Látomás

Újságot olvasott. Koránt sem a mai értelmében vett papírhasábot, hanem egy számomra leírhatatlan és felfoghatatlan tárgyat böngészett. Elképzelhető, hogy nem is az az eszköz nyitotta száját mozgásra – lehetett bármi. Honnan veszem mégis, hogy a Napi Hírlap jóval modernebb leszármazottját tartotta a kezében? A mondandójából szűrtem le.
"– Az expedíció az univerzum utolsó, eddig ismeretlen pontján sem talált életre utaló nyomokat – a szavai tárgyilagosak, szenvtelenek voltak. – Mint a jelenben, úgy a múltban, akár csak egyetlen baktérium sem létezett itt. Meg kell azonban említeni a felderítés különösen alapos munkáját, amellyel mikroszinten vizsgáltak át minden egyes négyzetcentimétert. A küldetés vezetője elmondta, hogy tovább fognak próbálkozni. Átnézik és újra látogatják a múltbéli eredményeket, helyszíneket. Hiszen valószínűsíthető az eddigi kutatások hibássága, nem elég körültekintősége miatt lehetünk még mindig egyedül."

Elejtette az eddig szorongatott „újságot”. Faarca megelevenedett, megmutatta igazi érzelmeit. Az ég felé emelte fejét, és – hangjában keserű kínnal –, így kiáltott:
– Ez volt hát annyi ezer évig istenünk; a véletlen?!

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

p, 2009-02-20 10:54 Blade

Blade képe

Kávé után vagyok, de nem teljesen világos a poén.

---- ----
Az ember szerint az idő múlik, az idő szerint az ember.
----
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő, Nobel díjas fizikus
---- ----

p, 2009-02-20 14:17 kmax

kmax képe

Az evolúciós elmélet szerint a Földön az élet csak úgy, véletlenül jött létre. Az emberiség pedig mindig is valami istenségre (újabban idegenekre) akarta kenni a teremtést. Az elanyagiasult társadalom, a történet szerint pár ezer év múlva, utóbbi (vagy mindkettő) létezését szeretné felfedni. Ebbéli igyekezetében eljut az univerzum utolsó feltáratlan bolygójára és csalódik. Ezt a pillanatot írja le a jelenkori elbeszélő, mint egy látomást.

Nagyjából ennyi. Nem biztos, hogy még egy kávé után érteni fogod. :) De majd csak lesz valaki, aki igen...
__________________________________________
___________Ez itt az aláírásom:___________
Most épp nincs itt semmi. Elhiszed?

szo, 2009-02-21 09:17 Eldor

Eldor képe

Lehet, hogy én vagyok zseni - bár az igazat megvallva kétlem -, de én elsőre is tökéletesen megértettem mindent az írásodban ( kávé nélkül, durván 4 óra alvás után ). Véleményem szerint, ha az ember valamit meg akar érteni, azt meg is fogja.
Nekem tetszik a mondanivalója ( és maga az írás is ), mivel nem vagyok Istenfélő ember, sőt egyenesen gyűlölöm azt a gondolatot, hogy valaki, aki a semmiből jött létre, csak úgy egy csettintésre megteremtette a világot benne az emberekkel.
_______________________________________________________
"A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes; a bátorság, hogy folytasd, ez az ami számít." (Churchill)

szo, 2009-02-21 12:11 kmax

kmax képe

Köszönöm, hogy elolvastad, és örülök, hogy tetszik.
__________________________________________
___________Ez itt az aláírásom:___________
Most épp nincs itt semmi. Elhiszed?

szo, 2009-02-21 22:46 Crystalheart

Szerintem ez leesett Blade-nek, de én igazából ezt kevésnek találom. Ezzel ki lehetne valamit fejezni, de ezt kifejezni ekkora terjedelemben... :\ Érdekes.

szo, 2009-07-04 07:26 Obb_régi

Egyszer feküdj rá hosszabban, megérné.
-----
De ez csak én vok, és lehet, hogy nem is lényeges.
De...
Nem a győzelem, sem a részvét, hanem a fontos, fontos!

szo, 2009-07-04 09:21 Smilezolika

Smilezolika képe

Marhára megnézném azt a társadalmat, amelyik képes a jelenleg belátható univerzum szélén, innen 13 milliárd fényévnyire található kvazárokat is áttúrva kijelenteni, hogy itt bizony nincs élet. Azt hiszem, pár milliárd év rámenne.