Felháborító!

Lehetőleg sosem foglalkozom botrányokkal. Nem érdekelnek. Egyik oldal, másik oldal, mindenki mondja a maga „igazát”, vagy amit annak vél, az igazságot kideríteni lehetetlen, van viszont sárdobálás, iszapfürdő, bizonygatás, csalánverés egymás nemesebb szervével – hagyjuk már, épeszű ember messzire kerüli az ilyet.

De EZ igen durván szíven ütött.
http://zaol.hu/milejszeg/hobo-elhagyta-a-fellepes-helyszinet-milejszegen...

Mondom azt a keveset, amit Hobóról tudok.

Állítólag igen indulatos ember. Érdekes módon azonban kommentjei mindig korrektek, vérlázító vitákban is higgadtak. Egyszerűen elmondja a maga részét: tényeket, érveket; de nem reagál provokációra, nem megy bele semmiféle olcsó üsdvágd-nemapádba. Talán mert nemcsak „indulatos”, de iszonyatosan tapasztalt (és szerintem gondolkodó, megkockáztatom: bölcs) előadóművész. Nem ma jött a falvédőről.

AZ pedig személyes tapasztalatom, hogy azon (szépkevés) magyar érdemes művészek egyike, aki weboldalán saját kezűleg válaszol a rajongóinak, vagy bárkinek, aki ráír.
Tette ezt velem is, barátságosan, emberi hangon. Noha semmiséggel kerestem meg, ő mégsem legyezte azt el, volt ereje, ideje – de legfőképp figyelme – arra a néhány szóra.
SZIKLÁT éreztem magam előtt, hajthatatlan, meghathatatlan, befolyásolhatatlan akaratot – akihez mégis bármikor, bárminő aprósággal fordulhatok, tudva: ő válaszolni fog, ha a fene a kollegáját eszi, akkor is.

Bizonyára vannak egyéb vonatkozások is, melyekről én nem tudhatok, azt pedig végképp szeretném elkerülni, hogy bárki azt higgye, most aztán valamiféle elvakult rajongói csőlátással védem majd Hobót.

Először is: ő nem szorul rá ilyesmire.

Másodszor: nem vagyok rajongója. Munkásságának jó, ha harmadrészét ismerem. Egyszerűen csak tisztelem és szívesen hallgatom őt. És mélyen megrendített, hogy Szép Új Világunkban még egy Hobóval is lehet ilyet csinálni, el lehet felejteni, mi mindent ADOTT élete során, és megpróbálni belerángatni egy gyomorforgató marketing-buliba… aztán meg verni a műbalhét, amikor jé, nem áll kötélnek… Komolyan, emberek, falra mászom ettől. :(

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2015-08-12 17:45 Sren

Sren képe

Ez a kis „botrányka” egyetlen kőmorzsát sem tud lereszelni a Szikláról. De nekem, a fene egye meg, rosszul esett. Örülök Hobó korrekt, érdemi válaszának, és tiszta szívből kívánok neki minden elképzelhető jót.

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

sze, 2015-08-12 18:41 Forsaken

Forsaken képe

Én is nagy tisztelője és rajongója vagyok a művész úrnak, de sajnos meg kell jegyeznem, hogy nem ez az első kirohanása:
https://www.youtube.com/watch?v=bKEO0emTr48

u.i.: nem mintha egy percig is sajnálnám a Juj.hu nevű patkányklub bármelyik tagját, de ez azért méltatlan volt.

-----------------------------
"Szemléletednél
Csak étrended kevésbé
Egészséges tán."

cs, 2015-08-13 17:28 Sren

Sren képe

Megnéztem, és teljesen igazat adok. Ez ronda volt. Nem mentség, hogy a művész úr nyilvánvalóan és láthatóan síkideg és fáradt... Bár tudja fene, elgondolkodva, ha én lennék ilyen állapotban, és mellé sorozatban b*sztatnak mindenféle mikrofonos elemek, lehet én is ingerülten reagálnék. Nagyon, de nagyon nehéz lehet élesben diplomatikusan reagálni. De ez akkor is csúnya.

Viszont netes csalánveréskor, a számítógép előtt ülve igazán lehetne mindenkinek egypár másodperce arra, hogy vegyen egy mély levegőt és elszámoljon tízig. Hobó el tud.

Eh, nem tehetek róla, kedvelem - és valahol sajnálom - az ilyen "vadembereket". Úgy gondolom, nekik aztán pont annyira hiányzik a nyilvánossággal együtt járó minden marhaság, mint üvegesnek a hanyattesés... és mégis mindig, minden áldott nap együtt kell élniük vele. Holott nem kérték, nem akarták, és nekik nem válasz, hogy "de vele jár". Az ilyeneket csak békén kellene hagyni, miközben és miután előadják azt, amire elhivattak.

Nemrég néztem egy hosszabb riportot Kiss Tibivel (Quimby). A felvétel kellős közepén, nyilvános helyen megkérdezte tőle egy turista: "ki vagy te, hogy itten téged filmeznek?" Tibi feltalálta magát. Azt felelte: "Ó, hogy ki vagyok én?, hát én egy nagyon híres futballista vagyok!" - és holt nyugodtan folytatták a felvételt.
Más kérdés, mit lépett volna, ha egy negyven fokban végigjátszott, cirka kétórás élő koncert, dedikálás, üvöltözés után akarják faggatni valami állati marhasággal, ami alapból is évek óta a könyökén jön ki... :D

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

cs, 2015-08-13 20:01 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Egyetemi éveimben amatőr rendezvényszervezőként (is) égettem magam. A Kopasz kutya c. film kapcsán szerettük volna meghívni Hobót. Nem jött. Az egyetem, ahol tanultam valamikor – még mielőtt odajártam volna – megsértette valamivel, emiatt szinte szóba sem állt velem, illetve valami olyasmit kért, hogy az egyetem vezetése nyilvánosan kérjen tőle bocsánatot. Megkíséreltem elmagyarázni, hogy fogalmunk sincs arról, mi történt öt, vagy hat évvel korábban, és diákok lévén nem tudunk hatni az egyetem vezetésére, viszont szeretjük Őt is és a zenéjét is. Nem érdekelte. Úgy beszélt velem, mintha én követtem volna el azt a fene nagy sértést, amiről ma sem tudom, mi lehetett. Mindenesetre a műsor elmaradt, én meg zsebre tehettem a szemrehányásait.

Persze ez csak egy emlék. Akkoriban még híre hamva is alig volt a netnek, a netes csevegésnek. (Ha nem tévedek, huszonnyolc-harminc éve lehetett). A telefon más műfaj volt. Számára is. Nehezebben tűrtőztette magát.

cs, 2015-08-13 20:14 krystohans

krystohans képe

Mindig ilyen volt. Ma már kevesebbet verekszik. Nagy rajongója vagyok.

 

___________________
Portölcsér vagyok
Szél játéka összetart
Ha megunt, szétszór