Legfélelmetesebb horrorfilm

Melyik volt a legijesztőbb horrorfilm amit láttatok??? :?:

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2005-01-30 19:37 Rem

Rem képe

Nah nézzük, mi sül ki ebből fórumból.
Nekem igazából Hitchoch jön be (egyedül a madarak nem jön be tőle). Nem sokra tekintem az olyan horror filmeket, amik Stephen King adaptációk, szóval a mostani Titkos ablak című sem tettszett. Jobb volt könyvben. ;) Egyedül a Holtsáv jött be, mint Stephen King adaptáció.
Bár a mostani kedvencem a Másnap című magyar film, amire nyugodtan rá lehet mondani, hogy horror. Magyar filmszemle díjas, aki teheti nézze meg. Egy napig a bűvöletében van az ember utána. ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-01-30 20:44 Szasha Romanson

Szasha Romanson képe

Szinbád még 6 évesen, rmegtem a fotel mögött rettegtem...
kentaur volt benn meg sok csont. Ez volt az elsö ilyen élményem. Most
meg nem tudtok olyat mondani ami tényleg kemény lehetne.Mar immunis kezdek lenni. Azert egy éjszaka a töksötét erdöben örségebn aseregben az elég cidri volt. Előjöttek a zsigeri félelmek...
Szasha

___"Szakad a lánc, pörög a tánc
Fordul a lovas, törik a sánc."

v, 2005-01-30 23:11 Stonehenge

Stonehenge képe

Kaptár 2 - Apokalipszis!
:-)

"Csak akkor lesz bármid is, ha már elvesztettél Mindent"

v, 2005-01-30 23:15 Rem

Rem képe

Jaj Stone atyánk sokkal kultúráltabb horror filmet vártam volna tőled. ;) Valami borzalmas aludni tudok mindengyik részén 8) Akcióval felturbozótt amerikai horror filmnek beállított alkotás, ugyan olyan mint a Freddy vs. Jason. 8)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-01-30 21:13 Elena (nem ellenőrzött)

Hát igen. Már annyi horrorfilmet láttam hogy már semmi nem ijeszt meg.De azért még kíváncsi vagyok rájuk. Azt hisszem a horrort sosem fogom megunni. A texasi láncfűrészes nem volt valami félelmetes viszont annál érdekesebb. A Freddy vs. Jason az nagyon tetszet. Abba sem volt semmi félelmetes de az úgy ahogy elment. A Holtak hajnala viszont kész katasztrófa volt. Azt hittem elalszok rajta.
:roll: Elena

v, 2005-01-30 21:49 Rem

Rem képe

Nekem Freddy vs. Jason nagy csalódás volt egyszerű akció film gonosz figuráivá alacsonyították le a két jól ismert horror figurát. A rettegés az Elm utcában összes része veri a Freddy vs. Jason. Az első rész a sorozatből utolérhetetlen. ;) Aki még nem látta a Rettegés az Elm utcában 1. javaslom nézze meg, mert szerintem kultúr film 8)
Texasi láncfűrészessel az volt a bajom, hogy alig volt normális ember a filmben, szerintem egy se. :lol: Láncfűrészes kölyök figurája ettől nagyon lealacsonyodik és számomra kicsit veszít értékéből. Jó kis kellemes borzongató film volt számomra semmi több. 8)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-01-30 21:28 Rem

Rem képe

Most amit igazán, mint horror film várok az a Saw című film. Bár az utobbi időben eléggé immunis lettem az Amerikai horror filmekre, pl. a Körön elaludtam, félelem@comnál pedig az órámat néztem, mikor lesz vége. Ami igazán viszi a pálmát nálam az a Bárányok hallgatnak, annál jobb horror filmet még nem láttam. ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

k, 2005-02-22 23:28 Fatyol

Fatyol képe

Én nagy filmimádó vagyok, de szerintem a Bárányok hallgatnak thriller, nem horror.De azért nagyon-nagyon kedvencem.... Vagy lehet, hogy a kettő már összemosódott...én azt gondoltam, a horror az, amiben valami természetfeletti van, zombie, kísértetek, meg ilyesmi..a thriller, meg megborzongtat, de hús-vér emberek, olyanok, akik közöttünk is élnek akár, szóval ők kaszabolnak végig...most ez forgatókönyvtől függ, hogy mit, de az idegeket biztosan..ilyen a Bárányok hallgatnak, a Hetedik,a Játszma..most több nem jut eszembe, de imádtam őket...majd még írok.
Én nem szeretem, mikor ömlik a vér, vagy beleket esznek premier plánba, viszont a Hatodik érzékért odavoltam, az Ördög ügyvédje nagyon tetszett, az Interjú a vámpírral színtén, a Megszólit sz éjszaka, Tmetetlen múlt, no és a MÁSVILÁG!!!,a Stigmata...
SK-t olvasni képtelen vagyok, néhány filmje azonban nagyon tetszik, de feledhetők, bár a Ragyogás régi verziója..szóval az nagy volt. és természetesen a két kedvenc tőle, a Remény rabjai, meg a Halálsoron..de ezek igazán nem horrorok..
Hogy vagytok a régi nagy varázslóval, Alfred Hitchcock-al? A madaraktól teljesen kiakadtam, és persze az összes többi filmjétől...
_______"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero) „Aki mások nyomában jár, sohasem kerülhet elébük.”
Michelangelo

sze, 2005-02-23 01:11 Rem

Rem képe

SK nak én se szeretem az összes könyvét, igen termékeny író az igaz, de nem minden műve színvonalas. A Holtsáv viszont az. ;)
Hitchcock kedvelem a legjobban összes horror rendező közül. ;)
Én a Másvilágot a hatodik érzékkel tudnám párhuzamba állítani. Nagyon kevés lényeges eltérés van benne, talán az hogy a Hatodik érzék sokkal földhöz ragattabb, ezért is ez tettszik jobban. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

sze, 2005-02-23 22:20 Fatyol

Fatyol képe

Azt olvastam valahol, hogy SK nem ír többet, mert sajnos közel áll ahhoz, hogy megvakuljon..hát én speciel nagyon sajnálom.. :(
_______"Bárcsak oly könnyen megtalálhatnám az igazat, mint amilyen könnyen cáfolom a hamisat!" (Cicero) „Aki mások nyomában jár, sohasem kerülhet elébük.”
Michelangelo

sze, 2005-02-23 22:36 Rem

Rem képe

Ezt én is hallottam és elszomorodtam tőle nagyon, sőt azt a rossz májú poént is hallottam, amiben együtt emlegetik Nietzschét Stepehen Kingel.
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-01-30 21:44 Elena (nem ellenőrzött)

A Saw című fimnek láttam az előzetesét. Elég furcsa a történet de jó sok vér lesz benne.
:!: Elena

v, 2005-01-30 21:54 Rem

Rem képe

Nos én nem vért várok benne, hanem jó szöveget elvégre a két forgatókönyvíró lesz a főhős 8) Bár elégg sablonos story: kér férfi egy lelakatolt szobába összezárva, és kiszolgáltatva egy örült gyilkosnak.
Remélem nem fog untatni 8)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-01-30 23:22 Rem

Rem képe

Horror filmek kapcsán azt szeretném mindenkitől megkérdezni, hogy vámpíros filmek horrorok-e? Mert például az Underworldnak szerintem semmi közé sincs a horrorhoz, de a régi fekete-fehér darkulának igen, vagy az új Dracula 2000 című filmnek. 8)
Egy másik kérdésem is lenne, hogy a horror és a fantasy keveréke vajon létezik-e? Ne csak filmben gondolkodjunk, ha lehet. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-01-31 07:55 Tanaka (nem ellenőrzött)

"Egy másik kérdésem is lenne, hogy a horror és a fantasy keveréke vajon létezik-e?"

Má' hogy a fenébe ne létezne?
Elég, ha annyit mondok: Lovecraft...
:D

h, 2005-01-31 08:15 Rem

Rem képe

Én nem tekintem Lovercraft-ot horrornak, amiket olvastam tőle az utóbbi napokban unalmas volt, és majdnem leraktam mindig a végnél. Ha ő horrort írt, akkor Stephen King nem abban a műfajban alkotott. :lol: Annyira füszerezi misztikummal a műveit, és nem fektet a realitásokra, hogy nem lehet élvezni. Az átlag mai olvasónak nem mond semmit. :!:
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-01-31 14:15 Tanaka (nem ellenőrzött)

Mondjuk ezen lehetne vitatkozni, de úgy látom, Veled nem érdemes:
"Az átlag mai olvasónak nem mond semmit. " ;) :D

(Azért érdekelne, mely írásaira alapozod ezt a véleményedet!)

h, 2005-01-31 14:50 Rem

Rem képe

lehet meg tudsz győzni, hogy az ;) Egy havert kértem, hogy olvassam el, és ő nem értett belőle semmit és ezáltal nem is tettszett neki.
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-01-31 15:32 Mesemondó

Mesemondó képe

...de rem sok mindent mond :) neked lehet nem mond semmit, hazánkban is azonban sokan nőttek fela művein!!! ...és értik.
... a fű nő magától.

h, 2005-01-31 17:47 Rem

Rem képe

Nem tudom, ha belevetném magam a témába biztos jobban megérteném, de az író se motviál olvasás közben, hogy szerezzek e térten több tudást. Szerintem valamennyire törekednie kellene egy írónak, hogy közérthető legyen. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

k, 2005-02-15 12:59 Tanaka (nem ellenőrzött)

Szvsz Lovecraft az Ő korában közérthető volt...
;)

k, 2005-02-15 13:58 Rem

Rem képe

Akkor viszont nem alkotott örökérvényű művet. :lol:
Ilyen alapon akkor Nosztredamus fabatkát ér, mert őt a saját korában nem értették. Vagy nagyon sok olyan aktuális témát feldogozó mű van manapság, pl. Hofit gyermekink már nem fogják érteni. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2005-02-17 13:48 Mesemondó

Mesemondó képe

te rem feltűnt, hogy itt magadnak mondtál ellent? :D
... a fű nő magától.

cs, 2005-02-17 13:53 Rem

Rem képe

Mesemondó, ha akarod kifejtem, hogy miért követi egymást Hofi és Nosztredamus. ;> (abba nem lesz köszönet.)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-01-31 06:50 Max

Max képe

Asszem én már teljesen immunis vagyok a horror filmekre, de azért megnézem őket, had derüljek egy jót! ;)
Ami számomra horror volt az a Bánk Bán! Iskolával kötelező jelleggel elmentünk moziba. Gondoltam egye fene megnézek egy vacak filmet! De már az első percekben előjött bennem a bajsejtelem: Mi a fenét énekelnek enyit? Aztán közölték velem: Ez egy operet film!
-ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!! :o :o :o
______________________________________________________________________
"Míg ellenségeim a menybe mentek, én addig itt maradtam a pokolban."

h, 2005-01-31 07:54 Tanaka (nem ellenőrzött)

A Bánk Bán valóban szörnyű lehetett ;)
Amúgy meg OPERA, nem operett- van egy kis különbség.

(Egyébként a mű nekem "könyvben" tetszett! (Sőt még a "Hazám, hazám..."- at is meg tudom hallgatni egyszer- kétszer :D )

h, 2005-01-31 08:02 Rem

Rem képe

Ha ilyen szempontból vizsgáljuk, akkor Dirty Dancing mindkét része. :!: Egy hónapig írtóztam minden tánc mozdulattól, és annak nézésétől. Olyan lelki trauma ért, hogy azt még mai napig nem tudtam kiheverni. :? Valamilyen okból kifolyólág látok plakátok a filmekról, akkor össze kell tépnem ici-pici fecnikre, vagy ha meghallom a filmzenéjét, egyből kikapcsoltatom akár erőszakkal is. ;> Csak nagyon hardcore filmnézőknek ajánlom, akik bírják ez ilyen lelkiterrora építő filmeket. ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

h, 2005-01-31 15:31 Mesemondó

Mesemondó képe

Nem tudom egynek sem a címét. Régen az Újpest televízión mert ilyen is volt sok film ment esténként, mondhatni az HBO elődje volt, mindig hétfő este volt film, és ott akadt egy két durva horror. ÁLtalában az ufós, meg scifis undormányoktól meg ilyen meg olyan kék meg zöld szurikat kapnak jellegű filmektől irtózom:) a horrornak nevezett gennycsöpögés vérfolyós dolgokon röhögni lehet csak szvsz.
Rem: lehet nem mai horror stílust hoz... az ilyet úgy hívjákműfaj alkotó. Csak képzeld bele magad az ő helyzetébe, egy tisztességesnew englandi kisvárosban ilyet írni a 20. század elején??? húúúú. fantasztikus! Mellesleg nem tudom mit olvastál de az unalmas jelzőt nehéz rámondani!!!
... a fű nő magától.

szo, 2005-02-19 21:19 laider

Hát, én nem is tudom.
Stephen Kinget már olvastam, és a végén
kényszerítenem kellett magam hogy befejezzem...
Most nem kötekedni akarok, de szerintem S. K. unalmas:)
Habár filmben még mindig a Kedvencek temtője a
csúcs tőle, a Holtak hajnala is tetszett(még hogy katasztrófa?)
Lovecraftot mostanában olvasok...és szerintem nem érthetetlen.
Vagy tévedek?
Nem tudom örök érvényűek e a művei, de szerintem lassan
száz évesek lesznek, és még mindig jól fogynak!
Még csak nem is unalmas, éppenséggel letehetetlen, volt már
olyan műve, amitől a hideg kirázott...
Elég ha csak arra gondolunk, hogy pszihologusok
vizsgálták a műveit, mert fizikai fájdalmat is okoztak!
És nem, tényleg nem horrort írt, valójában dark-fantasyt...
És szerintem jobb mint több horroríró manapság.
Dean R. Koontz még mindig jobb mint S. K., bár nem horrort ír,
de még ő sincs sehol sem Lovecrafthozképest...
Hogy filmeknél maradjunk, S.K. filmen se jön be,
a vér se nagyon számít egy horrorfilmben, de a Kör pl.egész jó volt.
Legutóbb a Holtak hajnalát láttam, amit megvédek:igenis jó volt és ijesztő:)
Hogy egyesek már elaludnak rajta, az azért van mert túl sokszor
látták már, ugyanis újrafilmesítés:)
Romero rendezte még régebben...na azt nem láttam, de megnézném.
Viszont ez a új is nagyon cool volt.
Szerintem.

k, 2005-02-22 14:20 Mesemondó

Mesemondó képe

A dark fantasy csaka zoknak fantasy akik afantasyit kitaláltnak gondolják, akik látnak műveiben legalább szimbolikus igazságot nem tekinti fantasy írónak akármilyen dark:) Horrornak meg talán túl könnyed, de egy fix örökérvényű:)
... a fű nő magától.

k, 2005-02-22 15:17 Rem

Rem képe

Örökérvényű? Mitől? Valaki magyarázza meg nekem, miért? Én már írtam miért nem.
Nem baj, ha hosszú. ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

k, 2005-02-22 15:34 Rem

Rem képe

Ma sikerült megnéznem Holtsáv című Stephen King könyv adaptációját filmben. Úgy ültem le a tévém elé, hogy nem fúztem nagy reményeket, de kellemesen csalódtam.
A film hozta a könyv formáját, bár az előbbi jobban tettszett. ;) Maga az alapstory és annak a kibontása és hozzákapcsolva egy kis musztikum megér egy hét olvasást. Mindenkinek ajánlom.

______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2008-10-09 11:49 Rawena

Rawena képe

Nekem úgy konkrétan nincs kedvenc horrorfilmem... az ilyen zombis halálraröhögős filmeket nem szeretem, inkább a pszicho-horror az ami nekem nagyon bejön.Vagy thiller? Láttam, ezem már vitáztatok.Mindegy.
Kinget nem szeretem olvasni, csak nézni.Láttam nemrég az Ellen Rimbauer naplóját, korábban a folytatását, a Rózsa vérét....az ehhez hasonlók jönnek be, de kizárólag nézni. A Fekete házat végigszenvedtem annó... beleolvastam, lapoztam, aztán ha unalmas rész jött, megint belelolvastam.

" A zsenit és az őrültet egy hajszál választja el.Én vagyok a hajszál.Mindkettő, mégis egyik sem"//Mary Alice-Cruel Tales//

k, 2005-02-22 17:45 Zucchero

Zucchero képe

Hát nem is tudom.Még egyetlen horrortól sem sikerült megrémülnöm.Na azért volt olyan ami elborzasztott.(Kannibál Holocaust)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
"Ha jót akarsz alkotni,próbálkozz a lehetetlennel."

k, 2005-02-22 17:59 laider

Hát, Lovecrafthoz kapcsolódoan: ha nem fantasy és nem is horror, akkor mi?
Jó tényleg vannak benne szimbolikus dolgok,
de nem valóságos dolgokat ír le(mindig)
legalábbis nagyon remélem...és a fantasynak
alapvetően ez a követelménye nem?Ha nem akkor kérlek
világosítsatok fel:)
Mert, jó lehet tényleg nem horror, de nem is sci-fi vagy szépirodalom:)))
Engem pl. veszettül megijeszt:O..és ahogy írtam sok más embert is
az tény, hogy a műveit nem lehet skatulyába zárni, hogy horror vagy fantasy
vagy micsoda, ezért is műfajalkotó, de tény, hogy nagyon darkos.
Rem:
Azt írtad, hogy nem érted, és ezért nem lehet örök érvényű...vannak
akika gyűrűk urát nem értik, az sem örök értékű?
Én sem értem az Íliászt és az Odösszeiát, a szépirodalom, a régi "nagyok"
Verne és társai regényei nagy részét, nem lennének örök értékűek?
Lehet, Homérosz végüliscsak több mint kétezer éve élt:/
Igaz, igaz az a fránya oktatás mindenbe beleszól:))
De hova lett aza nagy olvasói szellem?
Nekem semmi olyan nem volt Lovecraftban, ami érthetetlen lenne...
Vagy én vagyok szuperintelligens, vagy(sértő szándék nélkül) egyesek nem
tudnak elvonatkoztatni:P
mit nem értesz belőle?tudod, amikor angolul tanultam, a tanárom folyton azzal jött:
"ne a szótárból keresd kia szót, hanem következtess a szövegkörnyezetből"
lehet, hogy kell egy kicsi FANTÁZIA Lovecrafthoz, de épp ezért tud annyira ijesztő,
interaktív novellákat írni...
Végülis pont ezt reklámozzák a történetekben:
A könyvek interaktívak , a filmek viszont nem...a könyvekhez kell képzelet,
a filmekhez nem...
hát, változnak az idők, és az írási stílusok..:O
És mint mondtam, nem kis(ergo nagy) rajongó tábora van Lovecraftnak manapság is,
közel (lassan) száz évesek a művei...és újra és újra el lehet olvasni őket, mindig tartogatnak valami újat, egy-egy novellája több jelentéssel is bír...
ez elég az örökérvényességhez?Tényleg nem akartam senkit megbántani, ha megtettem volna, kérlek bocsássatok meg, nem állt szándékomban.
(mellesleg S. King, Clive Barker és még számos nagy horror író fantáziáját ő ihlette meg...)
Én a múltkor láttam egy S. K. adaptációt, amit könyvben nem tudtam ugyan végigolvasni, de filmben tetszett...nem jut eszembe a címe,a tv2-n volt, és egy íróról szólt, akinek 11 éves korában kiszedték az ikertestvérét a fejéből...aki később George Komor lett és életre kelt.Romero rendezte.
Filmben bejött.:)

k, 2005-02-22 19:28 Rem

Rem képe

Elvonatkoztatni és fantáziára hagyatni az olvasót? Ahogy az egyik francia izmus képviselője mondtam( nem teszem rá a nyakamat, de olasz volt): "Csinnyán kell bánni az elvonatkoztatással, mert itt dől el minden: félre értik, vagy nem is értik, esetleg megértik. "
Ilyen alapon bármit beletudnék magyarázni Lovercraftban, tehát semmi biztosat nem találnék, ez nem művészet. Azt sem érzem a művein, hogy valami fontosat akarna mondani. Homérosznál viszont igen, sőt műveit a fantasy közé besorolnám.
Ahogy az egyik magyar író mondta, létezik egy ötven éves purgatórium, amibe várakoznak a nem rég elhunyt költők, ebben van most benne például Illyés Gyula.
http://www.zone.ee/aurin/honlapok/lovecraft/bibliografia/_kiadvany.html Legkorábbi 1989 ha jól látom. ;) 1937 halt meg Lovercraft. 52 év hiányzik, de ez csak a vicc kedvéért. ;)
A magyar irodalom oktatással nincs semmi baj, elvégre a fő feladata a magyar irodalom megtanítása és csak azokat az egyetemes műveket veszik bele melyek nagy hatást gyakoroltak művészeinkre. Valljuk be Lovercroft most se gyakorol igazán nagy hatást rá, főleg meg nem a XX. század első felében.

______________________
Az öreg dobozoló sámán

k, 2005-02-22 19:40 Rem

Rem képe

Az a kannibálos film, amiben találnak egy video kazettát?
Mert azt én is láttam. Egy napig nem tudtam aludni utána, de többször megnéztem azóta. Igazán reális képet ad a kannibálok életéről. ;>
______________________
Az öreg dobozoló sámán

sze, 2005-02-23 16:36 Zucchero

Zucchero képe

Az.ÉS ÉLŐ ÁLATOKKAL DOLGOZTAK!Legalábbis ezt írták ki,de nem hiszem, ez legális.
Nagyon nem bírom...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
"Ha jót akarsz alkotni,próbálkozz a lehetetlennel."

k, 2005-02-22 20:36 adriandraco

adriandraco képe

Takashi Miike-től az Audition-t látta valaki? Rendesen odavág.
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

sze, 2005-02-23 17:20 laider

Rem, jól van, nem veszekszem veled:))
de csak azért, mert nem vagyok(hozzád hasonlóan) irodalomproffesszor:)
ami azt illeti, Lovecraft egyáltalán nem érthetetlen, az odüsszeia viszont az...mit is idéztél?:))
ami pedig a hatását illeti, magamat idézném, amikor is azt mondtam(újra elolvashatod)Lovecraft nagy hatást gyakorolt többek között Stephen Kingre, Clive Barkerre, és számos más nagy mai íróra...ez nem lenne hatás?Lehet...az Odüsszeusz viszont biztos hogy nem gyakorol hatást...már boccs...:))
lehet, hogy tényleg nem kéne veszekednem veled, mert nyilván te jobban tudod, hogy a horror soha nem is volt művészet...de minimum nem tekintették annak:))nos, hogyha ma máshogy van, az Lovecraftnak köszönhető, illetve Poe-nak, akit Lovecraft is tisztelt.Nem tudom, talán segíthetek rajtad, mit is nem értesz?:))))
Rem, Lovecraft nem túl elvont...
Tudod, ha jól tudnék fogalmazni, iletve lenne irodalmi diplomám és minden írót ismernék annyira, hogy idézni tudjak tőlük, most mondanék pár csípős szót, amivel meggyőzlek...de, hanem haragszol, S. K.-nál jobb Lovecraft...ha nem értesz velem egyet, vagy nem szereted, hát nem kötelező...de azért nem kell rámondani azt, hogy rossz, (főleg amikor nem az-és csk azért hogy kötekedj velem, mert nem ismerem az irodalmi szakszavakat:P) vagy hogy érthetetlen, elvont...stb.
És, nem is tudom...a fantasyt, sci-fit, horrort stb...a szórakoztató irodalmat mióta tekintik művészetnek?:)))))
ez is csak kötekedésből...
na, de ez nem az a téma.Látom, eltér a véleményünk és nem tudjuk egymást meggyőzni, értelmetlen veszekedni.
Nekem a kannibálos filmek annyira nem jönnek be:P

sze, 2005-02-23 17:56 Rem

Rem képe

Nem akartalak megbántani csak kifejtettem véleményem.
Semmi újat nem mondtál.
Akit idéztem a purgatóriummal kapcsoltban (utána néztem ;) ) maga Illyés Gyula volt. Milyen groteszk az élet.
Annyi közöm van a szépirodalomhoz, hogy középiskolába magyar és történelem tagozaton voltam. Onnan ragatt rám némi tudás, de így se tekintem magamat tudornak, sőt még jártasnak sem. ;)
Homérosz Odüsszeia műve kire volt hatással? Mondjuk Tolkien Gyűrűk úra című művére, vagy Arthur C. Clark: Űrodüsszeia, és végére hagyom Dantét, Vörösmartyt és Zrinyit. ;)
Poe? igazán a krimire hatott ki, és alkotott korszak alktót, a mű címe A Rue Morgue utcai gyilkosság, innentől kezdve beszélhetünk egyáltalán krimiről.
Nem tudom honnan veszed, hogy én rossznak tartom fantasy-t, az az ponyvának. Ha találsz olyan mondatot, amiben ezt állítom megeszem a kalapom. ;)
Nem tettszenek a kannibálos történetek, akkor egyes kannibálos Poe novellák élvezetét vonod el magadtól. :lol:
Stepehen King, nem tartom korszak alkotónak, sőt igazán jó írónak se, de ettől függetlenül nekem tettszik néhány műve. Sőt még nála értem is, hogy mit akar kifejezni egyes műveiben.
Nem vitatkozok most veled, csak kiegészítelek. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2005-02-24 12:35 laider

Jól van, megadom magam:))
Nem bántottál meg, sejnálom, ha mégis ez ött le a válaszomból:)
Hát, szerintema gyűrűk urában semmi homéroszi nem volt...és az űrodisszeia is csak a címe miatt...de nem vitázom:)
Tényleg nem találtam olyan mondatot, amiben a fantasyt ponyvának nevezted volna...nem tudom miért értettlek félre.De ezt úgy általábanis értettem, nemcsak rád; mert akik annyira szeretik a művészetet, és a szépirodalmat, általában őtőlük hallok olyasmit mint tőled...nemtudom miért értettelek félre, ne haragudj:))
S.K.-et én sem szeretem nagyon, csak egy-két könyve érdekel...nekem kicsit unalmas:)
a kannibálos FILMEKET nem szeretem annyira, könyvben(főleg Poe-tól) jöhetnek:))
Nem tudom ide illik-e, de az X-akták horror, vagy sci-fi?Vagy sci-fi horror?Mert már mindkétfélképp hallottam róla:))

cs, 2005-02-24 13:34 Rem

Rem képe

Gyűrűk ura- Odüsszeia. Mi sem egyszerűbb utazásról szólnak. Sőt a főszereplő Frodó és Odüsszeusz jeleme is megegyezik. ;) Esetlen mindkettő győzelmküket főként a kitartásuknak és eszüknek köszönhetik.
A fantasy nem sorolják a szépirodalmi stílus szinvalas rétegébe, ez tény és való. De attól még születtek ebben a stílusban olyan alkotások, amelyek verik a szépirodalmiakat. ;)
Miért is sorolják a ponyvába?
1. Nem született tetemes szinvonalas aloktások. Meg kell valljam a legtöbb könyv az áruházak polcán a szemétbe való (bocsánat, ha megsértettem valakit).
2 Nincs olyan személyiség a világon, aki esetlegsen mentora lenne ennek a stílusnak. Sőt a fantasyval foglalkozó kiadok is pénz orientáltak.
3. Annyira nem magyar központú a fantasy, mint már egyetlen itteni cikkemben írtam hozzászólásként.

A fantasy is művészet, mert megfelel az alapkövetelményeknek.
Vajon mi lesz a sorsa? Én optimista vagyok, és azt mondom, mint a krimié. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2005-02-24 17:58 laider

Nos, nézzük.Szerintem sem ponyva:)
És még szerintem is sok rossz van...de van mellettük sok jó is.Én pl.Robert Jordan Idő kereke sorozatát is szeretem...
Gyűrűk Ura Odüsszeia...utazás utazás, de az egyik tengeren, egy király akar hazatalálni, fondorlatosan stb.Végül persze hazatalál és stb. stb. stb. (kérők megölése ilyenek)
De a gyűrűk urában, azon kívül, hogy Frodó elbukik a végén(mert hát csak felhúzza azta fránya gyűrűt és nem semmisití meg, hiába ő jutott el a legtovább és ő a hős, ha Gollam meghalt volna addigra, Középfölde is véget ért volna...) és az eszére hallgatva?Hát, nem is tudom.De a Gyűrűk Ura mind szerkezetét, mind történetét tekintve teljesen más mint az Odüsszeia...És nem kötekedni akarok, de kicsit nehéz lesz meggyőznőd a kettő hasonlóságáról:)))
Bár tény hogy Frodó kitartó, de ha bármit be tudok magyaráznia Gyűrűk urába, akkor az elvont és nem művészet:PPP
:))))
Nem akarlak ezzel megbántani, de nem hagyhattam ki:)))
A fantasy egyébként(a horror mellett) a kedvenc műfajom.És ebben a tekintetben azt sem felejthetjük el, hogy míg máshol a fantasy mellett alakultak kia szerepjátékok, és abbóla heroikus fantasy, magyarországon pont fordítva volt...de remélem, még sok fantasyt olvashatok:))))

cs, 2005-02-24 18:56 adriandraco

adriandraco képe

"Mi sem egyszerűbb utazásról szólnak. Sőt a főszereplő Frodó és Odüsszeusz jeleme is megegyezik. Esetlen mindkettő győzelmküket főként a kitartásuknak és eszüknek köszönhetik."

Azért ez így kevés szerintem :)
Sztem kicsit más Odüsszeusz jelleme (már amennyire emlékszem rá) Ő már igazi gondolkodó ember, aki nem az istenek eszköze. Képes ellenállni a csábításnak, és sokszor megmenekül a magasabb hatalmak elől.
Frodót inkább az érzelmek irányítják, és ugyan van néhány önálló döntése, de sokszor csak sodródik az eseményekkel, és barátainak a segítségére kell támaszkodnia.
Sztem nem kell Frodót összehasonlítani Odusszeusszal. A hobbitok képében Tolkien egyfajta ideális társadalmat képzelt el. Vidámak, tiszták, naivak, és keveset tudnak a világ borzalmairól. Frodó pedig a hobbitvilág találkozását demonstrálja a valósággal (Gollam meg azt, hogy mit tehet a valóság egy ilyen ártatlan lélekkel.

__________________________
http://adriandarco.atw.hu

v, 2005-02-27 11:00 Rem

Rem képe

Bocs, hogy későn válaszolok.
Nem fogok kötözködni, sőt meg se akarlak győzni, csak közlöm véleményem. ;)
Először hobbitok. Tolkien Nietzsche álmát probálja a maga meglátása szerint papírra vetni, az übermenschet. Mások szerint(pl. Roaul Renier) pedig azt állítják nyárspolgárokat szimbolizál.

Frodó//Odüsszeusz. 1. Odüsszeusz: Legénységére (egy ideig), fiára és hű szövetségeseire(Ithakán) és az istenekre (a mű végéig) támaszkodhat. Három helyen istenek nélkül nem szabadulna: Kallüpszó szigetén, utána amikor a nyugati (vagy keleti, már régen olvastam) szeleket neki adják, három Pallasz Athéné mikor öreggé változtatja. Odüsszeusz gondolkodó ember az így röviden igaz, de az ember szóba az esetlenség is beletartozik.
2. Frodó: testi egyengesége miatt először az emberekre, a törpre és a tündére, na meg a varázslóra. Később sebe miatt Samura támaszkodik.

Két mű összehasonlítása. Száraz föld víz egyre megy szerintem. ;) Mind a kettőnél tapasztalatokat szereznek a szereplők, sőt különleges helyeken járnak útjuk során. A mű végén mindkét főszereplő elnyeri jutalmát.
Különbségek, mert ugye hacsak hasonlóság lenne, akkor nem annyira meghatározó műről beszélnénk manapság. Homérosznál nincs főgonosz. Odüsszeusz jóval meghatározóbb szerepet tölt be a közelében levé emberek életében, mint foródó, de utóbbi egy egész világot ment meg, azzal, hogy elviszi a gyűrűt a végzet-hegyéhez.
Körülbelül ennyi. ;) Ha valaki tud hozzáfűzni, nyugodtan megteheti. ;>

______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2005-02-24 19:03 adriandraco

adriandraco képe

"Én nem tekintem Lovercraft-ot horrornak, amiket olvastam tőle az utóbbi napokban unalmas volt, és majdnem leraktam mindig a végnél. Ha ő horrort írt, akkor Stephen King nem abban a műfajban alkotott. Annyira füszerezi misztikummal a műveit, és nem fektet a realitásokra, hogy nem lehet élvezni. Az átlag mai olvasónak nem mond semmit. "

Lovecraft-re visszatérve, ezen a pár soron kicsit meglepődtem. Nekem teljesen más érzéseim támadtak. Nem ismerem az egész életművét, de olvastam néhány novelláját, és éppen azt tűnt fel, hogy nagy hangsúlyt fektet a realitásra.
Gyakran helyezi a műveit valóságosan ábrázolt környezetbe. Általában a faluban találjuk magunkat, nem ritkák a mogorva, falusi emberek, és soszor megesik, hogy a történet vidéki pletykaként/legendaként kezd kibontakozni, és később derül ki, hogy van valóságalapja. Attól, hogy SK máshogy ír, még lehet Lovecraft horror. Horror és horror között is van különbség.
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

cs, 2005-02-24 21:31 Zucchero

Zucchero képe

Bocs ez nem válasz.
Ha már könyvekről van szó,ajánlom becses figyelmetekbe Időcsavart és társait.
Kész horror!Olyan rosszat még nem olvastam!
Szeretem venni a fantasykat,amiket a gyerekeknek címeznek.
A legtöbb egész jó,de ez a sorozat(írta Madeleine Lengle)szörnyű.És mégis tarolt.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
"Ha jót akarsz alkotni,próbálkozz a lehetetlennel."

v, 2005-02-27 11:18 Rem

Rem képe

Gyakran helyezi a műveit valóságosan ábrázolt környezetbe. // Stepeh Kinggel. (na ez közöködés, bocs nem hagyhattam ki.)
Egyetértek Arikonnal, elvégre attól még, hogy valóságos környezetbe helyezi, még nem válik érthetővé. ;) Van amelyiknél nem is helyezi abba, pl. A fehér hajó című novellájánal. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-02-27 13:15 adriandraco

adriandraco képe

Na így megindokolva már mindjárt más :)

"Mind a kettőnél tapasztalatokat szereznek a szereplők, sőt különleges helyeken járnak útjuk során. A mű végén mindkét főszereplő elnyeri jutalmát."

Ez a legtöbb fantasy, vagy mese történet alapja. Ez így magában még kevés nekem.
A többi dolog, amit felvetettél végülis helytállóak, de szerintem ez még kevés, hogy valóban hasonlónak nevezhessük őket. Az isteni segítségre való támaszkodás rengeteg történetben megjelenik.

Én viszont nem hasonlítanám Tolkien hobbit-képét Nietzsche übermensch-éhez. Oké, annyiban hasonlóak, hogy mindketten egy számukra ideális emberi állapotot ábrázoltak, de sok dologban különböznek. Nietzsche erőre, hatalomra, szabadságra törekvő új igazságokat kutató übermensch-e szerintem nem hasonlít Tolkien hobbitjaira. Persze ezt Tolkientől kellett volna megkérdezni, azt elismerem :) de a hobbitok nekem mást jelentenek. Ha jól emlékszem Tolkien már nem volt fiatal, amikor a GYU-t írta, és a hobbitok talán azzá lettek, amire ő is vágyott. Nekem a hobbitok gyermektestbe bújtatott vidám öregemberek. Pipázgatnak, ezsnek, isznak, és nem vágynak többre. Nincs meg bennük a fiatalokra jellemtő felfedezőszellem, a tudásvágy, sem a hatalomvágy. Samu is csak álmodozik a kalandokról, de önmagától sosem indult volna el, és hamar meg is unja dolgot. Trufa és Pippin sem hagyták el még soha a hobbit vidéket stb.
Végülis így részletesebben leírva a GYU-Odüsszeia összehasonlításodat, már érthetőbb, és el tudom fogadni, csak persze én máshogy gondolom, viszont az übermensch résszel nem értek egyet. Tolkiennél elbukik az aki hatalomra törekszik.
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

v, 2005-02-27 13:40 Rem

Rem képe

Übermensch kérdés? Nem én találtam ki, hanem olvastam róla egy könyvben, ami a Gyúrúk úrát elemzte, nincs meg nekem, és a nevére se emlékszem.
Annyit tudok, hogy Tolien ezt nyilatkozta a Szilmariloknál: Nincsenek benne hobbitok és ezért félek, mert így nem lesz ember közeli.

Ahhoz, hogy ne ilyen vázlatos összehasonlítást adjak el kellene újra olvasnom, mint két könyvet, és mostanában nincs sok időm, majd egyszer. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-02-27 13:53 adriandraco

adriandraco képe

Oké, mondom így már elég volt az összehasonlítás, ezért ne olvasd el mégegyszer :) ;)

Viszont az übermensch rész kicsit megütött :) Gondoltam, hogy nem te találtad ki. Szerintem minél népszerűbb egy má, annál több dolgot próbálnak belemegyarázni. Nekem így első pillantásra ez is belemagyarázásnak tűnik.
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

k, 2005-03-01 11:10 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Tudom, hogy már a GYU-Odüsszeia-übermensch beszélgetés, ami Adriandarco és Rem között zajlott sem tartozik szervesen a fórum témájához, de egy kötetlen beszélgetés jó okot ad nekem, hogy most ne kelljen egy új fórumot létrehoznom, hanem mindjárt ide írhatok valami a GYU-ról, hiszen itt arról is volt szó. Szóval nem mondok elérési útvonalat, csak kattintgattam, de találtam egy oldalt, Gyűrűk Ura, és mindenkinek ajánlom, aki ért az iroadlomhoz (a nagytöbbség itt ilyen) és jól, vagy legalább tűrhetően beszél angolul, mivel enélkül a hasznos nyelvtudás nélkül megértésinehézségei támadhatnak az oldalon található GYU "idézetek" olvasása közben. Minden le van írva az elején, nemis mondok többet, csak annyit, hogy Rem előnyben van, mivel jól ismeri a nagy írók stílusát... na, máris kifecsegtem valamit.
Ja, még annyit, hogy ha lenne hozzá kedvem, akkor nyitottam volna egy vicc témát a Viccek fórumon belül, és oda tettem volna fel. Mert a paródia is egyfajta vicc.
Íme az oldal címe: http://www.flin.demon.co.uk/althist/auth.htm
(még nem tartok a végén, de szerintem egészen jkó)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

k, 2005-03-01 14:03 Rem

Rem képe

Hehe, jó a link ;) Ilyenkor örülök, hogy Tolkien írta meg a Gyú-t, és nem valaki más :lol:
Vagy három írót nem ísmertem, de többinél nagyon jól meg van oldva. Legjobban Hemingwayé tettszett. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

k, 2005-03-01 21:38 adriandraco

adriandraco képe

A Hemingway-es részen én is röhögtem, de hogy Meatloaf hogy kerül oda, azt nem tudom :)
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

sze, 2005-03-02 09:15 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Úgy látom hasonló az ízlésvilágunk, mert nekem is Hemingway tetszett a legjobban. Bár pár írót én sem ismertem... :D
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

sze, 2005-03-16 21:11 Rem

Rem képe

Most láttam a fűrészt, hát mit ne mondjak eléggé unalmas volt nekem. A vége túl sűrű. Az elképzelés az remek, csak a titokzatosságot és a várakozást hiányoltam. Tudjátok, amikor a western filmeknél várnak lövés előtt, úgy mond a hatásszünetet tartanak. Titokzatossággal meg az volt a bajom, hogy minden információ az ölembe hullott elég gyorsan. Végig kételkedtem a sorozatgyilkos kilétében, ez a gyanú a fotós felbérlőjénél beigazolódott. ;)
______________________
Az öreg dobozoló sámán

cs, 2005-03-17 21:55 Mesemondó

Mesemondó képe

Túl sűrű??? Mármint a vér?:)
... a fű nő magától.

p, 2006-08-11 08:13 Brother T

Brother T képe

Hi mindenki!

A kérdést inkább meg kellene változtatni arra hogy: "Melyik horrorfilm tetszett neked a legjobban?"
Mind1. Csak vicceltem... :-)
Nekem a legijesztőbb horrorfilm a Grudge volt. Nem is a történet és a szellemnő szörnyűséges látványa miatt, hanem mert majdnem mindig szívrohamot kaptam a hirtelen felbukkanásától. Nos, nekem ez a gyengém, a hirtelen ijedtség... Naja, ettől még nem tartom életem legjobb filmjének.
Szerintem a legjobb horrorok közé ezek kerülhetnének: Alien sorozat, Predator 1-2, 28 nappal később, Holtak hajnala (2004-es), Silent Hill, Doom, Darkness Falls, Texasi láncfűrészes (2003-as), Underworld, Resident Evil (csak az első rész) és persze a jó öreg Thing. Nem horror, de M. Night Shyamalan flmjei is borzongtatnak picit...
Továbbá van egy még elmegy kategóriám: RE2, A köd (remake), régebbi filmek, mint Hellraiser, Pumpkinhead stb.
És van egy "nemajánlom, hogy rabold vele az életed fontos óráit kategória": Uwe Boll produktumai.
Egyszer volt szerencsém megnézni egy eldugott kollégiumi szobában fenn a hetediken Uwe Boll: House of the dead című remekét. Aztán nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy hánnyak tőle. Az már nem is B kategória hanem Z...

k, 2006-09-12 22:42 Norubi

Kellemes éjszakát kívánok mindenkinek!! Új vagyok a fórumon, sőt az egész honlapon. Még nem küldtem be művet és kritikát sem, de ami kásik, az nem múlik.

Nem véletlenül írom IDE az első hozzászólásomat. Nagyon szeretem a horror témájú filmemet. Szamomra a legfélemetesebb az, amit nem látok. Hörgő zombik, nyáladzó élienek??? Bár az őket bemutató filmeket sem vetem meg, azért a misztikusabb vonulat inkább közelebb áll a szívemhez. Nagy Shyamalan-rajongó vagyok, és azt mondom, ő azért ért a félelemkeltéshez. Bár az ő filmjei nem horrorok, hanem "misztikus thrillernek álcázott mesék". Az Omen és a Rose Mary gyermeke igen-igen félelmetes, az Ördögűzővel karöltve, természetesen.

Sokan utálják (és utálták meg a kezdeti rajongás után) az ázsiai horrorfilmeket, én azonban igyekszek hű lenni hozzájuk. A Szem pl. tényleg félelmetes volt.
Igazából nagyon régen féltem egy film miatt.

Hát köszönöm a lehetőséget!!!

sze, 2006-09-13 09:49 Brother T

Brother T képe

A napokban mesélt egy haverom a Creep nevű filmről. Megnéztem az előzetesét, plussz még amit mesélt róla, egész kíváncsivá tett. Itt is mint a Kontrollban, egy metróállomáson játszódik a film, a főhősnő ugye lekési az utolsó metrót, és a megállót lezárják. Eddig mi a félelmetes? Semmi, hacsak nem rettegsz attól, hogy nem érsz haza időben és egy koszos, hideg metróállomáson kell eltöltened az éjszakát... Aztán jön valami aberált és degeneratív elváltozásokkal megáldott gyilkos (amire haverom azt mondta, hogy tuti születési rendellenességtől olyan a feje, vagy csak fejbecsűrték egy lapáttal:D ) és elkezdi üldözni a csajszit... mostanában alig láttam valami rendes filmet (tök mind1 milyen műfajban) ezért minél előbb megfűzöm a spanom, hogy adja kölcsön...

Apropó M. Night Shyamalan, úgy döntöttem, hogy beszerzem a Lady in the Watert. Biztos jó lesz, mert már a Falun és szétparáztam az agyam... plussz még az előzetese is jó volt...
Majd meglátjuk meddig nem alszom...

___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___ ___
"Most következik a nagy kérdés: Miről fog írni? És az ugyanilyen nagy válasz: Bármiről, amiről akar. Tényleg, bármiről... amíg igazat ír."

sze, 2006-09-13 22:19 Norubi

Annak a filmnek csak egy baja van: valami 85 perces. Persze ezt a témát nagyon nem lehet elhúzni, de azért egy 100 perces határt illenék elérni. Amúgy a film egész jó, főleg a mai silány felhozatalt szemlélve.

Örülök, hogy tetszett a Falu. Én a Lady...-től azt várom, hogy más lesz, mint az eddigi Shyamalan filmek. Számomra nemigen tud csalódást okozni az alkotó. Tőlem akár gyerekmesét is csinálhat, ha benne van a személyisége, karaktere.

v, 2006-09-17 20:48 Norubi

Most olvastam a neten, hogy a Lady in the water nálunk (Budapesten) sajnos megbukott. Ez persze nem változtatja a rendezővel kapcsolatos véleményemet, csak gondoltam, megjegyzem.

h, 2006-09-25 14:56 Toreador

A legfélelmetesebb horro film? Hm
:?: Nos talán a Titkok kulcsa, volt. Ott számított leginkább az emberi bizalom, hogy mennyire számít az ha bízunk más emberben, és a végén elég rosszul sültek el a dolgok. Természetesen azért is remek horror film, mert előveszi az amerikai, woodoo alapjait. Amiben még valamennyire hisznek a mai emberek. És ez ebben a borzalom, hogy valójában olyan témát dolgoz fel, amit könnyen belehet venni. Bár mostanában eléggé realisták az emberek, de ha valaki megfigyeli akkor ha a woodoo és a boszorkány szavakat említik nekik akkor egy kis szikrányi félelem gyűl a szemükbe. A titkok kulcsa után én a magam részéről nem mertem sötétben közlekdni a házban. Az alap cuccok annyira jók voltak benne, hogy beleborzongtam, pedig nem egy horror filmet láttam már életemen, de ez volt a legjobb. Itt nem egy gonosz szörny hanem egy mágiát ismerő emberi lélek szúr ki azokkal akik megfelelnek neki. A legborzalmasabb valójában az, hogy végig emberi képben ábrázolják őket. Tehát nem játszák el ugyanazt mint teszem azt egy vámpír filmben ahol már hozzá szoktunk ahhoz, hogy a vámpíroknak hirtelen két centis tűhegyes szemfogaik lesznek, hanem a végsőgik játszák azt, hogy valójában ők emberek, és hogy tőlük nem kell félni. A történetnek igazából nincs vége. Mivel az a két lélek átköltözik két másik ember testébe, pontosabban a két lélek helyet cserél. Így viszont kicsit olyan a film vége, mintha jelképesen a gonosz a győzne, és a jó tovább szenvedne.
Szerintem tuti jó film...

cs, 2006-10-05 13:08 Ophal X

Ophal X képe

Szerintem az eddigi legfélelmetesebb horrorfilm, amit láttam az „A harag” volt. Nagyon ijesztő egy film. Van neki második része is, de az nem tetszett annyira, habár az is nagyon félelmetes. Szerintem érdemes megnézni mind a két részét, igaz az egész filmnek semmi értelme. A második rész vége, pedig nagyon-nagyon zavaros és értelmetlen. Aki teheti, nézze meg. Kihagyhatatlan egy film. A többi film, amit ti említettetek idáig az hozzá képest smafu. Egytől-egyik csak valami vígjátékok. Mióta megnéztem, nem találok hozzá hasonló, félelmetes filmet. Már a Titkok kulcsát is csak valami fantasy filmek fogom fel, de a Texasi sem ér semmit… A HARAG az igazi, aki teheti irány a kölcsönző, vagy kérjétek el valamelyik haverotoktól.

szo, 2008-05-10 17:46 Káosznő

Látom már jó rég volt hozzászólás.
Én másképpen értékelem, hogy egy horror mitől jó. Egyrészt, amikor gyerek voltam és hogyan hatott rám, másrészt felnőtten figyelembe veszem a sztorit, emnnyire rémisztő, stb. Meg műfajilag is különbözőek.
Amiket nagyon félelmeteseknek tartok, szerintem: földönkívülis kategóriában "Alien 1-2" és "A lény", Átváltozás kategóriában "A farkas" (Jack Nickolsonnal és Michelle Pheiferrel), kísértetes kategóriában "Ragyogás" (Jack Nickolsonnal) és "A kör" és "A kedvencek temetője), Vámpíros kategóriában "Dracula" (Winona Riderrel) és "Interjú a Vámpírral" és az első klasszikus (Nosferat), zombis kategóriában "Resident Evil", egyéb kategóriában "Rémálom az elm utcában 1-3" és "Álomküzdők" és "Fűrész", sorozat kategóriában "A hegy gyomrában" és "X akták első 20 része kb", rajzfilm kategóriában Hófehérke és a hét törpe" (a banya nagyon jól megvolt csinálva), állatos kategóriában "A cápa 1-2", sátános kategória "Az ördögűzű" és "Az ómen", volt mégegy, ami minisorozat volt, de a címére nem emlékszem, kis városban kettévált a lakosság Isten és a Sátán oldalán, arra emlékszem, hogy volt benne egy süket-néma srác a jók oldalán, nagyon jó négy részes film volt. Volt még egy horrorfilm melytől kirázott a hideg, de nem tudom mi volt a címe, valami szörny volt a hóban, aztán beépült a kuyákba, meg emberekbe is beköltözött, amik undorító szörnyekké váltak. Szintén nem tudom a címét, csak arra emlékszem egy fa megerőszakolt egy csajt az erdőben, meg megis változott, erdőben és egy faházban játszódott.
Nekem a láncfűrészes nem jött be, inkább végigröhögtük az egészet, nekünk nagyon unalmas volt, hogy a főszereplő egész végig rohangál, a láncfűrészes meg utána, és ez ment másfél órán keresztül.
egy dolgot nem értek, hogy a "Sikolyt" miért kategórizálták horrorfilmnek, szerintem nem az, hanem inkább egy bűnügyi filomnek magasabb változata, melyben dúrva módon öldökölnek. Én inkább Poirot-hoz hasonlítanám, csak az a különbség, hogy a főszereplő jön rá ki benne a gyilkos a végén.

Káosznő

szo, 2008-05-10 17:57 Grindelwald

Grindelwald képe

Szia!
A felsorolt filmek közül szinte mindet láttam! :)

"valami szörny volt a hóban, aztán beépült a kuyákba, meg emberekbe is beköltözött, amik undorító szörnyekké váltak." Aszt a filmet ugyhivták, hogy VALAMI!! :) Én Ukránul láttam: "Щосы" - ami annyit tezs, hogy VALAMI!!. Állandoan elégették asz az embert, akibe éppen bele mászott!? Ugye??
-----------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat nelezsd meg, az embereket ne vezsd meg!

szo, 2008-05-10 18:01 Káosznő

Szia! Azt hiszem tudom mire gondolsz, amikor havasi táj van, és a 5-6 férfi van barátságba egymással, akiknek különleges képességük van. Igaz az is jó film, köszönöm a tippet:)! De én egy másik filmre gondoltam, amikor ketrecben vannak kutyák, valami tudós csoport valami helyszínen vannak, ahol megjelenik valami földönkívüli lény, és a végén a főszereplő tűzzel végez vele.

Káosznő

szo, 2008-05-10 18:08 szegeri

Ő jóra gondolt, de a magyar címe: A dolog (The thing)

szo, 2008-05-10 18:16 Grindelwald

Grindelwald képe

Ezért nem itélhec ell!!!! :) Nehéz Ukránul Magyarra forditani!!!!!!!!!!!!! Mérpedig Ukránul az, hogy "ЩОСЫ"!!!!!!!! Aszt jelenti hogy VALAMI!

------------------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat nelezsd meg, az embereket ne vezsd meg!

v, 2008-05-11 06:57 szegeri

Nem ítéltelek el. Azt írtam le, hogy Magyarországon milyen címmel játszották.

v, 2008-05-11 10:08 Grindelwald

Grindelwald képe

Én meg csak magyon hülye vagyok! :) Köszi! :) Bocs!

----------------------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat ne lesd meg, az embereket ne vesd meg!

szo, 2008-05-10 18:11 Grindelwald

Grindelwald képe

Én is erre gondoltam! Olyan szép szánhuzo kutyák voltak a ketrecben és sz átalakulásuk után egy FEKETE férfi elégette öket. Utána az egyik öregeb tudos megvadult és pisztojal lövöldözott, utána bezárták egy kunyhoba. A végén vettek mindenkitöl vért és ( Kurt Russel ) Aszem igy hivják a szinészt! A vérvételnél forro drotot dugtak a vérbe hogy ellenörizzék ki fertözöt és ki nem.:) AZ?????????? :) Azért került le mert válaszoltál az én válaszomra. Az irásod.

----------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat nelezsd meg, az embereket ne vezsd meg!

szo, 2008-05-10 18:33 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Én inkább azt nem értem, hogy az Interjú a vámpírral miért horror. Mitől horrorisztikus az? Csak mert vámpírok vannak benne? Ezen az elvenb a Bibi Blocksberg is lehetne horror a Minimaxon, mert abban boszorkánygyerekek vannak. ;) Pedig az tényleg gyerekeknek készült.
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 18:41 Grindelwald

Grindelwald képe

A tegnap este nésztem!! :)

------------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat nelezsd meg, az embereket ne vezsd meg!

szo, 2008-05-10 18:42 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Az interjú a vámpírralt, vagy a Bibi Blocksberget? :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 18:44 Grindelwald

Grindelwald képe

:) Az interjút. :) hoppá!

---------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat nelezsd meg, az embereket ne vezsd meg!

szo, 2008-05-10 18:52 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Jaj, tudom, hogy miért írsz hibásan, de ennyi idő után már csak gondolom, hogy jobb lenne ha szólok: javítsd az aláírásodat. Helyesen: Légy mindig jelentéktelen, a titkokat ne lesd meg, az embereket ne vesd meg!
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 20:34 Grindelwald

Grindelwald képe

OK!! KÖSZI! :oops:

----------------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat ne lesd meg, az embereket ne vesd meg!

k, 2008-05-13 17:09 miyoku

miyoku képe

"ami minisorozat volt, de a címére nem emlékszem, kis városban kettévált a lakosság Isten és a Sátán oldalán, arra emlékszem, hogy volt benne egy süket-néma srác a jók oldalán, nagyon jó négy részes film volt. "
szerintem a végítélet (s. king) bár a fim felejtős, a könyv viszont fergeteges!
dracula filmet nem csipem, mert köze nincs a stoker műhöz, egy giccses szerelmi storyt csináltak belőle, ez a szál a könyvben nem is szerepel, sem az előzmény, h tepesnek meghalt volna a felesége.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-05-13 17:11 miyoku

miyoku képe

rice könyveit viszont nagyon csípem, attól függetlenűl, h az összes vámpír olyan mintha rossz buzik lennének és örökösen sírnak. az interjú egy jó adaptáció, kár h a lestatból nincs, a kárhozottak királynőjét meg el****ták.
ek: front. remélem nincs igaza, mert akkor jön a hányós migrénem. :(
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-05-13 19:02 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Ez bizony így igaz, tényleg buzisan viselkednek. De ha belegondolunk ezeknél a lényeknél hormonok híján már nem bír jelentőséggel a szexualitás. Náluk már csak az érzelmi kötődés fontos, s mivel a szexuális vágyak hiányoznak, oly mindegy, hogy milyen nemű a szeretet személy, ugyanúgy, mint ahogy a szülűk irányába érzett szeretetünkben sem játszanak szerepet ilyen tényezők. Így náluk már előfordulhat olyan mély érzelmi kötődés, mely akár szerelemként is felfogható, s hiába irányul egyező nemű személy, vagy akár egy gyerek irányába, akkor sem nevezhető homoszexualitásnak, vagy pedofíliának, mivel a közponbtjában nem a szex áll. Így már érhetővé válik Az interjú vámpírralban Luis vonzalma Lestathoz, vagy (ej, elfelejtettem a nevét) a kislányhoz, nem is beszélve a másik vámpír fazonról (az ő neve sem ugrik most be, de Bandereas játsza a filmben).
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2008-05-14 09:56 miyoku

miyoku képe

nekem bejön ez a biszex vonal, csak ne bőgnének állandóan.
ha olvastad a könyveket, ott azért lejön, h már az átalukásuk előtt is néhéány vámpír kissé bizonytalan nemi hovatarozású. de ez más rice könyvekben is így van. a my fair boszikban mindenki kefél mindenkivel.
ek: vadul. igen, ott vadul dugnak. :)
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

sze, 2008-05-14 15:51 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Én csak az elsőt olvastam eddig, az interjút. De, hogy is van ezzel a boszissal? Ki, kivel? A biszex nálam csak a lányok közt jön be. (Bocsi, de az olyan izgi! :) )
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

cs, 2008-05-15 10:10 miyoku

miyoku képe

az egy halál jó sorozat. boszorkánykrónikák a címe. de az interjú folytatását is tudom ajánlani.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

cs, 2008-05-15 16:36 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Valaki már megígérte, hogy kölcsönadja a folytatásokat, de azóta nem találkoztam vele.
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 18:02 Káosznő

Miért került a válaszom lejjebb?
Káosznő

szo, 2008-05-10 18:05 Káosznő

Szia! Azt hiszem tudom mire gondolsz, amikor havasi táj van, és a 5-6 férfi van barátságba egymással, akiknek különleges képességük van. Igaz az is jó film, köszönöm a tippet:)! De én egy másik filmre gondoltam, amikor ketrecben vannak kutyák, valami tudós csoport valami helyszínen vannak, ahol megjelenik valami földönkívüli lény, és a végén a főszereplő tűzzel végez vele.

Káosznő

sze, 2008-10-29 13:55 Withae és Morella Evangelion (nem ellenőrzött)

A havas-tájas-5 pasis-különlegesképességes-sztívönkinges: Az Álomcsapda, gyermekeim...
Nem nagyon merek ide írni, mert nekem szülői korlátozás miatt szigorúan tilos minden ilyesmi, ami hororisztikus (kizárólag ez érdekel, természetesen, Murphy dolgozik), úgyhogy bármivel be lehet fosatni, olyan ijedős vagyok. Én még nem lettem immunis... Amikor kb. 13 évesen otthon voltam egyedül, és Poe-tól olvastam A fekete macskát kb. éjféltájban, akkor emlékszem, hogy elmentem leellenőrizni az összes ajtót-ablakot... De pl. idén Az 1408-as szobával (szintén King-adaptáció) sikerült úgy beparáztatnom magm, hogy ha éjjel, mikor nem bírok elaludni, és eszembe jut az a film, a fejemre húzom a takarót, és írd-és-mondd reszketek. Jujj!
Sőt, volt olyan saját novellám, amit szintén éjjel találtam ki, és utána nem mertem elaludni... (Apám írásmegsemmisítő háborújának hősi halottja lett, talán majd újrírom...)
Most lehet röhögni, hogy milyen beszari egy alak vagyok, - én, a goth -, de a Körnek asszem a DVD-menüjéig sikerült eljutnom, aztán ott bemenekülem az ágy mögé, és kinyomtam. SZégyen... A nagyimék kútjából meg azóta nem szívesen húzok vizet.
Morella

sze, 2008-10-29 14:15 Crystalheart

Ez tényleg nem semmi, számomra olyan szinten elképzelhetetlen... :D

sze, 2008-10-29 17:48 Ndy

Ndy képe

A 1408-as szoba tényleg jó volt. Én az elmúlt 10 év legdurvább filmjének a Mirrors-t tartom. Javaslom mindenkinek, aki nem ijedős.

sze, 2008-10-29 18:02 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Én a Mirrorsról egy "lehúzós" kritikát olvastam, a szerzője szerint az egy unalmas, kicsiket ijesztegetős film, és nem is érti, mi abban a horror. (Persze elismeri, hogy remek alkotás, de őt nem hatotta meg a durvasága, olyan szinten erős középkategória.) Na, most kinek higgyek?
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

szo, 2008-05-10 18:24 Káosznő

Jaj, kihahytam még egy filmet, amlytől gyerekként félelmetes volt, persze felnőtt fejjel csak röhögök rajta, hogy tudtam félni rajta, ez a "Szörnyecskék".

Káosznő

szo, 2008-05-10 18:25 Káosznő

Igazad van, tényleg a "Valami" másképpen "A dolog" című film volt az!
Köszönöm a segítdéged:)!

Káosznő

szo, 2008-05-10 18:30 Grindelwald

Grindelwald képe

Júj... Emlékszem kiskoromban, nem tuttam aludni a "Támad a Mars"-tol. :) Most szégyelem magam!
---------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat nelezsd meg, az embereket ne vezsd meg!

cs, 2008-05-15 17:57 Arendyr

Nem vagy egyedül... Habár nálam még elnézhető, két éve láttam... Ott a zene akasztott ki asszem:D
(14 vagyok, h képben legyetek a gyávaságom illetően)
_____________________
May the shadows hide you..

cs, 2008-05-15 18:32 Grindelwald

Grindelwald képe

Én 15!

Ek: Fiam :D
----------------------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat ne lesd meg, az embereket ne vesd meg!

cs, 2008-05-15 19:22 Arendyr

Nem lenne aktuális megnézned a Julius Caesar II. felvonásának utolsó jelenetét?
_____________________
May the shadows hide you..

szo, 2008-05-10 19:01 Demetria Blacksmith

Demetria Blacksmith képe

A Rém Rom című mesefilm :D . Najó, nem éppen horror, de azért erőteljesen olyan a beütése. Főleg, mikor olyan hangeffekteket nyomnak benne, meg folyamatos sikítozást, hogy mikor telefonálsz, azt hihetik, ölnek valakit! Állati egy "film" :D Gyerekkel csak szülői testközelből nézetném, hogy legyen kibe bújni, mikor rémisztget a jelenet :D

szo, 2008-05-10 19:53 hazmat

hazmat képe

Rém Rom? Nekem ez a cím nem ösmerős. :roll: Mi van benne? (fél elem??????) :D

szo, 2008-05-10 22:00 Demetria Blacksmith

Demetria Blacksmith képe

Brrr van benne, s jó sztori...meg...hm... Csattanó :D

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=78736&i_city_i...

szo, 2008-05-10 20:53 Káosznő

A Ragyogás még most is megrémít, főleg, amikor bekapcsolva hagytuk a DVD-t, ketten néztük meg és az ismerősöm kiment a konyhába, az a zene olyan hatással volt rám, hogy félelem ejtett rabul, alig vártam, hogy az ismerősöm visszajöjjön.

Káosznő

szo, 2008-05-10 22:14 Grindelwald

Grindelwald képe

Stephen KING : CUJO!!!!!! Féltem a saját kutyámtol! Ami egy Angol kokker Spániel. :oops:

------------------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat ne lesd meg, az embereket ne vesd meg!

v, 2008-05-11 14:12 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Én is félek egy spánieltől... minden kutyától a hideg kiráz. Rám ugat egy csivava, és sikítva menekülök. (Viszont egeret abajgatok, macskát simogatok, nyuszit dögönyözök, madárral csevegek, de a kutyáktól halálosan rettegek.)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

v, 2008-05-11 14:30 Demetria Blacksmith

Demetria Blacksmith képe

Ugyan, a Sátán kutyája című Sherlock Holmes féle filmben, az ebédlői jelenetnél ott függött a turiból szerzett függönyünk. És az is olyan régi, kék-fehér mintás volt, hogy olyat sehol máshol nem találsz! :D

v, 2008-05-11 14:55 Grindelwald

Grindelwald képe

Hát az én blökim, van olyan dagadt mint egy viziló! Nem sok hasznát veszem! Dagadt vénaszony.
----------------------
Légy mindig jelentéktelen, a titkokat ne lesd meg, az embereket ne vesd meg!

v, 2008-05-11 16:13 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Vaú! ;>
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2008-05-11 01:40 Káosznő

Kedves horrorrajongók!
Ma néztem az interneten meg a youtube-n és képzeljétek! Fokytatják a "Rémálom az Elm utcában"-t. Állítólag valami feldolgozás, előzmény lesz, de sajnos Robert Englund nélkül akarják! Még nem tudni ki fog helyette játszani!

Káosznő

k, 2008-05-13 17:13 miyoku

miyoku képe

és wes craven?
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

v, 2008-05-11 09:15 Káosznő

Sőt, nemcsak Freddyt folytatják, hanem lesz még Predator 3 és Alien 5!!!

Káosznő

v, 2008-05-11 09:36 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Uff! 8O
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

k, 2008-05-13 07:00 Káosznő

Folytatják a Thinget:)! Lesz második része!
X akták 2 is lesz, a bemutatóból látva szerintem jobb lesz.

Káosznő

k, 2008-05-13 13:38 Sólyom László

Sólyom László képe

Szerintem a Kör 1.2. a legjobb horror film és egyben a legtitokzatosabb! Fordulatos és izgalmas!

k, 2008-05-13 17:15 miyoku

miyoku képe

korán kezdtem, 8 évesen vezettek be a horror filmek világába, napközis nyári tábor alkalmával. szüleim nem is értették, h mért nem barnulok, egész nap az ebédlőben ültünk és a "nagyfiúk" oment és rémálmot hoztak. szeretem ha egy horrorban van történés is, nem csak hentelnek.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-08-19 12:13 Horrormester

emlékszem még ovis sem voltam és már az asztal alól néztem az élőhalottak éjszakáját. aztán mikor 12. szülinapomon eldöntöttem hogy nagy horrorrajongó leszek.na akkor aztán néztem a horrort ezerrel.(Átok,kör,Alien,stb..)És szerintem a legkirályabb horrorfilm a rémálom az elm utcában.Én annál jobb filmet nem ismertem még. :D

cs, 2008-10-02 20:22 pysty25

Legfélelmetesebb film a twin peaks akárki akármit mond! 8O

p, 2008-10-03 10:48 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Csak egy kicsit megdöbbentő a végén a pozitív szereplők teljes bukása, tömeges elhalálása, s a gonosz diadala. :) Azért én is szerettem. :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

p, 2008-10-03 11:03 Crystalheart

Az ilyet én nem megdöbbentőnek mondom, hanem idegesítőnek. :D Amúgy ég eddig nekem nem tudtak horrorfilmet mutatni, amin ne röhögtem volna legalább egyszer olyan helyen, ahol amúgy nagy rettegésnek kellett volna lennie.
 
(Horrortól elvonatkoztatva, ki látta a SK's KingKongot? Mert az akkor 6 éves kishúgom és 9 éves kisöcsém gyakorlatilag végigvihorászták, sőt, inkább végigröhögték az egészet. Ejj, mondom, talán kevesebb Diablo2-t kellett volna mellettük játszani? :D Szerintem a most 8 éves kishúgommal úgy végig lehetne nézetni akármilyen horrorfilmet, mint a huzat, és unott arccal ülné végig, mondván, hogy nincs benne semmi érdekes, csak kinyíródik mindenki.)

p, 2008-10-03 11:07 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Én viszont útálom a horrorfilmeket. Fúj, rondák és ijesztgetősek! Nem valók az én gyermeki szívemnek! ;)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2008-10-15 00:01 NoBody

Alien

sze, 2008-10-15 16:34 Sütiszörny

Sütiszörny képe

E.T. :D
De most tényleg, én féltem tőle, mikor pici voltam. :D
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2008-10-15 16:43 Crystalheart

Jaaaj, kicsi koromban én Csúcsfejekkel voltam így. Vagy kétszer volt tőle rémálmom, és akkor még nem szerettem a rémálmokat :P

p, 2008-10-17 18:46 Rawena

Rawena képe

Én ezzel máig így vagyok...persze nem pont ezzel.
A Pindúr Pandúrokkal... az halálos..... nekem KOMOLYAn rémálmaim voltak őle, és máig is utálom.Nem vagyok rajzfilm ellenes, mert pl a Tom és Jarry-n máig szakadok a röhögéstől, de a spongyabob és társai az vmi félelmetes.
De azért a műfajban is van. Dead Silece. Régen borzongtam így mint azon.Magyar címét nemtom, mert angolul néztem meg, de ajánlom mindenkinek:)
...........................
" A zsenit és az őrültet egy hajszál választja el.Én vagyok a hajszál.Mindkettő, mégis egyik sem"//Mary Alice-Cruel Tales//

p, 2008-10-17 19:13 Sütiszörny

Sütiszörny képe

A legfélelmetesebb rajzfilm a varjúdombi mesék volt. Azt szerintem elvileg gyermekeknek készítették, de valami rettenetres volt!
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

p, 2008-10-17 19:36 Creideiki

Creideiki képe

Iszonyat. Sérült gyermekek százezrei, a jövendő megnyomorítása...
Mai napig szóbajön, mint elrettentő példa...
Mondjuk a Pimpát is utáltam.
-
Frappáns de tömör aláírás helye.

szo, 2008-10-18 17:33 Rawena

Rawena képe

szerecsére ezekről nem is hallottam
" A zsenit és az őrültet egy hajszál választja el.Én vagyok a hajszál.Mindkettő, mégis egyik sem"//Mary Alice-Cruel Tales//

v, 2008-10-19 09:03 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Akkor tessék: :)
http://www.youtube.com/watch?v=8RS76PKhvaU
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2008-10-19 09:14 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Kösz süti, borzalmas volt! :D

cs, 2008-10-23 17:35 Rawena

Rawena képe

jobban jártam volna az édes tudatlansággal XD
...................................
" A zsenit és az őrültet egy hajszál választja el.Én vagyok a hajszál.Mindkettő, mégis egyik sem"//Mary Alice-Cruel Tales//

p, 2008-10-24 16:39 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Ugye-ugye? Pedig ez a rész még nem is volt olyan félelmetes. Másik néhány epizód egy életre szóló rettegést váltott ki némely gyerekben. :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2009-05-17 15:36 isslac

Jézusom 8O Ez tényleg félelmetes! Brrr.
Én amikor kicsi voltam, olyan 4 éves, napokig rémálmaim voltam a Jancsi és Juliskától... Álmomban megjelent a boszorkány, és tűzön akart megsütni. Emlékszem, utána jó pár évig rá se néztem arra a kazettára.
----------------------------------------------------------------
Akkor kell szeretnünk valakit amíg él,nem pedig amikor már halott...
www.darkisland.gportal.hu ( itt ismoon néven vagyok)

v, 2009-05-17 15:04 elizabethlynn

Nem egy ismert horrorfilm, de valakinek hátha mond valamit: "Pihenő a pokolban" - az a furgonos pasas. Te jó ég.

v, 2009-05-17 20:36 gwalker

gwalker képe

Nemrég vettem elő az Event Horizon c. horror-t. Nekem az az etalon. :)

------------------
gwalker.sfblogs.net
------------------
Hot sun, global fun
Needed action, start to run.

k, 2009-05-19 15:51 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Azt láttam moziban. Azt hittem, valami jó kis scifi lesz. Erre meg egy csúnya, ijesztgetős horror. :-? Szegény kis Süti! :|
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

h, 2010-02-01 20:04 alyssamccombs

 Hellcsi :) Szerintem az Átok a legkeményebb horrorfilm - mármint félelem szempontjából. Nincs benne sok vér,de én a mai napig be vagyok ijedve,mikor meglátom. Oda jutottam,hogy megnézhetem a második részt is (mi lesz a harmadikban?!) de nincs hozzá sok bátorságom...két hétig voltam az első rész hatása alatt. A péntek 13. c. nem hatott meg...az Engedj be!- már jobban tetszett. Most még megnézek párat,hátha lesz köztük jobb is. :D Am köszi az ajánlót...hasznos volt. ;)

h, 2010-02-01 20:52 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Számomra a Bátor kis kenyérpirító a legkeményebb film. Még társaságban sem merném betenni! :-)

h, 2010-02-01 20:55 Kelvin

Kelvin képe

Fúj, hova?

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2010-02-01 21:14 Roah

Roah képe

Dom! Tündéri! (és ezt nem is láttam! zabálnivaló!sürgősen be kell szereznem!

Egyébként engem mostanság riogattak a Paranormal Activityvel. Hát elaludtam rajta. Vontatott, unalmas, semmilyen. Az összes "izgalmas" jelenetet összeollózták  régi, híres, ijesztegetős filmekből.

Viszont a Strangers dörömbölős részeitől szabályosan ugráltam ijedtemben, a Viasztestektől nem aludtam, és egy nagyon retro film...az Erdő Szelleme. Ez utóbbi "pikk dámás" jelenete a mai napig halálra rémít, és hasonló élményeket hagyott maga után egy sc-fi horror, melynek címe: A dolog.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2010-02-01 21:16 Kelvin

Kelvin képe

A dolog az egyik kedvenc filmem!!!

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2010-02-01 21:21 Roah

Roah képe

Itthon is nagyon népszerű! Carpentert mindig is imádtam, de a Dolog valami elképesztő film. (és a zenéje? futkos a hátamon hideg, pedig Morricone szerezte) Az orvosi szoba, a "sokkolós" jelenet megvan Kelvin? Amikor a pasinak behorpad a hasfala, fogakká változik, és leharapja...és utána a fejéből pók szerű lábak nőnek ki, és elfut...brrr, nagyon kemény egy film, pedig lassan 30 éves.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2010-02-01 21:51 Kelvin

Kelvin képe

Ó, igen, igen, mondd még!!! :D

Az is állat, mikor a kutyából (szegény... :( ) kikel a szörny. Attól a résztől komolyan fostam ifjabb éveimben. Meg amikor vizsgálják a vérüket, és az egyikükkel már miújság van, és jól felpattan a plafonra.

http://www.youtube.com/watch?v=kwknrtA1mCg

http://www.youtube.com/watch?v=FkNyC6MQMj0

Este már nem szabad ilyeneket nézni! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

k, 2010-02-02 09:34 Roah

Roah képe

Ahogy óhajtod Kelvin: D!

A kutyás jelenet szerintem legendássá vált. ( asszem még az Alian 3. részének rendezőjét is megihlette, mert a lény ott is kibújik a rotiból)

A "Dologban" pedig mindenféle nyálkás nyúlványai lesznek, és csüng a plafonról, miközben az idegen szorgosan próbálja a kutyus külsejét másolni...A vérteszt is húzós. Amikor megakarják sütni...és kiugrik...a mai napig hajlamos vagyok megijedni tőle, pedig sokszor láttam, mert megvan.

Közben rájöttem, hogy a másik retro horrornak nem Erdő Szelleme a címe, hanem ez: Evil Dead. Csak így rémlett, mert a VHS-re így volt ráírva. Ez volt az a film, amit szorgosan dugdostak előlem a szüleim, akár a "felnőtt" filmeket. Na abban van a "pikkdámás" rész, meg penészes arcú boszik, meg vihogó, nyihogó lények, meg egy fa, ami kiráncigál egy lányt az erdőbe, és...kerestem a youtuben róla valamit, de csak két rossz minőségű blokkot találtam. De a címe alapján - már ha érdekel egyátalán valakit -, van róla info.( borzasztó régi mű, 1982-es) Kislányként emiatt a film miatt sunnyogtam át a szüleimhez éjjel, mert nem tudtam aludni a boszorkányok arcától...

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2010-02-02 14:41 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

1956- ban már filmre vitték és egyébként(nyilván tudjátok) Don A. Stuart kisregénye szolgált irodalmi alapanyagául.

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

k, 2010-02-02 15:48 Roah

Roah képe

Hát én restellem, de nem is tudtam. Viszont most utánanéztem az általad említett írónak. Köszönöm:) Ahogy én olvastam, nem csak ez az írása ilyen profi...mégegyszer köszönöm. ( a fene tudja miért, ha a Dologról van szó, nekem azonnal Carpenter ugrik be, és a hó...)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2010-02-02 16:44 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Még kimaradt az életemből ez a film, de egész véletlenül éppen az asztalomon fetrengett az 1992 decemberi Analógia című antológia, melyben Izé címmel szerepel Don Stuart klasszikusa.

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

k, 2010-02-02 14:37 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Ha horror filmnek lehet nevezni, akkor a Sziklák Szeme elég rendesen kiborított, bár a horror témáról mindig a lassú mozgású zombik jutnak eszembe. Az a jó rémfilm, ami csak sejtet, például a Sötét Víz vagy a Titkok kulcsa.  Klasszikusként a Dr. Caligari is félelmetesnek mondható.

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

k, 2010-02-02 15:56 Roah

Roah képe

A Sötét Víz, az nem a Fekete Víz? ( a tartályos, plafonból a trutyis film, J. Connely-vel?) Amit te írtál, azt úgy hívom: "Gondolkodós horror". A Sziklák Szeme 1, és 2 tényleg brutál. Kiszámíthatatlan film...és gusztustalan a látvány miatt - ki ne röhögj - nekem "büdös". Annyi büdös dolgot mutogatnak...hogy büdös. Gondolkodós horror a Fűrész volt nálam, de annak is csak az első két része. A többi feltúrbozott trancsír, belezés, és kínzás, mint a Motelekben. Nem mondanám rémfilmnek, de nekem tetszett az Univited is, illetve egész jó sztorija van a Farmhouse-nak.   

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2010-02-02 16:40 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Dark Water. Egyre gondolunk bár én a japán változatot is láttam, Koji Suzuki nevű ürge írásaiból számos horrorfilmet készítettek. Nekem például a Ragyogás is elég nyomasztó, az a sövénylabirintus meg egyenesen szenzációs. A Sziklák Szeme igencsak büdös, de az elején lágy zenére bemutatott sugárfertőzött hibás génállománnyal született csecsemők látványa, elborzaszt. Az a jó rémfilm, ami elhiteti veled azt, hogy a történet veled is megeshetne, ebből a szempontból nekem a Motel is félelmetesnek tűnt, igaz nem vagyok oda a vérengzős filmekért.

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

k, 2010-02-02 16:57 Roah

Roah képe

Ugye, hogy büdös a Sziklák szeme? Valóban iszonyatos a torz babák látványa.

Nem ez a japán író  - Koji. S.de sajna nem ismerem a műveit - alkotta az Árnyképet is?

A Motel nem csak azért zúzós, mert trash horror - jól írtam? -, hanem azért is, mert Eli, és Tarantino ilyennek látta Európát a háború után. Hogy a szegénység, és a nyomor miatt egymást adják el az emberek. És igen, azóta sem tudnak rávenni, hogy elmenjek külföldre dolgozni...Tarantino mint mindig, rácsapott a lényegre.

A Ragyogás könyvben is, filmben is üt. (filmben csak a Jack Nicolsonos verzió)

Ha megfelel a "mércének", én minden horrora vevő vagyok. Ha már az elején tudom a végét, és a történet nem mozdul előre, vagyis élvezhetetlen, akkor nem nézem tovább. (na jó, a nagyon zsigerelős jeleneteknél alkalmazom a "nem nézek oda" trükköt. Bár engem sokkal jobban nyomaszt a színészek élethű jajveszékelése. A Motelnek mindkét részébe a szívem szakadt meg. ( a másodiknál különösen, a kád fölé lógatott lány nyűszítése az anyja után...az nagyon megszorongatta a torkomat)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2010-02-02 17:01 Maggoth

Maggoth képe

Nekem meg a végén az a csúnya jelenet azzal az ollóval, és nem csak a torkomat.

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

k, 2010-02-02 17:36 Roah

Roah képe

Maggoth! Mi ezt először baráti társasággal néztük, és a srácok nem akartak hinni a szemüknek. Visszajátszották, hogy meggyőződjenek róla, hogy Azt látták, "jól" látták, aztán csoportosan rimánkodtak, sziszegtek, együttérztek. Tényleg kemény volt...

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2010-02-02 17:43 Dana

Dana képe

Valahogy úgy vagyok ezzel, hogy sok filmet gyerekként lazán megnéztem, aztán felnőtt fejjel inkább csak kis ablakban, miközben fél szemmel a netet böngészem - ha netalán valami ijesztőbb jelenet jönne. Ezt a Mángorló című filmnél vettem először észre.

Egészen kicsi voltam, amikor láttam egy filmet, amiben a hullának leszakad a keze (kézfeje) és utána az megy és gyilkol össze-vissza. Az nagyon ijesztő volt, de nem emlékszem a címére.

 

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

k, 2010-02-02 17:50 Dana

Dana képe

De jó még: 

- Event Horizon

- A texasi láncfűrészes

- Final destination 1. és 2.

 

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

k, 2010-02-02 18:40 Creideiki

Creideiki képe

Varjúdombi mesék

 

Mai napig rémálmaim vannak tőle.

Nem volt aranykor.

k, 2010-02-02 19:03 Dana

Dana képe

Nekem az a Szekrénymesék című "mese" volt.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

k, 2010-02-02 19:41 Pyrrhusz

Pyrrhusz képe

Abandoned. Az elöbb néztem meg. Hátborzongató!

- "Az örökkévalóság nagyon hosszú. Különösen a vége felé." -Woody Allen

k, 2010-02-02 20:41 Ndy

Ndy képe

A körhinta. (részegen nézve)

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

sze, 2010-02-03 16:49 Jack

Üdv mindenkinek!

Ha már horrolfilm akkor az nem más , mint a Paranormal Activity ha még nem láttad nézd meg ha meg láttad akkor tudod miről van szó.

Signed by: Jack

sze, 2010-02-03 18:22 Ovidius

Ovidius képe

Valamikor a 20-as éveimben láttam egy dokumentumfilmet Auschwitzről...

Azóta nincs gondom a horrorfilmekkel...

Angol kisasszonyok teadélutánjaként érzékelem őket.

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

sze, 2010-02-03 18:47 Siri Jinn

Siri Jinn képe

Hű, ez egy érdekes téma... (remélem, újként is bele szabad dumálni :$)

Nekem az örök favorit a Kedvencek temetője. Igaz, attól négy vagy öt évesen rémültem halálra, de akkor annyira, hogy tíz év kellett, mire újra megnéztem :))

Azóta kicsit megedződtem. De ami nagyon jó horror... hmm... a 1408, meg a 23-as szám. Bár ezek inkább thrillerek. Meg szerintem az keletiek tudnak igazán jó horrorokat/thrillereket csinálni, a kép és hangvilág nagyon sok filmben eszméletlen. A Harag-filmek, meg az újabbak közül talán a Két nővér...

¤¤¤¤¤

"Mindenek Anyja az életet védi, nem minket..."

sze, 2010-04-14 17:52 Kelvin

Kelvin képe

A legjobb üres aggyal leülni elé. Ne zavarjon a francia nyelv, csak az elején furcsa. Próbáld meg elhagyni az előítéleteidet, ne foglalkozz az előző filmekkel. Ez nem csak egy horror, de megváltani sem akarja a világot. A probléma pont annyira egyszerű, hogy akár még valós is lehet. Ha meg nem az… az sem fog érdekelni. Szemet hunysz a túlzások felett, mert egy idő után nem a látvány fog megragadni. Addigra már megrágott a film.

Amit az elején keménynek találhatsz, az a végére a nyugalom egy csendes kis szigetének tűnik. Mindvégig megmarad a horror határain belül, csak közben kiemeli a lelked, megerőszakolja, majd visszalöki beléd. Ez az a film, ami este az ágyad szélére ül, és reggelig el sem megy onnan. Már-már szépen ábrázolja a tébolyt, a szadizmust, a szenvedést. De ettől még nem fog tetszeni...

Jelen pillanatban nem ismerek megrázóbb horrort.

http://www.youtube.com/watch?v=ZNM9kKo4JNU

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-04-14 18:30 Ndy

Ndy képe

Azt hiszem, meg kell néznem :) Szeretem, ha ilyesmit csinálnak a lelkecskémmel :D

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

sze, 2010-04-14 19:02 Kelvin

Kelvin képe

Jó szórakozást! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2010-04-15 07:36 Blade

Blade képe

Bealudtam a trailer-en. :)

cs, 2010-04-15 18:02 Kelvin

Kelvin képe

Igen, az fos lett. De nem fikázni! Megnézni! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

szo, 2010-04-17 16:37 Roah

Roah képe

Megnéztem a Mártírokat.  A film bizonyos jelenetei feszegetik a horror határait. A mondanivaló sokkoló, és nyomot hagy maga után; elképesztő alkotás.

Blade: A trailer köszönőviszonyban sincs a filmmel.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2010-04-15 00:09 Zora

Zora képe

Gyerekként láttam az Onibabát... azóta is mérges vagyok a szüleimre, hogy bekapcsolva felejtették  tv-t... :O Kamaszként aztán átestem az Interjú a vámpírral borzalmain, s mire mindezt kihevertem, jött a Titanic... utóbbi miatt 20-25 évvel visszaestem a felnőttéválás folyamatában, pedig amúgy se álltam valami fényesen. Francba, most kezdhetem elölről.

------------------------------------------

p, 2010-04-16 21:31 Adiz

Adiz képe

Hát életem legfélelmetesebb horrorfilmje kétségtelenül az Örödgűző volt. Az alap of course.

p, 2010-04-16 21:45 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Uram, Önt még látni errefelé? Megpillantása felett örvend szívem! :)

Nekem a legfélelmetesebb horror a "Karcos beküldött írások szerkesztése este tíz és éjfél között" című zsigerelős rettenet. Annál nincs rosszabb, higgyétek el. Színes, szélesvásznú valóság.

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2010-04-17 17:05 Indi

Indi képe

Az én bátor Onii-chan-om  :) 

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

v, 2010-04-25 08:56 gumiicsizma

gumiicsizma képe

Nem nézek horrorfilmeket. Nem szeretem őket. :/

Az élet egy játék, hát játszd!

h, 2010-04-26 13:46 SzabadMedve

SzabadMedve képe

Arachnophobia. Brrr...

A világból ki lehet kergetni a gyufásskatulyánál nagyobb pókokkal. O.o

cs, 2011-04-28 02:57 voogergo

voogergo képe

Nagy rajongója vagyok a műfajnak, de igazán film még nem tudott megijeszteni. Nálam a Number 1 horrort egy számítógépes játék képviseli, nem tudom ismeri-e valaki, a címe; Amnesia: The dark descent. Bátran ki merem jelenteni, hogy ennél rémisztőbb alkotás még nem látott napvilágot (és ezt nem csak én mondom). A történet leginkább egy Lovecraft-féle agymenésre hasonlít, a készítők pedig a literszámra folyó vér és a hirtelen előugró szörnyek helyett, inkább az atmoszférára és a feszültségre összpontosítottak. Szinte az elejétől fogva lelkiterrorban tarja a játékost. Szerintem valódi remekmű, kategóriája legjobbja.

http://www.youtube.com/watch?v=M627-obxNzg

Amúgy kedvem támadt valami jó kis karcolatos horrort olvasni. Esetleg tud valaki ajánlani valamit?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://voogergo.wordpress.com/

cs, 2011-04-28 09:38 Para Celsus

Para Celsus képe

Ördögűző, egyértelmű. Mikor a kiccsaj borsóleves-hányadékot köp a pap bácsira... meg a fejforgatós jelenet. Brr...

 

A mai CGI-s, HumanCentipede-es marhaságokon bealszik az ember.

 

Ja, itt egy régi kedvenc:

http://www.youtube.com/watch?v=cq9IKsH9BXg


"The Rainmakeeeer!"

cs, 2011-05-05 08:15 BoysNOize

Sok ember rossz kategóriákba sorolja a filmeket.

Egy horrorfilm nem ijesztő, nem félelmetes, inkább brutális, kegyetlen és undorító.

Ami ijjesztő és az emberi elmére hat az thriller, azon belül is a pszicho-thriller.

Pl.: Átok részek, Paranormal Activity 1-2, Tükrök stb.

 

cs, 2011-05-05 10:02 voogergo

voogergo képe

Valahol igazad van, valahol nincs. Hadd idézek a wikipédiárol:

"A horror olyan irodalmi műfaj, amelynek középpontjában a félelem áll."

"Két alapvető csoportra lehet felosztani a horror témájú műveket. Természetesen a határvonalak sokszor elmosódottak közöttük, hiszen az írók vegyesen alkalmazzák ezek elemeit.

A műfaj egyik része a pszichológiai vonatkozását ragadja meg. Ezekben a művekben hangsúlyosabb a történések lelki vonatkozása. Habár gyakran nem is történik látványos borzalom, a cselekmény, illetve az azok mögött megbúvó és felsejlő erők félelemmel töltik el az olvasót. Gyakran nem is lehet fényt deríteni arra, hogy mi a pontos kiváltó ok, és sokszor pont ez okozza a zavaró hatást. Ebbe a pszichikai kategóriába tartoznak például Howard Phillips Lovecraft vagy Edgar Allan Poe művei. A filmek között ezt gyakran nem is horrornak, hanem thrillernek hívják. Itt megemlíthető a Twin Peaks vagy az Örvény című filmsorozatok.

A műfaj másik része a dolgok fizikai oldalával foglalkozik. Jellemző rájuk a vér, fájdalom és erőszak látványos bemutatása. A hangsúly ezek megjelenítésén van, a történet ezzel próbálja meg elérni zavaró hatását. Gyakran vonultat fel fantasztikus szörnyeket, zombikat, könyörtelen gyilkosokat. Ebbe a kategóriába tartozik Robert Bloch, Clive Barker, Peter Straub és Stephen King számos regénye, illetve a Silent Hill vagy a Holtak Hajnala című film."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://voogergo.wordpress.com/

szo, 2011-06-11 09:40 Roah

Roah képe

A napokban frissítettem a vinyom film-készletét.

Ezekkel:

http://www.youtube.com/watch?v=6PlqNRNEuWU&feature=related

Lánclevél címre hallgat, és egész jó a sztorija. Oké, max kétszer nézős, viszont látványos, bőr alá bekukkantós.

 

A másik. Szeretitek Freddy apját? Wes Craven feltámadt! A szörny-gyártó nagyiparos megint legendát gyártott. Ami jó benne: egy unalmas percet nem tartalmaz, Craven ijeszteget - még feloldás közben is -, a történet egy vaskos cselekményszálon fut A-ból B-be, kiszámíthatatlan, már-már idegesítően, és persze megmutatja az embert; kívül-belül.

http://www.youtube.com/watch?v=RmByUgdi6wE

 

Ezt pedig még nem láttam, viszont dicsérik, pillanatnyilag vadászom rá:

http://www.youtube.com/watch?v=7krZZabaC_U

 

 

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2013-08-07 08:30 Roah

Roah képe

Horrornak az, bár inkább egy groteszk, nyers, brutálisan őszinte görbetükör a mai valóságról, a netről, a netet leginkább használó, kihasználó (!) társadalomról. A rendező egy pengét markolászik, és mindent megmutat, az összes sebet, azt, ami fáj, azt, ami vérzik, amit nem akarunk látni, nem akarunk észrevenni, vagy egyszerűen csak nem foglalkozunk egy húsba vágó problémával.

Aki a film első húsz-huszonöt percét túléli, és nem alszik be, nem unja már a kamerás aspektusból forgatott produkciókat, a bugyuta amcsi lányok karakterépítésének, kettős életének klasszikus, bár szokatlanul durva bemutatását, azt garantáltan fejbe vágja a huszonakárhanyadik percben felmutatott fotó.
Azon gondolkodom, linkeljem-e, vagy sem. Inkább nem. Mert a fotó nem egy kommersz pozőrködő lányt ábrázol, talpig csipkében, testhez simuló ruhában. Nagyon nem. Akit érdekel, a film címe alapján rákereshet a gugl-képekben.

Megan is Missing:

http://www.youtube.com/watch?v=qolORalWZUw

A másik, amit mostanában láttam, és említésre méltó, miről másról is szólhatna, mint egy íróról, aki a vesztét érzi. Családját olyan házakba költözteti, amelyekben szörnyű gyilkosságokat követtek el. Mi más inspirálhatna jobban egy horror-írót?

Sinister

http://www.youtube.com/watch?v=LJzfneFYvRI

Ez nem horror, inkább szórakoztató mozinak ígérkezik.
Még nem láttam, és a látványban némi Eredet, és Lopott idő is dübörög - még a téma is a két radikálisan eltérő társadalmi osztályról szól -, jófélének tűnik.

Upside Down

http://www.youtube.com/watch?v=XLHr3B1sF9A

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2013-08-07 09:46 Thénardier

Thénardier képe

Könyvben King a csúcs! Talán ezért kéne hozni egy szabályt, hogy Kinget ne filmesítsék meg! :-D De Gogol Vij c. elbeszélése is hideglelös élmény.
Filmekben? hm! Biztosan nem a belek+szétfröccsent agyak látványa hozza rám a frászt!
Inkább a Twin Peaks a finomra hangolt jeleneteivel: ahogy Bob megjelenik a semmiböl! Ahogy Leland igazgatja a nyakkendöjét a tükörben és torz vigyorra görbül a mosolya! A vörös szoba! Az üzenetet hozó óriás! Etc.
Meg volt egy lengyel horror (nonszensz, ugye? meg oximoron!), ezzel a címmel: Nöstényfarkas. Na az ütött rendesen! A Habsburgok + oroszok ellen küzdö lengyel hazafiak között csap szét egy sírontúli jelenség (ha jól emlékszem, az egyikük neje ment át emberfarkasba! Aztán persze hogy mindig a szexuális aktus alatt lódul neki a gyilkolászásnak!)

h, 2013-09-09 06:55 Roah

Roah képe

A rimék rimékje...

Köpök a sírodra II.

Mire képes egy sokkoló? Sokkol. De hol?!
Mit csinál négy férfi és egy asszony egy ágymatrachoz, rúdhoz bilincselt lánnyal?
A film huszonakárhanyadik percében azt hittem, ez a Girl next door, kicsit másképp?

Úgy gondolom, a Girl next doornál jobban tette a rendező, hogy a lánnyal történt eseményeket inkább a néző fantáziájára bízta, utalt, és sejtetett.

A köpök sírodra második része sajnos nem ezen az elven működik; főként a film első negyvenöt, ötven percében. A Katie-t alakító színésznő megérdemel egy dicséretet - anyaszült meztelenül küzd, harcol, túlél, és csak néhány pillanatra dobnak rá csórira egy takarót.

Nem tudtam a két rövid előzetes közül választani, ezért linkelem mindkettőt:

http://www.youtube.com/watch?v=35ghX7Xrb4s

http://www.youtube.com/watch?v=JCg886cWaF0

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2013-11-26 13:02 Hedge Hog (nem ellenőrzött)

Az egészen kicsi koromban megtekintett csehszlovák mesefilmek, szerintem minden mai horrort medencehosszal vernek. Az egyik ilyen "A Szépség és a Szörnyeteg", a másik cimére nem emlékszem, de valami mocsári szörnyről szólt - utána napokig nem tudtam aludni. Én nem a vértől tocsogó filmeket dijazom, hanem a sejtelmes, borzongató alkotásokat. Az egyik ilyen, a már emitett "A bárányok hallgatnak", habár szerintem sem tartozik horror kategóriába. A "Fűrész" ellentmod ugyan az előbbi állitásomnak, de horrornak egészen jó.

k, 2013-11-26 15:13 Ovidius

Ovidius képe

Az a bizonyos mocsári szörnyeteg nem biztos, hogy csehszlovák volt...habár lehetett is.
Viszont van Jack Arnoldnak, az ötvenes-hatvanas évek nagy rémfilmrendezőjének egy ilyen alkotása: A Fekete Lagúna réme... DDD

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

p, 2015-05-08 11:11 Para Celsus

Para Celsus képe

p, 2015-05-08 05:07 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe

Gyerekkoromban ment egy sorozat, ami akkor nekem és az öcsémnek horror kategória volt, és hát szégyen, nem gyégyen, előfordult, hogy lefekvés után még a fürdőszobába sem mertünk kimenni. De azért neztük rendszeresen persze (igen, a Dallas mellett ez volt a másik állandó sorozatunk). :)
Most a véletlennek köszönhetően rábukkantam. A hegy gyomrában c. ifjúsági sorozatról van szó - Bizony! Hihetetlen, de van olyan online felület, ahol így kategorizálják -, ami rám a legnagyobb hatásal volt minden film közül, amit eddig láttam... King adaptációk, Ördögűzők, Hannibál ésatöbbi ide vagy oda. Azt a szorongást, soha nem felejtem el, amit kiváltott. Szó mi szó, rendesen be voltunk szarva - most kérlek, ne keressetek összefüggést iménti vallomásom és a melléghelyiségbe történő vizitek elmaradása között - Mr. Wilberforce-tól és társaitól.
Azzal is csak most szembesültem, hogy egy Maurice Gee regény szolgált a sori alapjául. Valakinek volt hozzá szerencséje? Mondjuk így belegondolva, azt is nehezemre esik elképzelni, hogy egyáltalán lefordították.

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

p, 2015-05-08 07:50 Para Celsus

Para Celsus képe

Ó, a Hegy gyomrában...
https://www.youtube.com/watch?v=VHybyAn8uGQ

A gonosz Wilbeforce (Vízbefúlsz) meg a gonosz csatlósai fosatósak voltak, ahogy a szutymákos algaszörnyek is. A sztori... jó, "piros erő, kék erő", kicsit jedi-utánérzés, de az az új-zélandi sorozat tényleg új magasságokba emelte a gyerek-paráztatást :D

Valamikor a '90-es évek elején vetítették, ha jól emlékszem, vasárnap délelőtt. Még szerencse, hogy nem este... :D
(Nem horror, inkább skót fantasy, de abból az időből a Szupernagyi ragadt még meg az emlékeim között, a Pernahajder Campbellel :D )


"The Rainmakeeeer!"

p, 2015-05-08 21:48 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe

Mekkgájvör is akkoriban barkácsolt össze motorcsónakot gyerekbicikliből, vagy épp gépfegyvert egy eldobhatós borotvából. De szép idők voltak! És akkor Mr T. séróját még nem is említettük. :D

Belepillantottam most a hegy gyomrában első részébe, és bár nevetségesnek hathatnak azok a technikai megoldások, amiket akkor használtak, szerintem a sztori miatt még ma is nézhető. Vagy ha másért nem, legalább a nosztalgiából. :)

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

szo, 2015-05-09 13:02 Gitáros

Gitáros képe

Jó kérdés, de attól függ, mikor.

Emlékszem, gyerekkoromban, a 60-as években, a legijesztőbb horrorfilm - ezt a szót persze akkor még senki nem ismerte, - a tv-ben a Belphégor című, francia sorozat volt.
Azt kell mondjam, hogy még mai szemmel nézve is ijesztő némelyik pillanata.
Amikor esténként vetítették, akkor szó szerint kiürültek az utcák - ennek a dolognak a jelentőségét egy kissé árnyalja az a tény, hogy akkor egyetlen egy tv csatorna volt Magyarországon, úgyhogy nagy nézettséget nem volt nehéz elérni, - de mindegy.
Másnap az iskolában egymás szavába vágva meséltük a film részleteit, nagyon izgalmas, kifejezetten ijesztő volt.
Aztán - ha jól emlékeszem - a következő ilyen "nagy", meghatározó film "A nyolcadik utas a Halál" volt, pedig azt már jócskán felnőtt fejjel láttam a nyolcvanas évek elején, és mégis, nagyon ijesztőnek és félelmetesnek hatott, mert a rendező, Ridley Scott nagyon komolyan vette a feladatát, tökéletesen ki tudta hozni a régi, klasszikus alaphelyzetből - összezártság - fakadó összes lehetőséget, tulajdonképpen az emberben legbelül munkálkodó ősi, zsigeri félelem megtestesülése volt az egész film, egy igazi remekmű - máshol már leírtam, hogy szerintem az Alien méltán vált az évtizedek alatt kultfilmmé, megkerülhetetlen darabjává az egyetemes filmművészetnek.
Ridley Scott másik alkotása, a Szárnyas fejvadász - amely természetesen nem horrorfilm - ugyanebbe a kategóriába tartozik.
Azt én - persze teljesen szubjektív módon - egy jövőben játszódó, igaz művészfilmnek tartom, az operatőri munka, a zene, a színészi játék, a dramaturgia, az egésznek az atmoszférája, a történet komolysága okán.

Ami a mostanában készült horror filmeket illeti, rengeteg van belőlük, változó, hullámzó színvonallal, személy szerint nekem azok a filmek tetszenek, ahol nem szárnyas koboldok, meg mindenféle misztikus lények szerepelnek, hanem az emberi psziché mélyén rejtőző gonosz ölt testet például egy őrült gyilkos alakjában.
Ami hihető, ami valóban megtörténhet.
Amikor teljesen hétköznapi emberek válnak valamilyen okból kifolyólag őrültté, pszichopata gyilkossá.
Ez persze egyéni dolog, másnak más tetszik, nekem ez a fajta film.

Egy - talán kommersz - példa, a "Wolf Creek, a haláltúra".
Nagyon egyszerű a történet, - egy pasas Ausztrália hatalmas kiterjedésű, ember nem lakta szavannáin túrázó, kiránduló fiatalokra, családokra, magányos emberekre vadászik, amikor azoknak lerobban a kocsijuk, nagyon kedvesen, behízelgő módon felajánlja nekik a segítségét, éjszaka elvontatja őket valami isten háta mögötti helyre., ahol aztán mindenféle szadista, perverz vágyát kiéli rajtuk, mielőtt végezne velük.
Egyszerű történet, mégis hátborzongató, a főszereplő színész nagyon jól hozza a vidám, jókedélyű, joviális embert, akiből aztán kibújik a vadállat.
Többször láttam már, mindig nagyon ijesztő volt, elsősorban azért, mert a sztori abszolút hihető - állítólag meg is történt.

Más szempontból, de nagyon tetszik a Végső állomás című sorozat, elsősorban a hihetetlenül változatos halálnemek miatt, és amiatt, hogy a mai technikai eszközökkel már minden megvalósítható, nincs lehetetlen, a szemed előtt vágják szeletekre a villanypózna leszakadó drótjai a fiatalt, vagy szakad le egy híd a lehető legélethűbben, autókkal, emberekkel, a legapróbb részletekig valósághűen.
A Végső állomás epizódjaiban nincs egy percnyi üresjárat sem, nincsenek visszaköszönő, elcsépelt poénok, minden pillanatban valami új, meghökkentő, ijesztő fordulat történik.

De, hogy a végén visszatérjek a nagy klasszikusokhoz is, a Psycho egyik legutolsó momentuma, amikor a csaj lemegy a pincébe, és megfordítja a neki háttal álló széket, a benne ülő, mumifikálódott öregasszonnyal, - azt gondolván, hogy Bates anyja van ott, ami egyébként igaz, - és az imbolygó lámpa fénye megvilágítja a holttest összeaszott koponyáját, az üres szemgödrökkel, a vicsorgó fogsorral, mindez megtámogatva azzal a vijjogó, idegesítő zenével, - hát, még most is, hogy ezt leírtam, végigfutott a hátamon a hideg!
Szerintem az a néhány másodperc az egész filmtörténet egyik leghátborzongatóbb, legijesztőbb jelenete.

Miki

v, 2015-05-10 07:40 Roah

Roah képe

Pont a napokban néztem meg Norman Bates esetét, sokadjára - bár nekem nem a hintaszékes, ingázó villanykörtés jelenet a legijesztőbb - de kétség kívül egy életre megváltoztatta a horror és borzongatás felvételeit a film történelemben, szerintem is -, hanem Norman, az utolsó jelenetben. Anthony Perkins tekintete, amikor az ő arcát látjuk, azt a nézést, amit csak ő tudott produkálni, szerintem, és közben egy tündéri néni hangját halljuk. (Miszz Marplét! :D Vagy a néni hangját hallhattuk Csőrike nagyijaként is.)
Norman kézfején futkos egy légy, azt nézi, és a falakat, vagy minket, amikor a kamerába pillant:

http://i.ytimg.com/vi/dYDxxHrlmUg/maxresdefault.jpg

"...biztosan most is figyelnek, és látják, hogy a légynek sem tudok ártani..."

Brrrrr!
Azt hiszem, Norman karaketer ábrázolja a legjobban Ed Geint. (Ed Gein van a Texasi láncfűrészesben is, és őt adták hozzá Buffalo Billhez, a Bárányok hallgatnak-ban.)

Aztán megnéztem a Madarakat is. Ugyanis az kimaradt az életemből. Annak idején csak villanásokra emlékszem a filmből, Apu ugyanis nem engedte, hogy a megnézzem. :D Persze sokszor kellett pisilnem, és hűdehúha szomjaztam is, hogy ki tudjak valami alibivel menni a szobámból, és jól belelesni abba a filmbe, amit tiltva volt. :D
Ez maradt meg bennem:

http://www.sensesofcinema.com/wp-content/uploads/images/09/51/birds/bird...

Annyira nem tetszett, mint Norman, ha nagyon akarok, bele tudok magyarázni néhány mondanivalót, de azért a Madarakban is volt olyan hatásos operatőri munka, ami máig visszaköszön egyik-másik nívósabb horrorban, thrillerben.

A hétköznapi őrület műfaját én is kedvelem, sok alkotást láttam a témában - nagy hirtelen fel sem tudom sorolni őket -, a két legérdekesebb számomra - nem, nem a Hetedik, és nem a Gyűjtő, vagy a Csontember -, hanem ezek:

Érdekesség; nem tudom, miért, de a filmnek két hazai címe is van, beszerzéskor bölcsebb Ron Perlman, Martin Sheen nevére fókuszálni, és az akkor még ismeretlen színésznőre, Ally Walkerre. A hölgy Van Damme Tökéletes katonájában újságírónőt alakított.

Eredeti cím: When the Bough Breaks
(Amikor letörik az ág/ Véres kéz)

https://www.youtube.com/watch?v=8B1ks9bedjU

A másik az egyik legrégebbi, de számomra az egyik legvadabb horror volt, amit fiatalon láttam. Angolul. (Nem is tudok magyar nyelvű verzióról.)

https://www.youtube.com/watch?v=W2eN_KTjMyU

Primitívnek tűnhet egy több, mint harmincnégy éves előzetes, de a története nagyon bizarr és érdekes. Nem lepődnék meg rajta, ha hamarosan nem lenne ebből is egy remake. Ha az alapsztorihoz nem nyúlnak, akármit is ki lehetne szerintem hozni a cselekményből.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2015-05-10 08:11 Roah

Roah képe

Ezt pedig csak nappali megnézésre, esetleg többeden.

...amikor van ott valami, amit érzünk, de nem látunk.
Ez egy nyomorult energia, valami olyan energia, amit csak emberből jöhet, az ember eteti, ami talán csak az elektromossághoz lehetne hasonlítani, pedig nem az.

Az alkotás képvilága erős, nyers, nem teketóriázik, kiszámíthatatlan, és iszonyatosan közvetlen, szinte mindenre összerezzenünk nézéskor, és utána is. Pont olyan, mint egy igazi hús-vér rémálom: hurcolhatjuk egy darabig azt az érzést, amit kivált belőlünk.
A film készítőinek külön köszönet azért, amiért a racionalizmust is elénk tárták, szabad döntést hagyva ezzel annak, hogy hiszünk a szemünknek, vagy csak és kizárólag a tudományban, lélektanban bízunk, ösztönösen keressük a magyarázatokat; azt, amit az emberiség jelenlegi fázisában a fizikában és egyéb képletekben be képes bizonyítani.

Szinkronnal, vagy eredeti nyelven is ajánlom, de csak azoknak, akik bírják a lélektani kiképzést. ;)

És még valami: a film korához képest bármelyik mai thriller-horror, vagy hasonló műfajban készült produkcióval szemben felveheti a versenyt. ;)

Entitás (1981) (Lélekvesztő)

(A film női főszereplője a nemrégiben sikert aratott Conjuringban bukkant fel újra, nem véletlenül. :))));)

https://www.youtube.com/watch?v=uKqh5bo-dFo

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

szo, 2015-12-26 09:22 Dana

Dana képe

Mivel az számít, hogy akkor ijesztő volt-e, amikor láttam, nekem három ilyen van:
1. Hellraiser. Anyám nagy horror filmes volt, egyszer kivettem ezt a tékából. Kb. öt perc után, amikor egy ronda matracot mutattak a földön, kikapcsoltuk, mert összesz*rtuk magunkat.
2. Nem tudom a címét, de egy levágott kéz mászkált benne és ölte halomra az embereket. Nem mertem utána elaludni, nehogy azzal álmodjak.
3. A mángorló. Gyerekként vihogva megnéztem, aztán egyszer, kb. olyan húsz évesen újranéztem -- esküszöm, iszonyú félelmetes volt.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

szo, 2015-12-26 10:27 Roah

Roah képe

Dana, az a kezes nem ez volt? ;) Amikor még Michael Caine is ...fogalmazzunk úgy, hogy nagy volt a haja. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ClqfDl4viLI

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

szo, 2015-12-26 10:35 Para Celsus

Para Celsus képe

https://www.youtube.com/watch?v=MmSETPkebUA
Kéz Őrület? Szegény Dexter Hollandet is kinyírta a gonosz mancs. :(


"The Rainmakeeeer!"

szo, 2015-12-26 19:20 Dana

Dana képe

Szerintem nem. Úgy emlékszem, hogy egy halott vagy sérült (és utána halott) ember kezét vágta le egy becsapódó autóajtó. Aztán emlékszem még valami olyasmire, hogy a végén elhamvasztották a kezet, a csóka vagy csaj valami hajón ülve azt hitte, hogy most már minden rendben, de a kéz még így is előkerült. Ajándékdobozra meg lefolyóra emlékszem, de nem tudom, melyikből jött elő. Még az is lehet, hogy fekete-fehér film volt.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

szo, 2015-12-26 10:23 Sednol

Sednol képe

Rám három film volt nagy hatással, és itt nem arra gondolok, hogy nem tudtam elaludni tőlük.
Az első a 13 kísértett. Maga a film nem nagy durranás, de a vágások profik. Az ember várja az ijesztő képeket, aztán megnyugszik, sőt egy kicsit csalódott is, aztán az arcába vágják.
A második, amit a kritikusok is elismertek, pedig nagy fattyú a horror, a 28 nappal később.
Elég nyomasztóra sikerült, és a történet alatt mindig tudták fokozni a feszültséget. Ez duplán ütött. A film alapból jól sikerült, ezt fejelte meg, hogy a megnézés utáni napon bejelentették, Kanadában az emberek hullanak az atípusos tüdőgyulladástól.
Egész nap a híreket hallgattam. :D
A film elején sokan a telefonjukat nyomkodták meg pofáztak a moziban, aztán a főhős megérintette a kocsit, és mindenki elhallgatott. A papos jelenetnél többen kimentek a filmről.
A harmadik egy vicc, de mégis volt/van benne valami: Gonosz halott, avagy az erdő szelleme.
Ez az egyetlen film, ami annyira megmozgatta a fantáziámat, hogy pár éjszakát ébren töltöttem. :D
Csak érdekességképpen: idén elkezdtek belőle sorozatot csinálni. A főszereplő ugyan az, csak eltelt harminc év. Magyar felirattal elérhető nyolc rész biztosan. Továbbvitték a vicces vonalat, ami a nagyfilm harmadik részének védjegye lett.
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x01_forditotta_Alias_LHX_Taurusz
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x02_forditotta_Alias_Taurusz
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x03_forditotta_Alias_Taurusz_LHX
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x04_forditotta_Alias_Taurusz_LHX
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x05_forditotta_Alias_Taurusz_LHX
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x06_forditotta_Alias_Taurusz_LHX
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x07_forditotta_Alias_Taurusz_LHX
http://indavideo.hu/video/A_v_v_1x08_forditotta_Alias_Taurusz_LHX

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

szo, 2015-12-26 20:58 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe

A sorozatot nézem. Beteg, és brutál jó :)

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

szo, 2015-12-26 21:08 Sednol

Sednol képe

Megnéztem már mind a nyolcat. Beteg. :D

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

szo, 2015-12-26 10:48 Para Celsus

Para Celsus képe

Cannibal Holocaust? Salo, avagy Sodoma 120 napja? Egyik sem klasszikus értelemben vett horror, előbbi mondo-film, ál-dokumentarista stílusban, az utóbbi egy De Sade-regény feldolgozása, de mindkettő üt. Talán mert egy horrorban elvárom a hentelést-belezést, de egy más jellegű filmben arcon üt.

Aztán ott a Philosophy of a Knife, ami egy három órás, monstre film a második világháborús emberkísérletekről. Visszaemlékezéseken, flashbackeken, leveleken és megrendezett jeleneteken át vonja az embert egy száznyolcvan perces, nyomasztó dance macabre-ba. Talán azért is olyan szíven ütő, mert ott motoszkál az emberben a tudat, hogy ez valóban megtörtént.


"The Rainmakeeeer!"

szo, 2015-12-26 21:02 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe

A mostaniak közül nem sok van, ami hatással volt rám, de a "Valami követ" ilyen. Nagyon ügyes film, a kisebb költségvetést kreativitással feledtették, és produkáltak egy-két igen feszült pillanatot. Nézős!

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

v, 2015-12-27 05:57 Dana

Dana képe

Nekem az nagy csalódás volt. Még csak nem is soroltam volna horror kategóriába. Tudom, mögöttes jelentés meg minden, de... Konkrétan pörgetve néztük végig. Tele volt logikai buktatókkal, ijesztő jelent maximum egy volt benne. Ha pedig tényleg a nemi betegség vonalat akarták kihozni belőle, akkor miért nem csináltak drámát?

(De nem vitatkozni akarok, mert ízlések és pofonok -- momentán nekem nagyon nem jött be.)

Azzal viszont egyetértek, hogy a mostaniak nem igazán jók. De ez szerintem a filmekkel is így van. Sorozatokból sokkal jobbakat csinálnak.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2015-12-27 08:21 Roah

Roah képe

Az Evil Dead H.P. Lovecraft sztoriból született, és a Dagoon is. (Ez utóbbi...hát fúú film.) A Dagoon eredetét itt tudtam meg, Ovidiustól.
Vagy ott van az örökbecsű Dolog - szintén egy novellából kelt életre -, Morricone zenei kíséretével; nálam évek óta mozdulatlan a dobogó legfelső fokáról.

A Valami követ - et betettem ide is egyszer, a videóajánlóba. Nem, félelmetesnek nem mondanám - szintén Kör-elemekhez nyúl vissza, a már bejáratott félelmet kelti, ami a Kör óta egyszerűen nem kopik ki az új horrorokból -, viszont valami elképesztő képvilága van. És zenéje. A világosítás, a minősége, az egész színvilág valami sajátos hangulatot teremtett, nekem ez tetszett ebben az alkotásban, de ez nagyon.
Próbáltak nem öncélú trancsírt gyártani, üzenni egy gyilok filmmel, de azt a célt szerintem nem nagy totálba érte el.

Vér nélküli horror pedig...horror? Nem tudom, minek lehet azt a történetet nevezni.
Netto rettenet. Netto szívkinyírás.

The girl next door/A szomszéd lány

Senkinek nem ajánlom! Based by true story. És tényleg az. Sajnos. A net tele van az eset egykori újságcikkeivel. Más is feldogozta a borzalmakat, más rendező, de én csak a Girl next doorig jutottam el. A másikat már nem akartam látni!
Könyvet is írtak belőle; csak néhány részletet bírtam elolvasni belőle. A világon ez az egyetlen könyv, amit látni sem akarok soha életemben.

"Finoman csinálta, akárcsak egy szerető. És egyszer, amikor le volt véve a kötés a szájáról, még azt is láttam, hogy megcsókolta. Félszeg kis csók volt, de gyengéd, és furcsa módon tartózkodó, főleg, ha belegondolunk, hogy bármit megtehetett volna Meggel.
Aztán egy nap Eddie röhögve jött be, és egy darab kutyaszart hozott műanyag pohárban, és leszorították Meget az asztalra, Woofer pedig befogta az orrát, míg ki nem nyitotta a száját, hogy levegőt vegyen, és Eddie betolta neki. Az volt az utolsó alkalom, hogy bárki is megcsókolta."

"- Anyu - mondta Willie. Most már nyafogva nyüszített.
- Mi van.
- Miért nem?
- Miért nem mit?
- Baszhatom meg!
- Mert azt mondtam, az isten verje meg! Vérfertőzés lenne! Most már hagyjál a francba békén evvel. Bele akarsz hemperegni. a saját öcséd gecijébe? Ezt akarod? Ne mondd már nekem. Undorító vagy! Pont, mint az istenverte apád!"

És ez csak két kis részletecske...

Azon kevés alkotások egyike, aminél valóban kinyúl a szívedig a drámai horror, a gyerek (!) színészek annyira hitelesek, hogy amikor egyszer és utoljára - na jó, még én csúszkáltam, pedig nem mutattak semmit, egyszerűen tudtad! mi történhet, mi történik, tettek róla a készítők, hogy érezd! -, megnéztem, hónapokig a hatása alatt voltam. Cipeltem az emlékét mindenhova. Olyan érzés volt, mint fázni; összegömbölyödsz. Embrióra.

A gonosznak sok emberi arca van - amikor kicsiken látni...na, nekem az az igazi horror.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2015-12-27 08:41 Dana

Dana képe

Az Antikrisztus című film megvan?

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2015-12-27 08:50 Roah

Roah képe

Persze.

De eddig a látvány (?!) küszöbömet csak ez az alkotás ütötte ki, káóval. King írt is ehhez a könyvhöz, a Girl next doorhoz egy rövid szöveget. "Bevezetőt". Nem is tudom, mintha még maga King is azt sugallná, hogy ne nyisd ki. Mert ez kemény tartalom. Az volt az érzésem, hogy az ajánlója arról szól gyakorlatilag, hogy nem ajánlja.
Még ő sem.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2015-12-27 08:54 Dana

Dana képe

Meglesem :-)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

v, 2015-12-27 09:08 Roah

Roah képe

Magam hibájából tanulva adnék egy tanácsot a filmhez, ha mazochista vagy: próbáld az írói szemedet használni, ne csak a nőét! Csak szakmailag kövesd nyomon, különben a történet kicsinál.
Nem túlzok, az a produkció tényleg ilyen.
(A valóságban fent vannak fotók a neten az elkövető...nőről (!???!!) inkább lényből. Hát azt kell mondjam, hogy a készítők elég sokat finomítottak rajta. Az eredeti cselekményt meghagyták a könyvnek. A sokat látott, legvéresebb szájú horror és a műfajhoz közeli netes-bloggerek is "meghatódtak", annak idején láttam, hogy a torrent oldalak három soros tartalom jegyzékét rendre elkövetők is megálltak ennél a történetnél, és mindamellett, hogy leírták a sztorit, jóval hosszabban, mint szokták, belefűzték a saját véleményüket.
Legyél erős - ez nem az a popkornos-kólás uncsi horror, aminél néha felugrasz, hogy jön Számárá, vagy egy szellem, vagy csápok.

Hogy Kinget idézzem a könyvvel kapcsolatban:

"Ez volt A Játék. Számomra olyan, mintha a halál, vagy megölni valakit is csak egy játék lenne. Ha meghal, bedugod a kis kulcsot a hátába, felhúzod, és az egész kezdődhet elölről."

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

v, 2015-12-27 20:01 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe

Vitatkozni nem is lehet ízléseken. :) Ajánlanám, hogy ne pörgetve nézd végig, és akkor talán átmenne, ami nekem átjött, de az is lehet, hogy úgy sem tetszene. Nem mondtam, hogy hű de gatyábaszaratós, azt sem, hogy hibátlan, csak azt, hogy a maiak közül kiemelkedik - szerintem. Engem valahogy nem vágnak haza a darabolós horrorok, a klasszikusokra hajazó megközelítés meg egyenesen eltűnt sajnos. Nekem kell valami egyedi ahhoz, hogy elérjék a hatást. Itt ezt megkaptam, többet is mint vártam - mivel nagy elvárásaim nem voltak előzetesen. A horror nagyon tág fogalom, nálam maximálisan kimerítette azt a Valami követ.

Abban egyetértek veled, hogy a sorozatok olyan fejlődésen mentek át, hogy jobb lesz lassan felkötnie a filmeseknek azt a bizonyost. Én személy szerint már csak nagyon ritkán nézek filmeket, sorozat-fanná tettek az évek :)

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

v, 2015-12-27 20:37 Dana

Dana képe

Pörgetve néztük úgy kb. a fele-háromnegyedétől. Nem az egészet. Csak amikor rájöttünk, hogy ez vagy nagyon rossz, vagy mi vagyunk túl buták hozzá. :-)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

szo, 2015-12-26 21:46 AvatáR

AvatáR képe

Nekem csak egy jelenet ugrik be, az egyik "Rémálom az Elm utcában" filmből, amikor vízágyba folytott valakit Freddy.Meg az a film amiben egy Chucky nevű játékbaba vágja a jónépet egy késsel.

"A két legerősebb harcos a Türelem és az Idő"

v, 2016-02-14 16:28 Roah

Roah képe

Volt már Csákink, nemrég Annabelle is, és most itt van egy alkotás, a Fiú. Sok szöveget nem fűznék a filmhez, az előzetes majd elmondja. (A történet, így, látatlanban, kissé morbid. Vagy bizarr?)

https://www.youtube.com/watch?v=FnfB1o5Az2I

Most készülök csak megnézni. Nem tudom, milyenre sikerült. ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2016-02-19 18:38 Roah

Roah képe

Ez nem horror film, csak nem tudom, hová tűnt a videóajánló - mindegy, tolom ide.

Kicsit irigykedem az alkotás szerzőjére, jah, azért, hogy az ötlet nem nekem jutott eszembe. :D

Julia Roberts nem a kedvenc színésznőm; olyannyira nem, hogy egy időben messze kerültem azokat a produkciókat, amiben csak megláttam a nevét. Hogy miért? Mert mindig ugyanazt hozta - az ügynöke keresett ugyanolyan munkát számára, vagy neki, rá írtak szerepet, nem érdekel, egyszerűen ugyanazt láttam tőle, örökké. Egy-két kiviteltől eltekintve. Azt hiszem, az egyikért kapott egy díjat a film-akadémiától is.

Thriller. Nosza, rajta hát, essek neki, mi a választék? Találtam egyet, erre kiderül, hogy Roberts egy terror-elhárítási nyomozónőt alakít benne. Ó, jaj, nekem - ma sem nézek filmet, gondoltam. Aztán Kidman nevével is találkoztam, őt viszont nagyra tartom, mint művészt is.

Túl vagyok rajta, megnéztem az alkotást - létezik az, hogy egy színésznő, akit soha életemben nem kedveltem, egycsapásra megszeretek? Egy öt perces jelenet miatt? Egy film elejéről? Aki olyan professzionális alakítást nyújtott, hogy vele együtt guggoltam egy kukában, sírtam mellette?

A film sémája rendkívül érdekes kérdést feszeget, nem csak erkölcsit, vagy morálisat, hanem hogy mi lehet az, ami ezek felett áll; a cselekmény kibontása noha nem annyira sajátos, mégis az, és igen, nem kis munkája van benne a színészgárdának.

Nagyon tetszett a film, a története, a fordulatok, a motivációk, a szenvedélyek, szóval ez nem horror, hanem dráma-thriller.

Ajánlom hétvégére, hátha másnak is tetszeni fog.

https://www.youtube.com/watch?v=3V5BZG0qD04

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2016-05-05 17:36 Roah

Roah képe

Két előzetes; az elsőnél frankón beféltem, amit előzetesről az utóbbi időben nemigen mondhatok el. A történet klisésnek tűnik, de a kidolgozás...? Jónak ígérkezik.

Nem láttam, nem tudom, miként sikerült filmek, mit dobtak össze, mindenesetre mindkét alkotás a műfajban rutinos, jártas készítők nevéhez fűződik. (A második ajánló tulajdonképpen egy folytatás.)

Az első előzetes nyitóképsorait igen hatásosnak véltem - még akkor is, ha a kúszó-mászó csajok nem mennek ki horrorban a divatból, és beugrott a Silent Hill is. A női főszereplő nekem ismerős, valami sorozatból. Hősök? Talán onnan. Az idősebb nő Vészhelyzetes doktornéni is volt, aztán több mozifilmben is felbukkant később.

"Amikor kialszik a fény"

https://www.youtube.com/watch?v=PGQU5OrUwWg

Ezt pedig a Démonok között kettő:

https://www.youtube.com/watch?v=goNWe6u58Gg

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2016-05-16 20:57 AvatáR

AvatáR képe

Alien, Rémálom az elm utcában. Kocka 1,2.

"A két legerősebb harcos a Türelem és az Idő"

h, 2016-05-16 22:52 Forsaken

Forsaken képe

A Kockából csak az 1-et láttam, de az szerintem nem félelmetes. Félreértés ne essék, imádom, mert nagyon kreatív, izgalmas és meglepően mély, de félni nem féltem tőle.

-----------------------------
"Szemléletednél
Csak étrended kevésbé
Egészséges tán."