Túlélők - Új Mansfield antológia a piacon

A napokban eddig kiadatlan, korai Mansfield novellák válogatása látott napvilágot Túlélők címmel. Az író elmúlt években papírra vetett rövid műveinek legjellemzőbb darabkáit gyűjti csokorba a kötet. Külön érdekesség, hogy a mű csak elektronikus letöltés útján hozzáférhető, tehát a könyvkiadás mindenképpen korszerűbb és talán egyszerűbb lehetőségével kísérletezik. Mind Michael Mansfield, mind az Adamo Books elektronikus könyvterjesztő bizakodó, hiszen egyre nagyobb réteg tölti idejét a Világhálón, és a számítógép előtt, így maga az elektronikus könyv kiválasztása, megvásárlása, letöltése szinte pillanatok műve és problémamentes.

Az író saját kezű előszava egyben ismertetője is a kötetnek:

Kedves Hűséges Olvasóm!

Rég találkoztunk, amit a legnagyobb sajnálattal vettem. Most azonban mód nyílt arra, hogy ismét meséljek Önnek, új formában, a kor követelményeinek megfelelő, internetes könyvkiadás útján. Szeretném, ha ez sem lenne idegen Öntől, hiszen a világ változik, és ha többnyire - ostoba módon - visszafelé, meggyőződésem, hogy ez az elektronikus könyvkiadói és letöltési metódus haladást jelent, nem pedig elcsökevényesedést a könyvpiacon.

Tehát mesélni szeretnék Önnek továbbra is, ha van egy kis ideje. Szeretném, ha velem vándorolna azokon a tájakon, amiket én alkottam Önnek, és nem másért, csupán azért, hogy kiszakadva az unalmas hétköznapok szürke óráiból, jól érezze magát egy-egy mentális kalandtúrán.

Ha most velem tart, itt, a Túlélők c. misztikus antológia lapjain, elviszem Önt a Megtorlás Erdejébe, ahol fiatalok bóklásznak a hegygerincen, terheket és félelmetes titkokat hordozva a lelkükben, amelyek végzetes következménnyel bírnak egy bizonyos titokzatos erdőségben... Vagy, elmehetünk együtt egy turistaszállásra, ahol a magányos kiránduló az éjszaka folyamán, megdöbbentő módon, kaffkai élményben részesül... (Be kell vallanom töredelmesen, ennek a Pókiszony című novellának a fele nem csak írói hallucináció, hanem zavarba ejtő emlék... - Mansfield - ) ...Továbbá, elviszem Önt egy időutazásra is a címadó Túlélőkben, valahová, messze, a Puebló indiánok közé, az Anaszazi kultúrába, ahol sejtelmes dráma és végzetes katasztrófa bontakozik ki a szemünk előtt, amely a jelen szempontjából is meghatározó...

És végül: Mindazok, akik szívesen olvasták John Arnoud, a Memoir Garden-i sheriff túlvilághoz kapcsolódó történeteit a Halál Túl Kevés és a Falánkság c. könyveimben, most újabb kalandban részesülhetnek a Mr. Fleischner biznisze c. kisregényben. Bevallom, örömmel tört el, hogy Johnnyról ismét hírt adhatok, hiszen akik a Falánkságot olvasták, talán aggodalommal gondoltak a férfira, aki olyan drámai módon vesztette el a középkorú szívét átmelengető asszonyt, Lanát...

Utazzunk, kalandozzunk együtt, és nagyon remélem, most sem okozok csalódást Önnek, Kedves Hűséges Olvasóm.

- Michael Mansfield –

A letöltés elérése

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2009-08-08 09:46 Soltan Paul

Soltan Paul képe

Személy szerint nagyon örülök ennek a megoldásnak. Minden kiadónak el kellene indulnia ezen az ösvényen.
Nézegettem a az antológiát. PDF formátumú. Lenne egy kérdésem: hogyan akadályozzátok meg a többszörös másolást? Írásvédett a fájl, vagy speciálisan csak azon a számítógépen olvasható, amire letöltötték? Érdekelne a megoldás.

Üdv, Soltan Paul

h, 2009-08-10 09:53 mansfield

mansfield képe

Kedves Paul!
Köszönöm a jelentkezésedet. Az Adamoban a cimborák kitaláltak valami szuper letöltésgátló módszert, de ne kérdezt, mi az. Egyszer elmagyarázták nekem és a felét sem értettem. Nem is mondhatom el persze, hiszen titkosan kezelendő biztonsági adat. em is a dolgom, ha hatékonyan működik. De tudod, a kinyomtatott könyveknél sincs biztosítva, hogy egy könyvet egy ember olvas. ÉS akkor még nem beszéltem az ilyen írói jutalék-ellenes hivatalosan elfogadott akcióról, mint a ... Könyvtár :)

h, 2009-08-10 14:45 Soltan Paul

Soltan Paul képe

Hehe. :) Köszke a választ. A könyvtár már csak ilyen. :D

h, 2009-08-10 21:05 Muraközy Konrád (nem ellenőrzött)

Vélhetőleg addig lesz biztonságban, amíg valaki olyan nem kaparintja meg, aki akár hobbiból is, de gyakorlott cracker. Viszont ennek viszonylag kicsi az esélye és ráadásul méltányos áon jut könyvhöz az olvasó és a szerző bevétele is a lehető legmagasabb lesz.
Szóval követendő példa vagytok :)