A nagy szökés - egy profi bűnöző története

Los Angelesben egy hirdetőtáblán ez látható: John McLoyd megszökött a bírósági tárgyalásról. A fejére kitűzött vérdíj: 1 000 000 $. McLoyd szökés közben betört egy Audi szalonba, és ellopta a legújabb tanulmányautót, melyből csupán egyet gyártottak. Ezzel az autóval elhajtott egy titkos bázisra, mely a bandájának törzshelye volt. A bandatagok örültek, hogy visszakapták főnöküket. McLoyd hamis papírokkal egy olyan autóversenybe nevezett be, melynek szervezője az egyik bandatag, Ronald McLouise.

A 4022-es Los Angelesben már bizonyos Androidok is léteztek, melyek a bűnözők elfogására voltak beprogramozva. Az Androidok jelentést kaptak az Audi szalonból, hogy Loyd ellopta a tanulmányautójukat. A droidok azonnal kimentek a helyszínre. Amint odaértek, nekiálltak a nyomozásnak. A helyszínen nem talátak semmit, csupán csak azt sikerült megtudniuk, hogy merre ment Loyd.

- Üdvözlünk mindenkit az Ultimate Racer bajnokságon! Nagyon izgalmas futamnak nézhetünk elébe.
- - Igen, ezt én is így gondolom, Roll! Akkor... szerintem kezdjük is el! Az első rajtkockából egy újonc versenyző, Doyl Macellise indul. ( Ez a versenyző valójában Loyd volt.) - A piros lámpák sorban kigyulladtak, majd kialudtak, és kezdődött a verseny. Doyl nagyon jól rajtolt. A futam első kanyarjában Doyl csapattársa felborult. Ezért a mögötte lévő versenyzők - a sok törmelék miatt - sok előnyt vesztettek Doyllal szemben.

Másfél óra múlva
Doyl ádhaladt a rajt-cél vonalon, ezzel megnyerte a versenyt. De - ahelyett, hogy átvette volna a díjakat - elhajtott, azonban Louise nem hagyta annyiban; megvárta, míg Loydot elkapták az Androidok. Loydot lecsukták. Négyszeres életfogytiglanra ítélték el. Louis odaadta a rendőrségnek Loyd díját, melynek értéke 10 000 000 $ volt. Ezzel Loyd - megígérve, hogy felhagy a bűnözéssel.

1 évvel később
Loyd a versenyzés mellett döntött, második megnyert bajnoksága után sokan szerették, és szurkoltak neki, elfeledve mindazt, amit elkövetett alvilági életében.

Louis is tisztességes versenyeket rendezett, csalás nélkül. Ugyanis nem említettük, hogy Doyl, azaz Loyd azért indulhatott az első rajtkockából, mert ídőeredményét Louis kicserélte a legjobbal.A bűnös banda tagjai pedig normális, bűnözésmentes életet éltek.

Mi ebből a tanulság?
Az, hogy a leggonoszabb ember is tud sikeres életűen, és tiszta szívvel élni.

2
Te szavazatod: Nincs Átlag: 2 (2 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sze, 2009-01-21 11:54 Blade

Blade képe

Eléggé összecsapottnak tűnik, tele hibákkal...a tanulságot nem odaírni kell, hanem úgy megírni a sztorit, hogy az olvasó magától jöjjön rá.

---- ----
Az ember szerint az idő múlik, az idő szerint az ember.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

sze, 2009-01-21 16:30 Crystalheart

Jópofa a lelkesedésed :D Furcsa, kisöcsémről, aki most 11 éves, el sem tudnám képzelni, hogy írjon akármit is. Ja, de, ő ilyen agymenéseket szokott, nagyobbik öcsémtől tanulta.

p, 2009-04-03 19:27 Venyigeszu (nem ellenőrzött)

Tele van hibával, logikai bakival, a történet is gyenge…
(1)

p, 2009-04-03 20:55 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Az író tizenegy éves...
(3)
________
"Csak szídj. Előbb utóbb legyengülök, és elbukom.
Most szídd a hazád. Szídd a világot."

szo, 2009-04-04 08:55 Venyigeszu (nem ellenőrzött)

Nem tudtam.