Fekete vér (pályázat)

Esteledett. Lorien a fák sűrűjében iparkodott haza, mikor szeme megakadt egy öreg fa tövében elhelyezett csomagon. Közelebb ment. A kézzel fonott kosárban egy bébi feküdt, teljesen elhagyatva. Az aprócska gyermek nem mozdult, csak nézett rá furcsa szemeivel. Lorien érezte, nem hagyhatja ott, nem engedheti, hogy az erdőben lakozó állatok martalékává váljon, vagy éhezzen szegény, mert bizony előbb-utóbb ez a sors várt volna rá. Gyorsan felkapta a kosarat és gyors léptekkel hazasietett vele. Már előre félt, mit mond az ura, ha meglátja az új jövevényt…
- Asszony! Te megbolondultál! – kiabálta. – Hisz ez nem is ember!
- Tudom… - felelte -, de hisz még olyan csöpp és ártatlan! Ha nem segítünk rajta, éhenhal, vagy előbb falja fel valami vadállat ott az erdőben.
- Nem elég neked eggyel bajlódni? – legyintett az ajtó felé, ahol a két éves kisfiuk állt értetlenül, kíváncsiskodó tekintettel.
- Ugyan! – simogatta meg szelíden férje karját. – Maddoxnak is jót fog tenni, ha nem egyedül nő fel. Édes testvére már úgysem lehet… – vékony ujjaival végigsimította ruháját a hasán húzódó heg felett, visszagondolva a szülés utáni komplikációkra.
- De hát… ez egy ork! Meglásd, ha felnő, egyszer még az életünkre tör!
- Legyen a neve: Callan. – mosolyodott el Lorien, és az új jövevényt a karjára fektette, majd ringatni kezdte.

A két fiú ahogy cseperedett, egyre szorosabb barátság, igaz testvéri szeretet alakult ki közöttük. Bármit megtettek volna egymásért, s szeretett szüleikért.
Maddox és Callan már tizenévesek voltak, mikor egy nap iskolából hazafelé tartva szörnyű látvány tárult eléjük, amint elérték otthonuk kapuját. A szülői ház feldúlva, minden ismerős holmi szerteszét a padlón hevert. Megszáradt vérnyomok mindenfelé. A hálószobában találták meg szüleiket vérbe fagyva. A két gyermek üvölteni tudott volna fájdalmában, de csak Maddox szeplős arcán peregtek a kétségbeesett könnyek. Callan ork lévén nem tudott sírni, de belül zokogott. A szoba ajtajában kővé dermedve állt, míg Maddox leült az ágy szélére anyja holtteste mellé. Végigsimította a jéghideg, sápadt arcot, majd megszorította merev ujjait. Ragacsos, fekete anyag tapadt kezére. – Ork vér! – villant át az agyán. Egyszer, mikor Callan pár évvel ezelőtt megvágta az ujját, sebéből fekete vér szivárgott, emlékezett vissza. Felpattant az ágy széléről és az ajtóban szobrozó testvérére pillantott. Vádló tekintete mindent elárult. Ettől a perctől fogva Maddox tiszta szívből kezdte gyűlölni az orkokat, ezzel együtt saját testvérét. Callan érezte, ezen a napon mindent elveszített: nemcsak a szüleit, de egy szem testvére személyében a legjobb barátját is. Család nélkül, teljesen egyedül maradt. Szó nélkül hagyta el a szülői házat.

Maddox és Callan évekig nem beszéltek egymással, s találkozni is alig. Azt is csak akkor, ha véletlenül úgy hozta a sors, de mintha semmi kapocs nem fűzné őket össze, úgy mentek el mindig egymás mellett. Ilyenkor Maddox szemében a düh lángja égett, Callan tekintete pedig alaptalan bűnbánatot sugárzott.
Lassan a két fiú férfivá érett, s talán a sors, a végzetük akarta úgy, hogy életük útja ismét kereszteződjön.
Maddox hamar megnősült, a szép Vilenát vette el, kibe első látásra beleszeretett. Egyszer a felesége kifaggatta őt családja történetéről, ezután a nő addig nem nyugodott, míg titokban fel nem kereshette az ork testvért. Callan örömmel fogadta, hisz azóta sem volt egyetlen őszinte barátja, s testvére iránti szeretete, érdeklődése továbbra sem lankadt. Vilena is megkedvelte az ork férfit, amíg férje napközben otthonuktól távol volt, dolgozott, ő sokszor ellátogatott Callanhoz. Egyik nap viszont, mikor Maddox korábban tért haza, nem találta otthon kedvesét. Vilena kénytelen volt bevallani, hogy Callant kereste fel. Annak reményében, hogy férje kibékül rég nem látott testvérével, elárulta neki, hol találja meg őt.
Maddox féltékenysége a régóta érlelt gyűlölettel keveredett.
Callan szemében remény csillant, mikor meglátta testvérét, de hamar elhomályosodott előtte minden. Lenézett a mellkasába ékelődött tőrre és a patakokban csurgó ébenfekete vérre. Az ork testet lassan elhagyta az erő, Callan a padlóra zuhant és meghalt.

Maddox végre úgy érezte, megtorolta szülei halálát és ezzel vége minden rémálomnak. Hazament, és magához ölelte Vilenát, majd egy csókot nyomott az asszony gömbölyödő pocakjára.
Valamivel hamarabb kezdődött a szülés, mint ahogy jósolták. Vilenának hatalmas fájdalmai voltak. Maddox ott akart lenni a szülésnél, mikor egyetlen reménye, jövője, a fia megszületik.
- Kisfiú! – kiáltott fel a bába, mikor a gyermek világrajött. A büszke apa rohant, hogy mielőbb kezében tarthassa a kis trónörököst, de amint meglátta, megrökönyödött. Egy ork bébinek adott életet kedvese… Semmi másra nem tudott ezek után gondolni csalódottságában, mint mielőbb megszabadulni a fattyútól. Kiragadta a gyermeket a bába kezéből és bevitte az erdő sűrűjébe. Ott egy magas, öreg fa tövébe fektette és magára hagyta őt.

3.6875
Te szavazatod: Nincs Átlag: 3.7 (16 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2005-10-03 19:44 Blade

Blade képe

Ami nem illik ide:

"a szülés utáni komplikációkra" - dokikám...:)

Ami kicsit furán van megfogalmazva:

"Már előre félt, mit mond az ura, ha meglátja az új jövevényt…
- Asszony! Te megbolondultál! – kiabálta. – Hisz ez nem is ember!"

A jövőt sejteted (mit fog mondani), és múlt idővel folytatod (kiabálta).

Ami nem kóser:

"Bármit megtettek volna egymásért, s szeretett szüleikért."
Aztán mégis egy pillanat alatt a másik ellen fordul Maddox - akkor mégsem volt olyan nagy a ragaszkodás.

Ami jó: a sílus, a rövidség, amellyel mégis sokmindent kifejezel és leírsz, a történet egyszerűsége és érthetősége, jól olvashatósága.

Ami nagyon jó: a vége...az egészen jól sikerült. ;)

Szal ígéretes darab :)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

h, 2005-10-03 19:54 Ritus

Ritus képe

Köszi a véleményezést! ;)
A szülés utáni komplikáció lehet valóban nem illik bele a történetbe, de nekem ez olyan természetesen jött...:)
***"Már előre félt, mit mond az ura, ha meglátja az új jövevényt…
- Asszony! Te megbolondultál! – kiabálta. – Hisz ez nem is ember!"
A jövőt sejteted (mit fog mondani), és múlt idővel folytatod (kiabálta)***
Ezzel nem értek egyet, a történet végig múlt időben van elmesélve, és sztem ez így érthető és tartott az idősorrend is.
Hány olyan eset van, mikor a nagy ragaszkodás pont az ellenkezőjévé fajul?! :) Sztem egy ilyen esemény megingathatja a testvéri szeretetét Maddoxnak, aki a szüleit meggyilkoló orkok ellen érzett bosszúvágyát kivetíti testvérére.
_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

h, 2005-10-17 16:01 anree (nem ellenőrzött)

Ödv mindenkinek!

Én csak érdeklődni szeretnék, hogy hogyan lehet a novellámat feltölteni. Mi ennek a módja.
Előre is köszi.

Anree
A "Sólyom"

h, 2005-10-17 16:39 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Szia Anree!
A bal felső menüsorban találsz egy olyat, hogy "beküldés". Erre katt! Itt kiválasztod a listából, hova szeretnéd feltölteni a művedet. Vagyis, novella, cikk, gondolatok stb. Aztán már értelemszerűen bemásolod.
Sok sikert!

k, 2005-10-18 20:27 anree (nem ellenőrzött)

Szia.

Az a baj, hogy hiába másoltam be és küldtem el, nem jelenik meg sehol. a pályázatok részhez küldtem el, ma már másodszorra próbálkozom, de nem találom. Ilyenkor mit tegyek?:roll:
Anree
A "Sólyom"

k, 2005-10-18 20:30 Blade

Blade képe

Nézd meg a privát üzeneteidet! :)
És ne a pályázatra küldd a novellád, mert nem a megadott témáról szól...
----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

h, 2005-10-03 20:33 Rem

Rem képe

A család tahra vetített indulat, és az agresszivitás hatása a családban gondolatai fogalmazódnak meg igaz nem kifejtve, és semmi pluszt hozzá nem adva.
Egy kisebb baki, igaz, ha ember kereszteződik egy orkkal, akkor félork születik, ha emlékezeteim nem csalnak.
Szerintem közepes, se jó se rossz. Még ehhez hozzá kellett volna toldani valami sajátos tanulságos vagy más részt.
______________________
Az öreg dobozoló sámán

k, 2005-10-04 18:14 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Fura történet. A vége tényleg jól sikerült, de az előtte leírtak... Van benne jó pár elírás. Például "Maddox és Callan évekig nem beszéltek egymással, s találkozni is alig." - a második mondatrészben nincs állítmány. Ehhez hasonló hiba szerencsére nincs több, de vannak egymáshoz nem illő mondatok.
Összességében nem a legjobb mű, a stílus tömörsége hol jól hangzik, hol, szerintem, nem. A történet ügyes, a befejezés eredeti. Mit is mondhatnék? Közepes, három csillagos. De kis javítással lehet ez még job is.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

k, 2005-10-04 20:46 Pigeon

Pigeon képe

Reméltem az elején, hogy olyan lesz a többi is, mint ahogy kezdődött. Sajnos számomra inkább ez vázlat volt. Túl sokat akartál egy rövid novellába beleírni szerintem. Engedelmeddel nem a helyesírásod méltatom/kritizálom, hanem a történetet. Szerintem kicsit elkapkodtad. Lehetett volna mondanivalója is a történetnek, ha pár elcsépelt kifejezés mellett a szereplő(k) egy két fontosabb jellemvonást is kapnak. Lehet csinálni nagy ugrásokat a történetben, csak akkor az átvezetőszövegnek nem kell 2 mondatban összefoglkalni mi is történt akkor. Hiszen a történet elmeséli majd később önmagát, ha érdemes, ha meg nem érdemes, akkor nem kell elmondani...

A másik, hogy sehol mutatad jelét annak, hogy a leányzó hütlen lett volna, (se ő vele, sem pedig Callannal) Ha meg nem csalta meg, legalább magyarázatot adhattál volna mitől született Ork fia...

Ámde a bevezető és az utolsó pár mondat (nem a teljes befejező rész) szintén jó volt, mert egy körforgást írt le. Csak a köztes résznek kéne még egy kis lendületet és tartalmat adni.

Bocs.

cs, 2005-10-06 09:54 Csatrad

Csatrad képe

Biztos, hogy rossz kritikus lennék, mivel nem értem mibe lett belekötve a fenti hozzászólások folytán. Egyértelműként fogtam föl az idő jellegét ebben a műben, amibe belefogtál és sikeresen megformáztad költészeted műhelyében. (júj) Az ork és ember közti barátság szinte önmagában egy állandó csattanó, s megfogja az embert az újszerűségével. Vagyis itt az ork az aki "jó" és az ember az aki meghazudtolta a barátságot. Az ork az aki megőrízte a jó emléket és az ember, aki eldobta és vérszemet kapott. Az irónia abban a részben debütált :) . Azpedig, hogy a végére ezt gyakorlatilag a feje tetejére állítóttad :D, majd újra vissza :D ugyhiszem, ha aztmondod évekig agyaltál rajta, az jogos lenne :D . Mondom ezt arra a részre, ahol végülis az ork gonosz lesz és elveszi annak "szerelmét", akivel eddig jóban volt, a nő ekkor rossz, de jó volt mikor felkereste az orkot, a férfi bosszállás után lenyugodott és jó lett (ami valjuk be megintcsak jogos, de nem várt). Ugyanakkor az ork megkapta a büntetését, a szerető elvevéséért. A nő ugyancsak megkapta a büntetését a szülési bonyodalmakért. :D A férfi azért lett jó, mert megkímélte az életét, viszont egyfajta főhősként az iróniát, a sorsot, és gyakorlatilag a szinte már megszemélyesített helyzeten is bosszút állva újrakezdte ezt a "rémálmot" :D. S végülis egy Grimm jóállapotban térhetett a mennyekbe elborult elmével zárójeles utód nélkül. Áh végteleneket lehetne beszélni egy ilyen fantasztikumról.
Minden szál el van varva mégis a főérforrás újra nyitva áll. Gratz!

(a jó és rossz a baráti viszonyok, amiről végülis írni kellett)

Én azt mondom amire készült azt kimerítette, én ezt vettem észre, kiváncsi vagyok ez újragondoltatja-e az eddigi hozzászólásokat. Én 5-ösre adtam a voksom.

cs, 2005-10-06 11:12 Blade

Blade képe

Nem gondolom újra. :)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

cs, 2005-10-06 16:56 Ritus

Ritus képe

Köszönöm Csatrad a kimerítő elemzést és az 5 csillagot! :)
Én elfogadom és megértem azt is, ha valakinek nem jön be, amit írtam, persze sokkal jobban örülök, ha a novellám elnyeri mások tetszését is... ;)
_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

cs, 2005-10-06 18:54 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Kedves Ritus!
Remélem, nem baj, ha részletes véleményt írok a novelládhoz. Azzal kezdeném, hogy a csillagok számát én is növelném eggyel, mert ez a mű ötöt érdemelne. Az alapötlet tetszik, bár a történet kissé rövid.
Viszont nem tudom megállni, hogy ne hívjam fel a figyelmed néhány könnyen kijavítható hibára.
Tehát...
„iparkodott, bébi, lakozó…”
Ezek a szavak nem illenek a szövegbe. Kirínak a környezetből.
„… hogy az erdőben lakozó állatok martalékává váljon, vagy éhezzen szegény, mert bizony előbb-utóbb ez a sors várt volna rá.”
Itt jobban mutatott volna, ha megfordítod a szórendet, mivel ha magára hagyják, először éhezik, aztán válik a vadállatok martalékává. (hacsak azonnal el nem kapja valami)
„Gyorsan felkapta a kosarat és gyors léptekkel hazasietett vele.”
A hasonló szavak ismétlése egy mondaton belül kicsit pongyola.
„Már előre félt, mit mond az ura, ha meglátja az új jövevényt…”
Ez a mondat valójában felesleges. Ha az asszony félt, akkor ezt hosszabban ki kellett volna fejteni. Viszont ezzel az egy mondattal nem érted el a célt. Kellett volna még egy áthidaló mondat, hogy ne higgyük a következő párbeszédre, hogy azt még csak gondolja.
„Ha nem segítünk rajta, éhen hal, vagy előbb falja fel valami vadállat ott az erdőben.
Itt is jobban hangzana, ha az „ előbb falja fel valami” helyett azt írod: „felfalja valami…”.
„éhenhal” Külön írjuk.
„két éves” Jobban mutat egybe írva.
„szülés utáni komplikációkra…” Ez így túl hivatalos. Ha kiírod, mi is volt az a szülés utáni komlikáció erősebb érzelmeket keltesz az olvasóban. (eltávolították a méhét?)
„…minden ismerős holmi szerteszét a padlón hevert.”
Az „ismerős” kifejezés rombolja a hatást, amit el akartál érni. Drámaibb, ha csak azt írod: „minden holmi szerteszét hevert a padlón…”
„Callan ork lévén nem tudott sírni, de belül zokogott.” (…ő is)
„teljesen…” Jobb, ha kerüljük a határozókat. A „hirtelen”, „teljesen”, „értetlenül”, felhígítják a szöveget.
„Lassan a két fiú férfivá érett…”
Itt is meg kéne fordítani a szórendet. „ A két fiú lassan férfivá érett.”
„világrajött” Külön írjuk.
Ügyes kis írás, nekem tetszik. Különösen szép, ahogy a történet visszahajlik az elejéhez, mintegy örökös körforgást jelképezve.
Gratulálok!

cs, 2005-10-06 19:15 Ritus

Ritus képe

Köszi Eve! :D
Azt hiszem, többnyire igazad van... ;) Tudod, pár órával a Karcolatra kerülése előtt született meg ez az írás, és lehet, még pár újraolvasást és javítgatást elbírt volna. :)
"„szülés utáni komplikációkra…” (eltávolították a méhét?)" - van olyan olvasó, akinek még ez is sok volt! :lol: Esetleg, odaírhattam volna, h. abdominalis hysterectomián esett át... ;)
_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

v, 2005-10-09 10:52 Rem

Rem képe

Ritus szerintem is el kell volna még rágódnod a műveden mielőtt beküldőd, sőt mivel pályázatról van szó, még jobban is, hiszen messze még a határ idő, és biztos a győztes nyereménye.
______________________
Az öreg dobozoló sámán

v, 2005-10-09 19:09 Ritus

Ritus képe

Azt hittem már, h. a győztes személye biztos... ;)
Nem kell mindent véresen komolyan venni, én ezt most könnyedén vettem, ha megengeditek nekem... :)
_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

v, 2005-10-09 17:46 adriandraco

adriandraco képe

Látom már kiveséztek rendesen, szóval amit nem kell nem ismétlek meg, de a bébi és a szülési komplikáció nem ide való. Mondanám, hogy szakmai ártalom nálad....de nem :)

Maddox - bizony nem a legjobb névválasztás. Hála Angelina Jolienak, ez egy ismert név lett a médiában és elvonhatja az ember figyelmét.

A (mostoha)testvérgyilkosság a novella érzelmi csúcspontja. Kicsit véresebbnek, drámaibbnak és fájdalmasabbnak kellett volna lennie.

Egyébként tetszett a sztori. Nem mondom, hogy újszerű, mert a kis kitaszított befogadása és az mássága miatt kialakult konfliktusok már nem új témák, de jól oldottad meg a dolgot és nem zavaró, hogy ismert már a sztori néhány eleme. A csattanó is a helyén van.
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

v, 2005-10-09 19:16 Ritus

Ritus képe

Köszi Adrián! :D
A neveket nem a "médiából" loptam, hanem a szemészetkönyvemből... ;) Úgyhogy köszönhetem Dr. Maddoxnak és Callannak, akiknek a neve sajnos kevésbé ismert, mint Angelina Jolie nevelt gyermekeié. :(

_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

v, 2005-10-09 21:30 adriandraco

adriandraco képe

Eszembe se jutott, hogy loptad a neveket :) Csk mondom, hogy ilyesmire is érdemes odafigyelni az embernek, ha tud.
__________________________
http://adriandarco.atw.hu

h, 2005-10-10 07:22 Blade

Blade képe

Ezzel vitatkoznék. Én pl nem ismertem ezeket a neveket, teljesen jók voltak számomra.

Sztem inkább az olvasó ne figyeljen oda, ha ennyire nem ismert a név :)
Persze a másik oldalra se kell átesni, pl a Sztálin név nem lenne jó ide :D

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

cs, 2005-10-13 13:11 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

Hehe, mindig tudtam, hogy Mesemondó jószívű, de erről az ork adoptálásáról még nem hallottam. :D
A hozzászólásokat olvasva egyetértek a javával. A látszat ellenére, nincs akkora ellentmondás. Csak van, aki az egyik oldalról vizsgálta, van, aki a másikról.
Vagyis tényleg remek az alapötlet, de a novellának valóban jót tett volna még egy kis csiszolás.
Eve elég alaposan felsorolta azokat a részeket, ahol lehetett volna még javítani, és kiemelte a történet erősségeit is. Nem sokat tudnék hozzátenni.
Van ez olyan jó alapötlet, hogy érdemes legyen még foglalkozni vele egy kicsit. Talán nem olyan barokkosan kéne kidolgozni, mint a "Gyűrűt", de a jelenlegi állapotánál azért részletesebben. Valahol a kettő között lenne egészséges, szerintem.
Nem vagyok híve a javított verziók megjelentetésének ugyanazon a helyen, most mégis azt javaslom, hogy miután átírtad, tedd fel újra. A jószívű szerkesztők biztosan lecserélik az első példányt. Időd meg tényleg van a határidő lejártáig. Gézt, szikét, alkoholt… rohaaaam!

cs, 2005-10-13 14:04 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Tim, arra már én is gondoltam, hogy Lorient lekapjuk a húsz körméről, amiért nem mesélte el az orkokhoz való vonzódását :) Amikor majd találkozom vele, rá fogok kérezni :)

cs, 2005-10-13 14:36 Ritus

Ritus képe

Köszi Tim, h. elolvastad és véleményezted! :)
Ha lesz időm, ígérem, csiszolok még rajta, de most sajnos ki sem látszom a rengeteg melóból, ügyeletből! :(
_________________________________
"Szólj, gondolj, tégy jót,
s minden szó, gondolat, tett
tiszta tükörként fog visszamosolyogni rád!"
(Vörösmarty)

p, 2005-10-14 06:44 Eternaldeath

Azt szeretném legelőször elmondani, hogy igazán jó az alapötlet, a vége is nagyon agyasra sikeredett. Ügyesen megfogtad ezt az igazán kötött témát. Ezért mindenképpen sok csillagot érdemelsz. Mondjuk ötöt. :-) Ellenben az apróbb bakik, többek között mint a tényleg nagyon csúnya „szülés utáni komplikációkra” vagy „bébi”miatt egy csillagot elveszek.
Nem igazán kívánok belemenni semmilyen elemzésbe, előttem többen sokkal jobban megtették ezt, és némelyikükkel egyet is értek.
Én is úgy érzem, hogy kissé elkapkodtad a dolgot, pedig november vége még messze van. Úgy érzem, hogy ez a történet nyújtózni kívánna még egy nagyot, valaki meg is jegyezte, hogy sűrítve van.
Tim Shaw-hoz hasonlóan én is javaslom, hogy gyúrd és dolgozd át alaposan, figyelembe véve az írásodra tett eddigi hozzászólásokat, és aztán töltsd fel újra. Nagyon remek novellát kerekíthetnél ki belőle! Aztán, ha az nem karcolat lesz már, azzal se törődj!
Majd írsz a pályázatra egy másikat. :-D
Szólok is előre: ha elkészültél a Fekete vér módosított változatával, akkor öt kövér csillaggal foglak jutalmazni (így látatlanban)! :-)
Eternaldeath

p, 2005-11-11 11:55 violazoli

Azt kell mondjam hogy a történet sajnos minden érdeme mellett is kissé rasszista mondanivalójú a szememben, mert az a végkövetkeztetése hogy idegen fajú értelmes lényt meggondolatlanság a házunkba fogadni, annak tragédia lesz a vége, a "mi véreink" látják a kárát! Gondolatban helyettesítsétek be a az "ork" szót "cigány"-nyal, s meglátjátok hogy e mondanivaló mennyire elítélendö!

Ha pedig maradunk az "ork"-nál, elég kíváncsi vagyok hozzá, milyen lehet a hölgy esztétikai ízlése, ha lefekszik vele önként! Kissé hihetetlen. (Kissé?! Nagyon!)

Egy kérdés a honlap fenntartóihoz: Ha 5 írást tettem fel, miért csak 1-et látok belölük? Bocs de még újonc vagyok itt!

-----------------------------------------
_Honlapom: http://www.poliverzum.fw.hu
Az életben túl sok az iszonyúság ahhoz, hogy azt még leírt szavainkkal is szaporítsuk, emiatt mindig "happy end"-re törekedek!

p, 2005-11-11 12:11 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Kedves Zoli!

Mivel rajtad kívül még nagyon sok író feltöltött műveket a Karcolatra, idő kell az elolvasásukhoz és véleményezésükhöz. Mi, szerkesztők pedig jelenleg kevesen vagyunk ehhez a néha embertpróbáló feladathoz ;) Szíves türelmedet kérjük, és mindenki másét is, akik írásaikkal megtiszteltek bennünket!

szo, 2005-11-12 09:47 violazoli

Oké, ezt teljes mértékben el tudom fogadni, csak azt ne mondjátok, hogy "elárasztottalak" benneteket: Nagyon kíméletes voltam ugyanis! Eddig írtam 49 regényt, 15 kisregényt és több tucat novellát... Van olyan müvem is ami ember és hork(=ork) barátságáról söt szerelméröl szól! Beküldhetem a pályázatra? De vigyázzatok a válasszal mert ez egy regény, s elég terjedelmes!

----------------------------------------
_Honlapom: http://www.poliverzum.fw.hu
Az életben túl sok az iszonyúság ahhoz, hogy azt még leírt szavainkkal is szaporítsuk, emiatt mindig "happy end"-re törekedek!

szo, 2005-11-12 10:33 Eve Rigel

Eve Rigel képe

Kedves Zoli!

Ha Te mondod, biztosan igaz, hogy ennyire termékeny író vagy. De engedtessék meg nekünk, hogy ennek tudatában továbbra is úgy érezzük, elárasztottál minket a műveiddel, melyek elolvasása – Blade szerint is (és ő már csak tudja) hosszabb időt vesz igénybe.
Ugyanis hajdanán, még az idők kezdetén a mélyen tisztelt Főszerkesztő Úr mondta volt: egy nap, egy író, egy novella…
Részemről annyit ígérhetek, hogy megpróbálom elolvasni a nekem egyáltalán nem tetsző műveidet. (Máshol, máskor már bele-belenéztem némelyikbe, és mondhatom ott, akkor nem tetszettek.)
Az, hogy egy regény terjedelmű írást feltehetsz-e a pályázatra teljes egészében a Főszerkesztő Úrtól függ. Ha kicsit körbenyálazod, még minden lehetséges…
:lol:

h, 2005-11-14 08:33 Blade

Blade képe

Ne küldd be...ha elolvasod a kiírást, benne van, hogy karcolatokat várunk, melyek bizony rövidek. Egy regény meg nem az...inkább küldd be egy regényíró pályázatra, sok van abból is.

A "kíméletes" csak a Te mércéd szerint az, mindenki más szerint 6 novella + 3 cikk elég sok(k) két napra...;)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

p, 2005-11-11 12:53 Blade

Blade képe

Pedig semmi rasszizmus nincs benne, a cigányozást meg ne keverd ide. Ez egy fantázia sztori, nem Mo-on játszódik 2005-ben.

Ahogy Eve is írta, elárasztottál bennünket, és nekünk sincs időnk sokat olvasni, ezért nem kerülnek fel a sztorik. Majd szépen, lassan...már vagy 6 írást küldtél, körülbelül 2-3 hetet vesz igénybe, amíg mindet jól lecenzúrázzuk...aztán ha átmennek, kikerülnek ;)

----

So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.

v, 2005-11-27 20:39 Mesemondó

Mesemondó képe

... hát ez jó:) egy Lorienes novella:)
Lori ;)
... a fű nő magától.

p, 2005-12-02 13:31 Max

Max képe

A történet jó lett, négyet adtam rá. Azért csak enyit, mert ennél a műnél is úgy érezten, hogy csak "címszavakban" van elmesélve. Lehet, hogy a híba bennem, mert túlsok regényt olvasok, és rászoktam az alapos körülírásra. ;)
________________________________________________________________
"És mi lesz, ha nem lesz több sárkány? Akkor felkopik az állad! És engem csak úgy megölsz passzióból?"
Draco