay-day cukorka és társai folyamatos felemlegetése, esetleg bővebb leírása visszatérő elem. Ráadásul nem is ismerem ezeket a termékeket, tárgyakat. Az is zavarna ha egy magyar szerző folyton dunakavicsot zabáltatna valamelyik szereplővel, esetleg elemezné a wu2 sampon vegyi összetételét. Ez persze nem von le semmit művei értékéből és szerény személyemet sem riasztja el az olvasásuktól.

"Vihar hátán, sasok szárnyán
Hangunk messze elszáll"

cs, 2012-12-06 18:51 teuthan

teuthan képe

Hmm... Kingtől nekem a kedvencem a Rémület a sivatagban. Bár amikor az író, író karakterről ír, az valahogy mindig furcsa. (Az Atlantisz gyermekei se kutya)

Srenhez meg csatlakoznék, a Tetovált lány az egyik legizgalmasabb thriller, amit az utóbbi időben olvastam. A Lisbeth karakter lenyűgöző, valahol olvastam egy kritikát, ahol örökéletű regényhősnek minősítették, nem tudom, tényleg ennyire nagy volt-e a durr, mindenesetre a perverz ügyvéddel való viszonya, meg a tetoválós, vibrátoros jelenet... Brr... Nem igazán fogom elfelejteni.

Az AZ-t még nem olvastam. Asszem pótolnom kellene sürgősen.

 ______________________

 

"A sok feszült, időhajszolta arcon
Ziláltságból ziláltságba zilált
Képzelgéssel telt, semmitmondó arcon
Figyelmetlen, duzzadt egykedvűség"

(T.S. Eliot: Négy kvartett)

cs, 2012-12-06 19:33 Sren

Sren képe

Különös: a Rémület a sivatagban-t utáltam (noha megvan angol kiadásban is, akárcsak az „It”, és szeretem-módon összefügg az író egyéb történeteivel is, ami igen nagy hurrá a javára; a karakterek nagyon élnek, sem a zsarut, sem Seth-et nem fogom elfelejteni soha).
Mégsem szerettem igazán. Gondolom, meaculpa-dolog; egyéni ízlés kérdése.
Ne hagyd ki az AZ-t, hatalmas mű. Gyerekkorod minden színe, íze, félelme benne van; barátságaid őszintesége, emberfeletti ereje benne van. A szerző azt mondta, ez lenne az egyik műve, amit magával vinne egy lakatlan szigetre. (A másik a Végítélet.) Hiszek neki.
Azt is mondta: nincs ijesztőbb dolog, mint a kopogás az ajtódon egy viharos éjszakán; továbbá nincs ijesztőbb, mint egy bohóc vörös, valamiképp torz vigyora. (Most komolyan: volt olvasóm, aki megesküdött: gyermekkorában hisztériás rohamot kapott egy közönséges cirkuszi bohóctól.) Hiszek neki.
(Ez itt nem Steve King rajongói fórum, szeretettel várjuk a többi jelzett mű felőli véleményeket is! :D)

(Lisbeth és a vibrátor, no meg a jelenet alá generált HANGOK a filmben... totál kész voltam :DD)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

cs, 2012-12-06 21:05 Kelvin

Kelvin képe

Csak filmen láttam, de ha nem vesszük a végét, a legjobb horror, amit eddig csináltak. Még pontozni sem lehet, mert nem fér rá arra a skálára, amin a többit mérem.
Könyvben a legjobb Douglas Cleggtől az Álomország. Brutális szerkesztési hibák vannak benne, akad olyan mondat, amiből egész szavak hiányoznak, de ez nem a mű hibája. Talán csak fogékony voltam rá, talán amiatt szeretem, mert a második könyvem volt (az első Lemtől az Éden, amit nem lehet elégszer elolvasni, még zenét is találtam hozzá), de elég, ha annyit mondok, hogy ha nincs az a könyv, én sosem írok egy sort sem.
Koontz - A rossz hely. Majdnem akkora, mint Barkertől a Korbács.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

szo, 2012-12-08 19:07 Indi

Indi képe

Korbácsra képtelenség szert tenni, A rossz hely viszont ott figyel a polcon, most már több szempontból is érdekel, Zora szerint rossz, szerinted jó, én meg azt hiszem, hogy ideje saját véleményt kialakítanom ezzel kapcsolatban.

Mellesleg most utána kell járnom mit tud ez az Álomország, ha azt mondom, hogy kifúrja az oldalamat a kíváncsiság, akkor igen finoman és nőiesen sikerült körülírnom a szitut :P

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

szo, 2012-12-08 19:23 craz

craz képe

Találtam egy rossz helyet a kupacban - jó helyen -, hát belekezdtem... :)

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

szo, 2012-12-08 19:35 Indi

Indi képe

Valahogy így, de még nem kezdtem bele.
Most azon morfondírozok, hogy gyenge idegzetű felnőttnek minősülök-e. Tartok tőle, hogy igen. Mindenféle számítási módszer szerint koromnál fogva felnőttnek minősülök és a legmelegebb nyári napon sem dugom ki a lábam a takaró alól, hátha csak erre vár valami az ágy alatt... De semmi vész, az hogy figyelmeztettek rá, hogy NE olvassam el (A könyv magyarországi kiadója nyomatékosan kéri a szülőket: se esetre se engedjék, hogy ez a kötet 16 évnél fiatalabbak kezébe kerüljön! Gyenge idegzetű felnőttek se olvassák! A Rossz Hely - erős felnőtteknek szóló könyv.) még nem jelenti azt, hogy nem megyek fejjel a falnak! Tuti csak reklám :)

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

szo, 2012-12-08 19:58 Indi

Indi képe

Találtam Korbácsot :O

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

szo, 2012-12-08 20:42 craz

craz képe

ejnye no! :o :D

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

cs, 2012-12-06 21:23 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Kingtől A ragyogás legalább oloyan jó, mint az Az (Izének jobb lett volna fordítani), de ako környezetvédő, annak jó a Rémkoppantók is. A mai napig arra hivatkzom, ha valaki nagyon szépeket mond nekem az atomerőművekről.

Viszont, hogy mást is mondjak: A Sienkiewicz-történeémi regény trilógiája: a Tűzzel-vassal, Özönvíz, Kislovag bár egy kicsit más, de legalább nadon jó. Érdemes elolvasnbi. Különösen annak, aki ilyen tárgyban írna.

cs, 2012-12-06 23:03 paralel

paralel képe

Igazad van, Sienkiewicz tényleg nagyon jó, de a fiatalabb korosztály sajnos már nem élvezi úgy, mint mi. Náluk a kard csak lézer lehet, a lovagok vágyakozását meg nem értik.
Most olvasom A mobilt, hát King még mindig meg tud lepni.Hátborzongató, de másképp, mint a többi regénye.

 

Egyetlen mű sem lett jobb attól, hogy dicsérték, sem rosszabb, ha szidták.

Lukács György

p, 2012-12-07 09:00 Dokesz

Dokesz képe

Sienkiewicztől a Kereszteslovagokat olvastam még gyerekkoromban, el is varázsolt rendesen. Nemrég hozzám került a Quo Vadis, kidobták én meg elhoztam teljesen jó keményfedeles példány, nem is értem. Hamarosan belekezdek remélem jó kis olvasmány lesz ez is.

"Vihar hátán, sasok szárnyán
Hangunk messze elszáll"

szo, 2012-12-08 08:28 Obb

Sienkiewicz, hát igen, a Tűzzel-vassal-t olyan két-három évente előveszem, az egyik kedvenc könyvem, csókoltatok mindenkit, aki szintén szereti :)))

szo, 2012-12-08 09:16 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Ha más nem is, ez közös pont. Kmicic uram történetén két-három évente végigfutok, néha alaposan el is mélyedek benne. Teszem ezt több mint harminc éve (bár középtájon volt egy évtizednyi kihagyás) és még mindig találok benne olyasmit, ami az újdonság erejével hat. Vagy a könyv zseniális, vagy a felfogásom nehéz, illetve egyre szenilisebb leszek... (Vagy mindkettő)

szo, 2012-12-08 18:58 Indi

Indi képe

Még beenged az oldal, hogy mik vannak :O

Végítéletet szorgalmasan terjesztem, most is kiküldetésben van a két kötet :) Bohócokat felnőtt fejjel is kerülöm!

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

cs, 2012-12-06 23:05 Ovidius

Ovidius képe

Véleményem szerint King messze legjobb könyve a Ragyogás. Elképesztő misztikum és igazi terror van benne. Együtt a legmagasabb szinten. A másik, igaz eltérő, de ugyanolyan mélységű könyve a Holtsáv. Nálam.

Engem nem tilt semmilyen összeférhetetlenség, ezért elmondanám, hogy Jókai Mórt nagyon érdemes olvasni. A nagy történelmi-társadalmi drámáin túl három könyve van, amit nagyon szerettem olvasni, és csak ajánlani tudom:
1./ Mivel ez fantasztikus felület is, kezdeném az A jövő század regényével. Természetesen rengeteg romantikus elképzelés, rengeteg hibás elképzelés, de rengeteg fantázia is.
2./ Aztán egy kevésbé ismert könyve, a Lélekidomár. Ez a kiegyezés utáni években játszódik, a szegedi betyárperek keretébe foglalva alkotott egy igazi vadromantikus szuperemberes giccset...
3./ Utoljára pedig az a könyve, ami nálam az első számú szuper kedvenc volt mindig, az És mégis mozog a Föld.
Őhozzá talán az a téma illett a legjobban, amit ebben a műben feldolgozott. Az a kor, amely megelőzte a magyar szabadságharcot, a romantikus világmegváltó ifjak heve, gondolkodása bemutatásával (amelynek tevőleges részese volt maga is). Ráadásul nem akármilyen karaktereket alkotott meg...

Aztán egy kis mérnöki munka irodalmi szintre emelve....Thorton Wilder: Szent Lajos király hídja. A sorsszerűség és az ember cselekedeteinek egymásra hatása, az élet és halál kapcsolatának óramű pontosságú bemutatása.

Befejezésül egy kis modern... Chuck Palanhiuk: Kárhozott. Kegyetlen, gyilkos szatírája világunknak, egy 13 évesen meghalt kövér, gazdag, magányos életű kamaszlány torokszorító monológjában, a pokolból. Régóta nem fogott meg ennyire írásmű, mint ez.

Nos, én ezekre gondoltam.

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

cs, 2012-12-06 22:57 DannyKay

DannyKay képe

Na igen, Stephen King a kedvencem, szerintem a legjobb tőle A ragyogás, életcélom minden könyvének begyűjtése.

Amúgy életem eddigi legjobb könyvét totál véletlenül olvastam el, szüleim random vették nekem névnapomra: Brandon Sanderson: Ködszerzet. Nagyon jó olvasmány, mindenkinek ajánlom, remek fantasy teljesen egyedi világgal.

***

"Yeah, being an asshole is not illegal" - American Horror Story

cs, 2012-12-06 23:20 craz

craz képe

Szerintem reménytelen célt választottál, úgy tudom, már többmillió példányban jelent meg. ;)

Az én kedvencem talán a Vendéglő a világ végén Douglas Adamstől. :)

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

p, 2012-12-07 19:35 Kondicsd

Kondicsd képe

Az biztos, hogy olvasni kell, muszáj, sőt jó.
Igaz a fent említett könyvek közül talán egyiket sem olvastam, de az iskolai kötelezők után volt egy korszakom, amikor a könyvtárakban főleg erős érdeklődési körömből (természet, vadászat...) kiindulva régi vadász regényeket kerestem (Fekete István, Kittenberger Kálmán, Bársony István stb. ), aztán nem tudtam leállni, és így jöttek szépen sorban: a Darren Shan könyvek, Rejtő Jenő, Douglas Adams, Christopher Paolini, J. R. R. Tolkien. Jelenleg ott tartok, hogy véletlenszerűen választom ki a következőt, úgyszólván amivel összehoz az élet, de ritka az, hogy ne tudjam az aktuális befejezése előtt a következő címét. Egyébként a folyton változó kínálat, ez a tarka paletta, ami itt megvalósul vonzott a Karcra.

"Aki megérzi a szelet, ne szélfogót építsen, hanem szélmalmot." Stephen King

p, 2012-12-07 20:05 teuthan

teuthan képe

Hűű. Paolini Örökség tetralógiájának utolsó részét épp ma láttam a könyvesboltban. (Jó sokáig váratott magára a mű) Esetleg elolvastad már?

 ______________________

 

"A sok feszült, időhajszolta arcon
Ziláltságból ziláltságba zilált
Képzelgéssel telt, semmitmondó arcon
Figyelmetlen, duzzadt egykedvűség"

(T.S. Eliot: Négy kvartett)

p, 2012-12-07 21:53 Kondicsd

Kondicsd képe

Sajnos még nem, de már jeleztem ismerősnek, hogyha befejezi... gondoljon rám. :)
Ha minden kötél szakad, akkor meg karácsonyra beszerzem!

"Aki megérzi a szelet, ne szélfogót építsen, hanem szélmalmot." Stephen King

szo, 2012-12-08 11:31 Könyvsárkány

Könyvsárkány képe

Kingtől bevallom, hogy kevés könyvet olvastam, de ami megfogott: A harcos. Idővel talán más könyvet említenék, az Az pl. be van már tárazva az olvasómra, meg a Torony többi része is, de ez valamiért megfogott.

Ha valakinek van türelme hosszú regényfolyamot olvasni, akkor csak ajánlani tudom: Robert Jordan: Az idő kereke . Aláírom, egy idő után tényleg az ember agyára tud menni, hogy minden csoport, minden más csoport ellen szeretné a saját pecsenyéjét sütögetni. Elvileg jövőre fog megjelenni magyarul az utolsó kötet, szóval most már végig lehet olvasni (de fel kell rá készülni, hogy az idáig megjelent kötetek elfoglalnak egy polcot).

Írás szempontjából szerintem, amin érdemes átrágnia magát az embernek: A szilmarilok . Világteremtés miatt, ha az ember utánanéz a háttérdolgoknak (miért írta, miből miket vett át) úgy is egy érdekes élmény.

Egy klasszikust még megemlítenék a végére: Alapítvány . Erre nem mondanék semmit, ezt el kell olvasni.

szo, 2012-12-08 12:23 polgarveronika

polgarveronika képe

Carlos Ruiz Zafon: A szél árnyéka
Aki olvasta, tudja, miről beszélek. Aki nem, az tegye meg! No comment.

 

_______Tertium non datur ______

szo, 2012-12-08 16:22 A. G. Stone

A. G. Stone képe

Olvasás tekintetében mindenevő vagyok. Akár Winnetou, Nagy Indiánkönyv, Tom Sawyer, Vakáció a halott utcában, Robinson...

Amit mindenképpen figyelmébe ajánlanék mindenkinek, Isaac Asimovtól az Alapítvány-trilógiát, Douglas Adams Galaxis Útikalauz Stopposoknak című könyvét (nélküle nem szabad felnőni :)), Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) Ópiumkeringőjét vagy a Brett Shaw-novellákat. Nemes István írásait és George Orwell 1984 című regényét.

Egyébként szintén kedvenc olvasmányom - nem tudom ki ismeri - Fonyódi Tibor és Szélesi Sándor által írt Kalandor-könyvek. (A háború művészete, Isten ostorai, Vadásznak vadásza, Tündérösvény...) Most Fonyóditól olvasom a Naptól vagyok holdtól vagyok című legújabb könyvét.

Az olvasás véleményem szerint - és tapasztalatból mondom - nagyon sokat segít az írásban. Én szeretek olvasni. :)

szo, 2012-12-08 23:07 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Stephen Hawking: Az idő rövid története
Egy kis "könnyű" olvasmány. :D

__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2012-12-09 13:39 Ovidius

Ovidius képe

Kíváló elővezetés!

Akkor egy kis pótlás...
- John Gribbin: A multiverzum nyomában
- John Gribbin: Schrődinger kiscicái és a valóság keresése
- John Gribbin: Az idő születése
- John D. Barrow: A végtelen könyve
- Paul Davies: A megbundázott világegyetem
- Michio Kaku: Hipertér
- Brian Greene: A kozmosz szövedéke
- Brian Greene: Az elegáns univerzum
- Stephen Hawking-Roger Penrose: A tér és idő természete

valamint záróműként: Paul Hoffman: A prímember

Ez utóbbi mű Erdős Pált, az egyik legcsodálatosabb és legkülöncebb magyar zsenit mutatja be. Az a fajta ember volt hétköznapi értelemben, aki egy kiló kurmlit nem tudott volna megvenni a piacon, mert egy félanalfabéta árus is átverte volna... Viszont a huszadik század nagy részében a matematikusok imádott figurája volt, mert amit ő a számokról nem tudott, azt nem is volt érdemes tudni.
Kedvenc mondása, amellyel bejelentkezett társai közé, mindíg ez volt: Uraim, az elmém készen áll...

Most csak ennyire futotta...DDD

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

v, 2012-12-09 12:42 Chris Cage

Az utóbbi egy-két év olvasmányai közül ezek jöttek be leginkább:

Robert Merle - Két nap az élet
Viktor Pelevin - Generation 'P'
- Empire 'V'
Dosztojevszkij - Bűn és Bűnhődés
Franz Kafka - A per
Szabó Magda - Abigél
Umberto Eco - A Foucault-inga
Babits Mihály - A gólyakalifa (újraolvasás :P)
Stephen King - Tortúra (szintén)
Karinthy Frigyes - Görbe tükör
Varró Dániel - Túl a Maszat-hegyen
Zsoldos Péter - A Viking visszatér
Kosztolányi Dezső - Esti Kornél
Honoré de Balzac - Az ismeretlen remekmű
George R.R. Martin - Trónok harca

Karácsonyra is kéne valami a fa alá. A prágai temető, Pelevin 'T' című regénye, vagy az új időutazós King lehet a befutó. Olvastátok már valamelyiket? :P