nemecsek scriptorium: CAPS LOCK

Jelentés folyamatban lévő, B.22.11/2016 iktatószámú ügyről:
Magánmegjegyzés: a jelentés megírása K. István őrmester dolga lenne, igazából nem is tudom, hogy kell csinálni, ráadásul folyton beragad a Caps Lock gomb, ezért már ezt a pár mondatot is többször át kellett javítanom. A jelentés minőségéért nem tudok felelősséget vállalni.

Péteri Kázmért, továbbiakban gyanúsítottat tegnap vették őrizetbe a lakásán reggel kilenc órakor. Ellenállást tanúsított, amikor a járőrök kiérkeztek, éppen a számítógépén írt hozzászólást egy internetes fórumra, és mindenképpen be akarta fejezni. Mikor ezt nem engedték, azt kiabálta, hogy miattuk fog meglógni „az a pöffeszkedő”. Amíg beértek az őrsre, a gyanúsított összefüggően és hosszan beszélt arról, hogy miért ölte meg P., S. és R. áldozatokat. A beszélgetést rögzítették, a hanganyagot B.22/2 iktatószám alatt helyeztük el a bizonyítékraktárban. A csatolt jegyzetekből ide vonatkozó vallomások a következőek: gyanúsított mindhárom áldozatról és további két sértettről beszélt úgynevezett „trollok” megnevezés alatt, kifogásolta a helyesírásukat és szakmai kompetenciájukat, amely két fogalmat úgy tűnik, azonosnak talál. Az áldozatokat és a sértetteket ugyanazon az internetes fórumon ismerte meg, mely fórum „tisztán tartása”, és főleg egy bizonyos személytől („aki etalonnak képzeli magát” – továbbiakban feltételezett következő áldozat) való megszabadításáról beszélt hosszasan. A feltételezett következő áldozat a csatolt internetes hozzászólások és privát levelek anyaga szerint egy, a gyanúsított által vonzónak tartott hölgy. P., S. és R. áldozatokhoz is közeledett korábban hasonló módon, korra és nemre való tekintet nélkül. (ld.: csatolt akta az áldozatokról, két nő, egy férfi) Gyanúsított végig, a körülbelül húsz perces út alatt beszélt, igen kulturáltan és normál hangerővel. Ugyanakkor a két járőr beszámolója szerint az volt a benyomásunk, hogy erős személyes sértettség bújik meg a gyanúsított szavai mögött. A korábbi szexuális közeledéseit nem említette, és később a kihallgatás alatt tagadta. Mikor szembesítették a csatolt internetes hozzászólások és privát levelek anyagával, továbbra is tagadott, illetve állítása szerint „nem úgy értette”.

Magánmegjegyzés: a Caps Lock gomb továbbra is folyton beRaGAD, ezért mostantól nem javítom egyfolytában, majd valaki legyeN SZíves átgépelni a jelentést, vagy én is megcsinálom, ha kapok egy norMÁlis billentyűzetet. Amit már jeleztem három alkalommal is az illetékeseknél! TERMészetesen hiába.

Gyanúsított körülbelül két éve észlelte először, HOgy a kedvenc internetes fórumain egyre több az úgynevezett „TROLL”, akik egyFAjta fertőzéshez hasonló módon kapják meg a „trollságot” esetleg a KORmány csERÉli ki a valódi embereket „automatákra”. – Ezen a ponton a vallomás hOmályos, nehezen érthetőek az összeFÜGgések. – Ennek fő bizonyítéka a gyanúsított szerint az, hogy hiába dicsérte és „lájkolta” a fórum moderátorainak minden apró megnyilvánulását, a vezéregyéniségek külsejét, mégsem érte el a várt hatást. A TROLLok összefogtak ELLene, és bosszúhadjáratot FOLYTATTAK, mivel gyanították, hogy ő LELEPLezhetné őket. Feltételezett következő álDOZAT gyanÚSÍTOTT szerint a trollok vezére, ezért is lenne fontos „megszabadulni tőle”, korábbi áldozatokat is ennek a „VEZÉRnek” hitte, de most megvan az igazi. A KIHALLGATás alatt végig arról győzKÖDTE az őrmestert, hogy el kell engedni őt, MERT a járvÁNY (vagy a kormány) miatt egyre több lesz a troll, MÍG Végül nem is marad valódi ember a FÖLDÖN.

MEGjegyzés: a kihallgatás után két órával az ŐRMEster ismeretlen OKBól távozott az őrsről. A hadnagyot nem találom SEHol, és a két JÁRőr már letette a szolgálatot. Julitól azt hallottam, hogy az EGYIK végleg. EZÉRt is kell NEKEM megírnom ezt a JELENTÉST. JÓ lenne, ha ÉN IS Csak úgy elmehetnék, mint EGYes NAGYkutyák errefelé!

GYANÚSított biztos benne, hogy EGYESek, AKIK Valami ETALONnak képzelik Magukat, MIND TROLLOK. Ami LÁTszik azon is, hogy MILYEn BORZALMas a HELYesírásuk. FŐLEg az általa fő TROLLnak tartott LEHETSÉGES Következő áldozatnak. TERMészetesen ezek nevetséges állítások. INKÁBB Azon látszik, hogy NEM figyelnek az olyan FONTOS Részletekre, mint hogy az embernek ne kelljen elromlott BILLentyűzettekkel Bajlódnia! MERT Ennek semmi köze ahhoz, hogy véletlenül többször a földhöz VÁGtam a billentyűzetet. CSAK ŐK el akarják Hitetni! MERT EZEK még rá is tesznek egy LAPÁttal. VAGY szándékosan CSINÁLják! AZ SOK MINDENT megmagyarázna!!! A TROLLOKTÓL MINDEN KITELLIK! DE szerencsére vannak még, AKIK Jól végzik a MUNkájukat, akkor is, ha ÖSSZEFOGnak ellene. MeRT EZEK TUDJÁk, HOGY TUDOM4 DE ÉN KITARTOK! Ha EGYEDÜL MARAdtam is az egész őrsőn, AKKOR IS! MErt AZ A KINTI ZSIVAJ, AHOGY SIKONGATNAK, ATTól NEM LEHET DOLGOZNI! MINEK KÉPZELIK MAGUKAT? HOGY Akadályoznak A MUNKÁMBAN? HÁT ÉN AKKORIS MEGCSINÁLOM EZT A JELENTÉST, MERT NEM SZABAD HAGYNI, HOGY AZ ILYESMI, MEG EGYESEK, AKIK VALAMI ZSInÓRMÉRTÉKNEK KÉPZELIK MAGUKAT ÉS NEM FOGADJÁK AZ EMBer TISZTESSÉGES KÖZELEDÉSÉT, MERT ANNYIRA NAGYNAK HISZIK MAGUKAT, ÉS HIÁBA ÖNTÖD LE ŐKET SAVVAL, CSAK MÁSZNAK ÉS MÁSZNAK FELÉD, HOGY MEGÁLLÍTSANAK, MERT NEM IS EMBERek! FŐLeg A JULI MERT Ő AZ IGAZI FŐ TROLL!! ÉS Még A SAV SEM ÁLLÍTJA MEG.
DE NEM SZABAD HAGYNI, HOGY AZ ILYEN PÖFFESZKEDŐ ALAKOK CSAK ÚGY FÉLRÁLLÍTSanak a FONTOS RENDőrségi MUNKában!44 CSAK AZ A LÉNYEG, HOGY HIGGADTNAK KELL MARADNI4 ENGEM NEM KAPNAK MEG AZ ILYEN KIVAGYI ALAKOK, MERT ÉN NEM SÜLLYEDEK A SZINTJÜKRE. SOHAaaaAAAAA!
AAAAA!44

5
Te szavazatod: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2017-01-24 07:54 Sren

Sren képe

Nagyon jó. :D Igen kellemessé tetted a reggelemet! Tetszik, hogy szép fokozatosan tekered fel a srófot, ettől nem csak csattanós, hanem hiteles is - bár van egy olyan érzésem, hogy a beérkezők jó része hasonló lesz, de hát ez a feladatszerűség átka.

______________________________________________________________________________________________

A szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok.

/Salvador Dalí/

k, 2017-01-24 08:44 Gitáros

Gitáros képe
5

Ez teccett!...:DDDDD

Miki

k, 2017-01-24 18:30 Sednol

Sednol képe

Gonosz vagy!
Elkezdtem összeolvasni a nagybetűs részeket, hátha van benne valami mondanivaló.
A google-fordító most végzet a hetvenkettedik nyelvvel. Eddig semmi eredmény. De nem adom fel, még nyolcvan hátra van. :D

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu

k, 2017-01-24 21:11 Kentaur

Kentaur képe

Jó dolog a scriptorium, bárminemű, én is ilyesmin tanultam annó, ajánlom melegen minden írópalántának.
Ilyenkor szokás megnézni, hogy megfelelt-e a kiírásnak, és mennyire, és a végén mindenki levonhatja a tanulságot.
A jó írót szinte bármi meg tudja ihletni!

Sednol: nem akarok tippeket adni, de próbáltad már lettül is? ;-)

----------------------------------------------------------------------------

"L'homme n'est rien, l'oeuvre – tout." (Az ember semmi, a mű – minden.) Gustave Flaubert.

k, 2017-01-24 21:18 Sednol

Sednol képe

Az volt az első ötletem, most próbálom átkonvertálni cirillre, aztán újra mehet a fordítgatás. :D

Mind a háromra megírtam már. A dióst még pihentetem egy napig, holnap azt is megkapjátok, hiába is tiltakoznátok. :D

"Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." Mark Twain
szmogov.blogspot.hu