Esély

Van a részegségnek egy olyan része, amit akkor érez az ember, ha nagy társaságból hirtelen magára marad. Mint például, amikor kimegy wc-re. Ilyenkor vagy arra gondol, hogy mennyire jó most itt neki, vagy arra, hogy mekkora egy semmirekellő, szar ember, hogy egy kocsmában tölti az idejét, és még azt a kevés pénzt is ide hozza, amit valahogy megkeresett. Kilátástalanságában aztán dühös lesz, arra gondol, hogy az összes kínjáról ez a kurva világ tehet, begombolja a nadrágját, és iszik tovább. Ezeket a gyorsan jövő, majd gyorsan elmúló, lelki kríziseket minden piás ismeri. Enyhíteni csak azzal lehet, ha az ember ájulásig issza magát, de erre ritkán van lehetőség, hiszen tudja, hogy csak addig szeretik a pénzét, amíg viszonylag nyugodtan tud ülni a helyén.

Valahogy így éreztem magam, amikor leültem inni. Az első sör izgalma, majd a sokadik fájdalomcsillapító hatása mögött is végig ott volt a gondolat, hogy egyáltalán nem kéne itt lennem. A barátaim kulturált, majd egyre fesztelenebb jókedve szintén arról győzött meg, hogy a világ legmocskosabb élete az enyém, megtisztulni pedig majd akkor fog, ha lapátolni kezdik rám a földet. Persze, vigyorogtam én, üvöltöttem velük együtt, énekeltünk, és elhittük magunkról, hogy nekünk most a legjobb, és sosem hagyjuk el egymást, hiszen a miénk a legjobb barátság. A régi sérelmek elsikkadtak, amiért máskor bezúztam volna egy arcot, az most szóra sem érdemes apróságnak tűnt, és őszintén ugyanezt gondoltam a saját bűneimről, bár egyet sem tudtam volna felidézni.

Ahogy ment az idő, úgy lett a hangulat is egyre laposabb. Gyakran ásítoztunk, a több órás üléstől már mindenünk fájt, a merevség az izmainkban csak tovább fokozta az amúgy is borzalmas mozgásunkat. Jellemzően megvártuk, hogy mindenkinek elfogyjon a pénze, és megindultunk haza. Nem lehettünk bizalom gerjesztőek: büdösen, a kábulattól enyhén szólva is fátyolos tekintettel, kezelhetetlen hangerővel kiabálva utaztunk a buszon. Pontosan tudtuk, hogy senkit sem bántanánk, de azt is tudtuk, hogy ezzel csak mi vagyunk tisztában.

Lassan különváltunk. A szerencsésebbek párosával, a nyomorultabbak magányosan néztek szembe a pesti éjszaka részegekre különösen veszélyes sötétségével. Az egyetlen jó ebben az volt, hogy bár tudtam, senkinek sem jelentenék kihívást, de egyáltalán nem érdekelt. Csak vitt a busz, én pedig csukott szemmel hallgattam a zenét, amíg le nem kellett szállnom. Hazáig még egy cigi, egy utolsó, aztán betámolyogtam a kapun. Felmentem a lépcsőn, a bejárati ajtó zárjával még utoljára meg kellett küzdenem, de az az igazság, hogy az ilyen dolgokra minden részegesnek megvannak a maga bejáratott technikái.

- Szia!

Mindössze ennyi jött ki belőlem. Láttam, hogy a konyhában áll, alig pár lépésre tőlem, fehér köntösben, haja szabadon. Szép volt, nagyon szép, és legalább ennyire szomorú is. A részeg depresszió egyik fő forrása pont az, hogy az ember tudja magáról, hogy mennyire nem ér semmit, hogy mennyire bántja azokat, akik szeretik. Egy pillanatra arra gondoltam, hogy mi lenne velem, ha ez a lány nem tartana ki mellettem. Nem voltak illúzióim, tudtam, hogy látja rajtam, mennyire részeg vagyok. A cipőfűző borzalmasan szorosnak tűnt a bakancsban, mire kifűztem mind a tíz sort, már rendesen szuszogtam.

Enni akartam valamit, tudtam, hogy az nagyon sokat számít abban, hogyan fogom bírni a másnapot, csak bent állt a konyhában, nekem pedig nem volt pofám beállni mellé. Elmentem wc-re, hogy időt nyerjek, és egy kicsit kifújjam magam. Hiába piszmogtam sokáig a kézmosással, Enikő még mindig a konyhában állt, én pedig egyre mélyebbre süllyedtem a kábulatban, amit a meleg lakás okozott.

Végül bementem a szobába, levetkőztem és lefeküdtem. Nyitva volt az erkélyajtó, jól esett, hogy van egy kis huzat. Csukott szemem előtt forgott a sötétség, valahogy éreztem a mélységét, és hogy arccal előre zuhanok benne. Hányingerem lett, égette a sav a gyomrom, de már nem tudtam felkelni. Halottam, hogy a konyhából beszél nekem, de csak lassan fogtam fel a szavait.

- Hiányzol.

Magamban gondoltam csak, mennyire megértem. Ha józan lettem volna, belekezdek abba, hogy sokat kell dolgoznom, a kocsmára pedig az lenne a válaszom, hogy nekem is jár némi szórakozás. De így, hogy az alkohol nem engedett gondolkodni, őszinteségi rohamomban megadóan csendben maradtam.

Betipegett a szobába. Csoszogott a papucsában, én pedig semmi mást nem szerettem volna, csak azt, hogy ne haragudjon, bújjon mellém, én pedig hadd kérjek bocsánatot. Nem éreztem, hogy besüppedne az ágy, és hallottam, hogy kinyitja az egyik szekrényt, aztán a gyógyszeres üveg csörgését, a kupak pukkanását, majd azt, hogy visszarakja tablettákat a helyükre. Kicsit állt az ágy előtt, én pedig erőnek erejével megfordultam, és ránéztem. A háta mögül jött a fény, nem láttam az arcát, csak egy szemcsés, elmosódott alakot. Lassan megfordult, és az erkélyhez lépett. Kilépett a hideg levegőre. Felültem, hogy jobban lássam, mit akar, de csak állt ott.

- Nem jössz ide?

Szánalmasan hangzottak a szavaim, nem is akartam megismételni őket. Nem mozdult, csak állt ott, én pedig nem tudtam tartani magam, inkább visszafeküdtem az ágyra.

Újra belezuhantam a feketeségbe. Mindig is utáltam az alkoholban, hogy borzasztóan elfáraszt, de sokszor nem hagy elaludni. Ennél már csak az a rosszabb, mikor zsigerbe markoló vágyat okoz, aztán nem engedi elélvezni az embert. Próbáltam álomba merülni, de lehetetlen, nyomasztó gondolatok kavarogtak bennem, valami hülye zene idióta ritmusai ismétlődtek annyiszor, hogy már szinte fizikailag fájt.

Egy tompa puffanás rántott ki a kábult fekvésből, de nem volt erőm kinyitni a szemem.

- Hiányzol.

Nagyot sóhajtottam, és arra gondoltam, hogy kicsit sok büntetés ez egy részeg embernek. Egyébként is nehezen kezelem a lelki konfliktusokat, ittasan meg egyenesen értetlenül állok előttük. Hallottam, hogy jön be a szobába, de nem emlékeztem, mikor ment ki. Újra kivett valamilyen gyógyszert a szekrényből, majd újra kilépett az erkélyre.

Dühösen rúgtam le magamról a takarót, és botladozva bár, de a dühtől viszonylag tisztán kimentem mellé az erkélyre.

- Mi bajod van? – Éreztem, hogy ez a kérdés még a mostani állapotomban is naiv, megpróbáltam javítani a helyzeten. – Mit csináljak, mit akarsz?

Nem szólt egy szót sem, mintha meg sem hallott volna. Csak nézte a távolabbi házak narancssárgás fényét, aztán lehajtotta a fejét. Rettentően szégyelltem magam, képtelen voltam bármit is mondani neki. Lenéztem a négyemeletnyi mélységbe, és, a maradék részegség ködén át, megpillantottam valamit a ház előtti füvön. Egy alak feküdt ott, fehér kabátszerűségben, haja körül fekete tócsával. A levegő is belém szorult, csak nyögni tudtam egyet. Alig éreztem a mozgást magam mellett, hirtelen oldalra pillantottam, és láttam, hogy Enikő fél lábbal már a korláton áll, aztán átbucskázik rajta. Utána kaptam, de mintha átszaladt volna rajta kezem. Láttam, ahogy zuhan lefelé, egyetlen hang nélkül, majd ráesik az alatt lévő hullára. Amikor leért, nem láttam többet. Csak egy test feküdt a földön, de ezen nem tudtam gondolkodni, biztos voltam benne, hogy meghalt.

Visszarohantam a szobába, és óriásit estem a szőnyeg gyűrődésében. Bevertem a fejem az ágy szélébe, és egy pillanatra kialudt a világ, majd olyan iszonytató fájdalommal tért vissza, hogy teljesen kijózanított. Éreztem, hogy ömlik a fejemből a vér, kibotorkáltam a konyhába, és láttam, hogy Enikő ott áll, ugyanabban a fehér köntösben, mint az előbb, mikor hazaértem. A konyhapulton könyökölt, és teát ivott.

- Elestem. – Jobb nem jutott az eszembe.

Fel sem nézett rám, a vérem pedig már a padlóra csöpögött.

- Hallod? – kiáltottam rá. Valahogy elfogyott a türelmem.

Letette a poharat, majd nagyot sóhajtott. Felém indult, mintha nem is látna. Még kérdezni akartam valamit, amikor mellettem elhaladva azt vártam, hogy belém ütközik, de akadálytalanul haladt át rajtam a válla.

- Hiányzol.

 

4.5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.5 (14 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

v, 2010-01-03 18:03 Blade

Blade képe

Sejtettem a végét, de így is jó volt. Az elején a piás filozofálás pár idejáró sötét alaknak nagyon tetszeni fog...:)

v, 2010-01-03 18:34 Kelvin

Kelvin képe

Kikre gondolhatsz... :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 19:55 Ndy

Ndy képe

Pálinkát igyál, az kevésbé fáraszt és nem olyan depresszív .

Nyilvánvalóan ötös :)

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

v, 2010-01-03 20:23 Kelvin

Kelvin képe

Köszönöm, Mester... :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 18:25 fyra

fyra képe
5

Nem igazán tudok mondani semmit. Szép volt.

EDIT: most lehet, hogy másodszorra adok rá öt csillagot, mert nem úgy tűnik, mintha elsőre sikerült volna.

____

"Ha eddig nem említettem volna, nagyon rosszul tűröm az emberi hülyeséget!" (az istenektől való Korinorisi Arh'hin varázslónő)

v, 2010-01-03 18:35 Kelvin

Kelvin képe

Egyet adtál, és köszönöm szépen.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 18:24 Maggoth

Maggoth képe
5

Nem találok szavakat, az elején még figyeltem, találtam is valami szóismétlést, de aztán elvitt a sztori. Fenomenális, nagyon jól megírtad, csak ezt tudom mondani. Meg hogy ötös.

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

v, 2010-01-03 18:36 Kelvin

Kelvin képe

Zavarba hozol. :D

Elolvastam, de nem találtam szóismétlést.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 18:44 Maggoth

Maggoth képe

"Ahogy ment az idő, úgy lett a hangulat is egyre laposabb. Egyre gyakrabban" - a második egyrét simán kicserélhetnéd egy mindre, de persze lehet, hogy csak fokozásnak szántad, és akkor végül is oké.

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

v, 2010-01-03 20:24 Kelvin

Kelvin képe

Mondhatnám, hogy annak szántam, de nincs ekkora arcom. :) Köszi.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 20:32 Maggoth

Maggoth képe

Sejtettem, de gondoltam, hagyok menekülési útvonalat  ;)

Amúgy ezt az írást, ha neked lennék, beküldeném valami pályázatra, annyira jó szerintem.

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

v, 2010-01-03 20:34 Kelvin

Kelvin képe

Ha találok, beküldöm. Talán át kéne írnom, hogy a forma valami sötét mágus, aki fogva tart egy lelket, de igazából ő sem örül ennek, inkább piál. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 20:36 Maggoth

Maggoth képe

Az IPM-nek van egy folyamatos novellapályázata, oda simán mehetne, így, ahogy van.

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

v, 2010-01-03 20:49 Kelvin

Kelvin képe

Talán nem is rossz ötlet.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 18:38 Obb_régi

5

Na kérem, szépen kifejtett dolgokat olvashattunk itten. Csak nem rám is gondolt a főmágus?

v, 2010-01-03 20:25 Kelvin

Kelvin képe

Megszólítva érzed magad? :D

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 18:43 Sren

Sren képe
5

A báránykáid, Mágus – és köztük a feketék…

Akad pár hiba. Mind olyan jellegűek, hogy ˝én másképp írnám˝, tehát nem érdemes szőrözni velük. Aki szőrszálat akar hasogatni, ám tegye. Egyetlen, amiért szólok: hadd, két d-vel: ez helyesírás, nem írástech.

Múltkor láttalak valamelyik fórumon, gondoltam, rád szólok: hsz helyett valami Kelvineset, légyszi! Megérte csendben maradni és várni.:) Van pár arc itt, akinek akár mindennap olvasgatnám a műveit. Közéjük tartozol.

Fogcsikorgatósan őszinte írás. Köszönöm, hogy olvashattam.

 

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

v, 2010-01-03 20:27 Kelvin

Kelvin képe

Az a had azért maradt benne, mert hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, de aztán úgy voltam vele, hogy ha a Word nem húzza alá, akkor nekem is jó...

Köszönöm. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 18:48 Györeizé

Györeizé képe
5

Nagyon jó, gratula és köszönet. Bár a vége valóban nem váratlan, de nem ez a lényeg, hanem hogy baromi jól írtad meg. Olvasmányos, hiteles, kerek. És nagyon Kelvines. ;)

**********************************
A véleményem, az szubjektív.

v, 2010-01-03 20:27 Kelvin

Kelvin képe

Annyi jót írtok, hogy már átveréstől tartok. Köszi.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-03 22:39 Blade

Blade képe

Ez max 3 csillag. Megnyugodtál? ;)

v, 2010-01-03 23:04 Kelvin

Kelvin képe

Ha indoklást is kapok, teljes mértékben. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2010-01-04 12:13 Blade

Blade képe

Hát elmondhatom a saját indoklásom: akkor 5 csillag, ha egy az egyben ki lehetne adni. Erre az írásodra ez most nem igaz, mert a sztori - sztem - nem olyan jó, nem ütős, a történetvezetés sem, pl az elején a piálós rész bármennyire is jó, nem illik a sztoriba, nem viszi előre, ahogy mondani szokás, az csak egy poénos-felvágós rész, ami önmagában jó, de minek ide.

Ez nem olyan novella, amire emlékszel két hét múlva. Illetve te igen, de aki sok másikat olvas, az nem valószínű.

Akkor 4 csillag, ha ezektől eltekintve helyesírásilag, fogalmazában, címben, stílusban, stb hibátlan - de nem az.

Ezért max 3 lehet. Ha lenne benne egy sújos (ééérted) hiba, akkor már csak kettes lenne, de nincs, vagyis nem találtam.

(Sorry, a műszaki egyetemen verték belém ezt a fajta ítélethozatalt/mércét. :))

h, 2010-01-04 12:40 Kelvin

Kelvin képe

Ezentúl te leszel a mérce.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2010-01-04 12:52 Blade

Blade képe

Hogy a te stílusodban válaszoljak: vért fogsz izzadni. ;)

h, 2010-01-04 12:54 Kelvin

Kelvin képe

Azt amúgy is szoktam, nem lesz benne semmi új. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2010-01-04 01:44 Ndy

Ndy képe

Mert átlagolsz. Beleszámítod a helyesírást, ami itt hármas körüli, a fogalmazást, ami úgy négyes és a sztorit, ami nálad nyilván más pontszám, mint nálam. De: én a hangulatot nézem és azt, hogy kis szerkesztéssel beleférne-e egy komolyabb kötetbe. Most őszíntén: a legtöbb Gaiman sztori mennyivel jobb ennél? Jobb a szerkesztés: vannak, akik abból élnek, sok kézen megy át. Jobb a lektorálás... szintúgy. Egyszerűen egy professzionálisabb struktúra terméke. (Mindamellett, hogy egyesek Gaimant Amerika tíz legjobb kortársírója közé sorolták)

Megint a zene jut eszembe: meg nem mondom hirtelen, melyik producer egyszer Canada felé járva meghallotta az egyik helyi adóban a 3 Inches of Blood-ot: azóta világhírűek. Én a mai napig hallok amatőr dolgokat a játékukban - igaz, egyre kevesebbet -, de akkorát ütnek, hogy még...

--------------------------------------------------------------------

http://www.myspace.com/nexushungary

h, 2010-01-04 09:31 Roah

Roah képe

Üdv!

 

Bravo, remek a mű!

Ui.: Még sosem ittam üldögélve, és az agyam járt semerre. De a lábaim?! Órákig képes vagyok hejehujázni...(aztán másnap csodálkozom, hogy az izomláztól alig bírok megmozdulni)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2010-01-04 12:41 Kelvin

Kelvin képe

Köszi. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

h, 2010-01-04 16:45 Roah

Roah képe
5

(Csatlakozom Fyrához: az én ötösöm sem látszik cokkolom:( a rend kedvéért most nyomtam kettőt, de elbújtak, mert még mindig nem látom egyiket sem.)

Tudod mit Kelvin? Ideírom az imádott betükkel: öt csillag.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2010-01-04 17:16 Sren

Sren képe

Ha a hsz-el párhuzamosan csillagolsz, akkor látszik (a hsz-ben is), ha előtte vagy utána a mű alatt, akkor nem, akkor csak a szavazatok számát látod az egér felett, de akkor is ott vagy fixen. A rendszer mindenképp csak egy szavazatot fogad el per felhasználó.:)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

h, 2010-01-04 17:21 fyra

fyra képe

Valami ilyesmit feltételeztem, de csak nem jött össze elsőre a hsz-es szavazás, csak a szerkesztés után. Persze, lehet, hogy csak bénán nyomtam rá, vagy úgy érezte a rendszer, hogy ezt még át kell gondolni :P.

___

"Ha eddig nem említettem volna, nagyon rosszul tűröm az emberi hülyeséget!" (az istenektől való Korinorisi Arh'hin varázslónő)

h, 2010-01-04 17:49 Roah

Roah képe

Kösz csajok. Legközelebb izomból nyomom. (végül is csak összejött, csak hsz közben láthatatlan...a lényeg, hogy végre megmutatta magát:) )

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2010-01-04 17:31 Kelvin

Kelvin képe

Köszi. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-01-06 14:21 Mickey Long

Mickey Long képe
5

 

Nekem tetszett. Jó a hangulata, a stílusa. Kicsit kár, hogy hamar rá lehet jönni a végére, de most ez sem zavart annyira. Az egyetlen ami nekem nem jött be, az az elején lévő hosszadalmas piás leírás. Szerintem azt elég lett volna rövidebben leírni…

 

----------------------------------------------------------------------------

Ifjú Titán

"A valóság az, amit a tudatod azzá tesz." (Morpheus)

sze, 2010-01-06 15:03 Kelvin

Kelvin képe

Igen, utólag én is úgy érzem, hogy az egy kicsit túlzás volt a lényegi részhez képest. Köszi.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-01-06 14:54 Álfröðulson

Álfröðulson képe
4

Nekem ezek a piás, drogos állapotleírások nem igazán jönnek be, a sztori sem egy nagy kunszt, főleg hogy láttam már hasonlót. Sőt film is van ilyesmi, ha jól rémlik.

Viszont a művet remekül megírtad, jó volt olvasni, ami szerintem a lényeg, az meg hogy nekem nem jött be a történet, szubjektív. :-)

Ezért én csak egy 4-est adok. :-)

sze, 2010-01-06 15:04 Kelvin

Kelvin képe

Köszönöm. Valami nekem is rémlik, de nem tudnám megmondani, hogy miben láttam ilyesmit.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-01-06 15:20 Álfröðulson

Álfröðulson képe

A szellemre utalva, most kapásból a Ghost romantikus film jutott eszembe, de a Silent Hill horrorban is van hasonló jelenet.

sze, 2010-01-06 16:30 Kelvin

Kelvin képe

A SH-t kizárnám, marad a Ghost. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-01-06 15:16 Obb_régi

5

Nekem tetszett a bevezető narráció, még hosszabbért sem akadtam volna ki.

Az átvezetés kicsit suta: "Valahogy így éreztem magam, amikor leültem inni." - a valahogy egyáltalán nem illik oda szerintem, valamint piás állapotra vonatkozik a felvezető, amit még csak fog érezni, mert még csak most ült le.

Szóval itt döcöget.

sze, 2010-01-06 16:29 Kelvin

Kelvin képe

Akkor ez most égés.

Azért köszi, hogy így is 5 pont. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

v, 2010-01-10 18:59 Urbatorium

Urbatorium képe

Nem szeretek én gép előtt ennyit olvasni, a szemem folyik ki belé. De ez is az a történet volt, amit nem tudtam abbahagyni. Köszönöm, nagyon tetszett!

*****

Az egyetlen igaz tanulás: a lényünkben szunnyadó tudás tevékennyé ébresztése.

Weöres Sándor

v, 2010-01-10 19:00 Kelvin

Kelvin képe

Nagyon szívesen, máskor is! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-01-13 18:39 Baldur

Baldur képe

Üdv,

Bármely koncepcióból is nézem, ez az írás egyszerre szuggesztív, spontán és hatásos.

"Nem szólt egy szót sem, mintha meg sem hallott volna. Csak nézte a távolabbi házak narancssárgás fényét, aztán lehajtotta a fejét." - Azt hiszem, itt kezd el uralkodni a novellán a tenzió, a feszültég; amire szükség van. :) Szóval gratula!!!

Tisztelettel: Baldur

 

 

" A holnap nem felfedezésre vár: ma kell kitalálnunk." (Jacques Salomé

 

sze, 2010-01-13 19:03 Kelvin

Kelvin képe

Nagyon szépen köszönöm!

Ne használj ilyen bonyolult szavakat, nehezen értelmezem őket. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-01-13 19:10 Baldur

Baldur képe

Bocsánat; akár egy mondattal is elintézhettem volna: Betegesen baró! :)

" A holnap nem felfedezésre vár: ma kell kitalálnunk." (Jacques Salomé

 

sze, 2010-01-13 19:28 Kelvin

Kelvin képe

Na, magyarok vagyunk, nem? :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

sze, 2010-12-08 22:19 Tolerancia

Tolerancia képe

Egy nap csak egy Kelvint olvashatok, de azt kell.....:-), különben hiányzol. Egyébként ma ugrott be, bicajozás közben, hogy milyen sok pénzt spóroltok meg Ti nekem! "Ingyen" olvashatok, és még a környezetet sem szennyezem! :-P

Arra is rájöttem, miért olyan jók az írásaid. :-) Ez is!

 

 " Amit az ember leírt, az többé nem sanyargatja." /Ernest Hemingway/

cs, 2010-12-09 18:29 Kelvin

Kelvin képe

Nem a pénzért csinálom... :)

Miért jók?

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."