Német éjszaka

Éjjel fél kettő volt. Feküdtem az ágyban. Gondolkodtam. Kintről az autók zaja hallatszott. Hát, igen. A zseniális városvezetés úgy gondolta, hogy az összes szocmunkást a Riederstrasséra telepíti, ami pont a körút mellett található. Kint csak az óra kattogott. Apám, mivel ma délelőttös volt, kihasználta az alkalmat, és az asztal alá itta magát. A sör meg jól kiütötte. Holnap éjszakás, aztán nem ihat. De most igen! Amikor kettőt ütött az óra, kilopakodtam az ágyból. A szobám közvetlenül a nappali mellett található, ezért óvatosnak kellett lennem. Atyám ugyanis ott húzta a lóbőrt. Átkeltem néhány eldobott Paulaner-üvegen majd átmentem az előszobán. Balkéz felől az öcsém aludt. A kis nyavalyás apám kedvence. Engem szabályosan utál. Amikor ötöst hozok haza, a kezembe nyom néhány szalonnás szendvicset, majd egy jól irányzott "Húzzál a szobába, hülyegyerek" mondással elküld a búsba. Az öcsém ezzel szemben pénzt kap érte. Amikor én kérek valamire kp-t, jön a szokásos duma az éhbérről, meg arról a "rohadt teljesítményarányos bérezésről", ami miatt állítólag tönkre ment az életünk. Mindegy. Kinyitottam az ajtót, és kiléptem a gangra. A lábtörlőn levelet vettem észre. Felbontottam, és elolvastam. Csak a szokásos. Schröder házmester megfenyegett minket az autó miatt, ami az ő helyén parkolt. A levelet a konyhaablakba tettem, és csendben lefutottam az utcára. Ilyenkor szoktam sétálni, amikor egy lélek sincs az utcán. Olyan nyugodt az egész! Elmentem a kávéháznál balra, majd a templomnál le, és ott voltam a Rajnánál. Itt töltöm az estéim nagy részét. Szemben, a híd alatt lakik Carl. Ő egy bolond csöves, aki mindig horkol. Onnan tudom, hogy bolond, mert nagy szatyrokkal járkál, majd leül az utcasarkon, és osztja az észt. Múltkor például azt mondta, hogy Németország Európa pöcéje, és ki kéne már tisztítani. Nem foglalkozom vele. Szemben van a rakpart. Nem túl forgalmas, a vízi út messze esik tőle, csak néha hoznak sört, meg párizsit a szembeni ABC-be. Leülök a partra, nézem a vizet, amely csendben folyik. Rágyújtottam egy cigire. Titokban dohányzom, apám még a lelket is kiverné belőlem, ha megtudná. De tény, hogy jól esik. Egy kis idő után eltapostam a csikket, köptem egyet, majd mentolos rágótablettát majszolva elindultam haza. A tabletta azért kell, hogy ne bukjak le a szájszaggal. Aztán felgyalogoltam a lakásba. A kulcsom halkan forgott a tárban. Visszafelüdtem az ágyba, de felesleges volt, mert nem voltam álmos. Végül zenét hallgatva olvasni kezdtem. Ez eltartott hajnalig. Pirkadatkor pedig felvettem a cuccaimat, és elmentem itthonról. Az iskola előtti parkban elővettem a törikönyvet, és elkezdtem tanulni a berlini fal ledöntéséről, de hiába, mert nem jegyeztem meg. Most felelünk belőle. Berger pedig mindenkit feleletet, ha arról van szó. A törikaró ígéretét a fejemben hordozva léptem be a kapun. Jöjjön, aminek jönnie kell!
=Düsseldorf, 2014=

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2018-02-23 20:23 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Itt legalább érthető az alultördeltség, még akkor is, ha ugyanúgy nehezen olvasható. Viszont sokkal gördülékenyebb, mint a másik írásod.

_____________________
Dr. Bloody Dora

h, 2018-02-26 18:24 Roah

Roah képe

Dóri! :))) Miért jut eszembe az írásairól a Zabhegyező? (Már nem bírtam ki - egyszerűen állandóan a Zabhegyező jut eszembe az írásairól.)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

h, 2018-02-26 18:23 Roah

Roah képe

Nekem tetszik ez is, nem is tudom, őszinte valahogy, és számomra nem nehéz olvasni sem, mintha azért is lennének rövidek a mondatok, töröttek, mert biztonságosabb még így fogalmaznod, mintha így határozottabb lenne a megírásuk, nem inog, és nem bonyolódsz bele a saját mondanivalódba, nem tévednél el a szavak dzsuneglének kuszaságában, pedig sok kezdő ezt teszi. Egész jó hangulata van, és újra csak az történt, hogy egy szuszra megvolt, nem akasztott meg semmi.
Van benne valami.

Gyakorolj még! Szerintem megéri.

Miért vagy ilyen csendben amúgy? :)))

Ezt ismered? ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ArTbyFQpQ_8

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."