Zombi Apokalipszis 2. kötet – Hivatalos felhívás

 Tisztelt alkotók, írótársak, társírók!

Ezúton tudatjuk mindannyiótokkal, hogy a mai nappal immáron hivatalosan is belevágunk a Zombi Apokalipszis – A kezdet: Simagöröngyös című novelláskötet második részének elkészítésébe. (Munkacíme: Zombi Apokalipszis – Korai feltámadás) Ebben természetesen komoly tényező az első kötettel eddig elért siker, ám titkon már jóval előtte reméltük, hogy nem állunk meg egynél.
Tehát ha valaki ismét kedvet érez, hogy újfent rászabadítsa fantáziáját Simagöröngyösre, a környező településekre (Salakszentmotorosra, Külső-Alsóra, Baranyatenyerére), valamint új helyszínünkre, egy, az Atlanti-óceán északi részén található szigetre, akkor bátran ragadjon tollat (billentyűzetet), és ne kímélje ezeket a rusnya, élőholt teremtményeket.
Természetesen nem kell minden terhet ismét magunknak viselnünk, így, aki ismer olyan írással foglalkozó személyt, aki legalább az első kötet novelláinak színvonalát képes megütni, és érdekli a téma, valamint a megjelenés lehetősége, ne habozzon szólni neki.
Az új helyszín leírása és néhány karakter már megtalálható a zombi.lidercfeny.hu/kotet2.php oldalon.
Amit mindenkitől kérünk, mi több, elvárunk, hogy az első kötet színvonalát tekintse minimumnak.
Ami viszont újdonság, hogy kis csapatunk fenntartja a jogot arra, hogy az újonnan beérkezett novellákat sokkal alaposabban átrágja – koherensebbé tegye az események időpontjait, az eltérő helyszíneken esetlegesen egyidőben jelen lévő szereplőket, az új helyszínek prominens személyeinek más-más neveit, stb. –, s jelezze az alkotónak, ha valami nem stimmel, illetve javaslatot tegyen a megoldásra. Ezentúl természetesen ismét alaposan korrektúrázzuk is az egyes alkotásokat.
Mindezt nem csak azért tartjuk fontosnak, mert a Fapadoskönyv.hu kiadó jelezte, hogy a további Zombi Apokalipszis kötetekre is „vevő”, hanem mi magunk is úgy gondoljuk, hogy nem venné ki jól magát, ha alább adnánk. Úgyhogy igyekezzünk feljebb srófolni a mércét. :)
A beküldendő novellák formátuma lehet Word dokumentum (.doc, .docx), vagy Open Office dokumentum (.odt). A dokumentumon belül a következő formázások alkalmazhatók: alkotó (dőlt, vastag, nagyobb betűméret – 14 pt), cím (vastag, nagyobb betűméret – 18 pt), alcím (vastag, normál betűméret – 12 pt), idézet (dőlt). Más egyéb megkötés nincs, a lényeg, hogy az egyes történetek ne lépjenek túl a novella terjedelmi határain.
Az elkészült(nek gondolt) novellákat a lidercfeny@szentesinfo.hu e-mail címre kérjük, a levél tárgya minden esetben „Zombi Apokalipszis 2. kötet” legyen.
Jó munkát, jó szórakozást kívánunk!
 
Lidércfény
 

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2012-04-18 08:23 Josy

Josy képe

Esetlegessen indítványoznám közzé tenni az első kötet egy rövid, (többnyire) spojlermentes kivonatát, nehogy már a jó írómunkásember felküldje Pityut, a göröngyösi zombit egyenesen a Holdra, nagy adag sóvárgással a hazai agyvelőízek után, holott az első kötetben valaki (a szemét!) már rég kinyírta Pityut egy szívlapáttal. 

(ha erre az a válasz, hogy olvassam el a novellákat, ahelyett hogy végre erőt vennék magamon, és írásra pazarolnám a drága időmet, nem erőt fogok venni. hanem szívlapátot)

__________________________________________________

 

"Ha meg akarsz indítani, köss meg nyelved kötelékeivel." - Antoine de Saint-Exupéry

 

sze, 2012-04-18 16:40 craz

craz képe

 Megdöbbenéssel hallom, hogy akad olyan ember, aki még nem olvasta a novelláskötetet. A második leggyorsabb megoldás a probléma áthidalására az, ha holnap reggel felkelsz, és elugrasz a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra - Millenáris B épület, 53-as stand -, így máris kezed közé kaparinthatod az oly vágyott könyvet. Célszerű egyszerre húsz-harminc darabot beszerezni, hogy egy a közeljövőben lezajló valószínűtlen - nem zombi eredetű - apokalipszis előestéjén már el legyél látva a kellő mennyiséggel. Köztudott ugyanis. ha egy ember hosszabb ideig van kis helyen bezárva - például egy föld alatti atom-, illetve apokalipszisbunkerben (amilyen található többek között Budapesten a hármas metró alagútrendszerében, vagy személyesebb kivitelben Kocsordon) - megsínyli az ingerszegény környezetet. Ennek elkerülésére a legmegfelelőbb módszer, ha csendes nyári estéken - amíg kint a túlélők ölik egymást a teszkós parizerért, az élet habos oldala felíratú dobozos sörökért, a benzinért, vagy csak simán a szórakozás kedvéért - fellapozod a Zombi apokalipszis A kezdet: Simagöröngyös című könyvet, szomorkodsz egy kicsit Dezső problémáján, együttérzel Csipa Mihály körzeti megbízottal, meghallgatod Kalmár Éva helyszíni beszámolóját, követed Emődi "Végrehajtó" Béla és Ízirájder Dönci vadászatát, a szíjájéj és a kágébé beavatkozását, elszörnyűlködsz a zombilepkéken, avagy harsányan kacagsz Maggo..., izé Hans, a mélynövésű vagonőr vendégjátékán, valamint ámulattal csodálod Czinkóczi Krisztina, Kristálysólyom, Török Ida, Ignácz Ágoston, Mickey Long és Homoergaster illusztrációit.

Az első leggyorsabb megoldás pedig, ha letöltöd a már javasolt helyekről; PDF vagy, Epub formátumban. De mégiscsak jobban javaslom a nyomtatott könyv beszerzését személyesen, avagy interneten keresztül, mert mi van akkor, ha folyton bedöglik az aggregátor?

Josy, te meg böngészd át a második kötet alapkoncepcióját itt: http://zombi.lidercfeny.hu/kotet2.php . A kis sziget valahol az Atlanti-óceán északi részén például még szűz terület, ott nem botolhatsz bele egyetlen Pityuba se, gyomrából, hátából, avagy tetszés szerinti testtájékából előmeredő szívlapáttal.

Remélem segítséget nyújtott rövid hozzászólásom

Kalandra fel! ;)

 

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

sze, 2012-05-02 15:55 Dragunov

Üdv

 

Van beküldési határidő?

sze, 2012-05-02 22:55 craz

craz képe

 Határidő még nincs, de előnyösebb hamarabb, mint később. :)

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

sze, 2012-04-18 19:57 Kapitany

Én majd egy vonaton játszódó történetet szeretnék megírni, és a vasúti utazáshoz szükségem van településnevekre. Ezért írtam egy településnév-generátort, amelyet az alábbi címen érhettek el (Silverlight szükséges a futtatáshoz):

http://games.lidercfeny.hu/jatek.php?jatek_id=12

sze, 2012-05-30 12:57 craz

craz képe

 Aki még szeretne bekapcsolódni a kötet körüli munkálatokhoz, az jelezze!

Hely és idő még van rá.

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."