MIÉRT és HOGYAN alkotsz?

Na gondoltam egy kicsit pörgessük fel...

Sokat gondolkozom mostanában a 70-es éveken... felmerült bennem, hogy az a kor talán azért volt annyira lázadó, mert nem volt képes egy változó társadalomban időt hagyni az embereknek a nyugodt változásra, az értékek olyan szinten megváltoztak, amit csak kevesen tudtak kényelmesen torelálni.
Jött a buli, pia, drog, miegymás, ellenben a kreativitás és az egyén kultusza megsokszorozódott...
Ma már könnyebb, nincs mindig olyan feszültség bennünk, és ha van is köztünk és a világ között erős kontraszt azt építőként használhatjuk fel.
Ilyenkor könnyebb alkotni, írni... teremteni. Ma már annyi irodalmi site van, hogy megmutatkozhatunk. Kifejezhetjük igazán önmagunkat.

Szeretném hallani, hogy az ide járó rengeteg felhasználó ki, miért ír, alkot, miért teremt?! Ez önkifejezés, magamutogatás, ebből szeretnétek megélni? Terápia, mint a grafomániásoknál?

Miért nem mondjuk az ebédfőzés, vagy a vállalatépítés köt le titeket szabadidőtökben???

Talán kicsit furának tűnik, de mégis csak értelmetlen, fura megnyilvánulás verseket írni, amiket felteszünk a nagyérdeműnek, hogy senki se olvassa... vagy talán nem? ;)

Mielőtt nekem támadnátok... kétoldali provokatív kérdést tettem fel... mert bennem ambivalens érzések vannak, noha én is ezért élek, írni, alkotni, teremteni!

Ki miért teszi? Mit jelent neki????

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2006-02-08 12:54 d

d képe

Határozottan jó kérdés. Én eddig egy novellát írtam, és bár nem sikerült valami fényesen, sok örömet okozott a megírása. Különös, hogy mennyire átéli az ember a saját történetét a megírása közben. Talán ez az egyik oka annak, hogy időnként (eddig egyszer) tollat ragadok.
Másrészt már bennem is sokszor felvetődött az a kérdés, hogy mi értelme van az írásnak (vagy akár a filmkészítésnek). Mi értelme kitalált történeteket megosztani másokkal és mennyiben más a helyzet, ha a történet valós? :idea:
Szerintem nincs igazi különbség. Az írás mindenkinek jó: az író úgy érzi, valamennyire hozzákapcsolódott az olvasóihoz, és talán többnek érzi magát, az olvasó pedig elbújhat az író által elképzelt világba, és egy időre kiléphet az általa megszokott fizikai valóságból.

Hajrá írók és olvasók!!! :!:

sze, 2006-02-08 15:48 Mesemondó

Mesemondó képe

... jah önkifejezés megosztom magama világgal. Egó? Egó !:) :lol:
... a fű nő magától.

sze, 2006-02-08 16:37 Evanescence

Én sem büszkélkedhetek még csak egyetlen novellával. Ráadásul az sem lett valami jó, s nem is teljesen fejeztem be. Azért írtam ezt novellát, és fogom a többit is írni(kicsit jobbakat és jobb helyesírással, ígérem), mert az olvasót olyan világba szeretném elvinni, melyet én alkottam. Ha már egyetlen olvasót sikerül, akár csak egy negyedóra erejéig a világomba elvinni, akkor szerintem már megérte. Egyébként szerintem is piszokjó dolog saját novellát, saját történetet írni. Ha ez még másoknak is tetszik, akkor meg pláne!
Még 1 dolog: aki ír egy saját történetet, megteremt egy új világot, nos az valóban könnyen elbújhat ebben a világban az igazi világ elől.

v, 2006-03-12 12:47 Mesemondó

Mesemondó képe

Úgyhíjják ezt legális drog!
... a fű nő magától.

sze, 2006-02-08 14:56 Misaerius

Misaerius képe

MIÉRT élsz?
_______________________________________________________

Ki nagyra és nemesre nem tör, s nincs neve,
az elemekbe olvad; hát távozzatok!
/Goethe: Faust/

sze, 2006-02-08 15:47 Mesemondó

Mesemondó képe

egyetértek.
azért írok amiért élek... de ez kitérő kérdés :lol: 8) ;)
... a fű nő magától.

p, 2006-02-10 11:15 Hel

Üdv!
Nem rég fedeztem fel ezt az oldalt és nagyon megtetszett...
Én nem nagyon szoktam írni novellát vagy verseket, de néha leülök és leírom a gondolataimat.
A kérdés nagyon jó... Miért írunk?
Én például olvasni szeretem mások írásait, mert fel tudom fedezni benne a saját gondolataimat és érzéseimet, beletudok helyezkedni akármilyen témáról van is szó. Ez azért is van mert mi mind egyek vagyunk. Egyek vagyunk a szomszéd nénivel, az eladóval a boltban a kislánnyal az óvodában....A fával ami a parkban áll...Benne vagyunk mindenben és mindenkiben. Írni is azért jó mert eltudunk mondani másoknak olyan dolgokat amiket egyébként lehet, hogy nem tennénk meg, mert ha kiállnánk az utca közepére és szavalnánk az emberek nem biztos, hogy elfogadnák...Talán. Ez az én véleményem így röviden. Bár fiatal vagyok még nagyon is kevés tapasztalatom van, de ez a kérdés elgondolkodtatott.

p, 2006-02-10 12:01 Evanescence

Egyetértek! Ha írsz egy novellát, akkor te vagy az összes szereplő. Te lehetsz a gonosz és a jó is. De lehetsz átlagos, vagy rendívüli. Az a jó benne, hogy anélkül bújhatsz bele egyes emberek, lények bőreibe, hogy bármi következmény érne. Illetve csak olyan dolgok érhetnek, amit leírsz. És, mint írtam segít elrugaszkodni a világ zajától. Eccóval naccerű!

v, 2006-03-12 12:46 Mesemondó

Mesemondó képe

A legnagyobb poén, amikor egy novellának minden szereplője direkt te vagy ate kül arcaid férfiak és nők, nagyon nagy tapasztalat megírni és visszaolvasni áés nagyon skizoid érzés:)
... a fű nő magától.

p, 2006-02-10 19:57 Viola

Viola képe

Én mostanában inkább azon gondolkozom, hogy MIÉRT nem tudok alkotni, amikor kedvem is van az íráshoz, sőt, az ötlet sem hiányzik... mégsem megy.
A szavak élettelenek lesznek, a mondatok pedig lázadoznak egymás mellett.
Olyan érzésem van, mintha valami alapvető hiányozna, ami még magánál az ihletnél is fontosabb.
Mi ez a valami?

szo, 2006-02-11 08:35 Blade

Blade képe

Nemsokára jön a tavasz, meglátod, akkor beindul a fantázia ;)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

v, 2006-03-12 12:45 Mesemondó

Mesemondó képe

Viola: hát ezer és egy oka lehet.
Írói válság korszaka midnenkinek van több is!
Nekema mikor időre keleltt volna leadnom egy novellát és ne sikerült már külön idegelt hogy nem készül sehogysem.
A válság akkor játszott be amikor a legfontosabb lett volna. Én sok kül dolgot írok többek között cikkeket. Nincs mindig mindenre időm, dönteni kell, végül rájöttem ihlet ötlet mindig van,d e nem mindig van mondanivaló, amikor vcsak azért akartam írni, mertkell, időre, mert hogy készen legyen, vagy hogy valakia zt mondja de fasza fantasy storyd van nem ment, amikor van valami társadalmi, lélektani mondanivaó, kritika, ítélet íz, bármi, egy vélemény,m egy hangulat amit közvetíteni akatrok az tud valóban megvalósulni,a mondanivalóa háttér, az isteni üzenet. Aza lkotási válságom lényege az volt, hogy többet akartam írni, mint amennyi időm volt és nem tudtam dönteni nekem a védiskus vallásfilozófia segített,a dott egy löketet, megadta a választ, hogy minek van értelme, önzésbőls ikerből írni nem lehet, a világ gyarapítására, közlésre, a Mindenség dicsőítéésre lehet...szerintem.
... a fű nő magától.

h, 2006-02-13 21:58 S. L. Cornelius

S. L. Cornelius képe

Én úgy gondolom, hogy mi, akik írással próbálkozunk, nem igazán tudjuk szóban elmondani ami bennünk él. Valahol ki kell jönnie, felszínre kell törnie az érzelmeknek, gondolatoknak, és ez egy jó megnyilvánulási forma. Itt minden megengedett, mindent elmondhatsz, átélhetsz olyasmit, amire egyébként nem lenne lehetőséged - pont Dosztojevszkij a legjobb példa erre. A Bűn és bűnhődésben embert ölt, a valóságban nem kellett megtennie... Elégtételt vehetünk az igazságtalanságokért, hősök lehetünk, vagy áldozatok - kinek mi a jó. Szóval akik valamilyen oknál fogva gátolva érzik az önkifejezésüket, azoknak nagyon jó terápia az írás.
Előfordulhat az is, hogy olyan érzések, kérdések motoszkálnak valakiben, melyekre nincs hagyományos válasz, nem mondhatók el szavakkal, de valamilyen úton-módon ki kell fejezni. Ekkor születnek a versek, misztikus írások.
Már évek óta írkálok, főleg közeli baráti körömnek, és volt olyan írásom, ami után napokig szinte eufóriában voltam. Egy szerelmi csalódást sikerült kissé gonoszan feldolgozni... hihetelen jó érzés volt. Persze az sem mindegy, mit mondanak rá a szigorú kritikusok, szótlanul visszaadják, hümmögnek, vagy dícsérik. Nem mindegy, de engem különösebben soha nem izgatott a dolog. A lényeg az volt, hogy elmondjam, amit akarok.
És tényleg, van benne egy jó adag egó. :-)

h, 2006-02-20 11:04 Lilyanne Blythe

Lilyanne Blythe képe

Én azért álltam neki írni, mert amikor nagy szükségem volt vigaszra mások regényei mindig "ott voltak" és enyhítették a fájdalmamat. Máskor pedig egyszerűen csak "elszórakoztattak".
Amikor írok megszűnik körülöttem a világ, eltűnnek a gondok és az alkotás öröme tölt el. Lehet, hogy butaság, de ilyenkor az jut az eszembe, hogy talán én is segítettem... ha máson nem, hát magamon, MERT SZERETEK ÍRNI. :)

k, 2006-02-21 14:35 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

Az én álláspontom a legönzőbb.
Azért írok, mert ezzel elsősorban magamnak szerzek örömöt.
Aztán, ha az eredmény másnak is tetszik, az a hab a tortán.
De bosszantani nem akarok senkit vele. Ezért is lepődök meg olykor, milyen indulatokat lehet kiváltani egy-egy írással. (Nem feltétlenül a sajátomra gondolok.)

h, 2008-04-07 08:03 bartha piros

bartha piros képe

ohlala.
ezt írtam volna én is, ha nem te írtad volna... :)

sze, 2006-02-22 19:04 Emil Kuchera

Emil Kuchera képe

Az örök kérdés: MIÉRT? Nem hogyan? Kinek? Miért? Tán a legnehezebb kérdés. (Félre ne értsd nem akarok nekedtámadni... :)).

Nézd Mesemondó, történt már veled olyan, hogy láttál valamit, hallottál valamit, éreztél valamit, olyan intenzíven, hogy nem tudtál tőle szabadulni? Történt már veled olan, hogy például egy dallam hetekig motosztkált ott az agyadban? Keltett már benned bármi olyan jelentős benyomást, hogy úgy döntöttél, megörökíted a pillanatnyi állapotát a lelkednek? Na én így kezdtem el írni.
Elfogott egy furcsa érzet, amivel nem tudtam mit kezdeni. Leültem írni, és vitt a sztori magával. Sokszor, rengetegszer átolvastam, javítgattam, bővítgettem, és sok-sok változtatás tuán végre megszületett a Vérbefagyva újra. Lelekem most már nyugodt, átmenetileg békére talált.
(De megnyugtatlak nem túl sokáig... :))
________________________________________________________________
"Soha ne akarj nagy ember lenni.
Próbálj "csak" emberként élni,
s hagyd,had ítéljen a történelem."
(Zephran Cochren)

v, 2006-03-12 12:40 Mesemondó

Mesemondó képe

Valahol közös, de mégis azt látom mindenkinek más, csak olvassátok el ahozzászólásokat, a mélyben amotiváció közös,a felszínen amegvalósuló alkotás hétköznapis zinten más... ez a poén, ezért kérdeztem:)
... a fű nő magától.

k, 2006-03-21 18:21 Salvius

Salvius képe

Tulajdonképpen nincs semmi új abban amit mondok. Lehet, sőt biztos, hogy már mások is elmondták mindezt, de ha már itt járok, leteszek egy névjegyet az asztalra. Nem akarom áltatni magam, hiszen soha nem lesz belőlem író (de azért nem lenne rossz), de ha nem próbálom ki magam ebben a témában, soha nem derül ki, realista vagyok, vagy csupán kishitű. Ezek a saját emócióim, de lehet, hogy másokat más dolgok hajtanak. Ami a 70-es éveket illeti, teljesen természetes volt, hogy így alakultak a dolgok, hiszen a társadalmi szabályok "megmerevedése" szinte békjóba zárta az emberi szellemet.

Egy hang a ködből

sze, 2006-03-22 12:03 kíváncsi

kedvtelésből, feszültség levezetése céljából, öröm az írás - helyí rendezvények szinesítése egy-egy egyéni hangvételű írással - egyszóval: önkifejezés nálam az írás.
;)

p, 2006-03-24 11:47 Mesemondó

Mesemondó képe

mondom valami a mélyben ilyen téren megnyilvánulási vágy szinten közös a felszín azonban másképp kavarog mindenkinél...
... a fű nő magától.

p, 2006-05-05 08:19 Vis Major

Nekem már-már terápiának modható az alkotás. Verseket írok,történetekkel is próbálkoztam. Abban sem vagyok rossz, de az nem jön annyira magától. Örömmel és büszkeséggel tölt el, ha valamit "létrehozok". És imádok tervezgetni. Fociztam pár évig, most gitározni, táncolni, rajzolni szeretnék. Még választanom kéne, hastáncolni vagy gitározni vágyom jobban, mert mindkettőre nem lenne időm...Talán hiú is vagyok...VÁGYOM rá, hogy ELISMERJENEK. Nem feltűnősködni óhajtok, ez csak önmegvalósítás. És önbizalomhiány. :) Szerencsére most van, aki segítsen.
Azt hiszem, ennyi elég mára a filózásból... :D

cs, 2006-05-18 20:40 S. L. Cornelius

S. L. Cornelius képe

Kiváncsivá tettél... mikor olvashatunk tőled valamit?
- : - : - : - : - : - : -
A magasabb sugallatok csak dalolnak, sohasem magyaráznak...
(Kahlil Gibran)

cs, 2006-05-18 20:11 Fatyol

Fatyol képe

Mert nem szeretek beszélgetni. Szóban.

Több oka van, nem részletezem. Olyankor, amikor emberek között vagyok, jobban szeretek szemlélődni, figyelni őket. Mivel az "alkotás" alatt nem emeltétek ki az írást, ezért szerintem minden beletartozik, így a művészet minden formája... Én így beszélgetek.., aztán hagyom, hogy mindenki megkedveljen, elítéljen,megszeressen, vagy akár leértékeljen a műveim alapján. A végén úgysem marad más az egész mögött, csupán a gondola, az érzés..., és ekkor már teljesen lényegtelen, hogy ki vagyok én.. Ezért alkotok.
_______
"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero)

szo, 2006-08-26 16:54 Mazs

Mazs képe

Mint sokaknak, nekem is megnyugvást jelent. Egyszer mérgemben elkezdtem leírni azt, amire gondolok. És ezt azóta is folytatom. Mivel nem nagyon szeretek beszélni a dolgaimról (egy meg nem értett lélek), inkább leírom. Sokkal könnyebb a lelkem utána, és nekem tetszenek is, amiket írok. Másnak a véleménye is érdekel, de nem függök tőle. Csak az érzéseimet szeretném megosztani másokkal. Nem konkrét bajokat, csak a hangulatát. Ez az életem. Mármint ezek a hangulatok.

h, 2006-09-11 20:42 ghost-lady

ghost-lady képe

Én meséket szeretnék írni vagy ifjúsági történeteket. Szerintem amit az ember gyermekként és a későbbiekben olvas, az identitása részévé válik, és mindnyájuknak szüksége van arra, hogy egy helyes irányt mutassunk nekik.
Mindenki, aki ír, felelős azért, hogy az olvasó milyen képet alakít ki magáról, milyen életcéljai lesznek, hisz az írók által elképzelt szerepekbe beleéli magát az olvasó, és elveszítheti saját énképét, eltorzulhatnak a jövőre irányuló céljai és vágyai. Gondolok itt olyan esetekre, mint a Harry Potter berobbanása, amikor a tizenéves korosztály boszorkányiskolákról álmodozott, még azok is, akik orvosokká, építészekké, … akartak válni korábban.
Szeretném, ha a gyermekek olyan meséket olvasnának, aminek van mondanivalója, vagy egyszerűen csak jóra és szeretetre tanít. Ne a tv előtt ülve aludjanak el különböző agresszióval teli meséken és ne a legújabb playstation-re vágyjanak, hanem olyan mesekönyvekre és ifjúsági regényekre, amely a valódi életről, az emberi értékekről szól. Ők az a generáció, akikkel 30 év múlva is együtt fogunk élni, és akkor kiderül majd, hogy milyen embereket neveltünk belőlük; vajon átadják-e nekünk a helyet a buszon, vagy csak a rágójukat nyomják bele a hajunkba.
Lehet, hogy én is csak egy csalódott ember vagyok, aki egy mesebeli világba akarja magát képzelni, távol a munkájától, ahol el tud bújni egy nagyvállalat piacgazdasági versenyeitől. Egy olyan ember, aki gyakran visszaképzeli magát boldog gyermekkorába, amikor a hideg téli estéken, a cserépkályha mellett ülve egy anya Janikovszki Évát olvasott neki …

k, 2006-09-12 09:55 Engelmann

Hülyeség. Az író nem felel az olvasó önképéért. Az olvasó felel a saját önképéért.
Na, ha van türelmed végigrágni magad rajta, akkor itt egy link, egy monte christó grófja homage ről. Egy sci-fi.
JAvaslom az elolvasását, legfőképp azért, mert a végén van egy általános összefoglaló arról, hogy mennyire kell irányítani az embereket, és hogy mennyire nincs igaza azoknak az embereknek, akik azt mondják amit te.
Igaz, itt monte christo egy űrhajótörött, a gonosz hatalmak meg vállalatok, de a végén az utolsó eszmefuttatás örök érték arról, hogy mennyire nincs szüksége az embereknek olyan vezetőkre, amiket te leírtál a kommentedben. Ja, ebben az utópiában, a vallást pincekeresztények űzik, és büntetendő cselekmény.
Tehát a link az oldalra:
http://f451.anyag.info/regenyek
Itt keresd meg a : Bester, Alfred: Tigris! Tigris! című művét.
.
Tisztelettel, én 6-8 éves korom óta, agrasszív lövöldözős, verekedős és egyéb negatív játékokon nőttem fel. És milyen meglepő, nem nyomom a rágót az üldögélő nő hajába. Emellett a kedvenc játékom az, amelyikben az utcán kell görkorcsolyázni, és kerülgetve az embereket és rendőröket a falra kell graffitizni. a másik kedvencem az, amikor egy kb 14 éves teremtéssel kell, logikai feladványokat megoldva, kivezetni egy 12 éves lányt egy kastélyból.
Na erre köss csomót. (Az első a Jet Set Radio, a második pedig az ico.)
Az ICO playstation 2 re jelent meg. Keress rá a google képkeresőjében.
.
Nem szeretem a harry pottert. Te viszont valószínű, hogy a micimackón nőttél fel.
Tehát ... a bor fogyasztása és a víz prédikálása nem áll messze a példától.
.
A hozzáállásoddal kapcsolatban egy rövid anekdota. (magyarra fordítva):
Egy punk állt a metrón, és mellette, egy öreg asszony ült, aki nagy hangon szidta a punkot, amiért úgy öltözködött ahogy, azt mondta rá, hogy munkanélküli, és a társadalom élősködője. Emellett nagy hangon szidta a szüleit, hogy nem neveik meg a gyereket, és hagyják elkanászodni.
Folyamatosan, 20 percen át.
Akkor felszállt egy ellenőr a metróra, mindenki elkezdte elővenni a jegyeket és bérleteket, az öregasszony is elővette a jegyét, és a punk annak rendje és módja szerint, egy villámgyors mozdulattal leharapta a jegy felét, megrágta, és lenyelte.
Jött az ellenőr, megkérdezte az öregasszonytól, hogy van-e jegye, és mivel nem volt, az öregasszonynak birságot kellett fizetni.
A punk elővette a bérletét és felmutatta.
Utána pedig leszállt a soténél, ugyanis éppen anatómia előadásra ment. Végzős orvostanhallgató volt, akinek valószínű, hogy vörös diplomája lesz, emellett elég valószínű hogy életeket fog menteni. Szegény öregasszony mi? Fizetnie kellett bírságot, jogtalanul, hiszen volt jegye. Csak egy punk megette. Valószínű, hogy az a punk ette meg, akit hosszasan ócsárolt, és aki 6 év múlva a szívműtét alatt őt, egy évre rá a baleseti sebészetre beszállított fiát tartotta életben.

k, 2006-09-12 12:09 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Több okból is meglepett a hozzászólásod, Engelmann.
Először a visszafogottabb hangnemed, majd az első három mondatod, melyekkel teljes mértékben egyetértek.
Aztán meglepett, hogy a sc-fi irodalom egyik (ha nem a legnagyobb) művét hoztad fel példának, mely írók százait inspirálta, és amelyiket azóta sem tudnak utoérni, sem túlszárnyalni.
Viszont ami ezután következik, több helyen sántít.
.
"Egy punk állt a metrón, és mellette, egy öreg asszony ült, aki nagy hangon szidta a punkot, amiért úgy öltözködött ahogy, azt mondta rá, hogy munkanélküli, és a társadalom élősködője. Emellett nagy hangon szidta a szüleit, hogy nem neveik meg a gyereket, és hagyják elkanászodni.
Folyamatosan, 20 percen át."
.
Sok hasonlót láttam, ilyen afférok tucatjával történnek nap mint nap. De ebből valóságosnak láttató történetet kreálni egy orvostanhallgatóról, aki majd megmenti az öregasszony és a fia életét, erősen hasonlít a Romana vagy Júlia csöpögős-nyálas történeteihez.
.
Ez nagyon gagyi.
Érvként te ettől sokkal jobbakat is tudsz.
Szerencsére nem csalódtam, nem vártam tőled jobbat.

k, 2006-09-12 17:56 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

Nocsak, Engi, tanultál németül?
Ez a story ugyanis az egyik (talán a Start?) nyelvkönyvben szerepelt.
Persze csak az a rész, hogy a punk megeszi a jegyet. A többi nincs benne, azt más biggyesztette a végére.

Eve:
Te honnan tudod, milyen egy Júlia vagy egy Romana? :röhög:
Vigasztalj meg, hogy csak mesélte valaki. ;)

k, 2006-09-12 20:09 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Dehogy.
Sok évvel ezelőtt kedvenc foglalatosságom volt ezen füzetecskék olvasgatása.
Szinte mindegyiket megvettem és elolvastam... Jó kis anyag volt.
A pszichológia vizsgámra készültem :)

(Ja, végül kitűnőre vizsgáztam)

k, 2006-09-12 23:13 Engelmann

Sztem az untervégszben volt, és hazudni nem szégyen. Ja. A punk megette a jegyet. A többi politikai szöveg. egyszer nagymamám járt úgy, hogy fiatalon "macerált" vonaton egy öregembert (eldugta a papucsát a vonatfülkében) és kissé aggódott, amikor meglátta, hogy az az öregember operálta éppen.
A nagymamám tanárként ment nyugdíjba. Tehát, nem áll tőle távol a csmemeték manipulációja, tehát nyugodtan oda mertem tenni a végére.
.
Emellett, amióta kiderült, hogy a bohózat azért bohózat és kellemes, mert nem velünk történik meg, elvesztettem a hitem az emberi perfekcionizmus eszményben.
és ja. kb 4 éve letettem egy angol meg egy német közép ct. először egy német szóbelit, aztán hirtelen egy angol ct meg egy német írásbelit (1 hónapon belül ^^ önfényezés/egopuffasztás)
Szal ja.

válaszolva a kérdésre, másodikos koromban, olyan...6-7 éve, napi 1-2 júlia/romana/tiffany regényt olvastam. najó hazudok, heti 3-4 et. emellett kb ekkor olvastam worlukos skandar graum regényeket.
azért szép volt látni szerenádkor, hogy a 35-40 éves matektanárunknak, pontosan 200-220 daraab cherubion (nemes istván) fekete alapon sárga betűs gerinc címzésű regénye van.
Kicsit gyanus volt, hogy a felelőket d20 szal dobja ki.(3 év alatt 6 alkalommal volt felelés táblánál matekból.) (emelt szint. nem a kb 20 méterrre levő matek spec, csak emelt szint, = negyedikben nem integráltunk, csak deriváltunk sőt határértéket sem számoltunk, mert nem gazd szakközép volt, hanem gimnázium.)
.
Kb ekkor éltem az otthoni nettelen korszakom első értelmesebb szövegét, arról, hogy milyen kúl lehet már, kiugrott undead főmuftiként menekülni egy idióta telepata útmuttásai alapján a zombik elől.
Aztán harmadikban, ráászántam nyolc hónapot, sporadikus írási kedvvel, egy 100k s regényre, utána meg kb 3-4 rövidebb történetre.

aztán egyetem, feljutottam pestre, pesten net, animék, negyed év alatt megtaláltam az animehqt, fél év alattt egy kihalt fórumot.

Apropó fórum, asszem a Gamer365 pont ma nyílik meg.
LÁTOGATNI
nincs benne munkám, de haveromnak van, és ha már az 576 összeomlott egy aspektusból,akkor ja.

Valamikor negyedikben, az rpghu irc chatjén összefutottam márföldi rita nickjével, és láttam nála linket, az epilogue os gallériájára. ott volt egy kép, amit a naaagy rohadt balfelső sarkos x miatt nem láttam, csak azt, hogy Lipták lászló annyit mondott neki: "üdvözlet a csapatban"
Hm Nemde?
Az a kép, (és főleg az, hogy nem láttam) arra inspirált, hogy alkossak egy tisztást, tóval és sziklával a közepén, meg egy démont és egy tündért, egymás ellenpontozására.
A tündér valószínű egy olyan barátnő volt, amit azakori tizensok évem alatt még nem szereztem be (nagy vagyok és magamnak való ÁLLAT ) és később, kb a 4 edik sztori a tisztásról és a környékéről, a helyhez vágott egy dizájnosan szürkének nevezett fajt is.
Ja, kb 9 óra unreal tournament után, volt egy tápos álmom, (asszem 21 év alatt 3 ilyen volt,)
legalább 6 szettingben, ugyanarról a rólam, és egy szürke bőrű csajról. Kijelentettem mgamnak, hogy az agyam megtalálta a számomra tökéletes nőt, blaa blaa blaa, és azt is, hogy ez a szürke bőrű csaj, már az első, 100k s történetben is kapott vagy 40k t.
Tehát az élet szép és jó, van 2 archetipikus barátnőperszónasablonom, egy énvagyok perszónasablonom, és (ez már elég mondjuk egy 3 faj egy helyen történetre is.) INnentől kezdve az életem arról szólt,hogy a 168 cm nél kissebb csajokat ugrattam, és piszkáltam, mert volt a viselkedésükre kész perszónasablon (ők általában nem értették, hogy miért vagyok ilyen hülye és közvetlen ^^) 180 és 170 cm körüli csajokkal meg úgy viselkedtem, mintha fel akarnám szedni, ami kb azt jelentette, hogy megtripláztam az idiotizmust, és a vééégtelenül szexista poénok számát, és kb úgy néztem ki agyilag, mint egy svájci nagylyukú sajt, a mentalitásom meg aa gondolatkáoszon szambázott, amikor a fantáziám gondolatait selejtezte ki a szintetikus humánrelációs gondolatok körül.
a mai napig is. (tegyük hozzá fejlődőképes vagyok, sikerült még az "egyéb" perszónasasblon kategóriát kifejleszteni. ide tartozik az összes nő. (értelemszerűen aki tündér vagy elf, az is))

A kihalt fórumon, életemben először találkoztam egy olyan csajjal, akibe érdemes volt belezúgni. (170 fölötti volt a magassága. emellett volt íkúja.) Volt egy szövegem, ami elég szaggatottan, és gótikusasn mutatott be egy önfeláldozás ciklust, avagy, démon meghal az angyalért, egy tündér meghal a démonért, és az angyal meghal a démonért, és ennek az eleje megfogta a csajt. ^^ Annó ^^
Fórumszöveg volt, egy fórumpost kb... 6-8 sor volt, a gondolatbéli váltásokat, a mondandó darabolását szerkezeti egységenként kerültek fel.
Naja, mint írtam, méélyen belezúgtam a csajba: Első szerlem szindróma, (hüje ejnstejnnek van rá idézete: "ezm mind szép, de magyarázd már meg kémiai alapon az első szerelmet.") és fejben kisakkoztam, hogy ha ezt a csajt úgy akarom felszedni, hogy nem változtatom meg radikálisan magam, akkor ahhoz 60 év kell.
naja. azóta a csaj "az az érzésem hogy" utál és ignorál, de ez a 60 évbe belefér.
vagy 70?
Jaigen.
Kb.
Ezek után, eltelt 2-3 év, és kb megragadtam ennél a karakterkiosztásnál.

Ja, röviden és tömören, azért írok, mert a gyerekkorom szörnyű volt. 4 évesen akadt egy halva született tesóm, 5 évesen a család "kapott" egy ikerpárt, AKIBŐL A FIJÚ TESÓM JOBBAN WARCRAFT3MAZIK NÁLAM! (a lánytesóm meg egy boszorkány és szőke, emellett ady kedvelő barátot/barátnőt keres, érdeklődni nálam) és ott kb elkezdtem suliba járni.
mivel még jobban bunkó voltam, tudálékos és idióta, mint a fórumon, ezért volt 3-4 körül egy halom bajom, ami 5-8 ig lefeleződött, 9-12 ig antiszoc barom voltam a suliban.
3 csoport ovodáát 3 különböző intézményben jártam.

Ettől függetlenül, teljes családban élek, az agyam szerencsére jól fog a problémák és a kreativitás területén, memóriám nincs, és így:
-Alkotó leszek.
Asszem, ez elég infó arról, hogy miért írok:
-1, hogy nőt szedjek fel
-2, mert van miről / miből táplálkozni
-3, mert tökéletesen alkalmatlan vagyok arra, hogy egy komplex történetet észben tartsak, és racionálisan megfogalmazzam,
-4, mert krrvasokat olvastam.
naaaaaaaaa.
Asszem ez kimerítő.
ja, 2 év után kikerültem az eltéről, egy évig lóbáltam a lábam egy okj s cuccon, és most bent ülök a BMÉ n.
ja, ha jobban belegondolok, az íráshoz, nekem csak motiváció kell.
az oldal visszadobott vagy 4 szöveget, az ötödik, egyik legszörnyűbb darab került fel, erre blade leszólt, hogytörneelabillentyűzete. erre én meg beszóltam blade nek, méghozzá úgy, hogy 4 nappal a pálzat kiírása után, kb 3 óra alatt megírtam egy megfelelő pályaművet.
tessék nyugodtan megnézni az előtte c. rás beküldési htáridejét, és a, mire jó a savanyúkáposzta alatt blade kommentjének az idejét.
aznap olvastam a pályázatról.
féééjjetk tőlem, és a duzzasztott egómtól.
emellett ha motiválnak képes vagyok a 3 faj kötöttségeiből kilépni.
Az a baj, hogy nem motiválnak.
Tehát.
Na, aki elolvasta, annak általában sört szoktak fizetni.

sze, 2006-09-13 06:36 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

„azért szép volt látni szerenádkor, hogy a 35-40 éves matektanárunknak, pontosan 200-220 daraab cherubion (nemes istván) fekete alapon sárga betűs gerinc címzésű regénye van.”

Nyilván hard fan lehetett az illető, és mindegyik könyvből 3-4 példánya is lehetett. Különben nem jönne ki ez a szám, lévén, hogy csak az első 50 Ozirisz jött ki fekete alapon sárga betűvel, meg vagy egy tucat Fantasy Exkluzív. :P

„elvesztettem a hitem az emberi perfekcionizmus eszményben”

Ammmegmi? :P :)

"Na, aki elolvasta, annak általában sört szoktak fizetni."
Ez túl általánosan van megfogalmazva. Ki fizet? Én elolvastam, hol a söröm?

cs, 2006-09-14 13:41 Engelmann

hüjeee.
nem, van annyi. Emellett a 200-220 valamekkora sacc, én csak egy könyvespolcnyit láttam.
A példa szempontjából lényegtelen.
Ez egy közhely.
Általában szakdolgozatok végén szokott odaírva lenni, hogy aki ezt eddig elolvasta, az jelentkezzen nálam egy sörért.
Ez meg kb annyira unalmas és érdektelen.

cs, 2006-09-14 16:33 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Vajh' akkor mi szükség volt a megírására?

cs, 2006-09-14 21:10 Engelmann

Azért, mert unatkoztam.
:P

cs, 2006-09-14 17:49 S. L. Cornelius

S. L. Cornelius képe

"Emellett a kedvenc játékom az, amelyikben az utcán kell görkorcsolyázni, és kerülgetve az embereket és rendőröket a falra kell graffitizni. a másik kedvencem az, amikor egy kb 14 éves teremtéssel kell, logikai feladványokat megoldva, kivezetni egy 12 éves lányt egy kastélyból."

Nekem meg a kedvenc játékom DOOM 3 :> :> :>
~~~~~~~~~~~~~~
Ez csupán végletekig szubjektív magánvéleményem, a tévedéshez való alanyi jogot fenntartom.
S. Ladislaw Cornelius

cs, 2006-09-14 21:08 Engelmann

^_^
Nekem meg nem fut a doom3. Meg úgy a quake 3 óta semmi.
EZT ŰBERELD!

cs, 2006-09-14 13:37 bellamaria

bellamaria képe

Sok mindenen keresztülmentem már eddigi életem folyamán. Ezeket szeretném valami történetbe csomagolva az olvasó elé tárni, hogy ne kövessék el ugyanazokat a hibákat. Talán egyszer sikerülni fog.

sze, 2007-09-05 14:43 loner hex

loner hex képe

Mert csordultig vagyok érzelmekkel, és néha már nincs hely bennem, muszáj kiadnom...
Egy jól sikerült vers vagy kép olyan mint egy-egy újjászületés.
Jól esik játszani a színekkel, szavakkal.

sze, 2007-09-05 17:15 G. B. Sastre

Én most olvastam el az összes hozzászólást. Amikor a kedves szeretettel teli világ legyen a gonosz piacgazdaság helyett szövegnél tartottam megint forrt az agyvizem de hála az elmének Engelmann (meg kicsit Eve) elmondta a véleményem.
Nekem alapvetően semmi közöm (nem volt) a bölcsész tudományokhoz így irodalomhoz, társadalomtudományokhoz. Ezt az is mutatja, hogy hetedikes korom óta specmatos vagyok, állandóan matektáborba jártam tavalyig és mechatronikai mérnök akarok lenni. Most ez a hozzászólás a pihenés a 3 óra tömény fizikafeladat után. A Harry Potter egyébként tök jó. Én azt hetedik körül olvastam és akkor gyorsan egybe mind a négyet ami megvolt. Előtte szinte semmit nem olvastam. Tényleg. Azóta erősen megszerettem. A suliban a számomra érdektelen órákról ki szoktak küldeni, mert olvasok, a könyvtáros nő meg azt hitte, hogy én irodalomból emelt szintűzök. Fogalmazásból sose voltam különösen jó, anyukám mindig le is szidott, hogy miélrt nem tudok szebben fogalmazni. Ő jogász és allergiás az ilyesmire. Mellesleg ez visszavetett minden művészi kifejezéstől jó sokáig. De a könyveket meg ő adta a kezembe szóval kössz anyu :D Egyszer elkezdtem blogot írni, mert az biztos tök jó. Aztán egész jól sikerültek. Félreértés ne essék nem olyat írtam, mint általában szoktak, hogy mi történt velem. A első ami jó volt a sarkon lévő kőről szólt. Egy ideje már hanyagolom a blogírást. Nem elég komoly a közönség. A legsikeresebb mű az volt amikor egy cinikus mesét írtam az egyik tanárról akivel erős konfliktusaim vannak. Két nap alatt 187 imposztor olvasta el... Azóta ide írok, meg néha még a blogomba a lélekkitöréseimet amik elég nagyok mostanában. Azokat ide nem tudom felrakni. Egyszer próbálkoztam Blade ránézett és közölte,hogy csak prózát rak fel. Pedig ezek nem versek. Szóval a gondolataim meg az érzéseimet fejezem ki vele. De olvasni még mindig jobb. Nem fantasyt meg ilyeneket. Modern irodalmat. Szerintem azért fogalmaznak burkoltan, hogy akinek nem kell az ne értse. Azt hiszem Engelmann is így van vele :) Kár, hogy már nem jár a honlapra. Jah meg azért is írok, mert hihetetlenül becsvágyó vagyok. Szerintem a felsőfokú cambridget is csak azért csináltam meg :D (Egó növelés pedig már nem nagyon van hova) Szeretem ha valaki megdícséri, hogy milyen jó és leírja miért. De veletek ellentétben én nem tervezem hogy író leszek, mert ha vkinek tetszik amit írok az azért van, mert megnyerik a gondolataim, nem a stílusom. Most kiegészült az ars poeticám. Szeretettel teli boldog világ ahol csak tavasz van és szép dohányfüstmentes mezőkön boldog gondtalan emberek mértékletességgel és semmi perverzió? Cseszd meg...
________________________________
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial.

sze, 2007-09-05 19:10 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Sokan nem tervezik, hogy írók lesznek... Szerintem pont a kisebbség tör ilyen babérokra. De egy nagyon hangos és aktív kisebbség.
És amire azt mondjuk, nem rakjuk fel - na arra van a blog. Hogy ha valamire a szerkesztők közlik, hogy ezt most nekünk derogál kitenni, akkor van egy kiskapu. Azzal a különbséggel, hogy ezt a kiskaput nem olvassák annyian (azért ezt is szokták), nincsenek csillagok, ami csúnya dolog is lenne, lecsillagozni a gondolataidat, és nincs senkiben sem véleményezési kényszer. De attól még létezik.
A HP-ről nem egyezik a véleményünk. Érdekes, én utálom, pedig mindig is szerettem olvasni. És általában azok imádják, akik addig nem szerettek olvasni, aztán elolvasták, és azóta szeretnek. Vagy csak azt állítják. Valahol amcsiban állítólag van/volt egy város (kisváros? falu? tanya?), ahol betiltották. Egyszer el akartam oda menni, de azt mondták, ott mindenki angolul beszél. Hagytam a fenébe.
A felsőfokúért gartula. Ez is egó növelés, de ez külső, és ezért ez hatványozott. Meg úgy mindenért gratula. A matekért. A mechatronikai mérnökségért. Hogy nem vagy irodalmi, de mégis itt vagy (ahogy a többség). A hszért. A fizikafeladatért. Mert gondolom befejezted. Úgy illik. Ha nem, akkor ne lógj. :)
Hogy van most az EGÓd? :P
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

sze, 2007-09-05 19:14 Blade

Blade képe

Tényleg azt hiszed, a cambridge miatt leszel "beccsel teli"? Azt majdnem mindenki meg tudja csinálni tanulással. Viszont pl. belátni más igazát...hát, az már becsülendőbb.

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

sze, 2007-09-05 20:35 G. B. Sastre

Én büszke vagyok rá, mert nem tudja mindenki megcsinálni. Jártam nyelvviskolába és mindenki kitanulta a belét mégse ment át mindenki. MEg egyébként ez tipikusan olyan dolog amit nem tud mindenki megcsinálni. A középfokot igen de ezt nem. Ezért vagyok rá büszke. A mechatronikai mérnökhöz ne gratulálj, mert még nagyon nincs meg.
Blade: Értem, hogy ő miért érzi ezt fontosnak. De ahogy Anna mondaná én egy ilyen szar ember vagyok. Nem hiszek ebben a dumában. A burokban tartott gyerekek a legrosszabbak. Boldogok a lelki szegények. Én meg inkább boldogtalan. De abban igazad van, hogy nem vagyok bölcs.

Egó nagyon rendben van :D
________________________________
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial.

cs, 2007-09-06 20:16 Ylorian Gerald

Ylorian Gerald képe

Hogy miért írok?Igazábol nem tudom meg mondani, de ha nem írhatok, olyan érzés, mintha fuldokolnék. Így élek iagazán, hogy leírom azt, ami bennem van.
_____________________________________________________________
itt vagyok hát, de valami más
valami történt ez nem vitás
nem ebben hittem, nem ezt akartam
túlléptem a harárt.
(Finnugor:Black Flames-Behind The Mirror)

h, 2008-01-28 16:58 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Részemről nagyon egyszerű a válasz: egy barátomnak írok. Minden egyes íráshoz az inspirált, hogy mit fog szólni, milyen képet fog vágni, ha elolvassa. Sokszor már előre dörzsölöm a tenyeremet: tudom, hogy ennél a résznél ebbe a hitbe ringatja magát, aztán pár sorral odább jön a hidegzuhany... Ennek a gondolata számomra az örök mozgatórugó, és ez az élmény számomra mindent megér. És mert rájöttem: örömöm lelem az írásban. Hátrahagyom a gondolataimat az utókornak...
EZÉRT alkotok.
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

h, 2008-01-28 20:04 Kentaur

Kentaur képe

Először is a pitlikumba,hogy másnak is szem a képe,de legalább nem tűz lobog benne...
Na off-on.
Miért alkotok: mert nem bírom megállni!
Egyszer csak beugrik a fejembe az ötlet és addig piszkál belül,míg meg nem valósítom.:-)Ilyen egyszerű.
kód:ital Izé..nem tudom mire céloz ezzel...de igazán,csak egy kicsit...

----------------------------------------------------------------

Ha a menyországban nincs csoki,és rockzene...akkor NEM megyek!!

p, 2008-04-04 18:04 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Egy év... Bizonyos tekintetben szörnyű hosszú idő. Ma egy éve, hogy elkezdtem komolyabban foglalkozni az írással. Bizony, egy teljes hosszú éve dolgozom már a regényemen, ami még mindig nincs kész. Pedig csak egy apróságnak indult, egy röpke pár oldalas tanulságos történetnek, s mindez azért, mert egyesek annyit mondtak pont egy éve: "Mesélj valamit."
Tulajdonképpen ez a két szó indította el az egészet... Ez döbbentett rá, hogy igenis, tudok mesélni. Kicsit hibásan, kicsit sajátos módon, de amíg van valaki, aki élvezi, aki mindig örül, ha billentyűzetet ragadok, addig írni fogok. De csakis neki. A többiek legfeljebb csak megnézhetik, mi lett belőle. De mesélni csak neki mesélek.
*
Boldog évfordulót, kicsim.
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

v, 2008-04-06 07:44 Ameli Eftímea Paitha

Ameli Eftímea Paitha képe

Miért Alkotok?
Ez egy igen jó kérdés. A válasz pedig sokrétű de talán nem fejtek ki mindent most és itt.
Ami a legfontosabb számomra az az önkifejezés. Máshogy nem tudom kiadni magamból azt, ami bennem van. A szavak a legjobb eszközök arra, hogy elmeséljem, mi van a lelkemben és a szívemben. Ez persze nem azt jeleni, mindig depis lennék, vagy életunt, ha egy-egy novellai így sikeredik. Anyum egy novellámat olvastam, amitől kiakadt. Megkérdezte:
-Miért ilyen zaklatott?
Nem értette, hogy nem én vagyok ennyire kusza ott bent, hanem ezt ragadom meg. A negatív élményt könyebb leírni, mint a boldogságot (vagy még én nem voltam soha annyira boldog, hogy leírhassam, nem tudom).
Minden esetre nekem az írás önkifejezés. Nem vagyok színész, nem vagyok versmondó bajnok, nem tudok festeni, táncolni, de vannak érzéseim, amiket ki akarok írni magamból. Így tudom nyilvánosságra hozni, a sok lehetséges mód közül, ehhez értek a legjobban. Minek táncolnék, ha nem megy. Miért kennék össze vásznakat, ha nem az jelenik meg az ecsetem alatt, amit szeretnék. Miért énekelnék, ha nincs hangom.
De szavaim vannak, amikkel tudok hatni. Hol így, hol úgy. Néha jobban megy, néha kevésbé, de teszem, mert amit szeretnék megtehetem velük.
Az ember nem képes repülni, de szavak szárnyán messzire juthat el.
Ezért írok én elsősoban, ami nem azt jelenti, hogy más oka nem lenne, de ez a legfonosabb.
__
ÁlomÁlmodó

v, 2008-04-06 14:32 miyoku

miyoku képe

nem írni mikor érzed, h belülről feszít, olyan mint nem kimondani azt, h "szeretlek" mikor tudod h ki kéne. mind a kettő olyan mintha visszanyelnél vmt, fulladás, halál.
:::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

v, 2008-04-06 16:11 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Pedig annak a bizonyos szónak a kimondásából legtöbbször baj lesz. :-?
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2008-04-06 16:15 miyoku

miyoku képe

akkor ott már eleve baj van, ha nem lehet kimondani azt amit érzel/gondolsz szvsz.
::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

v, 2008-04-06 18:52 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Nem szívesen mondod ki, ha már sokszor pofára estél vele. :-?
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2008-04-06 19:10 miyoku

miyoku képe

meg kell válogatni, h kinek tárod ki a szíved. (bagoly mondja...:))
::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

v, 2008-04-06 23:09 William Black

William Black képe

Sziasztok,

én még csak ma regisztráltam, de máris magával ragadott az oldal légköre és az itt lévő emberek.

Hogy mért alkotok? Gonosz módon önös érdekből. Ha már feszítenek az érzéseim, ki kell őket adnom mindegy, hogy azok jók vagy rosszak. Ezért írok verseket, mert hamar megvagyok velük, nem kell napokig vagy órákig gondolkoznom rajtuk, mint a novelákon. Az már csak plusz ha ezek a művek másoknak is tetszeneke és kapok tőlük némi vállveregetést. Van egy ember aki elindított ezen az úton, neki ezt nagyon köszönöm.

Több helyen is olvastam, hogy az írás egyfajta menekülés egy másik világba, a zord valóságtól. Cáfoljatok meg nyugodtan de szerintem az élet szép, sőt gyönyörű, csak mi emberek teszük zordá és komorrá magunknak. Szóval ahelyett, hogy menekülnénk, inkább oda kéne figyelnünk, leülnünk gondolkodni, aztén élvezni.

Valamint egy régebbi gondolatmenet is van amihez hozzá szeretnék szólni, miszerint van-e az íróknak felelőségük? Mindenképp van felelőségük, végülis ők teszik közzé a gondalatikat, mondanivalójukat. Gondoljunk csak bele, mi kitől tanultunk gondolkodni? A szüleinktől, ismerőskötől...egyszóval a környezetünktől. De a könyevek is a környezezünkhöz tartoznak. Tehát, ahogy ők gondolkodtak, az egy bizonyos értelemben példa előttünk. Itt jövünk mi a képbe, hogy megfogadjuk-e amit mondanak vagy sem, de akkoris az ő gondolataikről van szó a legelején. És ez a befolyásolhatóbb emberek részéről ez veszélyes lehet.

Ennyit akartam mondani. Köszönöm annak ki véleményt fűz a gondolataimhoz.

h, 2008-04-07 08:24 Blade

Blade képe

"Gonosz módon önös érdekből."

Ez nem gonoszság, hanem sima egoizmus, ősi emberi ösztön, mindenkiben benne van. :)

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

h, 2008-04-07 09:36 William Black

William Black képe

Igazad van, csak az nem mindegy, hogy kiből milyen szinten jön ki az egó.

sze, 2008-04-16 18:23 miyoku

miyoku képe

mostanában baba patkánnyal a vállamon.
:::::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen