World of Karcolat

18+!

Hát, nem t’om. Én már azért kezdem kicsit unni a WoW-ot így a húszmilliomodik kieg felé. A Guildwars-zal meg már tényleg csak az óvodások játszanak. Tera? Hát buzi vagy te? Eszembe nem jutna felmenni rá! Akkora egy pay to win szarság, mint ide Lacháza!
Hanem figyeljél már, nem fogod elhinni, mit találtam! Kurva jó MMORPG, csak valamiért még nem kapták fel. Az a neve, hogy Karcolat. Nem t’om, hallottál már róla? Na, ezt mondom, senki nem ismeri, pedig hihetetlenül fun! Ráadásul baromi kicsi a gépigénye, úgyhogy még a netbookodon is simán elfut bármilyen böngészőből. Telepíteni sem kell, meg frissíteni, meg ilyenek, csak egy bármilyen szövegszerkesztő kell hozzá, aztán megy, mint az ágybavizelés. Várjál, meg is mutatom!
Mint látod, az egész game magyarítva van. A szerver is Mo-ról fut, úgyhogy sosincs lag. A játék maga arról szól, hogy egy olyan hőst alakítasz, akinek valami miatt köze van az irodalomhoz, aztán akkor az ő életét menedzseled. Jó, hát nem a sztori a játék erőssége, de szerintem ez egy tök egyedi ötlet. Meglátod, tök könnyen beszippant a világa, ha egyszer nekiállsz. Maga a játék nagyrészt abból áll, hogy mindenféle questeket végzel el, aztán legtöbbször kapsz értük csillagokat. Vannak ilyenek, hogy „Gondolatok”, amiben szabadon csinálhatsz bármit, nem kell félned az egyes értékeléstől; van a „Fantasy”, ami már egy fokkal nehezebb, de még mindig elég sok marhaság belefér; vannak az „Egypercesek”, amik rohadt rövidek, és emiatt sok kezdő azt hiszi, hogy „jaj, ez de könnyű lesz,” aztán francokat, mert kibaszott nehéz jól csinálni őket; meg van még a „Sci-fi”, de azzal csak magasabb szintű karakterrel érdemes próbálkozni, mert elég könnyű belebukni.
Na, indítsunk akkor egy új karaktert! Nem nagy ördöngösség a karakterkreálás, mert igazából kevés dolgot kell beállítani, de nagyon meg kell gondolni, mivel leszel, mert mégiscsak ezzel a karival fogsz több száz órát eltölteni. Elvileg amúgy lehet többet is indítani, de az adminok nem díjazzák ezt, úgyhogy ezzel azért óvatosan, mert ban lesz a vége! Koncentráljunk az első hősödre, aztán majd meglátjuk, megkockáztatsz-e még többet.
Hát, fajból igazából nincsen sok. Konkrétan három közül lehet választani: lehetsz ember, troll vagy titán. Tudom, ennél egy átlagos MMO-ban több szokott lenni, de hidd el, tényleg ég és föld, hogy melyikkel tolod. Meg ebben a játékban nem ezen van a hangsúly, hanem a kasztokon. Azok viszont tényleg kurva jók, az ember azt sem tudja, melyikre cuppanjon rá.
Mivel te kezdő játékos vagy, ezért neked kétféle class-t tudok ajánlani: az egyik a Fragile Heart, ami a legkönnyebben játszható kari. Egyetlen hátránya, hogy nagyon sérülékeny. Elég egyszer vagy kétszer három csillagos átlag alatt teljesítenie és meghal. A másik már szívósabb, az a Demigod. Ezt a kasztot emberrel és trollal lehet választani, de sok különbség nincs a kettő között. A legtöbb attribute-ja elég alacsony, viszont több Ego ponttal kezd, mint a többi kaszt együttvéve. Rengeteg questet lehet vele csinálni, abszolút nem számít, milyen alacsony értékeléssel, nem árt meg neki. Negatívumként azt szokták felhozni ellene, hogy ez a kaszt az egyetlen, ami képtelen szintet lépni.
Aztán ha kicsit lazábban akarod venni a játékot, lehetsz mondjuk Wisemannel is. Ez egy support karakter, ami igazából nem csinál saját questeket, hanem a többiekét értékeli. Sokak szerint talán túl egyszerű is játszani vele, de állítólag nagyon mókás. Viszont ha ezzel vagy, akkor készülj fel, hogy a többi kaszt képviselői nagy valószínűséggel utálni fognak. Ez van, valamit valamiért. De van egy másik híres support, ami több fejtörést igényel, az az Awaker. Ez sem a saját questjeiről híres, hanem arról, hogy a többi kasztot inspirálja a Blog meg a Forum skillek használatával, ezzel növelve az Endurance-üket. Ha kellőképpen kigyúrják, ez egy kimondottan hasznos hős tud lenni.
Az egyik személyes kedvencem a Ghost Rider típus. Ez már komolyabb skilleket igényel, viszont kevésbé időigényes, mint az átlag haladó kasztok. Ennek az a lényege, hogy kábé félévente vagy évente csinálsz egy questet, de azt a lehető legjobban. Csak feltűnsz és eltűnsz, de ha jól csinálod, akkor a profin megoldott küldetéseid a féléves üresjárat alatt is rendesen termelik neked a Fame és Glory pontokat. Ennek a karinak tényleg csak akkor állj neki, ha már elég tapasztaltnak érzed magad. Ja, és lehetőleg ne troll fajt válassz mellé, mert abból furcsa dolgok fognak születni.
Aztán mi van még… Hát, itt van még az Adventurer. Na, ez kábé olyan, mint a WoW-ban a Warrior, hogy olyanok választják, akik nem igazán tudják eldönteni, mit akarnak ettől a játéktól. Egy Adventurer játéka általában abból áll, hogy mindenféle típusú questbe így bele-belekóstolgat, néha össze is jön neki egy jobb értékelés, de a legtöbbjük csak háromcsillagos küldetésekkel lézeng. Sokak szerint borzasztó jellegtelen kaszt. Nekem is ilyen karim van, és időbe telt, mire rájöttem, hogy igazából addig nem lesz belőle semmi, amíg valamilyen irányt be nem lő magának, hogy merre szeretne fejlődni és mivé akar válni. Nehéz egy ilyet magas szintre emelni, de ha komolyan csinálod, akkor nem lehetetlen.
Na de ha már a komolyságot szóba hoztam, akkor itt van az utolsó kaszt: a Legend. Ezt nem véletlenül hagytam a végére. Ez ugyanis a legösszetettebb és a legnehezebben kezelhető hőstípus. Kizárólag titánnal lehet választani, és baromi nehéz vele egyről a kettőre jutni. Csak azoknak ajánlott, akik tényleg életvitelszerűen csapatják ezt a játékot. Rengeteg questet kell megcsinálni, ráadásul lehetőleg mindet négy csillag felett, és közben a Forum skillt is rendesen gyúrni kell. Sőt, alkalmanként meg kell küzdeni más Legendekkel is. Iszonyat lassan lehet fejlődni, viszont két dolog miatt megéri. Egyfelől ha elég magas szintre jutsz, és fejlődés közben elég sok pontot költesz a Fame-re, akkor egy idő után olyan questekre is öt csillagot fogsz kapni, amire a más kasztúak csak jóindulattal kapnak kétharmadot. A másik dolog az, hogy ha igazán jól játszol egy Legend karival, akkor az adminok felvesznek maguk közé. Ez nem vicc, láttam már ilyet. Itt nem szarral gurigáznak.
Én azt mondom, mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a játékot, mert ilyen élményt nem kapsz még a legtöbb tripla A-s címtől sem. Ha majd regisztrálsz, szólj, hogy mi a neved, aztán majd raidelhetünk közösen. Ha nem baj, most be is loggolnék, mert nemrég kaptam egy extra challenge-t, hogy írjak egy horrort, amiben szerepel anyukám, a pálinkafőző meg egy kéthetes használt tornazokni, aztán azt most feltöltöm.

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

szo, 2015-06-06 15:56 Sren

Sren képe

Teljesen őrült vagy! :D Jókat kuncogtam. Gondolom, akik a játszásiban gyakorlottabbak, még jobbakat fognak.
Ötös nincs, ez nem egy Legend, de jónak jó volt. :D

(Bocs, nagykorúsítottam az alpári kifejezések miatt. Tudom, csak szleng, de akkor is. Kiskorúak is járhatnak erre. És biztos rondábban beszélnek, mint mi, de mi juszt is előre jelezzük. :D)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

szo, 2015-06-06 22:09 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Kis technikai hiba: a szerver németből fut. Lag így sem meghatározó, de van connection failure, de az ilyenkor teljesített questért is jóváírjuk a pontot.
A Legend karakterrel az a gond, hogy hiába vennék fel az adminok (akik Editor kasztban nyomják), ha sikerül is, visszakönyörgi magát a sima játékosok közé. Nagyon nehéz megtartani őket.

[Egyébként a helyesírás az ilyen stílusnál nehéz. A belogol pl. egy g.]

_____________________
Dr. Bloody Dora

szo, 2015-06-06 22:14 James A. Wal

James A. Wal képe
4

Rég csillagoztam érdemben, de ez most nálam négyesre csapódott. (Mint a jó pálinka.)

Nagyon tetszik ez a kiszóló, haverkodó stílus, illetve az analógia az... aranyos. Amit kritikaként ki tudok emelni, és amiért nem öt csillag, az a szerintem túlzott modorosság.
A trolloknak szentelhettél volna picit több teret, legalább itt legyen elismerve az életművük. :D

Itt szeretném megkérni a többieket, hogy lőjék be magukat, ki milyen "hős". Én ha tudnék írni Ghost Rider lennék :D Így csak ghost vagyok. :)

_______________________________________________________________

"Semmi sem tesz átlagosabbá annál a vágynál, hogy különleges légy..."
Wiliam Shakespeare
_______________________________________________________________

szo, 2015-06-06 22:23 Kentaur

Kentaur képe

Én nem tudom, melyik vagyok, de az biztos, csak egyszer próbálnék meg egy olyat beküldeni, mint néha vannak...szerintem tartós tejet már nem vennék.:-D

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

v, 2015-06-07 07:36 Para Celsus

Para Celsus képe

Kihagytad a PvP-t, ami a játék nagy erőssége. A "terápiás írás" ugyan sanctuarynek minősül, ott nem támadhatnak be, a Gondolatoknál csak ha kiteszed a PvP-zászlót, a többinél meg megy a szabad hentelés. Ráadásul NPC-k sincsenek, csupa valós játékossal bokszolhatsz.
Ja, és a questek sikeres teljesítése után letöltheted a Karcolat találkozó nevű kieget. Ott meg olyan epic cuccokat szedhetsz össze, mint dedikált könyvek, sör, fagyi, extra történetek.


"The Rainmakeeeer!"

v, 2015-06-07 12:15 Forsaken

Forsaken képe

Igen, utólag én is rájöttem, hogy kihagytam pár fontos aspektust, úgyhogy erre az irományra ráfér majd egy patchelés.

-----------------------------
"Szemléletednél
Csak étrended kevésbé
Egészséges tán."

h, 2015-06-08 08:35 Blade

Blade képe

Ötletes! ;)

h, 2015-06-08 13:31 Indi

Indi képe

Már megérte szünetet tartani a nagy vasalásban :D

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

p, 2015-06-12 22:02 Veloka

Veloka képe

Üdv a Karcon! Egész lyó, de van hova fejlődni. :)

___________________________________________
De jó nektek hobbitok, hogy a munkátok a hobbitok.