Judit

Judit mindig kilesett az posta ablakán, ha nem volt ügyfele. Valamilyen kozmikus véletlen folytán ezt pont akkor tette, amikor a mellettük lévő üzlet biztonsági őre éppen a cigiszünetét tartotta. A jóképű srác mosolyogva biccentett, amikor összeakadt tekintetük. Egyik kezében a cigijét tartotta, a másikban egy falevéllel játszadozott, pörgette ujjai között.
– Feladom…– Tibi állt előtte, a posta biztonsági őre.
– Mit? – hebegte Judit, és értetlenül meredt a pultjára.
– Veszem neked a sütiket, csinálom a teát, de neked csak az a ficsúr kell. Mit látsz benne? Fényesebb a bélyegzője, vagy mi?
Judit lesütötte a szemét, és alig észrevehetően elpirult.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2021-02-28 10:22 Dana

Dana képe

Kentaur:
1. általános kreativitás: 5
2. leíró jelleg: 6
3. szemantikai rugalmasság: 7
4. találékonyság: 5
5. érzelmi hatás: 5
Össz:28
Kincsit túlszaladt a kereten, ezért levontam a leíró jellegből, a szemantikai rugalmasság nagyon jó, a találékonyág és érzelmi hatás már kevésbé, de legalább nem is akart nagyot markolni, hanem az, ami: pillanatkép.

Dana:
1. 4
2. 4
3. 6
4. 5
5. 4 = 23

Számomra több volt az ötletben, mint amit végül sikerült kihoznod belőle. Ahogy olvastam, számos kérdés merült fel bennem, és az sajnos elrontja az olvasás élményét. Például: Judit akkor néz ki, amikor nincs ügyfél, vagy akkor, amikor a szomszéd üzlet őre cigizik? A csattanó hiányzik, vagy csak az utolsó mondattal (pirulás) elveszed a humorosnak szánt (bélyegzős) befejezést. Szintén nem áll össze, hogy miért a bélyegzőt használod bizonyos testrészre való utalásként, hiszen a srác biztonsági őr, és nem is a postán dolgozik… A szavakat ettől függetlenül jól használtad.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

p, 2021-03-05 16:35 Angi

Angi képe

Sziasztok!
Már majdnem meg is feledkeztem erről. Köszi a pontokat, az értékelést. Jó kis pályázat volt ez, élveztem az agyalást :)