Jocika the real story [UNCENSORED] part I

Jocika, avagy dráma arról az esetről, amikor egy teljesen érdektelen emberrel teljesen érdektelen dolog történik.

- Te! Te valójában nem is vagy római!
- Már mér' ne lennék az?
- Mer' nem vagy! De ha körbefutod Rómát, akkor elhiszem…
[körbefutotta]
- Jahm. Látom már, hogy igazi római vagy.
- Mert miből gondoltad, hogy nem az vagyok?
- Ööö… izéé… 'szal 'tod… k***a kevés errefelé a néger.

Ez a nap is úgy kezdődött az Amazonasnál, mint a másik. Tudvalevőleg felkelt a nap. Ám ez a tény nem hozta különösebben lázba Jocikát, egy Róma nevű város jelentéktelen lakóját. Ő élte a mindennapjait. Felkelt, felöltözött, leseperte magáról az éj leple alatt odahúzódó élősködőket, majd evett. Miután ezekkel a fontos teendőkkel végzett, szólt az anukájának (Ő mondogatta mindig így):
- Anuka! Elmentem az iskolába. - és ezzel a mondattal kivágódott a sorházból.

Ám mi bújhatott meg e mögött a teljesen átlagos, viszont annál jelentéktelenebb ember mögött? Mit tehetett volna a maga 13,5 évével? Vajon mire szánta a sors? Miért 42-t kapunk, ha megszorozzuk a hatot kilenccel? És vajon ki evett bele a kismaci főzelékébe? (az olvasót megnyugtatandó: ezen a kérdéseknek nagy részére nem kapunk választ.)
Jocika meglehetősen egyéni, mondhatni egzotikus attribútumokkal rendelkezett. Legelső és legszembetűnőbb, hogy a bőrszíne erősen tendált a sötétbarna felé, és mint olyan: sötétbarna volt. Ám a termete sem volt valami nagy, szal' szegény Jocika eléggé ki volt téve a jókedvű római polgár viccelődésének. Ezt betetézendő, hogy etruszk bevándorlók voltak (ő és 'kiccsaládja) és a külvárosi gettóban éltek. A kis Jocó hamar megtudta, hogy milyen is a rasszizmus. Kiskorában azt hitte, hogy ez valami különleges távol-keleti ételspecialitás, de a helyi hajnélküli populáció igen erősen rácáfolni látszott erre a definícióra.
Ám őt se kellet félteni. Volt egy Kovács (II.) Béla nevű nagy barátja, aki tulajdonképpen római lakos (amúgy bevándorló és hivatásos hülyegyerek). Vele megalapítottak a Bandát. Ám mivel akkoriban a divat nem terjedt a vagány motoros jakokig, ezért kénytelenek voltak fekete tógát és vasalt szandált hordani. A Banda tagjai gyorsan szaporodtak (aztán rájöttek, hogy védekezni is kéne).
Ám mindez nem volt elég a kis Józsikának. Mert neki volt ám egy jól fejlett kisebbségi komplexusa és egy olyan fix ideája hogy neki társadalmi reformerként kell tevékenykednie a közeljövőben. Ám ez nem ment könnyen. Hiába jártak a Bandával vadabbnál vadabb helyekre, hiába próbálták transzparensekkel felhívni a problémára a figyelmet, nem sikerült. De ez nem törte le az ifjút. Amikor éppen nem az iskolában volt (szinte mindig) és éppen nem a Bandával ruháztak meg egy éppen magányosan kószáló bőrfejűt, Jocika a társadalmat megreformáló gondolatain törte a fejet. Rájött, hogy valójában az athéni demokrácia nem ért semmit, rájött, hogy a despotikus hatalom sem ér semmit és rájött hogy Bélának nem büdös volt a szája, csak épp kézen állt. Miután mindezt meghányta és vetette magában, rájött a megoldásra. Legalábbis ő azt hitte…
Ám a Végzet nem várt sokáig. Megalakult a helyi fasiszta párt és a bajusz fontosságát hirdették. Mintha ez még nem lett volna elég, A Szomszéd Utcában fura dolgok történtek. A megbízható embereit egyre-másra verték meg a következő felkiáltással: "ide a stexet, te kis etruszk!". Tekintve, hogy a Banda tagjai nem a magukkal hordott pénzmennyiségről lettek hírhedtek (ami azt illeti semmiről nem lettek hírhedtek), az illető bandatag kezdhetett készülni az elkerülhetetlenre (gy.k: a megverésre). Ekkor, mint kósza gondolat tűnt fel egy kósza gondolat: "áruló van közöttünk, vazze'"
És hogy ez miért éppen a szomszéd utcához kötődik? Azt nem tudni. Valószínűleg az írói fantázia túlburjánzása. Ám ettől eltekintve az áruló adott volt. Már csak meg kellet találni… Jocika egy inkvizítor kegyetlenségével átvilágította a Bandát (mivel akkoriban még nem találták fel a villanyszámlát, ez könnyen ment). Nagy meglepetésére a helyettese, István volt a tégla. A büntetése egy lédús citrommal való fejbedobás volt, egy citrommal, ami egy féltéglához volt erősítve. Esetleg kicsit túllőttek a célon a srácok, de példát statuáltak, az biztos.
- Ez a probléma is megoldódott - aposztrofálta az immáron semmi által nem zavart Bandavezér. Viszont a társadalmi reform meg mindig váratott magara.
De ugye, mint mindannyian tudjuk, reformokat csak akkor vihetünk véghez, ha a hatalmi bázist mi képezzük. Tudta ezt történetünk hőse is, ezért úgy döntött, hogy megelőzve korát, villámháborút indít A Szomszéd Utca ellen. Összehívta a Bandát egy fontos megbeszélésre. Aztán a bizottsági ülések formalitását letudva rátért a lényegre: ataaakk! Többen azt hittek, hogy újabb rohama van, és odafutottak lefogni. A maradék ember azt hitte hogy Jocikát újabb terrortámadás fenyegeti, ezért megrohanták a megrohanókat. És a sarokban csak egyetlen gyerek mosolygott a bajusza alatt. Adolfus. Aztán őt is felvilágosítottak, hogy az arca felé tartó láb, az valójában egy arca fele tartó láb. Utána Dolfi nem mosolygott... Miután lecsillapodtak a kedélyek, és mindenki átérezte a támadás fontosságát, már csak egy cél lebegett a Banda előtt: ataakk! De nem ám ilyen durrbele, zs-kategóriás ataakk. Nem ám. Furfangos, Cicerót (hogy miért éppen őt, az mindenkinek a saját maga fantáziájára van bízva) idéző leleményességgel felépített ataakk lebegett Jocika szeme előtt. Nos miután véget ért a lebegés, ami betudható a meszkalinnak és a nagymennyiségű alkoholnak, amit a döntés örömére ittak… nos igen, szóval a lebegés után jött a hideg és józan mérlegelés. Avagy hogyan is támadjunk? Nos, rövid tanakodás után a frontális támadás, a totális invázió mellett döntöttek.. (megcáfolva ezzel a lebegésben töltött órák összes gondolatát).
De mielőtt ez megtörténhetett volna, Jocika hazatért erőt és ennivalót gyűjteni. Nos mivel édesapja nem etruszk volt (és innen vetődött fel Jóskánkban a kérdés, hogy akkor ő hogy lehet etruszk), ezért folyton csicskáztatta Jocit. Mondtak is Jocinak a haverok, hogy "dont bí csicska"! De mondhatták neki. A kis Joci egy őskommunista lendületével vágódott be minden embernél, aki valamennyire is feljebb tudta őt juttatni a ranglétrán. Nos az apja nem volt ilyen, és mint ilyen: nem akart nála bevágódni. Nodehát a szeneslapát az szeneslapát, és ha az az ember feje felé lendül igencsak aggasztó sebességgel, akkor érdemes elgondolkozni az engedelmesség fogalmán. Tehát mikor Joci hazaért, az apja elküldte a sarki közértbe sajtért.
- Te Joccccii! - mondta (mert szegénynek nem volt logopédusa kiskorában, ezért hibásan beszélt) - mennyééé bóóótba!
- Miért is? - kérdezett vissza hősünk bátran.
- Mert sajt!
Tehát Joci ballagott a sajtért, amikor hirtelen elcsapta egy kocsi. Egy négykerekű. Lovas. És nem mellesleg kocsi. Nos tehát mielőtt Jocika ingerküszöbén belülre ért volna a kocsi képe, már Jocikában volt maga a kocsi. Így végezte tehát Hősünk. A Banda feloszlott, és ki-ki a maga útjára lépett. Semmi nem maradt Jóska után. És meg annyit sem tudott mondani hogy: BOMBAX!

[the end] [ noh azért nem kell nagyon örülni. Ez csak a part I. ]

3.142855
Te szavazatod: Nincs Átlag: 3.1 (7 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2005-02-16 20:50 Rem

Rem képe

Nah ez nagyon ott van a first class joke között, hogy guzafosan fejezzem ki magam. :lol:
Igazábol még mindig a hátása alatt vagyok. A célját nálam elérte, bár igazából eléggé szleng nyelvváltozatban íródott, de ez épp megfelel a műfajnak. ;)
Grat. guzaf. :!:
______________________
Az öreg dobozoló sámán

sze, 2005-02-16 22:16 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Két hiba, amit nem hagyhatok szó nélkül. 1:"Ám a termete sem volt valami nagy, szal' szegény Jocika eléggé ki volt téve a jókedvű római polgár viccelődésének." Talán "polgárok", úgy sz'tem jobban hangzik. 2: Valahol nagy "sz"-szel írod a Szomszéd utcát, majd utána kicsivel. 3: hol a part2? Hiányérzetem van. Még oldalakon keresztül tudtam volna olvasgatni.
Megj.: matek, alapóra, nemfaktos, 1+1= elfelejtettem átnézni a füzetemet, majd talán holnapra fíling. Magyarul: nem tudok számolni. Az a 2 az 3.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

sze, 2005-02-16 22:24 Rem

Rem képe

Nyugodj meg BloodyDóra jön a Part2 nem kell félteni guzafot :lol:
______________________
Az öreg dobozoló sámán

sze, 2005-02-16 22:25 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem féltem, de vigyázzon magára, mert nagyon hideg szelek fújnak odakint.
_____________________
Csak én, Bloody Dora, mint azt már megszokhattátok.

cs, 2005-02-17 13:15 Mesemondó

Mesemondó képe

Jól kezdődött... nagyon elsőre tudtam, hogy nem kell komolyan venni és így is álltam hozzá. Van egy két nagyon jó poén... pl ez az ingerküszöbén belülre ér..é.n értékelem az ilyesmit, az ilyet nevezik inteligens poénnak. De zavaró, hogy sok szóvicc tényleg csak szóvicc és a modern kor szlengjéből ered nem pedig valódi ötletességből. Ez a Róma dolog meg bőrszín magyarázat igazából megint csak inkább volt ténymegállapítás mint valódi poén. A háttérben halványan boncolgatott téma a reform ugye az is érdkelt volna mert így a nélkül konkrét történetiséget nem tudtam felfedezni.
Nagyon sok Pratchettet Gaimant is, meg Douglas Adamsat olvastam, ami azt illeti Dicknél is van humor és sorolhatnám de ezek jó részét erőltetettnek éreztem... szerintem ezt az egész storyt egyszer áát kéne dolgoznod és ha más poén jut eszedbe egy helyre akkor azzal behelyettesíteni,... az alapstory amúgy elég okés:)

... a fű nő magától.

p, 2005-02-18 21:21 guzaf

nos igen. koszonom a hozzaszolasokat :) a part II keszul. majd vmikor felrakom. de lesz folytatas. sot mese: meg reform is lesz :)

p, 2005-04-08 19:27 Anumerol

GUZAF!!! NEM TUDTAD H AZ IDÉZETEKET IDÉZŐ JELBE KELL TENNI!: "..."
Ez megsérti az irás művek védelmébe hozzot 1996-os ABH 3 passzusának 4.edik bekezdésében foglaltakat, mi szerint engedélyt kell kérni a szerzőtől ha felakod használni az alkotását.

de gonolom ezt nem tudtad ezért 50%-kal kevesebb bűntetést kell fizetned.
A bűntetést az eredeti szerzőnek kell fizetned ami a -50%-kal együtt:
17 642 Ft.

Az ellopott mondat: dont bí csicska!
szerző: Arel Numero Liton Pyarroni első mágus, a Pyarroni egyház vezetője, Arel örökös főpapja, az északi tartományok örökös konzula, shadoni herceg, a papi szék szavazó tagja, a bölcsek tanácsának tagja, a Lar-dori iskola vezetője és az egyesült Dél-Ynevi gyalogos seregek generálisa

szo, 2005-04-09 13:20 Rem

Rem képe

Guzaf te is tudod kivel kell ujjat húzni. :lol:
______________________
Az öreg dobozoló sámán

szo, 2005-04-09 18:54 guzaf

Ertettem! a buntetest elkerulendo idezojelbe raktam a megjelolt passzust! remelem ezzel merseklem a ram rott buntetest.

cs, 2005-08-25 22:53 Max

Max képe

Mi a ménykű? Ilyen is van?
Igaz múlkor engem egy teljes mű komplet lemásolásával vádoltak meg, méghozzá magamról! :lol:
(azóta is örök harag meg láncfürész)
Egyébként a mű tetszett, de nekem is kicsit erőltetettnek tünt.
________________________________________________________________
"És mi lesz, ha nem lesz több sárkány? Akkor felkopik az állad! És engem csak úgy megölsz passzióból?"
Draco