hazmat blogja

Reason - Halcyon Days

Immár letölthető a Reason együttes Halcyon Days c. új albuma. A Cd borítót szerény személyem készítette.

 

Itt meghallgathatók a zenék:

Szesz

Na, most például segg részeg vagyok. Csak, mert. Arra lennénk kíváncsi, hogy más is szokott csak úgy hepiből bepiálni? Vagy csak boldog vagy szomorkás hangulatban isznak a tisztelt karcosok? :)

Miért olyan misztikus a hetes szám?

Számok bűvöletében:

Vajon miért pont hét napból áll egy hét? És miért hét szín alkotja a szivárványt? Véletlen-e, hogy hét feje van a sárkánynak, és hetedhét országot bejárva lehet csak legyőzni? Egyszerű véletlenek ezek, vagy valamiféle misztikum övezi a hetes számot?
.
Akik félelemmel tekintenek a hetes számra, azért teszik, mert szerintük minden nehézség, gond és baj hétévenként jelentkezik erőteljesebben. Például a hetedik év vízválasztó egy párkapcsolatban, amit ha túlélünk, együtt maradunk - mondják. Sőt, azt a megállapítást is sokszor hallhatjuk, hogy hétévente lecserélődnek a sejtjeink, így megváltozik az ízlésünk, és részben a gondolkodásunk, szemléletünk is. Ezzel az elmélettel pedig párhuzamba állítják azt is, hogy a nagy változás hatására szerencsétlen dolgok történnek velünk. Talán ezek a félelmek szülték azt a sok negatív mesehőst, kifejezést és szólást, amelyek mára már beépültek a köznyelvbe, és ezért el sem gondolkodunk az eredetükön? Ilyenek például a heten, mint a gonoszok, hét szűk esztendő, hétpróba kifejezések, vagy akár az a babona, hogy ha eltörünk egy tükröt, hét évig nem lesz szerencsénk.

Dezsavű

Bizonyosan sok embernek volt már ilyen benyomása, érzése, mintha ez már megtörtént volna! 8O Egyszerre borzongató, és varázslatos élmény.
Mostanában a frászt kapnám, ha nem lennénk tisztában egy-két dologgal a dezsavű érzéssel kapcsolatban, ugyanis egyre gyakrabban tör rám a piszok. :lol:

Mi is valójában a dezsavű? Ide leírom pár kedvenc hipotézisem ;) :

- A tudományos hivatalos hipotézis: az agyféltekék eltérő idejű működésével magyarázza... a "dezsavű" érzést, az agy bal, és jobb féltekéjének a másodperc milliomod részével időben eltérő működése okozza.

Zöld király

Zöld király

Zöld királynak zöld az álma.
Ezt is mondja rég a fáma.

Zöld király csak elmereng,
álmában egy királylány megjelent.

Kinek bizony nem zöld a szája,
sőt, a zöld színt ki nem állja.

Zöld királylány sír nagyon,
zöld könnye a paplanon.

Mit is tehetne most az árva?
Hisz tudja, mi a királynak álma.

Keverd banya a bájitalt!
Hajnalig az még kitart.

Imigyen felejtse el a zöld király,
az álmában látott báj leányt.

Zöld király csak lépeget,
lelkét egy emlék rázza meg.

Úgy érzi, hogy álmodott.
de ellopták a holnapot.

Itt a tavasz...

Jön a tavasz, érzem az illatát. :) A madarak csinálják, a lepkék csinálják, a darazsak csinálják, csináljuk mi is! Á, mégsem. Mi nem tudunk repülni! :D
Gyerünk ki a szabadba cigánykereket hányni! Itt az ideje megszabadulni a télen felhalmozott zsírpárnáktól...

Van kedvenc állatod? Mesélj róla röviden egy lehetetlen történetet! :D

Az én kedvencem a teve (a kétpúpú! ;> )

Sztori:
A Niagara vízesésnél olyan meleg volt, hogy a Camel cigarettáról leugráltak a tevék, belegázoltak a gázlóba (szegény ló :) ) és elkezdtek felfelé úszni a vízesésen, megelőzték az ivóhelyük felé igyekvő pisztrángokat (akik naon szomjasak voltak már, ezért rohantak az ivó helyre, vagyis a krimóba :P )

Szóval, van ehhez fantáziád? Igen? Lökjed! ;)

Ha utazhatnánk az időben, melyik korba látogatnál el és miért?

Amikor feltettem magamnak a kérdést, komolyan gondolkodóba estem. A múlt ösvényein barangolva, több helyre is szívesen bekukkantanék, de Egyiptom vonzana a legjobban, azt hiszem. Szóval én Egyiptomba látogatnék el, a fáraók idejébe. Megtapasztalnám, milyen érzés tejben fürdeni Kleopátrával, :D
végre megtudnám, hogyan is épültek igazából azok a hatalmas piramisok. :)

Igen, sfportal!

Felfedeztem egy oldalt, ahol az egyik novellám no.1 helyen szerepel, az összesítésben. :) http://hirek.sfportal.hu/upcoming.php?part=upcoming&order=mostpopular&ca...
Hát mit ne mondjak örülök neki, hogy az olvasóknak tetszik. (bár a kiadók is így gondolkodnának…) :) :)

Tartalom átvétel