Nem mindegy?!

 Veloka, a veterán és nem mellesleg vegetáriánus agysebész, a moszkvai szabadságharc 25. évfordulója alkalmábó' összefutott egy nem nevesebb emberrel, mint Szíriusz Szemmel. Ők ketten régi jó cimborák lévén elhatározták, hogy elmennek a legközelebbi melegbárba szórakozni, nem mintha homoszexuálisak lennének, csak ők az elnökei a HGYE-nek, azaz a Homoszexuálisakat Gyűlölő Egyesületnek. Szem farzsebében ott lapult a jól megszokott duplacsövű vadászpuska és a minigun, míg Velokánál a kedvelt M16, amivel a vietnámi háborúban a moncsicsikre tüzelt. Szóval ezen a bizonyos délutánon, amikor is a Nap gyönyörű zöldes-kékes-sárgás-lilás-pirosas-feketésen sütött, útra keltek, hogy rendet tegyenek a Kék Osztriga nevezetű melegbár vendégei között. 

 
Szem elővette a pipáját, amit egy gnaar fogából faragott és vígan elkezdett pöfékelni, amolyan Gandalf-módjára. Társa kedvelte az alkoholt, így magával hozta talicskáját, amit jócskán megpakolt abszinttal, mivel francia születésű, és már az édesanyja is a zöldes itallal táplálta, mikor még csecsemő korú volt. Lassan de biztosan haladtak a céljuk felé. Útközben Veloka meglátott egy hentesboltot. A szemei bevörösödtek, a keze remegni kezdett a tömérdek mennyiségű halott állat láttán. Habzott a szája, roham érte. Ha dühös, semmit nem sajnál, ezért az egyik abszintos üveget kivette a talicskából, majd beletuszkolt egy zsebkendőt, amit Szíriusz gyufájával meggyújtott, és ráhajított a húsboltra. A hentest történetesen Don Macellaionak hívták, ő volt a városi húsmaffia vezetője. Ebben pillanatban fekete kalapos bácsik rohantak elő az égő boltból, és tüzet nyitottak hőseinkre. Azt hitték, elvesztek, de megérkezett a megmentő, Guti Kati néni személyében. Nyelvtan és irodalom könyvek záporoztak az ellenre. Ezután csatlakozott a konfliktushoz egy újabb résztvevő. Sanjar kán, kinek népszerűsége nem haladta meg vetélytársáét, Lord Sauronét, de ez most mellékes. 
 
Miközben dúlt a csata, a melegbárban a Smells Like Teen Spirit című szám szólt a Nirvana előadásában. A zene a harc helyszínéig zengett, így kellemesebbé varázsolta ezeket a szörnyű pillanatokat. Az aláfestés annyira jól sikerült, hogy már ritmusra kerepeltek a géppuskák, Sanjar kán a jól megszokott kardtáncot járta, Kati néni pedig a Szózatot szavalta néhány „lelkes” moszkvai gyereknek, és egyben buzdította Velokát és Szemet. A kán fellovagolt egy közeli magaslatra, és a napfényben - mely rásütött szablyájára - látni lehetett Gutiné levágott fejét Sanjar kezében. Győzelemittasan meredt a messzeségbe, büszke arccal. Majd egy epikus pillanatban lefordult a lováról. Kurt Cobain állt mögötte, kezében basszusgitárjával, melyről néhány agydarab esett a véres földre. Oldalán felbukkantak a zenekar többi tagjai, egyikük nádihegedűvel, másikuk cimbalommal. Ordítva rohantak a megmaradt gengszterek felé. Velo és Szem sebekkel tarkítva, mint az őrültek, kik letépték láncaikat, vágtattak az úttesten át Don Macellaio irányába. Szem a farzsebéből, ahol minden volt, előhúzott egy fagylaltkelyhet, miközben Veloka leteperte. Az újonnan szerzett eszközt felcsúsztatták az öreg ember ánuszába, ezzel belső vérzést okozva, ami a Don halálához vezetett. A vezető nélkül maradt maffiatagok bedugták nyelvüket a húsdarálóba, hogy semmiképp se tudjanak vallani.
 
A Nirvana tagjai emlékkoncertet akartak szervezni Kati néni emlékére. A hullákból összehordott halom segítségével felmásztak az épület tetejére, és mindössze egy basszusgitárral, egy cimbalommal és egy nádihegedűvel eljátszották a Smells Like Teen Spirit cimű számukat, mert csak azt tudták előadni ezekkel a hangszerekkel. A két hős a harc után - melyre a történelem könyvek úgy emlékeznek: A 26. moszkvai szabadságharc -, már csak annyira maradt erejük, hogy amolyan terroristák módjára a melegbár előtt élesítsék a C4-et, majd betérjenek egy nyugodt moszkvai kocsmába, és legurítsanak egy vodkát.

4
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4 (3 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2013-01-30 15:34 Sren

Sren képe

Először azt hittem, társadalomkritika, aztán átmentél szürreálisba. Ezt a részét nem vágom, de talán majd a többiek. (Pár bősz Nirvánás lehet leszedi rólad a keresztvizet. :D)

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

sze, 2013-01-30 19:52 Antonius

Antonius képe

Valahogy annyira összefüggéstelen, de mégis nagyon tetszik. Jókat mosolyogtam ezeken az összeférhetetlen szereplőkön.

________________________________
„Az életben mindenkinek joga van egy nagy őrültséghez. ”