Akinek egyoldalúvá vált az élete.....

Eme rövid kis témát azért nyitottam meg hátha valaki ugy érzi hogy esetleg az élete már
teljesen Apatikus és mihaszna lett amit ugy tud jellemezni hogy megunta és már nem lát semit
aminek értelme lenne benne.akkor egy kellöképpen dramatikusra fogott és egy csöppnyi kis
szarkazmussal füszerezve hozzászólhat eme topichoz...

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2005-06-01 19:53 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
64 évesen elvileg nyugdijba mentem már,de aktiv vállalkozásom van.Viszont szerelmem az irodalom és a társalgás.Éppenezért látom úgy,hogy az internet egy áldás az unalom és az elszürkülés ellen.kinyilik az ember előtt a világ.Lehet csetelni,vitatkozni stb.Nem beszélve a büöngészésről.
Hogy mennyire igaz a mondás:"haladni kell a korral",a saját példám is mutatja.2004 karácsonyára megleptem magamat egy számítógéppel.Pár nap alatt megtanultam szövegszerkeszteni és kiiktattam a beirómat.Azóta én irom agépbe a szövegeimet,könyveimet,s ahogy átszerkesztettem a régi írásokat,menet közben bizony stilisztikailag beléjük javítottam.Mot pedig egy hete beköttettem az internetet.Akkor még nem sejtettem,hogy mennyire megváltoztatja napi történéseket.Kihagyok megszokott TV műsorokat,s késő éjszakákig ülök a gép mellett...

sze, 2005-06-01 19:57 Blade

Blade képe

és ez még csak a kezdet...:)

Én 10 éve netezek...sok fázisa lesz a dolognak.
De sokkal jobb függőség, mint a cigi vagy a drog.

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

sze, 2005-06-01 20:28 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Látom Te egy sokoldalú,érdeklődő nyitott ember vagy.Hogy az ember mitől függ az olyan relatív mint hogy min függ.Én semmitől és senkitől sem függök,mert ha lehorgonyoznék valahol,úgyérzem elvesznék.Küldtem neked egy választ az állatimádatról a Kottfejű válaszodra! Üdv:Bogi

sze, 2005-06-01 20:41 Blade

Blade képe

Kösz.
Ok, mindjárt megkukkantom.

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

cs, 2005-06-02 19:04 Gyémánt B.

Gyémánt B. képe

Jó téma. Sokakat érint. Többeket, mint gondolnánk. Bár magam nem süllyedtem apátiába, bizony már sokszor éreztem a kilátástalanságot. Tettem ezt annak ellenére, hogy anyagi probléma nem kínoz (mondjuk az anyagi biztonság sem), egészségi állapotom - tudtommal - rendben van, fiatal, közösségi ember vagyok, barátokkal, családdal a hátam mögött. Fura mindenesetre. Azt gondolom, a mentális "lecsúszás" sokszor annak az eredménye, hogy a ma emberét úgy igazán senki nem tanítja meg arra, hogy miként ÉLJEN. Kiskorunkban megtanuljuk, hogy ne nyúljunk a villanykörtéhez, késhez, villához, ollóhoz, köszönjünk hangosan "csókolomot" a felnőtteknek, a zebránál bal, jobb, bal nézés. Aztán elsajátítjuk az "Alma" , "Baba" , "Cica" betűk felismerésének képességét, megismerjük lassan Európa fővárosait, tudjuk hol bányásznak bauxitot. Megtudjuk ki írta az Egri csillagokat, mit jelent a "who are you" , mi is az a parlament. Ellessük-érezzük, mi a teendő, ha hódítani vágyunk, pénzt akarunk keresni, pelenkát cserélnénk. De hát ezek lennének a kulcsok az ÉLET kapujához? Fogadni mernék, MINDENKI - ben felböffen élete során a keserű depresszió - íz, még a sikeres emberekben is. Hisz' annyi híres, gazdag, szeretve élt emberről hallani, aki önként távozik. Attól tartok, nem söpörhetjük le a témát, mondván: ilyen az ember, ilyen a világ. Lehet, hogy nem a világban kellene rendet tenni, hanem a fejekben?

***

"Megszűnik minden gondolat,
Megszűnnek a szavak - csend van.
Buddha sehol, senkinek,
Semmilyen tant nem hirdetett."

cs, 2005-06-02 19:42 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Szerintem ketté kellene választani a dolgokat.Az alkotó-gondolok itt szellemi,művészi,vagy akár szakmai tevékenységre-ember,aki szeretettel és élvezettel végzi tevékenységét,nem lehet boldogtalan.
Hisz alkotás,a megújulás,teremtés öröme doppingol.Akkor van baj,amikor elfogy a munka.Itt gondolni kell a legegyszerűbb kerti munkától a szinész,festő,vagy akár iró munkásságára is.Ha tehát megszünik a tevékenység akkor bekövetkezik a katarzis.Jön az elszürkülés,apátiába süllyedés elmúlás.
Az egyoldalúvá válást,a jólét,pénztárca vastagsága feloldhatja.Volt benne részem amikor találmányaim jogdijából lo éven át bejártam a világot és milliomos barátaimmal múlattuk az időt.
Tehát a felső tízezer tudja az egyoldalúság oldásának módját,a vetésforgót:kaszinó,lóverseny,szinház,operabál,Apor bál,kéjutazások stb.Őket ne féltsük,mert ők akkor sem válnak egyoldalúvá,ha esetleg lecsúsznak,s megszűnik a jólétük:a multjukból,emlékeikből élnek.Az egyszerű ember,akinek keze alól kifogy a munka,az italhoz,futbalmeccsekre járáshoz,öregségére pedig a bérkaszárnya előtti parkban lévő padokon való üldögéléshez,kártyázáshoz menekül az elszürkülés elől és beszélgetve üti el az időt.A betegségek gondoskodnak róla,hogy ne legyen szürke az életük.Aztán jönnek a temetések sorra.Végül átadják magukat az örökkévalóságnak.
Igy kerek a világ:Bogumil

cs, 2005-06-02 20:08 Gyémánt B.

Gyémánt B. képe

Üdv Bogumil Mester!

Hm...Színes és ingergazdag életed van. Tapasztalataid és tudásod mélysége előtt fejet kell hajtanom. Fenti írásod a valóság hű keresztmetszete. És most jön az a bizonyos obligát DE...
A gond(?) az, hogy az anyagi és szellemi javak halmozása, élvezete nem oka a boldogságnak. Merem ezt mondani, mivel tudtommal fajtársaink mind a fenti tevékenységek (a teljesség igénye nélkül) valamelyikét űzik, saját boldogságukat hajtva, a világ mégsem tűnik olyan nagyon röhögős helynek. Jól mondod, ezek oldják az egyoldalúság érzését, ami nyilvánvalóan apátiába torkollik. Félreértés ne essék: nem ellenük beszélek, sőt. Csak úgy gondolom, az ember többet tud annál, minthogy a leselkedő depressziót próbálja mindenféle érzéki trükkel távoltartani magától. A világ lehetne kerekebb is - ha akarnánk. Ezt viszont kevés helyen tanulhatja meg a kereső. Mit gondol erről egy transzcendentalista?

***

"Megszűnik minden gondolat,
Megszűnnek a szavak - csend van.
Buddha sehol, senkinek,
Semmilyen tant nem hirdetett."

p, 2005-06-03 02:51 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Üdv a keresőnek!
Kedves Gyémánt!Azért ember az ember,hogy kételkedjen.Önmagában,másokban,s az abszolút tökélyre törekedjen.Ha valaki akár szegény,akár gazdag,eljut arra a fokra,hogy lelki katedrálisának építésébe fogjon,akkor már felül emelkedett a körülményeken.A kiteljesedés a végcél.Lásd:teozófusok,mágusok,budhisták és az otthonukban meditálók.Akkor,amikor kiüresíted a lelkedet,jutsz el olyan állapotba,hogy bármilyen transzcendens fogalommal kapcsolatba kerülj.Itt most nem azokról szólok aki elszállnak,megháborodnak az elérhetetlent kergetve.Tehát,ha a spiritualitásban eljut az ember egy lépcsőfokra lelki katedrálisának építésében,akkor már ráléphet a spiritualitás útjára.A test a lélek táplálója,viszont a lelket nem lehet a testi vágyaknak,örömöknek alárendelni.A prioritás a léleké.Küldök egy kis esszét neked,s azoknak akiket érdekel. Üdv:Bogumil

Bukott angyalok

Valamikor az idők mélyén, amikor még csak az egy volt, az élet hajnalán a világegyetemben szabadon szárnyalt a lélek, és csak a Teremtő Erőnek volt alárendelve. Az Úr által teremtett lelkek nagyon magas rezgésszámmal rendelkező univerzális lények voltak, melyek az Úr gondolatformáinak finom rezgésű megjelenési formáit alkották. A lelkek szín- és hangérzetekkel kombináltak, s ezen a magas rezgésen át – a világegyetemben bárhol is tartózkodtak –, kapcsolatot tudtak teremteni a teremtő Atyán keresztül egymással.
Úr első feladata volt a Káoszból rendet teremteni. Ezt pedig úgy tudta elérni, hogy gondolatformákat készített, ezeket lelkekbe öntötte, és a lelkeket, mint rezgésbe sűrűsödött gondolatformákat küldte szét a kozmoszba, hogy keressenek egy olyan helyet a világegyetemben, ahol ideális környezet alakult ki arra, hogy anyaggá sűrűsítve a gondolatformákat, anyagi dimenzióban életet lehessen teremteni.
Az Úr által teremtett lelkek, mivel létüket Úrnak köszönhették, engedelmeskedve Úr akaratának, gondolkodás nélkül alávetették magukat a parancsnak, és meglelték a Földet, mint az anyaggá sűrűsödött élet feltételeinek leginkább megfelelő bolygót.
Meglelvén a Földet, jelentették Úrnak, hogy a Földön a hőmérséklet, a levegő, a víz, a talaj ideális anyaggá sűrűsödött a gondolatformák által létrehozott élőlényekkel való betelepítésre.
Úr, meghallgatván a jelentéseket, hét nap alatt megteremtette a Föld élővilágát. Ebbe beleértjük a hegyeket, völgyeket, növényeket, állatokat, és legvégül a saját arcára most már anyaggá sűrűsödött gondolatformát: az embert.
Egy gondja volt még Úrnak: az élőlényeket lélekkel kellett ellátnia, mert amíg csak az anyag létezik lélek nélkül, addig az anyag, növekedésre, mozgásra és biofizikai létre képtelen.
Éppen ezért Úr elhatározta, hogy az általa megteremtett lelkekkel népesíti be a Földet. Mégpedig akképpen, ahogy szellemi fejlődésünk fokán állnak. Így a legfiatalabb, még csak tanuló lelkeket az emberek anyaggá vált testi gondolatformájába szándékozta behelyezni, hogy szüntelen tanulás által képezve magukat, az emberi testet minél tökéletesebbé formálják. Miáltal a testbe zárt szellemek is és a test is fejlődik. Úgy gondolta, hogy akik elérik a testi-lelki fejlődés legmagasabb fokát, azokat újra magához rendeli, és más bolygóra küldi őket azokat is benépesíteni. Az idősebb és a hierarchiában alul álló, szellemi síkon kevésbé fejlett öreg lelkeket a Föld növény-, ásvány- és állatvilágába küldte Úr, hogy azon a szinten valósítsák meg az ő gondolatformáit. Az alacsonyabb rendű szellemek (lelkek) máig kommunikálnak az emberben lévő magasabb rendű szellemekkel lelki (szellemi) síkon szín, hang intuíció által. Egy magasabb spirituális szinten lévő ember kommunikálni képes minden földi élőlénnyel, felfogva azok szín és hangrezgéseit.
Amikor az Úr által teremtett lelkek megtudták, hogy sorsuk hosszú időre elválik Úrtól, és emberi testbe zárva kell élniük addig, amíg küldetésüket be nem teljesítik, fellázadtak.
A lázadók a magasabb intelligenciájú szellemekből kerültek ki. Az alacsonyabb szellemi síkon álló lelkek zokszó nélkül elfogadták kijelölt helyüket a növények, ásványok, állatok anyaggá sűrűsödött gondolatformájában, azok testében.
Úr legkedvesebb tanítványa, és egyben a lelki hierarchia vezetője, Lucifer, azonban nemet mondott, és maga mögé sorakoztatta a lelki elitet, fellázadtak Úr ellen, s megtagadták a Földre szállást.
Úr – bár megtette volna –, nem semmisítette meg a lázadókat, hiszen hosszas tanulási folyamatokon átment, képzett lelkekről volt szó. Így száműzte őket a Földre, mint bűnözőket a fegyenctelepre. Azt a parancsot adta nekik, hogy épüljenek be az emberek koponyájába az agy és a koponyatető közötti üregbe, s ott fejtsék ki az ember,anyaggá sűrűsödött testének lelki építését. Próbálják meg az emberi elmét felemelni az isteni szintre, miközben saját magukat is nevelve, a testtel együtt igyekezzenek Istenhez méltóvá és hasonlóvá válni. Amikor felkészítették a testet a tökéletessé válásra, akkor annak halálával kiszabadulván belőle, új születendő testet választhatnak maguknak, melyben folytatják saját tudatmezejüknek és az újabb testnek a tökéletesítését annak haláláig.
Hogy hány földi testben kell fejlődniük, az attól függ, milyen minőségi munkát végeznek, s csak ha testileg, lelkileg abszolút tökéletes embert alkotnak, akkor mehetnek vissza újból Úr elé.
Lucifer természetesen nem engedelmeskedett az isteni parancsnak, és megalakítva saját pokolbeli birodalmát, magával csalta hamis ígéretekkel a bukott angyalok (szellemek) egy részét. Ezek az úgynevezett szabad szellemek, akik a tagadást vallják. Ők, ellentétben az isteni jobbítási szándéknak, a szeretet helyett a gyűlöletet tűzték ki zászlajukra. Hamis igékkel, káprázatokkal próbálják az emberbe ténykedő istenhez hű lelkeket hitükben megingatva elcsábítani, hogy magukkal ránthassák őket. Ezek sugalmazásai okozzák az emberi lélekben a bizonytalanságot, a stresszhelyzetet, az önmeghasonlást, a civakodást, a gyűlöletet, és ha nem tudják legyőzni a benn lévő egészséges lelket, akkor a legszörnyűbb tetthez folyamodnak: megbetegítik a szervezetet.
Éppen ezért mondhatjuk el, hogy minden betegség mögött lelki okok húzódnak meg. A megbomlott lelki egyensúlyt kell előbb helyreállítani ahhoz, hogy újra meglegyen a pszichoszomatikus egység.
Mint a levezetésből láttuk, a gondolatnak óriási szerepe van az ember életében. Úr gondolatait anyaggá és energiává sűrítette, s megteremtette a világot. Ugyanígy tudjuk mi is gondolatainkat energiává (pszichotronika) és anyaggá sűríteni (immagináció). Amennyiben egy transzcendentális terapeuta jobbítási céllal beavatkozik a paciens mentális testébe, akkor saját gondolatformáját immaginációs alakban mágneses rezgések segítségével a paciens mentálsíkjára viszi át, majd együtt rezegve vele, szubatomi síkon a beteg szervek energetikai rendszerét normalizálja.
Amikor közvetlenül a paciens agyára hatunk, és az érzelmi központ területére eső talamuszt energetizáljuk, akkor a vezérlő elmére adott energetikai és verbális szuggesztió együttes hatásával a paciens által (vele együtt) immaginált egészséges struktúrát felépítve, a saját szervezetével gyógyíttatjuk meg önmagát.
A vízöntőkorba érve az emberiségnek fel kell ébrednie csipkerózsika-álmából, és kezébe venni a sorsát. Úr csak testileg és lelkileg tiszta, ép, egészséges moralitású egyéneknek adja meg a lehetőséget a továbblépésre. Azokat a szellemeket, akik nem tudják ezt elvégezni, nem engedi tovább újabb újszülöttekbe beköltözni. Átadja őket Lucifernek. Akik viszont jól végezték dolgukat, azok visszamennek Úrhoz.
Hogy mi lesz az emberiséggel? Az emberiség felfalja önmagát. Az isteni tisztaságra méltatlanok nem termelődnek újra, elenyésznek. Kihalnak egész rasszok, népcsoportok. Akik megmaradnak, azok olyan szellemi szintre jutnak, hogy már nem szükséges a beléjük költözött szellemek segítsége, hiszen spirituálisan oly fejlettek, hogy közvetlenül kommunikálva Úrral, előttük nyitva az AKASA, és minden tudásnak birtokosai. Kezükben van az örök élet kulcsa, melyet úgy nevezünk:SZERETET.

Én többezer embert gyógyitottam(szofronizáció,szuggesztió,regresszió) A lelki nyomorúság poklának bugyraiba láttam bele.És tudod mi a legborzasztób:mindig az egyén taszítja bele önmagát a lehetetlen helyzetekbe.A teremtő adta az embernek ajándékul a szeretetet,a kéjt és a mámort.Sokan nem tudnak élni,csak visszaélni vele.

p, 2005-06-03 17:21 Sherab Dorje

Sherab Dorje képe

Úgy látom, végső soron mi ugyanarról beszélünk, csak más szavakkal!

***

"Ha szereted a Poklot,
az Mennyországgá változik."

p, 2005-06-03 18:23 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Nézd,a transzcendens lelkek megtalálják egymást.Tudod mikor bajban vagyok,vagy lehetelen helyzetet kell megoldanom,rámeditálok Kukulkánra és a Teremtő Atyára,s kérem a segítségüket. Banálisan hangzik:a segitség mindig megjön. Mert a Teremtő szereti teremtményeit és aki nem tér le a karmája által kijelölt útról,azt segit előrejutni lelke katedrálisának épitésében.A cél:a végső megvilágosodás. Üdv neked:Bogumil D' Kukulkán

p, 2005-06-03 18:34 Sherab Dorje

Sherab Dorje képe

Apropó! Már akartam kérdezni: ki is Kukulkán?

***

"Ha szereted a Poklot,
az Mennyországgá változik."

p, 2005-06-03 18:44 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Kukulkán a mexikóiak esőistene.Kétszer voltam Mexicóban és többször találkoztam szobraival,sőt Kukulkán palotájában is voltamEz ihlette a négykötetes máig kiadatlan könyvemet:Kukulkán cimen.Úgyérzem előző életemben mexóban élhettem Kukulkán környezetében.A lakásom,irodám,székhelyem nyolcadikemeleti panelkuckójának páncélajtaján ez a tábla díszeleg l999 óta: Bogumil D'Kukulkán Transzcendentális Nagymester.(l60 cm-es a magasságom)
Üdv:Kukulkán

cs, 2005-06-23 20:09 Mesemondó

Mesemondó képe

Nekem a családomban van ilyen ember... éán túl lelkes vagyok ahhoz, hogy íy érezzem magam... naponta kiégek egy kis időre, ahogy a nap szárítja atalajt, és naponta frissülök, anyni minden érdekel és anyni dolgot kell még tennem, hogy unatkozni nincs időm, max olyan, hogy amit tennem kéne és hosszútávon öröm, vay megelégedettség, rövidtávon unalmas.

megjegyzem eza valakim arra nevelt, hogy csaka hülyék unatkoznak, ez persze szerintem buta megnyilvánulás...
hogyan lehet környzetemben élőt erről leszoktatni???
... a fű nő magától.

h, 2005-06-27 02:37 Bogumil

Bogumil képe

_____Bogumil D' Kukulkán
Milyen igazad van:csak a hűlyék unatkoznak,de attól még a hűlye is ember.Ne nézzük le az ostobákat,mert sokszor nagyobb lelkük és szivük van,mint a kvalifikált embereknek.Ők is isten báránykái. Bogi