Pirate? Bay?

http://sci-fi.mandiner.hu/cikk/20160323_engedely_nelkul_kozolte_kulfoldi...

"Kisebb felzúdulást váltott ki március elején a Molyon a Galaktika magazin márciusi borítója. A borító immár sokadik alkalommal Star Wars-tematikájú volt, amit decemberig még talán indokolt a Star Wars-láz, a film után négy hónappal azonban már kissé nevetségesen hatott a rózsaszín fürdőköpenyben orrot fújó Darth Vader. A Galaktika 312. számával azonban van egy sokkal nagyobb probléma: az, hogy a megjelent írások egy részét egészen egyszerűen engedély nélkül közölték benne."

https://cdn.makeagif.com/media/8-08-2015/NVmPAW.gif

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2016-03-24 18:42 Roah

Roah képe

Pff.....

Atya Ég!

És ez..hogyan? És mi?

Őszintén mondom, megrökönyödve olvastam a cikket - miért kell ez? Miért?

Még pufferolom az olvasottakat, és nem tudom, akarom-e tudni, mi lesz ennek az egésznek a vége a Galaktikánál.

Ez több számomra, mint elkeserítő.

Ez szerintem nemzetiségtől függetlenül minden szerző rémálma.
Kínomban még az is eszembe jutott, hogy vajon fordítva is így van? Hogy hazai szerzők novellái is a tudtuk nélkül jelenik meg a világ egyik másik táján, más nyelven, egy magazinban? Csak azért suttogom ezt a kérdést, mert a cikk szerint ezt (!) évek óta teszik, már-már rutinból, mintha csak egy bevált dolog lenne.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2016-03-29 10:10 Blade

Blade képe

"Mint kiderült, nem egyszeri esetről van szó" - Ha ez igaz, akkor ott valakinek fizetni kell.

Már 2 éve nem olvasom a Galaktikát, elszürkült. És megdrágult.

k, 2016-03-29 13:56 Para Celsus

Para Celsus képe

"Frissítés:

A Strange Horizons szerkesztője, Kate Dollarhyde cikkünk megjelenése után reagált levelünkre, melyben elmondta: nem tudnak a galaktikás publikációkról. Mint mondta, megkereste az érintett szerzőket: közülük Malcolm Cross reagált, aki személyesen sem adta el a eredetileg Pavlov's House címmel megjelent novellája jogait. Dollarhyde jelezte: az ügy miatt megkeresték az amerikai sci-fi és fantasy írók szövetségét, az SFWA-t. "

Itt tényleg bajok vannak.
Emlékszem, "régen" (nagyjából '11-ig) a Galaktikák utolsó előtti oldalán szerepelt egy félhasábos panel, ahol tételesen felsorolták a szerzők nevét, a művek címét, illetve hogy ezen művek hol jelentek meg eredetileg - utóbb ez elmaradt, és már csak a szerzők rövid életrajzát közölték. Elgondolkodtató. :/
Ráadásul itt nem is multicsilliomos bestseller-gyártókról van szó, hanem sokszor ugyanolyan írókról, mint akikkel akár itt is összefuthat az ember gyereke. Olyanokról, akik örülnek minden megjelenésnek, akik írás mellett ugyanúgy melóznak, mint bármelyikünk. Akiknek biztos jól esett volna mondjuk egy tiszteletpéldány, hovatovább némi honorárium. Bah.


"The Rainmakeeeer!"