Harrison Fawcett: Katedrális (3. kiadás)

Február 28-án megjelent Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) Katedrális c. regényének harmadik kiadása. Az első két kötet már kapható, a harmadik és negyedik kötet áprilisban jelenik majd meg a Delta Vision kiadó gondozásában.

Egy kis ízelítő:

A.D. 2294. A világot az új arisztokrácia irányítása alatt álló hatalmas pénzügyi és ipari konglomerátumok uralják Novus Ordo Seclorum néven. A XXIII. század végéhez közeledve számtalan összeesküvés-elmélet szól arról, hogy a láthatatlan hatalom zsoldjába szegődött tudományos elit megoldotta az időutazás problémáját, a technológiát egy Katedrálisnak hívott és a katolikus egyház mintájára épülő titokzatos szervezet birtokolja. A Katedrális létezését minden kormány tagadja, a média hallgat róla, akik túl sokat kérdeznek, vagy közel kerülnek az igazsághoz, nem élik túl a felismerés pillanatát.

Mark Wilson, a Los Angelesben élő újságíró nem hisz az időutazásban és a bukott angyalokban, de idővel arra kényszerítik a körülmények, hogy ugyanúgy változtasson az álláspontján, akárcsak Tess Gordon, aki illegális utcai harcosként él L.A. technokrata poklában, miközben az élete szakadatlan menekülés a világot kormányzó Seclorum egyik hatalmassága elől. Tess és Mark sorsa összefonódik a Katedrálissal, s így a világtörténelemmel, miután az időutazás monopóliumát birtokló szervezet arra kényszeríti őket, hogy visszatérjenek az ókori Rómába, a kegyetlenségéről ismert Nero császár korába, ahol az intervenciósoknak hívott elitkatonák oldalán kell harcba szállniuk a megtestesült természetfölötti hatalmak pokolbéli légiója ellen. Tess és Mark a kommandósokkal együtt Rómában döbbennek rá, hogy a harcuk tétje nem pusztán az emberiség jövője, hanem tulajdon lelkük sorsa az öröklétben, üdvösség vagy kárhozat.

Izgalom, szex, erőszak – és kultúra! – négy kötetben, kizárólag felnőtt olvasóknak. Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) immáron klasszikusnak számító Katedrálisa a magyar scifi irodalom legnagyobb kultregénye, a műfaj kiemelkedő alkotása, ami legelső kiadása óta töretlen népszerűségnek örvend. A szerző mesteri módon bonyolítja a szálakat és mozgatja a szereplőit ebben az elképesztően szövevényes és izgalmas regényben; a sztori alighanem a legjobb, amit valaha írtak a misztikus-kalandos SF műfajában.

 

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2012-03-06 21:10 Blade

Blade képe

" a magyar scifi irodalom legnagyobb kultregénye" - ööö, ezt ki is mondja? 

" a sztori alighanem a legjobb, amit valaha írtak a misztikus-kalandos SF műfajában." - vagy ezt

Kicsit erős ez a szöveg, vagy csak én érzem így? Ha Tibor maga mondja, a szemünkbe nézve, akkor se hiszem el...;)

Amúgy érdekel a könyv, várjuk ebből is a tiszteletpéldányt. ;)

sze, 2012-03-07 13:13 Sren

Sren képe

 Lehet mi vagyunk visszafogottabb fogalmazáshoz szokva. Az ajánlót egyébként Tibi oldaláról hoztam, nem figyeltem, ki írta, mea culpa.

Tiszteletpéldányt én is elfogadnék, de egy jó novellát is a Karcra Tibortól. :)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

k, 2012-03-13 12:00 Brother T

Brother T képe

Vetíteni kell, hogy eladd olyanoknak, akik nem olvasták még. Akik meg már olvasták, azok tudják, hogy közel áll a vetítés szövegéhez :)

 

Tibor nem mondaná, neked kellene meggyőzni őt, hogy jó :)

p, 2012-03-09 21:27 A. G. Stone

A. G. Stone képe

Szerintem Fonyódi Tibor jó könyveket ír. Bár a Katedrálist még nem olvastam tőle (most itt a lehetőség:)), de az Ópiumkeringőt és a Hadak Útjának néhány kötetét (A háború művészete, A horka, Förgeteg) igen. Illetve a nemrég újra megjelent Isten ostorait. Az Ármány éneke című kötetet azonban sajnos egy boltban sem találtam.

k, 2012-03-13 20:59 Mickey Long

Mickey Long képe

 Szerintem nagyon jó könyv. Az összes részét olvastam, és engem nagyon megfogott. Emlékszem, úgy kellett vadásznom  a könyvesboltoknál, mert nagyon hamar elkapkodták. A Vaterán tizenvalahány ezerért kelt el Katedrális harcosai, ami még most is szép, nemhogy abban az időben.

Nem tagadom elfogult vagyok, de nekem a MU világa nagyon bejött…

----------------------------------------------------------------------------

Ifjú Titán

"A valóság az, amit a tudatod azzá tesz." (Morpheus)

p, 2012-03-16 09:35 Brother T

Brother T képe

Anno 2007-ben találkoztam vele először egy író-olvasó koccanáson. Akkoriban hidegen hagyott, mivan Mysterious Universe, haggyámá'. Akkor is már a 4kilós monszter változatot lehetett csak kapni keresekedelmi forgalomban... Aztán szépen elkezdtem gyűjteni őket és nekem is van immár egy 4kilós példány, Tibi személyes kézjegyével ellátva (+10 sebzés).

A sztori viszont nem cyberpunk egészen, csupán az eleje... a közepe színtiszta sci-fi, a vége pedig, nos vér és bél :D

cs, 2012-03-15 17:41 AvatáR

AvatáR képe

Olyan Shadowrun-osnak tűnik a story, william Gibson maybe? :)

Tényleg: valaki olvasta a Snowcrash-t?

 

 

"A két legerősebb harcos a Türelem és az Idő"

cs, 2012-03-15 20:21 Sren

Sren képe

 "... és az utolsó, ami átsuhant az agyán, a heréje volt..." - Shadowrun, vagy Earthdown, csudatuggya már... :D Hajj, de rég volt...

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/