Sólyom László blogja

Kisregény - próbálkozás

Egy vámpír elbeszélése
(részlet)
1.

Kedves olvasó, úgy döntöttem papírra vetem életem néhány fontosabb mozzanatát, megállóját. Minden egyes tintapötty a színtiszta igazságot tartalmazza, nem áll szándékomban mondákkal, mesékkel ámítani.
Életem tizenötödik esztendejével kezdődött minden. Ha kíváncsi a pontos dátumra is, szívesen leírom: 1911. januárját írtunk. Mint minden gyermek, én is örültem az első lehulló hónak. Igen, tisztán emlékszem rá, kötött sapkában és kockás sálban álltam, és széttárt karokkal fogadtam a kristályos pelyheket. Sajnos csak az udvarunkról élvezhettem ezt a csodás eseményt, mivel édesapám nagy szigorban nevelt fel engem és még másik két fivéremet. Elvárta, hogy betartsuk a felállított törvényeit. Mivel már volt alkalmunk megízlelni érdes tenyerét, így nem mertünk ellenszegülni neki. Édesanyánk próbált e barbár módszerek ellen fellépni, de nem ért el sikereket. Apánk önfejű volt, és mivel gondolatait a bódító ital is a befolyása alá kerítette, mindig kiszámíthatatlannak bizonyult. Sokat veszekedtek anyámmal, mi rettegve ültünk a szobánkban és imádkoztunk, hogy legyen már vége ennek a rémálomnak. Harry bátyám legidősebb lévén, próbált vigasztalni minket, bár jó maga is félelmet érzett.

Link

Egy szerepjátékban játszom, ezért a karcosok segítségét kérném! Rákellene kattintani erre a linkre és aranyat kapnék a játékhoz! Előre is köszönet a segítségetekért! :D
A link: http://s5.gladiatus.hu/game/c.php?uid=66307

Ő, akit nem nevezünk nevén

– Karcolat ország népe, hajoljatok meg szeretett királyunk és királynőnk előtt! Blade király és Eve Rigel királyné! – jelentette ki a hírt egy hű szolga, akit egyszerűen Creidikinek hívtak.
A királyi pár elfoglalta helyét a trónon, majd pár perces késéssel megérkezett a hercegnő is.
– És hercegnőtök, Bloody Dóra! – hadarta a szolga.
Rövid szünet után felszólalt a királyné.
– Jelentést Creidiki szolga!
Az említett egy kicsit megilletődve beszámolt a hét eseményeiről.
– Ó úrnőm, nem is tudom melyikkel kezdjem, annyi minden történt. Talán a jóval vagy a rosszal?

Buzdítás az írásra

"Az írás olyan, mintha ösvényt vágnánk a dzsungelben. Minél többször végigmegyünk az ösvényen, annál inkább járható lesz. Ha egy ideig nem használjuk az ösvényt, akkor a dzsungel növényzete hamarosan benövi."
Tehát a kitartás az elengedhetetlen egy író számára!

Könyvek világa

Na akkor itt a lehetőség arra, hogy mélyebben elkalandozzunk a könyvek világában! :D
Szükségem van mindenki tanácsára, hogy mibe fogjak bele és miért? Már sok könyvet megemlítettetek, de még biztos nem eleget! Esetleg egy rövid tartalmat is mondhattok, hogy jobban felkeltse az érdeklődésem! :D

Tartalom átvétel