SÁR, VÉR, LEVENDULA - módosított pályázat, új feltételekkel

A Historium Könyv- és Lapkiadó történelmi novellaíró pályázatot hirdet amatőr prózaíróknak, a középkor témakörében. A legjobb írások megjelennek a kiadó Sár, vér, levendula című antológiájában. A pályázat határidejét meghosszabbítottuk, emellett eltöröltük a nevezési díjat és a felső korhatárt is!

 

Pályázati feltételek:

 • Pályázhat minden olyan magyar anyanyelvű (bármely országban élő) amatőr szerző, aki már elmúlt tizenöt éves, és nem rendelkezik önálló (nyomtatásban is megjelent) kötettel.
 • A pályaművek minimális terjedelme 10.000, maximális terjedelme 40.000 leütés (szóközökkel).
 • Kizárólag polgári névvel vagy magyar csengésű művésznévvel lehet jelentkezni.
 • A pályaműveket e-mailben várjuk a historium.kiado@gmail.com címre, kizárólag csatolt állományként. A tárgy mezőbe kérjük beírni a választott témakört (alább olvasható).
 • Egy pályázó csak egy művel jelentkezhet, mely nem jelent meg nyomtatásban, és melyet nem nyújtott be másik pályázatra!
 • Postai úton beküldött kéziratokat nem fogadunk el érvényes pályamunkának, ilyen anyagot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza!

 

Választható témakörök:

Sár (a középkori ember mindennapi élete, hétköznapi problémái, vágyai, céljai)

Vér (katonaélet, lovagság, csaták, középkori harcmodor)

Levendula (érzelmes, drámai, romantikus történetek)

 

Beérkezési határidő: 2011. december 1.

Eredményhirdetés: 2011. december 23.

 

Díjazás:

 • A kiválasztott novellák bekerülnek a Sár, vér, levendula c. antológiába, mely 2012 tavaszán jelenik meg a kiadó gondozásában.
 • A kötetbe bekerült szerzők fejenként 10 tiszteletpéldányt kapnak a megjelent könyvből.
 • Minden nyertes szerzővel interjút készítünk, melyet internetes oldalainkon teszünk majd közzé.

 

Egyéb tudnivalók:

 • A könyv viszonylag nagy médiavisszhangot és két országos (Magyarország, Szlovákia) terjesztést kap.
 • A könyvben a Historium Kiadó szerzői is szerepelnek majd egy-egy novellával, mely sehol máshol nem jelent még meg.

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2011-10-01 18:30 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Híreket tegyük a hírek közé. :)

A nevezési díjra emlékszem, volt is belőle egy vita. De volt felső korhatár is? :O

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2011-10-01 18:48 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Eredetileg 15 és 35 év közötti szerzőket kerestünk, és egyfajta alcím lett volna a "Fiatal prózaírók antológiája". Pár dolog kicsit másként lesz, és remélem, most már senki nem hiszi, hogy a Historium Kiadó bárkit is le akarna nyúlni vagy kihasználni. A minőséget keressük, és a legjobb tudásunk szerint igyekszünk tenni értre. :)

szo, 2011-10-01 20:11 Borika

Borika képe

Ejha, ez így már nagyon tetszik! Lenne is egy ötletem, hm, már ha Szabolcs elfogadja majd tőlem... :) Egy kérdés: fantasy elemek lehetnek benne?

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"

v, 2011-10-02 09:22 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Ha egy mód van rá, történelmi legyen, ne fantasy. Történelmi elemek hemzsegjenek benne! :)

v, 2011-10-02 09:27 De Profundis Clamavi

 Tisztelt Írótársak!

Próbáljátok ki a történelmi elbeszéléseket!
Higgyetek nekem, szükségtelen misztifikálni a témát! Minimális internetes rákereséssel, józan parasztésszel könnyű megteremteni a hátteret. Szinte minden sztori elhelyezhető a középkorban, és az egzotikus háttér még dob is a hangulaton. Ha ráéreztek az ízére meg fogjátok szeretni. Hozzátenném még, hogy Bíró Szabolcs nagyszerű marketinges, újságokban, rádióban, nagynevű könyváruházakban fog nyomulni, olyan szívóssággal, hogy szinte biztosra vehető az országos ismertség. Még azt is elmondanám, bár pontos számokat nincs jogom kiírni, hogy komoly példányszámban fog megjelenni.
Tehát: remek téma, komoly hírverés, nagy példányszám!

Hajrá Karcosok!

 

Elég sokat írtam már a középkorról, szívesen segítek, ha emailban (profundis54[kukac]gmail[pont]com) elkülditek nekem a nyers írást. Tudásom messze nem kielégítő, de ahogy tudom, kiigazítom az adott korba nem illő dolgokat. Korrektúrára ne kérjetek, abban én is segítségre szorulok.

.....................................................................................................

http://urbanszkilaszlo.freewb.hu

v, 2011-10-02 14:17 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Te se akarjál spamüzeneteket kapni, a te címedet is átírtam robotátverő formába. :)

Szabolcs! A középkor még nagyjából belőhető (ha csúnya vagyok, akkoe 485-1789, ennél tágabb határ nem igazán szabható), de ezen kívül van más megkötés, mondjuk helyre vonatkozóan? (A tematikus megkötés az stimmt.) (Pl. magyar, vagy európai... persze egy prekolumbián indián társadalom leírása simán középkor, de lehet, hogy nem fér bele.)

_____________________
Dr. Bloody Dora

v, 2011-10-02 17:25 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

A kiírásban minden fontos tudnivaló szerepel, és szerintem a három választható témakör eléggé behatárolja a dolgot. Alapvetően az európai középkort képzeltük el (+ Szentföld, persze), ilyen is lesz a borító, ezek az írások fognak előnyt élvezni az elbíráláskor.

v, 2011-10-02 11:06 Foxhunter

Ez tényleg nagyon izgalmas kiírás! Egy kérdés: mit lehet tudni azokról, akik elbírálják a beérkező pályaműveket?

v, 2011-10-02 11:52 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

A kéziratokat a kiadó bírálja el, majd a nyerteseket még átnézik a korrektorok is. Előbbi egyébként nagyvonalú és jófej figura, születése(m) óta ismerem! ;D

h, 2011-10-03 12:13 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Akinek esetleg kétségei lennének vagy nehézségei támadnának a helyszínválasztást illetően, azoknak itt egy kis segítség, a Wikipédiából ollózva:

‎"A középkor Európa történelmére és tágabb értelemben a vele szomszédos bizánci és arab világra, vagyis a mediterrán területekre (Kis-Ázsia, Közel-Kelet és Észak-Afrika) vonatkozó korszak.

Dél-Ázsia (például India) és Kelet-Ázsia (például Kína és Japán) Európától és a mediterrán térségtől elszigetelten fejlődött. A keleti civilizációk ebben a korban nem omlottak össze, mint a római civilizáció, sőt folyamatosan virágoztak és fejlődtek, így az ókor és egy köztes, középső korszak, a középkor szétválasztásának sincs értelme a történelmükben. Az ázsiai történészek éppen ezért másfajta korszakbeosztást használnak. Ugyancsak nem beszélhetünk az európai történelem szerinti középkorról a többi földrész, így Afrika nagyobb része (Fekete-Afrika), Amerika, Ausztrália és Óceánia esetében sem."

h, 2011-10-03 14:25 Crystalheart

Gondolom, nem gond, ha a megadott kategóriák keverednek.

Egyébként ezt a kiírást olvasva megdöbbentem magamon, hogy eddig nem is írtam középkorban játszódó novellát.

Amúgy három hét valóban elég lesz az elbíráláshoz? :D Bár max. csúszik a kihirdetés.

h, 2011-10-03 15:22 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Nem gond a keveredés, csak kérlek, mindenképp válassz egy kategóriát a beküldéskor, lehetőleg azt, ami dominál a sztoriban.

A három hét elég kell, hogy legyen. Egyrészt jófej akarok lenni, és szeretném, ha karácsonykor a nyertesek már ennek is örülhetnének, másrészt pedig a beküldött írásokat azonnal elolvasom, így maga az elbírálás folyamatosan zajlik. Csak ugye dec. 23-ig titkolózom! :)

h, 2011-10-03 15:34 Crystalheart

Oké, majd választok valamit közülük. Mindenesetre - magamat ismerve - ha sikerül is elkészülnöm addig, tuti elsején fog beérkezni. :D Kérdés, mennyien lesznek még így vele...

sze, 2011-10-05 19:56 Borika

Borika képe

Crystal: én biztosan így leszek vele! :) Még csak most gyűjtöm a háttéranyagot, de annyi van, és olyan komplex a téma, hogy kicsit meg is illetődtem, hogy nem bírom majd magam átrágni rajta, és akkor még mikor lesz időm megírni magát a történetet? No, azért majd csak elkezdem valahogy...

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"

sze, 2011-10-05 20:02 Crystalheart

Nekem egy ötlet kell. A háttéranyag-gyűjtésben úgyis profi vagyok, elvégre általában sosem tanulok meg senmit direkt, szóval a kutatási skillt kellett fejlesztenem. :D Meg egész gyerekkoromban középkor-mániás voltam, nem jelenthet nagy gondot. De ötlet még nincs: nagyon sok mindent már elhappoltak, és misztikum sem lehet benne, leszűkíti a lehetőségeket.

sze, 2011-10-05 20:23 Borika

Borika képe

Ha megfogadsz egy tanácsot: írj a szülővárosod középkori történelmének egy epizódjáról (én ezt teszem). Szerintem az mindig egyedi, nem sablonos téma, és alaposan utána lehet járni. Végső soron a saját városánál semmit nem ismer jobban az ember, el lehet kapni a hangulatát. De persze ez csak egy privát vélemény :)))

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"

sze, 2011-10-05 20:31 Crystalheart

Budapest VIII. ker. :D A főváros középkori történelmét én is csupán annyira ismerem, amennyire mindenki más is, aki kicsit is érdeklődik iránta.

Mindegy, persze nem ezt értettem ötlet alatt... Legfőképpen egy könnyfakasztóan jó mondanivaló kell. És egy olyan téma, amit egyszer meg is filmesíthetek, akármi nem lehet.

cs, 2011-10-06 11:37 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Én meg írhatnék a rákosi országgyűlésről, ha már Zugló. :)

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2011-10-05 20:59 B.L.Torkin

B.L.Torkin képe

Sajnos, egy fickó (valami Gárdonyi, ha jól emlékszem), már megírta városom történetét.

cs, 2011-10-06 10:28 Zora

Zora képe

Ilyenkor kapóra jön, ha az ember családját 1200 óta jegyzik. :D Azt hiszem Deák Ferenc nagyanyja megér egy novellát... jól leleplezem a Deákok disznóságait. :P

------------------------------------------

p, 2011-10-07 09:42 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Ha ilyen témák fognak érkezni, akkor ezt a könyvet már szerkeszteni is élvezet lesz! :)

sze, 2011-10-05 16:36 AvatáR

AvatáR képe

35? óh remek. még beférek a vonatba.

baffus. Kizárv a fantasy ?????

Szent makréla !!!!!!

honn akasszak le egy témát??????????????? meddig? dec 1? oh my !

 

Megint olyankor jő jó pályázat amikor más felé nyomulok :(  (fantasy)

 

"A két legerősebb harcos a Türelem és az Idő"

sze, 2011-10-05 17:45 B.L.Torkin

B.L.Torkin képe

Öreg vagyok, khm, khm, bazi öreg!    ...kézremegés, fuldoklás...    Ebbe a csapatba én már nem férek bele. Sajnálom. Pedig de jó lenne irni valami orvosi krimit a korszak hangulatában! Az az időszak orvosi szempontból igazi horrorkor volt. Jó téma.

Na, futok is tovább.  Tudjátok, a prosztata...

sze, 2011-10-05 18:39 Esvy

Esvy képe

Már elnézést, hogy beleszólok, de ennél a pályázatnál épp arról volt szó, hogy eltörölték a felső korhatárt. Szóval hajrá! A fumigációval való újraélesztést ki ne hagyd! Vicces lehetett... :)

 

A korlátok is korlátoltak.

sze, 2011-10-05 18:40 Crystalheart

 Nincs már felső korhatár, nem?

cs, 2011-10-06 07:42 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Nincs felső korhatár! :)

v, 2011-10-16 14:08 Borika

Borika képe

Nem lehetne a maximális karakterszámot megnövelni egy pár ezer karakterrel? Vagy csak pár százzal... Légyszi... :) Azt hiszem, kicsit nagyon beindultam.

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"

k, 2011-10-18 11:06 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Nagyon kérlek, tartsd be a játékszabályokat! :)
(Mindazonáltal nem hiszem, hogy pár száz karakter túllépés számítana. Pár ezer már igen.)

p, 2011-10-28 15:09 Crystalheart

Megtaláltam a témát, miről írhatnék, még ha már csak egy hónapom maradt is. Rájöttem, hogy a mecseki emberek számos népmondát őriznek, és némelyik igen regényes, jól használható. Ráadásul a többségüket nem, vagy egészen sokat módosítva használták föl. Az egyetlen probléma, hogy sohasem jártam arrafelé, Pest megyén kívül is utoljára általános iskolában voltam, egy debreceni OSZTV-t leszámítva. Pedig jó volna fölmérni a környéket a leíró részekhez, de ez elég reménytelennek tűnik, oda-vissza 4000 Ft volna. (Még kinézik belőlem, hogy diák vagyok, érthetetlen. :D) Mondjuk az internet, és pl. a Google Earth ma már sokat tud segíteni.

Nem hazudtolom meg magam, ez levendula lesz. :) Abban talán nem vagyok olyan rossz.

p, 2011-10-28 15:26 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A Mecsek szép. Elég ennyit tudnod róla. :) És a középkorban nem volt olyan, mint ma, pl. elvétve lehetett látni betonutat (hovatovább talán egyet sem), nem voltak tévéantennák, sőt, azt hiszem, a GPS-es helymeghatározás is gyerekcipőben járt. Meg egy picit más volt a vegetációs összetétel, de speciel a Mecsekben annyit nem változott.

_____________________
Dr. Bloody Dora

p, 2011-10-28 15:54 Crystalheart

Konkrétan egy várrom helyzetét, a kilátást, ilyeneket néznék meg. Igaz, az írás milyensége nem ezen fog múlni - ha bármire jutok vele, még utólag is kijavíthatom.

(Említettem már, hogy ha meggazdagszom, a Mecsek déli lejtőin szeretnék birtokot? :D Ott megmarad a datolyaszilva és vadcitrom, meg a mandulafenyő is, és simán lehet földimogyorót termeszteni. :P)

szo, 2011-10-29 16:07 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Még nem, de adtál egy tuti tippet és szereztél egy ellenséget arra a telekre. (Hehe, engem egy egész tanszék ökológus segít a Cél elérésében, nyenyenye!)

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2011-10-29 17:23 Crystalheart

Nekem nincs bajom a szomszédsággal, egy pár száz (vagy ezer) hektáros kisbirtok úgysem fedi le az egész környéket. :DDD

p, 2011-10-28 15:51 Borika

Borika képe

Az én témám is megvan, és kb 80 %-ban ki is van dolgozva, egyetlen bökkenő van csak vele: óriási szükségem lenne egy kéziratra (a sztorim hitelességéhez kell), amit a Széchenyi könyvtárban őriznek, és nem találok senkit, aki elmenne a kézirattárba, lefényképezné/beszkennelné nekem csak úgy szívességből (már ha szabad ilyesmit csinálni)… :) Szóval, ha akad jelentkező, örülnék neki (max. egy sört tudok felajánlani fizetségképpen)

 

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"

p, 2011-10-28 19:33 Obb_régi

Sörért bárhova-bármikor, csak kellene egy fényképező meg egy scan és egy szív, no meg nem ártana tudni, hol a bánatban van az a Szélesi képtár vagy mi, plusz egy trolijegy sem ártana.

p, 2011-10-28 19:53 Tolerancia

Tolerancia képe

 Összedobjuk! Nekem jó a szívem, Borika állja a sört, Ndy biztosítja a szüksége technikát, Maggoth ismeri a helyszínt, aztán majd megyünk gyalog... :-P Elsősegély? Kislányok!

 

 " Amit az ember leírt, az többé nem sanyargatja." /Ernest Hemingway/

szo, 2011-10-29 07:27 Borika

Borika képe

Köszönöm, aranyosak vagytok, de várjatok egy kicsit, úgy néz ki, egyik kollégám megcsinálja nekem, jövő hétre várom a válaszát. De köszi, köszi, kedves szerzőtársak, angyalok vagytok! :))

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"

k, 2011-11-08 19:27 Demetria Blacksmith

Demetria Blacksmith képe

Én nem látom nyomát, hogy dokumentummal kéne igazolni a hitelességed :) 

------------------------------------------------------------------
..Though my soul may set in darkness, it will rise in perfect light;
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

szo, 2011-10-29 19:18 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Örülök a nagy aktivitásnak, csak írjatok, írjatok serényen! Mindenkinek jó munkát kívánok! :)

szo, 2011-11-12 20:59 Alquen

Üdv mindenkinek!

Még nem nagyon vagyok itt ismerős, elsősorban emiatt a pályázat miatt regisztráltam, ugyanis egy kérdés még igencsak piszkálja a csőröm. :) A korszak határai csak egy hozzászólásban merültek fel, ott 485-1789-et írt Bloody Dora. Ezt akkor vehetjük hivatalosnak? Mert ugye történelemből belénk lett verve, hogy a középkor 476-1492. De a feudális rendszerek (amik a középkor királyságainak alapjait adták) ennél jóval tovább álltak fent. Tehát nem jelent problémát, ha pl. a Tudorok korába, vagy kicsit később a 17-18. századba helyezem a történetet? Nem szeretnék ebből galibát. :)

Szabolcs ugyan írta, hogy a témák behatárolják a dolgot, de relatív, hogy például kinek milyen csata jut eszébe a középkor szóról. :) Eszembe juthat Poitiers (732), vagy Legnano (1176), esetleg Nándorfehérvár (1456), netán éppen Eger (1552). Romantikus történetnél ugyanez. A Sár az tényleg inkább a klasszikus sáros középkor.

Előre is köszönöm a választ!

szo, 2011-11-12 22:21 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A középkor az V. századi hatalmi átrendeződéstől tartott a felvilágosodás koráig. Nagyjából ez a pontos besorolása, évekhez kötni értelmetlen. Szóval én a Tudor-kort és a későbbi időszakot már újkornak mondom. Amúgy a Wiki szerint a magyar történetírás 1526-ban határozza meg a középkor végét idehaza, szóval addig. (De tényleg van olyan vélekedés, ami 1789-et jelöli ki, mint "na, itt már tényleg véget ért".) A XVII-XVIII. század már biztosan kicsit sok lesz.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2011-11-12 22:53 Crystalheart

Én épp egy nem sokkal a mohácsi vész és a török benyomulása után játszódó sztorit írok... Mivel akkor Magyarországon kb. megállt az idő, szerintem még bőven belefér. Javítson ki valaki, ha mégsem. :)

v, 2011-11-13 09:30 Cyrus Livingstone

Cyrus Livingstone képe

Úgy emlékszem, az angol wiki és más egyéb vélekedések szerint a középkor kezdete 312-ig nyúlik vissza, amikor Constantinus államvallássá tette a kereszténységet. Már ekkor elkezdődött a colonusok röghöz kötése.

A középkor vége is más-más dátumokhoz köthető, eltérő módon fejeződött be Európa államaiban:

- Itáliában a reneszánsz megerősödésével;

- a Német-Római Bir. területén a reformáció megjelenésével, és a kereskedő polgári réteg felemelkedésével;

- Magyarországon a mohácsi vésszel;

- Angliában a polgári forradalommal;

- és említhetném még az 1648-as westfaliai békét, mivel létrejöttek az első "nemzetállamok".

Persze ezekkel az elméletekkel is lehet vitatkozni.:)

"Pro wrestling is real. People are fake." (Mr. Anderson)

http://www.irodalomeskultura.blogspot.com/

http://www.cyruslivingstone.blogspot.com/

 <

v, 2011-11-13 11:05 Crystalheart

Ez mondjuk érdekes, miért csak itthon van vége a középkornak egy vereséggel, ami vissza is vetette az országot, sőt stagnálásra kényszerítette hosszú ideig? Nem egészen logikus.

Kérdem kedves Bíró Szabolcstól, hogy 1540 @ Mecsek belefér-e? :)

k, 2011-11-15 11:06 Cyrus Livingstone

Cyrus Livingstone képe

Szerintem a történelmi korszakokat nem lehet egy-egy dátummal elválasztani. Ahogy az ókori keleti birodalmak korszakai között (óbirodalom, középbirodalom, újbirodalom) is voltak hosszabb-rövidebb átmeneti időszakok.

A mohácsi vész is nyilván egy zűrzavaros átmeneti kor kezdete, amely a szatmári békéig eltartott, utána megindult a polgári fejlődés. Tehát 1540 bőven belefér.;)

"Pro wrestling is real. People are fake." (Mr. Anderson)

http://www.irodalomeskultura.blogspot.com/

http://www.cyruslivingstone.blogspot.com/

 <

k, 2011-11-15 21:04 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

1540 még belefér, de már nehezebben. Nemrég érkezett egy pályamű, ami az 1600-as évek első felében játszódik, annál már nagyon szívtam a fogam, de azt mondtam, hogy a színvonalától teszem függővé a kötetbe való majdani bekerülését. Aki azonban olvassa ezt a hozzászólásomat (remélem, vagytok egy páran), azt könyörögve kérem, hogy a 17-18. századot már NE akarja beleírni egy középkori sáros-véres-levendulás antológiába, a jóságos Isten szerelmére! Drága íróemberek, megígérhetem, hogy nem ez lesz a Historium Kiadó utolsó antológiája, hiszen korszakról korszakra lépdelve szeretnénk tematikus novellásköteteket kihozni, így lesz a jövőben egy Hunyadiak korába visszautazó, egy római témájú és egy vikinges is (és aztán még sok más), szóval a Sár, vér, levendulába tényleg ne akarjatok már erőszakkal mindenféle korokat belekényszeríteni a klasszikus középkoron kívül! Alig kaptam még pályaművet, ami a Mennyei királyság vagy az Arn filmek világát juttatná eszembe, a török hódoltságot pedig ezúttal tényleg tegyük már kicsit félre, mert abból már nagyon-nagyon sok van a magyar irodalomban! Nézzünk más témák felé, kevésbé feldolgozott, vagy egyáltalán meg nem énekelt történeteket kérek! Továbbá esdekelve könyörgöm, ne táncoljuk körbe ötmilliószor a forró kását, mert nem hiszem el, hogy nem értitek, nem érzitek, mi az a klasszikus középkor, amiről ez a pályázat szól! :)

k, 2011-11-15 22:08 Crystalheart

Írok FB-on üzenetet, megmutatom, mi az alap, az konkrétan belefér-e.

p, 2011-12-09 18:09 Bíró Szabolcs -...

Bíró Szabolcs - Historium képe

Önmagunkat is megleptük ezzel a sebes tempóval, de a Facebook-oldalunkon terjengő hír igaz: kiválogattuk a Sár, vér, levendula c. novellapályázatunk tizenkét nyertesét! Nehéz dolgunk volt, hiszen csupa jó írást kaptunk, de szigorúnak kellett lennünk. Csak elenyészően kevés pályaműről mondható el, hogy az alacsony színvonala miatt nem lett nyertes. Akadtak olyan szerzők, akik hibátlan szöveget írtak, csak épp nem nagyon vették figyelembe a szabályokat, és voltak olyanok is, akik a kor alaposabb ismerete nélkül vágtak bele az írásba, így pedig a puszta hangulaton kívül nem sok mindent találtak el. Végeredményben azonban elmondhatjuk, hogy mindenki kiérdemelt egy nagy piros pontot: írástechnikailag, nyelvtanilag szinte mind kiválóan teljesítettetek!

Közkívánatra tehát előrehoztuk az eredményhirdetést ma estére, alább olvashatjátok a nyertesek listáját, ABC-sorrendbe állítva:

Baka L. Patrik: 68
Bányai Ilona: Fűben, fában...
Bökös Borbála: Janus öröksége
Bukros Zsolt: A gyám
Horvát Gábor: Egy sáros kor alkonya
Köcsky Rudolf: János pap országa
Losonczy Attila: Tavaszból a télbe
Mészáros Péter: Hét év, három nap
Pollák Gergő: Crécy-i komédia
Sárgai-Szabó Anna: A szekér
Sümegi Attila: Göröngyös utak
Szőllősi-Kovács Péter: Arany Atyácska könnyezik

Ehhez a felhozatalhoz csatlakoznak még a Historium Kiadó szerzői is egy-egy novellával, és a végeredmény a Sár, vér, levendula c. kötet lesz, valamikor jövő tavasszal. Az eredmény végleges, fellebbezésnek helye nincs, a nyertesekkel pedig a jövő év elején egyenként is kommunikálunk majd, így őket megkérnénk, hogy pályaművüket továbbra se publikálják sehol!

Végszóként pedig engedjétek meg, hogy ne csak a nyerteseknek, hanem az összes pályázónak gratuláljak!

p, 2011-12-09 18:42 Maggoth

Maggoth képe

Köszi, és grat a többieknek is! :)

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

p, 2011-12-09 18:45 Borika

Borika képe

Csatlakozom Maggothhoz, grat mindenkinek! :)

"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"

p, 2011-12-09 19:12 Esvy

Esvy képe

Gratulálok mindenkinek! :)

 

A korlátok is korlátoltak.

p, 2011-12-09 19:35 craz

craz képe

Gratulálok a nyerteseknek! :)

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

p, 2011-12-09 21:30 Cyrus Livingstone

Cyrus Livingstone képe

Köszönöm én is a gratulációkat, és örülök, a harcos karcostársaim közül is kerültek ki nyertesek!

"Pro wrestling is real. People are fake." (Mr. Anderson)

http://www.irodalomeskultura.blogspot.com/

http://www.cyruslivingstone.blogspot.com/

 <

p, 2011-12-09 22:46 Randolph Cain

Randolph Cain képe

Köszi és gratulálok én is mindenkinek!

Mester: Bejött a dolog, végre egy antológiában leszünk ketten! Ennek külön is marhára örülök! :D Borisz vigyorog :D

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)

p, 2011-12-09 23:42 Maggoth

Maggoth képe

Számomra megtiszteltetés :)

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

szo, 2011-12-10 00:28 Crystalheart

Grat mindenkinek!

Én szokás szerint lecsúsztam. :DDD 

szo, 2011-12-10 10:50 pankadraga

Gratulálok a nyerteseknek, meglepődtem, amikor láttam, hogy én is köztük vagyok :)

Ezúton szeretném megköszönni azoknak, akik tanácsokat írtak a beküldött írásaimhoz, Ti tanítottátok meg, hogy legyen értelme is annak, amit írok ;)

szo, 2011-12-10 12:54 craz

craz képe

Csak jó valamire ez a Karcolat... ;)

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

p, 2011-12-09 19:20 A. G. Stone

A. G. Stone képe

Szívből gratulálok mindenkinek! Sok hasonlót a továbbiakban is!