Indi blogja

Csere itt, regény ott

Ritkán jutok el a Karcra, pedig mindig látok valami érdekeset. Ma azt, hogy Blade valami íráson gondolkozik pelenkázás közben. Dobtam egy hátast :D

Privát üzenet helyett

Egyszer akarok belső üzenetet küldeni, akkor sem megy. De mivel alapvetően egy mosoly kapcsán akartam küldeni, ezért eltekintek a további bosszankodástól. 

Ezeket molyoltam 2011-ben

Január

Robert Jordan - Hódít az árnyék I.

 

Február

Robert Jordan - Hódít az árnyék II.

 

Csillagomról őszintén - az értékelés

Központi téma a csillagozás. Valahol értem is ennek az okát, kell a visszajelzés az embernek, hogy az út, amin jár, az olvasók szemében jó vagy másik ösvényt kellene inkább választania.

Végtelen történet kicsit másképp

Csak én vagyok olyan hülye, naív birka, hogy nem nézem meg, hogy a könyvnek a vége valóban a "vége"?

Lány extrákkal

Megdobbant a szívem. Rosszfajta dobbanással. Extra. Nem kell. Jó nekem anélkül is.
Lehet, hogy fertőző :P ? Rámragasztották, mint valami influenza vírust? Már hülyülök is.

Trónfosztás

A bornak vége. Sörben a jövő!

Kutatások bizonyítják, hogy

- a komló flavonoidjai részleges védelmet nyújtanak a prosztatarák és a vastagbélrák ellen, valamint nőknél a változó korban kiválthatják a hormonális kezelést.

- a mérsékelt sörfogyasztás csökkenti a szívinfarktus halálozási arányát, és korlátozza a keringési zavarral járó megbetegedéseket.

- nátha és influenza ellen is hatásos, erősíti az immunrendszert.

- természetes szilikát tartalma erősíti a csontokat és csökkenti a csontritkulás kialakulását.

- csökkenti a stresszt.

Az orvos válaszol

 

Kérdés: Csökkentesem az alkoholfogyasztásomat?
Válasz: Dehogyis! A bor gyümölcsből készül. A brandy desztillált bor, ami azt jelenti, hogy kivonják belőle a vizet, így még töményebb formában juthatunk gyümölcshöz. A sör pedig gabonából készül.
 

Kérdés: Az úszás jót tesz az alaknak?
Válasz: Ha az úszás jót tesz az alaknak, akkor magyarázza meg nekem a bálnákat!
Kérdés: Fontos, hogy az ember formába hozza magát?
Válasz: Hé! A "kerek" is egy forma!
 

Kérdés: Egyek kevesebb húst, és több zöldséget, gyümölcsöt?

Édes bosszú

Találtam egy aranyos kis könyvesboltot. Viszonylag eldugott hely, ezért nagy reményekkel pásztáztam végig a polcokat Éjszakai őrségre vadászva. És láss csodát, nem volt!
Mérgemben kifosztottam a boltot :gonosz: :D

Kétségbeesve keresem...

...Anitát!

Mert mostanra minden kétséget kizáróan bizonyossá vált, hogy elvesztettem. Jött egy rettenetes para- vagy meta-vihar és elragadta tőlem, az Olvasótól, hogy aztán visszaokádja, de úgy, hogy azt kívánom, bár tartotta volna meg! :gonosz:

Szeretném visszakapni Anitát, azt a régit, aki még puszta kézzel szorította ki a nemlétet a csúnya, gonosz vámpírból, ahelyett, hogy a combjával próbálná ugyanezt, egészen más céllal (és minden túlvilági és evilági lénnyel is kísérletezik a témában, fő a demokrácia)!
Anitát akarom, a halottkeltőt, és nem a fenomenális nekromantát.

Bogaras vagyok - biológusok előnyben

Valaki magyarázza már el nekem, hogy mit keres egy (időnként több) keleti cserebogár a parkettám alatt!

http://www.sirbuday.hu/blog/kepek/allatok/rovarok/bogarak/cserebogarak/a... (a delikvens)

Évekkel ezelőtt kezdődött az egész mizéria, amikor is a nagy meleg miatt a szúnygháló nélküli ablakomat is kinyitottam és csak a redőny volt hivatott kint tartani azt, aminek kint a helye. Hát nem tartotta! Gyanútlan olvasásomat valami hatalmas, gusztustalan, hangosan berregő bogár zavarta meg. Konkrétan frászt kaptam, ahogy egyenesen engem vett célba :confused:

Az első gólyák

Ma - nem kevés munka után és iszonytató izomláztól gyötörten - elmentem első (és második) antikváriumot megjárt könyvemért.

Patrick Süskind: A parfüm

Olyan kis vézna szegénykém, de a fülszövege alapján elejétől a végéig jól megértjük majd egymást.
Ha már fülszöveg ;)

"... egy igazi,zseniális művészhez méltó kitartással hozza létre a művet, a világ legtökéletesebb parfümjét. S mert saját magának, miként a Sátánnak, semmiféle szaga nincs, ezzel a parfümmel akarja behinteni magát, hogy mindenkinél különb legyen, hogy mindenki szeresse, s hogy illata révén ő is hasonlatos legyen a többi emberhez."

Állóképesség... AZ MI?!

Meg vannak számlálva a napjaim; csütörtökön futnom kell a Margitszigeten! Én és a futás... tejóég!
Már csak a szakadó esőben bízhatok :roll:

Egy hét múlva...

-Neee, már megint! Most múlt el az izomlázam :( Mindenféle tünetetim vannak, már csak azt kellene gyorsan kisütnöm, hogy rakjam őket csoportba, hogy kijöjjön valami hihető nyavaja, ami megtorpedózza a tortúrát!

Napi jócselekedet kipipálva

Megmentettem egy egérkét *büszke*

Szegény kis állat már jó pár órája próbálta kijátszani a Halált, ami három vérmes egerész kandúr képében lesett rá. Megjárta a házfalat, kicsit pihent a tető alatt, miközben Micó cica a falnak támasztott létrán egyensúlyozva próbálta zsiráf-hosszúságúra nyújtani a nyakát, hogy valahogy elérje. Legközelebb, már a kerti csap körül nőtt lila virágokkal bólogató susnyást őrizte a macsek, akihez időközben csatlakozott a mackós termetű, Tom-ra hajazó, szürke kandúr, Mackó ;)
Egérke ült a növényzetben, senki nem fért hozzá közel, én untam el hamarabb, bejöttem a házba.

A Harlekin

Létezik egy titkos társaság, akiktől még a vámpírok is tartanak. A szervezet neve: Harlekin, tagjai valós személyét rejtély övezi. A vámpírvilág rendőrségeként az a feladatuk, hogy megregulázzák a saját törvényeiket megszegő vérszipolyokat. De mi van akkor, amikor maga a Harlekin hágja át saját szabályait? Hogyan védekezhetnek ellenük az egyszerű vámpírok és alakváltók? Vagy Anita Blake? Miközben Anita szeretői érzelmi viharainak közepette egyensúlyoz, megjelenik a városban a Harlekin, s hamar kiderül, csöppet sem békés szándékkal.

Tartalom átvétel