Episode 2 és fél

(DR. KUPAC LAKÁSA, PÁNEURÓPAI UNIÓ, POTSDAM BELVÁROSA, CSÜTÖRTÖK 21:16)
Mi is a módja? Tudom már! Elsőnek is rá kell kapcsolni a fejemre ezt az izét! Hogy is hívják? Bámer, Bráner, Bammer megvaaan Boomer! Nem tudom ki találta ki, de nagyon jó fej volt! Alig várom a találkozást a cyber lady-mel. Tudom-tudom, nem akartam ma vele találkozni, de olyan fárasztó volt a napom, hogy muszáj egy kis kikapcsolódás.
A maradék egy fogam még most is sajog nem kellett volna a tegnap estét is vele töltenem. No de sebaj, jöhet a mehet! Lássuk, mennyire tudja ez az izé az én igényeimet. A múltkor is jó nőt kreált szerintem ma sem lesz ez másképp. És milyen szerencse, hogy a „Boomer” alatt olyannak látnak engem, amilyennek én szeretném!
Tehát...két gondolat...majd kapcsolódás...végül pedig...élve...
(a szemközti házban két üveges szemű ügynökféle)
- Megvan! Megtaláltam! Most lépett be a hálózaton! Te, hogy ez mennyire undorító egy fazon!
- Nekem mondod! Ezer évnek érzem ezt a pár hónapos megfigyelést. Tudtad, hogy csak egy foga van?
- Nem, de azon is csodálkozom, hogy egyáltalán van szája. Csatlakozz rá a „Boomer”-jére és amilyen hamar csak tudod, küldd neki a 2Q6H-t. Az a csaj mindenkinek bejön.
- Rendben küldöm! Te figyu! Kicserélted a sityakját? Nem lenne jó, ha ma este is közbe jönne valami!
- Kicseréltem. Mi irányítjuk az ingerület átvitelt innentől kezdve. A csaj ténykedik?
- Na igen, már összemelegedtek. Te, hogy ez mennyire egy undorító fazon! Tudtad, hogy fordítva használja a...
- Ki ne mond, belegondolok és rosszul vagyok tőle! A múltkor annyira belejött, nem is akart véget vetni az együttlétnek.
- Sajnálom a cyber-t, még annak is több ízlése van, mint ennek. Mi legyen a következő lépés?
- Nyomd be a csaj mellett a főnök által adott kódsorozatot a fickó agyába, de vigyázz, az csakis a mozgásszerveket érintő részre kerüljön.
- Tuti találmány ez a véletlen-szándékos hibagerjesztés. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire lehet befolyásolni a tudatalattit. Az ürge csak meglátja a beültetett képet és az agya máris dobja a hibát, amit mi szeretnénk. Küldöm a kódsorozatot.
- Szólj, ha megvan, addig beillesztem a generáló képet a transzferbe. Transzfer kész.
- Én is megvagyok, küldöm is a „hologrammer” képét. Ez átment. Te, ez az ürge... Te jó isten... Lebólintotta a hűtőszekrényt, annyira beleélte magát a cyber bigével. Ha jól látom, jobbról egy „Love me cyber!” balról egy rénszarvast lovagló télapós hűtőmágnest nyomul az arcába. Na most...Sikerült kiköpni neki a rénszarvas alsófelét és a „Love” feliratot. Te! Akkor ez az ürge szereti a rénszarvasokat?
- Azt nem tudom, de fogorvosra biztosan nem kell költenie! Most köpte ki a harmadik kanyarban a maradék egyet.
- Ennek is van előnye. Most már nincs útban a foga, ha fogtisztítót akar használni. És! Mágneses interferenciát is okozhat minden egyéb eszköz nélkül a lenyelt maradék mágnessel.
- Szemét vagy! Menj és inkább cseréld ki a „hologrammer”-ét.
- Megyek is, mert úgy látom az ütés mindennek használ. Bár az is igaz olyat még nem hallottam, hogy valaki önnön kezével üti le magát egy zacskó gyorsfagyasztott bébi eledellel. Mindegy, megyek kicserélem a „hologrammer”-ét a miénkre, így biztos ott lesz holnapra az új android az ellenállóknál.

(ORION LABOR, EURÁZSIAI KONFÖDERÁCIÓ, POTSDAM KÜLVÁROSA, PÉNTEK 16:12)
Szépen állunk! Tegnap raktam rendbe a modulokat, már kezdhetem is előről. Komolyan mondom, ha tudnám mit csináltatnak velem, másképp állnék hozzá ehhez az egész melóhoz.
Tegnap jól éreztem magam otthon. Igaz, a cyber csajszi sem volt szégyellős. Mintha más lett volna, mint eddig. Na jó persze! Én sem voltam formában. Lehet megzavarta, hogy elvesztettem a maradék egy fogamat is?!
Persze mit tudhat egy ilyen csaj rólam! De valami változott tegnap!
HOPSZIKA!!!
Ez a triton nem egészen jó helyre került! Egy kicsit elkalandoztam, sebaj megoldom a helyzetet. Erről vagyok híres! Kár hogy ezt csak Én tudom! Meg a cyber csajszi! Hogy annak milyen jó melle van! Hmmmmmm!
De milyen is lenne, ha nem az ízlésemnek megfelelő?!
Akkor is, tegnap valami változott!
Várjunk csak milyen nap is van ma? Nem emlékszem! Jaaa! Tudom már Péntek! Akkor azonnal kész kellene lennem ezzel az izével. Csak tudnám, mi célt szolgál! Nagy a titkolózás körülötte! De ne legyen a nevem Doktor Kupac, ha nem derítem ki reggelre, mire használják.
Ma kihagyom a cyber lady-t is!
Az anyját! Ez meg itt nekem mindjárt életre kel a kezemben és elfüstöl!
Na tessék!
Amper szag van a levegőben! Elfüstölt a „hologrammer”!
Gyorsan ki kell találnom valamit!
Ha megtudják mi történt, kirúgnak!
Koncentrálj, koncentrálj!
Megvan! Levegő stabilizáló be és elő a saját fejlesztéssel!
Húúúú, nem is tudom mi lenne velem, ha nem lennék magamnál!
Ezt most ide illesztem a „hologrammer” helyére...így ni.
Alakulunk, alakulunk! Szinte észrevehetetlen a különbség. Igaz a saját fejlesztés egy kicsit más beállításokkal működik, de ezen rögtön változtatunk.
Asszongya, hogy feltölt...kell még egy retesz...és végül...
Érdekes, a teszt rendben működik, de valami nem stimmel. Még egyszer végignyomom a tesztet.
Valaki jön a folyosón!
- Tesjék! (a francba, viszik a modult)
...
- Igyeny ujam! (ez sincs ma magánál)
...
- Éjtem ujam, tyejmésetyesen kés vagyok! Mingyen jengybe! (csak ezt éljem túl)
...
- Én nem éjzek semmity, jehet a jevegő stabilisájó sajakogyik! (amekkora orrszőre van ennek az ürgének, még a végén lebukok)
...
- Mongyom saa-jaa-koo-gyik! (ez süket, nem érti mit mondok, jobb lenne, ha inkább az orrával foglalkozna, na jó, nem bámulom tovább az orrát, még a végén lebukok)
...
- Nem, nem gongyolok semmity az ojjájól ujam. Sak...
...
(belémfolytja a szót ez az orr-szőr)
...
- Jengyben itty van (na ha kiderül mi történt, holnap már nem kell itt dolgoznom)

(BELÉPÉSI PONT, KONFÖDERÁCIÓS UNIÓ, NEVADA, NEBRASKA, PÉNTEK 19:55)
- Na elég lesz Sador! Még a végén el kell, hogy váljunk! Nem mondom, ennek igazán ideje lenne, de egymásra vagyunk utalva, így kénytelen vagyok elviselni az idegesítő ciripelésed.
Szóval távolítsd el ezt az idétlen boolgebra sorozatot a kijelzőről, míg baj nem lesz.
- Ez a következő helyszín Rodas! Egyébként transzferálj pontosabban, mert a tegnap azon a mocsaras bolygón úgy éreztem magam, mint egyszeri szúnyog a liftaknába. Kib...tul!
- Mit mondasz? Ez a következő helyszín? Az nem lehet! Neeeeeeem, ez biztos nem az!
- Ne nyávogj itt nekem, mert ha visszajutunk kiégetem, a csip-erkéidből ezt a nőies vonakodást. Úgyis tudom, hogy alig várod a következő „hand”-at. Csak futsz még 1 kört, nehogy azt mondják, hogy remegnek az áramköreidben az elektronok.
- Hagyd már ezt a hülyeséget! Tegnap azt ígérték, hogy nem kell többet transzferálni idegen bolygóra. Maradunk az „Örsz”-ön. Van itt is elég helyszín.
- No lépjünk, elég a csíp-elésből. Nyomjad a helyszínt! Ma is nyerők leszünk, érzem a bizsergést a „Boomer”-em alatt.
- Rendben, töltöm! Bár bal-sejtésem van!
- Ne mond ezt, neked maximum arról lehet sejtésed, hogy miképp kell lavírozni.
- Te akartad! Visszaszámlálás indul! 5...4...3...
- Várj, valami hibát okoz! Állítsd le ezt az átviteeeeeeeee...

(K6ℓΩ∑5 BOLYGÓ, AZ UNIVERZUM EGY FELTÉRKÉPEZETLEN RÉSZE, PÉNTEK 20:01)
- Te Rodas! Biztos itt kell nekünk lenni?
- Tőlem kérded? Neked ezt vágnod kellene. Térképezd fel ezt a helyet, aztán lássuk az első feladatot.
- Megvan minden adat. Ez a K6ℓΩ∑5 bolygó és a helyzet az, hogy a felszín és a légkör miatt nem értem, miképp keveredtünk ide. Itt ugyanis nem működik semmilyen kiflé irányuló kommunikáció. Viszont, most azt érzékelem, hogy a K28° É34°-nál meglehetősen nagy aktivitás van. Szerintem rossz helyre kerültünk! Már tudnom kellene a feladatot, mégsem tudok többet, mint amikor indultunk.
- Ez egy játék, fogd fel így. Az „Örsz”-n minden „Boomer”-es már halálra vigyorogta magát az idétlenkedéseden. Tudod, hogy csak az számít, mennyi izgalom borzolja a kedélyeket. Ez az újkori kalandjáték része. Felkutatni, megtalálni, elhozni. Nincs akadály, nincs menekvés, nincs lehetetlen! Össze vagyunk kapcsolva ezen a fejkonzolon keresztül, bármit teszünk, azonnal látható lesz a többiek számára.
- De nem érted, hogy most nincs kapcsolat, csak azzal a valamivel, ami ott van a távolba.
- Értem én, ne nézz hülyének! Nyomjad inkább a helyszint.
- Jó akkor rakjuk magunkat egy kicsit arrább.
...
- A mindenit! Nem működik a transzfer. Gyalog kell mennünk.
- Mennyi idő alatt érünk oda?
- Ha nem tartalékoljuk az energiát, akkor 3 óra.
- Menjünk, amíg nem késő! A többi játékos már biztos ott van.

A kietlen fémes bolygón, egy hatalmas csepp alakú transzállomás. Maga a forma is olyan, mintha egy hatalmas csapból cseppent volna le az univerzum kútfőjéből.
A színes bolygó felszínétől méterek választják el.
Úgy lóg ott, mintha most akarna földet érni. A csepp színe is különleges: fémes kékes, áttetsző mégis olyan csillogása van, mintha keményebb lenne a legkeményebb fémnél is.
A cseppen belül méhkashoz hasonló hexa építmények. Egyformák, mégis gyönyörű egységet alkotnak.
Ez az ellenállók bázisa.

(NSO A KONFÖDERÁCIÓ TITKOS EGYSÉGE, KOMMUNIKÁCIÓS TEREM, TITKOS KUTATÓBÁZIS, VALAHOL A SENKI FÖLDJÉN, PÉNTEK 22:05)
Uraim, uraim, uraim!
Azonnal válaszolok a kérdéseikre! Mint tudják az android már régóta közöttünk járkál, kilépett az emberek közé. Tökéletes katona válik belőle. Tehát nem kell ennyire negatívan hozzáállni a helyzethez. A teszt már régóta tart és láthatták mindig visszatért. Nem kell aggódniuk! Lehet, ez a helyzet más, mint a többi, de pontosan az ilyen helyzetek alakítják ki a végleges stílusát, így válik belőle a legjobb harci gépezet.
Tudom, hogy már 2 órája jelentkeznie kellett volna. Nem ismerjük, milyen körülmények közé került. Csak annyit tudok mondani, hogy várjanak türelemmel, hamarosan kapcsolatba lépünk a „RS”-el és tájékoztatunk mindenkit.
Ezennel befejezettnek tekintem ezt a tájékoztatót. Azonnal szólok, ha valamit megtudok! Nem fog a pénzük eltűnni a semmibe.
Kapcsolat vége.
A francba! Már megint eltűnt, valami nem stimmel, össze kell hívnom a mérnököket. Az ₣э¥5 mocsaras bolygón történt esemény után valami nem állt rendesen helyére „Rodas-Sador”-nál.
Eddig kitűnően vizsgázott és nagy ötlet volt a duplexAI alkalmazása. Ez a kettős intelligencia olyan egyszerű, akár az Én ötletem is lehetett volna!
Ráadásul várakozáson felüli, ahogy reagál az eseményekre. Mintha már-már közelítene az emberi döntéshozatalhoz.
Az pedig, hogy nem csak száraz adatformával töltötték fel a tudásbázisát, hanem emberi mintákat alapul véve két különböző érzelmi mechanizmust is betettek, növeli a kreativitását.
Mint az ember vívódása a lelkiismeretével, mint egy döntés előtti gondolatmenet, mint az érem két oldala.
Tökéletes.
Nem szabad elveszítenünk. Annál is inkább, mert jelenleg nincs tudós, aki létre tudna hozni a legfontosabb főmodulhoz hasonlót.
Mióta az a fogatlan idióta eltűnt, hiányban szenvedünk. Tegnap elkapott a hév, amikor elhoztam a főmodult. Érdekesen viselkedett és alig értettem, amit mondott! Vajon mi volt az oka a furcsa viselkedésének? Ki kell derítenem és mind a kettőjüket meg kell találnom, míg késő nem lesz.

(KÖZPONTI IRÁNYÍTÓ, K6ℓΩ∑5 BOLYGÓ, AZ ELLENÁLLÓK BÁZISA, PÉNTEK 22:32)
- Uram!
- Igen parancsnok!
- Begyűjtöttük „RS”-t. Az interferencia miatt, amelyet a doki nem kívánatos mágnesei okoztak a főmodulban, másfele transzferálta magát, a bolygó egy másik részére. A „Boomer”-jét hatástalanítottam. Nem szökhet meg.
- Rendben. Biztosan ő az?
- Igen uram, más nem élte volna túl a kinti körülményeket. Megkezdhetjük a vizsgálatát?
- Azonnal kezdjék el! Dr. Kupacot elhozták?
- Igen uram. Bár meg kell mondanom nem volt egyszerű. Nagyon küzdött, hogy ne vegyük le róla a „Boomer”-t. Éppen a 2Q6H-t próbálta fel másodjára.
- Túl jól sikerült a manipulálás. Érte valamilyen újabb baleset? Bár vesztenivalója nincs. Már az összes foga oda van.
- Igen uram, történt valami. Annyira beleélte magát az újrajátszásba, hogy belelépett a cipőjébe.
- Azzal még csak nincs baj?
- Nincs uram, de a cipője az erkélyen volt. Amely még nem okozott volna problémát, de úgy akart kimenni a doktorunk, hogy közben zárva volt az ajtó. Természetesen ez sem lenne baj, mert biometrikus azonosítással működik a nyitás. A probléma ott kezdődött, hogy véletlenül magára öntötte a csiperkeszószt, amely megakadályozta az ellenőrzést. Mondjuk az is igaz, ha valaki a sarkával közeledik az ajtóhoz, akkor kicsit nehézkes a gyors azonosítás-ajtónyitás. A végeredmény egy zártkerti landolás a bokorban. Érdekes módon nagy baja nem lett, csak az állát kellett helyrerakni, kiakadt.
- Akkor ez a mozzanat sem volt fájdalommentes. Az NSO kutakodik? Mi az információ?
- Igen! Erőteljes kutatást indítottak „RS” után és keresik a dokit is.
- Gyorsan kell intézkednünk. Vegyék le az adatokat az androidról.
- Öt perc és kész vagyunk uram!
- Ha kész vannak, értesítsenek és készüljenek mindkettőjük megsemmisítésére!
...
- Uram, levettük az adatokat és minden készen áll a megsemmisítésre is. Ezen a konzolon követheti az eseményeket.
- Tudom, hogy fontos lépés volt „RS” de meg kell szabadulnunk tőle, túl közel áll a tökéletes fegyverhez. A doki pedig túl sokat tudhat. Egyébként sincs már foga.
- Indíthatom?
- Tegye, amit tennie kell! Semmisítse meg mind a kettőt!
A konzolon megjelenik egy cellasejt benne 1 ember és 1 android.

(CELLASEJT KÖZPONT, AZ ELLENÁLLÓK BÁZISA, PÉNTEK 22:11)
A cellasejt egyik végéből mocorgás hallatszik. Dr. Kupac bíbelődik a cipőjével.
Arra még emlékszem, hogy 2 menetet kértem a cyber csajszitól, de más nem ugrik be. Mi történhetett? Miért fáj az állam? Miért vagyok csiperkés? Azt állítottam be a „cleaner”-nek, hogy tüntesse el a maradékot. Mégis mit keres akkor a nyakamban a szósz! Valami nem stimmel itt. Egyáltalán hol vagyok?

„RS” a cellasejt fala mellett áll. Látszik rajta, hogy pörögnek az elektronok a neutron agyában. Már rég felmérte a helyzetet és csöppet sem találta szimpatikusnak ezt a fazont a sarokba, ráadásul most magával kell vinnie.
- Lehetetlen küldetés, úgy mint az eddigiek. De ez csak játék. Biztos így jobban szórakoznak a kapcsolt „Boomer”-ek. Mit motyogsz Rodas?
- Mondtam neked, nem kellett volna olyan feltűnően futkorászni ebben a fémdzsungelben.
- Ne nyafogj már Rodas, ez volt a kérés. Te léptél kapcsolatba a bázissal, tudnod kell, hogy mi a feladat.
- Igen, igen de félek megtenni. Egyébként sem csináltunk eddig még ilyet.
- Jó, egy kicsit különleges a helyzet. De ezt a transzállomást is sikerült meghackelni, amíg az itteniek a fals adatokat próbálják kiszedni belőlem ennek a hullámcellának a segítségével.
- Kár a „Boomer”-ért, jó kis játék, mondjuk a transzferáláson kívül másra nem való.
- A bázisról azt mondták, minden információt vigyünk magunkkal erről a helyről.
- Jó-jó! Már minden meg van. Mit csináljunk ezzel a dokival?
- Kábítsuk el! Aztán zsákba vele és lógjunk meg erről a helyről!
- Nincs is zsákunk!
- Képletesen, Teee! Csökkentett intelligenciájú neutron csökevény!
- Akkor rakd be a rendszerükbe az eseményvezérelt befejezést, aztán lépjünk!

REKLÁM!!!

„BOOMER”-ESEK! FOLYTATÁS JÖVŐ HÉTEN, ADDIG LAZÍTÁS ÉS LEGYEN SZÉP GALAKTIKUS NAPOTOK!

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2008-05-21 06:14 Eve Rigel

Eve Rigel képe

És még egy (utolsó feltöltés?)

sze, 2008-05-21 17:29 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Juhuhujj... kétségkívül az egyik legegyedibb stílusú novella a pályázaton. Először nem tudtam, hogy ez a forgatókönyv-stílus előnyös vagy hátrányos, nincs mesélő, de végül egész megtetszett. :D Kár, hogy helyenként mégis van mesélő leírás, és így a keverés kicsit ront az összképen, de gondolom ez szükséges volt.
Sajnos jópár helyesírási hibát is találtam, lemarad írásjelek képében.
A hologrammer-cserélők az elején szabotőrök voltak akkor, jól sejtem?
A végepoén... Neee, fogtam a fejem :D, de megmagyarázza a stílust és a címet.
Kap egy erős négy csillagot. ;)
Off: ha ez az első írásod novella műfajban, szabad megkérdeznem, milyen műfajokat írtál eddig?
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

sze, 2008-05-21 21:04 a.peterfy

Köszönöm, hogy végigolvastad és örülök, hogy még tetszett is! Mivel ez az első ilyen próbálkozásom elolvastattam 1 pár ismerőssel. Mindegyik nő volt és egyik sem értette mit írtam! :D Igaz, hogy egyik sem szereti a sci-fi műfalyt és egyik sem tudta követni az eseményeket! Ezzel nem akarom a hölgyeket megbélyegezni, sőt, csak lehet nem a megfelelőektől kértem tanácsot! :D Képzeld az első verzióban még időkavart is csináltam, na az első olvasó hölgy teljesen off volt! :) akkor úgy döntöttem egyszerüsítek! :)
Az írásjeleket viszont kontírozták a hölgyek is, úgyhogy azokért, őket mindenképpen előveszem! :)
Jól sejted valóban szabotörők voltak és az ellenállásnak dolgoztak.
Eddigi műfaj vers! Verseket írtam, írok! De nem sci-fi versek! Bár így belegondolva lehet ezt is megpróbálom! :D

sze, 2008-05-21 21:09 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Az egyszerűsítés jót tett a művön, így még pont határon volt, és tudtam követni az eseményeket. ;)
Az nagyon jó, ha mással is elolvastatod. Nekem is van két kritikus szemű hölgyolvasóm. :D
Sci-fi vers? Jól hangzik! Próbáld meg! ;)
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

v, 2008-05-25 15:39 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Azokat a hölgyeket a vesszők miatt és az egyéb helyesírási hibákért is vedd elő... (hmmm... csökkentem a konkurenciát :D ) - mivel meglehetősen sok van.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

v, 2008-05-25 21:09 a.peterfy

Örülök hogy csökkenteni akarod a konkurenciádat! :D
Ha pedig véleményt is tudsz írni a novellámról akkor biztos lehetsz benne, téged foglak megkérni elsőnek, mi a meglátásod a művemről!
Bár, azt még nem tudom, hogy ez most neked jó lehetőség lesz, vagy átokként száll rád! :D