Széttört Álmok sugárútja

Pyrreális. Tegnapig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen szó. Még, hogy szó! Egy kifejezés, egy irányzat a művészeti ágakban. Jelentése: egy expornósztár és egy exfocista (nem is olyan) véletlenszerű találkozása bármely metróállomáson.
Amikor elmész a fogorvoshoz, mert rohadtul fáj a fogad. Kihúzza, pedig menthető lett volna, ha előbb meglátogatod őt. Hagytad, hogy idáig fajuljanak a dolgok, mindig csak a másnap érdekelt. Ma még nem sajog, holnap meg majd lesz valahogy. Felvezetésnek legyen elég ennyi.
Zsolt susogós melegítőben lépett rá a mozgólépcsőre, hogy elnyelje a mélység. Ha már a nyelés és a mélység szóba került, akkor említést kell tennünk még Nináról, akiben Zsolt felismerni vélte fiatalsága kedvenc pornó színésznőjét. Maga elé engedte, melyet a nő egy bájos félmosollyal köszönt meg. Hihetetlen találkozás. Bárhol is lépett pályára, mindig volt egy fénykép nála a művésznőről. Kabala.
Focistaként nem váltotta meg a világot, és most, hogy kiöregedett mindent előröl kellett kezdenie. Talán ez a találkozás, ez az utolsó esélye. Hirtelen ledermedt, azt sem tudta, hogy mit csináljon. Megszólítsa? Mit mondjon? Emlékeiben kutatott a nő privát neve után, hiszen, hogy nézne az ki, hogyha a művésznevén elegyedne szóba vele. Nina Caulfield. Ilyen névvel nem csoda, hogy nem futott be nagy karriert. Minden az eszébe jutott, filmcímek, színész partnerek(talán Mickey Long és Zack Tale), rendezők, de a név az nem. Mindjárt véget ér a mozgólépcső(pedig az ugye végtelenített), ő elrohan az egyik szerelvény irányába, soha többé nem találkoznak. Cselekedni kell, de azonnal! Megvan! Hajnalka.

Ahogy gondolataiba mélyedve Hajnalka rátipegett a mozgólépcsőre, még nem sejtette, hogy unalmassá vált élete, új irányba fordul. Udvariasan maga elé engedte egy sportosan öltözött férfi, és Hajnalka egyből felismerte őt. Palotás Zsolt. Mennyire szerelmes volt belé. Szerencsére semmit sem változott. Azt nem tudta megítélni, hogy futballistának mennyire volt tehetséges, de arra emlékezett, hogy kétszer a válogatottban is szerepelt. Apja szerint penge játékos volt, akibe ha több szorgalom szorult volna, akkor biztosan többre viszi. A tévében látta meg először, aztán gimnazistaként többször elkísérte a bátyjait meccsre is. Más mérkőzést nem nézett, csak azt, ahol ő is játszott. Még a szabályokkal sem volt tisztában soha.
Az érettségijét már nem érte meg az apja, a halála után a család széthullott. Ő kiment olaszba pénzt keresni. Még most is fiatal volt, alig múlt huszonhat. Ez a kor a pornószakmában már öregnek számít, egy ideje már nem hívták forgatni. Hazajött, hogy új életet kezdjen.
De mégis mit csináljon? Menjen el egy szupermarketbe eladónak? Azt már nem! Kivárt, amíg a megtakarított pénze tart. Vészesen fogyóban volt, hamarosan lépnie kellett. Kiöregedett pornósként mégis hova vennék fel? Magányos volt. Egyedül, mint a jegesmedve a végtelen hómezőn. Titkon remélte, hogy Zsolt leszólítja őt. Mégis mire vár? Mindjárt véget ér a mozgólépcső(pedig az ugye végtelenített), és ő el fog rohanni az egyik szerelvény irányába, aztán soha többé nem találkoznak.
Cselekedni kell, de azonnal! Megvan! Mintha elveszítené az egyensúlyát, egy kissé hátradől, hogy Zsolt megfogja.

És, hogy létrejött-e, a mindkettejük által áhított ismerkedés, az csak rajtad múlik. Két elveszett, útkereső lélek vajon egymásra talál. Élnek boldogan, amíg meg nem halnak?
Esetleg barátok lesznek csupán? Ez még a jövő ködébe vész, ne szaladjunk ennyire előre!
Hogyan zajlott le a várva-várt beszélgetés? Minden csak rajtad áll. Folytasd a történetet!
Hol ér véget a Széttört Álmok sugárútja?

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2016-02-07 21:13 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Csak bátran, írócskák! .-)

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

v, 2016-02-07 21:32 Gitáros

Gitáros képe

"Hol ér véget a Széttört Álmok sugárútja?"

Az Összetört Illúziók terénél...:D

A történet folytatását ide lehet megírni? (Bocsi a csacska kérdésért, de járatlan vagyok az ilyen dolgokban...:)

Ja, és még annyit, hogy ugye blogoknál nem szokás - nem illik - helyesírási, elütési hibákat kijavítgatni? (Ezt sem tudom, úgyhogy van még dolgunk...:)

Miki

v, 2016-02-07 21:35 Sren

Sren képe

Írásművet nem teszünk blogba.

Miután ez egy játék akar lenni, megkérem a potencionális továbbgondolókat, hogy alkotásukat küldjék be írásműként, "Pyrrhusz - és ide a cím" címmel.

Ide kommentben írásművet feltölteni szintén tilos, minden ilyen és hasonlót azonnal törlök.

Pyrrhusz, a hasonló remek ötleteidet máskor szíveskedj előbb megbeszélni a szerkesztőkkel! Szívtunk már eleget, öreg, éveken át, versikékkel, írásművecskékkel, mire sikerült rendbetenni a blog szekciót!

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

v, 2016-02-07 22:00 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Sorry. Azt hittem játék mehet. Úgy gondoltam, hogy hozzászólásban folytatja majd valaki, amelyet aztán más folytat stb.
Akkor töröld innen, és tegyük át egyébbe.

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

h, 2016-02-08 07:17 Sren

Sren képe

Nem szükséges, mint felhívás, maradhat itt. Csak a játékra beérkező írások jöjjenek a rendes beküldési feltételek szerint, írásműként.

(Csak tudod, hogy ha szólsz, akkor ezt alapból úgy tudtuk volna megoldani, hogy nem kell kommenteket böngészni a tudnivalókhoz, feltételekhez.)

No mindegy. Szóval nyugodtan lehet írni hozzá, de kérünk mindenkit, hogy ne blogba és ne kommentbe. Ha már írás, legyen írás. Ezért vagyunk.

Szerk.: egy kis magyarázat, hogy miért...
http://karcolat.hu/cikkek/hirek/blogok_szurese
http://karcolat.hu/cikkek/hirek/a_karcolat_es_a_versek

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/