A palackba zárt szellem

A messzi-messzi jövőben, egy nagyon közeli galaxisban…

Miután kenterbe vertek mindenkit a lázadó felkelők, főleg a gonoszokat - mert püföltek napszámra, és vedeltek hétszámra - lefeküdtek és másnap, picit másnaposan fel is keltek. Kivételt képeztek azok, akiknek harangoztak.
Szép új nap virradt az emberiségre és a többi másnapos, elnyomott értelmes lényre. Győzött a felkelés - de ettől függetlenül volt, aki továbbaludta borízű álmát - az univerzum fellélegzett…

Mivel már nem kellett attól tartani, hogy az ember úton-útfélen akcióosztagosokba botlik, a korall csempész, Hátra Szaltó - a Korall & Csempe Kft.-től, ahol az építési kerámiák széles választékát kínálják - elhatározta, hogy barátait, a szőrös mukit, Cseh bakát, a kivont karddal rohangáló Lüke Transformert, és a titokzatos Lila Orgazmus hercegnőt elviszi kirándulni valami egzotikus, szép helyre. Úgy döntött, hogy a robotokat, Pszi Traccsolót és hordó testű kollégáját, Artúr De Túrt nem viszi magával. Unta már, hogy majdnem minden történetnek ők a kulcsfigurái. A bázis egyik komputerében ki is nézett egy szép, zöldellő bolygót, ami nem esett messze a Korpás-kantól.
Egyedül a hercegnőnek nem volt ínyére a kirándulás. Mivel nagyon fontos személynek tartotta magát, úgy gondolta a parlamentben, egy percig sem tudnák nélkülözni a jelenlétét. De a Cseh bakának sikerült meggyőznie, hogy tartson velük - hisz ő volt a jövő gyalogos katonája: a baka a digitális korszakban - egyszerűen elcsavarta Lila Orgazmus fejét. Előbb jobbra, aztán picit balra, majd a hóna alá kapta a kapálódzó, ordibáló hercegnőt és felkullogott vele az Alumínium Flakon rámpáján.
A hajón már türelmetlenül várt rájuk Hátra Szaltó és Lüke Transformer. Látszott rajtuk, hogy amíg várakoztak, nem tétlenkedtek; Transformer ruházatán, gumicsizmáján több helyen is golyó ütötte lyuk éktelenkedett és enyhén füstölgött. Hátra Szaltó pedig, úgy nézett ki, mint akit lézerkarddal nyirbáltak meg.
A Cseh baka bosszúsan rámordult a vigyorgó korall csempészre, volt egy sejtése, hogy ezek ketten min kaptak hajba; a csempész, és a volt parasztgyerek. Minden bizonnyal már megint azon vitatkoztak, hogy melyik a jobb fegyver: a pisztoly, vagy a lézerkard. Aztán azon voltak, hogy be is bizonyítsák igazukat.
A muki a saját és Lila Orgazmus fejét csóválva fejezte ki nemtetszését, aztán a hercegnőt padlóra pottyantotta, majd beleerőszakolta magát a navigátori székbe.
– Üdv a fedélzeten, Lila Orgazmus hercegnő! – mondta jókedvűen Szaltó kapitány, és felsegítette a kattogó nyakú, szitkozódó hercegnőt.
Mielőtt kettőt pislanthattak volna, a muki már be is üzemelte a hajót. Ez abból volt érzékelhető, hogy a Flakon recsegett-ropogott a talpuk alatt, és meghibásodásokat jelző lámpák gyulladtak fel piros fénnyel.
– A hajó indulásra kész! – jelentette ki Hátra Szaltó, és belehuppant a pilótaszékbe. – Ne eresszetek le, itt hagyjuk ezt a téglakupacot, vár ránk a természet. Felszállunk! – szólt hátra kételkedő társainak, aztán indulásra késztette az Alumínium Flakont.

A hajó vezérlőpultján az egyik kijelző villogni kezdett, kivételesen zöld színben.
– Megérkeztünk! – mondta hitetlenkedve Szaltó kapitány, és lassan hátrahúzta a fénymeghajtó karját. Ő volt a legjobban meglepve, hogy a hiperszuper hajtómű kifogástalanul működik.
Az űbertérből kilépve a csillagok fénycsíkként süvítettek el a hajó mellett, aztán az univerzum megállt mögöttük.
A hirtelen fékezéstől Transformernek felkavarodott a gyomra. Hiába volt az Ernő nagymestere, a gyomrán nem uralkodhatott. Egyszer evett Jáde mester főztjéből – a zöld trutymótól akkor rájött a szaporafosás, napokat töltött a téglabudiban - és azóta még emésztőszervrendszere nem teljesen regenerálódott. Vett egy mély levegőt, és pár pillanatig befelé figyelt. Erőt merített a mindent átható Ernőből, és lecsillapította háborgó gyomrát.
– A bolygó eléggé elhagyatottnak tűnik – jegyezte meg Orgaznus hercegnő. – Idilli hely egy csempésznek – sandán Szaltóra nézett, és rámutatott az előttük terebélyesedő planétára.
– Ne üsd a szemedet a levesembe – mondta a kapitány jókedvűen, és tekert egyet a hercegnő kakaós csiga hajcsomóin.
– Fogaggyunk, asziszed, ez jó vicc volt! – szisszent fel Orgazmus hercegnő, és megtaposta a konzolon zongorázó kapitány kezeit. Minek hatására a hajó megbillent alattuk.
– Megvesztél? – kiáltott fel Szaltó helyett Lüke. – Egy szempillantás alatt a primitív őslakosok eszébe jutunk, ha így folytatod! Egyelőre nem szeretnénk fejtörést okozni nekik.
– Ha a kapitány nem tudja rendesen navigálni a hajót, akkor majd elvezetem én! – vágott vissza a hercegnő.
– Kii!? Te? – döbbent meg Hátra Szaltó.
– Én? Én!
– Nem én! Te!
– Te? Én aszittem, hogy én!
– Na hagyjuk a rizottót! – mondta a kapitány újra vigyorogva. – A Cseh bakának már nagyon hiányzik a Kashyyyk; vagyis Kiskunfélegyháza dzsungelvilága, a vadonban lesz ideje nosztalgiázni.
A másodpilóta helyeslően felmordult. Megjegyezte, ha úgy adódik, szívesen megtanítja a többieket fára mászni.
Hátra Szaltó inkább másra mászott volna, de ezt nem tette szóvá. Szerencsére a hercegnő nem olvasott Szaltó cifra gondolataiban.
A bolygó meseszép volt. Vadregényes tájak suhantak el alattuk.
– Itt leszállunk! – mutatott a kapitány egy kisebb tisztásra. – Navigáld arra az öregjányt – utasította a mukit.
A Cseh baka bólintott, és finoman letette a hajót: rázuhant a tájra.

Aúú! Beszakadt a körmöm – szisszent fel Lila Orgazmus hercegnő, miután elhajtott útjából egy zöldellő ágat. Már bánta, hogy a körömreszelőjét nem hozta magával.
A táj szép volt, de a hercegnő nem lelte örömét a vaderdei sétában. Úgy gondolta itt az ideje, hogy lemondjon vezető szerepéről; Lüke Transformert udvariasan maga elé engedte, aki lézerkardját bozótvágóvá avanzsálta - mint annakidején a sivatagos Tatun, amikor télen kiment az erdőbe fát vágni - így már kényelmesen haladtak a rengetegben.
A táj eléggé kihalt volt, sehol nem láttak állatokat neszezni az erdőben. Úgy gondolták, hogy a szőrös muki látványa elriasztotta őket. A Cseh baka nem osztotta ezt a véleményt. Különvéleménye volt! De nem állt le vitatkozni. Hátra Szaltót kivéve a többiek úgysem értették, miről is hadovál.
Transformer megálljt intett; egy barlangra lett figyelmes, ami egy kisebb sziklafalban nyílt. Érdeklődve arra indult tovább.
A hercegnő a fejét csóválta, most a Cseh baka segítsége nélkül. – Lüke, Lüke, te minden lukba belemész, csak úgy?
– Ezen ne csodálkozz – mondta Szaltó kapitány. – Még Jáde mesternél rászokott a barlangászat örömeire…
Lüke eltűnt a barlang mélyén, csak lézerkardja fényét látták a többiek a homályban derengeni, aztán egy tompa puffanást hallottak és heves szitkozódást.
– Mi történt? – kérdezte Orgazmus hercegnő, a barlang előtt kíváncsiskodva. – Lüke, jól vagy?
– Iigen – jött a nem túl meggyőző válasz. – Beleakadtam valami gyökérbe. Engedd el a lábam, nem hallod?
– Nem engedem, éhes vagyok, nyálsaláta! – mondta a gyökér.
Piff-puff!
– Gedva bele! Üt ev, mint a tovonyóva. Kitalálom, izmozni jávsz, mi? Nem baj, még mavadt két fogam, avval még megtudlak havapni, ganajpüré!
Bim-bum!
– A Gedva kopaffa meg! Ev ténveg ivmovni jár…
KAME-HAME!!!
Aztán a gyökér többet már nem vitatkozott…
Hamarosan Lüke Transformer feltűnt a barlang bejáratában. Az egyik kezében, egy ósdi lámpást szorongatott. A többiek furán meredtek rá.
– Izé… a gyökér mellett találtam – mondta Lüke.
Szerzeményét a nap felé tartotta. A régi lámpás színaranyból készült, csak kicsit poros volt. Az Ernő nagymestere úgy gondolta megtisztítja; ujjasával alaposan törölni kezdte. A lámpás egyszer csak füstölögni kezdett, és a füstből előugrott Lüke Transformer hasonmása.
Ezen Transformer úgy megdöbbent, hogy a lámpást Hátra Szaltó fejének hajította, aki elfelejtett felszisszenni fájdalmában, annyira lekötötte a kinti műsor.
– Üdvözöld rég nem látott testvéredet, Lüke – mondta halkan Szaltó.
– Nem a testvérem!
– Nem? Pedig esküdni mertem volna…
– Én a lámpa szelleme vagyok. A nevem Gin, Gin Tonic. Mint a jó bólé; dörzsölve, de nem keverve vagyok igazán jó – jelentette ki szellemeskedve Lüke hasonmása. – Lüke úrfi, mostantól te vagy a gazdám és hármat kívánhatsz.
– Mire? – kérdezte Transformer értetlenül.
– Mire hármat számolok – felelte Gin Tonic, aztán vállat vont és nagyot sóhajtott. – Három kívánságodat teljesítenem kell, rá van írva a lámpára – mutatott Szaltó kapitány lábainál heverő lakosztályára. – Nos, várom a kívánságokat.
A muki felmordult és vészjóslón a dzsinn fölé tornyosult, egyáltalán nem tetszett neki az új jövevény. Lüke Transformerből bőven elég volt egy is, ezt megpróbálta a szellemmel is tudatni.
– Mi a tüdőt makogsz? – kérdezte értetlenül a dzsinn. – Jókora sütemény vagy, hé! Néha igazán megborotválkozhatnál, mert úgy nézel ki, mint egy lezüllött filmsztár. Vagy netán készülsz a jégkorszakra?
A Cseh baka artikulátlanul felüvöltött, és a dzsinnt folyogatni kezdte.
– Állítsd le a barátod, Lüke gazda… – mondta a szellem elfojtott, vékony hangon. – Különben a mukinak baja esik.
– Egy mukival nem érdemes ujjat húzni – felelte vészjóslóan Lüke. – Most ezt a saját bőrödön tapasztalod, nyuszilufi! Gondolom, most a Hót hideg felszínén is szívesebben lennél, mint itt.
– Kérésed számomra parancs! – a dzsinn ujjával csettintett; aztán Lükével és a mukival együtt, eltűnt a száját tátó Hátra és Lila orra elől.
Transformer fázni kezdett, körülöttük mindent fehér hó borított, a muki megdöbbenésében elengedte Gin Tonic nyakát. Azon agyalt, hogy a nyavalyába váltogathatják egymást ilyen gyorsan errefelé az évszakok.
– Hová hoztál minket, szuper pempő? – kiabálta túl az arcába vágó szelet Lüke.
– Teljesítettem a kívánságodat – felelte a szellem. – A Hót bolygó hideg felszínére kívántál engem, mivel te vagy a gazdám, te is jöttél velem.
– De mit keres itt a muki?
– Annyira ragaszkodott hozzám, gondoltam elhozom őt is. Mi a következő kívánság?
– Üsd le ezt a marhát, Cseh baka! – kiabálta Lüke, és a dzsinnre támadt.
A mukit sem kellett bíztatni, meglendítette hatalmas mancsát.
A szellem belesüppedt a Hót fagyos felszínébe, majd a támadók háta mögött jött fel újra a külszínre. – Kukucs, itt vagyok! – incselkedett, és fenéken billentette támadóit.
Azok arccal a hóba estek, és ordibálva gurulni kezdtek lefelé, az egyik csúszós leejtőn. Percek teltek el, mire a leejtő aljára értek. Egymás hegyén-hátán landoltak, forgott velük a világ.
– Ha kérdezik, legalább hetvenen voltak, és mindegyik álig felfegyverzett Wampa jéglény volt! – mondta szédelegve Lüke.
Cseh baka bólintott, sosem gondolta, hogy egyszer egy nyiszlett Transformer utánzat felmossa vele a Hót felszínét. A távolban egy pingvin alakja tűnt fel, mikor meglátta a két hóbuckát játszó élőlényt, szteppelni kezdett a hóban. De mivel Lüke és a muki nem értékelték kellőképpen a kiselőadását, alaposan megtaposta őket is. Még a lábszagért sem kért elnézést.
– Elég a játszadozásból! – mondta a hóba döngölt Lüke. – Dzsinn, vigyél vissza minket!
– Igen, gazdám! – a szellem összecsapta a tenyereit, aztán újra a vadonban találták magukat.
Hátra és Lila szájtátva meredtek, két hóval borított társukra.
– Hol a fenében voltatok? – kérdezte Szaltó kapitány.
– Csak nem aggódtál értünk? – kerülte meg a kérdést Lüke.
– Dehogy aggódtam, épp azon voltam, hogy elmegyek Orgazmussal virágot szedni, vagy gombászni! Mégis mi a fene történt?
– Gin Tonicot kérdezd…
– Nincs ebben semmi különös, teljesítettem a gazdám kívánságát – felelte a szellem. – Már csak egy kívánságod maradt te lüke! Jól fontold meg, mi legyen az. Ha már így összebarátkoztunk, kívánhatnád azt is, hogy legyek szabad.
– Még csak azt kéne, fenekestül felforgatnád a világot! – mondta Lila hercegnő, és felkapta a földről a lámpát.
A lámpás szelleme meghajolt új gazdája előtt. – Kékeslila úrnő, várom a kívánságaidat, iszom szavaidat.
Lila Orgazmus értetlenül nézett a hódoló dzsinnre.
A szellem oldalra fordította a fejét és nagyot sóhajtott. – Már leeshetett volna, akinél a lámpa az parancsol nekem! – mondta türelmetlenül.
– Hmm! Elkérhetném a lámpát egy pillanatra? – kérdezte Hátra Szaltó, és a lámpáért nyúlt.
A hercegnő rácsapott a kezére. – Még mit nem! Még csak az kéne, hogy idekívánj valami csempe árút – húzta el a száját Ibolya.
– Hé, és mi van a fennmaradó egy kívánságommal? – érdeklődött Lüke.
– Azt felejtsd el, Jet Lik gyöngye, már nincs a birtokodban a lámpa.
– De…
– Semmi de! Szemfülesebbnek kellett volna lenned.
Lüke becsukta a száját és belenyúlt az Ernőbe, az felszisszent picit, majd a segítségével felemelte a dzsinnt, és fától-fáig hajigálta. Cseh baka elégedett mosollyal hallgatta a Gin Tonic jajveszékelését.
– Tóni meg elesett… – mondta faarccal a földben a fantom. Aztán talpra állt, és leporolta magát. – Ez minden? – kérdezte. – Nna öregem, ha ilyen gatyaszínesítő a harcmodorod, még al Jet Linek se vagy jó! – a dzsinn gonoszan felkacagott, aztán elkezdett növekedni meg fémesen csillogni. Majd párméteres növés után, fémes hangon megszólalt: – Lüketron vagyok, Ernő érzékeny Jet Li lovag másolat. Most kifilézlek, pulykatojás!
– Elég! – avatkozott közbe a violaszínű hercegnő. – Lüke a koboldot hagyd békén! Te pedig varázslók gyöngye, mars vissza a palackba!
– Iigen úrnőm – felelte remegő hangon a dzsinn, és visszaszivárgott a lakosztályául szolgáló lámpába.
Orgazmus komolyan gondolkodóba esett; azt latolgatta, miket is kívánjon. Társai ontották a jobbnál jobb ötleteket. Végül a hercegnő dönteni látszott. Már éppen szóra nyitotta lila színű ajkait, hogy kívánjon valamit, amikor az erdő fái mögül akcióosztagosok léptek elő. Pillanatok alatt körbezárták a kis csapatot.
Lüke támadóállásba helyezkedett és bekapcsolta a lézerkardja hűtését. Szaltó és a muki is előrántották gumibotjaikat.
– Pszt, Lila! – súgta Szaltó.
– Mi van?
– Uszítsd a katonákra a Lüketront.
– Nem! Még nem.
– Megvesztél? Ezek mindjárt lekaszabolnak minket!
– Nem tudják, kik vagyunk, valami helyőrség lehet a közelben, amit még nem számoltunk fel. Be kell jutnunk a bázisukra, hogy végleg felszámolhassuk. – Orgazmus döntött: – Megadjuk magunkat!

Az akcióosztagosok szorosan közrefogták lefegyverzett foglyaikat és elindultak velük a bázisuk felé. Hátra Szaltó az úton végig káromkodott korall nyelven, nem értette a hercegnő logikáját. Azt meg végképp unta már, hogy mindig a nő dönt helyettük - nemhiába Orgazmus volt a neve - ha ott helyben elintézik az akcióosztagosokat, a túlélőkből kiszedhették volna a támaszpont helyét, és idehívtak volna egy kisebb csapatot felszámolni a bázist. Elege volt abból, hogy a piszkos munkát mindig ők végezték el.
A Cseh baka vakkantott valamit Szaltónak.
– Ahogy mondod pajti, ahogy mondod… – értett egyet a kapitány bundás barátjával, miközben az előttük haladó hercegnő hátsóját stírolták.
Hamarosan egy bányászvárosba értek. Az utcán lézengő bányászok az akcióosztagosokra és foglyaikra rá sem hederítettek - átnéztek és átmentek rajtuk - úgy tűnt errefelé mindennapos dolognak számított a fehér páncélzatú katonák járőrözése.
Egy magasabb épületnél megállt a csapat; a katonák a foglyokat betessékelték a kétszárnyú ajtón.
Lüke és társai, egy tágas teremben találták magukat. Kétoldalt oszlopok futottak végig a terem túlsó végéig, ahol egy asztal mögött, homályba burkolódzott alak ült.
A sötét alak felnevetett, és kezében vörös fényű lézerkard villant. Az oszlopok takarásából tejvadászok léptek elő kibiztosított fegyverekkel.
– Lázadók! Miattatok bukott el az Uradalom, ezért most meghaltok! – sziszegte a sötét Jet Li, aztán talpra szökkent és fekete lebernyegét a vállain hátradobta.
Lila előszedte a lámpást, és a dzsinnt szólította. – Kobold, pusztítsd el az Uradalmiakat!
A lámpa szelleme a megszokott füst kíséretében előjött Lila Orgazmus hercegnő alakjában és körülnézett a teremben. A tejvadászok visszahőköltek a többszörös ember látványától, még a megvilágítatlan Jet Li is megállt egy pillanatra.
– Van egy-két alapszabály hercegnőm – mondta a szellem. – Élőlényt nem ölhetek, és halottat nem támaszthatok fel.
– Jó, hogy mondod! – felelte felháborodva Orgazmus. – Akkor varázsold ide a fegyvereinket!
– Kérésed parancs.
Amikor Szaltó érezte fegyvere hűvös markolatát kezébe simulni, azonnal tüzelni kezdett. Társa a muki követte példáját. Megbolydult a terem; mindenki lőtt mindenkire. Lüke és a sötét Jet Li - aki elfelejtett bemutatkozni - megtalálták egymást, és lézerkardjaik különös táncba kezdtek. A két Orgazmus egymással veszekedett.
Hátra Szaltó behúzta a hercegnőt az egyik oszlop takarásába, maga és a muki közé. A Cseh baka felmordult; rászólt a hercegnőre, hogy ne taperolja. Transformer az Ernő segítségével felkapta a sötét Jet Lit, és kipenderítette az egyik ablakon.
A terembe ekkor beözönlöttek az akcióosztagosok és eszeveszett tüzelésbe kezdtek. A hercegnő hasonmását össze-vissza lyuggatták.
– Lila, húz ki minket a kutyaszorítóból! – ordította Szaltó. – Különben úgy járunk, mint ez az agyament dzsinn; huzatos lesz a fejünk. Kívánj!
– Rendben. Dzsinn, vigyél minket a Flakon fedélzetére!
– Ahogy óhajtod, gazdám! – Gin Tonic bólintott; a csatazaj nyomban megszűnt körülöttük.
Egy pillanat alatt az Alumínium Flakon fedélzetén találták magukat.
– Ez remek! – jegyezte meg Szaltó kapitány. – Egyszerűbb lett volna, ha egyenesen a Korpás-kanra kívánsz minket. Így még nem vagyunk kint a csávából! – kimutatott a pilótafülke ablakán; a hajó egy hangárban volt.
– Nagyszerű! Valaki bevontatta a hajót, amíg mi piknikkeltünk – húzta össze a szemöldökét Lüke – Vajon hol lehetünk?
– A rázkódásból ítélve valami hajón – felelte Ultraviola.
– Egy Uradalmi Csillagtombolón! – kapott észbe Szaltó, amikor meglátta a hangárban az irodai Tuja vadászokat. – Lila hercegnő gyorsan kívánj ki minket innét!
Minden szempár a két hercegnő felé fordult.
– Sajnos az most nem fog menni – rötyögte a klón Orgazmus. – kimerültem, vissza kell térnem a lámpába pihenni. Úrnőm majd szólok, ha újra készen állok.
– Nem mész te sehova, még maradt egy kívánságom! – mondta bosszúsan az ibolyán túli.
A dzsinn azonban rá sem hederített a toporzékoló hercegnőre, visszaszivárgott a lámpába.
Orgazmus mérgében a lámpát a földhöz vágta. – Gyere elő te halogén szemű, fröccsöntött ganajpüré, és vigyél ki minket innét!
Nem történt semmi, a szellem a lámpában maradt.
– Nincs más hátra, magunkon kell segítenünk – mondta lemondóan Szaltó. Már éppen indulóban volt a Cseh bakával, hogy felvonják a Csillagtomboló dokkját elzáró paneleket, amikor a Flakon megrázkódott alattuk, és megszólalt egy sziréna.
Szaltóék egymás nyakába szaltóztak, a hercegnőnek gondjai támadtak a levegővétellel. Magában konstatálta, hogy a mukinak nem éppen rózsa illatú a hónalja. Elhatározta, hogy szülinapjára vesz neki, egy rózsa illatú szappant…
– Valaki megküldött minket, egy tízes erejű bomlasztó sugárral! – jegyezte meg Szaltó, miközben kihúzta szájából a Cseh baka egyik szőrös nagylábujját.
A hangárba beözönlött egy tucat akcióosztagos és pilóta, a Tuja vadászgépekhez rohantak. A kijáratot elzáró védőpanelek félrecsúsztak, szabad utat engedve a felszálló hajóknak.
– Ezek a sugárbercik, jól feltupírozták a csúzlijukat! Az Uradalmiak most nagy grízben vannak miattuk – csillant fel a szeme Szaltónak, miközben a folyamatos rengések között próbált valahogy talpon maradni. – Na jó, tekerjünk mi is oda neki! Cseh baka, indítsd be a Flakont. Én és Lüke kezelésbe vesszük a pattantyúkat!
Az Alumínium Flakon nyekeregve nekilódult, vakító lézernyalábokkal bombázva a hangárt. Dokkoló Tuja vadászgépek robbantak fel mindenfelé és kigyulladt a hangár is. A Flakon alighogy kijutott az űrbe, a dokk berobbant, a hőhullám elérte a hajó fedélzetét, de komolyabb kárt nem tett benne.
Szaltóék most már azt is látták, hogy pontosan kik is támadják az Uradalmat: egy kiszáradt Kalahári cirkáló, tucat G és F-szárnyú hajó vette heves lézertűz alá a lomha Csillagtombolót.
A Flakon legénységét Hack-bár Admirális megnyugtató hangja üdvözölte.
– Admirális, ha nem bánja csatlakoznánk a hajóhadához! – beszélt a konzolhoz Szaltó kapitány.
– Az olyan jó pilótát, mint maga Szaltó, mindig szívesen látjuk – felelte Hack-bár Admirális. – A kék kötelék vezérhajóját elkötötték, vegye át az irányítást!
– Ezer örömmel – mosolyodott el Szaltó kapitány, a barátaira nézett. – Na nyomás gyerekek, csapjunk a lovak közé! – mondta és rácsapott a hercegnő fenekére, minek eredményeképp egy szép nagy pofon lett a jutalma. Szaltó picit megszédült; elhomályosult előtte a világ, de még így is briliánsam manőverezett a Tuja vadászok között.
Legalábbis szerinte, Lüke és Lila a pilótafülke mennyezetére tapadva máshogyan vélekedett a dologról.
– Szörcsög ugyan még pár hörcsög odakint, de ők asszem, már nem fognak sokat hepciáskodni – mondta elégedett mosollyal Szaltó kapitány. – Kék kötelék, itt a parancsnok beszél, támadjátok a hidat! – adta ki a parancsot.
Hamarosan a Csillagtomboló pikkelyei és pajzsai leváltak, aztán felrobbant.
– Áááh! de jót durmoltam – mondta a dzsinn, mikor megjelent a Cseh baka háta mögött.
A muki erre úgy meglepődött, hogy pofonvágta kedvenc kapitányát: Szaltót.
– Úgy ütsz, mint egy lány – mondta bedugult füllel a korall csempész, miután csinált egy triplaszaltót fotelestül. Kiköpte az egyik kedvenc fogát, és Orgazmusra nézett foghíjas mosollyal. – Még mindig én vagyok a góré! – győzködte magát.
Kezdett elege lenni kekeckedő barátaiból.
– Ennyi idő alatt teljesen kipihented magad, szellemek réme? – kérdezte Lila, Lilát.
– A lámpában máshogyan telik az idő, egy egész napot átaludtam – felelte a dzsinn.
– Aha! – mondta Szaltó. – Annyit durmoltál, hogy kialudtad a dauert a szemöldöködből, guminyúl!
Látszott rajta, hogy nem nagyon hisz a koboldnak. Aztán Hack-bár Admirálissal közölte, hogy van még egy befejezetlen ügyük – itt sandán a dzsinnre nézett – később térnek vissza a felkelők bázisára. Végül búcsúzóul jó utat, és kellemes ünnepeket kívántak egymásnak.
Transformer a nyakánál fogva megragadta a dzsinnt, és tanácskozásra hívta a többieket. Alaposan kivallatták a lámpa szellemét, hogy mit kívánhatnak és mit nem. Aztán elhatározták, hogy egymásnak adogatják a lámpát, és mindannyian kívánnak valamit, persze ezt is előre megbeszélték, hogy ki-mit kíván.
A Cseh bakánál gondok adódtak a kívánságlistával a nyelvi korlátok miatt, Szaltó pedig nem kívánhatott helyette. De a muki megoldotta a problémát; kipüfölte a dzsinnből, amit akart.
Nagyon szépeket és jókat kívántak: békét az univerzumra, gazdagságot, egy doboz tampont (Ibolyakéknek), a mukinak egy nőt, Szaltó telekívánta a hajót csempe áruval, Lüke egy új lézerszablyát kért, kék színben, és ez így ment sorban, mígnem eljutottak az utolsó kívánsághoz.
Azt akarták, hogy a dzsinnek is jó legyen; tehát az utolsó kívánság az volt, hogy Gin Tonic legyen szabad.
A dzsinn örült, a többiek is örültek, aztán a felmentett szellem örömkönnyek között azt mondta:
– Hála nektek nem vagyok a lámpa szelleme többé, így varázshatalmam sincs. Amit eddig kívántatok, az mind semmivé foszlik. Köszönöm, hogy kiszabadítottatok!
A többiek ajkáról lehervadt a mosoly.
– Mi van!? – kérdezte teljesen érthetően a muki.
– A kívánságaitok semmivé foszlanak, ennyi – mondta a dzsinn örömkönnyekkel küszködve. – Ekkora áldozatot még nem hozott értem senki. Lemondani a kívánságokról, hogy én szabad legyek… Hé, miért néztek rám ilyen furcsán!? Ugye nem akartok elagyabugyálni? Hisz barátok vagyunk, vagy mi.
A lefokozott dzsinn tévedett; a társaság rendesen elagyabugyálta, aztán lámpástól kihajították, Mósz ájszli kikötőjében.
A visszaút a Korpás-kanra csendben telt, végül a csendet Lüke Transformer törte meg.
– Barátaim, azt hiszem úgy lesz a legjobb, ha a lámpáról és a kívánságokról nem beszélünk senkinek. Még csak az kéne, hogy lükének nézzenek minket.
A többiek egyetértettek az Ernő érzékeny Jet Li mesterrel, bár picit sajgott a szívük, hogy az a sok jó kívánság odalett.

Vége

3.57143
Te szavazatod: Nincs Átlag: 3.6 (7 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2008-04-06 19:56 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Azon melegiben... igaz, nem igazán van főszereplő (vagyis vannak páran), de szerintem azért megfelel.
A vesszőidet majd revízionáld, a főszereplő nevét meg párszor nézd át (izé... egyszer Szaltó helyett Solo van...). De ne itt és ne most! ;)
És... első. Pillanatnyilag. :)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

cs, 2008-04-17 18:42 Brother T

Brother T képe

(A probléma csak annyi: 15K helyett 23524 karakter lett... Ilyenkor mi fog történni? Kivágatjátok felét? :D )

(EK: Lifeg: Naná... mit hittél, talán majd nem?)
______________________________________________________________
http://undeadt.deviantart.com - felkerültek a fotóim, nézzétek meg, vannak köztük jók ;)
http://postnukular.blogspot.com - postnuke novik, 18-as karika :D

cs, 2008-04-17 21:00 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem tudom...
EK: Marci. Most ment ki, végre elzavartam, erre ez az ellenőrző kód? :X
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

p, 2008-04-18 06:57 hazmat

hazmat képe

Figyusz, Tóni, a szóközöket ne számold bele. :)
Ha már ilyen szépen megszámoltad a karaktereket, hmm, el is olvashatnád őket, köcce! ;)

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

- Mi van kiírva a Mos Eisley-i kocsma falára?
- ???
- Haverok, buli, bantha.

h, 2008-04-07 08:28 Blade

Blade képe

Ez gyors volt - még nem olvastam, de nem kapkodtad el? :)

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

h, 2008-04-07 10:17 hazmat

hazmat képe

Nagyon remélem, hogy nem. :)

°°°°°°°°°°°°°°°°°

"- Ez az apád fénykardja volt.
- Húúú, hogyan kell bekapcsolni?
- Ne! Luke! Rossz irányba...***Shhhhttttt***...tartod..."

sze, 2008-04-09 15:17 miyoku

miyoku képe

jó kis story! :)
::::::::::::::::::::::::::::
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

sze, 2008-04-09 19:26 hazmat

hazmat képe

Ugye, hogy ugye? ;)

°°°°°°°°°°°°°°

- Kicsoda Yoda?
- ???
- Ő igazából Gollam, csak megszerezte a gyűrűt!

h, 2008-04-28 12:28 szegeri

Klassz SW paródia, kellőképpen mosolyagtató. (Bírom, amikor a monitorra vigyorgok, amikor pedig komoly szerződéseknek kéne ott lenniük - a kollégáim már kezdik érteni - félre) különösen ez a KAME-HAME!!! tetszett. Amúgy, mit is jelent? :)

h, 2008-04-28 14:58 hazmat

hazmat képe

A KAME-HAME egy támadási mód. :D
A Dragon Ball-ben igen hatékonyan használta ezt Songoku az ellenség likvidálására, ritkítására.
Az alapverzió: a felhasználója a két tenyerét csésze alakban hajlítja be, és az oldalához teszi, majd elkezdi az energia gyűjtését. Mikor a megfelelő mennyiségű energia összegyűlik, akkor előrelöki a kezét és kilő egy sugárnyalábot, miközben ezt mondja: KAME-HAME!(ami hullámot, átvitt értelemben: sugarat, lövést jelent.)

Azért jó érzés, hogy nem csak én mosolygok a saját pénjaimon :D

°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Han odaszól Leiának:
- Te képzeld, ez a Tripio ma feszít, mint Cheweie a szemétzúzdában.
- Artu Detto...

h, 2008-04-28 16:45 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Hehe, szakszerű leírás. :) Én, mikor először néztem a DragonBallt, akkor napi szinten gyakoroltam ezt a remek támadási módot (persze nem sikerült, de hát ez van, én nem vagyok olyan jó).
Te, hazmat, ezek az "aláírások" a sírba visznek... :D (Nb: nyilvános helyen nem visítunk fel hangosan.)
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

h, 2008-04-28 17:08 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Én is gyakoroltam. :) Tudjátok, érdekes, hogy az embereknek mindent be lehet adni. Például a múltkori Csendes óceáni cunamit is elkönyvelték sima természeti csapásnak, pedig, ha tudnák... 8) KAMEHAME-HAAAA!!!!!! ;>
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

h, 2008-04-28 18:22 hazmat

hazmat képe

Szerintem aki régen nézte a DragonBallt, az mind kipróbálta, legalább egyszer a KAMEHAMÉT. :)(támadó kutyák, macskák ellen nekem nagyon bevált, nem lőttem ki sugarat ugyan, de vmi lehetett a hangomban és a reakciómban, mert az állatok sitty-sutty a világba szaladtak.) ;>
Hmm. Kezdek kifogyni az SW poénokból...

°°°°°°°°°°°°°°°

Kenobi odaszól Anakinnak:
- Mit hallgatsz padawan?
- Ami dalát.

k, 2008-04-29 07:38 hazmat

hazmat képe

Aham. Kaptam két csillagot. Ennyire rossz lenne a művem? Mi nem tetszet, vagy volt szerinted rossz? Kérlek írd le, fejtsd ki a véleményed. Ne kímélj!
Nohát nem csak a karaktereket számoltad meg, de el is olvastad a művem, ez derék. ;)

°°°°°°°°°°°°°°

- Mit csinál a lépegető a Hoth-on?
- ???
- A hóban mAT-AT!

p, 2008-05-16 22:42 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Ami nagyon jó: remek poénok! Többször hangosan felnevettem.
"mint annakidején a sivatagos Tatun, amikor télen kiment az erdőbe fát vágni" - ez a kedvencem. :D
Ami kevésbé: sajnos kicsit úgy érzem, átestél a ló túlsó oldalára... Nem tudom, a kiírásba a paródia mennyire fér bele. És kicsit hosszú is lett. A végecsattanó inkább csak megmosolyogtató, de nem ütős. Volt egy-két helyesírási hiba is.
De azért nem bántam meg, hogy elolvastam. :P
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

szo, 2008-05-17 11:32 hazmat

hazmat képe

A poénok a fogorvosok szövetségének ajánlásával kerültek bele a műbe. ;) Fő cél volt a szórakoztatás. Ezért nincs benne semmi beszólás, semmi izgatás, semmi bunyóprovozakkantás, hehe :D ! Na meg persze fő cél volt az is, hogy ezzel a zakkantot elbeszéléssel megnyerjem az egymilliárdos fődíjat. 8) Tehát remélem a kiírásba még belefér ez a lópingató. :)
Icipicit csattant a vége????? :( Ha hirtelen kívánságaim megvalósulnának; tehát lenne egy kastélyom, aranybányám, meg egy gyönyörű hercegnőm (Angelina Jolie :P ) aztán ukmukfuk elveszíteném, 8O mit éreznék, hallanék? Valószínűleg nagy csattanást; mer a fejemet többszörösen a falba verném, te jó gumivíziló! ;< (Tanulság: soha nem szabad egy germó dzsinnt szabaddá tenni, mert utána fájni fog a fejed) :lol:

°°°°°°°°°°°°°°°

Vader mondja a strandon:
-HÖÖÖ-FHÖÖÖ-HÖRÖÖ-PFÜÜ!
Na most már elég kemény a matrac, padmé?

szo, 2008-05-17 12:08 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Világbéke, mindenki örül, stb. annyira abszurd, hogy biztos nem igaz. És lám, így is lett!
De nem baj, jó ez így, ilyen novihoz nem is illene más.
:D
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

szo, 2008-05-17 12:43 hazmat

hazmat képe

THX! :)

°°°°°°°°°°°°°°

- Hogy beszélnek a Birodalmiak?
- ???
- TIE-szólással.

szo, 2008-05-17 13:59 SirTelen

Valóban remek paródia!
Egy baj van vele (szerintem), hogy jó néhány poént már mások is elsütöttek egy icipicit előbb, mint itt olvasható( de biztos vagyok benne, hogy tőled plagizálták a gazemberek). :)
Szóval, ha a bejáratott szófordulatok helyett valami egyénit, valami eredetit alkottál volna (van benne ilyen is, dögivel :) ), akkor megemelném előtted a kalapom.
Így csak a pontszámaidat emelem meg. :)

szo, 2008-05-17 17:50 hazmat

hazmat képe

A kizakkant világba, lenyúlták a poénjaim? Majd beperelem őket! ;> (vagy ők engem, ehe) Mindenesetre a pontszámemelést köszönöm! ;)

°°°°°°°°°°°

- Palpatine miért nem hord pizsamát?
- ???
- Mert a gonosz sohasem alszik.

szo, 2008-05-17 15:14 Alexei B Fargas

Szia!
Elolvastam. Kisebb hibáktól eltekintve tetszett.:-)
Pro:
Nagyon jók a nevek.
"...a Flakon recsegett-ropogott a talpuk alatt, és meghibásodásokat jelző lámpák gyulladtak fel piros fénnyel.
– A hajó indulásra kész! – jelentette ki Hátra Szaltó" Ez nagyon tetszett!
"Kashyyyk; vagyis Kiskunfélegyháza dzsungelvilága" Ennél lerepültem a székről.
"Jókora sütemény vagy, hé!" Ezek szerint Sütiszörny is egy vuki?:-D

Kontra:
Kicsit sok. Kicsit erőltetett mese. Maga az alapötlet tetszett, de még gyakorolnod kell a paródia műfaját, hogy igazán jó legyél benne.
Az elején zavart a történetvezetés döcögőssége, de a végére megszoktam. Talán egy kicsit több részletesség jót tett volna...
A dzsinn bevezetése elég erőltett volt, oda jobb lett volna némi magyarázat, felvezetés, stb.
"KAME-HAME!!!" Ez meg hogy jött ide? Amúgy KA-ME-HA-ME-HAAAAAA!:-)
Van benne pár nyelvtani hiba is, azokra figyelj.

Summa: tetszett. Nagyon bíztató kezdet!
u.i.: ibolyán túli már UV, az UV viszont nem lila :-)

szo, 2008-05-17 18:01 hazmat

hazmat képe

Hellobello, brezsnyew!

Ez számomra is érdekes volt; szóval az írásomból kiderült, hogy a sütiszörny egy kék bundájú vuki! (nem kellett hozzá más, csak egy láda kék hajfesték. Nohát ez a mai divathóbort...) :)
*
Aszittem, hogy az írásom vérprofi, de te felvilágosítottál, hogy nema’. Na most ülhetek neki gyakorolni, de köszi a bíztató szavakat. ;)
*
A Dzsinn bevezetése, felvezetése, terelgetése (szóval most ide leírom ami a sztoriból kimaradt :D ): Gin Tonic egy szellemes szellemnek született, lámpástul. Múltját sűrű homály fedi. Tudomást akkor szereztek a létezéséről, amikor egy veszett kannibál valami barlangban megtalálta...
*
A KAMEHAMÉRŐL: Mivel hősünk nem tudott megbirkózni a veszett kannibállal még az erő segítségével sem, ezért taktikát váltott és a Songokutól eltanult módszerrel győzte le a martalóct. :D (a KAMEHAME leírását lásd, lentebb, a HAA szócskát egyébként nyugodtan le lehet hagyni a végéről)
*
Lila hercegnőről: Ibolyántúli, az azt is jelentheti, hogy túlontúl van az ibolyán, vagy pl. az UV cső, az lehet lilás derengésű is... :lol:

EK: picsa!

°°°°°°°°°°°°

Dooku gróf és Anakin párbaj közben:
-Látom fáradsz kölyök.
-Ne reménykedj! Fél kézzel is elbánok veled!

szo, 2008-05-17 18:15 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Szerintem mindenki azt hiszi a maga művéről, hogy vérprofi. Én is. :P Aztán pofon vágnak, hogy "üjjé le oszt kussolj, fiam." Na ekkor kell felállni, és... Na jó, szóval értitek. :)
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

szo, 2008-05-17 18:33 hazmat

hazmat képe

Na, ja. Pedig én is mit összekepesztettem vele... :) Kéne csinálnunk valami klubot. "a Nem Vérprofik Társaságát" Ha! Ha!
*
Az egy dolog egyébként, hogy mit érez az alkotó a művével kapcsolatban, az a lényeg, hogy mit szól hozzá, hogyan vélekedik róla a nagyérdemű.
*
Nem kell messzire menni, itt a karcon van pár jó író, ők téleg vérprofok, pl: Eve Rigel, Honfy Ágnes Ilona, Onsai, Tim Shaw. Hirtelen ennyien jutottak eszembe, cáfoljatok meg, ha nem így van! :)

°°°°°°°°°°

Vader odaszól Lukenak:
- Mostantól az Uralkoró a mestered!
- Akkor ugye én is gonoszkodhatok?

szo, 2008-05-17 20:40 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

Kénytelen vagyok cáfolni.
Én távolról sem vagyok profi, csak egy szerencsés flótás, aki véletlenül jó helyen téblábolt a megfelelő pillanatban. :D
Onsai?
Na ő valóban őstehetség! De szerintem ő is kikérné a vérprofi titulust. :)

szo, 2008-05-17 20:46 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

Leszűröm a tanulságot: akár amatőrnek, akár profinak titulálsz valakit, ha közel állsz az igazsághoz, az illető felhábododva kikéri magának. :D
(EK: humor. :D)
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

szo, 2008-05-17 21:20 Tim Shaw (nem ellenőrzött)

Ööö... most megfogtál. :D
Azaz mégsem!
Akár amatőrt titulálsz profinak, akár valódi profit, ki fogja kérni magának, de nem biztos, hogy felháborodva. :D

szo, 2008-05-17 21:16 Alexei B Fargas

Azért jó volna egyszer a "vérprofi" szintet megközelíteni. Legtöbbször mondjuk az a bajom ezzel, hogy azt sem tudom, hol van, vagy még mit kellene megtanulnom hozzá. :-?

szo, 2008-05-17 18:35 miyoku

miyoku képe

"Szerintem mindenki azt hiszi a maga művéről, hogy vérprofi." nálam fordítva történik általában. szarrá izgulom magam, h elég jó amit írtam, érdekel egyáltalán vkt? azért megnyugtat, h vérprofi, évek óta sikeres írók is nyilatkozták már azt, h ilyesmit éreznek. ez megnyugtató, h normális.
akkor vagyok "sebezhetetlen" mikor jön az 5let. aztán pedig, úristen-h-fogom-én-ezt-megírni.
nem véletlen, h évekig eszembe sem jutott, hiába firkáltam, h ez bárki mást is érdekelhet.
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

szo, 2008-05-17 19:18 Alexei B Fargas

Fizikusnak akarsz az UV-ről beszélni? :-D

szo, 2008-05-17 20:11 hazmat

hazmat képe

Miért? Szabad országban élünk, ugyi. :D (az én képzelt világomban az UV, az igenis lila! ;> )

°°°°°°°°°°°°

Vader odaszól Lukenak:
- Állj mellém, és ketten fogjuk uralni a galaxist, mint apa és fia!
- Hurrá!!! Végre van apukám!

szo, 2008-05-17 20:15 Alexei B Fargas

Gyere, kitanítalak.:-D
Az UV tartományt lilának érzékeli az emberi szem, mivel az érzékenységi tartományának ahhoz a részéhez van legközelebb a hullámhossza. :-) De ettől még nem lesz klasszikus értelemben véve "lila".

szo, 2008-05-17 20:24 hazmat

hazmat képe

Értem. :) No és azt halottad é, hogy a méhecskék teljesen más színekben látják a virágokat, mint mi, emberkék. És lehet, hogy ők látják igazándiból jól a színtartományt. Szóval erről az UV-s dologról azért még megkérdezek egy méhecskét is...

°°°°°°°°°°°°

X-szárnyú Pilóta üzen az éteren Skywalkernek:
- Skywalker tábornok! Nagyon sokan vannak! Mit tegyek?
- Zakkanj meg!

szo, 2008-05-17 20:46 Alexei B Fargas

"óh, ha szállnék, mint a méh
Sose másznék fölfelé.
De akkor nem is lennék medve.
Kinek lenne hozzá kedve?"

idézet a Trallalalla-dalból
;)

v, 2008-05-18 08:27 Sütiszörny

Sütiszörny képe

"A méhek nem is szorgosak,
csak zümmögni lassan nem tudnak."
Ez pedig az Akelától van :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2008-05-18 09:42 Alexei B Fargas

Kicsit más világ, mint a Micimackó, de sebaj...:-D

h, 2008-05-19 08:00 hazmat

hazmat képe

”A kapzsi ember a méh sorsát viseli: dolgozik, mintha örökké élne.” Ezt, pedig egy görög bölcs mondta: Démokritosz. (mifelénk egyébként nem csak a kapzsi ember dolgozik... :) )

°°°°°°°°°°°°°

- Mikor mondja a rohamosztagos azt, hogy "VOAMMMM?"
-???
- Amikor átmegy rajta a fénykard.

k, 2008-05-20 08:50 hazmat

hazmat képe

Pár emberkének, akiknek kedvelem az irományait, hiányolom erről a pályázatról. Miyoku, Kentaur, Eftimea miért nem írtatok? Gondolom nem feküdt annyira a téma. Nem szeretitek a kihívásokat? :D Sütiszörny persze firkantott és nem is rosszat, pedig szerintem ő sem az a kimondott SF író. ;)

°°°°°°°°°°°°°°

Han odaszól Leiának:
- Min töprengsz Lejám?
- Hát hogy lehúzzam-e a bugyimat.
- Na de lejám!

k, 2008-05-20 09:16 miyoku

miyoku képe

eltaláltad, nem feküdt a téma. :)
vessetek a mókusok elé, de nem vagyok se nagy sw, se ij fan. a sci-fit ellenben szeretem.
nem a kihívásokkal van bajom, hanem, h gözöm sincs erről a világról. :)
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-05-20 09:52 Blade

Blade képe

a köv pályázat majd a mókusokról fog szólni :)

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

k, 2008-05-20 09:53 miyoku

miyoku képe

legyen inkább patkány. :)
hehehe ek: pele :)
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-05-20 12:27 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Majd a rágcsálók lesz a téma, pl. nekünk szakdolgozati téma a güzüegér szociális viselkedése - ez megfelelne? :D Esetleg a vérfarkasok helyett majd véregerekről kell írni (hanta vírust terjeszthetnek az erdeiegerek, ami veszélyes!), vagy patkányemberekről (az már más, tudom).
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

k, 2008-05-20 12:54 miyoku

miyoku képe

güzüegér tök ok. :)
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-05-20 15:43 hazmat

hazmat képe

Haha, ez jó vicc volt, rágcsálókról írni a következő pályázatban. :) Vagy nem vicc? 8O
Háát a güzüegér társadalmi komplikációi messze álnak tőlem. A patik is. :-? Ha így alakul, akkor el kellesz mennem egy állatkereskedésbe, szemlélődni. :D

°°°°°°°°°°°°°°

Birodalmi vadászpilóta mondja az orvosának:
- Néztem a Tie-képet, aztán egyszer csak, derék Tie-ékon fájdalmat éreztem...

k, 2008-05-27 23:11 ColemanV

ColemanV képe

Vér-Nyúl már van... Gondolj Monty Pyton filmjében a neves mondatra "- A nyúlon túúúl?" :D

---------------------------------
Minden hozzászólásod segítség,
Minden értékelésed öröm,
Minden örömöd megtiszteltetés. ;)
---------------------------------

sze, 2008-05-28 10:48 hazmat

hazmat képe

Csak egy nyúl mi? :) Aranyos, puha, szőrös és... halálosztó! Ő a végzet előhírnöke, a vérszomjas ámokfutó; a darabolósgyilkos plüssnyúl! ;>

°°°°°°°°°°°°°

Thripio utolsó mondata:
- Csubi, ismered azt a viccet, amikor egy vukit agyonüt egy hold?
- Roooaaargghhhhh! BOAM!!!

k, 2008-05-20 09:53 miyoku

miyoku képe

* gőzöm
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-05-20 16:18 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Hát igen, elég ritkán írok SF-t. De a pályázatot csak nem hagyhattam ki. ;)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

sze, 2008-05-28 14:04 ColemanV

ColemanV képe

Kedves Hazmat!

Be kell vallanom a történet elejét kicsit erőltetettnek tartottam, de ahogy bele lendültél "eccercsak" felderült a képem és úgy is maradt a végéig.
Alighanem "A.B. Cee - Star Why avagy Szólítson csak Bandinak" c. írása óta nem olvastam ennyi marhaságot - pozitív értelemben - a Csillagok Háborúja történetről.
(Nem biztos, hogy jól emlékszem, de ott Lüke Szájpóker volt a név és Hang Szóró. Meg Csuvászka és Bea Boglárka hencegnő. Csak remélem, hogy Te is olvastad. Ha nem akkor javaslom a hiány pótlását ;) Ott is sorozatban jönnek a poénok és az olvasót hülyének nézik a röhögéstől.)
Ja, itt az irodában nem voltam felkészülve ilyen meredek menetre, ezért kicsit furcsán néztek rám is olvasás közben. :D
És ez bizony masszív elismerést jelent! ;)

Drakula!

Star Wars parody RULEZ! :D
---------------------------------
Minden hozzászólásod segítség,
Minden értékelésed öröm,
Minden örömöd megtiszteltetés. ;)
---------------------------------

cs, 2008-05-29 05:48 hazmat

hazmat képe

Köszönöm, ColemanV! ;) A javallott könyvet nem olvastam. De már letö... khm, beszereztem. :) És téleg annyira pengén agysorvasztónak ígérkezik! :D

°°°°°°°°°°°°°°°

- Mit jelent Darth Vader számára a 220 Volt?
- ???
- Az éltető erőt! :D

cs, 2008-05-29 07:03 ColemanV

ColemanV képe

Oooh!
.
Megtennéd, hogy megírod privátba, hogy honnan tö.... khmm.. szerezted be?
Nekem meg van eredetiben, de szegényt olyan gyenge ragaszóval rakták össze, hogy már az első olvasás alkalmával salátává hullott.
Jó volna egy elektronikus változat belőle ;)
.
Köcce!
.
Tisztelettel:
Virgil Coleman
---------------------------------
Minden hozzászólásod segítség,
Minden értékelésed öröm,
Minden örömöd megtiszteltetés. ;)
---------------------------------