A hallgatag Alfa

A T-800-as Béta lassan lépdelt előre az utca közepén, miközben ostyaáramkörös processzorai vadul futtatták az újabb és újabb elemzéseket, mindig ugyanazzal az eredménnyel. Jelenleg kettőezer-három decembere van, ami még véletlenül sem egyezik a fél órával ezelőtt rögzített dátummal. Egész pontosan huszonhat évet utazott vissza a múltba. A Terminátor nem értette a dolgot, és egyre mélyebbre ásott le a szoftverei között, bízva abban hogy megtalálja a dátumváltozásért felelős programhibát.

Azonban a taktikai processzorai már egy ideje azt a szomorú tényt sugallták neki , hogy nincs itt semmilyen hiba: a környezet valóban nem utal arra, hogy az Ítéletnapja valaha is megtörtént volna. Az indokok tetemes listájában pedig első helyen a város maga állt: ez egy élettel teli hely volt, olyan, ahol még zöldellnek a parkok, járnak az autók és épületek magasodnak az égre. Egy atombomba találat után nem nézne ki így  Az indokok sorában a második helyet a humánok és a viselkedésük kapta meg: túl nagy számban fordultak elő errefelé, és nappal is nyíltan járkáltak az utcákon. Ráadásul az ellene küldött harcosaik taktikája is teljesen logikus volt, még csak nyomokban sem fedezte fel bennük a gerillákra oly jellemző vakmerő és teljesen váratlan húzásokat. Mindent úgy csináltak, ahogy azt a Terminátor is tette volna a helyükben.

A csupasz fémszörny továbbment az utcán, aztán egyszer csak megpillantotta az Alfát. A Skynet beszivárgó és pusztító, szintetikus hússal és bőrrel borított kreálmánya ott állt az egyik épület lépcsőjén, és őt bámulta a napszemüvege fölött. A Béta megállt, és megpróbált kapcsolatot létesíteni a másik Terminátorral, hátha a neki vannak pontos információi arról, hogy hol is vannak. Azonban az Alfa még csak egy elutasító jelzést sem küldött, csak állt és őt bámulta. A Béta még kétszer próbálkozott, aztán feladta. Az ilyen beszivárgó egységek mindig is az elitnek hitték magukat, épp ezért általában szóba sem álltak a magafajta egyszerű harcossal. Nyilván ez is olyan magának való. A Béta virtuálisan megrántotta a vállát, majd továbbállt, maga mögött hagyva a bámuló Alfát.

Kalifornia harmincnyolcadik kormányzója megvárta amíg a fémszörnyeteg eltűnik a sarkon, csak aztán merte letörölni a homlokáról az izzadtságcseppeket.

 

4.666665
Te szavazatod: Nincs Átlag: 4.7 (6 szavazat)

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

k, 2010-02-16 22:08 Bloody Dora

Bloody Dora képe

"már egy ideje sugallták neki azt a szomorú tényt" - Ez szórendileg nem stimmel.
"ami elöl nem tudott kibújni" - Elöl (hol?); elől (honnan?).
"Egy atombomba találat után nem nézne ki így a hely." - Egy részt való igaz, másrészt a "hely" kifejezés nekem nem tetszik. Talán nem is szükséges, nyugodtan kihúzhatod.
"Az indokok sorában a második helyet" - Szükséges megint kiírni, hogy "indokok"? Nem hinném, hogy ennyit kéne emlegetni.
"a humánok, és a viselkedésük kapta meg" - Itt az és elé nem kell vessző (mivel felsorolásban választ el).
"Túl nagy számban fordultak elő errefelé, és nappal is nyíltan járkáltak az utcákon." - Egybe az előző monattal, kettősponttal elválasztva? (Csak a párhuzamos szerkesztési mód miatt.)
"bennük a gerillákra oly jellemző, vakmerő és teljesen váratlan húzásokat" - Ez a vessző sem kell.
"hogy azt a Terminátor is tette volna a helyükbe" - Áú! Helyükben. Nevezzük elírásnak, de ha "tudatos" hiba, akkor azonnali MHSz.-böngészést rendelek el.
"A csupasz fémszörny tovahaladt az utcán" - A tovahaladt egyrészt stílusában kilóg, másrészt nem értelmes (tovahaladni valamin szoktak, vagyis azt jelentené, elhagyta az utcát... de akkor hol van?).
"és őt bámulta napszemüvege fölött" - Egy határozott névelőt? A napszemüvege.
"A Béta megállt, és megpróbált" - Hmm... talán kell a vessző, de valami belső hang azt súgja, nem. Persze a belső hang másokat is súg, és azok totális hülyeségek. Lehet, hogy ez is az.
"hátha a beszivárgónak vannak pontos információi arról, hogy hol is vannak" - Hmmm... gyanús, de ha tudja a helyet és az időt, akkor mit érdeklődik? :P Mellesleg a beszivárgót emlegetni sok. Redundáns ennyit kiírni az alanyt, plusz itt szóismétlés.

Hmmm... meg kell hagyni, azt hittem volna, a cím nem sokban fog kapcsolódni, de ezentúl a sutba dobom az előítéleteimet. A francba is (bocs a káromkodásért), egy nem csak egyperces, de vicces is. :) (Persze az ember sejti, hogy ez lesz a poén, vagy valami ilyesmi, de kit érdekel?) Szóval kösz, hogy végre egy egypercest olvashatok az egyperces kategóriában. Már hiányzott.

_____________________
Dr. Bloody Dora

sze, 2010-02-17 16:52 Kreeteeka

Kreeteeka képe

Minden hibája ellenére is tök aranyos. :)))

* * * * *

Boldogok a lelki szegények és az analfabéták.

sze, 2010-02-17 17:09 Dana

Dana képe
5

Ez megmosolyogtatott :). 

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

sze, 2010-02-17 19:13 Mickey Long

Mickey Long képe

Jópofa! :D

----------------------------------------------------------------------------

Ifjú Titán

"A valóság az, amit a tudatod azzá tesz." (Morpheus)

sze, 2010-02-17 20:01 Indi

Indi képe
5

Bevallom, nem néztem a hibákat, de a csattanó nagyon bejött :lol: Az ötletért megy az ötös.

----------------------------------------------------------

"Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít." (Simon Le Bon)

"Egy gödör ásását leszámítva kevés dolog van, amit rögtön legfelül lehet kezdeni" (Harry Lo

sze, 2010-02-17 20:31 Maggoth

Maggoth képe
5

Ez mekkora király! :D

Grat!

- Maggoth
________________________________________________________________
- A nyerők nem csalnak, a csalók nem nyernek.

sze, 2010-02-17 21:01 Dom Wolf

Dom Wolf képe

Hú, ez nagyon ott van. Egyszerűen jó, és pont, és ötös - küldtem egy privit.

sze, 2010-02-17 21:05 Zora

Zora képe
4

:DD Grat!

------------------------------------------