Terápia

A terem közepén, kör alakban elrendezett székeken foglaltak helyet a terápia résztvevői. Az aznapi foglalkozás ígéretesnek indult, a csoport összes tagja megjelent. A kis társaság figyelmesen hallgatta újonnan érkezett társukat, Drakula grófot, akit egykoron a világ egyik legfélelmetesebb lényeként tartottak számon. Ő volt minden ember rémületének garanciája, szörnyek példaképe. Amerre járt, riadt sikolyok kísérték lépteit, téboly ült ki bármelyik prédája arcára, hacsak megvillantotta borotvaéles szemfogát. Drakula szupersztár volt. Több tucat bestseller, horror film, szájról-szájra terjedő legenda hódolt előtte. Kicsik ágybapisilős rémálmainak hozója, az éjszakai utcák járókelőinek fantomja, a rémvilág bálványozott bestiája volt ő. De ma? A csoport tagjai meglepődve néztek össze, amikor a gróf egykori önmaga beteges, halvány árnyékaként lépett be a terembe. Tündöklése eltűnt, a játékos szikra kialudt szeméből, megsárgult agyara veszélytelenebb volt egy kiscica fogacskáinál. Szép, sápadt bőre, mely régen úgy ragyogott, akár a Hold, most ráncos volt, petyhüdt és szürke. Egy megtört vámpír állt előttük. Leáldozott csillag, kinek fénye már nem is pislákol. Drakula látványánál csak tragikus emlékei voltak szomorúbbak, melyeket az elmúlt időszakban kellett átélnie. Beszéd közben könnyeit nem is bírta visszatartani. Taknyos, piros orra előtt egyfolytában zsebkendőjét szorongatta, mellyel néha kisírt szemét is megtörölte. Nem tudta leigázni a karó, a szenteltvíz, se megannyi bűbáj. Akár egy főnix, mindig újjászületett. Úgy tűnt, nincs az a dolog a világon, ami végleg elpusztíthatja. S lám, végül mégis megsemmisült. De nem nemes véggel áldotta meg a sors. Csúfos, megalázó befejezést szánt neki, melyet még a leggonoszabb teremtmény sem kívánna ellenségének. Gimnáziumi szerelemre, zselézett hajra, a napfényben csillogó testre ítéltett. Most már léptei nyomát nem rémült sikolyok, hanem veszett tinilányok mámoros visítása kíséri, vámpír lénye szívecskék és flitterek koszorújába van foglalva, Van Helsing is letagadja, hogy egykoron ismerte. Tönkretették, megalázták, eltiporták. Odaveszett egy egész élet vérszívó munkája. A kiküszöbölhetetlen csorba hírnevén végzetes.
Drakula nehézkesen beszélt. Hangja néha elcsuklott, a sírógörcs vasmarokként szorongatta torkát. Látszólag még az emlékezés is fájdalmas volt, de úgy érezte, meg kell osztania másokkal a történetét, csak így nyerhet némi megnyugvást.
– Szörnyű, egyszerűen szavakkal kifejezhetetlen érzésekkel léptem ki a moziból. Körülöttem az emberek örömkönnyeiket törölgették, dícsérték azt a nyighajt, hogy milyen szexi meg érzéki. Tombolt bennem a düh. Meg kellett mutatnom ezeknek az ostoba halandóknak, hogy ki itt az úr. Velem nem packázhat egyetlen egy írónak hazudott liba sem! Ezért meglapultam egy sikátorban, támadásra készülve. Hamarosan arra járt egy lány. Előugrottam a sötétből, kivillantottam a fogamat, közben hangosan morogtam, tudjátok, olyan rekedtesen, félelmetesen. Erre a lány – ajka ismét legörbült – , erre a lány, mint valami őrült, örömében a nyakamba ugrott, és azt kérte, hogy vegyem feleségül. – Drakulából ismét előtört a zokogás. Székére rogyott, utolsó szavait csak nehezen tudta kinyögni.
– Alig tudtam elmenekülni. Az az elmebeteg még egy maroknyi hajamat is kitépte. Sajnálom, nem tudom folytatni. Sajnálom.
Az öreg vámpír nedves zsebkendőjébe temetkezett, hogy kiadhassa magából minden megmaradt könnycseppjét.
Egy félszemű, fületlen, féregrágta zombiarc a semmibe meredve megszólalt: – Én is hasonlóképpen jártam. Bár esetem nem olyan tragikus, mint Drakuláé, érzem, hogy ugyanarra a sorsra jutok. Most komolyan, nézzetek rám! – fordult a többiekhez. – Úgy festek, mint aki egy darab zsenge agyacskát lecserélne egy barátnőre? Inkvizíció folyik itt, barátaim. És mi vagyunk a máglya rossz végén. Mondom én nektek, senki sincs biztonságban. Hamarosan itt fog pityeregni Predator, mert rózsaszín tütübe öltöztetik, és szerelembe ejtik egy balerinával, a mutánsokból vegetáriánus melegeket csinálnak, akik felvonulásokon parádéznak a balzsamuborka jogaiért. Káosz és dögvész fog pusztítani!
A társaságon zaklatott sugdolózás hullámzott végig. Riadtan vágtak egymás szavába, egyre hangosabban beszéltek a baljós jelekről, melyek pusztulásukat hozzák. Drakula nem bírván türtőztetni magát, felkiáltott.
– A vámpírokról már a Disney csatornán is van sorozat.
Kitört a káosz. A szellemek megkergülve repdestek, a farkasemberek csecsemőpózba gömbölyödve, halkan vonyítottak, mint a kiskutyák, míg a démonok harciasan kántálták: „ Le az animékkel! Le Japánnal!”
– Elég legyen! Kérlek, hagyjátok abba! – próbált közbelépni az eddig csendben szemlélődő csoportvezető, Mumus. – Kérlek, higgyétek el, ez semmi jóra nem vezet!
– Épp ez a lényeg! – kiabálta a korábban szónokló zombi. – Nem akarjuk, hogy jóra vezessen. Mert mi nem vagyunk jók. És nem fogjuk engedni, hogy az a sok idióta sorozatgyilkos elorozza a dicsőségünket, Hollywood pedig tönkretegye a karrierünket. Lázadás! Lázadás!
Este jól nézz be az ágyad alá, Alkonyat-rajongó! Vagy te, aki ha azt hallod, alien, az Avatar jut eszedbe. Gonosz boszorkák főzik le a húst a csontjaidról, akiknek nem Harry Potter a vezére (őt már megették szemüvegestől). Bármerre futsz, bárhova bújsz, mindig lesz egy bosszúszomjas lény, aki annak ellenére, hogy a képernyőn szerethető, megtanítja neked, mi az a horror.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2014-06-10 13:12 Blade

Blade képe

...és utána mi történt? Befejezetlennek érzem a sztorit. A drakulás - nyakba ugrós poén erőltetett, nem? Olyan dizni csanelre való. Sorry. :)

k, 2014-06-10 13:26 menma

menma képe

Hát, gondoltam ez a poén egy paródiában még elmegy. Egyébként pedig sok olyan lány van, akiből kinézném az efféle viselkedést. Azt sem értettem soha, miért kell elájulni, hajat tépni egy zenész láttán, és mi értelme öngyilkosnak lenni, ha a kedvenc színészed megnősül, de egyébként értem, mire gondolsz. Megpróbálok egy jobb változatot kitalálni.
Mi történt utána? Hát, gondolom szakszervezetet alapítanak. :)

k, 2014-06-10 19:51 Roah

Roah képe

Kicsit olyan ez a sztori, mint Nicolas Cage arca - sok a botox benne. :))))

És de! :D Tényleg így reagáltak a tinik a mozikban, legalábbis az Usában. Olyan verziót láttam, ami, hogyismondjam, leszivárgott valakinek a gépére, és abban biz' hallani lehetett a sikolyokat a nézőtérről. És ez még mind nudli! Amikor az Új holdban Jakob levette a pólóját, hogy megtörölje Bella vérző halántékát, v-í-s-í-t-o-t-t-a-k a lányok, felálltak a nézőtéren tapsolni! Halálkomoly! Belelógtak a filmvászonba. :D Kéz a magasban, pillanatokig! Sztending ovésön a sorok között Jakob Black-nek!
Hallottál már ilyet?!
Nem csodálom, ha drakula kibukott, és kezelésre szorul, ha a predator izgul, a démonok meg...? Egy hascsikarástól szenvedő kollégának mondták egyszer az egyik melóban: "Menjél, Robika, és űzd ki a démont a pocidból, mielőtt az üvöltő szelek elszabadulnak!"

Amúgy Parának van egy blogja, egy vámpír-lávcsis, és Craznak a mostani Lectorban egy novellája, Jegenye Bruno címmel.
Csak egy ajánlás, hátha tetszeni fog. :)))

...valami, ami nem vámpíros, noha néhány formáról hajdanán lepirította a bőrt.

http://www.youtube.com/watch?v=H3aFYxQdOtU

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2014-06-10 21:18 menma

menma képe

Bocsi, de ezt a botoxos dolgot nem értem.
A blogot, a videót, és a novellát is meglesem. Köszönöm az ajánlást!

sze, 2014-06-11 05:43 Roah

Roah képe

Hogy művi, mesterkélt.
De a drakula szemszög tetszett. :)))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2014-06-11 06:51 menma

menma képe

Értem. Talán igazad van. Sajnos ennek a lehetősége meg sem fordult a fejemben. Legközelebb jobban odafigyelek.

sze, 2014-06-11 07:17 Roah

Roah képe

El ne kenődj nekem...
Jó lett, csak a humor, mint sok egyéb szöszörge egy műben, szubjektív - azért bátorkodtam neked ajánlani másét is.
(Ha Micky Long írt volna egy Losz Tvájlájtosz Amigosz Heroszt a Karcon, őt is ajánlottam volna; mármint a szerző írásos humorát. :)))

Szóval klassz lett, csak hát ez ízlés, na. ;) :))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2014-06-11 08:06 menma

menma képe

Csak azért kenődtem el, mert a véleményedig meg sem fordult a fejemben, hogy akár mesterkélt is lehet. De nem bánt a véleményed (az olvasónak mindig igaza van :)), mert így legközelebb már erre is oda fogok figyelni. Tudod, hány süteményem landolt a kukában, mire olyat sütöttem, ami mindenki számára szívesen fogyasztható? A novellák után legalább nem kell mosogatni. :D

sze, 2014-06-11 08:12 Roah

Roah képe

Meg foglak zabálni! :))))))

Félig az ablakokat pucolom - uccsó nap a szabimból :D -, de ezt még gyorsan:

Te, én még ilyet sem tudnék írni. :))))) Jobbat jobban semmiképp sem. :))))

(Kár a sütikért. :D)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2014-06-11 08:43 menma

menma képe

Én meg biztosan tudom, hogy tudnál. :) Hiszen, ahogy mondtad, mindenkinek más tetszik. Lehet, az én sztorim megnevettetné Jóska bácsit, míg a tied Gizi nénit.
Fényesre sikálom minden ablakod, ha bevállalod helyettem Borisz macskám almos tálcáját. :D
Ne a sütit sajnáld, hanem szegény kísérleti patkány férjemet.

sze, 2014-06-11 09:05 Roah

Roah képe

Szilveszter (kilenc éves, és lány, ő a rangidős), és az ikrek: Kálámbó és Krisszike. :D Még nincsenek egy évesek.
A cicáim. :D Mindhárom.
Beépített erkély, álá macskusz játszótér, két, azaz kettő darab búrás alomtál - régészeti ásatáson szoktam részt venni. :D
(Craznak egy kész fekete-barlang, egy negatív góc lehetne. :D Be van oltva a cicusok ellen, a központi idegrendszerére van káros hatással a macskuszok látványa, léte. .D Én viszont imádom őket, ők meg engem.)

Simán adom az ablakpuccot - tériszonyos vagyok, és a tizediken lakom. Akkor jön elő, ha nem stabil, amin állok. De tuttendro létrám van. :D

Amúgy kösz. :)))))))))

(Borisz? Biztos jó fej cicus. :))))))

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2014-06-11 09:30 menma

menma képe

Egy profival nem vetekszem! :D Nekem ez az egy is néha sok. Ha három volna, valószínűleg ki kellene bérelnem a full extrás erkélyed, annyira a fejemre nőnének. Boriszt egy viccel tudnám a leginkább jellemezni.
"A kutya nézi a gazdáját, közben azt gondolja: - Szeret engem, gondoz, etet, biztos ő az Isten.
A macska is rápillant, közben azt mondja magában: - Szeret engem, gondoz, etet, biztos én vagyok az Isten."
nem pontosan ez a vicc szövege, de gondolom, átjött a dolog. :)
Jókora szöget ütöttél a fejembe. Hogy lesz egy macskából Kálámbó? :D

sze, 2014-06-11 09:39 Roah

Roah képe

:D Tényleg nem leszek kész az ablakokkal - van vagy tíz, ha nem több, de nem érdekel.

Hát, úgy, hogy amikor hozzánk került egy banános dobozban, a hófehér nózija tiszta kosz volt. :D És tényleg ilyen. Mindig beleüti mindenbe az orrát, belemászik a hátizsákba, takaró alá, szaglászik, vizslat, és mindezt direktbe. Az a legjellemzőbb rá, hogy visszajön! :D Pont mint Kálámbó. Hiába szólsz rá, hiába osztod neki az észt, makacs pasas, megy orral mindennek. :D Süketesdit játszik. :D
(Krisszike meg valami pornósztárról kapta nevét - nem én vagyok a keresztanyja. Állítólag a szeme sem áll jól annak kis nyekenyókának, extramini növésű, vékonyabb, mint Szilveszter - ő se valami vastag -, pedig a legádázabb kajavadász, akit valaha láttam. Még a fügét is felfalja! :D Morogva! Mialatt flamózik, horror-macska hangokat hallat a pocijából. Semmi súlya - Kálámbót megérzem, ha rámtehénkedik. :D

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

sze, 2014-06-11 09:54 menma

menma képe

:DDDDDD Ilyen jellemzések után biztos vagyok benne, hogy nagy egyéniségek. Ááá. nem is tudok már mit mondani, csak fülig érő szájjal mosolygok!

k, 2014-06-10 21:52 neduddgi

neduddgi képe

Nem kellett volna már este olvasnom... Szerencsére földig ér az ágyam.:-)

"És mi vagyunk a máglya rossz végén." :-D

"Ezeket a gondolatokat olyan sutának találtam, kifejtésüket pedig olyan üresnek és dagályosnak, hogy rögtön úgy éreztem, valami közük van az irodalomhoz; meg is kérdeztem tőle, miért nem veti papírra őket."

Borges: Az Alef

sze, 2014-06-11 06:52 menma

menma képe

Köszi, hogy olvastad! :)

sze, 2014-06-11 18:34 lehel

lehel képe

Nekem tetszett.
Ebben a témakörben már annyi mű született, hogy kell vinni bele valami szokatlant ahhoz, hogy eladható legyen.
Eleve egy könnyed írásra számítottam, így nekem nem voltak olyan elvárásaim, amik kielégítetlenek maradtak volna.
Persze nem állítom azt, hogy nem lehetett volna überelni, de kikapcsolódásnak jó volt.

cs, 2014-06-12 17:37 Howel

Howel képe

Szia!

Nekem tetszett is meg nem is.
Az én bajom az, hogy éppen Drakula igazolta a saját bukását. Önigazolás?
Azt írod, egykoron ő volt a legfélelmetesebb lények egyike, majd ezt.: "Drakulából ismét előtört a zokogás. Székére rogyott, utolsó szavait csak nehezen tudta kinyögni."
Érted? :)

"ítéltett" - ? ítéltetett.

"nyighaj" - nyikhaj. Eskü.

"Hold" - hold - ebben nem vagyok biztos.

"„ Le az animékkel! Le Japánnal!”" - az első idézőjel mögött van egy fölös szóköz.

Az egész történet olyan... erőltetett, mintha egy kicsit nedves törülközőt csavarnál a végtelenségig, vagy több tucat mignont (magyar nevén minyont) akarnál megetetni velünk.

DE!

Tekintsünk el egy pillanatra ettől.
Ez nagyon király:

"Gimnáziumi szerelemre, zselézett hajra, a napfényben csillogó testre" - nevettem.

"És mi vagyunk a máglya rossz végén." - :D

Szóval jah, az, hogy nem tetszik, az én saram is (egy picit :)), az pedig, hogy tetszik (egy picit :D), a te érdemed.

______________________

"Violence is the last refuge of the incompetent."

"Nincs megvetendőbb gyávaság, mint ha tudjuk, mi a helyes, mégsem tesszük meg."

p, 2014-06-13 06:50 menma

menma képe

A gépelési hibákért elnézést. Többszöri olvasás után sem vettem észre. Ezen a Hold/hold dolgon magam is sokat gondolkodtam, nem tudtam rájönni, hogy ebben a kontextusban hogyan írjam le.
Ami a megvalósítást illeti: legközelebb igyekszem nem annyira szájbarágós lenni.
Köszönöm a kritikát! :)