Hajrá cica!

Nem mondod, hogy te ismered ezt a számot, kölyök voltál te még akkor, ne hülyíts, te nem vagy harminchat, jó a genetikád, apám ilyen, én harminckilenc vagyok, ilyenkor mondhatsz azért te is valami kedveset, igen, jó a buli, imádom a retrót, na és mivel foglalkozol, ja hogy nincs melód, akkor ezért nem öregszel, ó, szóval külföldön dolgoztál, gondolom megszedted magad, hazavágytál, szerintem is, mindenütt jó, de a legjobb..., á a normális pasik már rég elhúztak az országból, látod, máris megelőlegeztem neked a normális jelzőt, szóval nem tudod, hogy maradsz-e vagy megint kimész, elég bizonytalannak tűnsz, remélem a csajokkal határozottabb vagy, csak ugratlak, tudod, hogy mi csajok mind őrültek vagyunk, csak gondoltam, legalább egy férfi tudja, hogy mit akar, például elkérhetnéd a számom, aha, a vasárnap jó, nem baj, ugye nem baj, ha nem adok puszit itt mindenki előtt.
Sziaaa, mizujs, bocs, hogy késtem, édes vagy, hogy megvártál, mi ez a kocsikulcs, milyen kocsid van, ja értem, apádé, venned kéne, ilyen idősen már ne járj busszal, van miből, ne spórolj, fiatal vagy ahhoz, most élsz, mi az, amit olvastál, Bűn és bűnhődés, ja igen, feladták de feladtam, haha, túl lassú, én most Coelhot, bizsergető, nem baj, ugye, ha én borozok, és amúgy sportolsz valamit ugye, én most egy nagyon jó kardió-programot csinálok, ki kell próbálnod, ja, dehogy nézel ki rosszul, de azért ne hagyd el magad, egy tízest leadnál, eszméletlen pasi lennél, tudom, szörnyű vagyok, menjünk át bowlingozni, nem baj, szűz kéz szerencsét hoz, már nem úgy értem, izé, remélem nem vagy szűz, csak olyan kis gyámoltalanul néztél, dehogy vagy szűz, női hullák szegélyezik az utadat, tudom én, csak közben gurítsál mert itt alszunk, egy kicsit fel kell gyorsulnod, hogy bírd a tempómat, sorozatban löksz nullát, nem kell, hogy hagyd magad, ennyire ne legyél lovag, bocsi, néha ilyen vagyok, meg meg is jött, amúgy tök cuki voltál, ne vegyél komolyan, istenem, te mindig ennyit beszélsz, wow, zavarba ejtően jól csókolsz, basszus, tök izgalmas pasi vagy, veled egy csomó dologról tudok dumálni, csak higgyél magadban, léci, elhívsz a szülinapi buliba?
Merre vagy, én már itt vagyok a haverjaiddal, jól itt hagysz velük, siess, kérlek, ne hozz kellemetlen helyzetbe, na szia, ja dehogy, tök jól elbeszélgettünk, figyelj, léci ne igyál ma sokat, ha már nálam alszol, persze, hogy felkérhetsz, te mulya, remélem, nem a barátaid miatt tapizol ennyire, klasszikus incel tünet, csak hülyülök, most már ne tölts bort újra, nem azért, de ez már a harmadik sütid ma este, amúgy csak szólok, hogy a szülinapos haverod megfogta a seggem, menjünk léci, fáradt vagyok, úgyis talizol még velük, végre itthon, nem baj, itt az exem pizsamája, ha jó rád, hát nézd, tényleg el kéne kezdened a kardiót, van ott pocak, ne csodálkozz, ha nem megy rád, a volt pasijaim mind vékonyak voltak, jaj, de most nem akartalak lelombozni, gyere ide, gyere már, hé, azért nem kell ajtóstul rontani a házba, lehetsz gyengéd, nem kell macsót játszanod, te nem vagy az, nyugi, lassíts, mutatom, nem egy darab fa vagyok, jól van, de amúgy jól csinálod, jó a nyelvérzéked, ez az, markolj bele a mellembe, erősebben, basszus, markolj már rá, az istenit, nem esik szét, közben én csiklandozom magam, de ne zavartasd magad, te csak dugjál, de még ne menj el ennyitől, el se kezdtük, jó, ez az, ahh, iiigen, hú, hallod, ki se néztem belőled, gyere belém nyugodtan, menstruálok, ja a múltkori még csak a PMS volt, egyébként se a te dolgod, jézus, nem mondod, hogy éhes vagy, most ettél, így nem megy le a pocak, menj ki, csinálj egy szendvicset, te olyan kis élhetetlen vagy, jól van már nem úgy értem, csak olyan jófej lennél amúgy, kár.
Sziaaaa, átküldtem emailen a kardió programot, miújság, voltál a munkaügyiben, közmunka, hú, basszus, na mindegy, jobb, mint a semmi, csak ne ragadj le, te ennél igényesebb vagy, figyu, el is kezdheted ma a kardiót, ügyi vagy, hajrá cica, halló, mi a picsa van, letetted, ja, bocs, azt hittem, akkor csak szakadozik, csak én rám ne csapja le senki a telefont, mert azt gyűlölöm, nem voltam sehol, ja, röhögni fogsz, az exemmel moziban, mondom, hadd örüljön hapsikám, dehogy is jöttünk össze, az már egyszer nem működött, de attól még tarthatjuk a kapcsolatot, tudod, felnőttek vagyunk már, tök gyerekes az örihari, ne emeld fel a hangod, te is hiányzol, leteszem, holnapután úgyis jössz, csináld a kardiót, nem vagy kövér, egyébként tökre büszke vagyok rád, én ilyet nem mondtam, hogy élhetetlen vagy. Puszííí!
Szia, már én is akartalak hívni, nem jó a ma, na, figyelj, szerintem ez így nem fog működni, nagyon sajnálom, nálad értékesebb emberrel nem sokszor találkoztam, de valahogy nem érzem a bizsergést, dehogy is, egyáltalán nem a külső, csak valahogy nem érzem, hogy haladnál előre, jó én is tudom, hogy csak egy hete találkoztunk, nem vagyok hülye, szóval kimész külföldre megint, de hát miattam ne maradj itthon, én sose mondtam, nem, nem mondtam ilyet, szerintem te olyan bolyongó lélek vagy, nem tudsz kikötni, hív a tenger, ne mondj ilyet, hogy sose jössz haza, nagyon örülnék, ha jönnél, mindenképp hívj, ha jössz, de te is tudod, hogy ez egy pillanatig sem volt szerelem, jó, akkor részedről sem, jó tudni, neked is minden jót, nem kell azért ennyire... hát nem rám csapta a nyomorult.

Dublin 2019-08-03

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (3 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2020-01-21 00:23 craz

craz képe

Bűn és bűnhődés, ja igen, feladták de feladtam, haha, túl lassú, én most Coelhot, bizsergető, nem baj, ugye, ha én borozok, és amúgy sportolsz valamit ugye, én most egy nagyon jó kardió-programot csinálok, ki kell próbálnod, ja, dehogy nézel ki rosszul, de azért ne hagyd el magad, egy tízest leadnál, eszméletlen pasi lennél, tudom, szörnyű vagyok, menjünk át bowlingozni, nem baj, szűz kéz szerencsét hoz, már nem úgy értem, izé, remélem nem vagy szűz, csak olyan kis gyámoltalanul néztél, dehogy vagy szűz, női hullák szegélyezik az utadat / :)

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

k, 2020-01-21 04:40 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Durva, de a hozzászólás érzékletes. Tán tíz sorig nem jöttem rá, hogy a beszélő nő. Persze harminc felett a növekedés elhízást jelent és kifejezetten káros. Normális emberek elhúznak erről a bolygóról. már, aki képes rá. Meg felismerte, ez itt börtön. Persze az embercsempészek sokat kérnek. de ha sikerül felvenni a kapcsolatot az otthoniakkal tán kifizethetik a lét, és az ember hazajut. Nekem esélyem sincs. Senkit nem hagytam otthon. Mind meghaltak. Én irtottam ki őket, ezért zártak ide. Ti miért vagytok itt?

k, 2020-01-21 08:02 Gitáros

Gitáros képe
5

Szia!
Ez egy bizonyos irodalmi stílus, már olvastam komoly írótól is hasonlót - persze, most meg nem tudnám mondani, kitől -, nekem nagyon tetszett, úgyhogy megy az 5 csillag.
A szokásos vesszőhibáidtól még nem tudtál megszabadulni, de azoktól eltekintve teljesen oké az írás.

Üdv!

Miki

k, 2020-01-21 13:28 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Vivien Fabien, vagy Molnár Évár. De nekem ott se jött be, ettől függetlenül rendben az írás, csak az írás hozzám való viszonyítása sánta.

k, 2020-01-21 19:22 Roah

Roah képe

Srácok, szerintem ez úgy hasonlít Fable-re, mint parabola a parkettához: sehogy.

Ez nem egy irodalmi stílus, ez egy nő-stílus, egy típus...
...amitől még egy nőnek is égnek tud állni a haja. :D

Szerintem baromi jól elkapta a szerző.

Ez itt a reklám helye lesz, némi gerilla-marketing.:D

A szerző honlapjára érdemes benézni, van ám ottan novella még. ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2020-01-21 19:35 Gitáros

Gitáros képe

Szia, Kata!

Az irodalmi stílust én úgy értettem - már, ha ez a megjegyzésed nekem szólt -, hogy emlékszem olyanra, amikor pl. az Élet és Irodalom hátsó oldalán egy novella gyakorlatilag egy mondatból állt, pont azért, hogy a sztorit egy szuszra olvasd el, és vigyen előre a lendület, de Bret Easton Ellis "Amerikai psycho" c. regényében is van olyan fejezet - ha jól emlékszem, a vége felé -, amikor ömlesztve, mondat végi írásjelek nélkül, egy pánikszerű rohanás az egész szöveg.

Vavyan Fable nevének említése - ezzel az írással kapcsolatban - belőlem is amolyan "szemöldökfelhúzós" reakciót váltott ki...:) Semmilyen vonatkozásban nem érzek rokonságot a kétféle írói stílus között.

Üdv!

Miki

k, 2020-01-21 20:05 Roah

Roah képe

Mindkettőtökhöz. :)))

Ellis? Talán, bár neki egész más a stílusa. A Less than zero jellegzetes, de ott sem ilyen - az egyszuszos, vesszőnélküli írásmód szapora tempót diktál, igen.
A több dés irodalmi érzékeltetés egyik eszköze az írástechnikában.

De ennél a novellánál számomra az a különös, hogy ügyesen mutat be egy női-típust. Előítéletesnek tűnhetek, és talán az is vagyok. Mert szórakoztatóan mutatja meg egy negatív, már-már idegesítő, tenyérbemászó mégis kissé bájos nő mivoltát. Egy rövidke írás, mégis sokat ad. Komika lesz, közben meg a pasas...? Hát igen. Nem tudtam eldönteni, hogy sajnáljam, vagy drukkoljak neki, hogy igen, ez az, legalább tapasztalatot szereztél. :D

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2020-01-21 20:14 Gitáros

Gitáros képe

Persze, Ellisnek egészen más a stílusa.

Én csak ezt az egy regényt olvastam tőle - szerintem bizonyos szempontból az amerikai irodalom egyik csúcsteljesítménye -, és abból is csak az egyik fejezetről írtam.
Ellisnek a többi munkáját nem ismerem - régi adósságom, hogy bepótoljam a hiányt - úgyhogy hirtelen ez jutott az eszembe, "ez ugrott be".

Szia!

Miki

k, 2020-01-21 19:40 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Persze, de ez nem nő, gender. Mint az a másik is. ugyanaz a típus, csak lájtosabb. Én utálom, kiráz a hideg tőle, ezért durváztam. De elismerem. A szerző jól megfogta. Kár, hogy nem szorította ki belőle a szuszt. Viszont az írás e téren hozza a maximumot. Szerencse, mert ha más téren is hozná a tejúton sincs annyi csillag, amennyit ér. Nekem akkor is a trebienhez hasonlít, ugyanaz a gender mindkettő, csak ott egyértelműen pozitív, itt ez elismerem, legalábbis kérdéses. Mindegy, hatott rám ez tény. Tőlem is jön egy-két csillag. Amennyit megérdemel.

k, 2020-01-21 20:04 Roah

Roah képe

Látod? Ugye, hogy elkapta?

Pont ez a különös benne.
Érzelmet váltott ki.
Bevallom, az egyik kolléganőm először kézzel-lábbal (nevetett ám :D), tiltakozott, hogy 'nemisilyenekacsajok :D), no igen, édesen kitekerné csóri karakternek a nyakát :D, szóval ez az irodalom lényege, szerintem, ez is az irodalom lényege - hogy mozduljon meg az olvasóban valami.

És biza ha a kedves olvasó szeretne egy novella karakterének a nyakába menetet tekerni, akkor a szerző jól dolgozott. :)))
Téged sem hagyott hidegen. :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2020-01-21 20:39 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Jó elismerem többet is érdemelne, de nincs :D

k, 2020-01-21 20:06 Roah

Roah képe
5

Lám-lám. :))))

Ritka, de most bizony ellógóm a javítást! :D

Pont a napokban mondogattam, hogy én ezt a novit várom már (az egyik cicám, fogadj örökbe tekintetű cirmos, Krisztina, a kiméra, aki csak másodállásban macska, mert valójában Krisszike egy raptor :D, tilos bedőlni az ártatlan képének :D szóval itt buzerál, hogy macska-kaparjon, most nagyon fontos mondanivalója lett hirtelen, amikor ideültem a géphez, böködi a lábam, lökdös, szóval hajrá cica :D), nagyon, mi van már?! :D

Te, imádom ezt a novellát! A stílusa mindent visz, az elbeszélő hölgynek a hangját is hallom. :D Nekem még a vesszők sem hiányoztak. Egyrészt néhol úgy voltam vele, hogy a hang ilyen, azt a vakert lökést, rizsázást kellett imitálni, utánoznia a sztorinak, másrészt ha hiba, akkor megbocsájtom, mert egy rakás előnye van a műnek.

Biztosan nem könnyű mutatvány egy férfi írótól hiteles, karakteres* csajt imitálni, főleg irodalomban, és úgy érzem, hogy ezt aztán elkaptad, és nem is eresztetted - megvan! Megvolt a sztori, mintha csak adta volna magát, nem kapott gellert sehol.

*Karakteres karakter; egy külön téma lehetne. Nem csak itt, hanem úgy általánosságra gondolok. Fel kell tudni ismerni a megírható karaktert, kell hozzá szem és kell hozzá árnyalás, ábrázolás, ecsetvonás, ami az olvasó elé teszi, élővé teszi az egészet.

Az írástechnikáért külön dicséret jár, a sajátos képvilágért, ami nem kívülről mutatja meg szerintem, kiről szól a novella, hanem belülről.

Szóval tetszett nagyon! :))))

Ui.: Jah, dicsérgettem itten - oszd bé! :D

Ui 2.:
Nagyon szépen köszönöm! :))))

Pacsi! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=YNSxNsr4wmA

(Miniraptor itt gömbölyödik az ölemben. Dorombol. :D)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2020-01-22 21:53 Kovács Gergő

Szia!
You wanted, you got it!
Köszi, hogy megkönyörültél a hibákon. :D És persze a reklámért is, jöttek is páran tegnap az oldalra, kicsi szívem vígan dobogott.
Nagy kihívás a csajos szemszög, de baromi érdekes ilyet csinálni, biztos fogok még.

A többieknek (craz, Gitáros, Licaj) is köszönöm, hogy írtak és pontoztak, nagyon örülök, hogy tetszett! Bearanyoztátok, sőt becsillagoztátok az estémet. :)
(Vavyan Fable-nak ugyan nem vagyok nagy rajongója, de azért az Álomhajsza a bűnös élvezet kategória volt kamaszként. :P )

"What is sanity? Is it sane that we have to buy our food, water, land, healthcare, childcare and entertainment, and that every part of our natural lives has been commodified, taken from us, and then sold right back to us?" / Undone series

sze, 2020-01-22 23:39 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Üdv!

Be kell ismernem, az elején nagyon utáltam a mesélőt, és miután arra gondoltam, ilyen nő biztos nincs, úgy véltem, elcseszted a karaktert, aztán ráébredtem, hogy bizony akadnak ilyen elcseszett karakterek, akiket a sors cseszett el, csak menekültem előlük. Viszont Roah megint eltalálta, zseniálisan ábrázoltad a csajszit. Olyannyira, hogy eszembe is juttattad. Pedig, hidd el, egészen jó volt elfelejteni. Viszont még is csak jobb így, de innen már off lenne, elég annyi, hogy Roah lelkesedése arányban áll az ábrázolás minőségével, és az első berzenkedésemet épp a lény valóságos volta váltotta ki.

cs, 2020-01-23 18:14 Roah

Roah képe

Gergő, azt hiszem, az íróknak elkél némi színészi véna is (univerzálisak, hát igen :D), hogy hitelesen tudják bemutatni a karaktereiket. ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2020-01-23 19:15 Kovács Gergő

Röhögni fogsz, amatőr színészkedem Dublinban. :)
https://hungarianirishtheatre.cb.ie/

Otthon pedig Debrecenben voltam a Kuckó Művésztanya tagja. Általában népszínműveket adtunk elő, de pl. filmeket is csináltunk, még a Filmszemlén is voltunk velük.
https://www.youtube.com/watch?v=8aOTdzQgNKQ

"What is sanity? Is it sane that we have to buy our food, water, land, healthcare, childcare and entertainment, and that every part of our natural lives has been commodified, taken from us, and then sold right back to us?" / Undone series

cs, 2020-01-23 11:17 Newschool

Newschool képe

Ünneprontó leszek, de szerintem nem annyiból áll a gondolatfolyam megalkotása, hogy a mondatvégi írásjelek helyén vesszőt rak az ember. Sok hasonló szöveget olvastam, és nagyon ritkán éreztem úgy, hogy az írónak sikerült elérnie a célját. Vannak zseniális megoldások, mint pl. a kommentekben említett Ellises pánikrohamszerű szövegelés az Amerikai psychoban, vagy King Hosszú menetelésének a vége. Én jómagam (persze, ez csak egy szubjektív vélemény) itt egyáltalán nem éreztem a szöveg sodrását. Akadozott az egész.
Egyébként szeretem az eddig itt megjelent írásaidat, jól forgatod a tollat, csak ez csattant kapufán nálam.

cs, 2020-01-23 18:25 Roah

Roah képe

Szerintem ebben a novellában a vesszőkkel játszadozás a tagolást segítette elő, nem a hitelességet, az csak másodlagosnak vélem - hiszen nincsenek kérdések, csak válaszok, az egész írást ki lehet egyértelműen következtetni az elbeszélésből, anélkül, hogy le lennének írva. És plusz bónusz egy élő karaktert is kapunk, egy ilyen kis rövidke terjedelemben.
Ez a sajátossága, az egyik erőssége, szerintem, amivel tényleg csak ritkán találkozni még úgy általában is, nemhogy a Karcon. Ellis és Fable neve nem tudom, hogy az ördögbe került szóba a srácoknál - ezt meg is vitattuk -, mert ahogyan fentebb is írtam, fényévekre van ennek a novellának a stílusától.

"Ünneprontó leszek, de szerintem nem annyiból áll a gondolatfolyam megalkotása, hogy a mondatvégi írásjelek helyén vesszőt rak az ember."

Amúgy ezt hol olvastad?

"A több dés irodalmi érzékeltetés egyik eszköze az írástechnikában." Ezt írtam pölö én. Vagyis? A több dés, vagyis az érzékeltetés egyik (!) eszköze, ami pontosan, áll még sok egyéb másból.

De a vesszőnélküliség az egyik ezek közül. Nagyon jól kell tudni bánni vele, szerintem hallás is kell hozzá, illetve egyéb érzékelés a használatához, különben az olvasó irányába visszafelé sülhet el, ergo úgy élheti meg, hogy megfullad olvasás közben.

Itt szerintem a tagolás okozta - meg a szerző nem ápol jó kapcsolatot a vesszőkkel. :D Amit majd más kijavít, mert ezúttal csak közönség óhajtottam lenni. :D

Pacsi! ;)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

p, 2020-01-24 16:43 Gitáros

Gitáros képe

Helló!

"Ellis és Fable neve nem tudom, hogy az ördögbe került szóba a srácoknál - ezt meg is vitattuk -, mert ahogyan fentebb is írtam, fényévekre van ennek a novellának a stílusától."

Igen...
Én meg azt nem értem, hogy én miért lettem összekeverve, illetve, egy platformra hozva Licajjal.
Teljesen más az egyéniségünk, a világlátásunk, a fogalmazásunk, a gondolkodásunk.
Én nagyon kedvelem őt, magánemberként drukkolok neki - mindnyájan tudjuk, min ment keresztül - de nem hiszem, hogy bármilyen szempontból egy hullámhosszon lennénk.

Ellis és Fable...
Na, közöttük valóban fényévnyi a távolság.
Fable egy nagyon jó, szórakoztató stílusban alkotó írónő - jó néhány könyve meg is van, olvastam őket, tetszettek -, Ellis pedig a kortárs irodalom egyik legzseniálisabb írója.
Nagyjából ennyi a különbség köztük. Nem egy kategória, nem egy szint, nekem eszembe nem jutott volna őket egy napon említeni.

Az Amerikai Psychoban - sajnos, csak erre tudok hivatkozni, miután csak ezt olvastam Ellistől - többféle írói stílus is megjelenik, ebből az egyik az, amire hivatkoztam, és az is csak egy nyúlfarknyi fejezetben, néhány oldal erejéig bukkan fel.
Az viszont olyan erőteljesen, hogy valószínűleg nem véletlenül maradt meg bennem.

Üdv!

Miki

p, 2020-01-24 22:35 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Miki!

Licaj Vuv nevében a szórend magyarul van, a külföldies hangzás ellenére. Ez a sliven nyelv sajátságaiból következik, de nem vagyok egy Tolkien, hogy erre hegyezzek ki bármit is, de ha nem akarsz sértegetni, inkább Vuvként emlegess, ha lehet. Mert ha Petry Csabát csak úgy lepetryzik, sértés, ha Csabának nevezik, kedveskedés. Legalábbis a mi világunkban.

g.

szo, 2020-01-25 07:05 Gitáros

Gitáros képe

Kedves Vuv!

Bocsi, miután mások is Licajnak szoktak nevezni Téged - nem emlékszem, hogy bárki a Karcon Vuvnak hívott volna -, azért gondoltam, hogy ez megfelelő megszólítás lehet a számodra.

Eszem ágában sincs sértegetni Téged - meg ne haragudj, nem is tudom, egyáltalán hogy juthatott az eszedbe ilyesmi, ha olyan hangulatban lennék, akár még meg is bántódhatnék emiatt -, de ebből is látszik, hogy mindig tanul(hat) az ember.

Ölellek!
Üdv!

(Utóirat: ez a sliven nyelv valóban létezik, vagy Te találtad ki?...:)

Miki

szo, 2020-01-25 07:31 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Bocsi!

Szóltam is mindenkinek, csak eddig levélben.

cs, 2020-01-23 19:09 Kovács Gergő

Köszi, hogy írtál Newschool!
Az igazat megvallva én sem ilyennek terveztem eredetileg ezt az írást. Sokkal rövidebbnek (és viccesebbnek), sodróbbnak, úgy, mint az általad említett példákban. Aztán a tartalom okán úgy alakult, hogy nem sikerült az "egyszuszira" mondat, helyette többször tagolnom kellett. Azon gondolkoztam, hogy talán nem kellett volna ragaszkodnom minden gondolathoz, mert, noha tartalmilag így érzem kereknek a novellát, formailag viszont szerintem sem eléggé szellős.
Annyival védeném talán, hogy ez nem is annyira gondolatfolyam, inkább az események és a szereplő"mondandójának" zanzásítása.

"What is sanity? Is it sane that we have to buy our food, water, land, healthcare, childcare and entertainment, and that every part of our natural lives has been commodified, taken from us, and then sold right back to us?" / Undone series

p, 2020-01-24 13:17 Newschool

Newschool képe

Roah: sehol nem olvastam a gondolatfolyamról. Csupán a véleményemet írtam le, ahogy azt jeleztem is a "szerintem" szócskával. :D

Lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően a számotokra, ezért megpróbálom máshogy. Végig az volt az érzésem olvasás közben, hogy a szöveg írója bökdös a könyökével, hogy "látod mennyire pörög a csaj, mennyire egy levegővel darálja a szöveget?" Hát nem, nem látom, mert ha a megfelelő helyeken kicserélem a vesszőket mondatvégi írásjelekre, ugyanazt a hangsúlyt és hatást kapom, semmi sem változik – kivéve, hogy megszűnik a kellemetlen oldalbabökdösés. Ergo természetesebb és ezáltal erősebb lenne a szöveg hagyományos központozással.

p, 2020-01-24 14:32 Licaj Vuv

Licaj Vuv képe

Nekem ebből semmi nem tűnt fel. Csak vártam a cicát, hiába. Mert nem vettem pészre azt sem :D