A lány a vonaton

Most került a kezembe a fenti címen (2015) megjelent könyv, ès kíváncsi lennèk azok vèlemènyère, akik szintèn olvásták.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2017-03-31 21:41 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Nem szándékoztam elolvasni, de majd sort fogok rá keríteni, mert a regényből készült film nagyon tetszett.
Pont jól voltak benne adagolva a fordulatok, érdekes szereplők(gondolom róluk bővebben ír a könyvben a
szerző ), és maga a lány a vonaton, a szétcsúszott élete, az önpusztítása, az emlékezetkiesései, nos magamra ismertem benne egy kicsit.
Szóval szerintem érdemes elolvasni. Persze a filmet se hagyjátok ki!

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

szo, 2017-04-01 06:19 hamarjában

hamarjában képe

A filmet nem lattam, de a könyv nem akkora durranás, mint amennyire beharangozták. Szerintem nyugodtan kihagyhatod. Ezèrt lettem kíváncsi, hátha csak èn vagyok ilyen finnyavera, ès esetleg másnak bejött.

na ja (Obb)

szo, 2017-04-01 08:34 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Nem vállalom be, hogy Finnya Vera vagyok, mert így is túl sok identitással (értsd:személytelen személyiség) birkózom, illetve vagyok összezárva. Nincs szükségem még egyre, pláne nőre, de a könyvet el sem bírtam olvasni, igaz, nem is erőlködtem. Mai napság így vagyok ezzel, a dologhoz hozzátartozik, hogy volt egy film, amit csak harmadik vagy negyedik nekifutásra bírtam végig nézni, pedig tetszett. Vagy Tom Cruise, Vagy Keanu Reeves valamelyik akciós filmje volt, hogyan öljünk meg minél több rossz fiút tartalommal. Ennek a könyvnek csak egyszer futottam neki, elsősorban King ajánlása miatt, de aztán rájöttem, hogy bár King jó író, azért nem egyezik az ízlésünk. Szóval nekem sem jött be a könyv, a filmet még nem láttam, de nem is nagyon érdekel, épp a könyv iránti érdektelenségem okán. Jelenleg, amikor lenne időm ilyesmire, olvasni, meg bámulni, a kis Vuk felfogása (megértése?)is komoly nehézségekbe ütközik, amikor viszont olyan jól vagyok, hogy esetleg érteném is miről van szó, sajnálom erre pazarolni az időt. Szóval egyetértek veled, nem egy nagy durranás ez a könyv, és nekem nem keményfedelű változat jutott, akkor sem csattan, ha földhöz vágom

szo, 2017-04-01 10:20 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Bocsi, megint adys lett a hozzászólásom, kétszer mondtam el. A másodikat töröltem innen. Ha egy szerkesztő erre járna, kérem, szabadítsa meg az oldalt ettől is. Sajnálom, de nem értem miért mondok mindent kétszer, ha valakinek van tippje, és ki tud okosítani, szívesen veszem

szo, 2017-04-01 15:07 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Jókor mondod, vazze! Ma vettem meg a könyvet. Mindegy, voltaképpen érdekelt, hogy írásban hogyan is néz ki egy ilyen frusztrált szereplő, mármint, hogy hogyan is jeleníti meg az író. Filmben elhittem a színész játékát. De ha legközelebb ilyen kérdést teszel fel a blogodban, másik könyv kapcsán, akkor azt a már megszokott Obb-os stílusodban tedd meg(most nyilván nem szerettél volna befolyásolni senkit).:-)
A filmet végignéztem egy ültő helyemben. Nekem tetszett.

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

v, 2017-04-02 08:22 hamarjában

hamarjában képe

Könyvet birtokolni jó dolog, ès nèzd a pozitív oldalát, ha elolvastad, akkor tudjuk majd együtt fikázni :)
Az viszont simán el tudom kèpzelni, hogy jó filmet kèszítettek belöle.

na ja (Obb)