A kocsmában

Ballagtam az utcán, és olyan rohadt meleg volt, hogy az izzadság az orrom hegyéről sokadszorra is az ingemre csöppent. Ahogy csak tudtam, kinyújtottam a nyelvem, de a fejemet is hátra kellett szegnem, hogy elérjem a következő cseppet. Nem éreztem az ízét, annyira ki volt száradva a szám. Ha fontos dolgokról van szó, maximalista szoktam lenni, így egészen hátrahajtottam a fejem, amikor...
– Potyázz anyádnál! – visított rám egy ingerült női hang, majd mielőtt átéreztem volna, mi az a finom gömbölyűség, ami félig felemelt kezemhez nyomult, megvetően kilökött az útra.
Jó lett volna kielemezni az érzést, mert a nő meglehetős volt (öregecske, csinált szőke, viszont azok a didkók… ), de az ingerült dudaszóra tágra nyílt szemem egy felém robogó fullos Mercire esett, ahonnan egy kihízott romapofa tocsogósat köpött a pofámba.
– Mosd ki a csipád, te vaknyúl! – üvöltött idegesen, de a szeme már röhögött a jól sikerült poénon. Hál istennek hamar átválthatott beszarásos állapotra, mert csak komoly billegéssel tudta elkerülni, hogy fel ne szecskázza a szembejövő Lada. Persze onnan is zengett némi istenáldása, amolyan nyóckeres módon.
Ez egy kicsit megvigasztalt, de aki le van köpve, az le van köpve. Szóval el lett baszódva a napom.
Ballagtam tovább.
Kopottas ruhák, pergő vakolat, húgyszagú bejárók. A nyolcvanas évek Magyarországa. Cikázó tekintetű jasszok, strichelő kurvák, sötétség az utcákon és a fejekben, ez meg a „nyócker”. A melósok és kurvák hazája. Szexualista mennyország hazai ízekkel.
Vidéki gyerek vagyok, akkoriban csak két-három éve voltam Pesten, de nem volt már annyira idegen ez a világ. Egy huszonéves férfi bírja a változatosságot. A pesti ember ugyan zsiványabb, élelmesebb, mint a vidéki, de a melós az melós. A műhely szaga is olyan, legfeljebb még büdösebb, mint otthon volt. Igaz is, akkoriban már nekem volt büdös a meló, mert nem bírtam megmaradni egy helyen. Persze addig nem volt baj, amíg Anna várt otthon (eszembe sem jutott, hogy unalmas a munka), de akkoriban már nem tudtam megülni a seggemen. Próbálkoztam pár hellyel, de egy sem jött be. Ki is koptam a jó munkákból. Nem volt idegem az egészhez. Kinek, minek keljek föl hajnalban, gondoltam, ha elfogy a pénz, majd leakasztok valamit. Nagy ez a Pest, mindig összejön egy kis meló. Szóval lelakott egy pali voltam, vagy életművész, hobó, mert ugye mindez csak nézőpont kérdése. Akkorra már a helyére tettem Annát is az agyamban. Különb életre vágyott, nem akarta a melósasszonyok sorsát. Nagyon szerette a csillogást, én pedig nem kerestem annyit, hogy elég legyen neki, hiába túlóráztam orrba-szájba. Amikor összeállt azzal a nagymenő kigyúrt barommal és feljött Pestre, hát hagytam a csudába. Illetve dehogy hagytam, el akartam én kapni a hapsiját, de kifektetett az a vadmajom. Felálltam vagy ötször és nekimentem újra meg újra, vérzett is a pofája rendesen, aztán csak lent maradtam. Utólag aztán úgy gondoltam, hogy talán jobb is így. Legalább neki jól megy a sora. Párszor jól berúgtam, meg verekedtem mindenkivel, aztán ez is elmúlt, mint annyi minden más. Csak azokat a zöld szemeket volt nehéz elfelejteni, hogy az isten tegye akárhová. Azokat a mosolygósan ragyogó, tengerzöld szemeket.
Én is feljöttem Pestre, de nem utána. Csak hát otthon már nem volt jó élni.
Fáradt voltam, emlékszem. Egész délelőtt egy nagyságánál ástam a kertet a tűző napon. Mindez nem lett volna vészes, nagyon vágtam akkortájt az aktív pihenést meló közben, de aznap az ásót rendesen bele kellett nyomnom a földbe, mert a nagysasszony - paraszt lehetett származásilag - nehezményezte, hogy csak a felszínt kapirgálom. Okfejtésemre, miszerint nem akarom szétszaggatni a talaj szállítószöveteit, lehülyézett, majd odatipegett csődörtoborzó pongyolájában és bemutatta, hogy is kellene. Nyugodt harmincas volt, de azért érdemes volt meglesni a tartozékait, amit nagy lelkesedésében feltárt. A cickókat fixálta a drága, a csúcsok rejtve maradtak, viszont egy gyönyörűen gömbölyödő női combocska - közvetlenül a minimál csipkével takart elágazásnál - az agyamba ette magát. Kibontakozó felállásomat is kibökhette – keményen hátra kellett hajolnom, nehogy orra essek -, mert nagyon vigyorgott. Folytatásos regény nem lett belőle, mert összébb rántotta a panorámát és visszavonaglott a luxusba. Gondolom, bejöhetett neki elismerő tekintetem, mert komoly ebédet dobott össze nekem a konyhában (még énekelgetett is közben). Tuti, hogy eszébe ötlött pár ifjonti viháncolása. Én meg ott álldogáltam kettesben a félszeművel, és kezem csak az ásót markolászhatta. Persze a földmunka, meg a nap elintézte a sorsát a magányos harcosnak. Nem is maradt meg más a délelőtt hangulatából, csak egy kis jóleső fáradtság, egy teli has és erős szomjúság, melyet oltani vágyván lepattantam a „hatosról”, és beljebb merészkedtem a Rákóczi tér mellékutcáinak dzsumbujába.
Az a rohadt bőnyálú csávó levette kissé a hangulatomat, de el kellett ismernem a teljesítményt. Mozgó célpontra ilyen pontossággal, azért nem semmi. Mondjuk, javított volna némileg akkori hangulatomon, ha megcsókolják egymást azzal a Ladával, de hát nem sikerülhet minden. Pedig jó kis munkásmozi lehetett volna belőle. Ha kis szerencséje van a környéknek, még össze is ugranak a Ladással. Szép nagydarab melós ült benne, üthették volna egymást alkonyatig. Mi nézők pedig ellettünk volna egész délután, mert ugye este már nem volt gond. Jött a híradó, meg az esti film, ettől akkoriban kielégült mindenki. Szóval kutyagoltam, pállott a pofám egy jó kis korsós Kinizsi után, amikor megláttam azt a pincelejárót.
Dőlt ki belőle a melósparfüm, a sörrel tartósított hányás- és kanszag, no meg a barátságos anyázás.
Errefelé nem nagyon kavartam azelőtt, de vonzott a hangulat. Jó kis búfelejtőnek látszott. Tartottam ugyan kicsit a striciktől, de - bár nem vagyok egy szociális munkás - be tudom fogni a pofámat, tudok vigyorogni és meghallgatni mások bánatát. Egyszóval nem lógok ki a sorból. No meg egy csóró melósruhás pacákban, a menők sem láthattak valami hajde nagy üzletet. Senki voltam a javából, vagy inkább a java aljából.
Lementem és bátran törtettem a pult felé. Látni nem láttam ugyan, de ott kellett lennie a tömeg mögött, valahol a sötétben. Átkígyóztam az elégedett sörtulajdonosok között és rávetődtem a söntéspultra. Az első három korsót egy szuszra nyomtam le, majd egy háromcentes cseresznyével ébresztettem fel sörtől eltunyult érzékeimet. Azután újra sör, majd pálinka. A harmadik kanyar után előjött a fáradtság, szétnéztem, hol is tehetném le magam, és a sarokban, a budi mellett (a szagokból következtettem) láttam egy majdnem üres asztalt. Csak egy öreg szivar mélázott ott magában, kedélyesen hátradőlve félig takarva az asztaltól. Nyugodt öregúrnak látszott, a szeme is csukva volt, gondoltam, megférünk majd egymással. Lezöttyentem és féltő gonddal elhelyeztem söröcskéimet is az asztalon. A vén faszit nem nagyon érdekeltem, el volt magának. Zihált egy kicsit, gondoltam asztmás lehet, de úgy kell neki, mi a bánatot jön le ide a büdösbe.
Éppen neki akartam huzakodni a folyékony kenyérkémnek, amikor..
– Aztán mifaszt keresel a helyemen, haverom? – kérdezte egy reszelős, sörben pácolt hang.
Kicsit megszeppentem, mert - bár nem voltam reszketős fajta - mégiscsak strigó terület volt ez, és hamar be lehetett nyelni egy bicskát, ha túlzottan királykodott az ember.
Felnéztem, de nem volt gond. Lehet hogy ez a faszi volt valamikor a stricik királya, de ez nem tegnap volt és nem is a közelmúltban. Ez az ürge egyértelműen maradék volt az élet nagy vályújában. Savanyúan büdös, dögszagú maradék. Gondolom, ötven körül lehetett, bár hetvennek látszott, löttyedt kihízott teste, véreres arca se volt egy malborómené. Egyszóval nem kellett rinyálnom.
– Hagyd már! Igyál egy sört és legyünk haverok – nyomtam a barátságos dumát, mert mégis csak ő volt otthon.
– Van itt elég hely – mutattam az üres székre –, megférünk szépen, nem érdemes civódni.
– Az itóka maradhat, de te hamarost húzd el a beled, mert a csajom mindjárt megcsinálja az öreget, és kell neki a hely, hogy mutogassa magát – dörmögte barátságosan a kivénhedt strici, és az öreg csókára mutatott.
A vénség egy utolsó nagy hörrenéssel elcsitult, és az öléből fölemelkedett egy szétzilált női fej.
Végtelenül idegen, széthullott arc, egyedül a szeme volt ismerős.
Az a valamikor mosolygósan ragyogó, tengerzöld szem…

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (10 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2009-09-28 18:30 Styra

Styra képe

A szóhasználatért itt-ott le a kalappal, hibát nem is nagyon találtam, de a két pont legyen azért három. Azért azt még megkérdezném: a '80as években is így dívott a szabadszájúság? Akkor még nem voltam járatos ilyen körökben... sőt lényegében semmilyen körökben :)
A vége "remek" betetőzése a fickó napjának.
__________________________________________________
Csillagból születtünk, s csillag leszünk újra
Ha életünk lángját egy széllökés elfújja.

h, 2009-09-28 18:52 Ndy

Ndy képe

Találtam pár hibát, de vita nélkül ötös. (az elején nem kell az "és", nem mellérendelő: inkább legyen kettőspont, a párbeszédnél pedig nem kell külön sorba írni, ha ugyanaz folytatja a dumát)
Szóval: ez egy szép darab, igazi nyóckeres: éveken át jártam oda napi szinten, élettársból kifolyólag :D Nem csak a nyolcvanas években volt ilyen, most se változott sokat a helyzet: ha igazi hányásra és húgyszagra vágyik az ember, vagy lepukkant férfiakra és nőkre, irány a Baross utca és környéke.
Ja, Styra: a szóhasználat kötelező még most is, főleg, ha nem félsz, hogy pofánvágnak - ami heti rendszerességgel megtörténik így-is, úgyis, ha ott piálsz :D

h, 2009-09-28 19:16 Obb_régi

De beszarás jó mondatokat sikerült írnod, bravó!
Senki voltam a javából, vagy inkább a java aljából.
Ez az ürge egyértelműen maradék volt az élet nagy vályújában.
Hát meg a többi.
5*
-----
De ez csak én vok, és lehet, hogy nem is lényeges.
De...
Nem a győzelem, sem a részvét, hanem a fontos, fontos!

k, 2009-09-29 10:21 De Profundis Clamavi

Hát ez óriási.
Reménykedtem, hogy eltaláltam valamit, de mélyen legbelül nagyon is kételkedtem.
Huhhhh!
Nagyon szépen köszönöm, igyekszem majd felnőni, megtisztelő véleményetekhez.
Most körülhencegem a haverokat és majd rombolok vissza javítani. Egyébként Blade visszadobta a sok hiba miatt, de egy irodalomtanár barát átnézte és kihúzott a pácból.
Mélységes hála és köszönet Ida a javításért!
Külön besz*s volt az is, hogy a mindenütt jelenlévő széplelkek elfogadják-e a szófordulatokat. Ha visszafogom magam és irodalmi magyarsággal írok, agyonvágom az egészet.
Külön megtiszteltetés nekem Ndy a te véleményed. Írásaidból látszik, hogy nem az élet habos oldaláról jöttél, túléled, ha nem friss a reggeli kuglóf, ha neked bejön, akkor jó a cucc. Én a Mária utcai koleszban (volt apácazárda) húztam meg magam, fősulis koromban. Emlékszem egyszer nagylelkesen próbáltam egy csapat kurvától diákkedvezményt kicsikarni. Azt az égindulást hallottátok volna, amit kaptam az arcomba. Másnap, meg egy pár hétig egy csomó fröccsöt kaszáltam a haveroktól a sztoriért. (egyébként nem kaptam kedvezményt, pedig nagyon jó dumát nyomtam)
Obb neked is nagyon köszönöm, hogy olvasol engem, pedig én látszólag nem téged, de hidd el ciki a magamfajta kezdőnek véleményezni. Bármilyen véleményem van, úgy járok mint a nyuszi, ha kalap van rajtam akkor azért, ha nincs akkor azért...
Persze azért olvaslak, de most majd mondok véleményt is.

k, 2009-09-29 11:51 Ndy

Ndy képe

Örülök, hogy adsz a véleményemre, megtisztel. :)
Jelentem: nekem egyszer sikerült kicsikarnom kedvezményt a Rákóczi téren, úgy látszik, tapasztalatlanabb hölggyel futottam össze: vagy a savanyú képem láttán érezte úgy, hogy többet úgysem tud kicsikarni 8O De valóban: sajna humorérzék nem sok ottani lányba szorult, inkább a cinizmusra voltak vevők. Utána sokat beszélgettem némelyikkel - érdekelt, mit, miért tesznek -, de teljesen más értékrend szerint mozogtak, amit sosem tudtam igazán megérteni :(

k, 2009-09-29 12:28 De Profundis Clamavi

Az ember azt hinné, hogy a kurva egy lezüllött, de normális ember, pedig nem. Heccből kipróbáltam egyszer a fizetett örömöt, de a tyúk kiröhögött, mert normális módon, örömöt akartam neki szerezni. Mondta, hogy ne hajtsam magam, ez a dal nem arról szól. Húzzak bele és haladjunk.
Sokat beszélgettem sodródó lányokkal, és úgy láttam, hogy tudtak egyfajta kérget növeszteni magukra, egyre könnyebben mentek el, egyre kevesebbért. Kikoptatták magukból azt a fajta védelmet, ami egy normális nőben megvan. Néhányukat nagyon tudtam sajnálni. Valahogy úgy alakult az életük, nem találtak más utat.
Persze ők nem kemény hivatásosak voltak, csak olyan beugrófélék. Vajon mi lehet velük :roll: ?

k, 2009-09-29 12:43 Ndy

Ndy képe

Akik nem szálltak ki időben... :( Kettőt is ismertem, mindkettő középkorára darabokban köpte ki a máját reggelente :( (nem azért, mert annyit jártam hozzájuk: ismerősök voltak) Az egyik harminc évet élt, a másik negyvenet 8O De még az ucsó pillanatban is az új ékszereiket és bundáikat mutogatták mindenkinek.

k, 2009-09-29 13:17 De Profundis Clamavi

Én inkább a kallódó munkáslányok között mozogtam. Alkoholista, vagy simán csak vadbarom szülők, kietlen élet, jövő egy darab se, egy jó szóért, kis kedvességért már elmentek a hapsikkal. Persze volt aki ráment a lére. Vidéki gyerek voltam, Pestre költözésem után már meg is nősültem és véget is ért ez a rálátásom. Mindenesetre volt egy pár lány, akinek a sorsára kíváncsi lennék.
Ha belegondolsz, a bundamutogatóknak nem nagyon volt más felvágnivalójuk, az pedig alapvető emberi ösztön. (nem merem azt mondani, hogy női, mert a "lányok" elharapják a torkomat)
Bemutatta a bundát,
kiköpte a máját,
ennyi volt az élet.
Szabad vers egy életről ;)

k, 2009-09-29 19:23 Obb_régi

Mondok egy furcsát, vannak akik írnak, és talán, ha elég intelligensek ráéreznek apróságokra, lassan fejlődhetnek, vannak akik csak szenvednek, vannak akiknek összejön egy és kaszálnak, de egy biztos, aki feledtetni tudja a hibáit, akinek végig tudod olvasni úgy egy írását, hogy leköt és megtudja veled etetni a legegyértelműbb csattanót, ami egy ilyen sztoriból kijöhet anélkül, hogy előre tudná (vagyis tudja, csak annyira leköti az írásod, hogy nem arra gondol végig, mi lesz a csattanó). Az megérdemel egy feltétel nélküli gratulációt. Elimerésem, ez mostanában talán a legjobb írás amit olvastam.
EK is egyetért aszongya SIMA, ez tényleg sima liba.
-----
De ez csak én vok, és lehet, hogy nem is lényeges.
De...
Nem a győzelem, sem a részvét, hanem a fontos, fontos!

k, 2009-09-29 20:21 De Profundis Clamavi

Obb én meg vagyok tőled hatódva.
Te kitünően írsz egyenletesen, jól, kezdesz igazán felfutni.
És akkor te mondasz nekem ilyeneket.
Öreg ez nagyon jól esett.
Nem tudok mást mondani, nincsennek poénjaim, egyszerűen csak köszönöm neked ezeket a sorokat.
Őszintén és tisztelettel köszönöm.

cs, 2009-10-01 07:03 Damien Grove

Damien Grove képe

bocs... most már megnyomtam... vagy neked nem elég ha csak gondolja valaki? 8O 8)

p, 2009-10-02 18:57 De Profundis Clamavi

Nem is tudom. :oops: Néha elég, ha a lány megigéri, de picivel nagyobb az öröm, ha... :P .
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiálltok...

v, 2009-10-04 15:39 S. L. Cornelius

S. L. Cornelius képe

"a neked bejön, akkor jó a cucc."
Ez bizony jó cucc :)
_____________________
S. L. Cornelius

v, 2009-10-04 17:11 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen!
Komolyan mondom meg vagyok hatódva, hogy ilyen közönségem van.
Sokszor nagy a pofám, de most nagyon őszintén köszönöm ezeket a szavakat.
Rohadt jó érzés, hogy én, aki csak akkor írok, ha olyanom van, ilyen bírálatokat kapjak, és ami még fontosabb ilyen nevektől.

Mélyen meghajol, kis könnycsppeket csöppentve szanaszét, majd ideges siettséggel kihátrál a pódiumról, mert lejáróban a parkolóórája.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiáltok... sört, vagy nőt, vagy legalább meséljetek el milyen volt...

k, 2009-09-29 10:32 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Nagyon sokat voltozol, minimum harmincat számoltam össze, irodalomtanárodnak
nem bökte a csőrét? :D
Nade, a sztori óriási és a végén a hepiend valami fenomenális :D
Ez télleg színtiszta ötös, a kollegák nem tévedtek! :D
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

k, 2009-09-29 10:50 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen a csillagocskát.
Ez a mult idős móka nem igazán megy nekem. Imádom kavarni az igeidőket, de a volt az egyértelmű :D
Harcos kocsmai sztorinak indult amikor elkezdtem, de így alakult. Azért is sztoriztam, hogy elvigyem a lányról a hangsúlyt, aztán zu bele. Csóri hapi, így járt, sorsok...

k, 2009-09-29 10:55 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Én ebben pont azt látom, hogy az Élet végül mindig rendezi a számlát,
ezért nem árt óvatosan bánni az érzelmi adósságokkal. Vagyis a végén
mindenki azt kapja, amit megérdemel - általában unalmas temetést egy
esős napon, csekély számú résztvevővel :D
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

k, 2009-09-29 11:05 De Profundis Clamavi

Egy haverom mondta a legbölcsebbet: A saját temetésemen az a sz*r, hogy mindenki áll, csak én fekszem.
OFF én szóltam ;>

Kentaurnak!
Nagyon szépen köszönöm, őszintén meg vagyok hatódva a csillagözöntől! Bár még jöhet a kattintgatós haverom ;)
Bárki, bármit is mond, megvolt a hangulata a régi olajozott padlós, fűrészporral felszórt söntéseknek, a bádog bárpultal. Mindenki piálni ment oda, berúgni, felejteni. Az est fénypontjaként szkanderparti, majd bunyó. Akinek az agyát még nem mosta át a pia, hát átmosták a jobbosok. Másnap jött a kibékülés, közben lenyomtak pár sört, majd szkanderoztak egyet. És nem unatkozott senki. Ha igen, akkor megzuholták, mert mi a fsz*nak jön ide busongani az ilyen. Szal volt hangulata annak a világnak. :lol:

k, 2009-09-29 11:01 Kentaur

Kentaur képe

Bár a 80'-as években még csak a Márkameggyemet iszogatva a telepi Kismalacban...
De a 90'-es végén már részt vettem a fenntartási munkálatokban(ti:támasztottam a pultot, hogy el ne dőljön)arrafelé és jelentem: megvolt a nosztalgia. :-D
Ez öt csillag, meg lógsz egy sörrel, mert szomjas lettem rá.

----------------------------------------------------------------
"Az írás olyan, mint a herpesz:tünetmentes lehetsz, de gyógyult nem!"

k, 2009-09-29 11:14 Bloody Dora

Bloody Dora képe

A mindenhol jelenlévő széplélek jelenti, hogy őt nem zavarta a szóhasználat. Bár a leírtakat csak hírből ismerem - pici vagyok még ahhoz, hogy tapasztalhattam volna. :) (Értve itt a '80-as éveket; bár a többiben sem volt még részem. Eddig. Szerencsére. De ne is legyen, én megmaradok elkényeztetett szépléleknek.)
_____________________
Dr. Bloody Dora

k, 2009-09-29 11:24 De Profundis Clamavi

Szia Dóri!
A széplélek, sajnos sértő egy kicsit, de létezik egy állandóan kulturáltan beszélő réteg, aki visszariad ezektől a szavaktól, pedig ez létező magyar szókincs és egy adott stílusú írónak, ezeket használni kell. Kaptam már hasonló szavakért fagyos hallgatást válaszként, onnan ez az előitéletem.
Nem akartalak megsérteni, ha mégis megtettem volna bocs!
Egyértelműen én fizetem a következő rundot :oops:

k, 2009-09-29 13:52 Eternaldeath

Mostanában csak akkor jelzem, hogy itt vagyok, ha valami nagyon jót olvasok, vagy valami baromian felbosszant. Esetedben, drága Testvérem, az előbbiről van szó. Nem kerestem hibát, nem is érdekelt az ilyesmi, miközben olvastam. Nagyon jól sikerült írás! 20-25 évvel ezelőtti emlékek bukkantak fel nálam most a múlt ködéből, pl. mikor az első budapesti koncertjeimre jártam, vagy katonaként kóboroltam a haverjaimmal a városban kocsmáról-kocsmára. Az írásod hangulata nagyon ott van. Egyszer én is szeretnék ilyesmit írni. Szóval, ehhez gratulálok!

Eternaldeath

k, 2009-09-29 14:00 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen, megtisztelsz. Bennem is hasonló kóborlások emléke ébredt fel. Volt hangulata. Akkor voltunk fiatalok és akkor az ember mindent erőteljesebben él át. Ó azok a koncertek, a végére mindíg elment a hangom. :D Kiordítottuk magunkból a feszültséget bedobtunk pár sört, kajtattuk a csajokat, aztán vagy lett valami, vagy nem.

k, 2009-09-29 14:24 Ndy

Ndy képe

Öregemberek :D Viccen kívül: szerintem nem szabad elfelejteni élni. Van egy határvonal aközt, hogy egy pillantember legyél, aki csak a mának él, és tönkreteszi magát vagy a körülötte élőket, meg aközt, hogy bezárkózz és elfelejtsd átélni a pillanatot. Ha olyanom van, két hétig iszok egyfolytában ma is, járom a kocsmákat, koncerteket, mint aki megkergült: ha pedig melózni kell, vagy célom van, akkor annak fekszek neki - józanul, erőből :) (persze harminc körül nekem is volt egy olyan érzésem, hogy most aztán "meg kell komolyodni", de szerencsére hamar elmúlt :D ) Ingerek kellenek :)
(persze ne értsétek félre, nem akarok kioktató lenni, ez csak a saját hitvallásom - a prioritásait mindenki maga tudja :) )
EK: LEBUJ... :D

k, 2009-09-29 14:41 De Profundis Clamavi

Ki, mit érez jónak. Van mögöttem néhány emlék és előttem a végtelen jövő. A lényeg az, hogy az csináld amiben hiszel, érezd magad jól amennyire lehet, és ha van akiről gondoskodnod kell, akkor ne hagyd őket szarban. Ha elégedett vagy azzal amit csinálsz, boldog ember vagy, függetlenül attól, hogy más milyennek lát. Az ott van lesz*va, ahol van. Ha egy mód van rá, ne kelljen szembeköpni magam a tükörben és ne legyenek kielégíthetetlen vágyaim. Ha mégis lennének be kell nyomni pár sört :lol: , vagy elolvasni egy jó könyvet, netán nekimenni egy olyannak, aki tutira lenyom. Istenien levezeti az ember energiáit, ha rongyá verik. Ha én lófarokkal, de félkopaszon, nagy hassal hajtanám a koncerteken a csajokat, az szegényes lenne. Ha viszont jóízűen élek azzal amivel lehet, kiélvezem az elérhető örömöket és szerény meghajlással fogadom az engem ünneplő tömeget, sasolva közben az elérhetőségeket, az finom. Vagy álom? Tudja a bánat.

:P Most például felszkennelem és OCR-ezem a Füstös képek-et és ezentúl a világ olvasni is tudó része nekem köszönheti majd, hogy ezt a remeket unokáink is elolvashatják. Csendes öröm és fasza érzés. Embere válogatja. :P

k, 2009-09-29 15:18 Ndy

Ndy képe

Egyetértek :) A könyv és a kocsmai gladiátorharc nekem is mindig bejött, bár volt olyan, hogy egy hónapig egy elektronikát terveztem és építettem - kib_tul élveztem :)
A lányokat már rég nem hajtom, a koncertek pedig szakmai ártalomként jelennek meg az életemben :D

k, 2009-09-29 15:28 De Profundis Clamavi

No ja.
Minek hajtani a lányokat amikor sorban állnak, hogy az öledbe ülhessenek.
Én is így vagyok vele, állndóra tartok belőlük kettőt itthon, egészen zsengék, de roppant édik. 10 és 12 évesek :oops: és rendszeresen velem alszanak (ha villámlik). Olyan az ágyunk mint egy tömegszállás. A Timcsus, lábbal nagyon jó(rugdos), a Babri pedig nemes egyszerűséggel leüt, ha fordul(öt percenként). Szado-mazo a javából.

A zenét őszintén irigylem tőled. Kicsit tudok dobolni, de nem egy szint. Rohadt nagy érzés lehet megkomponálni egy igazit. Elcsurran a gondolattól a nyálam is. Hallanád hogy csépelem az asztalt, meg amit találok magam körül, ha bejön valami. Minden zene amit bírok, a dobról szól. Ismered a Juno Reactort? Baromi jó a dobosa, nagyon érzi.
http://www.youtube.com/watch?v=3rMmxOBtWxQ&feature=related Juno Reactor Angels & Men
ez nem annyira a dobról szól, de nem tudom megunni
http://www.youtube.com/watch?v=ihLe7LqJxoE Hotaka
Ezt még jó lett volna megcsípni ebben az életben, hol az a söröskorsó ;>

k, 2009-09-29 21:18 Smilezolika

Smilezolika képe

Ez rendben volt. Pont annyira flegma, és trágár, mint amennyire a sztori indokolja. Azért, hogy "az ürge egyértelműen maradék volt az élet nagy vályújában" külön állva tapsikolok. Nem tudom eldönteni, hogy kategóriáját tekintve szép trágárirodalom, vagy inkább trágár szépirodalom-e, de jó. Tényleg ötös.

sze, 2009-09-30 03:43 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen.
Külön köszönöm a szép trágárirodalmat.
Előre is elnézést kérek, hogy majd egyszer - ha már elfelejtem, hogy ezt te mondtad -, előadom majd mint saját ötletemet. Ó emberi természet ;>

sze, 2009-09-30 07:32 Smilezolika

Smilezolika képe

Felejtsd el, és add elő! Copyrightom a tied.

sze, 2009-09-30 12:55 Damien Grove

Damien Grove képe

Nagyon jó... de tényleg -- igazi életérzés

a csaj azért elnyerte méltó jutalmát :P

5*

sze, 2009-09-30 16:06 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen. A nő pedig úgy járt. Persze lehet hogy boldog.
Bocs hogy ennyire kicsinyes vagyok, de nem nyomtad meg a csillag gombot :oops: (leltározom gondosan)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiálltok...

sze, 2009-09-30 17:25 Bloody Dora

Bloody Dora képe

Nem mindenki tud valóban csillagozni, néha megesik, hogy a rendszer nem enged (talán egy IP-t osztott ki a gép, vagy hasonló marhaság lehet a háttérben). Ilyenkor marad a szóbeli öt csillag. :) (Csapd a leltárhoz.) Ha tudnék, behúznám helyette, de nem tudok.
_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2009-09-30 17:59 De Profundis Clamavi

Nem jött össze a gyüjtögetés. Sebaj, megírom a történetét, meggazdagszom az árából :) és a karc összes kötelező olvasmány lesz a suliban (lejattolom a művelődésügyi minisztert, vagy kiviszem a "kocsisorra")
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiálltok...

szo, 2009-10-03 11:51 Györeizé

Györeizé képe

Nagggyon bejön ez a stílus, baromi életszagú! "...összébb rántotta a panorámát és visszavonaglott a luxusba" - hatalmas! :D
Annyi észrevételem volna, hogy a kezdeti pörgős ritmus után kicsit összetömörülnek a bekezdések, jobban szét lehetne tagolni azokat. Meg néhol sok rövid mondat van egymás után, azokból nyugodtan össze lehetne vonni párat. De ezek csak nüanszok, a stílusod miatt kapásból ötös, és a ritmus is frankón ki fog alakulni, ahogy írsz majd még sokat, úgyhogy írj még sokat, légyszíves! ;)
___"Ma van eddigi életed utolsó napja"___

___"Grrr... Vau" - Bobi, hétéves keverék kan___

szo, 2009-10-03 12:57 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen a csillagot és azt, hogy elhiszed, hogy néha tudok írni. Én is azt hittem, ma reggel neki is ugrottam, fogalmaztam három órát, összehoztam egy történetet, amire volt irodalomtanárom a gimiben kapásból ötöst adott volna. Amúgy viszont nem sok sz*rt ér, mert nincs benne élet. Reggel elment az egésztől a kedvem, így most nagyon jól jött, hogy pozitívan írsz, köszönöm mégegyszer. Szerintem a témája izgalmas, a poén elmegy, de nem tudom eltalálni a figurát, nem él. Azt hiszem hagyom leülepedni és holnap nekiugrok megint.
Most éppen abban hiszek, hogy ha bele tudok mászni a figura bőrébe, át tudom venni a gondolatait, úgy reagálni dolgokra, mint ő akkor jót tudok írni.
Csak ki tudjak mászni belőle, mert eléggé gázos a tag :D

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiáltok...

szo, 2009-10-03 13:16 Obb_régi

Az én lányaim, már 15-13 és már csak ritkán bújnak be az ágyunkba, csak ha filmet néznek. Az írást hagyd ülepedni, pihenni, mert az írásaim én is mindig türelmetlenségem miatt vaszom el.
-----
De ez csak én vok, és lehet, hogy nem is lényeges.
De...
Nem a győzelem, sem a részvét, hanem a fontos, fontos!

szo, 2009-10-03 14:50 De Profundis Clamavi

Amit ma reggel írtam az egy kalap száraz kutyakaki, de a téma izgalmas és új. Nagyon szeretném, ha el tudnám kapni a hangulatát, de alapvetőem ellentétes karakter velem, nehéz életszerűen megjeleníteni. Holnap nulláról újrakezdem és ahogy mifelénk mondják, eldől majd hogy sz*r, vagy kalaposinas.
(mindenkinek melegen ajánlom a hsz-ek számának növelését azzal, hogy a következő írásáról ködöl az ember :P )
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiáltok...

szo, 2009-10-03 18:05 Sütiszörny

Sütiszörny képe

Egyet értek Maggothal: ez happyend a javából! :D Megkapta a ribanc! :D
Bejött a stílusod, szerintem nem olyan trágár, hogy az akár egy kicsit is zavaró legyen. Amennyire igen, annyira kell is. Pont ez adja meg az ízét. :)
__________________________________
Süti, vagy nem süti? Ez itt a kérdés!

szo, 2009-10-03 19:34 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen a hozzászólást, és azt hogy bejött neked a stílusom. Remélem tudom tartani a szintet. A férfisoviniszta naggyűlésnek is örülök, de félő, hogy árnyaltabban kellene megitélnünk a nőt, aki egyébként a fogaival masszírozta az öregurat, mert a jobb oldalra csúszott a heréje, de az a variáció is elképzelhető, hogy a kiömlött sörét szívta ki az öreg harcsa nadrágjáról/ból. Esetleg megkínálták a klotyóajtóval, beleborult az öregúr ölébe, majd szusszantott egyet, mert elkábult az altáji levegőtől. Egyébként szerintem a Györeizé jobban be van avatva, mert már írja is az Információ IV/14.c verzióban, hogy egy elfajult felvételi munkaebéd volt és a desszertre felszolgált kecsk'bogyót szervirozták az öreg csóka alsójába csomagolva, (Ámor A' la Nyócker), melyet a csajszi köpködött a vendégek irányába.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiáltok...

szo, 2009-10-03 20:02 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
Nem vagyok férfisoviniszta, mélyen tisztelem a nőket, de valljuk be, a fény
meg a csillogás ritkán ejti rabul az erősebb nemet - mi ugyanis simán a
készpénzért vagyunk oda, amellyel meg lehet venni mindezeket :D
Pasikról se sűrűn olvasni olyasfajta szánalmas szituációban, amelyben a
zöld szemű femme fatale-t bemutattad :D
Szal nem vagyok férfisoviniszta, de azért mégis...
Az a liba megérdemelte a sorsát, és a többi is megérdemli, amelyik önként,
ismétlem: ÖNKÉNT lép erre az útra! ;>
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

v, 2009-10-04 10:44 Indi

Indi képe

Tetszett, úgy, ahogy van :D 5*
De szép is, amikor az élet - még ha csak fiktíven is- igazságot szolgáltat. Tehetné gyakrabban, élesben :P

EK: ENGED. Nem, ebből nem szeretnék. Ellenkezne az alapvetően bosszúálló (Igazság Bajnoka) jellememmel :P
----------------------------------------------------------
Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít.

v, 2009-10-04 12:04 De Profundis Clamavi

Köszönöm szépen!
Néha, ha az ember mindenható (író), ki tudja osztani mindenkinek ami jár. Én szeretem a hepiendes dolgokat, a jónak legyen csodaari házias férje, aki királyi fizetést visz haza és azt mindíg egy csokor virággal együtt adja át, a rossz sorsát pedig lásd a novella vége
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiáltok...

v, 2009-10-04 13:03 Maggoth

Maggoth képe

- Maggoth
A Jó meg a Rossz oké.
És a Csúffal mi van ? :D
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

v, 2009-10-04 15:18 De Profundis Clamavi

Mi sem eccerűbb, a maca az ő heréit rágcsálja gyengéden, mert nem akarja a CSÚF pofáját bámulni.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
A mélységből kiáltok...

v, 2009-10-04 15:26 Ndy

Ndy képe

Huhh, micsoda kép... Egyből a tö... szívemhez kaptam 8O Akkor szerintem javítsd, hogy:
"és az öléből fölemelkedett egy fogatlan, szétzilált női fej" :D