Rózsi néni - Csendes éj

Régen volt már, de annyira passzol az alkalomhoz, hogy boldog karácsonyt!

18+

Szenteste volt. A család a nappaliban körülállta a fenyőfát.
A megfelelő pillanatban János, a családfő megszólaltatta a csengettyűt, melynek kedves csilingelése betöltötte az egész házat.
Bensőségesen meleg pillanat volt ez. A csillagszórókkal teletűzdelt karácsonyfa alatt kisdedek, szülők, nagyszülők mártóztak a fenyőgyanta illatától átitatott, meghitt hangulatban. Szólt a Mennyből az angyal, mindenki énekelt. A szobában szinte vágni lehetett a szeretetet.
Odakint az ablakon túl a téli táj látványa csak tovább fokozta a képeslapra kívánkozó idillt. A kristálytiszta estén a telihold fénye olyan meggyőzően csillogott a frissen lehullott havon, hogy szinte adta magát, hogy a fákon ücsörgő vetési varjak leugorjanak egy kis önfeledt hóangyalkázásra.
Az egész jelenet annyira közel állt a tökéleteshez, hogy már csak Krisztus tényleges eljövetele hiányzott ahhoz, hogy mindenki agyvérzést kapjon az eufóriától.
A lényt Frednek hívták, és nem evilági volt. Viszont zavarba ejtően hasonlított a Megváltóra. Mármint a jelenlegi formájában. Megnyerő, szakállas arcát kicsi, de jól látható glória vette körül, tekintetéből sugárzott az önzetlen szeretet. Szárnyai furcsán hatottak ugyan, de egy teológus ezt simán kimagyarázta volna. Az előszobába vette be magát észrevétlenül, nem sokkal azelőtt, hogy János csilingelni kezdett. Leereszkedett a plafonon át, összecsukta szárnyait és várt.
Rajongott Jézusért, és mindig boldogságot érzett, amikor a bőrébe bújhatott. Igaz, hogy nem ismerte mélységében az Evangéliumokat, de az ajándékozós Jézuska figurája menthetetlenül magával ragadta.
Imádott adni, amihez jól jött, hogy természetfeletti lévén könnyedén belelátott az emberek lelkébe.
Tudta például, hogy a karácsonyfához legközelebb álló kisfiú nagyon szeretett volna egy vasútmodellt, viszont egyáltalán nem érdekli majd az a Süsüs puzzle, amit a szüleitől fog kapni.
A családfőre zokni és bokszeralsó várt, immáron vagy negyedszer, aminek egyszerűen képtelenség örülni.
Fred veleszületett empátiája és mérhetetlen érzelmi intelligenciája révén képtelen volt hagyni az ilyesmit. Nem olyan fából faragták, hogy partner legyen egy ilyen fennkölt pillanat ennyire fantáziátlan ajándékokkal történő elrontásában. Ars poeticája szerint igenis az az ünnep ér valamit, ahol mindenki azt kapja, amire vágyik. Ebből a megfontolásból bal kezében egy vasútmodellt, jobb kezében pedig egy zsákot tartott.
A zsákban egy kurva rúgkapált.
János imádta a családját. Pontosabban a gyerekeit nagyon, a feleségét kevésbé.
Az igazat megvallva élt-halt fiaiért, miközben kicsi, pufók nejéből lassan kezdett elege lenni. A nő egykor maga volt a szexuális forradalom, mostanra azonban teljesen elvesztette hajdani fényét. Kövér lett és passzív. János kezdte nem kedvelni ezért. Összességében viszont nagyon jól tudta, hogy egy családapának komoly kötelességei vannak. Erőt vett magán és próbált megfelelni mindenben, amennyire csak tőle telt, és ez nem változott akkor sem, amikor a pénzért vásárolható szerelmet kezdte hajkurászni.
Fred természetesen tudta ezt róla, de nem haragudott rá. Így szerette őt, megbocsátott neki, és boldoggá akarta tenni.
Ezért volt nála a zsák.
Nem a családfő volt azonban az egyetlen, aki ezen az estén furcsa meglepetésre számíthatott. A többiek ajándékai is többnyire szokatlan dolgok voltak. Be nem teljesült vágyak megtestesülései várták, hogy örömet okozzanak leendő tulajdonosaiknak. Konvencionális ajándékként mindössze a már említett kisvasút és egy turmixgép várta, hogy értő kezekbe kerüljön.
Rózsi néni régivágású asszony volt, és tényleg egy ilyen masinára vágyott. A többi ajándék, mint például két vibrátor, fél liter síkosító, egy műanyag férfisegg, egy pár negyvenhatos tűsarkú cipő, fél kilogramm kokain nem sűrűn fordul elő karácsonyfa alatt.
A csilingelős fennkölt pillanat elérte a csúcspontját, így ideje volt, hogy a Jézuska végre bejöjjön.
Antréja lenyűgöző volt.
Ájtatos arccal, félméteres magasságban lebegett be a szobába, miközben a háttérben harsona szólt.
Imádta a helyzetet.
Odabent egy pillanat alatt eluralkodott a pánik. A kezdetben hitetlenkedő tekintetek megteltek rémülettel, és mindenki sikoltozni kezdett.
A vasútmodellért epekedő kisfiú bemászott az ágy alá és onnan nézte, ahogy a Megváltó ajándékozásba kezd.
Egy hatvan körüli nagybácsi a dohányzóasztal alá próbálta préselni magát, miközben ünneplő nadrágján keresztül az ánuszába hatolt egy műanyag ököl. Az idősödő férfi évek óta játszadozott már ilyesfajta gondolatokkal, bár igazából nem szárazon szerette volna kipróbálni, különösen nem a teljes rokonság jelenlétében, és főleg nem menekülés közben.
János félig letolt gatyában, sikoltozva szaladt az ajándék kurva elől, aki azonban rámarkolt a férfi heréire, és esze ágában sem volt elengedni azokat.
Eközben a családfő feleségére két playmate vetette rá magát a semmiből. Az asszony a Playboy egy korábbi számában látta meg őket és azóta is sokszor szerepeltek erotikus fantáziáiban.
János sógora kokainfelhőben szaladgált frissen kapott tűsarkú cipőiben, majd magára rántotta a karácsonyfát.
Ez azonban addigra már senkit sem érdekelt.
A meglepett felnőtt rokonság egy részét szexuális segédeszközök vették gondjaikba, akit pedig nem, az se járt jobban.
Egy negyvenötös colt ugrott elő díszcsomagolásából, egyenesen egy magán kívül levő nagymama reszkető kezébe. Az idős nő azonnal fejbe lőtte vele elviselhetetlen férjét, majd magával is végzett.
Rózsi néninek ezen a ponton lett elege az egészből. Nagyon jól tudta, hogy egy csendes éj nem ilyen.
A biztonság kedvéért kibontotta a turmixgépet, tüzetesen megvizsgálta és megállapította, hogy pont ilyenre vágyott. Ez azonban nem mentesíthette a különös Jézust felelőtlen viselkedése alól.
A néni akkurátusan visszacsomagolta az ajándékot, majd miután végzett, a randalírozó Megváltó elé állt és így szólt:
– Jézuskám, drágaságom! Értem én, hogy mindenkivel jót akartál tenni, de most már legyen elég!
Azzal arcon rúgta a lényt, aki a teraszajtót átszakítva kirepült az ünnepségről.
Rózsi néni leporolta ünneplő cipőjét, majd a természetfeletti után vetette magát. Amikor rátalált a hóban, kíméletlenül folytatta a verést.
– Ha még egyszer ilyen ajándékokkal jössz, kitépem a szárnyaidat! Tűnj el innen, ha jót akarsz, de előtte még feltámasztod nekem frissen likvidált rokonaimat, különben baj lesz! Jegyezd meg jól, Rózsi nénivel senki sem szórakozhat, sem ezen a világon, sem odaát!
Fred azt se tudta, hol van. Nehezen formálta a szavakat:
– Mindenki keljen fel és járjon, akire ez vonatkozik!
Azzal felszívódott.
A főbe lőtt nagynéni talpra kecmergett, csakúgy, mint a férje. Közben a szexuális segédeszközök elhagyták a testüregeket. Valaki felállította a karácsonyfát, és a kurvák is eltűntek. Összességében kezdett helyre állni a szenteste eredeti állapota, már csak a vasútmodell-turmixgép kombináció emlékeztetett a furcsa eseményekre.
Rózsi néni belépett a nappaliba.
– Gyerünk, emberek, folytassuk, nem történt semmi érdekes! Kellemes ünnepeket mindenkinek!
A sok összezavarodott rokon jobb híján megpróbálta lassan összeszedni magát. Annyira valószínűtlen eseményeknek voltak a résztvevői, hogy igazából talán az egész meg sem történt.
Fél órával később újra megszólalt a Mennyből az angyal, ám a társaság ezúttal nem énekelt. Mindenki próbált nyugalmat erőltetni magára, de amikor János bizonytalanul ismét megszólaltatta a csengettyűt, többen elájultak.

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2014-12-15 19:46 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Fred... Fred. (Újraindítom az agyamat.) Még mindig megnyugtatóan idióta vagy.

_____________________
Dr. Bloody Dora

k, 2014-12-16 06:52 Smilezolika

Smilezolika képe

Te pedig villámgyors.

h, 2014-12-15 20:22 Ovidius

Ovidius képe

Csodálatosan ganéj novella... :D

Teljesen elbűvölt. Az ilyen írásnál nincs szükség a központozási gondokkal foglalkozni, mert a sztori elvonja a figyelmet róluk... :D
Egy Woody Allen aranyköpet jutott eszembe analógiaként. Mármint, mikor jó egy remekbeszabott mocsok szöveg. Megkérdezték tőle, hogy szerinte is mocskos dolog-e a szex?
Igen, de csak ha jól csinálják..., mondta.

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

k, 2014-12-16 06:54 Smilezolika

Smilezolika képe

Ó, Ovidius!
Igazán köszönöm.

k, 2014-12-16 09:48 Para Celsus

Para Celsus képe

Ez egyfajta Solaris a Földön, Rózsi néni meg reaktiválva... Ajjaj.


"The Rainmakeeeer!"

h, 2014-12-15 21:55 craz

craz képe

Szerintem először Fred állt a központban, aztán jött a központozási probléma, Rózsi néni személyében. ;)

- - - -
"Igyál, e nedv hűs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit heggel nem takar,
igyál, testvér, e mély pohárból,
csupán az első korty fanyar."

k, 2014-12-16 07:00 Smilezolika

Smilezolika képe

Úgy látszik, Rózsi néni személye még dereng a köztudatban.
Ennek biztos örülne.

k, 2014-12-16 08:10 Obb

5

Azt az elmebeteg atyaúristenit! Valamiért nálad nemigen érdekel, hogy random kerülnek be a vesszők, meg hasonlók, hiányzott ez, mint egy falat síkosító... azaz kenyér.
Ami még jobban hiányzik, az egy mese lenne. Annyira szerettem őket, hogy a hatásodra megpróbálkoztam én is velük, hátha... de többször használtam a Deletét mint az Entert. Szóval nem megy az akárkinek. Nem lehetne egyet rendelni az ünnepekre?

k, 2014-12-16 17:45 Smilezolika

Smilezolika képe

Ez tényleg megtisztelő. Az, hogy inspiráció lehettem meseírásra, az valami olyasmi, amiért önmagában érdemes volt regisztrálni az oldalra.
Az a minimum, hogy ezért cserébe írnom kellene egyet.
Viszont az a helyzet, hogy ez mostanában valahogy nem megy.
Az igazat megvallva, ezt a karácsonyi Rózsi nénit már tavaly megírtam, csak akkor valahogy nem tetszett. Aztán megláttam Sren kommentjét és arra gondoltam, hogy mégis előveszem.
Kicsit átírtam, kijavítottam a helyesírási hibákat más helyesírási hibákra, majd beküldtem lesz, ami lesz alapon.
Így hát egyetlen Obbom, jelenleg annyit ígérhetek, ha lesz mesém, akkor az a tied.
Köszönöm a csillagokat.

k, 2014-12-16 19:54 Obb

Teljesen jó, lesz egyszer egy saját bejáratú mesém. Ez csodás!
Arra gondoltam, hogy ötvözhetnéd a dolgokat, mondjuk bekerülhetne Rózsi néni egy klasszikus mesébe, igaz még nem tudom hogyan, esetleg csak egy elvarázsolt királyfi, azt ha végre szájon csókolja a királylány, akkor változna vissza azzá. Az igaz, hogy nem tudom, miért is csókolná szájon egy királylány Rózsi nénit, talán mert megismeri belső értékeit vagy ilyesmi, mondjuk nem is nekem a dolgom ilyeneken gogyózni, nem én vagyok a meseíró.

sze, 2014-12-17 14:24 Smilezolika

Smilezolika képe

Azt azért megnézném, ahogy Rózsi nénit az ő képességeivel valaki csak úgy elvarázsolja. Péppé verné az illetőt egy doboz Cavintonnal még mielőtt az annyi mondhatna, hogy csiribá.
Ha már mesében kellene szerepelnie, akkor inkább valami sárkányölő nyugdíjas lehetne. Viszont egyelőre ahhoz sincs meg az ihlet, anélkül pedig írnék egy olyan kalap sz*rt, hogy magam is a csodájára járnék.

k, 2014-12-16 08:51 Sren

Sren képe
5

Zolikám!!! :))))

Komolyan elgondolkodtam (egen, többször ért az a vád, hogy túl komolyan veszek mindenfélét, és tényleg, egy ilyen novellát olvasva is csak én vagyok képes így kezdeni a kommentet... :DDD) De most tényleg, figyeld! Először az jutott eszembe, hogy bárcsak minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne. Aztán az, hogy hiszen a novella pontosan azt demonstrálja, milyen is, amikor ez valóban megtörténik... :D Ááá, óriási! Bár az én kívánságaim némileg szerényebbek, de ko... - szóval, próbálok nem komolyan, de gondolkodom! rajta, hogy vadabbakat kívánjak, és akkor személyesen találkozhatok Rózsi nénivel. Biztos adna autogramot - a hátamra a hálós szatyorral, amiben öt kiló kari halászlébe szánt élőhal csapkod -, meg puszit is! Az öklére, aztán úgy a képembe, suhé! :D

Köszönöm, Zoli. Hiányzott nagyon ez a jellegzetes "SmileZolit olvas"-hangú röhögés, Rózsi néni nem kevésbé. :))))

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

k, 2014-12-16 17:54 Smilezolika

Smilezolika képe

Hát Sren, Téged még össze is hoznàlak vele. Bár a csapkodós részt nem erőltetném.
És persze köszönöm és persze szívesen.

szo, 2015-11-21 22:56 Sren

Sren képe

... És ekkor még nem is sejtettük, hogy EZ is valóra válik, tényleg összehoztál vele... Csak most már nem csodálkozom, ha a kívánságaim valóra válnak. Veled és a Mamikával semmi sem lehetetlen. :D

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

v, 2015-11-22 03:02 Smilezolika

Smilezolika képe

Tényleg. Itt indult az egész. Na, ezt is ünnepeljük egy hét múlva.

cs, 2014-12-18 09:55 Blade

Blade képe

Ez...komolytalan. A karácsony komoly dolog. De télen. Illetve de tényleg.

(üzenet a szárnyas kreténnek: amúgy az én titkos vágyam egy nagy, dupla...)

cs, 2014-12-18 12:54 Smilezolika

Smilezolika képe

Tudom. Sajnos a duplából mindenki nagyot akar, ezért mostanra el is fogyott. Már csak kicsi van, viszont aki olyat használ azt mondja, hogy a abból a szempontól még talán jobb is, hogy nem kell vele annyit szöszmötölni.

p, 2014-12-19 14:39 Blade

Blade képe

...whiskey. Te milyent használsz?

p, 2014-12-19 14:52 Ovidius

Ovidius képe

Személy szerint Ballantines-t... :D

 

 

 

 

----------------------------------

Minden szélmalom ellenfél!

szo, 2014-12-20 02:44 Smilezolika

Smilezolika képe

Ez nem olyan egyszerű.
Van a mennyiségi ivás (target drinking), amikor is mindegy (kábé ez volt ma).
Ha viszont minőségre szottyanok, akkor lehetőleg single malt scotch.
Ha még ennél is tovább merészkedek, akkor islay single malt (pl Laphroaigh, Caol Ila, Lagavulin, Ardbeg).
Ezek bármelyikétől szinte feltétel nélkül, azonnal elmegyek.

szo, 2014-12-20 11:09 Dokesz

Dokesz képe
5

"A zsákban egy kurva rúgkapált." ; ) No comment.

"Vihar hátán, sasok szárnyán
Hangunk messze elszáll"

szo, 2014-12-20 16:59 Smilezolika

Smilezolika képe

Köszi.

k, 2015-01-06 01:11 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe
5

Csak annyit írnék, köszönöm az éményt! :D

A csillagok a teljes sorozatra járnak, nagyon hamar ledaráltam mind a négy részt. Szerintem ez a legutóbbi kicsit elmaradt a trilógia színvonalától, de így is remek volt. Mondjam azt, lehetett volna ez betegebb is? :) De akkor lehet, hogy engem tartotok majd betegnek, úgyhogy nem mondom :D

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

k, 2015-01-06 18:13 Smilezolika

Smilezolika képe

Kérlek. Én pedig a csillagokat köszönöm.

A helyzet az, hogy a nyanyát már rég eltemettem, de mivel többször is láttam emlegetni itt-ott, nem bírtam ki, hogy újra elő ne rángassam. Szóval ennek a novellának igazából nincs köze a trilógiához, mindössze egy önálló meghitt karácsonyi történet akart lenni.

Igazság szerint menet közben - már a trilógia után - írtam még egy részt, de az már sehogy sem illeszkedett a sorba és akkoriban feléleszteni az öregasszonyt nekem kissé Magdi anyusossá tette volna a dolgot.
Ki tudja, ha elég idő eltelik, lehet hogy egyszer leporolom és rátok szabadítom.

k, 2015-01-06 18:29 Alfredo Sagittarius

Alfredo Sagittarius képe

Várjuk, várjuk. :)

"Szerintem minden emberben lakik egy másik ember, egy idegen, aki rosszat forral"

szo, 2015-11-21 21:33 Obb

5

B, .dmeg, megpróbáltam esti mese gyanánt, természetesen kizárólag a nagykorú kölköknek, hát nemigen ment, egyszerűen besartam és ők is közben, nem ment ez egybefüggően, hiába erőlködtem. Te ténylegesen nem vagy normális! Ezt teljes felelősségem tudatában jelentem ki.

v, 2015-11-22 02:57 Smilezolika

Smilezolika képe

Ezek szerint volt értelme pepecselni vele. Ennél szebb kritika nem is kell.
És az újak? Azért majd írhatnál egy véleményt azokról is privátban, mert nyilván érdekelne a véleményed.

h, 2018-12-24 11:28 Smilezolika

Smilezolika képe

Gondoltam, bedobom az ünnepekre.
Boldog karácsonyt!

h, 2018-12-24 13:09 Mayer

Gratulálok. Amilyen sablonosnak és kicsit mesterkéltnek gondoltam az elején, épp olyan fergeteges lett a folytatás és értelmet nyert a kezdeti műhangulat. Régen olvastam olyan jó írást ami érthető is volt és ennyire szórakoztatott a maga abszurditásával.

h, 2018-12-24 15:04 Smilezolika

Smilezolika képe

Kérlek. Örülök, ha tetszett. Jó régi darab ez, csak ma valahogy a kezembe került, és gondoltam felvezetem vele a szentestét, hadd fájjon.

h, 2018-12-24 15:07 Gitáros

Gitáros képe

Smilezolika forever!!!

Ja, és persze mindenkinek, aki erre jár, Boldog Karácsonyt!

Üdv!

Miki

h, 2018-12-24 15:12 Smilezolika

Smilezolika képe

:)

h, 2018-12-24 18:51 Suana

Karácsony lévén a férjem mellé szontyolodtam, és úgy kezdtem böngészni a Karcolaton, ahol eme fenkölt hangulatú írásra bukkantam. Életem párja kétszer megkérdezte: Mi az? Mit röhögsz? - Á, csak egy vacak írás. Semmi érdekes. - Hazudtam. :(
Jobb, ha nem kukkant bele, és nem tudja meg, hogy milyen társaságban töltöm a szabad estéimet!

Szuper jó!

Remélem, éjfélimise közben nem fog eszembe jutni. :)))

Üdv: Sz

h, 2018-12-24 19:46 Smilezolika

Smilezolika képe

Mutasd meg neki, légyszi!
Éljen az éjféli mise!

k, 2018-12-25 10:25 Kick Azyro

5

Érdekes, mekkora állat lesz a civilizált emberből, ha teljesülnek titkos vágyai. :) Ez nem 'csak' egy szórakoztatóan disznó novella, hanem a modern életmód és a modern ember kritikája.

Karácsony alkalmából ezt most nem egy, de mindjárt öt betlehemi csillaggal jutalmazom. Jó ünneplést mindenkinek!

k, 2018-12-25 11:19 Smilezolika

Smilezolika képe

Köszi.:)

cs, 2018-12-27 20:25 hamarjában

hamarjában képe
5

Ja istenkém, de szép karácson volt ez így sokadszorra is, teljesen nosztalgikus állapotba kerültem, le is iszom magam. Te jó ég, eszembe jutott, hogy nálunk mik történhettek volna, amikor másnap több mint húszan voltak itt a rokonok.... És Fred ájtatos arccal belebegett volna...

na ja (Obb)

p, 2018-12-28 14:24 Smilezolika

Smilezolika képe

Azt hiszem, az ivásban követlek.
Nem tudom, hogy vagy ezzel, de részemről unom már annyira a klasszikus, mindig pontosan ugyanolyan, mennyből az angyal alatt szipogós szentestéket, hogy lassan érdekelne valami hasonló változat.

p, 2018-12-28 18:37 hamarjában

hamarjában képe

Hát igaz, ami igaz, unalmasan sablonos, hogy olyan ajándékokat adok, amik passzolnak a normál vágyaikhoz, de azért nem merném kockáztatni, hogy olyan dolgokkal ajándékozzam meg a rokonságot, amik a titkos vágyaikban szerepelhetnek :)
Ja, meg van azért saját bejáratú Rózsi nénik is, azt úgy homlokon csapna, hogy...

na ja (Obb)

p, 2018-12-28 18:31 Dana

Dana képe
5

Vártam, hogy ki kapja a műanyag férfisegget, de...

(Vagy a fél liter sikosító miatt elsiklott fölötte a figyelmem?)

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

szo, 2018-12-29 17:01 Smilezolika

Smilezolika képe

Ebből most ki kellene vágni magam, mi?
Szerintem a fejbe lőtt nagypapa lehetett, csak technikai okokból nem állt módjában felhasználni.

k, 2019-01-15 19:01 Dana

Dana képe

De akkor a nagypapinak elég sok titkolt vágya lehetett egyszerre...

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

szo, 2019-01-19 08:35 Smilezolika

Smilezolika képe

Kinek nincs? Csak nem mindenkiében szerepel férfisegg.

k, 2019-01-15 18:52 Indi

Indi képe
5

"A zsákban egy kurva rúgkapált." - Itt kezdtem el könnyezve nevetni és ez így is maradt a végéig. Most picit fáj a rekeszizmom, de összeségében teljesen megérte!

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

szo, 2019-01-19 08:32 Smilezolika

Smilezolika képe

Akkor jó.:)