Kharcos

Egyetlen hajó ringatózott a Dunán, a rajta mulató körülbelül tucatnyi emberrel. Nem messze egy sötét árnyalak bontakozott ki a ködfalból, és a Bárka felé vette az irányt. A kocsma azonban zárva volt, úgyhogy visszafordult a hajó felé, hogy rögtön a tettek mezejére lépjen. Előtte inkább a vízzel próbálkozott, a retro-Jesus jegyében - megtehette, hiszen Isten volt. Na jó, nem így nagybetűvel, de istennek isten volt, vagy legalábbis istenecske. Úgyhogy zavartalanul sétálhatott az ezüsthídon, nem törődve a kövér telihold gúnyos vigyorával. Holdfény! Sosem értette, mit esznek rajta, még hogy „ezüstös” meg „szikrázó”.
Majd kapnak tőle a hülye írók, elege van már belőlük. Persze, mindig csak a jó győz, és a végén jót röhögnek őrajta, a Gonoszon. Az aljas fondorlatai? Teremtenek egy briliáns főhőst, aki úgy lát át rajta, mint a karikafánkon! Félelem? Előrántanak egy gránitszívű harcost. Gyarlóság? Jönnek a fényes paladinok, meg a mindenkit megmentő jótétlelkek…
A bárkához ért, először megpróbált felkapaszkodni a vasmacska láncán, de tehetetlenül visszacsobbant a jéghideg Dunába. Rá kellett jönnie, hogy nincsen teste, nincs mivel megfognia a láncot. Keríthetne egy madarat, no de ilyenkor? Vagy egy halat… de azzal nem tud felkapaszkodni. Kicsit törte még a fejét, majd láthatatlanná vált, és simán fellevitált a fedélzetre. Jól sejtette, a célpontjai a hajótaton iszogattak, és egymás szavába vágva ecsetelték a legújabb művüket. Írók! Megleckézteti ezt a Karcolatot. Annak is a szkriptóriumát, szétzilálja az egészet. Ezek meg még össze is gyűltek – még ki is írták a honlapjukra: január 17. Karc tali. Aminek persze az lett a vége, hogy csak a szkriptóriumból jöttek emberek, valószínűleg azért, mert csak ők kaptak érte sört.
Kedvtelve vette szemügyre a társaságot. Mindig a leggyengébbel kell kezdeni… Vajon ki lehet az?
Aures. Fiatal még, őt könnyen meg lehet félemlíteni. Már indult volna, ám ekkor eszébe jutott, mit olvasott az ötödik szkriptóriumos feladatára. Már a szín apszisa is riasztó volt. Ez a fiú az Istenekkel paktál le, vele mégsem kezdhette!
Sorra vette őket, mellette miyoku ült. Finom teremtés, Őneki, a megveszekedett Gonosznak, na jó, gonoszkának, meg sem kottyanhat. Mit is olvasott tőle legutóbb? Igen a Pöttyök! Aranyos történet, annyira… Megrázta a fejét, nem, ő nem gyengülhet el! De olyan cuki az a történet … Még a Gonosz sem lehet a velejéig az… őt inkább későbbre halasztja.
Kentaur. Pizza és apokalipszis? Ez neki még túl nagy falat lett volna, test nélkül enni nem tudott, az apokalipszishez pedig gyenge volt. És mit szólna hozzá Isten? Ez is elég lesz kimagyarázni
Hantos Úrfi! Pár páros szervet (szerveket?) megemlít neki, és reszketve fog térde roskadni az Ő hatalmassága előtt! A gondolatot cselekvés követte.
Felugrott az asztalra, és testet öltött. Legalábbis valami látható formát. Az írók döbbenten meredtek rá, ahogy a teljes kétméteres magasságában feléjük tornyosult. Amihez ugyan hozzá járult az aszal is egy méter tíz centivel, de a belépője azért hatásos lett. Norbertre szegezte az ujjait.
- Fiam – kezdte, mély, hörgő hang hagyta el a torkát –, én vagyok az apád… nem. Bocs, tudjátok, nekem is ez az alkalom, kicsit izgulok. Hantos Úrfi! – mennydörögte immár erőteljesebben. – Kezek! Őőő… lábak! Az ajkaival, mondjuk, megcirógatta a fülcimpáit!
Tucatnyi kérdő szempár meredt rá, és még egy. Egy szempár kegyetlen, egy szempár Kék…
- Immúnis vagyok rá. Tudod, hányszor húzzák ilyesmivel az agyam?
- Na jó, akkor, ha ezt akarod, keményítsünk be. Ha nem hagyod abba az írást, lekoptatom a billentyűzetedről a betűket!
A kékszemű szörnyeteg csak kuncogott a fenyegetésén.
- Az elemzéseket nem én írom, csak ha valaki túl őszinte kritikát ír, akkor átdobja nekem, és én felteszem a saját nevemen, és így őt nem utálják.
- Balga lélek, nem tudsz majd írni sem! – azonban ekkor jég kék szemek villantak, és a gonoszka jobbnak látta könnyebb préda után nézni. Az elnökképű gyereket szemelte ki.
- Megfosztalak az ihlettől! - de ekkor Dom Wolf ropogtatnivalót vett elő, és ravasz mosollyal rágcsálni kezdett. Nem, ez nem lesz jó, a Wolfnál mindig kisütnek valamit.
- Josy! – sziszegte. De nem, Josy túl régi motoros, őt képtelenség megingatni. Craz, Bellamaria, ColemanV és Cartwright ellen jó kis aduászai lettek volna, csakhogy ők nem jöttek el. – SirTelen! – kiáltotta, és egy borotvát vont elő. A férfi rezzenéstelenül farkasszemet nézett vele, ám ekkor a semmiből Ndy matelalizálódott mellette, és felvillantotta a szőrös mellkasát. A Gonosz rémülten a földre, pontosabban az asztalra kushadt, csak percek múlva merte kinyitni a szemét. Ekkora viszont már eltűnt az entitás, nyílván jobb dolga akadt. Ja persze, írta is, hogy aznap zenélnek, úgyhogy csak egy pillanatra tud beugrani. Újra a prédái felé fordult.
Gwalker láttán megremegtek a térdei, ő sötét szövetségekkel paktált le félelem-novellájában.
James Wal! Nemrég lett tag, ő könnyű falatnak ígérkezik… aztán eszébe jutott, hogy negyvenezer csatakalapács tulajdonosa ez a fickó (a Warhammer 40k titkos rövidítés csakis ezt fedhette), valamint Hardkóros! Ezt nem tudta, mit jelent, de biztos félelmetes az ürge.
Sólyom László. Ez nem fél semmitől, még Hantos Úrfitól sem riadt meg! A szemtelen abba a blog bejegyzésbe gátlástalanul a legnagyobb GONOSZ-nak vallotta, és később, miután a Hentes elolvasta, suttyomban átírta, még több intrikával megfűszerezve. Egy békés kéken derengő alak felé fordult.
- Crekedli! Ő, Creideki… na, Csillaggyermek, alkotói vállságba teszlek!
- Bocs, most estem túl rajta, meg tudod, mivel nem tudod rendesen kimondani a nevem, fel sem veszem, amit mondasz.
Kemény fickó.
Brezsnyevtől tartott, mert az avatárja, a CMC páncélos gyalogos nagyon szigorúan nézett.
Elftímea. Túl egyszerűnek tűnik, biztos van benne valami fonákság. Ekkor eszébe jutott, hogy ki ellen fondorkodott ki valami nagyon galád tervet.
- Maggoth! – fordult az utolsó ellenfele felé. Felvette ellene Eve Rigel alakját, és győzedelmesen elvigyorodott. – A hetedik szkriptórium egy rövid, nem csattanóra épülő, szigorúan 3000 karakter alatti mű legyen. Minden más szabadon választott, azonban egyetlen ötletet kell feldolgozni, és… ja igen, a vége valami szép, kedves záróakkord legyen!
Kész, erre biztos nem tud mit mondani! Hogy ő mekkora, de mekkora…
Maggoth baljósan elmosolyodott, és az égre mutatott.
Hörcsögvihar sötétítette be az eget, közben Hammer kiugrott a vízből, és kettéharapta a szerencsétlen Istent, a csínytevés, a rosszkedv, és a balszerencse istenecskéjét…
________________
Bocsánat, tegnap este nem tudtam aludni, úgyhogy elkezdtem írni, aztán ez lett belőle...
Remélem, nem bántottam meg senkit, csak hát én az egyensúly híve vagyok, és miután megkaptuk Eve-től a meglepit, gondoltam, nem hiába van krampusza a télapónak, írtam ezt, hogy az a sok-sok jóságot valahogy ellensúlyozzam...

u.i.: az elírt neveket javítottam, 17-ből tizennégy volt jó... az kb 76,47 százalék.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2008-12-22 13:16 Styra

Styra képe

:) Ez novellák közé is mehetett volna :)
De mivel nem ott van, nem írom ki a hibákat... a többiek "bosszúból" majd megteszik ;)
__________________________________________________
Csillagból születtünk, s csillag leszünk újra
Ha életünk lángját egy széllökés elfújja.

k, 2008-12-23 18:44 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Ahogy látom, a hibakereséstől mindenki ódzkodik... :)
Tényleg mehetett volna a novellák közé. Vagy nyissunk humor-blogot? :)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2008-12-22 13:23 Creideiki

Creideiki képe

:D
Tetszett!
-----------------------------------------------------------------
http://creideiki.sfblogs.net

h, 2008-12-22 13:41 Josy

Josy képe

Hihi, hát ez marhajó! :D
_________________________
Gondolkodom, tehát ráérek.

h, 2008-12-22 13:39 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Basszus, épp ettem, és majdnem leköptem a monitort a röhögéstől. :D
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

h, 2008-12-22 13:57 Ndy

Ndy képe

Eredeti a humor :D Gondolkoztam is, hogy ezen biztos más is röhögne - kár, hogy ezeket a poénokat csak mi értjük :-? Érdemes lenne máskor is paródiával próbálkoznod. :)

h, 2008-12-22 14:07 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Ehhez speciális állapotba kell kerülnöm sajnos :(
________________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

h, 2008-12-22 14:14 Styra

Styra képe

A Wolfos poént azért biztos más is értené :D
__________________________________________________
Csillagból születtünk, s csillag leszünk újra
Ha életünk lángját egy széllökés elfújja.

h, 2008-12-22 14:04 Dom Wolf

Dom Wolf képe

:D akiről kevesebben írtam, csak azért volt, mert lefizet... kevesebbet tudtam róla.
Leszögezem, a karakter mondanivalójától én teljes mértékben elhatárolódom. Szeretem a holdfényt. Örülök, hogy tetszett! Amúgy, gondoltam rá, hogy esetleg felteszem novellának, de Ndy írása után - ami ezt inspirálta - nem lett volna képem hozzá. Meg így megkerültem a szerkiket!
________________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

h, 2008-12-22 15:28 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Hát ez nagy volt, köszi, megröhögtettél! :D

h, 2008-12-22 16:03 Cartwright

Cartwright képe

Hehe :) Amúgy direkt írtad el a nevem? :evil:
---------------------------------------------------------------
http://irokor.hu/ ;)

h, 2008-12-22 16:51 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Micsoda? Hol látsz te itt olyat? ;)
:lesunnya a fülét: Őszinte ember vagyok, azt hittem, így írod...
________________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

h, 2008-12-22 16:30 Kentaur

Kentaur képe

Csatlakozom Norbihoz:a monitorom törölgetem...kóla, nagyon ragad. Ezt még visszakapod! :-)
EK:boroz
öhhhh....
izé, csak egy újnyi volt kólába, esküszöm!!!
( ez mindent lát?! 8-O )
ui:a scriptorium...van valami oka, hogy fonetikusan írtad?
----------------------------------------------------------------

"Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

h, 2008-12-22 16:47 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Ajaj, azt hiszem, a következő Karcolat talit kihagyom... vagy meg lehet titeket vesztegetni? Egy sör?
A Scriptoriumot szándékosan írtam el, hogy ellenszenvesebb legyen a Gonosz, meg olyan poénosan nézett ki leírva.
________________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

h, 2008-12-22 17:50 Ndy

Ndy képe

A magam részéről, a könnyen megvesztegethető, gyenge ember kategóriába tartozom :D

h, 2008-12-22 17:30 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Elfelejtettem mondani, ajánlott olvasmány hozzá: miyoku: Pöttyök, James Val: Ötödik HC, kötelező Maggoth: Kegyetlen állkapcsok.
________________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

sze, 2008-12-24 18:56 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Még meg sem köszöntem a reklámot :D , a végén azt írod, hogy csíntevés, de az szerintem
csíny, amúgy ötöst érdemelne a paródiád, ja, és kellemes karácsonyt!

sze, 2008-12-24 19:18 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Köszi, és neked is kellemes karácsonyt!
A csínyt javítom!
________________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

sze, 2008-12-24 19:29 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Csak most jutottam oda, hogy elolvassam. :D
Jót mosolyogtam. De egy megjegyzésem hadd legyen: nem Riegel, hanem Rigel, te, kis gonosz. ;>

sze, 2008-12-24 20:23 Dom Wolf

Dom Wolf képe

A gonosz nem én vagyok, hanem a karakter! Ő... direkt azért írtam, hogy még nagyobb galádnak tűnjön!
Ek: ronda. Nem is! különben is, most már hazudhatok, Jézuska már messze jár ;>
Igazából amelyik névben biztos voltam, azoknak nem néztem utána (igen, az a három lett rossz).
______________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

sze, 2008-12-24 23:00 James A. Wal

James A. Wal képe

Nem sok híja volt, hogy nem fulladtam bele a tiramisumba XD . Nagyon komoly, és külön meglepődtem amikor megláttam magam benne :) Köszi.

negyvenezer csatakalapács...hmm számoljunk csak? Ott a polcon az igen egy Viharkalapács, jah a számítógép fölött egy adamantium kalapács, az ágy alatt az exterminátor kalapács. A vitrinben ott kuksol a kedvenc démonölő kalapácsom, drága Toth Inkvizítor karácsonyi ajándéka :P , tényleg, a virágcserépben a karó pedig... :D :) 8)

U.I. mi a franc az az EK???? :D
__________________________________
Failure is the weakness of the enemy

sze, 2008-12-24 23:12 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

EK = Ellenőrző kód. Az a kis szöveg, amit be kell írnod fórumüzenetkor. A legenda szerint saját élete van, és mindent tud...
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

cs, 2008-12-25 08:21 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Félelmetesen mindent tud. Néha még én is megijedek, és nem merem kiírni, nehogy bosszút álljon. :D

sze, 2008-12-24 23:34 James A. Wal

James A. Wal képe

:D :D :D :D

EK: amoda...most küldtem be egy novellát oda felülre...tényleg igazatok lehet.
__________________________________
Failure is the weakness of the enemy

cs, 2008-12-25 00:08 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Erről Ndy mesélhetne...
________________
Franciául ha úri társaságba kerülök, olaszul a nőkhöz szólok, németül gondolkodom, angolul a kutyáimmal ugatok. - (egy tábornok)
Magyarul? Írok...

cs, 2008-12-25 00:15 Ndy

Ndy képe

EK - a rövidítés valójában Elme Kontrollt takar :( - világuralomra tör! (Mostanában meg sem nézem... bár így kissé nehéz elküldeni az üzeneteket :D )