Tökéletes (3. rész)

 Figyelem! Ez egy novellasorozat harmadik része, a tökéletes megértéshez erősen ajánlott az első két rész elolvasása.

1. Egy tökéletes délután kezdete

2. A tökéletes délután

 

Oldar lánya kipirultan, benedvesedve hajolt a tükör fölé. Óvatosan, remegő kezekkel kente ajkára a drága rúzst, amit szeretője elkápráztatására vett.

Úgy gondolta szereti Rothot, sőt imádja. Szívének minden dobbanásával… Mindezek ellenére keveset tudott róla. A palotában dolgozik, mint egyszer kihúzta belőle. Ez biztos jó pont apjánál, hiszen ott csak művelt, intelligens emberek foglalatoskodnak.

Olgarnak még nem mert beszélni a viszonyáról, ami azt illeti nem is akart. A kedves Rothot várta, hogy megkérje végre a kezét, és akkor nem kell többé ilyen piszkosnak éreznie magát az együtt töltött éjszakák után.

Kopogást hallott az ablak mellől, gyorsan az íróasztalára dobta a rúzst és a tükröt, majd az ablakhoz tipegett. Ott megpillantotta a legszebb mosolyt hordozó embert a világon. Szívverése felgyorsult abban a pillanatban, amikor meglátta azt a hegyes kis vigyort. Kitárta az ablakot, a hideg éjszakai levegőben teste libabőrös lett, a lenge narancsszín selyem köntös csak alig takarta fiatal bőrét.

A férfi bemászott az ablakon, egy szót sem szólt, rögtön megcsókolta kedvesét. Gyengéden a szépen megvetett ágy felé tolta.

– Szia – köszönt végül, amikor odaértek.

– Szia – felelt a lány szemérmesen, szégyenlősen harapott alsó ajkába.

Roth ledöntötte az ágyra, Sofia lágyan puffant a paplanon. Szíve a torkában dobogott, egész teste lángolt, ágyéka éhesen várta az érintést.

A férfi bal karjával végigsimított az egyik hamvas combon, hüvelykujjával söpörve arrébb a ruhát. Érdes tenyere a két láb között állt meg, Oldar lánya kéjesen nyögött fel. Ijedten tapasztotta kezét a szájára, még a végén atyja meghallja!

Sofiának hihetetlen önuralomra volt szüksége, hogy ne verje fel az egész házat, az aktus hihetetlen volt számára, az érzékek elmosódtak a kéj árvizében.

Csak egy dolog zavarta, soha nem értette, szerelme miért simogatja a bordáit.

Izzadtan terültek ki az ágyon, Sofia átkarolta szeretőjét, kecses vonalai a másik törzséhez tapadtak.

Roth halkan fütyörészett.

– Olyan szép ez a dal – mondta neki mosolyogva a lány.

– Tudom, mindenki szereti – kacsintott. 

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

cs, 2012-04-19 17:01 Sren

Sren képe

 Kiteszem, ki én – elrettentő példának. Akinek van szeme (gyomra), olvassa.

Kapásból az első mondaton röhögőgörcsöt kaptam. Bocs, ritkán vagyok ilyen szigorú, de most muszáj! „… Kipirultan, benedvesedve hajolt a tükör fölé”, te kedves úristen!

De hogy ragaszkodjak a nett formához: a „mű” tele van sablonos jelzőkkel, klisékkel, és minden egyébbel, amitől az embernek garantáltan elmegy a kedve az olvasástól.

Kedves Szerző, szerintem „Figyelem!!!” helyett szíveskedj minőségi írás gyakorlására, eredeti kifejezésekre és fogalmazásmódra pazarolni a drága idődet. Mindenki jobban jár.

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

cs, 2012-04-19 17:08 Kelvin

Kelvin képe

Nem értem a problémád. Lehet, hogy vékony lány volt, és megelégedett azzal, ha a tükör felső szélében nézegeti magát.:)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 17:52 teuthan

teuthan képe

 Szia Sren!

Hmm... Most, hogy így mondod, valóban ráfér az átdolgozás. Majd meglátjuk mire jutok vele.

Az átkarolós jelenet aláírom, szörnyen csöpög, és minden tiniregényben hatoldalanként kétszer szerepel. Próbáltam azonosulni a naív kislány szerepkörével, ennyire jött össze. Bár nem tudom, mennyire olvastad a sorozat első két részét, mivel én főleg arra próbáltam építeni. A mellkasokhoz perverzen vonzódó kannibál pszichopatára, aki az utána nyomozó hivatalnok lányát kufircolja éjjelenként.

Megkíséreltem visszahozni motívumokat, mint a fütyörészése Rothnak, amit akkor hallhatunk, mikor megkínozza áldozatait, vagy a bordák simogatása...

Kösz a kritikát, ideje lesz ránéznem ezekre szexjelenetekre!

 ______________________

 

"A sok feszült, időhajszolta arcon
Ziláltságból ziláltságba zilált
Képzelgéssel telt, semmitmondó arcon
Figyelmetlen, duzzadt egykedvűség"

(T.S. Eliot: Négy kvartett)

cs, 2012-04-19 17:40 Sorter

4

Szia teuthan!

Nem értem, Sren mit kifogásol annyira az írásodon, és hogy miért ilyen ellenséges hangnemben tette azt. Az első mondattal az égvilágon semmi baj nincs, és ha alapjába véve nem is tökéletes, azért az "elrettentő példa" kifejezés nagyon erős túlzás.

Szerintem egész jó, az egyetlen bajom az volt vele, hogy túl sok eredeti dolgot nem tartalmazott, de az például elismerendő, hogy nem húztad tovább a kelleténél, és volt néhány egész jó megfogalmazás is. Nálam olyan 3 és 4 csillag között mozog, de egye fene, megadom a négyet.

Várom a következő írásodat!

cs, 2012-04-19 18:06 Kelvin

Kelvin képe

Nálad négy csillagot ér, ha van benne egy-két jó megfogalmazás, és nincs a kelleténél tovább húzva?

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 18:09 Sorter

Igen. Ha tetszik az összkép, megadom rá a 4 csillagot. És itt tetszik.

cs, 2012-04-19 18:13 Kelvin

Kelvin képe

Egész pontosan mi érdemel négy csillagot, "Nagyszerű" minősítést ebben az írásban?

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 18:21 Sorter

Én sosem azt nézem az írásokban, hogy egész pontosan mik benne a jó dolgok. Ha le tud kötni, ha fel tudja kelteni az érdeklődésemet (még a hiábi ellenére is), és úgy állok fel előle, hogy azt gondolom "igen, ez elnyerte a tetszésemet", akkor adok jó értékelést. Nálam - mint ahogy azt már fentebb is írtam - az összkép számít, az, hogy rám milyen benyomást tett az esetleges írás És iitt tetszett. Ennyire egyszerű az egész.

cs, 2012-04-19 18:24 Kelvin

Kelvin képe

Ebben mi tetszett? A történet, a megfogalmazás, vagy a képek?

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 18:23 Maggoth

Maggoth képe

Óvatosan, remegő kezekkel kente ajkaira a drága rúzst, amit szeretője elkápráztatására vett. - elmondom, mi ezzel a bajom, egy pályázaton vállaltam zsűrizést, és egyetlen szerző sem hajlandó a páros szerveket egyes számban írni. Nem igaz, hogy amikor lazulásból el akarok olvasni valamit csak úgy, itt is kezekkelekbe meg ajkaira bukkanok. Komolyan agyhúgykövet kapok tőle :)

Úgy gondolta szereti Rothot, sőt imádja. - úgy gondolta után vessző, mivel van ott egy néma hogy, de másképp is mondhatom, a gondolta ugyanúgy ige, mint a szereti és az imádja, az igéket pedig vesszőkkel szoktuk elhatárolni egymástól.

A palotában dolgozik, mint egyszer kihúzta belőle. Ez biztos jó pont apjánál, hiszen ott csak művelt, intelligens emberek végeznek munkát. - tudom, hogy itt el akartad kerülni a szóismétlést, de a végeznek munkát nagyon erőltetett, és túlírt, sokkal jobban belesimulna a szövegbe, ha lecserélnéd egy foglalatoskodnakra.

A kedves Rothot várta, hogy megkérje végre a kezét, - hogy a férfi végre megkérje a kezét - különben úgy hangzik, mintha a csaj akarná megkérni a csávóét, bár ha ez esetleg direkt egy ilyen feminin dominium, akkor oké, nem szóltam :)

gyorsan íróasztalára dobta a rúzst és a tükröt - gyorsan az íróasztalára dobta - szerintem kell bele az a névelő

majd az ablakhoz tipegett. Ott megpillantotta a legszebb mosolyt a világon. - mi? Az ablaknál szembe jött vele egy mosoly? :)

mosolyt a világon. Szívverése felgyorsult abban a pillanatban, amikor meglátta azt a hegyes kis mosolyt. - itt viszont nem kerülted a szóismétlést

a lenge narancsszín selyem köntös csak alig takarta fiatal bőrét. - fiatal a bőre, a teste viszont öreg?

felelt a lány szemérmesen, szégyenlősen harapott alsó ajkába. - hogy lehet szégyenlősen alsó ajakba harapni? Ez eleve úgy gondolom, egy erotikus mozdulat; aki ilyesmiket csinál, nem lehet annyira szégyenlős, a gesztus és a jelző ütik egymást.

Sofia lágyan puffant a paplanon - itt ugyanez a gond. Milyen az a lágy puffanás? Puhh? Vagy lágyan az ágyra omlik, vagy keményen, szenvedélyesen csattan rajta. De nekem lágyan ne puffanjon az az istenátka! :D

A férfi bal karjával végigsimított az egyik hamvas combon, hüvelykujjával söpörve arrébb a ruhát. - ezt most látod magad előtt? Mekkora hüvelyujja lehet annak a csókának, aki egy komplett ruhát félre tud vele söpörni? :)

Érdes tenyere a két láb között állt meg, - egy álló tenyér elég furán hangzik - Érdes tenyere megállapodott a lány lába között

az érzékek elmosódtak a kéj árvizében. - azaz? Romlott a szaglása, gyengült a látása, és a szexet sem élvezte annyira? :) Nem azt írod, amit szeretnél, szerintem.

Sofia átkarolta szeretőjét, kecses vonalai a másik törzséhez tapadtak. - és csaj ott maradt amorf alakban, kontúrok nélkül, miközben a vonalai a srác törzséhez tapadtak? - mi lenne ha annyit írnál, hogy Sofia átölelte a szeretőjét, és szorosan hozzásimult? Túl egyszerű lenne?

 

 

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

cs, 2012-04-19 18:18 Maggoth

Maggoth képe

Szerintem egész jó, az egyetlen bajom az volt vele, hogy túl sok eredeti dolgot nem tartalmazott, de az például elismerendő, hogy nem húztad tovább a kelleténél, - itt Sorter azt írta valójában, igazából nem jó, viszont legalább nem hosszú.

Ja, és még valami, ha valaki azt mondja, hogy ez jó, ne hidd el neki, mert azzal nem fogsz fejlődni, és úgy visszadobják mindenhonnét az írásaidat, hogy csak lesel. Minél tovább írsz, annál kevésbé fogod elhinni, hogy jól csinálod. Ha nem így van, rossz úton jársz. És ezt nem bántásból mondom, nem is észt akarok osztani, segíteni próbáltam.

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

cs, 2012-04-19 18:22 Kelvin

Kelvin képe

"Minél tovább írsz, annál kevésbé fogod elhinni, hogy jól csinálod." Ezt kőbe kéne vésni.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 18:24 Sorter

Nem, azt írtam, hogy ha tovább húzta volna, unalmassá vált volna, így viszont még sikerült végig fent tartania az érdeklődésemet. Ahogy te is, úgy én is őszinte véleménnyel próbálok segíteni. Nem értem, miért olyan nehéz elhinni, hogy nekem tetszett ez az írás.

cs, 2012-04-19 18:26 Kelvin

Kelvin képe

Mert az írás nem lett jó. Ha őszintén tetszett, nincs túl jó érzéked a prózához, ha csak haverkodni akarsz, sokat ártasz a szerzőnek.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 18:28 Maggoth

Maggoth képe

Úgy ám.

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

cs, 2012-04-19 18:36 Sorter

Egy korábban feltöltött írásnál egyszer már volt egy hasonló helyzet. Pozitív kommentet írtam egy olyan történethez, amit szinte mindenki más lehúzott. Akkor is ez a "haverkodás" volt az első, amit nekem szegeztek. Pedig csak annyiról volt szó, hogy én jól szórakoztam az íráson, ezért írtam elismerő szavakat.

Miért van az, hogy ha néhányan azt mondják egy írásra, hogy az nem jó, akkor más már nem gondolhatja másképp? Mert voltaképpen pusztán annyiról van szó, hogy eltér a véleményünk. Én elhiszem, hogy nektek nem tetszett az írás, ti viszont képtelenek vagytok elfogadni, hogy nekem igen. Én nem erőltetem rátok, amit gondolok, légy szíves, ti se tegyétek.

cs, 2012-04-19 18:40 Kelvin

Kelvin képe

Nehéz másra gondolni, de ha komolyan így gondolod, megjegyezzük. További jó szórakozást az oldalon! :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 18:36 teuthan

teuthan képe

 Ne kíméljetek! Szörnyen jól bírom. :)

Maggoth, köszi a hozzászólást, javítgattam itt ott, de nem mindennel értek egyet. Az alsó ajakba harapás igen is lehet szégyenlős, ha mellé tétova a tekintet, az arc előre van döntve stb. (Oké ezt odaírhattam volna...)

A lágy puffanáson még hezitálok.

Egy klisémentesítési útmutató barmoknak, jól esne.. :/

 

 

 ______________________

 

"A sok feszült, időhajszolta arcon
Ziláltságból ziláltságba zilált
Képzelgéssel telt, semmitmondó arcon
Figyelmetlen, duzzadt egykedvűség"

(T.S. Eliot: Négy kvartett)

cs, 2012-04-19 18:42 Kelvin

Kelvin képe

"(Oké ezt odaírhattam volna...)" Na, ezen túl is vagyunk. :D

Mindent le kell írnod, amit nem tudhatok, és semmi olyat, amit éreznem kell.

Klisék: pfffff... nem tudom. Amit nem érzel eredetinek, csak leírtad, mert úgy könnyen kijöhetsz a mondatból, az valszeg klisé lesz, vagy ügyetlen. De lehet szerencséd is. :)

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 19:00 Randolph Cain

Randolph Cain képe

Azért nem kell túlzásokba sem esni, minden mondata nem kell hogy egyedi legyen! ;P :) 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)

cs, 2012-04-19 19:03 Kelvin

Kelvin képe

De.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 19:15 Randolph Cain

Randolph Cain képe

 :D Kelvin, lásd be, hogy az elég vicces lenne! Tiszta Kassák-próza... mi értelme? A szórakoztató irodalomban elengedhetetlen a klisés elemek alkalmazása. Ha minden mondatot megszerkesztenék, mint egy avantgard szóláncot, csak hogy ne jöjjek ki belőle egyszerűen, az szerintem nagyon gáz... szvsz.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)

cs, 2012-04-19 19:21 Kelvin

Kelvin képe

Hát jó.

 

"...Lámpámba az éjnek

pilléje repdes,

Gyász vergődik a falon..."

cs, 2012-04-19 19:01 polgarveronika

polgarveronika képe

Néhány képzavaros mondat,"Sofia lágyan puffant a paplanon", jópár klisé, és semmi különös. És várom a " A tökéletes novella" c. írást.

Sren és Kelvin véleménye tökéletesen helytálló.No comment.

 

_______Tertium non datur ______

cs, 2012-04-19 19:12 Randolph Cain

Randolph Cain képe

Maggoth mindent elmondott, fogadd meg a tanácsait! ;) Én csak ennyit tennék hozzá:

"szerelme miért simogatja a bordáit." - magyarázatodat elolvasva plána mehet a "melleit", egész nyugodtan! Ha valakinek a bordáit simogatják, az nagyon tud fájni neki! Oké, értem, hogy bőrön kívül gondolod, de akkor is furcsán hangzik szvsz.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

“Jobb sikertelennek lenni az eredetiségben, mint sikeresnek az utánzásban.” (Herman Melville)

cs, 2012-04-19 20:45 paralel

paralel képe

Én szót fogadtam, elolvastam mind a hármat, egymás után.Aztán csak nem jött a tökéletes megértés...

Jelzem: én nagyon kezdő író, viszont nagyon rutinos olvasó vagyok. Ha egy történet megfog, újra kell olvasnom, hogy az esetleges hibáit is észrevegyem.Ezek nem kötöttek le.

Az első egy horroros "elmesélés". A leírásoktól  /kis túlzással/ akár egy kiszínezett bűnügyi riport is lehetne.A második, hát az bizony olyan jó semmilyen. Ez a harmadik pedig egy "lájtos" Tiffany minőség. Lesz még folytatás? Valami, amitől  /a neveken kívül/ összekötődik, esetleg összerendeződik a történet? 

 

Egyetlen mű sem lett jobb attól, hogy dicsérték, sem rosszabb, ha szidták.

Lukács György

cs, 2012-04-19 21:02 teuthan

teuthan képe

 Lesz, már beküldtem, holnap jön. Talán.

Ott összejönnek a szálak.

Remélem, azért nem vette el a kedvedet teljesen, és elolvasod. :)

 ______________________

 

"A sok feszült, időhajszolta arcon
Ziláltságból ziláltságba zilált
Képzelgéssel telt, semmitmondó arcon
Figyelmetlen, duzzadt egykedvűség"

(T.S. Eliot: Négy kvartett)

v, 2012-04-22 11:19 Obb

  "Az első mondattal az égvilágon semmi baj nincs, és ha alapjába véve nem is tökéletes, azért az "elrettentő példa" kifejezés nagyon erős túlzás."

"Oldar lánya kipirultan, benedvesedve hajolt a tükör fölé." - hát... azért... :) én is síkra nevettem magam, főleg ezzel megtetézve:

"az érzékek elmosódtak a kéj árvizében." - már vizuálisan is összeállt a kép :)

Node, ha arra gondolok, hogy milyen írásokra adtam ma négyest, akkor azért ezt eggyel kellene honoráljam.