Gondolatjel

,,Mindenki egyért, ...''

Mindenkinek köszönöm az együttérzést, és mindennemű támogatást, tanácsot és biztatást a gondolatjel-problémámmal kapcsolatban.
Amint látjátok, van itt még több dolog is, amit meg kell tanulnom. Például: az idézőjel. A rendes, igazi, magyaros idézőjel.
Vagy megtalálom, vagy nem idézek. De valahogy megoldom, az biztos.
A gondolatjel lepipál egy könyvtárszobát, meg egy szennyeskosarat?! Nagyon értékes egy dolog! Megérdemli, hogy még foglakozzam vele.

Köszi Mindenkinek :)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2017-06-24 16:44 Sren

Sren képe

Az idézőjel általában a Shift és a 2-es lenyomásával képződik. A gép fent kezdi a jelet - tehát a kezdő jelet is ugyanúgy a mondat eleje fölé helyezi, mint a mondatvégen - de a Word automatikusan átalakítja úgy, hogy a kezdőt leteszi alulra a mondat elején.

Ismét javaslom, szánj rá időt, és ásd bele magad a Word programod Beállításaiba. Keresd meg a Word gombot (2007-es Word-nél pl bal fent), rányomsz, a megjelenő párbeszédpanelen válaszd a "Word beállításait", arra kattintva pedig a "Nyelvi ellenőrzést". Ott aztán, például az Automatikus beírási javításnál, milliom lehetőséget találsz, amit megtaníthatsz a programnak.

Az interneten is találsz Word-szelídítési tanácsokat, guglizz rá. Pld szimbólum-beszúrás meg ilyenek:
https://support.office.com/hu-hu/article/Szimb%C3%B3lum-vagy-k%C3%BCl%C3...

Billentyűparancsokra szintén találsz tanácsokat, egyebeket neten.

Tudod, az a baj, hogy szívesen segítenénk, de azt se tudjuk, milyen géped, OP-rendszered, hányas verziójú Wordod van. Így nehéz.

Múltkor egy munkatársam kérte tőlem egy hivatkozás elérhetőségét. Mivel egy viszonylag idős hölgyről beszélünk, részletesen leírtam neki egy papírra: pontos webcímet, mindent, még azt is, hogy a megjelenő oldalon hol és mire kattintson.
Később mesélte, neki ugyan nem kellett keresgetni, kattintgatni, mert hóttpontosan AZ az oldal jött be (és az oldalnak AZ a része), amire én hivatkoztam.
Mondom neki, Tündikém, mégis, milyen géped van?
Mire ő: dehogy gép, ő tableten tolja... :DDDD Aha, köszi, hát úgy voltunk, mint a régi viccben a biciklikerekek: "Vigyázz, sündisssz.... Kösssz...." :DDDD

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

szo, 2017-06-24 19:13 Suana

A gondolatjel felkutatása után, sikeresen megleltem az "alsó-felső" idézőjelet is. Némi örömtánc után rájöttem, hogy mindezeket, csak a wordben tudom alkalmazni. Annyi baj legyen. Ha nagyon szükséges, már csak elő kell kapnom őket. :)))

Köszönöm a segítségeket. :)

Üdv: Sz

szo, 2017-06-24 22:22 Kentaur

Kentaur képe

Én sejtem, hogy a probléma ott lehet, hogy itt, a Karc szövegszerkesztőjében alkotod meg az adott dolgokat, igaz? Na ilyet nem csinálunk. Wordben, ha kész, akkor kimásol, billeszt. Sok problémát megold, nem szólva az oldal hirtelen leállásáról, az elszálló netről, ami miatt odaveszik egy kilométeres komment és a többi... Szóval az író szövegszerkesztőben dolgozik, a műveket mappákba rendezi, fölmenti felhőbe is, meg rátetoválja a homlokára is lehetőleg. :-D
Vannak mindenféle modern online szövegszerkik, amik plusz funkcióval rendelkeznek. Elvileg. Gyakorlatban meg olyan borzalom a helyesírás-ellenőrzőjük meg mindenük, hogy sírva fakadsz. Szóval maradj a Wordnél, tanuld meg, mert egyszerű, és nem lesz gond.

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

v, 2017-06-25 18:28 Suana

Minden tanács aranyat ér! Köszönöm. :)

Üdv: Sz