Goa

Goa, fény, szédülés, flash back. Amit látok, az, ami körülvesz és még több annál. Kinyílt a harmadik szemem. Nem érzem a hideget, pedig nagyon hideg van, látom a leheletem, cigaretta füstöt termel a tüdőm. Mozog alattam a föld is, mozog az ég is, te is mozogsz. Hova mozogsz? Gyere vissza! Gyere, és vigyázz még rám egy kicsit! Cigiszag, izzadságszag, speedszag, goaszag, fényszag, lufiszag. Vezess, megyek utánad! Merre? Jobbra? Arra véget ér a világ, ott nincs már többet semmi sem, abba az irányba nincs folytatása a valóságnak. Olyan minden léptem, mint amikor leveszem a vállamról a nehéz táskát, talán csak az tartott a földön, és én nemsokára el is fogok szállni. Lufik célozzák meg az eget, én is megyek. Eszméletlenül szét vagyok amúgy csúszva. Nem szeretnék pánikot kelteni, de mandalák pörögnek a csempelapokon. Hogy milyenek? Színesek. Olyan goa színűek. Vibrálnak, nagyon gyorsan pörögnek. Ha sokáig nézem, elszédülök. A világon a színek a legszebbek. Dobog a levegő. Nem érzed, ahogy dobog? Pedig dobog. Jaj, ne, valami sok volt! Vigyél haza, mert elvesztettem a kapcsolatot, kezdek szétesni, vigyél haza, vigyél haza! Nincs holnap, ma leromboltuk, porrá zúztuk, orrba toltuk. Itt mindenkinek csak ma van, meg valami felmosórongy jelen, aztán egy újabb ma. Sem este, sem nappal, sem hajnal. Itt mindig sötét van, és sosem kel fel a nap. Táncoljunk már egy kicsit, ha nem baj, jó? Igazán ideje volna, vagy valami. Különben is, megint ugyanaz történik, már történt, itt megmondom neked, mi következik ezután. Periódusokra osztódott az időtlenség, ciklusos ismétlődés, fix intervallumok, dimenziót léptünk, és lám ez az új dimenzió az idő, ezt léptük. Át. Gát. Igát. Ligát. Aligát. Orr. Mit, mi van az orrommal? Vagy egy fél órája nem szívtam semmit. Már ha egyáltalán létezik olyan, hogy fél óra, lehet, csak úgy rámondom, hogy fél óra, hogy mondjak valamit. Amúgy te élsz még, vagy már annyi idő eltelt, hogy azt sem? Nem mintha számítana, de azért mégis érdekel, tudod, csak úgy a miheztartás végett, meg amúgy is, nem mindegy, hogy az ember élőkkel beszél, vagy halottakkal, mert aki halottakkal beszél, az vagy bolond, vagy médium, de akkor meg azért bolond. Most tulajdonképpen már nem emlékszem minek másztam bele ebbe a diskurzusba, de ne is haragudjál már meg, mit is kérdeztél? Amúgy nem vagy szomjas? Mintha homok lenne a számban, mocskosnak érzem, talán most is eltaknyoltam a játszótéren, mint egyszer régen, tíz évesen. Gondolkoztál már a személyiség rétegződésén? Hogyhogy hogy jön ez most ide? Gyalog, vagy lóháton. Ilyen lovagló pózban, na. Akarok még valamit mondani, ööö, elfelejtettem. Az amfetamin por állagú, a fű gyújtósnak jó. Ez a gondolatmenet mondjuk papír alapú. Félbevágtam. Félbeszakadt a világom. Félbehagyom ezt is.

0
Te szavazatod: Nincs

Hozzászólás-megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás-megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

h, 2018-09-24 12:08 Dana

Dana képe

Ez (szerintem) nem egyperces, inkább gondolat. Esetleg.

Nekem olyan se füle, se farka, bár értem, hogy a zene -- és esetleg egyéb lélekemelők -- hatása alatt íródottnak akarod láttatni/írtad, és hasonló állapotban lehet, kifejtené a hatását. Így inkább csak egy gondolatfolyam, amivel józanul, zene nélkül nehéz együtt hömpölyögni.
A végén a múlt időt se értettem teljesen, minek, miközben minden jelenben van. A képeid is ellentmondásosak: kint vagy, bent vagy, hideg van, a hideggel ellentmondó képek... Katyvasz. Értem, de nem látom így benna a mondanivalót.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

h, 2018-09-24 14:20 mandarin

mandarin képe

Köszönöm az észrevételeket! Érdekes, hogy viszonylag ritkán írok olyat, ahol minden szó át lett gondolva, ez kivételesen ilyen. Mégsem tudtam hova tenni, ezért is raktam fel ide, ti hogy látjátok, mert én nyilván némileg elfogult vagyok.

"És veled mi van?"

k, 2018-09-25 15:39 A. Dixon

A. Dixon képe

Szia mandarin,

Már tegnap elolvastam, szerintem is inkább a gondolat, mint egyperces.
Bajban vagyok az ilyen témájú írásokkal, mert például nem tudom, hogy milyen a speedszag, a goaszag. Bevallom, azt se tudom, mi az a goa, utána is nézek. :)
- Itt mindenkinek csak ma van, meg valami felmosórongy jelen, aztán egy újabb ma. - de hát a ma is jelen, nem?

Ez a mondat tetszik: Nincs holnap, ma leromboltuk, porrá zúztuk, orrba toltuk.

Várom a következőt!
D.

Az otthonka az emberi test fóliasátra. 110% nejlon, minden ellen véd, az atomtámadást is lepergeti. - Bödőcs Tibor

k, 2018-09-25 18:30 mandarin

mandarin képe

Most hogy így írod, ez a rész "felmosórongy jelen" valóban nem túl jó oda, nem a jelen szót kellett volna használni. Köszönöm az észrevételt! :)

"És veled mi van?"

k, 2018-09-25 16:46 Roah

Roah képe

Amit meg akartál írni, azt meg lehet írni? :)))
Progresszív? ;)

A transzot leírni/megírni úgy, hogy ne tűnjön flesnek, tripnek...hát nem könnyű munka - nemes cél, csak az átadás, a tovább-adás, eggyé válás, összeolvadás...?

Jártál már Ozorán? :)))

Én a meditációt, mantrákat javasolnám az elbeszélőnek: mentális orgazmus, az elme gyönyöre, tocsoghat az agya a kéjben. A meditáció szerintem az ősi természetes angyalpor. Ezt próbálják leutánozni a drogok hatásai(val), az élményeit, ezt az állapotot. (És a kábultságig fogyasztott alkohol is.)
A mantrák szellemi energiájának hatását semmiféle szintetikus vacak nem tudja megközelíteni sem. Nem kell hozzá semmiféle díler, sem ica, sem spuri, sem korong, sem bélyeg (még fejkendő alatti se!) sem rakéta, dzsanga, zöld, dzsoint, sem pí-szí-pí, az ördög lehelete, a szkopolamin, ami élőholttá, zombivá tehet (álcák! a hallucinációk nem azonosak a transszal, a kábítószer okozta agyzsibbadás csapda, mert mesterségesen stimulálnak, megvezetnek mindenkit, aki csapatja!), a meditálások, mantrák nem igényelnek csak giga hitet és koncentrációt. Az élmény tartós, le sem lehet írni és véreset sem prüszkölnek-tüsszögnek utána.

Szóval a jeligém: 'Nem csak sámánoknak!'

Nem tudom, hogy jó választás-e (Tomorrowland), de ezt itt hagyom neked. :)))

https://www.youtube.com/watch?v=Q-NjuAIbSfc

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2018-09-25 18:35 mandarin

mandarin képe

Szia!
Nem, nem jártam Ozorán, bár lehet, így jártam jobban. Teljesen egyetértek (dorgs are bad, mmmmkay?), így itt nem csak a transzot, hanem azt a lehetetlen, használhatatlan érzést, világnézetet is próbáltam átadni, ami a témához kapcsolódik (aztán vagy sikerült, vagy nem). Szóval nem, ez itt semmi esetre sem a reklám helye. Örülök, hogy erre jártál! :)

"És veled mi van?"

k, 2018-09-25 18:48 Roah

Roah képe

Ozora legendás - itt egy cikk róla. ;)

https://szogletesaranyhal.com/2016/08/09/22-erdekes-teny-az-o-z-o-r-a-fe...

Hát nem tudom, hogy lehet az alábbi fesztet fokozni, de az biztos, hogy a közönség transzát a látvány felturbózta.

Ez ám a nagyszínpad (2012) - avagy Óriások könyvei:

https://thesourcenews.files.wordpress.com/2013/08/tomorrowland-2012-hd-w...

Meg ez:

https://www.billboard.com/files/media/Tomorrowland-2016-1-Billboard-1548...

Ugyanez éjben:

https://www.ravejungle.com/wp-content/uploads/2017/01/tomorrowland-2016-...

Giga-feszt:

https://www.tomorrowland.com/src/Frontend/Themes/tomorrowland/Core/Layou...

Meg ilyeneket építenek:

https://www.edmsauce.com/wp-content/uploads/2017/07/Tomorrowland-2017-B1...

https://edm.com/.image/t_share/MTU3MTY1OTk3MzAyNzUzMDE5/37588593_1015603...

Ezt a látványt, ezeknek a látványát sem egy-kezes mutatvány leírni, megírni, érezni és éreztetni, átadni - hát még azt, ami belső moziteres és nagyjából végtelen. ;)

"Aki kifelé néz álmodik, aki befelé, az ébred."

(G.C. Jung)

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

k, 2018-09-25 19:44 Dana

Dana képe

Katában az a jó (Kata = Roah), hogy ő mindig úgy bedarál két és fél oldal hozzászólást, mintha éppen "high" lenne. Az az érzésem, neki nem is a vakon gépelek tíz ujjal szerepel az önéletrajzában mint szuperképesség, hanem a húsz ujjal, hátat fordítva, mást csinálva is gépelek -- esetleg diktálj, emlékezetből leírom, még jobban, mint mondtad.

***
"I'm blackening pages, but I don't know if it's writing." -- Leonard Cohen

sze, 2018-09-26 18:52 Roah

Roah képe

Off.

Csapágyas vagyok. Civilben hurrikán, Sun, meg Sunny, de gyakori a Síva megszólítás is, ha extra rekordot állítok fel a munkahelyemen. :D

...amúgy meg itt és most a képek növelték a hozzászólás alaktani méretét.

Az időt hanyagoljuk. Right?
Istennek hála, láthatatlan vagyok - ha kiderülne, néha miként is követek el hozzászólást...? Három raptornak biztosan akkor kell simi, vagy dögönyözés, esetleg fürtökben lógnak rajtam, ölbe ugrálás, doromb-doromb. De biztosan akkor hív telón egy családtag, amikor nyakig benne vagyok egy komment írásában, és arra is fogadhatsz egy naugyéban, hogy becsönget közben a szomszédom, volt már húsklopfoló, vagy épp hajszárító kölcsönkérés, de olyan szomszéd is, aki riadtan segítséget kért, mert a szőke hajába beleragadt a hajkeféje, mindjárt sír, és vagy vágjam le neki én, vagy szabadítsam meg a hajgyilkos kefétől - és jah, felugrás, balzsam, vagy gliszkúr - hozzászólás ablak persze nyitva tátog ezidő alatt -, hogy ne menjen magának egy ollóval. Aztán kapuzni is akkor szoktak, ha a gép előtt vagyok és csapatom a klavit, hogy engedjem be a házba, mitudomén, miért. De ő...hát izé...edzés közben vannak két perces pihik, na, én azokat előszeretettel ki is használom totális lógásra, becsülettel betartom a két percnyi lazsálást, na, ilyenkor is szoktam itten garázdálkodni, és ha nem fejezem be a kommentet, széria után ott folytatom, ahol abbahagytam. Főzőcskézésnél is megtörtént már kommentírás. :D
Szóval Istennek hála, nem látszom. :D

Off vége, elnézést érte.

--------------- "Sebet gúnyol, kit seb nem ért soha." (W. Shakespeare)

"Nagy szeretet fél, apró kételyen:
S hol a félsz nagy, nagy ott a szerelem."

cs, 2018-09-27 04:16 mandarin

mandarin képe

Igen, azt hiszem Dana megállapítása tökéletesen helytáll. :D

"És veled mi van?"

cs, 2018-10-11 10:22 Kick Azyro

Nem voltam goa partin, és olyan nagyon durván beállva sem (bár akadnak, akik tudnak mesélni sztorikat, de nem kell elhinni), fogalmaim azért vannak róla. :P
Nem vagyok sem szadista, sem mazochista, de ennek a szövegnek talán az tenné a legjobbat, ha központozás nélkül folyna, áradna, mint egy trip, megszakítás nélkül. Ebben a terjedelemben el lehetne viselni, és a félbehagyás is úgy hatna, mint amikor az üveggolyó legurul az asztal széléről. Puff.