A detektív

Pattanásig feszült felhevült bőrén a vékony selyeming, kiadva felsőteste széles domborulatait, miközben a férfi meredten nézett farkasszemet a reá szegeződő sugárvető pisztoly vibráló csövével.
Tudta, veszélyes, amit most készül tenni, de képtelen volt gátat szabni ösztönei mélyről feltörő erejének. Mindig ez történik, amikor felidegesítik. Az ilyen alakok sohasem számolnak tetteik következményeivel.
Érezte, már csak pillanatok kérdése, míg mennydörgésszerűen kirobban belőle az ősi, elemi erő.
Rotty! – hangzott fel fülsiketítő robajjal a feltörő energia.
Hősünk még sápadtabb lett, miután pillangói a hátsó fertályán távoztak, bár színe már előtte is megközelítette egy albínó jégcsapretek árnyalatát.
- Fúj, ember, mi ez az undorító bűz? – émelygett két fogva tartója a biológiai csapásnak is beillő fertelmet megérezvén. – Mit ettél te, lószart? – fintorgott az egyik monovizor. Egyetlen, csápon előretüremkedő, gubó szeméből keserves könnyek potyogtak, ahogy szaruhártyájával kémiai reakcióba lépett a terjengős gáz.
- Elnézést, ura… - ritty! - …im, de a stressz nem tesz jót az emésztésemnek – rotty!
- Ez valami iszonyú! Nem bírod türtőztetni magad?
Próbálom, kérem - Rotty! –, de nem rajtam múlik.
- Ezt nem bírom tovább! Bööö! – öklendezett a lény. – Nem szarozok tovább, kinyuvasztom ezt a görényt! – mondta, s a nyomatékosság kedvéért sugárvetőjét a fickó homloka felé közelítette.
A gyorsan rátörő ijedelem görcsös összehúzódásra késztette a férfi, többek között alsófertály izmait, útját állva ezzel a kitörni készülő szélrohamnak. A zsíros hason már így is végletekig feszültek a gombok közötti réseknél a hájas tömeget kitakaró ing cérnái. Az izomgörccsel párhuzamosan rárontó csuklással beáramló levegővel együtt, vészes hirtelenséggel nőtt a test térfogata, így cérnaszálak már nem bírták tovább, s egyetlen hangos pendüléssel elpattanva ballisztikus pályára bocsátották az egyik rózsaszínű gombot.
A váratlanul lövedékké váló öltözékdarab követhetetlen sebességgel száguldott az útjában álló, pechére egyetlen látószervvel megáldott teremtmény eme szerve felé, majd hangos csattanással szétvetette azt, mint gennyes pattanást a gyakorló kozmetikus.
- A kurva életbe! – üvöltött a megvakított lény, s a földre görnyedt pokoli kínjában. – A szemem! A szemem! – kiáltozott. – Megöllek, te dagadt disznó! – ordította, s tehetetlen dühében vaktában lövöldözni kezdett, míg egy hangos puffanást, egy test földhöz ütődését nem hallotta. – Samy, eltaláltam a mocskot? – kérdezte társát. – Hé, Samy, hallod? – érdeklődött, de választ nem kapott, csak sietve döcögő léptek zaját hallotta távolodni

- És akkor megfenyegettem a mutatóujjammal, s ezt mondtam: Asztalra vissza, bébi! Láttam, hogy inába szállt a bátorsága, de a haverja rám szegezte a mordályát, mire én: Öcsi, ezt te sem gondolod komolyan!
- Hű, mesélj, Pooky! Azután mi történt? – faggatta enyhén szólva testesnek mondható hősünket tizenéves cimborája. Nem tudni, miért, de szabályosan itta szavait a kövér magándetektívnek.
- Mégis mi történt volna? – legyintett amaz hanyag mozdulattal. – Megvető, s egyben kegyetlen tekintettel a szemébe néztem, amitől még a lélegzete is elállt. Valahogy így – szemléltette a fenti szuggesztív pillantást. Zsírtól lötyögő arcát felfújta, majd vicsorogva engedte ki a levegőt. – Te, Johny, elvárnád, hogy kiszáradt torokkal folytassam a történetet? – kérdezte aztán váratlanul.
- Jaj, dehogyis, ne haragudj! – szégyenkezett a fiú. – Még egy korsó sört a nyomozó úrnak! – kiáltott a csaposnak, ki erre két kezével megtöltötte e kívánt nedűvel a poharat, miközben másik pár karjával az asztalról törölgette az iménti félelmetes vicsorgás nyomán odafröccsent nyáltócsákat.
- Tehát – folytatta elbeszélését, miután nagyot húzott az italból -, fogva tartottam a tekintetemmel, majd egy köríves rúgással kipenderítettem remegő ujjai közül a stukkert.
- Mutasd meg, Pooky, légy szíves!
- Most inkább nem – fintorgott. Még megrémülne a pultos, meg aztán tudod, nem kenyerem a dicsekvés, meg a magamutogatás.
- Hogy te milyen szerény vagy! – csodálta.
- Igen, ez az egyik fő erényem – hagyta rá, miközben az orrát turkálta. A kibányászott „kincset” aztán apró golyóbissá gyúrta, s tovafricskázta. – Folytassam?
- Természetesen! – vágta rá. – Ha megkérhetlek.
- Na, jó kölyök, de csak most az egyszer – egyezett bele tettetett kelletlenséggel. – Hol is jártam? Ja, kirúgtam a csúzlit, majd vágtam egy hátraszaltót, hogy megtévesszem a társát, ki időközben tüzet nyitott rám. Aztán előrevetődtem egy tigrisbukfenccel, felkaptam a pisztolyt, és lepuffantottam a rohadékot.
- Azanyja!
Te, Hogyishívnak, ne vágj folyton közbe, mert nem szeretem! Ha nem érdekel, ki is mehetsz. Nem kötelező végighallgatni, felőlem maradhatsz továbbra is egy tuskó.
- Bocsánat! Kérlek, ne haragudj! Befogom a pofámat.
- Inkább arra ügyelj, hogy ne ürüljön ki a poharam, s ne a szád jártasd!
- Még egy sört! – rendelt sietve a fiú.
- Szóval ott volt még a másik. Gondoltam kegyes leszek, ezért csak a szemét lőttem ki a szerencsétlennek. Hálálkodott is a barom, és megígérte, jó útra tér. Na, most már lehet ámuldozni.
- Nahát, te milyen rendes vagy! Én is olyan szeretnék lenni egy napon, mint te! Gondolod, lehetséges?
- Ha odafigyelsz rá, amit mondok, és mindig tele lesz a poharam sörrel, akkor talán lehetséges. De tudod, mit? Elárulok egy titkot. Az ilyen alakok, mint ezek is voltak, nem olyan nagy legények ám. Nagydarab, kigyúrt állatok, de ha valaki határozott, és a sarkára áll, rögtön beijednek. Még verekedni sem szükséges, mert rögvest felhúzzák a nyúlcipőt. Gyáva féreg mindahány.
Váratlanul kicsapódott a kricsmi ajtaja, s három gorillatermetű izomkolosszus lépett be a helyiségbe. – Melykőtök Pooky? – kérdezte a vezetőjük, s a tenyerébe öklözött.
- Na, fiú, itt az alkalom – suttogta a név gazdája, miután egy hangos dobbanással újraindult a szívverése. – Most mutasd meg, mit tudsz! Pattanj fel, s kiáltsd, te vagy az!
- Gondolod? – bizonytalankodott.
- Persze! Meglásd, szétfutnak, mint az egerek – bíztatta. – Csak bátran! Nem eshet bántódásod, hisz, ha valami mégis balul sülne el, itt vagyok melletted. Ne félj, amíg engem látsz! – bizonygatta. - Mert ha baj van, úgyse látsz – fűzte hozzá gondolatban.
- Hát, jó – egyezett bele. Felállt, s becsületére legyen mondva, erélyesen kijelentette: -Engem kerestek! Előbb tünés fogat mosni, aztán megcsókolhatjátok a valagam. Utána lehet takarodni haza anyucihoz!
- Na, akkor, öcsi, tolhatod le a nadrágodat, mert olyat kapsz, hogy többé nem ülsz asztal mellé! – s ezzel a nagydarab fickók meglódultak a határozottságnak már egyetlen csöppnyi jelét sem mutató legényke felé.

- Halló, Mr. Moneybag? – telefonált Pooky, miután sikeresen kijutott négykézláb a kocsmából. – Azt hiszem, jobb lesz, ha szólok, az unokaöccsét éppen kéretlen anális gyönyörben készülnek részesíteni az űrkikötő melletti kricsmiben.
Nem telt bele két perc, s az aprócska presszó megtelt felfegyverzett verőemberekkel, kik újabb pár percet követően három fekete zsákot cipelve, s egy megtépázott fiút támogatva, sietve távoztak.

- Ó, drága Pooky, megőrjít a belőled áradó férfias illat! - búgta a hotelszoba baldachinos ágyán térdeplő hölgyemény az előtte álló fickónak. Igéző idomait éppen csak takarta valamelyest az áttetsző, és színeit a szivárvány pompájában váltogató selymes köntös. Hosszú, vékony ujjaival gyakorlott ügyességgel oldotta ki a férfi hájas hasán feszülő ing gombjait.
A nőt az alvilág elit köreiben csak, mint Natasa Kinyírja emlegetik. Előszeretettel bérlik fel olyan hímnemű személyek kiiktatására, kiknél az egyszerű erőszak már nem járna kellő sikerrel. Specialitása a kéj tetőfokára juttatni áldozatait, s ekkor mámorukat kihasználva az ágybetét alá rejtett mérgezett, s borotvaélességűre fent körömcsipesszel apró sebet ejteni hátukon. Általában meg sem érzik a kicsiny vágást, s mire feles hormonjaiktól megszabadulva megkönnyebbülnek, a szívük is megszűnik dobogni az erőteljes toxin hatására.
- Aha – fogadta hősünk illően az illatára irányuló bókot. - Hagymát ettem. Te is szereted?
- Imádom a hagymát! – lehelte, s könnyek szöktek szemébe a férfi csípős szájszagától. Hiába, a pénz az, pénz, bármilyen undorító is a megszerzésének módja. De nem akarta sokáig húzni ezzel a visszataszító alakkal, így kicsit gyorsított a tempón: - Tégy magadévá dicső hercegem! - kiáltotta, majd hanyatt vetette, s felkínálta magát.
Detektívünk nem sokat vacakolt a további öltözködéssel. Gyorsan letolta bokáig nadrágját, bár az igazat megvallva hájas feneke már e nélkül is félig kilógott alóla, majd zoknistól, cipőstől vetődött a legmerészebb álmait is felülmúló szépségű asszonyra.
A nő tüdejéből egyetlen rémült sikollyal távozott a levegő, amint a másfél mázsás test becsapódott, s őt a leszakadó ágy mélyére préselte.

Végtelennek tűnő 10 másodperc elteltével Pooky lekecmergett az ájult hölgyeményről. Megvakarta saját szőrös fenekét, s felhúzta gatyáját. – Látom, kidőltél – jegyezte meg már-már kedvesen. – Ilyet még nem élveztél, mi, bébi? – kérdezte választ nem várva, s némi aprót dobott a ripityára zúzott ágyra, majd távozott.
Nem sokkal ezt követően szirénázó antigravitációs mentőautó szállított a sürgősségire egy hiányos öltözetű, eszméletlen asszonyt sorozat bordatöréssel és súlyos agyrázkódással.

- Nos, Mr. Pooky, azt hiszem, ideje tiszta vizet öntenünk a pohárba – szögezte le Mr. Heartless, a helyi alvilág egyik legismertebb, mondhatni leghírhedtebb vezére. Miután sem leterített fóliazsákot, sem egy vödör friss, még képlékeny betont nem látott, mely utóbbi lábai számára nehezékül szolgálhatna egy esetleges vízbefojtási esemény végrehajtásában, már valamelyest megnyugodni látszott detektívünk. Nyugalma a felkínált whisky és szivar hatására tovább növekedett, így pillangói szokásos szárnyalása egyelőre abbamaradni látszott.
- Feltétlenül – felelte, s zavarát leplezendő, nagyot kortyolt a drága italból.
- Be kell, valljam, az utóbbi időben Ön komoly fejfájást okozott nekem. Először is, minden előzetes egyeztetés nélkül lepuffantott egy galaktikus ügynököt, s megvakította annak testvérét. Tudja az ilyen dolgok, nem igen tesznek jót az üzletnek. Újabb ügynökök jönnek, újabb kérdéseket tesznek fel, s nekem újabb zsebeket kell teletömnöm. Kész ráfizetés. Gondoltam, ezért legalább kezét-lábát eltöretem, esetleg végleg kivonatom Önt a forgalomból. Ugye megérti? Az én helyzetemben nem hunyhatok szemet az ilyesmi felett.
- Természetesen, Mr. Heartless – helyeselt Pooky kelletlenül, s gyorsan felhajtotta pohara tartalmát, mielőtt még mozgolódni nem kezdtek volna légnemű lepkéi.
- Elküldettem hát az embereimet, de Ön valahogy rám uszította Moneybaget. Nemrég egyeztünk ki hosszas hadakozást követően ezzel a családdal, így az Ön közbelépése igen kellemetlenül érintette a viszonyunkat, s nekem ismét komoly anyagi veszteségeket jelentett a kis nézeteltérés elsikálása. Ekkor jöttem rá, komolyabb ellenféllel, nagyobb fenyegetéssel állok szemben az Ön személyében, mint azt korábban sejthetem volna. Most már mindenképpen az Ön likvidálása mellett döntöttem. Nem akartam hibázni, így megkértem a drága Natasát, hogy egyszer, s mindenkorra iktassa ki Önt a képből. Szegényke azóta is kórházban fekszik nyakig gipszben, s nekem ismét a zsebembe kellett nyúlnom. Átgondoltam a helyzetet, és sajnos kénytelen vagyok elismerni, fogalmam sincs, kivel állok szemben, mik a szándékai, de az, bizonyos, hogy nem kívánok további kockázatokat, s az ördög sem tudja, milyen kiadásokat vállalni, így megkérdezem: mennyi?
- Hogyan? – lepődött meg a kövér férfi.
- Mennyibe kerül, hogy elfelejtse mindezt a kellemetlenséget, s felhagyjon az engem érintő terveivel, bármik is legyenek azok?
Pooky teljesen megdöbbent. Nem értette az egészet. Milyen terv, és milyen galaktikus ügynökök? Törte a fejét, de csak a két monovizor jutott eszébe, akikre ráillett a lepuffantási és megvakítási história. De hogy az egyikük ügynök lett volna? Hiszen eredetileg csak el akarták páholni, mert letapizta az egyikük barátnőjét. Az utána következő dolog, valóban igaz volt, de ha tudja, hogy azok a gorillák Heartless emberei, inkább hagyja, hogy hülyére verjék. Nem is beszélve a fiúról. Sejtette, hogy ez a Moneybag valami nagykutya, de ha tudja, hogy ekkora, jobban megpumpolja a fiút. És mi van ezzel a Natasával? Belerokkant az élvezetbe, vagy mi? Csak nem kapta be a legyet? És egyáltalán, milyen tervről hadovál ez az ürge? - Mindegy – gondolta. Most nagy pénzt szakíthat.
- Tizenkettő! – vágta rá. Tizenkétezer galaktikus dollár azért már neki sem semmi.
A gengszterfőnök láthatóan már csak pillanatokra volt az agyvérzéstől, de aztán mégis úgy döntött, lenyeli a békát. Elővette csekkfüzetét, s remegő kézzel kitöltötte felső lapját, melyet ezt követően haragosan kitépett, s a detektívnek nyújtott. - Tizenkétmillió galaktikus dollár – fűzte hozzá, majd látva, hogy a tátott szájú, és sóbálvánnyá vált fickó a legapróbb jelét sem mutatja a távozási szándékának, nyomatékosan elköszönt: - A soha viszont nem látásra!

Mindenét hátrahagyva ült föl a luxusűrhajó első osztályára. Nem volt szüksége a régi vackaira. Ennyi pénzből bármit megvehet, így inkább jobbnak látta mihamarabb elhúzni a csíkot. Sosem lehet tudni, még a végén beüt valami baj. Esetleg rájönnek, hogy félreértés az egész, s visszakövetelik a pénzt. Talán még az a bizonyos vödör is előkerül a betonnal. Indulás előtt még eljátszott a gondolattal, hogy felhívja valamennyi ügyfelét, s közli velük, hogy fújhatnak a valagába porcukrot, s figyeljék saját maguk a csalfa feleségeiket, vagy félrelépő férjüket, de később mégis a biztonságosabb, azonnali, s végleges elutazás mellett döntött.
A mögötte elhelyezkedő ülésen helyet foglaló ballonkabátos férfi árgus szemekkel figyelte minden egyes mozdulatát, s legapróbb rezdülését is írásba foglalta az ölében fekvő hordozható számítógépen. Végül, mikor Pooky már elaludt, a megfigyelő ideiglenesen lezárta jelentését, s jelszava használatával elküldte a „Szigorúan titkos” minősítésű dokumentumot a Galaktikus Hírszerző Hivatal központjába.

4.555555
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.6 (9 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2008-05-09 20:19 Blade

Blade képe

És még egy!

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

p, 2008-05-09 21:06 Tade

Tade képe

Grat, jól sikerült :) Az eleje nagyon tetszett, jót mosolyogtam rajta, főleg ezen:
"Érezte, már csak pillanatok kérdése, míg mennydörgésszerűen kirobban belőle az ősi, elemi erő.
Rotty! – hangzott fel fülsiketítő robajjal a feltörő energia."
Bevallom, valami jóféle pörgőforgórugásra számítottam helyette :)
Grat!
_________________
L.Thade

szo, 2008-05-10 08:05 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Valami ilyesmi képzetet kelteni volt a célom. Köszi! :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 06:23 szegeri

Jól sikerült, gratulálok! Mindjárt egy spanyol rendőrszerűség jutott róla eszembe. A párbeszédek nagyon folyékonyak és életszerűek, a poénokat jól tálaltad.
A végére egy kicsit nagyobb csattanót vártam - nekem ez az Indy első részére utalt, ami Pookyra nézve egy kicsit erős lenne. :) (bocs a belemagyarázásért)

szo, 2008-05-10 08:04 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Igen, tudom, mire gondolsz. A pályázati kiírásról az jutott eszembe, érdekesebb lenne a visszájáról megfogni a témát, s pont egy Indyvel teljesen ellentétes figurát választani főszereplőnek. Egy kövér és jellemtelen alakot. Eszembe jutott erről Torrente. Pooky valami hozzá hasonló alak.
Kösz a gratulációt! :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 09:50 hazmat

hazmat képe

Hehe, ez jó volt.
Pooky világnézetéről kapásból Albert Einstein egyik idézete ötlött fel bennem:
"Nem kell megértenünk a világot; elég, ha eligazodunk benne." :D

szo, 2008-05-10 10:24 Fishbone

Fishbone képe

Ja... Erre vezethető vissza az, hogy miért puskázik az évfolyamunk nagy része... És komolyan mondom, marhára bosszantanak. Nem igaz, hogy nem tudnak rászánni 4-5 órát a dolgozat előtti nap, váááá...
__________________
Egyszer élünk, egyszer élünk,
Egy gyalogot lecserélünk.

szo, 2008-05-10 10:32 Kentaur

Kentaur képe

Ehehh,tetszett az alak, ez olyan élet szagú(fúj,ki volt az?)hogy mégcsak nem is érti a szerencséjét.
--------------------------------------------------

"Az emberek néha belebotlanak az igazságba... Aztán fölállnak és továbbmennek."

szo, 2008-05-10 11:42 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Viszont a pillangókat szereti. ;)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 16:33 Grindelwald

Grindelwald képe

" Azt hiszem, jobb lesz, ha szólok, az unokaöccsét éppen kéretlen anális gyönyörben készülnek részesíteni az űrkikötő melletti kricsmiben." :) kellemes!

----------------------------
"Szeretek minden reakciót, amit a zenével váltok ki. Bármit, amitől az emberek gondolkodni kezdenek. Úgy értem, hogyha egy egész helyiséget meg tudsz tölteni részeg, belőtt emberekkel akkor ideje felébredni és elgondolkodni, hogy sikerült valami" (Jim Morrison).

szo, 2008-05-10 18:54 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Szerintem a kéretlen anális gyönyör elszenvedője nem igen vélte kellemesnek. ;)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 18:58 Soregi

Soregi képe

Remek! Tényleg! Ha te nyersz, lehet vakargatni a fejeket, hogy "lepkés" Pooky mennyire szalonképes nyomtatásban... :)
Nálam 5-ös az AntiIndianaJones!
____________________________
Ki messze száll, elhagyván a földi bánatot, az túléli a mát, és túl a holnapot.

v, 2008-05-11 08:54 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Köszi! :D
Nem szalonképes? Hú! Van egy hosszabb fantasy írásom, ami helynként pornográf, máshol erőszakos, s egyes helyeken mindkettő együtt. (Igen, úgy.) ;) Ha a szellentés nem szalonképes, mi lesz ezzel?
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2008-05-10 19:14 Demetria Blacksmith

Demetria Blacksmith képe

Nah...Asszem inkább nem írok semmit se :D

v, 2008-05-11 08:56 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Huh, ez aztán a dícséret! De, tényleg. :D
De azért csak nyugodtan.
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2008-05-11 10:45 Demetria Blacksmith

Demetria Blacksmith képe

Csak hát nem áll össze az ötlet :D ... Én olvasgattam most egy kis Star Wars könyvet, Han Soloért...hát hű :D . De már csak 9 nap van, és akárhogy forog az eszem, nem jön ki a lépés :D

v, 2008-05-11 08:53 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Folyamatban van egy olyasmi is. Csak a te kedvedért. ;)
De ugye ebbe a pályázati témába nem fért bele a szokásos Sütiszörny stílus. Nem megsíratni kellett az olvasót, hanem megnevettetni. ;)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

v, 2008-05-11 13:58 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem kötök bele, de!
Az első mondat "hibás".
"Pattanásig feszült felhevült bőrén a vékony selyeming, kiadva felsőteste széles domborulatait" - Kiadva? Nem kiemelve? Ha kiadta azokat a domborulatokat, akkor már elszakadt az az ing, vagyis éppenhogy pattanáson túl feszült. :)
Más hibája is van, némi helyesírás, írásjelek, ragok... szóval nyelvtan.
"ballisztikus pályára" - Ehem, ismerős kifejezés. Hol is olvastam ilyet? :)
"Asztalra vissza, bébi!" - Jelentem, ez már a Kóklerben sem volt vicces.
"- Na, fiú, itt az alkalom – suttogta a név gazdája, miután egy hangos dobbanással újraindult a szívverése." - Én ezen röhögtem jót.
"Tizenkétmillió galaktikus dollár" - Igaz, több klasszikus poén is van a műben (amit én szeretek), de ez annyira az... Valamelyik filmben volt, hogy valami nagy üzletért kérték telefonon az árajánlatot egy semmit se tudó embertől, aki rávágta, hogy "nyolc", aztán ott is a káromkodás, meg a vége, hogy "nyolcmillió, a magáé, rohadék".

Mielőtt azt a látszatot kelteném, hogy nem tetszett, közlöm: de, tetszett. :) :D
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

v, 2008-05-11 16:08 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Akkor mégis tetszett? Ennek örülök. :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

h, 2008-05-12 15:55 ColemanV

ColemanV képe

Az Ikrek c. filmben láttad az "árajánlatos" jelenetet ;)
Egy motor prototípust kellett leszállítani ami a lopott kocsi csomagtartójában pihengetett ;)

k, 2008-05-13 14:01 Blade

Blade képe

Ja és nem nyolc, hanem 20 volt ;)

És Danny De Vito volt az a semmit tudó kis ember :)

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

h, 2008-05-12 17:26 Alexei B Fargas

Szevasz Süti!
Tetszett, kétségtelenül tetszett.:-) A Torrente-vonalat remekül sikerült eltalálnod, bár azt meg kell jegyeznem, hogy szerintem ez a téma ilyen röviden kidolgozva felér egy becsületsértéssel! Követeljük az előzményt, a folytatást, még több intermezzot, valamint az állandó megegyzéseket, hogy Pooky az Athletico-t szereti, nem pedig a Reált!!!!:-D

h, 2008-05-12 17:33 Sütiszörny

Sütiszörny képe

A focit a 2021-es Pángalaktikus Nagytanács törvényen kívülre helyezte, így Pooky egyetlen csapat szurkolója sem lehet. ;) A betiltás indokai között a sportolók és a szurkolók agysejtjeinek rohamos pusztulása állt a legfőbb helyen. Tudományos kísérletekkel igazolták a foci és az elbutulás közötti szoros összefüggést. :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

h, 2008-05-12 20:04 Alexei B Fargas

I feel corrected. (Jim Raynor)
:-)

k, 2008-05-13 08:37 miyoku

miyoku képe

"Asztalra vissza, bébi!" jajj, ne, ez erőltetett poén.
"felőlem maradhatsz továbbra is egy tuskó." ?
"- Na, fiú, itt az alkalom – suttogta a név gazdája, miután egy hangos dobbanással újraindult a szívverése. – Most mutasd meg, mit tudsz! Pattanj fel, s kiáltsd, te vagy az!" ez nagyon hehehe :)))))
"Detektívünk nem sokat vacakolt a további öltözködéssel." talán inkább vetkőzéssel, nem?
"asszonyt sorozat bordatöréssel és súlyos agyrázkódással." sorozatos
tetszett! dauglas adams dirk gentlyje jutott róla eszembe. :)
- . - . - . - . - . - . - . -
S im egyszerre ajtóm roppan,
Mintha egy kéz félve koppan
– dobban ajtóm csöndesen

k, 2008-05-13 15:41 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Igen, erőltetett poén az "Asztalra vissza, bébi", de egy Pooky stílusú ürgétől mi mást várhatunk? Egy ennél frappánsabb beszólás szerintem már túlzás lett volna egy ilyen alak szókincséhez viszonyítva, így nem lett volna hiteles. Az ő szintjéhez ez a legillőbb beszólás.
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

k, 2008-05-13 14:07 Blade

Blade képe

Most jutottam el az olvasásig, tényleg jól sikerült, 1-2 poén ütős, de volt olyan is, ami nem tetszett (pl a 12 ezer helyett 12 milla).

---- ----
So dark the con of man - Mily' sötét az emberi ármány.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

k, 2008-05-13 15:41 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Köszi! :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

p, 2008-05-16 22:23 Hantos Norbert

Hantos Norbert képe

No, én is elolvastam.
Voltak jó poénok, voltak kevésbé jók. A rotty például annyira (...), hogy az már jó! :lol:
A Torrente-karakter pedig szintén annyira unszimpatikus, hogy csakazért is szeressük. :D
Sajna volt pár helyesírási hiba, ez kicsit visszavesz az egyébként nem rossz összképből.
___________

"Felülhetsz egy sárkány hátára, de ő dönti el, mikor és hogyan szállsz le róla."

k, 2008-05-27 20:06 ColemanV

ColemanV képe

Kedves Sütiszörny!
.
Ez a detektív story SÜTI! :D
(azt nem mondanám, hogy ennivaló, mert folyamatosan rotyogtat :D, de tecccik)
A lényeg, hogy - nem csak egy poénnal - meg tudtál nevettetni és ez önmagában megér egy misét. :)
Ugyan ahogy előttem is megjegyezték, Mr.Pooky inkább a pályázatban kiírtak ellentéte, de maga a történet és a jelenetek voltak olyan szórakoztatóak, hogy ezen ne akadjak fenn.
A nevek pedig szintén zseniálisak! :D
.
Drakulálok! ;)
.
Tisztelettel:
Virgil Coleman
.
EK: KEDD - Naháááát... Milyen Ooookos ez az EK :D

sze, 2008-05-28 16:40 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Köfönöm fépen! Bocs, teli volt a szám sütivel. ;) Szóval köszönöm szépen! :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!