Rain Man

Meghalt Tahi Tóth László.

Rendkívül tiszteltem a munkásságát, rajongtam, rajongok a hangjáért, páratlan szinkron színész (is) volt. Szerintem zseniálisat nyújtottak a hangjukkal Rudolf Péterrel az Esőemberben, feledhetetlenek és mindörökké utánozhatatlan párost alkottak, pont úgy, mint az alkotásban Tom Cruise és Dustin Hoffmann.

Rain Man-Raymond és Charlie Babbitt's

https://www.youtube.com/watch?v=i_cSJkc6Iws

Nektek melyik a favorit, a kedvenc szinkronizálása? Van köztetek olyan szerencsés, aki látta élőben színpadon játszani?

Nyugodjon békében!

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2018-02-22 18:08 Roah

Roah képe

"A színészetet a végtelenségig lehet csinálni. És ha eredeti dolgot csinálunk, az mindenkit érdekelni fog."

(Tahi Tóth László)

https://www.youtube.com/watch?v=kHsQUGjC1NA

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2018-02-23 02:39 Gitáros

Gitáros képe

Sok film van, amiben Tahi-Tóth László emlékezetes szinkron-alakítást nyújtott, az egyik legzseniálisabb az általad is említett "Esőember", de én emlékszem néhány Robert Redford filmre is, az egyik a fiatalabb korában készített "Mezítláb a parkban" - meglepő, hogy mennyire illett a hangja Redfordhoz - vagy a hihetetlenül izgalmas thrillerre, aminek a címe az "A keselyű három napja" volt.
Aztán eszembe jutott két másik Dustin Hoffman film is, az egyik a "Maraton életre-halálra", a másik pedig a számomra legnagyobb kedvenc, az "Éjféli cowboy", ami személyes véleményem szerint az egész amerikai filmtörténet egyik legnagyobb alkotása, Tahi-Tóth szinkronja pedig méltó Hoffman zseniális alakításához. Az az érzékenység, az a tökéletes együtt lélegzés, ami a két színészt jellemzi, egészen páratlan.
(Szerintem az Amerikai Filmakadémia egyik legnagyobb baklövése, hogy ezért az alakításért Dustin Hoffman NEM kapta meg az Oscar-díjat, de ez egy másik történet...:)

Egy picit sajnálom, hogy Tahi-Tóth Lászlót életének utolsó évtizedeiben mintha beskatulyázták volna vígjátéki szerepekbe, vele készült komoly filmre vagy tv játékra nem emlékszem, inkább csak a vidám, burleszk-jellegű, sokszor ökörködésbe átmenő, néhány perces jelenetekre, ami sajnálatos, mert a tehetsége ennél sokkal több volt.
Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a 60-as években, az "Aranysárkány" című, Kosztolányi Dezső novellájából készített filmben a fiatal Tahi-Tóth László elképesztően jó, drámai alakítást nyújtott, egy rossz természetű, lázadó, renitens diák szerepében, kemény volt, szögletes, nyers, Mensáros László és az ő kettősük jelenetei maradtak meg leginkább az emlékeimben.

Nagy kár érte, most, hogy meghalt, megint egy kitűnő színésszel, egy színes egyéniséggel lettünk szegényebbek...

Miki

p, 2018-02-23 06:49 Bjursta

Bjursta képe

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. Ö volt a föszereplő. Lekéstem róla, csak úgy mint hatvannyolcról. Ez ilyen nemzedék. Csak hittük, hogy hippik, vagy rockerek vagyunk. Szerettem Tahi Tóth Laszló szinészt. A szerelmes biciklisták, a korai filmek. Azokat is szerettem.

"Segítsetek a géppuskásnak!"

v, 2018-03-04 18:15 Sren

Sren képe

Magam nem nézve-olvasva híreket, döbbenten álltam Társam közlendője előtt: meghalt A Tahi-Tóth.... és nekem is a Képzelt Riport ugrott be, jeles művészünk több alakításával egyetemben, naná.

Nomeg az elmaradhatatlan mélabú, ahányszor egy Nagy Öreg búcsút int nekünk: nem lesz több olyan, mint ő. Nem lesz még egy Latabár, nem lesz még egy Hofi, és nem lesz még egy Tahi Tóth sem.

Az istenek ringassák!

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

v, 2018-03-04 20:33 Tim

Treff hetes?
https://www.youtube.com/watch?v=bs-C2cmFmHc

"Mit is tehetnék én, a ló? Igaz, hogy okos vagyok, igaz, hogy bátor vagyok, igaz, hogy délceg vagyok... Sőt, az vagyok csak igazán! De fanyüvő... az bizony nem vagyok!"

Zseniális!

h, 2018-03-05 19:33 Roah

Roah képe

Sajnos soha sem láthattam élőben színpadon játszani. :(

Nagyon szerettem.

Űrt hagy maga után és hiányozni fog.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."